Animale

Proteine ​​animale: specii, descriere, habitat, hrană, reproducere

Pin
Send
Share
Send
Send


Viața veverițelor a fost întotdeauna interesată nu numai de oamenii de știință, ci și de călătorii obișnuiți. Este întotdeauna interesant să observăm comportamentul animalului, activitatea lui incredibilă, curiozitatea, îndrăzneala dulce, tranzițiile de trăsnet de la o acțiune la alta.

Acestea sunt animale sălbatice. Proteinele în condițiile naturale din Rusia se găsesc în pădurile-stepă și zona forestieră. Începând cu sfârșitul secolului al XX-lea, acest animal a început să locuiască în parcuri și grădini în apropierea diferitelor așezări și, uneori, pe teritoriul lor. Ei nu se tem de orașele mari.

Veverița, o descriere a căreia se găsește în multe publicații, începând cu manuale școlare și terminând cu cărți de referință speciale, loji în cavități sau în cuiburi speciale, în formă de minge - gayns, pe care o face din ramuri grosiere din exterior și coajă moale din interior.

În așezări, este adesea cu plăcere să ocupați casele de pasăre și alte cuiburi de păsări.

Veverita este un animal foarte inteligent. Ea nu se grăbește să migreze în țările mai calde chiar și într-o iarnă foarte dură, dacă nu are probleme cu alimentele sau este hrănită de oameni.

Veverita: descriere, trăsături externe

Veverita obișnuită este un animal destul de mic, cu un corp subțire, ușor alungit, o coadă cu un "pieptene" și un cap obișnuit, rotunjit. Urechile sunt alungite, în timpul iernii apar ciucuri pronunțate.

Pe față, abdomen, labe frontale există vibrissae, simțuri speciale care ajută animalele să navigheze mai bine în spațiu. Picioarele posterioare sunt mult mai lungi decât partea din față și degetele de la picioare sunt încorporate cu gheare ascuțite și tenace. Parul este mai lung pe părțile laterale ale coada decât pe întregul corp, de aceea coada are o formă ușor aplatizată.

Veverita în timpul iernii obține blană moale, înaltă și pufos. În vara este mai rar, dur, scurt. Modificările de culoare se efectuează sezonier, în cadrul aceleiași populații. Animalele se topește de două ori pe an (cu excepția cozii - se toarnă o singură dată).

În primăvară, molotarea are loc în aprilie-mai, iar toamna - în septembrie-noiembrie.

Mananca veverite

Acest roză drăguț este un tipic locuitor al pădurii. Probabil, prin urmare, baza dieta ei sunt semințele copacilor și arbuștilor. Veverita preferă să trăiască în păduri mixte de conifere-foioase. Aici are cele mai bune condiții de hrană. În plus, animalul iubește plantațiile de conifere întunecate mature - păduri de molid, păduri de cedru, brazi, urmate de plantații de foioase, de pin amestecat, de păduri de pin de cedru. În Caucaz și Crimeea, veverita comună se simte foarte confortabilă în peisajele culturale - podgoriile și grădinile.

Modul de viață

Veverita este un animal mobil și plin de viață. Ea face ușor "zboruri" de la copac la copac. Uneori "zboară" într-o linie dreaptă de până la 10-15 m, în timp ce "conduce" cu măiestrie coada. În timpul zăpezii, precum și în timpul perioadei de rutină, petrece mult timp pe teren pe care se mișcă în sărituri.

Veverita în timpul iernii se mișcă în principal de-a lungul "vârfurilor". La cel mai mic pericol, ascunzându-se în copaci, de obicei se ascunde în coroană. Activă dimineața și seara. Până la 80% din timpul petrecut în căutarea hranei.

În mijlocul iernii, își părăsește cuibul doar pentru timpul de hrănire, nu iese din cuib în timpul înghețurilor severe, cazând într-o stare semi-dormitor. Veverița nu este teritorială - site-urile individuale sunt exprimate slab.

Proteinele diferă în capacitatea lor de a ascunde și de a găsi semințe și nuci ascunse, își dau seama rapid că oamenii pot fi o sursă de hrană și obișnuiți să mănânce din mâinile lor.

În ciuda aspectului lor fermecător, ele sunt destul de agresive, moderat suspicioase și chiar distingate de clopoțelul lor. Aceste animale drăguțe pot fi ușor animale sălbatice, dar animalele de companie în sensul obișnuit sunt puțin probabile. Ele nu pot fi atribuite animalelor, care pot să se înghesuie sau să "se înghesuie". Chiar și cu cele mai călduroase prietenii, doar ocazional reușiți să dați animalului un accident prin blană.

Foarte rar, proteinele devin atât de îngăduite, încât vă permite să vă alegeți. Animalele tinere se adaptează la noile condiții mult mai repede decât adulții.

Specii de veveriță

Animalele care sunt ținute în captivitate includ veveriță obișnuită și veveriță teleutka.

Veverita obișnuită se referă la rozătoare, este familiară fiecărei persoane - un adult și un copil, chiar dacă o vede doar în imagine. Distribuit în toată Rusia. Singurele excepții sunt zonele de deșert, stepele și semi-deșerturile.

Veverita teleutka este un subspeciu special al veveriței obișnuite. Este distribuit în principal în Siberia de Est, pe Peninsula Kamchatka, aclimatizată în Crimeea și în Caucaz.

Aceste tipuri de proteine ​​diferă de la celălalt la dimensiuni și culori - teleutka mai mare.

speranţa de viață

În medie, durata de viață a acestor animale în condiții naturale nu depășește 3,5 ani. Acasă, când animalul nu este amenințat de îngheț, este prevăzut cu hrană și protejat de pradă, veverițele trăiesc până la 10-12 ani. Cazuri în care veverițele trăiesc în captivitate până la 16 ani, mai degrabă o excepție de la regula.

Întreținere și îngrijire

Veverita acasă este o creatură cu o energie irepresibilă care poate sări și alerga ore în șir. Pentru întreținerea acestuia în casă este necesară o aviară spațioasă sau o cușcă mare.

Pentru un animal, va fi necesară o cușcă cu dimensiunile de 50x60 cm și o înălțime de 150 cm. Este mai bine să facem zăvoarele galvanizate sau să le acoperi cu vopsea bună în pulbere. Distanța dintre bare nu trebuie să depășească 2 cm. Cusca trebuie să fie echipată cu o tavă retractabilă pentru a ușura curățarea acesteia. Puneți fân, trestie de zahăr sau mușchi de pădure pe palet.

Asigurați-vă că în cușcă ar trebui să fie de băut castron, hrănire de jgheaburi și case, în cazul în care veverițele de obicei, aranja cuiburi. Un animal mic are nevoie de două case, care ar trebui să fie bine fixate la o înălțime suficientă. Puneți într-o cușcă bucăți de țesătură moale, bucăți de fire din lână, rumegușuri mici, puțină lână, pe care veverița o folosește în mod necesar la organizarea cuiburilor.

Proprietarul trebuie să aibă acces la casă (pentru aceasta puteți folosi un acoperiș pliabil sau o intrare largă). Nu uitați de pietrele minerale și sărate, care ar trebui instalate într-un loc convenabil pentru animalul de companie, este mai bine dacă acesta este un loc lângă jgheab sau alimentator.

Am spus deja că veverițele au nevoie urgentă de mișcare, prin urmare nu puteți face fără scări diferite, hamace, leagăne, ramuri mari și roți.

Veverita acasă se va simți confortabil într-o casă așezată departe de curenți și de razele directe ale soarelui. Ar trebui să fie curățată într-o zi. Vă va proteja animalul de animale împotriva bolilor infecțioase.

reproducere

În medii latitudinale, în condiții naturale, proteinele cresc de două ori pe an. Peste 12 pui sunt născuți în așternut. Sarcina veverițelor la domiciliu durează 5 săptămâni. Imediat după naștere, proteina începe să-și îndeplinească obligațiile materne. Ea este o mamă foarte bună, înconjurată de îngrijire și atenție. La vârsta de două săptămâni, tinerii sunt acoperiți cu blană, la vârsta de 4 săptămâni încep să vadă clar. În cea de-a 40-a zi, bebelușii înșiși încep să caute mâncare, în 2 luni încep să trăiască complet independent. Pubertatea completă are loc cu cinci luni.

Trebuie avut în vedere faptul că proteinele nu se reproduc adesea la domiciliu. Descrierea experților sugerează că acest proces în captivitate este posibil numai cu o bună îngrijire a animalului și a alimentației sale de înaltă calitate.

Ce arata o veverita?

Conform clasificării zoologice, proteina animală face parte din clasa mamiferelor, ordinea rozătoarelor, familia veverițelor. Descrierea lui este urmatoarea: un animal mic, foarte agil si mobil, cu un corp alungit si o coada luxurianta. Lungimea corpului în veverițe este de aproximativ douăzeci sau treizeci de centimetri, lungimea cozii este cu o treime mai scurtă. O coada de veveriță nu este doar o decorare. Se servește ca un cârma într-un salt, o bară de echilibru în timp ce rulează de-a lungul ramurilor copacilor, o pătură în timpul somnului. Aspectul cozii este un indicator al sănătății animalului, conform căruia animalele își aleg partenerul.

Există veverițe gigante cu o dimensiune a corpului de aproximativ cincizeci de centimetri. Iar cele mai mici specii nu depășesc o lungime de șapte ani și jumătate. Continuând descrierea veveriței, trebuie remarcat faptul că capul său este mic, ușor alungit. Are ochi negri strălucitori, un nas rotunjit și urechi lungi, care de multe ori au perii.

Picioarele unei veverițe sunt puternice, cu gheare ascuțite, tenace. Spatele membrelor mai lungi decât partea frontală. Pe fața, abdomenul și labele din față ale animalului există fire de păr speciale - vibrissae, care îndeplinesc funcția organelor de simț.

Unde trăiesc?

Habitatul veverițelor este neobișnuit de larg. Aproximativ cincizeci de specii din aceste animale "trăiesc" în Europa, Asia, Africa și America, unde există păduri înalte. Veveritele sunt animale pretențioase. Ei se simt bine, atât în ​​nord cât și în sud, în munți și în câmpie. Ele se regăsesc și în parcuri și piețe urbane.

Din locul de reședință al animalului depinde de aspectul, dimensiunea și culoarea sa. Veverițele - locuitorii munților sunt mai mari decât rudele lor plate. Iar cu cât este mai aproape de centrul zonei, cu atât devine mai strălucitoare colorarea animalelor.

specie

În natură, există prea multe specii de veverițe pentru a le lista pe toate. Cei mai renumiți dintre ei sunt: ​​veverita Aberta, foc, caucazian (persană), veveriță zburătoare, japoneză, șoarece, gigant indian, două culori și multe altele.

Singura specie care trăiește pe teritoriul Rusiei este veverita roșie sau veksha. La această specie de animale există multe subspecii, care diferă în mărime și culoare.

Prin numărul de opțiuni diferite de culoare, o specie obișnuită este înaintea tuturor rudelor sale. În același timp, umbra se schimbă sezonier. În timpul verii, blana din reprezentanții acestei specii are o culoare roșie, brună sau maro închisă. În timpul iernii, devine gri, uneori aproape negru sau maroniu, ca în subspecii carpatice, din Orientul Îndepărtat și Manșurian.

Cea mai mare dintre veverițele obișnuite - teleutki - în timpul iernii se aruncă în haine de argint și albastru. În același timp, coada lor este de culoare gri, cu o nuanță de rugăciune neagră și gălbuie. Pe această bază, proteinele Teleut aparțin gileților.

Alte soiuri de culoarea coapsei de iarnă sunt coșurile de culoare brună, redtails și blacktails. Printre veverițele se numără persoane cu culoarea piebald, precum și melaniști (absolut negri) și albinos (exemplare absolut alb).

Având în vedere descrierea veveriței, este demn de remarcat faptul că de două ori pe an, la fel ca multe alte animale, schimba blana. În primăvară se întâmplă, cel mai adesea, în aprilie-mai, în toamnă - pe tot parcursul sezonului. Primăvara molotă în veverițe, pornind de la cap până la baza cozii. Toamna de toamnă merge în direcția opusă - de la rădăcina cozii până la cap. Astfel, coada acestor moluste animale o dată pe an.

Procesul de molit, ca și în alte mamifere, depinde de lungimea zilei. Când se schimbă, glanda pituitară a animalului produce un hormon special care afectează activitatea glandei tiroide. Datorită acestui fapt, încep să se înmoaie.

Momentul și durata acestui proces nu sunt constante. Ele depind de condițiile meteorologice și de cantitatea de hrană. Dacă există multe, schimbarea stratului de veverițe începe mai devreme și se termină mai repede. Calitatea blanii noi depinde, de asemenea, de condițiile climatice și de alimentarea cu alimente.

Carcasa veveriță

Veverițele își dau întotdeauna casele pe copaci, preferând să utilizeze goluri în acest scop. Nu găsind un adăpost adecvat, animalul construiește un cuib sferic, situat deasupra solului printre frunzișurile dense. În interiorul veveriței locuința este căptușită cu iarbă uscată, frunze izolate cu mușchi sau lichen.

Cuibul are două intrări, dintre care unul este situat pe partea laterală a trunchiului, astfel încât proteina poate scăpa în caz de pericol. În frig sever, într-o astfel de casă se duc la mai multe animale, intrarea este închisă cu mușchi și îi salvează pe animale de la îngheț.

De obicei veverițele au până la o jumătate și jumătate de zeci de locuințe, pe care de multe ori trebuie să le schimbe, probabil, fugind de paraziți. Dacă femelele au o veveriță, ea le transferă într-un loc nou din dinți.

Ce mănâncă veveriță în pădure? Bazele dietei sale sunt alimentele vegetale - semințele de conifere, ciupercile proaspete și uscate, în zonele de sud - nuci și ghinde. Dacă există un deficit de tipuri de alimente de bază, proteinele pot mânca muguri și lăstari de copaci, tuberculi și rizomi de diferite plante, fructe de padure, licheni. La începutul primăverii, în timpul sezonului de împerechere, veveritele încep să mănânce alimentele animale - insectele și larvele, broaștele, ouăle de pasăre și puii înșiși.

Toți știu despre depozitarea proteinelor. În ajunul iernii, recoltează nuci, ghinde și conuri, ascunzându-le în goluri sau îngropându-le sub rădăcinile copacilor. Își uită rezervele de proteine. Acestea sunt întâmplător lovite de către ea sau alte locuințe forestiere. Dar ea poate găsi "cămară" făcută de șoareci, bomboane sau nutcrackers sub un strat de zăpadă de 1,5 metri.

reproducere

Veverita obișnuită sau wexa aduce posteritate, de obicei de două ori pe an. În partea de sud a intervalului, există, de asemenea, trei litri. Numai veverita Yakut reproduce vițeii o dată pe an. În sezonul de împerechere, femelele caută de la trei la șase bărbați. Aceștia se comportă agresiv față de rivalii lor, își bat joc și leagă labele de pe ramuri.

Cel mai puternic are dreptul de a se împerechea cu o femeie, după care construiește un cuib. În ea, după 36-37 zile și veverița născută. Numărul de viței poate fi de la trei la zece, de obicei în al doilea litter există mai mult decât primul. Veveritele se naște goale și orb, fiecare cântărește aproximativ 8 g. Mama le hrănește cu lapte timp de o lună și jumătate. La vârsta de 9 săptămâni, bebelușii încep să conducă vieți independente.

Având în vedere descrierea și modul de viață al unui locuitor interesant de pădure, care este o veveriță de animale, se poate cunoaște mai bine particularitățile acestei specii.

habitat

Veverita obișnuită distribuită în zona boreală a Eurasiei de la coasta atlantică până la Kamchatka, Sahalin și Japonia (insula Hokkaido). Aclimatizat cu succes în Crimeea, în Caucaz și în Tien Shan. Au fost descrise mai mult de 40 de subspecii de veverițe obișnuite, care diferă unele de celelalte în ceea ce privește caracteristicile de colorare. Veverita obișnuită în toate pădurile din partea europeană a Rusiei, Siberiei și Orientului îndepărtat. În jurul anului 1923-24. a apărut în Kamchatka, unde este acum comună. În Rusia, proteinele fosile sunt cunoscute din pleistocenul târziu. Limita nordică a distribuției veverițelor coincide cu limita nordică a pădurii înalte: începe în nord-vestul Rusiei lângă orașul Kola, merge de-a lungul Peninsulei Kola, apoi de la orașul Mezen prin Ust-Tsilma și Ust-Usu până la Uralul de Nord, de la Ural până la cursul de mijloc p. Anadyr și de acolo spre sud-vest de-a lungul țărmurilor Mării Okhotsk și Mării Japoniei către Sahalin și Coreea. Granița sudică din vest coincide aproximativ cu granița de sud a stepei forestiere, dar la extremitatea sudică a galeriei Ural se întoarce brusc spre nord spre Shadrinsk, apoi trece prin Omsk și Kazahstanul de Nord (Pavlodar, Semipalatinsk) spre sudul Altai. Restul zonei sudice se referă la MNR, China de Nord-Est, Coreea și Japonia. De la sfârșitul anilor 1930. veverita sa așezat în mod repetat în munții din Caucaz, Crimeea și Tien Shan, în pădurile insulare din Kazahstanul central, precum și în regiunile Mogilyov, Bryansk și Rostov.

Clasificarea științifică

Este un animal mic de aspect veveriță tipic, cu un corp subțire alungit și o coadă pufoasă cu "pieptene". Lungimea corpului este de 19,5-28 cm, coada este de 13-19 cm (aproximativ 2/3 din lungimea corpului), greutatea este de 250-340 g. Capul este rotund, cu ochi mari negri. Urechi lungi, cu ciucuri, deosebit de pronunțate în timpul iernii. Sensibil vibrissae cresc pe bot, forepaws și burta. Membrele membrelor spate sunt mult mai lungi decât partea din față. Degete cu gheare ascuțite. Părul de pe părțile laterale ale coamei atinge o lungime de 3-6 cm, motiv pentru care coada are o formă aplatizată.

Blana de iarnă a unei veverițe este ridicată, moale și pufoasă, iar cea de vară este mai rigidă, mai scurtă și mai scurtă. În ceea ce privește variabilitatea în colorarea proteinelor, acesta deține unul dintre primele locuri printre animalele palearctice. Culoarea sa variază sezonier, prin subspecii și chiar în cadrul aceleiași populații. În timpul verii, este dominată de tonuri roșii, maronii sau întunecate, iar iarna gri și negru, uneori cu o nuanță brună. Abdomenul este ușor sau alb. Există proteine ​​melanistice cu blănuri complet negre și albinos, precum și veverițe reperate, ale căror blănuri sunt acoperite cu pete albe. În funcție de colorarea de iarnă a cozii, veveritele sunt împărțite în "cozi roșii", "cozi maro" și "cozi". În pădurile de stepă din Siberia de Vest există proteine ​​gri.

Mărimea veverițelor scade de la munți la planete, mărimea craniului de la sud la nord, iar culoarea strălucește spre centrul zonei. Tonurile negre și maro ale blănii de iarnă din subspecii carpatice, din Orientul Îndepărtat și Manchurian sunt înlocuite de albăstrui și cenușii cenușii, cei mai pronunțați în scripetele proteice. În același timp, zona câmpului alb al abdomenului crește în aceeași direcție, iar procentul de "cozi roșii" crește.

Veverita se topește de 2 ori pe an, cu excepția coada, care se topește o dată pe an. Primăvara de primăvară are loc în principal în aprilie-mai, iar toamna - din septembrie până în noiembrie. Momentul de îmbătrânire depinde în mare măsură de condițiile de hrană și de condițiile meteorologice dintr-un anumit an. В урожайные годы линька начинается и заканчивается раньше, в плохие сильно задерживается и растягивается. Весенняя линька идёт c головы до корня хвоста, осенняя — в обратном порядке. Взрослые самцы начинают линять раньше, чем самки и сеголетки. Линька у белок, как и у всех других млекопитающих, вызвана изменением длины светового дня, что влияет на деятельность гипофиза. Выделяемый гипофизом тиреотропный гормон влияет на активность щитовидной железы, под действием гормона которой происходит линька.

Белка — типичный обитатель лесов. Deoarece baza nutriției sale este semințele speciilor de arbori, preferă pădurile mixte de conifere și foioase, care asigură cele mai bune condiții de hrănire. De asemenea, iubește stanci întunecate de conifere întunecate - păduri de cedru, păduri de molid, brad, urmate de păduri de larice, tufișuri de cedru de elf și păduri de pin amestecate. În nord, unde cresc în principal pădurile de pin și zid, densitatea animalelor sale este scăzută. În Crimeea și Caucazul a stăpânit peisajele culturale: grădini și podgorii.

Stilul de viață este predominant lemnos. Veverita este un animal viu, mobil. Ea face ușor sări de la copac la copac (3-4 m în linie dreaptă și 10-15 m într-o curbă descendentă), o coadă "cârma". În perioada fără zăpadă, precum și în timpul șanțului, petrece mult timp pe teren, unde se mișcă neregulat până la o lungime de 1 m. În perioada de iarnă se mișcă, în principal, "vârfuri". Când pericolul se ascunde în copaci, de obicei se ascunde în coroană. Activ în dimineața și în seara de seară, de la 60% la 80% din acest timp cheltuind în căutare de hrană. În mijlocul iernii, părăsește cuibul numai pentru timpul de hrănire, iar în înghețuri severe și în vreme rea se ascunde în cuib, cazând într-o stare semi-inactivă. Nu site-urile teritoriale, individuale sunt slab exprimate, se suprapun.

Adăpostul obișnuit de veveriță se aranjează numai în copaci. În păduri de foioase, de obicei trăiește în goluri, tragând un pat moale de iarbă, lichenii și frunze uscate. În conifere se construiesc cuiburi sferice de ramuri uscate (Hayn) care este căptușită cu mușchi, frunze, iarbă și lână. Diametrul cuibului este de 25-30 cm, este localizat la vârful ramurilor sau printre ramurile dense la o înălțime de 7-15 m. Veverița ocupă, de asemenea, cu bună știință casele de pasăre. Bărbații nu construiesc de obicei cuiburi, ci ocupă cuiburi goale de femele sau dungi, patruzeci de cori. De regulă, fiecare animal are mai multe cuiburi (până la 15), iar la fiecare 2-3 zile veverița își schimbă adăpostul, aparent fugind de paraziți. Vițelul din dinți. În timpul iernii, 3-6 veverițe pot petrece iarna într-un cuib, deși de obicei sunt animale singure.

Migrațiile mari (migrații) de veverițe sunt menționate în cronici antice rusești. Uneori acestea sunt cauzate de secetă și incendii forestiere, dar, mai des, eșecurile culturilor sunt principalele furaje - semințe de copaci conifere și nuci. Există migrații la sfârșitul verii și la începutul toamnei. Cel mai adesea, veveritele migrează în apropierea unei alte păduri, dar uneori fac migrații pe distanțe lungi și pe termen lung - până la 250-300 km. Nimadic veveriță merge larg în față (uneori 100-300 km), unul câte unul, care nu formează turme semnificative și clustere, cu excepția obstacolelor naturale. În timpul migrațiilor, el intră în tundra pădurilor și tundra, apare în regiunile de stepă, traversează râuri și chiar golfuri de mare, pătrunde în insule, traversează vârfuri de munte goale, intră chiar în așezări. În acest caz, animalele într-o varietate de înec, murind de foame, frig și prădători.

În plus față de migrațiile în masă, migrațiile sezoniere sunt asociate cu proteine, asociate cu maturarea consecventă a hranei pentru animale și cu transferul animalelor tinere într-un mod independent de viață. Minorii se stabilesc în august - septembrie și în octombrie - noiembrie, uneori se deplasează la distanțe de 70-350 km de la stațiile de cuibărit. Atunci când foametea, migrațiile sezoniere pot migra. În același timp, o parte dintre indivizii adulți rămân în loc, cu alimentele obișnuite, care trec la hrănire cu alimente cu conținut scăzut de calorii, cu conținut ridicat de fibre (muguri, licheni, ace, coaja de lăstari tineri). Prin acest grup, populația locală este apoi restaurată.

Dieta veverițelor este foarte diversă și include mai mult de 130 de tipuri de furaje, dintre care majoritatea semințelor sunt conifere: molid, pin, cedru si brad, brad, zada. În zonele de sud, unde pădurile de stejar cresc cu o plantă alunecoasă, se hrănesc cu ghinde și alune. În plus, proteina consumă ciuperci (în special trufe de cerb), muguri și lăstari de copaci, fructe de padure, tuberculi și rizomi, licheni și plante erbacee. Ponderea acestora în regimul alimentar crește semnificativ datorită eșecului alimentării principale. Foarte adesea, hrană fără proteine ​​mănâncă intens muguri de flori de molid, dăunând acestor plantații. În timpul sezonului de reproducere, nu ezitați să furați hrana pentru animale - insectele și larvele, ouăle, puii, vertebratele mici. După hibernare, veverița ușor răstoarnă oasele animalelor moarte, vizitează linguri de sare. Cantitatea zilnică de hrană depinde de sezon: în primăvară, în timpul rutinei, proteina mănâncă până la 80 g pe zi, iarna - doar 35 g.

Pentru iarnă, veverița face mici stocuri de ghindă, nuci și conuri, tragându-le în goluri sau îngropându-le printre rădăcini și, de asemenea, usucă ciuperci, atârnând-le pe ramuri. Adevărat, ea uită repede de depozitele ei și le găsește în iarna întâmplător, ca și alte animale - păsări, mici rozătoare, chiar și un urs brun. În același timp, veverița însăși folosește rezervele altor animale (chipmunk, nutcracker, șoareci), pe care le găsește cu ușurință chiar și sub un strat de zăpadă de 1,5 m.

Veveritele sunt foarte prolifice. În cea mai mare parte a gamei, acestea aduc 1-2 litri, în regiunile din sud - până la 3. Yakut veverițele au de obicei numai 1 pui pe an. Sezonul de reproducție, în funcție de latitudine, condițiile de hrănire și densitatea populației, începe la sfârșitul lunii ianuarie - începutul lunii martie și se încheie în iulie - august. În timpul șanțului, 3-6 bărbați sunt ținute în apropierea femeii, care manifestă agresiune față de concurenți - se târau cu voce tare, își bateau labele pe ramuri, alergau unul după celălalt. După împerechere cu câștigătorul, femela construiește un cuib de pui (uneori 2-3), este mai curat și mai mare.

Sarcina durează 35-38 zile, în așternut de la 3 la 10 puii, în al doilea litter mai puțin. Copiii nou-născuți sunt goi și orbi, cântărind aproximativ 8 g. Părul lor apare în a 14-a zi, doar încep să vadă ziua 30-32. Din acest moment începe să iasă din cuib. Laptele se hrănește până la 40-50 de zile. La vârsta de 8-10 săptămâni, părăsiți mama. Maturitatea sexuală ajunge la 9-12 luni. După ridicarea primei așternuturi, femelele se îngroașă puțin și se îmbogățesc din nou. Intervalul dintre puii este de aproximativ 13 săptămâni. În octombrie - noiembrie, populația de veverițe cu 2/3, iar uneori cu 75-80%, este formată din belleville-yearlings.

În captivitate veverițele trăiesc în vârstă de 10-12 ani, însă, în natură, o veveriță mai veche de 4 ani este deja veche. Ponderea acestor animale în cele mai favorabile condiții nu depășește 10%. În zonele cu pescuit intens veveriță, populația este complet actualizată în 3-4 ani. Mortalitatea deosebit de mare a animalelor tinere - 75-85% din veverițe nu supraviețuiesc primei lor ierni.

Dușmani de veverițe sunt bufnițe, goshawk, trestie de pin în partea europeană a Rusiei, sâmbătă în Asiatic și Harza în Orientul Îndepărtat. Pe teren, sunt prinși de vulpi și de pisici. Cu toate acestea, prădătorii nu au un efect semnificativ asupra stării populațiilor. Mult mai puternic în ceea ce privește numărul de proteine ​​afectate de foame și epizootice. Epizootiile apar de obicei în toamna târzie și se dezvoltă cel mai mult în primăvară. Proteinele mor de coccidioză, tularemie, septicemie hemoragică, de obicei sunt viermi, căpușe și purici.

Veveriță: descriere și fotografie

O veveriță obișnuită are un corp lung, o coadă plină și o ureche lungă. Urechile sunt veverițe mari și alungite, uneori cu ciucuri pe capăt. Labele sunt puternice, cu gheare puternice și ascuțite. Datorită labelor puternice, rozătoarele urcă atât de ușor copacii.

O veveriță adultă are o coadă mare, care este de 2/3 din întregul corp și servește drept "direcție" în timpul zborului. Ea le prinde fluxurile de aer și balanțele. De asemenea veverițele coadă se ascund când dorm. Atunci când alegeți un partener, unul dintre criteriile principale este coada. Aceste animale sunt foarte atente la această parte a corpului lor, este coada veveriței care este un indicator al sănătății ei.

Mărimea proteinei medii este de 20-31 cm. Proteinele gigantice au o dimensiune de aproximativ 50 cm, lungimea cozii este egală cu lungimea corpului. Cel mai mic veveriță, mouse-ul, are o lungime de corp de numai 6-7,5 cm.

Stratul veveriței este diferit în timpul iernii și al verii, deoarece acest animal se topește de două ori pe an. În timpul iernii, blana este pufoasă și densă, iar în timpul verii este mai scurtă și mai rară. Culoarea veveriței nu este aceeași, este maro închis, aproape neagră, roșie și gri, cu o burtă albă. În timpul verii, veverițele sunt în general roșii, iar iarna, haina de blană devine alb-gri.

Roșu veverițele au blană roșie sau maro. În timpul verii, pe părțile laterale se afișează o bandă longitudinală neagră care separă burta și spatele. Lumină pe burtă și în jurul ochilor.

Veveritele zboară de-a lungul părților laterale ale corpului, între încheieturi și glezne există o membrană a pielii care le permite să planifice.

Proteinele pitice au o blana gri sau maro pe spate si lumina de pe abdomen.

Unde trăiește proteina?

Veverita este un animal care trăiește pe toate continentele, cu excepția Austriei, a Madagascarului, a regiunilor polare, a sudului Americii de Sud și a Africii de nord-vest. Proteinele trăiesc în Europa din Irlanda în Scandinavia, în majoritatea țărilor CSI, în Asia Mică, în parte în Siria și Iran, în nordul Chinei. De asemenea, aceste animale ocupă America de Nord și de Sud, insulele Trinidad și Tobago.
Veverita trăiește în diverse păduri: de la nord la tropical. El își petrece cea mai mare parte a vieții în copaci, alpinism excelent și sărituri de la sucursală la ramură. Urme de proteine ​​pot fi găsite în apropierea rezervoarelor. De asemenea, acești rozătoare locuiesc în vecinătatea unui om aproape de terenuri cultivate și în parcuri.

Ce mănâncă veverițele?

Practic, veverița se hrănește cu nuci, ghindă, semințe de conifere: molid, pin, cedru, zada, brad. Dieta de proteine ​​include ciuperci și cereale diverse. În plus față de alimentele vegetale, poate mânca diverse bug-uri, broaște, șopârle și păsări de pasăre. Când eșecul de recoltă și veverița de primăvară devreme mănâncă muguri pe copaci, licheni, fructe de padure, coaja de lăstari tineri, rizomi și plante erbacee.

Veveriță în timpul iernii. Cum se pregătește veverita pentru iarnă?

Când o veveriță se pregătește pentru iarnă, face multe adăposturi pentru stocul ei. Colectează ghindă, nuci și ciuperci, poate ascunde mâncare în goluri, găsește sau găsește singură găuri. Multe stocuri de veverițe de veverițe sunt furate de alte animale. Și despre niște veverițe de cache uitați pur și simplu. Animalul ajută la restaurarea pădurii după un incendiu și la creșterea numărului de arbori noi. Din cauza uitarei veverițelor, nucile și semințele ascunse germinează și formează plantații noi. În timpul iernii, veverita nu doarme, pregătindu-și o cantitate de alimente în toamnă. În timpul înghețului, ea stă în gol, într-o jumătate de somn. Dacă înghețul este mic, veverița este activă: poate să jăfuiască cache-urile de șoareci, bomboane și nutcrackeri, găsind pradă chiar și sub un strat de zăpadă de 1,5 metri.

Veverita în primăvară

Primăvara devreme este timpul cel mai nefavorabil pentru veverițe, deoarece în această perioadă animalele practic nu au nimic de mâncare. Semințele stocate încep să germineze, iar cele noi încă nu au apărut. De aceea, veverițele pot mânca rinichii din copaci și pot gonui oasele animalelor ucise în timpul iernii. Veverițele care trăiesc alături de oameni vizitează adesea alimentatori de păsări în speranța că vor găsi semințe și boabe acolo. În primăvară, veverițele încep să se topească, se întâmplă la mijlocul sfârșitului lunii martie, molul se termină la sfârșitul lunii mai. Tot în primăvară, veveritele își încep jocurile de împerechere.

Câte veverițe trăiesc?

Veverita trăiește maxim 12 ani, dar numai în captivitate. În pădure, acest rozător poate trăi până la 4 ani, și chiar și acest lucru va fi foarte rar. Inamicii veverițelor sunt martens, bufnițe, sâmburi, vulpi și pisici. Proteinele care locuiesc în pădure de multe ori mor de foame, epizootice, căpușe, purici și alți paraziți și pot fi, de asemenea, purtători de diferite boli, inclusiv de rabie. Bolile de proteine ​​reduc mult viața lor.

Conținutul de proteine ​​la domiciliu

Este foarte important să se creeze condițiile potrivite pentru conținutul de proteine. Veverita este o rozătoare activă, deci trebuie să dobândești o păsări înalte de aproximativ 1 metru înălțime, de aproximativ 0,5 metri lungime și lată. Casa de veveriță ar trebui pusă într-un loc liniștit în care nu există corturi. În voliere trebuie să pui un cuib sau o pasăre, mai multe ramuri de-a lungul cărora veverița să sară, scânduri sau rafturi pe care va sta animalul.

Pentru bunăstarea proteinelor de casă, ar trebui alimentată corespunzător. Dieta de proteine ​​ar trebui să includă ciuperci uscate sau proaspete, ghindă, alune, nuci de pin, diverse insecte. De asemenea, animalul are nevoie de conuri cu semințe, cercei de salcie sau de aspen, frunze tinere de mesteacăn. În nici un caz nu poți să hrănești alimentele de pe masa ta.

Amintiți-vă că proteinele de casă sunt în continuare același rozătoare, așa că trebuie să se acorde cretă sau coajă de ouă pentru a evita o penurie de minerale.

Veverita poate fi învățată să mănânce cu ea. Din moment ce acest animal este adaptat pentru a ascunde excesul de alimente, acesta va lua de la tine la fel de mult ca tu vei oferi.

Se crede că proteinele nu pot fi administrate arahide, atât crude cât și prăjite, precum și semințele sărate nu sunt benefice pentru ele.

Interesante despre proteine

  • Pentru o perioadă de o săptămână, o proteină poate mânca alimente cu o masă egală cu greutatea proprie,
  • O veveriță masculină își petrece mai mult timp îngrijindu-și haina decât o femeie. Veverița este considerată cea mai pură rozătoare,
  • Când cădea de la o înălțime de până la 30 de metri, proteina nu va fi afectată. Aceasta se datorează structurii vițelului și coastei mari, care servește drept parașut.

Autor: admin · Publicat 07/07/2016 · Ultima modificare 11/08/2018

Autor: admin · Publicat 06/25/2016 · Ultima modificare 11/13/2018

Autor: admin · Publicat 12/07/2016 · Ultima modificare 09/21/2017

comentarii 49

Am învățat aici multe lucruri noi și interesante, vă sfătuiesc să le citiți.

Scrie-o cu o traducere în engleză.

Ksyusinya, seara bună. Este probabil ca în viitor să realizăm mai multe limbi pe site, inclusiv engleza.

Vă mulțumesc foarte mult pentru crearea unui astfel de site minunat! Din aceste surse puteți învăța multe pentru dvs.! Mulțumesc Îngheț.

Vă mulțumim foarte mult pentru crearea acestui site. FOARTE COOL. El tocmai a venit la îndemână pentru mine. Mulțumesc.

vă mulțumesc, dar în limba engleză scrie

Veverițele mănâncă ciuperci?

Nu am cerut asta

Am fost torturat cu povești de literatură

Bună ziua, Lisa.
Veveritele mănâncă ciuperci.

informații foarte bune

rahaturi și prostii

Am învățat atât de interesant

Mulțumesc, dar acum m-am hrănit cu o brânză de vânătoare miraculoasă.

Avem o veveriță care trăiește în casa noastră, alergând direct prin grădină și prin copaci. Ne place să o urmărim. Acum știu cum să hrănesc o veveriță. Multumesc pentru articol.

Anul trecut, o veveriță sa stabilit în casa noastră de pasari pe site-ul nostru. Era înghițită la intrarea în birdhouse până la mărimea de care avea nevoie. Anul acesta, după ce am văzut o veveriță care piere dintr-o cutie de cuibărit, m-am dus să o admir. Dintr-o dată capul începu să împingă o altă față atractivă. Apoi, o veveriță destul de mică a sărit pe vagonul de pasăre și a urcat trunchiul în sus. Lângă fața mamei apărea o altă față. Interesant, până în acest moment nici măcar nu am presupus că erau niște copii în birdhouse. Când veverița mergea la plimbare, o lamă de iarbă întotdeauna ieșea din păsări și nici nu se mișca atâta timp cât nu exista proteină. Adică, copiii au rămas complet liniștiți și nu au dat semne de viață. După ce au ieșit din cuib, nu mai locuiesc acolo. Numai mama veverita vine la alimentator. De asemenea, nu pot să înțeleg dacă ea doarme într-o cutie de cuibărit, de obicei fuge de jgheab în pădure.
Flori pline sub o casă de pasăre, au găsit ciorchini întregi de un fel de "vată de bumbac". Presupun că veverița a căzut anul trecut de pe cuib.
Într-o dimineață am văzut o imagine interesantă. Pe masă de dacha și bănci fugea veverița și magpie. Cine a fugit de la care nu am înțeles.
De obicei, pun alunele și piulițele de pin în alimentator. Curățat și insulat. Păsările au mers acolo. Nu numai atât de mare. deci foarte mic. Și aleg o piuliță mai mare. Aici, vrabia mică decolorează din jgheab și ține o alunecă în cioc. Și de îndată ce se încadrează în cioc, trebuia să închid alimentatorul cu plastic transparent din trei laturi.
Mă întreb dacă este posibil să închideți mai multe case pentru veverițe în aceeași zonă, deoarece trebuie să existe veverițe undeva ... Sau veverițele au o anumită suprafață?
Cel mai interesant lucru este că apariția unei veverițe pe site-ul meu este un fel de mistică. Aproximativ zece ani în urmă, am văzut un program la televizor, unde o femeie vorbea despre o veveriță la dacha ei. Cum ar fi, a cumpărat o pereche la grădina zoologică și a găsit constant pe veverițele ei înfundate. Sa dovedit că au fost prinși de pisicile vecine. O femeie a patch-uri sub gard și timp de un an a apărut o veveriță în cuib. Am fost impresionat de acest program. Dar n-am văzut veverițele în pădurea noastră. Dar într-un articol am citit că, dacă pe site apar năuturi, vor veni veverițe. Am plantat trei tufișuri de căpșuni. Timp de trei ani, tufișurile au crescut puțin, dar nu există fructe pe ele. Am vrut deja să postez în magazin o publicitate pentru cumpărarea unei alune fructifere, deoarece un vecin mi-a arătat o fotografie a unei veverițe pe site-ul său. Apoi un alt vecin mi-a spus că au văzut o veveriță. Doar ea nu mi-a venit ochii. Și acum o astfel de surpriză. Am sunat pe veverita noastră Ksiushka. Aici mă gândesc cum să creez un depozit de iarnă pentru nuci, pentru că suntem la dacha numai vara.

Mi-a plăcut cu adevărat. Am învățat multe lucruri interesante. Aș dori să știu despre alte animale.

obișnuit

Cele mai frecvente dintre toate speciile. Apare la latitudinile temperate ale Eurasiei. Dieta include nuci, conuri de semințe, insecte, fructe de padure. În timpul iernii, depozitează alimente și trăiește în copaci.

Lungimea corpului este de la 15 la 26 cm, iar masa poate ajunge la 500-700 g. Coada are lungimea de 12-20 cm, lata si lata. С его помощью пушистая красавица может прыгать на расстояние до 15 м. Голова круглая, глаза большие, черного цвета, уши длинные, имеюткисточки на конце. Лапки сзади длиннее тех, что спереди. Окрас зависит от места обитания. Европейские белки имеют рыжий мех, а дальневосточные – бурый и черноватый. У всех них белое брюшко. В летнее время зверек линяет.

Обыкновенная

Аплодонтия

Зверек коренастый и более крупный, чем большинство видов семейства. Тело длиной около 30 см, длина хвоста небольшая (2,5 см). Масса от 1 кг до 1,5 кг. Голова массивная и широкая, шея почти незаметна. Глаза небольшие, зрение плохое. Уши маленькие (их едва заметно из-под меха). Шерсть короткая, густая, растет вертикально. Spatele membrelor mai lungi decât partea frontală. Pe partea din față sunt gheare lungi pentru a sapa solul.

Habitat - Coasta Pacificului din SUA. Acolo, animalul trăiește în păduri cu un strat de bush dezvoltat. Locuiește într-o gaură mare, cu o lungime mai mare de 10 m, pe care o săpără. În sezonul ploios, se descurcă bine cu inundațiile din casă, pentru că plutește bine. Mananca ferigi, coaja copacilor.

castor de munte

persană

Un alt nume este veverița caucaziană, care indică habitatul acestei specii în zona împădurită din Caucaz și în Orientul Mijlociu. Locuieste pe copaci, dar foarte des pe teren. Încă înoată bine. Poate să sară la o lungime de 3-5 m. Puterea este aceeași cu cea a unei veverițe normale

Diferă de dimensiunea obișnuită mai mică și de corpul mai scurt. Lungimea sa este de 20-25 cm, iar coada este de aproximativ 15 cm. Greutatea este de 300-400 g. Urechile sunt mici, nu exista perii. Spatele este de culoare maro sau castan, cu un loc negru sau argintiu pe ea. Abdomenul este portocaliu deschis sau alb. Coada are o culoare de castan - rugină sau maro. În timpul iernii, stratul de veveriță se întunecă ușor. Shedding are loc de două ori pe an (aprilie și octombrie).

persană

Munte cu nas lung

Corpul animalului ajunge la 20-27 cm, coada este de 10-15 cm, cântărește 250-350 g. Bărbața este saturată maro, pe laturi este ușor mai ușoară. Pe lîna albă de burtă. Coada este întunecată și albă la sfârșit. Capul este rotunjit. O caracteristică caracteristică - fața atractivă alungită. Incizorii inferiori care sunt foarte lungi se disting. Urechile sunt scurte, în formă rotundă. Lăzile din spate sunt mai mari decât partea din față. Sunt plasate 5 degete.

Habitat - Asia de Sud-Est, insulele Sumatra și Kalimantan. Veverița montană se hrănește cu insecte: greierii, gandacii, lăcustele.

Munte cu nas lung

Burundukovaya

Speciile trăiesc în pădurile apalaheene din America de Nord. Veveritele sunt puțin mai mari decât un bomboane. Lungimea corpului 28-33 cm, coada - 10-15 cm. Fur de la maro la umbră roșu-măslin. Coada este puțin mai închisă decât trunchiul. Ochii sunt negri, lîna din jurul lor este ușoară. Pe burta animalului, este de asemenea ușoară. În timpul verii, pe laterale apare o bandă întunecată, care este plasată de-a lungul corpului. Își împarte spatele și burta animalului.

Animalele din această rasă nu hibernează în timpul iernii, veverița poate fi văzută pe pământ sau pe un copac într-un sezon rece. De asemenea, acest animal este un bun înotător.

Burundukovaya

Curea albă

Dimensiunea unui adult este de aproximativ 30 cm, coada este aproximativ egală cu corpul. Masa rozătoare de la 250 la 500 g. O caracteristică distinctivă a speciei sunt dungile longitudinale albe pe laturi. Spatele este negru și roșu, iar burta are o culoare crem deschisă. Coada este pufoasă, mai închisă decât corpul. Botul este alungit, auriculele sunt mari și vizibile.

Regiunea de distribuție este coasta Africii de Vest. Ei pot trăi în jungle tropicale, în păduri și în săpănci fierbinți. Trăiește în grupuri mici.

Curea albă

Corpul este de 22-28 cm, iar coada este de la 18 la 25 cm. Masa animalului este de la 500 g la 1 kg. Lana este greu, nu există substrat, deoarece animalul trăiește într-un climat fierbinte. Culoarea spatelui este de culoare maro-nisipoasă, iar partea abdominală este alb-galben. Pe ambele părți există o bandă scurtă de lumină. Coada florilor de culoare gri-brun. Capul este alungit și ușor plat.

Striped veveriță se găsește pe teritoriul Maroc, Uganda și alte țări din Africa de Nord-Vest. Locuiește în găuri de pământ, care se sapă cu ghearele sale lungi sau cu movile de termite, deschideri între roci.

dungi

Cel mai mic membru al familiei. Lungimea ei este aceeași cu cea a mouse-ului - aproximativ 5-7 cm. Coada are o lungime de 5 cm, la capătul ei există un punct alb. Spatele este galben-verde, iar partea inferioară este de culoare alb-negru. Urechile sunt rotunjite cu un punct alb la capăt. Botul este ușor alungit.

Regiunea habitatului - junglă tropicală densă umedă în apropierea râului Congo. Conduce o viață reluată, trăiește în copaci, atât de puțin studiată.

șoarece

Indian gigant (în două tonuri)

Woody veveriță, al cărei corp atinge marcajul de 35-55 cm, coada - 60 cm. Greutatea poate ajunge până la 2 kg. Partea superioară a corpului este maro-roșie, iar abdomenul și picioarele inferioare sunt albe și cremă. Transformarea ascuțită a două nuanțe este vizibilă pe labele din față ale animalului. Capul maroniu sau nisipos. Între urechi există un loc luminos.

Specia este distribuită în Asia de Sud-Est și pe subcontinentul indian. Locuiește în păduri tropicale, departe de așezările umane. Petrece cea mai mare parte a timpului în copaci.

Indian gigant

Fox (negru)

Animalul atinge o lungime de 45-65 cm, coada reprezintă 20-33 cm din total. Greutatea variază de la 500 de grame la kilograme. Culoarea poate fi galben maroniu, maro închis sau negru. Unii reprezentanți ai speciei au un model alb pe coadă sau pe față.

Locuiește pe continentul nord-american. Locuiește în goluri sau cuiburi în copaci. Cel mai adesea locuiește în păduri, dar rozătoarele s-au adaptat la condițiile urbane.

vulpe

Maghreb

O specie mică, a cărei lungime este de 16-23 cm. Lungimea coada este egală cu corpul. Greutatea maximă este de aproximativ 350 g. Părul de pe corp este scurt și dur. Partea superioară a animalului este roșu-maro, cu dungi longitudinale ușoare. Boca cremă, maro deschis. Coada consta din fire de par negru si gri. Este foarte pufos în comparație cu corpul.

Regiunea de reședință - Sahara de Nord-Vest. Înmormântă tufișurile tropicilor și subtropicilor. Sapă urlete pentru a trăi și a evita prădătorii. Mănâncă semințe, rădăcini, insecte, șopârle mici.

Maghreb

Câine prerie mexican

Ele sunt adesea numite gophers. Corpul ajunge la 38-45 cm, iar masa este de aproximativ un kilogram. Indivizii de sex masculin sunt semnificativ mai mari decât femeile. Culoarea animalului este galben și maro deschis, burta este mai ușoară decât spatele. Pentru schimbările de iarnă, o blană de blană pentru încălzire cu o căldură.

Ei locuiesc numai pe teritoriul Mexicului. Rozătoarele sunt foarte sociale. Ei trăiesc în grupuri mici, ocazional în colonii de până la 200 de indivizi. Burrows sunt săpate, care pur și simplu merge în jos sau merge într-o spirală la o distanță de 1 m. După aceasta, tunelul furculite orizontal. Dealurile care au rămas după exploatarea minunată a rozătoarelor folosite ca post de observație pentru prădători. Când un inamic este detectat, gardianul a trimis un semnal tuturor pentru a se ascunde.

Câine prerie mexican

Rozătoarele ating o lungime de 15-20 cm, coada - 10-15 cm. Greutatea este de aproximativ 100 g. Lana este groasă, dar scurtă și lungă pe coadă. Culoarea părții superioare a animalului poate fi gri sau negru. Pe partea din spate sunt 5 benzi luminoase largi. Pântecul animalului este ușor.

Acesta trăiește în India și pe insula Ceylon, și subspecii de palmier vechi din Pakistan și Nepal. Apare cel mai adesea în jungle tropicale și în palmieri, dar există cazuri frecvente de detectare în orașe.

Palmă

Japoneză zburătoare veveriță (momonga)

Locuieste pe insulele Japoniei. Un animal mic cu o lungime de 15-18 cm și o coadă de 10-15 cm. Partea superioară a animalului este de culoare brun-brună și partea inferioară este gri deschis. Botul este urechi obtuze, triunghiulare, rotunjite la capete. Ochii sunt foarte mari, ceea ce permite animalelor sa vada perfect in intuneric. Ca și alte fluturași, au membrane între picioarele din față și din spate.

Cel mai des întâlnite în pădurile dens dense. Conduce nocturn. Cele mai multe ori stau în copaci.

Japoneză zburătoare veveriță

Western gri

Lungimea animalului, împreună cu coada, este de 43-62 cm. Masa ajunge de la 400 g la 1 kg. Haina este de culoare gri-argintiu pe partea de sus și albă pe burtă. Coada este foarte pufoasă, gri, uneori cu pete negre. Urechile sunt lungi, fără perii. În jurul ochilor există un rama albă.

Locuiește în Statele Unite și Mexic. Cel mai des întâlnite în pădurile foioase și mixte, unde există stejari, planși și plopi.

Western gri

Capul Earthen

Animalul are o lungime de 22-25 cm, coada este de la 20 la 25 cm. Greutatea este de 400-650 g. Masculii sunt ușor mai grei decât sexul opus. Pielea animalului este neagră cu blană scurtă de culoare brună. Pardoseala nu este. Pe bot, gât și burtă blana este mai deschisă. Pe laturi există dungi ușoare. Coada este plată, alcătuită din părul alb și negru amestecat.

Comune în țările din Africa de Sud. Ele se găsesc în regiuni aride, pajiști și savane. Sapa urlete pentru adăpost și salvare de la prădători.

Capul Earthen

Carolina

Regiunea habitatului este partea estică a continentului nord-american, lungimea corpului fiind de la 35 la 52 cm, iar coada este de 15-25 cm, masa fiind de aproximativ un kilogram. Blana este gri, cu fire de păr brun sau roșu. Pântecele este alb. Coada este pufoasă. Există persoane cu blană complet neagră.

Animalul trăiește în păduri mixte sau conifere. Se hrănește cu muguri de copaci, lăstari tineri, fructe necoapte și coapte, nuci, semințe diverse și ouă de păsări.

Carolina

Un mare reprezentant al familiei care locuiește pe peninsula Indochineză și insulele indoneziene. Lungimea corpului animalului este de la 32 la 35 cm, iar coada este de 37-44 cm. Masa variază de la un kilogram la un an și jumătate. Culoare luminos și vizibil. Spatele și capul sunt maro închis sau gri, iar burta este albă sau galbenă. Urechile sunt scurte, dar destul de mari.

Animalele trăiesc în păduri umede. Veverita își petrece cea mai mare parte a timpului în copaci și coboară doar pe teren pentru a vâna alte specii de rozătoare. Reprezentanții speciilor evită așezările umane, preferând pădurea sălbatică.

smântână

Această specie este un adevărat gigant printre familia Belkov. Animalul are o lungime de 30-52 cm, iar coada este puțin mai mică. Greutatea ajunge la 1-2 kg. Culoarea este elegantă: partea din spate este ciocolată sau maro de castan, părțile laterale sunt galbene și albe, iar pe acestea există o bandă maro închisă. Există "mănuși" întunecate pe labele din față, iar picioarele posterioare au o culoare maro saturată. Abdomenul este alb și coada este mai întunecată decât corpul cu un patch de păr deschis. Are o blană atât de lungă încât vizual coada pare a fi o treime mai mare decât restul corpului. Urechile sunt lungi cu ciucuri mari, care au servit ca nume al speciilor.

Această specie este răspândită pe insula Borneo, unde locuiește pădurile umede. Dieta include nu numai semințe, plante și fructe, ci și păsări mici și reptile.

Kisteuhaya

lung nas

Dimensiunea corpului variază de la 20 la 28 cm, iar coada de la 10 la 15 cm. Masa animalului este de 250-350 g. Spatele este roșu-brun și părțile laterale sunt de culoare maron deschis. Pântecele este alb. Botul este întins, care a servit drept nume. Are incisivi mai mici și o limbă foarte lungă care captează perfect insectele pentru a se hrăni cu veverițele. Urechile sunt scurte, rotunde. Ochii sunt negri. Pe fața, labe și burtă frontale există fire de păr sensibile la vibrissae.

Habitat - partea de sud-est a Asiei. El trăiește pe pământ și cobblează un cuib în apropierea pietrelor, a pietrelor și a golurilor scăzute.

lung nas

Veverita Berdmore

Un pic mai mic decât o veveriță simplă. Lungimea corpului este de 15-20 cm, iar coada este de 10-15 cm. Greutatea este de aproximativ 200-300 g. Spatele este gri-maro, laturile sunt gri deschis, iar capul are o culoare gri bogata, cu un amestec de tonuri maro. Pe laturi există o bandă maro deschisă. Abdomen galben-alb. Urechile sunt lungi, de culoare maro.

Acest animal este locuitor al pădurilor dense din Peninsula Indochină. El își petrece cea mai mare parte a timpului pe pământ, dar el face să urce perfect copacii.

Vizionați videoclipul: Vipera cu corn colaborare Din Terariu (Septembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org