Păsări

Barna bufniță

Pin
Send
Share
Send
Send


Bufna bufniță este bine cunoscută de locuitorii țărilor din Europa de Vest, cu toate acestea, în Rusia se cunosc puține lucruri. Aceasta este cea mai veche ramură a ordinului sovoobraznyh. Numele său latin sună ca aceste alba, și engleză - bufnita bufnita. La oameni era poreclită bufnita de noapte, o bufniță fantastică și țipândă. Trăsăturile sale distinctive sunt vocea și forma ciudată ale capului. Cine este o astfel de bufniță, și care este stilul ei de viață? Să vorbim mai detaliat în acest articol despre una dintre cele mai comune bufnite din lume.

Barna owl: Descriere

Numele acestei păsări de pradă, aparent, provine din particularitatea vocii sale, asemănătoare unui fel de sforăit sau vultur. Acesta diferă de ceilalți reprezentanți ai bufnițelor sub forma unui disc cu fața în formă de inimă și se pare că poartă o mască albă. Pasărea mică are o culoare deschisă și o față aparte. Este de aproximativ aceeași dimensiune ca o bufniță uriașă sau o daw. În lungime ajunge la 33-39 cm, greutatea corpului este de 300-355 g, iar mărimea aripii este de aproximativ 90 cm. Apropo, greutatea sa poate varia în limite largi și depinde în mod individual de un anumit individ. Poate fi o masă de 180 g și 700 g.

În partea superioară a culorii sale, se obține nisip (roșu) cu culori alb și negru. Bufnița este albă în partea inferioară (mai puțin adesea galbenă), în afară de aceasta există și patch-uri întunecate în penaj. Discul cu fața este ușor și are un aspect aplatizat, a primit și o margine ocru, sub ochi există o mică porțiune de pene roșii. Aripi - alb deschis, cu un model de aur strălucitor. Irisul este maro închis sau negru. Ochii ei sunt expresivi și mari. Ea are un fizic subțire, și are, de asemenea, labe lungi care au penaj gros și pufos la degetele de la picioare. Are o coadă scurtă. Ciocul este alb-gălbui. Apropo, culoarea părții inferioare depinde de habitatul bufniței. De exemplu, în Africa de Nord, Europa de Vest și de Sud, în Orientul Mijlociu este alb, dar în restul Europei este galben-portocaliu.

Pe baza genului, ele practic nu diferă una de cealaltă. Femelele sunt puțin mai întunecate, dar acest lucru nu este remarcabil. Puii tineri nu sunt, de asemenea, diferiți de adulți, uneori sunt mai pestriți.

După cum am observat, o pasăre, cum ar fi o bufniță, are un aspect foarte memorabil, fotografia ne arată în mod clar acest lucru.

habitat

Bufna comună este de 35 de subspecii care sunt distribuite pe toate continentele, cu excepția Antarcticii, care se găsesc și pe insule. Anterior, s-ar putea găsi în statele baltice și în alte țări din CSI: acum există o cantitate mică. Pe teritoriul Rusiei se află numai în regiunea Kaliningrad. În partea europeană este absent în regiunile nordice și în sistemele montane.

Pe de o parte, bufnița este adaptată la condiții geografice diferite, deoarece este distribuită aproape oriunde și, pe de altă parte, nu are capacitatea de a acumula rezerve de grăsime în sine și, prin urmare, nu tolerează climatul aspru. Din acest motiv, nu există în regiunile nordice ale Statelor Unite și în cea mai mare parte a Canadei, în nordul Europei și practic pe întreg teritoriul Rusiei. Păsările nu pot trăi și în dezertele africane și asiatice.

Au existat cazuri în care bufnița era umflată artificial de o persoană în zonele în care nu era niciodată. Astfel a apărut pe insulele Seychelles și Hawaii, în Noua Zeelandă. După ce bufnita era așezată în Seychelles, populația de kestrel a început să scadă.

Locuri favorite de ședere

Hambarul bufnita se instaleaza aproape intotdeauna in apropierea locuintelor umane. Este cuibărit atât în ​​orașe mari, cât și în zonele rurale. Îi place populat în mansarde, în goluri și nișe de ziduri. Preferă acoperișuri de case și clădiri abandonate. Cel mai adesea, bufnița se găsește pe câmpii deschise, unde sunt prezenți un număr mic de copaci. Pot fi locuri cum ar fi pădurea ușoară, mlaștina, lunca densă, de asemenea locuită de păsări de-a lungul râurilor, lacurilor, râurilor și autostrăzilor.

Se poate găsi adesea acolo unde se află fermele agricole și locuințele umane. O bufniță încearcă să evite pădurile dense și locurile înalte de munte. Pentru această pasăre sunt necesare următoarele condiții de distribuție: accesibilitatea alimentelor, absența iernii reci și concurența slabă cu alți pradatori. În principiu, nu își schimbă habitatul, excepțiile sunt situațiile în care alimentarea cu alimente în habitat este epuizată.

Ce să mănânci?

Cea mai preferată mâncare este rozătoarele asemănătoare mouse-ului, de asemenea se poate descurca și cu pasyuk (șobolan gri mare). Poate captura până la 15 șoareci pe noapte. Mai puțin frecvent mănâncă păsări mici, în special vrăbii, precum și insecte mari și amfibiene. Sobolanii, voile, hamsterii, rechinii, opossums pot fi folosite ca mâncare. Ele pot, de asemenea, prinde lilieci, broaște, reptile și nevertebrate. Victima osoara se apuca de-a lungul zbura, o prind cu ghearele sale tenace si o duce intr-un loc unde se poate bucura in siguranta.

Localizarea aparatului auditiv permite păsării să preia toate sunetele pe care victima le face, ceea ce o ajută foarte mult la vânătoare. Urechile ei sunt asimetrice: una dintre ele este la nivelul nărilor, iar cealaltă este în zona frunții.

Vocea caracteristică a bufniței

Ea dă o zorăitoare șoptită. Bufnițele din hambar își înfruntă cu aripă sfâșiat aripile și își ciocnesc ciocurile. Apropo, această particularitate a lor poate sperie involuntar oameni care au decis să se odihnească în liniștea pădurilor și au întâlnit-o. Există multe sunete făcute de această bufniță, dar totuși cea predominantă este un trill răgușit, care poate fi auzit în timpul zborului său. Plânsul vulturului feminin este sub ton.

Apropo, pasărea a primit numele rusesc pentru un strigăt scăzut, răgușit și răgușit care sună ca "heya". Ei îl publică mai des decât cele obișnuite. Vocea ei ciudată ciudată seamănă cu o tuse gălăgioasă.

viaţa de noapte

Ea se duce la vânătoare în ultima întuneric și este strict nocturnă. De regulă, ele trăiesc una câte una, dar pot apărea în grupuri mici în locuri în care jocul este congestionat. Din moment ce bufnițele din sârmă duc un stil de viață activ noaptea, în timpul zilei se culcă. Pentru a dormi, aleg niște nișă, naturală sau artificială - poate fi o gaură în pământ sau o mansardă neutilizată.

În timpul unei vânători, își schimbă înălțimea - apoi urcă în sus, apoi coboară din nou, zburând în posesia lor. De asemenea, se pot aștepta la o victimă, ascunzându-se în ambuscadă. Aripile lor sunt aranjate astfel încât zborul lor să fie cât mai silențios și mai moale posibil și să aibă, de asemenea, o vedere excelentă și o auz. Apropo, în unele regiuni bufnițele vânează în timpul zilei, de exemplu în Marea Britanie, dar în acest moment al zilei există un pericol pentru ele sub formă de păsări de pradă, cum ar fi pescăruși.

Bufna bufniță își ucide victima cu gheare, apoi coboară pe ea cu un picior lung și o rupe cu ciocul. Are un gât foarte mobil, astfel încât poate mânca prada, aproape fără a se îndoi în jos. În timpul mesei, penele discului cu fața se mișcă, iar bufnițele par a fi grimase.

reproducere

Bunicul comun este de obicei monogam, dar nu sunt excluse și cazuri de poligamie. În anul există unul, rareori două gheare. Începutul sezonului de reproducere depinde, de regulă, de condițiile climatice ale habitatului și de cantitatea de hrană. În regiunile mai calde și unde există o mulțime de alimente, ele se pot reproduce în orice moment al anului. De exemplu, în zona temperată a Europei sau Americii de Nord, aceasta începe în martie-iunie. Dacă se va repoziționa, puicuțele vor fi eclozate în perioada martie-mai și iunie-august.

Barbatul alege locul unde va fi cuibul, si apoi incepe sa invite femeia. Ca atare, cuibul nu este construit, în acest scop este ales un loc închis și întunecat. Aceasta poate fi o canelură în bătutul vechi, un copac gol și alte nișe. Femelele sunt angajate în incubarea ouălor, iar în acest moment bărbatul aduce mâncarea. Cuibul condițional este situat la o înălțime de 2-20 metri deasupra solului, mărimea ambreiajului este de obicei 4-7 ouă, dar poate fi de la 2 la 14. Ele sunt mai mari, de regulă, în perioade caracterizate prin abundență de alimente. Dimensiunea ouălor, care are culoarea albă sau cremă, este în medie de 30-35 mm.

În timpul sezonului de reproducere, păsările fac diverse sunete. Ei țipă și strigă cu voce tare, plângând și înduioșând, făcând un sunet distinct. Restul timpului, de regulă, bufnitele sunt tăcute. Timp de aproximativ o lună, femela incubă ouăle. Minorii pleaca din cuib pentru 50-55 de zile de viata.

Apropo, câteva bufnite rămân împreună până la moartea unuia dintre parteneri. Femela și masculul trăiesc aproape unul de altul, dar singuri.

Comportament de risc

Când este așezat, bufnita de șiretură păstrează corpul drept și, dacă pasărea este în cauză, își asumă o postură amenințătoare - își întinde labele, își întinde aripile într-un plan orizontal și se îndreaptă spre pământ. Când se întâlnește cu intrusul posesiunilor sale teritoriale, ea își apleacă aripile în mod activ, apropiindu-se mai aproape de inamic. Sunete puternice și dă click pe cioc. Dacă acest lucru nu ajută, atunci ea atacă inamicul, căzând pe spate și lovind cu labe strânse.

Pui de bufniță

Puii de incubație sunt complet dependenți de părinții lor, care le hrănesc alternativ. La naștere, ele sunt acoperite cu un alb gros în jos. În cazul în care este foarte rece, bufnița nu lasă cuibul deloc și îi încălzește pe pui, care devin complet independenți după trei luni. Puii crescuți zboară spre noi locuri și găsesc un alt teritoriu pentru habitat și reproducere. În bufnița, chiar și 10 pui pot apărea simultan, dacă condițiile o permit, dar într-un an înfometat, de regulă, nu se așteaptă mai mult de 4 ouă.

Se remarcă faptul că comportamentul puii lor este atipic pentru păsări: ei manifestă altruism, refuzând să mănânce în favoarea celor care sunt mai flămânzi decât sunt. În comparație cu majoritatea altor păsări, în care tinerii distrug literalmente alimente unul pentru celălalt, pentru a se mânca, acest fapt trezește un interes deosebit pentru o astfel de pasăre ca o bufniță. O fotografie a puiilor ei arată cum arată când se naște.

Părinții se îngrijesc chiar și după ce puii lor pleacă din cuib: continuă să se îngrijească de ei și să-i hrănească până devin complet independenți, adică nu ajung la vârsta de trei luni.

Atitudinea oamenilor

Broasca bufniță la om a fost întotdeauna un simbol al înțelepciunii, dar în același timp au tratat această pasăre cu teamă superstițioasă. Acum superstițiile sunt un lucru din trecut, iar omul este din ce în ce mai interesat de ea. Bufnițele de hambar au aruncat teamă asupra oamenilor datorită unor caracteristici ale lor: o față albă care seamănă cu o mască, sunete înfricoșătoare și datorită obiceiului acestei păsări, zboară în tăcere și apare brusc în fața micului om, pentru care oamenii o numesc o bufniță fantomă.

Ciobanescul comun se hrănește în principal pe rozătoare, beneficiind astfel de oameni. Oamenii au apreciat îndelung ajutorul acestor bufnițe în distrugerea dăunătorilor. Astfel, în secolul al XVII-lea, o astfel de practică sa răspândit, când în case, hambare, mori și alte clădiri s-au făcut ferestre speciale prin care bufnițele puteau pătrunde și distruge rozătoarele. În acest fel, păsările au rămas bine hrănite și au beneficiat de om.

Dacă observă un număr de oameni, atunci încep să se comporte foarte interesant: se ridică în picioare, se mișcă pe picioare în direcții diferite și în același timp prezintă diferite grimase. Dacă vii foarte aproape de ea, atunci, de regulă, ea zboară.

Câte bufnițe trăiesc?

În condiții naturale, bufnițele bufnițe pot trăi până la 18 ani, dar aceasta este cifra maximă. De fapt, se pare că trăiesc în cea mai mare parte foarte puțin - speranța medie de viață este de aproximativ 2 ani. Au existat cazuri în care bufnița a fost în stare să trăiască în condiții naturale de până la 17 ani, în America de Nord o pasăre în captivitate a murit la vârsta de 11,5 ani, dar în Anglia a fost rupt un record - pasărea a trăit în captivitate timp de 22 de ani.

Am spus despre o pasăre atât de interesantă ca o bufniță, despre obiceiurile ei și cum este utilă pentru oameni. Din nefericire, datorită schimbărilor în mediu și a utilizării pesticidelor în diferite părți ale Europei, populația de bufniță de păpădie scade. Există, de asemenea, decese frecvente ale păsărilor dintr-o coliziune cu autovehiculele pe drumuri. În prezent, bufnița este o pasăre înscrisă în cărțile roșii din mai multe țări din Europa de Est, unde, din rațiuni necunoscute, populația a scăzut rapid în ultimele decenii.

Owl: descriere și fotografii. Cum arată o pasăre?

Bufna este o pasăre de noapte a pradă. În funcție de locul de reședință, acesta poate avea o colorare diferită a penajului, mascând bufnița sub zona înconjurătoare. Capul bufniței este rotunjit cu ochi mari, ghearele sunt lungi și ascuțite, iar ciocul este ruinator și scurt.

Diferitele tipuri de bufnițe au dimensiuni diferite. Cea mai mică bufniță este o bufniță. Dimensiunile sale sunt de numai 17-20 cm și greutate 50-80 g. Cel mai mare dintre bufnițe este bufnița. Lungimea acestuia este de 60-70 cm și greutate de la 2 la 4 kg.

Viața unei bufnițe în natură este de aproximativ 10 ani, în captivitate aceste păsări trăiesc până la 40 de ani. Viața foarte scurtă a unei bufnițe în mediul său natural este adesea explicată prin foamete și vânătoare de bufnițe de alte păsări de pradă, cum ar fi șoimii și vulturul de aur.

Buckurile de bufniță sunt foarte puternice și rapide, multe dintre ele fiind periate. Buzele de owl ascuțite și curbate, o ajută să o apuce repede și să o țină. Frunzele bufnite aproape silențioase, se datorează structurii speciale a penei. Primele pene din exterior sunt din lemn și sunt îndoite. A treia și a patra pene de owl sunt mai lungi decât celelalte. Coada este rotunjită și tăiată, iar pene de coadă sunt curbate. Anvergura aripii bufniței este de aproximativ 142-200 centimetri. Aceste păsări zboară foarte repede: viteza unei bufnițe în zbor atinge 80 km / h.

Pasărea face un clic caracteristic atunci când este iritat sau se confruntă cu excitare. Se pare că aceasta este mulțumirea ei pentru cioc. Ciocul bufniței este îndoit de la început până la baza, se termină cu o croșetată, marginile sunt uniforme și fără tăieturi.

Bufnițele își pot întoarce capetele 180 și chiar 270 de grade, fără a provoca neplăceri sau răniri. Pasărea de bufniță este un prădător și are nevoie să tragă prada, astfel încât ochii să nu fie localizați în lateral, ci în față.

Ochii bufniței sunt fixați și privesc doar în față. Pentru a schimba direcția privării, pasărea trebuie să-și întoarcă capul. În același timp, unghiul de vedere al bufniței este de 160 de grade, iar vederea este binoculară, spre deosebire de alte păsări. Bufnițele lumii văd în alb și negru. Lentilele bufnițelor nu se găsesc în globul ocular, ci în tubul cornului, astfel încât păsările se văd foarte bine noaptea.

Auzul lui Owl este de 4 ori mai bun decât cel al unei pisici. De îndată ce pradă se prezintă cu un șuierat sau un sunet, pasărea se grăbește cu viteza fulgerului.

Tipuri de bufnițe, nume și fotografii

În familia bufnițelor, există 3 subfamilii, 30 de genuri și 214 de specii, dintre care cele mai frecvente sunt:

  • Owl oarbă (lat. Asio otus)

Pasărea are o lungime de 31-36 centimetri. Anvergura anvergurii atinge 86-98 cm. În culoarea acestei specii de bufniță se înalță o nuanță de culoare gri-brună, cu pete pestrițe, pieptul are o culoare albă. Pe partea superioară a corpului există pete întunecate, în partea inferioară sunt dungi transversale. Pe capul unei bufnițe urechi există grinzi urechii mari, care constau în șase pene.

Locuiește pădurile de conifere, preferă țările europene sau nordul Asiei ca locuri de cuibărit, zboară în nordul Africii pentru iernare. Owl ureche mănâncă rozătoare, șoareci, volei, insecte și păsări.

  • Bearded Tawny (lat. Strix nebulosa)

O pasăre mare, având o lungime de 80 cm și o aripă de 1,5 metri. Pasărea cu capul mare are o culoare cenușie. Dungile întunecate sunt situate în jurul ochilor galbeni ai bufniței.

Se hrănește bufnițe de rozătoare și veverițe. Pentru cuiburi alege cuiburi de șoimi și șopârlă, nu creează însăși cuiburi. Punctul negru sub ciocul păsării arată ca o barbă, de unde și numele pasărei. Pasărea nu are urechi de pene, în jurul gâtului este un guler alb. Partea inferioară a aripilor ascunde dungi întunecate.

Puiul de sâmbătă bătrână trăiește în zona pădurilor taiga și montane din țările baltice, în partea europeană a Rusiei, în Siberia, pe Sahalin, în Mongolia.

Are o lungime de 60-75 cm, o anvergură a anvergurii de 160-190 cm. Greutatea bufniței masculine atinge 2,1-2,7 kg, greutatea femelelor este de 3-3,2 kg. Vulturul este cea mai mare pasăre din bufnița. În penajul prădătorului, culorile roșu și ocru predomină, ochii vulturului au o culoare portocalie strălucitoare, și deasupra ochilor se găsesc smocuri de pene alungite.

Bufnitele trăiesc în păduri și stepi din Eurasia, vânează rozătoare, șoareci, corbi, arici, iepuri, păsări și alte vertebrate.

  • Pygmy bufnita (lat. Glaucidium passerinum)

Lungimea corpului bufnita este de 15-19 cm, iar anvergura aripilor ajunge la 35-40 cm. Greutatea ajunge la 55-80 g. In acelasi timp, masculii sunt mai mici decat femelele. Bufna are o culoare brun-brun sau maro inchis, pene albe se disting distinct pe pene, mai mari pe spate si mai mici pe cap. Partea de jos a păsării este albă, cu dungi longitudinale de culoare maro. Coada este gri-maroniu, pe care sunt 5 benzi înguste. Capul este mic și are o formă rotundă și ușor plană, bufnița nu are urechi. Вокруг глаз воробьиного сыча располагаются белые и коричневые кольца. Глаза у птицы желтого цвета, над глазами имеются белые брови. Когти воробьиного сыча имеют черную или желтую расцветку. Лапы оперены полностью, до когтей.

  • Домовый сыч (лат. Athene noctua)

Небольшая птица, имеющая длину 25 см и вес около 150-170 г. Цвет оперения самок и самцов одинаков. Спинка птицы имеет светло-бурую или песочную окраску. Pe abdomenul alb al unei bufniță există pete maronii pete longitudinale. Petele rotunde albe sunt situate pe penele umărului.

Bufna mică trăiește în sud și în centrul Europei, în nordul Africii și în țările din Asia de Sud. În Rusia, bufnița se găsește în principal în centrul și în partea de sud a părții europene, în sudul Altai și Transbaikalia. Păsările trăiesc în regiunile de stepă și deșert, construiesc cuiburi în pietre și puțuri. Bufna mică mănâncă insecte, șopârle, rozătoare și uneori și păsări.

  • Ciobăneștii (lat. Aceste alba)

Diferă de la alte specii de bufnițe cu un disc facial seric. Lungimea bufniței ajunge la 34-39 centimetri, cu o anvergură a anvergurii de 80-95 cm. Greutatea păsării de prada este de 190-700 de grame. Colorația bufniței cu capul roșu cu numeroase dungi, dungi și dungi transversale. Culoarea depinde de habitatul păsării. Coada păsării este scurtă. Urechile de bufniță au un aranjament asimetric neobișnuit: dacă partea stângă este la nivelul frunții, atunci cea dreaptă se apropie de zona nărilor. Datorită acestei trăsături, pasărea aude foarte bine.

Bufnița trăiește pe toate continentele, cu excepția Antarcticii reci. În Rusia, el trăiește numai pe teritoriul regiunii Kaliningrad.

  • Bufna albă (bufnita polară) (lat. Bubo scandiac, nyctea scandiaca)

Are o lungime de corp de 55-70 cm, greutatea unei pasari este de 2-3 kg. Anvergura aripilor ajunge la 143-166 cm. Culoarea păsării care trăiește în zona tundrei servește ca o deghizare, prin urmare în ea predomină culori albe cu puncte întunecate. Ciocul unei bufnițe polari este negru, ochii sunt galbeni strălucitori. Picioarele prădătorului sunt complet pubescente.

Owlul polar trăiește în Eurasia, America de Nord, Groenlanda, pe insulele Oceanului Arctic. Bufna albă se hrănește cu rozătoarele, lemnul, iepurele, erminele, potârnatele albe, gâștele, rațele, peștii. Bufele albe sunt enumerate în Cartea Roșie.

  • Hawk owl (lat. Surnia ulula)

Locuiește în regiuni forestiere din Europa, America de Nord și Asia. În Rusia se află pe Kamchatka, în regiunea Magadan, pe Chukotka, pe coasta Mării Okhotsk. Se hrănește cu rozătoare (șoareci, lemmings, voles), uneori vânează veverițe, groule de căpșuni, crini negri, potârnici și alte păsări.

Lungimea păsării ajunge la 45 cm. Coada păsării este lungă, culoarea este brun-maroniu cu pete albe, în partea inferioară a corpului sunt dungi subțiri. Hawk ochi ochi și cioc sunt galbeni.

Unde locuiesc bufnitele?

Owls trăiesc în întreaga lume, nu le găsesc numai în Antarctica. În Rusia, există 17 specii de bufnițe. Un număr mare de astfel de păsări se găsesc în păduri și doar câțiva dintre aceștia trăiesc în zone deschise.

Practic, bufnița trăiește în cavitate și cuiburi. Bufna găsește o casă aproape peste tot: în păduri, munți, stepi și deșerturi. Owl ureche trăiește pe tot felul de câmpuri, deoarece vânează în zone deschise, dar își creează cuiburile numai în pădure. Bufna albă trăiește în tundră, iarna, zboară departe spre sud, nu-i plac pădurile. Bufna bufnita taranita traieste numai in padurile densa taiga. Owl, cum ar fi bufnița și bufnița, găsesc o casă sub acoperișuri și în mansarde.

Ce bufniță mănâncă?

Întrebarea cu privire la ceea ce pasărea bufniței se hrănește în natură îi interesează pe mulți oameni. Această pasăre, atât în ​​habitatul său natural, cât și în captivitate, mănâncă rozătoare, păsări mici, insecte, animale. Dieta depinde de habitatul bufniței. Owls de dimensiuni medii și mari se hrănesc cu șobolani, șoareci, lemmings, arici, șopârle, rechini, iepuri, broaște, broaște, lilieci, molii, șerpi, găini. Butașii mici mănâncă cea mai mare parte insecte (gândaci, lăcuste), iar păsările din zonele de coastă mănâncă pește, crabi și midii. Bufnițele care trăiesc în țări tropicale mănâncă fructe, plante și fructe de pădure. O pasăre de bufniță poate trăi fără apă timp de câteva luni, stingându-și setea cu sângele victimelor.

Owl păstrarea la domiciliu

Păstrarea unei bufnițe la domiciliu a devenit o ocupație foarte comună. Dar asigurați-vă că amintiți-vă că bufnița este un rezident de noapte și activitatea principală a păsării vine în seara, noaptea și dimineața. În această perioadă, ei merg în vânătoare. De la seara pana dimineata, bufnita de acasa va face zgomot, va striga si va face afaceri, facandu-i dificil dormitorului.

Există și unele dificultăți în hrănirea bufnișului, sistemul digestiv al păsărilor este proiectat astfel încât să aibă nevoie să mănânce o carcasă întregă a unui șoarece sau a unei păsări. Este logic faptul că hrănirea cu carne dispare, pregătiți-vă să cumpărați șoareci.

De asemenea, acordați o atenție deosebită alegerea tipului de bufniță, o bufniță de mare sau de mlaștină va fi potrivită pentru un apartament urban standard. Va fi puțin spațiu pentru cocoș și bufniță, chiar dacă aveți un apartament sau o casă mare.

Care este diferența dintre owl și owl?

Bufna este o pasăre de pradă din ordinea bufnițelor, a familiei bufniței. Acesta aparține genului vulturului. Această pasăre diferă de alte specii de bufnițe în aspectul ei. În primul rând, bufnița are cea mai mare dimensiune în comparație cu alte bufnițe. Capul vulturului este destul de mare și are trăsături caracteristice: în zona orificiilor auditive există pene rigide scurte asemănătoare cu auriculele. În vultur owl culoare caracteristică de pene, de culoare roșu-dungi. Pe un cap și un spate clare întuneric strips flaunt.

În al doilea rând, spre deosebire de multe specii de bufnițe care vânează doar noaptea, bufnița este o pasăre a zilei și vede bine în timpul zilei.

Praia de bufnițe este, în principal, rozătoare și insecte mici, în timp ce bufnița vânează fazani, iepuri și căpriori. Acest tip de pradă trăiește în principal în zona de stepă. În astfel de locuri, este convenabil ca bufnița să meargă la vânătoare din cauza aripilor mari.

Owl în stânga, bufnita în dreapta. Autori foto: snowyowls, Lotse

Descrierea owl

Conform caracteristicilor lor anatomice, toți reprezentanții bufnițelor au diferențe semnificative față de prădătorii cu pene în timpul zilei, datorită cărora aparțin unei ordini independente.

Cele mai importante caracteristici ale scheletului de bufni sunt:

  • prezența proceselor caracteristice pe oasele principale,
  • prezența unui fel de articulare triplă a craniului cu maxilarul inferior,
  • prezența unor falange foarte scurte ale celui de-al treilea deget,
  • prezența mobilității pronunțate a degetelor exterioare, care se pot îndoi în direcția spatelui,
  • prezența unei părți semnificative a tipurilor de crestături caracteristice, situate pe marginea din spate a sternului.

Ouă cap poate roti 270 °. Această caracteristică se explică prin prezența unor dilatări foarte specifice ale arterelor carotide la nivelul osului inferior al maxilarului, ceea ce conduce la crearea unei alimentări cu sânge și crește numărul de vase de sânge mici care se îndepărtează de arterele mari. Conexiunile arterelor carotide au jumperi anastomotice, care previne comprimarea prea mare a vaselor.

apariție

Cinci rânduri de pene suficient de rigide și împrăștiate formează un halou radiant, denumit disc disc facial. Pene acoperi de o pasăre se rotunjesc la capete și o cotă caracteristică în partea laterală a corpului. Deseori există o seră de fringere sau de tăiere a straturilor exterioare pe primele trei pene, datorită cărora bufnițele zboară aproape tăcut. Pentru cea de-a treia și a patra pene caracteristică lungime pronunțată. Pene de direcție pe o coadă trunchiată sau vizibil rotunjită, adesea scurtă, diferă de asemenea și curbate până la fund. Picioarele au penaj aproape de pământ.

Acest lucru este interesant! O parte semnificativă a speciei aparținând ordinii grupului Sovoobraznye are o pată foarte plictisitoare, cenușie-cenușie, cu pete negre sau întunecate, dungi și pătate, ceea ce face ca coaja de bufniță să fie în armonie cu natura înconjurătoare, mai ales după amurg.

Ghearele clare și lungi sunt de asemenea distingate de curbură puternică, iar ciocul unui astfel de prădător de prădător este îndoit, pornind chiar de la baza și nu are nici un fel de tăieturi de-a lungul marginilor. Se termină cu un cârlig tăiat, prin care o bufniță este capabilă să producă un clic foarte caracteristic. Pene de pene acoperă scurta ceule. Ochii unei bufnițe de orice fel sunt destul de mari, privindu-se drept înainte, ceea ce se explică prin poziția orbitelor pe fața craniului și un astfel de prădător de pene vede lumea din jurul lui numai în alb și negru.

Contrar unei opinii destul de comune, dar eronate, o bufniță este capabilă să vadă destul de bine în timpul zilei, deoarece ochii unei astfel de păsări nu au o senzitivitate deosebită la lumina zilei. Elevul owl se distinge printr-o contracție și o expansiune notabilă, nu numai în condițiile schimbării nivelului de iluminare, ci și în procesul de inhalare sau expirare.. Audierea owl-ului este incredibil de subțire, mult mai clară decât cea a oricărui reprezentant al familiei Feline. O ureche externă relativ mare este adesea acoperită cu o piele mobilă și pliată, cu penaj.

Caracterul și modul de viață

În prezent, nu există un răspuns clar la întrebarea dacă bufnița este o pasăre migratoare, dar în cea mai mare parte prădătorii prădători ai comenzii lor preferă un mod de viață stabilit și, de asemenea, preferă să se stabilească exclusiv în perechi. Activitatea principală, de vârf a bufniței, cade în timpul nopții, astfel încât în ​​timpul zilei aceste păsări stau în cuiburi sau pe ramuri de copaci.

Acest lucru este interesant! În antichitate bufnițele erau foarte frică și erau adesea considerate a fi un semn foarte rău, asociându-le cu evenimente mistice nefavorabile, și din acest motiv, astfel de păsări erau persecutate aproape peste tot.

Excepția este reprezentată de bufnițele albe, capabile de activitate aproape 24 de ore în zilele polare. Bărbații și femelele de bufni se întâlnesc în perechi și își petrec întreaga viață într-o astfel de căsătorie, dar perioada de curte pronunțată sau jocurile de împerechere inerente la foarte multe specii de păsări în prădători cu pradă este aproape complet absentă.

Câți bufnițe trăiesc

Durata medie de viață a bufnițelor poate varia de la cinci la cincisprezece ani și, după cum arată observațiile, depinde direct de condițiile de habitat, caracteristicile speciilor și mărimea păsării. Titularul de înregistrare pentru longevitate sunt bufnițe. Recordul mondial a fost înregistrat în Suedia, unde speranța de viață a unei bufnițe a fost de 24 de ani și nouă luni.

Ordinea include o pereche de familii reprezentate de bufnițe, bufnițe adevărate și, de asemenea, bufnițe.

Subfamilia Bufnitele reale (Striginae) includ

  • natură lopate (Otus) - acestea sunt cinci zeci de specii, ale căror reprezentanți se disting printr-un disc facial incomplet, precum și prin "urechi" de pene destul de mari, goale sau cu peri aspre cu degete. Păsările sunt caracterizate de o culoare roșiatică, maronie sau cenușie,
  • natură Megassors - acestea sunt douăzeci și cinci de specii de păsări de pradă,
  • natură Owl tawny (monteur) - acestea sunt douăzeci și una de specii, ale căror reprezentanți au o lungime de corp de 30-70 cm. Acest gen nu are urechi de pene și o bună manifestare este caracteristică discului facial. Tip de vrac tip vopsea, colorare cenușiu sau roșiatică cu prezența de pestrin brun,
  • natură bufniță (Vubo) - acestea sunt nouăsprezece specii, ale căror reprezentanți sunt păsări nocturne cu o culoare roșiatic-maronie, cu pestrin observabil. Pe părțile laterale ale capului sunt "urechi" de pene. Lungimea medie a corpului variază între 36-75 cm,
  • natură Bufe neotropice (Rulsatrih) - acestea sunt trei tipuri de păsări ruinare,
  • natură Bufnițe de pește (Ssotorelia) - acestea sunt trei tipuri de păsări ruinare,
  • natură Bufnițe de pește (Ketura) - acestea sunt trei specii, ale căror reprezentanți ar trebui să fie inclusi în genul vast Vubo,
  • natură Lamele cu fețe albe (Rtilorsis) - o pereche de specii, reprezentanții uneori aparținând genului de scoop (Otus),
  • natură Lingura cubaneză (Margarobyas) - o singură specie care formează genul monotypic Margabobyas și este endemică pentru Cuba,
  • natură America de Vest american (Rsilossors) - specii unice de păsări de pradă,
  • natură Coroana cu coarne (Lorhostrih) - genul monotypic care locuiește în zonele de pădure din sudul și centrul Americii,
  • natură Frizerie africană (Jubula) - o singură specie care formează genul Jubul monotypic și este endemică în Africa.

Subfamilia Asióninae include

  • natură Erozi de owls (Asio) - șase specii, ale căror reprezentanți au un disc clar de față, precum și un iris galben sau portocaliu. Aripile sunt lungi și înguste, iar partea de sus este sub formă de pene de zbor a doua și a treia. Vederea este caracterizată de deschideri mari, acoperite cu o folie asimetrică din piele. Picioarele păsării au penaj la partea ghearei,
  • natură Jamaican scoopsau Broască cu bufniță (Rseudossors) - specii care au o lungime de 28-35 cm și au un penaj roșiatic și un cioc gălbui și cenușiu,
  • natură Solomon Owl cu ureche lungă (Nesasio) - o specie care formează un gen monotipic care anterior aparținea genului Owls Eared.

Subfamilia Surniinae include

  • natură Cuve cu capul cu acul (Ninoh) - treizeci și trei de specii, ale căror reprezentanți sunt pene rare și în formă de țesătură, formând o acoperire a degetelor. Lungimea păsării variază de la 20 cm la jumătate de metru. Marginea inferioară a mandibulei se distinge printr-un dinte special,
  • natură Spiriduși bufnițe (Glausidium) - trei duzini de specii, reprezentanți ai căror dimensiuni corporale sunt mici, aripi scurte și coadă lungă. Pentru ca discul facial să se caracterizeze printr-o dezvoltare proastă, "urechile" sunt absente, ochii de dimensiuni mici,
  • natură Foarfeci de bufniță (Aegolius) - cinci specii, ale căror reprezentanți arătau ca bufnițe, dar aveau degete cu pene pline, tarsi mai scurți, un penaj relativ slab, un cap mai mare și un disc facial bine definit,
  • natură bufnițe (Athene) - trei specii, ale căror reprezentanți sunt locuitori ai celor mai deschise peisaje, orașe, zone rurale, zone de stepă, semi-deșerturi și deșerturi, precum și orice zone cu pietre,
  • natură Forest Owl (Neteroglauh) - o specie ale cărei reprezentanți se caracterizează printr-o dimensiune foarte mică și o lungime de corp într-un sfert de metru. Zona de aripă este acoperită cu dungi albicioase. Principalele diferențe specifice sunt reprezentate de degetele foarte puternice, acoperite cu un penaj alb. Dimorfismul sexual este blând,
  • natură Hawk Owl (Surnia) - o specie a cărei reprezentare este de dimensiuni medii și coadă lungă și, de asemenea, diferă în ochi și ciocul de culoare galbenă în absența "urechilor" caracteristice. Lungimea medie a păsărilor este de 35-43 cm, cu o anvergură a anvergurii de 60-80 cm,
  • natură bufniță Elf (Misrathene) - o specie ale cărei reprezentanți au fost descrise încă din 1861 și diferă de asemenea în lungimea corpului în limitele a 12-14 cm, cu o greutate de aproximativ 45 de grame. Aterizarea corpului într-o direcție verticală, cu un cap relativ mare și absența "urechilor"
  • natură Andean bufnita bufnita (Henoglauh) - o singură specie, ale cărei reprezentanți se caracterizează prin formarea unui gen monotipic,
  • natură Papucii bufniți (Uroglauh) - o specie ale cărei reprezentanți sunt de gen monotipic și diferă în dimensiuni medii cu o lungime a corpului de 30-33 cm, un cap mic și o parte lungă a coada. Aripile s-au scurtat, cu rotunjire. Discul frontal este alb, dar tinerii au o culoare mai strălucitoare decât păsările adulte.

Astfel, este obișnuit să atribui familiei de porc numai trei subfamilii principale care combină trei zeci de gene.

Spațiul de distribuție

Tipurile de scoabe au avut o distribuție în Europa și Asia, precum și în Africa și America. Reprezentanții genului Splyushka au devenit deosebit de populari în Europa. În țara noastră, în afară de splyushka, în Orientul Îndepărtat, rațe orientale și guler sunt, de asemenea, destul de frecvente, iar în Asia Centrală și pe teritoriul Kazahstanului se observă o lingură de deserturi.

Acest lucru este interesant! Spiritele bufnite sunt reprezentate de diferite biotopuri, inclusiv taiga, precum și deșerturi și zone cu păduri tropicale, prin urmare, astfel de indivizi locuiesc aproape toate continentele lumii, cu excepția Australiei.

Reprezentanții genului Megasorses sunt locuitori din nordul, sudul și America Centrală, iar Neyasyti sunt răspândiți pe scară largă în Europa, Africa de Nord, Asia și America. Bufnitele neotropice locuiesc în pădurile din America de Sud și Centrală și peștii de pește - numai pe teritoriul Asiei. Relativ numeroasele linguri albe sunt destul de răspândite în zilele noastre, locuitorii africani, iar Pseudossors sunt locuitorii excepționali ai insulei Jamaica.

Owl's diet

Bufnițele locuiesc aproape în întreaga lume, astfel încât mâncarea unor astfel de păsări ruinare este în principal de origine animală, dar are o mare varietate de specii. Owls, ca principalii reprezentanți ai bufnițelor, se hrănesc exclusiv pe alimente cu sânge cald, iar indivizii rare iglonogie preferă să mănânce insecte.

Fără apă, o bufniță poate petrece mai multe luni și un nivel suficient de lichid în corpul unei păsări de pradă este prevăzut cu sânge proaspăt de pradă. Owls vânează și, în consecință, hrănesc, în principal în întuneric.

Extracția celor mai mari reprezentanți ai grupului de bufnițe poate fi reprezentată nu de vulpi, lemeri și rozătoare foarte mari, ci și practic de orice păsări. De exemplu, bufnițele de culoare albă se hrănesc în principal pe soiuri de șoareci, iepuri de câmp și ermine nu prea mari, iar bufnițele acasă mănâncă foarte activ diverse dăunători, inclusiv rozătoare diferite.

Este important! Trebuie să ne amintim că bufnițele nu mănâncă niciodată carouri, iar pentru perioada de iarnă stocurile de hrană ale unor asemenea prădători se fac direct în cuiburi.

Fii mici de elf se hrănesc numai cu insecte, iar dieta bufniței este incredibil de diversă. Bufnițele, împreună cu bufnițele, preferă să se stabilească în apropierea habitatelor umane, unde distrug un număr mare de rozătoare dăunătoare.

Inamici naturali

Основной причиной гибели сов принято считать недостаточность питания. În câțiva ani, când numărul total de rozătoare și alte animale vânate de bufnițe este nesemnificativ, aproximativ un sfert dintre tinerii mor. Printre altele, diferite tipuri de bufnițe sunt adesea supuse atacurilor de pradă ale unor astfel de păsări destul de mari, precum șoimii, vulturul și vulturul de aur.

Este important! Cuiburile bufniței polar sunt ruinate de vulpi arctici care mănâncă pui și ouă, iar skuas care au ciocuri puternice și gheare bine dezvoltate reprezintă o amenințare specială pentru descendenții acestei specii.

Principalii dușmani ai păsărilor de bufniță care cad sau coboară prematur din cuiburi sunt diverse carnivore, inclusiv ratonii, dihorii și vulpi. Dar principalul dușman al bufniței în prezent este un om care are un efect distructiv asupra habitatului păsării prin tăierea copacilor. Printre altele, bufnițele sunt adesea obiectul unei vânătoare neautorizate.

Populația și statutul speciilor

În ciuda faptului că multe specii de bufniță aduc beneficii considerabile omului și distrug o mulțime de insecte dăunătoare, precum și rozătoare, unii membri ai acestei familii au devenit destul de rare, ceea ce a fost provocat de zona limitată de distribuție și de deplasarea lor din principalele habitate naturale. Până în prezent, Arctic Owl, precum și alte specii, au fost introduse în Cartea Roșie și în Anexa II a Convenției СИЭS.

Statutul de conservare al speciei

Bufnița nu este printre speciile a căror existență este amenințată, dar reducerea locurilor de cuibarit obișnuit reprezintă un pericol grav pentru aceasta. În Europa de Est, în ultimele decenii, din motive inexplicabile, a existat o scădere catastrofală a populației bufniței. Speciile au dispărut aproape din țările baltice și din Belarus, au devenit rare în Ucraina și Moldova. Acum bufnița este listată în cărțile roșii din mai multe țări din Europa de Est.

Vezi și omul

Broaștele de bufniță sunt adesea la locuința unei persoane, așezate în poduri, în clădiri agricole, ruine, biserici și clopote. Nu este nimic pentru că în engleză "bufnita bufnita" este tradus ca "bufnita bufnita". În orașele în care există întotdeauna multe șobolani și șoareci, bufnițele sunt întotdeauna ușor de găsit pentru ele însele. Și, în plus, bufnițele "urbane" au învățat prin lumină de noapte să vâneze insecte de noapte și lilieci.

Ca și alte specii de bufnițe, oamenii au tratat întotdeauna bufnițe cu teamă superstițioasă, mai ales că acestea erau întâlnite cel mai adesea lângă casele lor. Și, la fel ca alte bufnițe, bufnițele erau un simbol al înțelepciunii. Acum, superstiția despre bufnițe, din fericire, a dispărut și oamenii tratează aceste păsări cu o simpatie evidentă. Iar rolul bufnișului în lupta împotriva rozătoarelor urbane este evident și nu este contestat de nimeni.

Distribuția și habitat

Bufnița este una dintre cele mai comune păsări de pe glob. Se găsește pe toate continentele, cu excepția Antarcticii, și pe multe insule, inclusiv pe cele îndepărtate. Cu toate acestea, bufnița nu tolerează climatul nordic rece, deci nu se regăsește în regiunile nordice ale Canadei și ale Europei de Nord. Bufnița a fost introdusă cu succes pe multe insule îndepărtate: Hawaii, Seychelles, în Noua Zeelandă. Cu toate acestea, introducerea bufniței în Seychelles în 1949 a arătat cât de fragilă este echilibrul natural și cât de ușor este să-l rupeți. Faptul este că bufnița din Seychelles a început să vâneze nu numai șobolani, ci și șerpuitorul endemic din Seychelles, al cărui număr a început să scadă drastic.

Pe teritoriul unei game largi, se disting mai mult de 30 de specii de bufniță.

În țara noastră, bufnița se găsește numai în regiunea Kaliningrad.

Bufnița trăiește în diferite biotopuri, evită doar păduri dense. Aceasta este una dintre puținele specii de păsări care a beneficiat de activități economice umane pentru despăduriri și dezvoltare agricolă, deoarece a extins alimentarea cu alimente și a făcut posibilă răspândirea pe scară largă. Bufnița se instalează de bunăvoie lângă locuința omului.

Nutriție și comportament alimentar

Baza de hrană a bufniței este compusă din rozătoare diferite și șireturi asemănătoare mouse-ului. Cu toate acestea, prinde păsări, inclusiv păsări de pradă, și lilieci, broaște și insecte. În timpul unei vânători, o bufniță fie zboară în jurul domeniului său, schimbând în mod constant înălțimea - în sus și în jos, fie așteptând o victimă dintr-o ambuscadă. Zborul bufniței este moale și tăcut, deoarece aripile sunt aranjate astfel încât capetele penei de zbor să stingă zgomotul de zbor.

Bufnița este ucisă cu ghearele, iar apoi, urcând-o cu piciorul lung, se rupe cu ciocul. Gâtul lor este atât de mobil încât pot mânca aproape fără să se îndoaie de prada lor. În timpul mesei, pene de pe discul de față al bufniței se mișcă tot timpul când gura este deschisă și închisă, astfel încât se pare că bufnițele din hambar fac mereu fețe în timp ce mănâncă.

vocalizare

Vulturul bufniței - o "heya" deosebită - a fost apariția denumirii rusești a păsării. În general, bufnițele cel mai "vorbătoare" de hambar în timpul perioadei de cuibărit. În acest moment, strigătul și strigătul scrâșnesc. În afara sezonului de reproducere, bufnițele sunt de obicei tăcute. În plus față de sunetele de voce, uneori își înțepesc ciocurile sau își aruncă cu flacără aripile.

Stilul de viață și structura socială

Broaștele de bufniță sunt solitare, dar în locuri bogate în prada pot fi ținute în grupuri mici. Aceasta este una dintre cele mai "bufnițe". Barbucii dorm în timpul zilei și, pentru o noapte, aleg niște nișe naturale sau artificiale: o cavitate, o gaură sau un mansardă veche în casă. De regulă, trăiesc sedentari, dar în caz de lipsă de pradă ("nu ani de șoareci") pot migra într-un loc nou.

Întâlnindu-l pe intrusul posesiunilor sale teritoriale, bufnița își răspândește aripile și îi lovește, apropiindu-se îndeaproape de inamic. În acel moment, bufnița cu buzunare tare și dă click pe cioc. Această amenințare, cum ar fi cea a altor bufnițe, nu este prezentă în bufnița. În schimb, își întinde aripile într-un plan orizontal și se culcă în jos, agățându-se de pământ cu un penaj strâns presat. Dacă o astfel de demonstrație nu ajută, bufnița poate ataca inamicul, căzând pe spate și lovind ghearele.

Când o persoană se apropie, bufnițele de obicei se ridică în picioare pe picioarele lor lungi și se mișcă ușor, în timp ce mișcă în mod activ pene de pe discul facial, "grimase" și apoi zboară
Ochii bufniței sunt foarte bine dezvoltați, se văd perfect atât în ​​întuneric cât și în lumină puternică.

Zvonul, ca și celelalte bufnițe, este de asemenea bine dezvoltat. Urechile sunt situate asimetric pe părțile laterale ale capului, stânga este deasupra, dreapta este dedesubt. Această structură a aparatului auditiv ajută păsările să audă sunetele potențialelor victime din diferite unghiuri. Pene scurte groase care încadrează discul frontal sunt reflectoare de sunet bune. Bufnițele sunt foarte sensibile la toate semnalele sonore, iar în cazul unui sunet prea tare acoperă deschiderile urechilor cu dopuri speciale, acoperite cu pene mici.

speranţa de viață

Potrivit zgomotului, bufnițele pot trăi în natură până la vârsta de 18 ani, dar speranța medie de viață este mult mai mică - aproximativ 2 ani. Cu toate acestea, există și rezultate "campion": în America de Nord, bufnița a trăit în captivitate timp de 11 ani, 6 luni, în Olanda a trăit în bufnițe în natură timp de până la 17 ani, iar titularul recordului a fost o bufnita din Anglia, care a trăit în captivitate timp de 22 de ani.

Păstrarea animalelor în grădina zoologică din Moscova

În grădina noastră zoologică, bufnițele trăiesc în pavilionul "Night World", care, desigur, este optim pentru această specie. Acum conține 5 păsări. Pe expoziție puteți vedea întotdeauna 1 pereche, restul "odihnă" într-o cameră non-expunere, păsările se schimbă în fiecare an. Cele mai multe bufnițe sunt derivate din natură. O pereche de bufnițe în mod regulat rasă, au avut deja 4 pui. Ei incubează cuibul și hrănesc puilor.

Dieta de bufniță din grădina zoologică constă din șase șoareci zilnic.

Valoare economică

Owls în natură este pur și simplu de mare importanță. Astfel de prădători prădători pot limita numărul total de rozătoare și, de asemenea, pot contribui la exterminarea activă a păsărilor bolnave sau prea slabe, ceea ce are un efect pozitiv asupra performanței globale a fondului genetic.

Printre altele, astfel de păsări distribuie masiv tot felul de fructe și semințe diferite de plante, facilitând așezarea acestora. Reprezentanții de urzici din toate tipurile de bufniță aparțin categoriei de îngrășăminte organice valoroase. O bufniță este o pasăre extraordinar de frumoasă și mândră și mulți membri ai familiei se pot adapta ușor și rapid la a trăi împreună cu oamenii, așa că merită să fie în categoria unor animale de companie exotice populare și destul de populare.

Vizionați videoclipul: In Padure Ne Plimbam - Cantece Pentru Copii Lupul (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org