Pești și alte creaturi acvatice

Rechinul cu rechin este periculos pentru om, chiar și în apele proaspete ale râurilor

Pin
Send
Share
Send
Send


Rechinul de taur gri este o creatură complet unică. Mai mult de jumătate din toate victimele umane atribuite atacurilor de pradă sunt atribuite acestui rechin. Și această afirmație este destul de rezonabilă.
Extrem de agresiv, având un habitat foarte larg, în strânsă legătură cu zonele dens populate, omnivore și înarmate cu dinți puternici care seamănă cu dinți de rechin tigru, rechinul de taur gri este pe bună dreptate inclus în primele trei cele mai periculoase pentru rechinii canibali.

Numărul real al atacurilor stupide ale rechinilor asupra oamenilor este semnificativ diferit de statisticile oficiale. Principalul motiv este reprezentat de habitatul acestei specii, în special în zonele de coastă din țările lumii a treia, în estul și vestul Africii, în India și în alte locuri în care atacurile rechinilor nu sunt adesea acordate o atenție deosebită, iar cazurile nu sunt înregistrate. În plus, un rechin stupid nu este la fel de ușor de identificat ca un rechin alb sau tigru, astfel încât multe dintre atacurile lor pot fi atacate de un "rechin dintr-o specie necunoscută".

Pericolul acestui rechin pentru om este agravat de faptul că se simte destul de bine în apele dulci ale râurilor și este un vizitator frecvent al corpurilor de apă dulce asociate cu marea. Ea a fost, de asemenea, întâmpinată la gurile multor râuri care curg în mările Atlanticului, în râurile Australiei, nordului și Americii de Sud, trăiește chiar și în unele lacuri proaspete. Au fost înregistrate multe cazuri ale acestor rechini în râurile Statelor Unite, Indiei, Iranului și multe alte locuri.
Ghiarele și glanda rectală sunt instrumentele prin care această specie este capabilă să controleze osmoregularea corpului său, adaptându-se ușor la desalinizare. Există cazuri în care rechinii de tauri au fost prinși la 4000 km în amonte de Amazon. Nu este surprinzător că există dovezi ale prezenței rechinilor bull în râurile din New Jersey, Illinois, în centrul orașului New York și în alte orașe mari.

Una dintre soiurile de rechini de tauri gri (Sarcharhinus nicaraguensis, Gill & Bransford) este un locuitor permanent al lacului Nicaragua.
Lacul Nicaragua este unul dintre cele mai mari lacuri din America Centrală. Singura sa legătură cu Marea Caraibelor este rapida, cu o lungime de aproximativ 200 km, râul San Juan. Rechinii care o locuiesc sunt singurii rechini cunoscuți, adaptați pentru a trăi permanent în apele dulci. Ele sunt identificate cu rechinul gri bovin - mulți oameni de știință chiar refuză să recunoască speciile. Sarcharhinus nicaraguensis, argumentând că rechinul nicaraguanian este una dintre speciile de bovine gri. Rechinul lacului Nicaragua atinge o dimensiune destul de mare - dimensiunea medie este de aproximativ 2,5 m, dar poate crește până la 3,5 metri sau mai mult.

Habitatul rechinului de taur gri și varietățile sale

Rechinii de bovini gri sunt întâlniți, în special, în Canalul Panama, unde apele numeroaselor lacuri sunt amestecate cu apele a două oceane. Am văzut și chiar am prins un rechin greu în Lacul Isabal, în Guatemala, precum și în râul Atchafalaya din Louisiana, la 250 de kilometri de mare.
Ei spun chiar că a fost văzut în adâncurile continentului în canalele care au tăiat Florida de sud și central, dar acest lucru are încă nevoie de dovadă.
În India, China de Sud și țările din regiunea Indochina, acest rechin este foarte frică și venerat. O specie de rechin de taur gri, care trăiește în gura râului Ganges, este folosită pentru a mânca carne umană - în conformitate cu obiceiurile locale, cadavrele oamenilor castelor superioare sunt coborâte în apele sacre ale Gangurilor, unde prăznicii însetat de sânge așteaptă să mănânce alimente ușor accesibile.

Australia este adesea prezentată în atacurile de rechin de bull. Vorbitorii predispuși și extrem de agresivi atacă scafandrii în apele de coastă și înotă de-a lungul coastelor râurilor adânc în continent. Mai recent, un rechin de taur a atacat un cal de curse în Queensland, Australia. Forța, viteza și "recepția fermă" - un antet cu mușcătura ulterioară - permit acestui monstru să facă față chiar și unui mamifer mai mare decât unui om.

Multe legende sunt dedicate acestor pești. În unele sate din Africa de Sud, rechinii de tauri sunt considerați sacru.

Oamenii de știință consideră că bărbații de rechini stupid cele mai agresive animale ale planetei noastre. Această opinie se bazează pe faptul că trupul rechinilor de tauri de sex masculin produce cea mai mare cantitate de hormon masculin - testosteronul, care este responsabil pentru această trăsătură caracteristică a creaturilor vii. Opinia oamenilor de știință este confirmată de observațiile practice - predispuse la izbucniri bruște și aparent nerezonabile, prădătorii stupizi se pot grăbi la orice se mișcă - chiar șuruburile motoarelor cu vapoare.
Capul acestor prădători are o formă oblică oblică, care mărește manevrabilitatea, iar o gură plină de dinți ascuțiți, ușor îndoiți, oferă o armă fiabilă. Apropo, rechinul se naste deja cu un numar mare de dinti, iar daca un dinte scapa in fata, cel nou nu creste, iar cel care creste in spatele picaturii se misca inainte. Numai rândul din spate este în continuă creștere, umplând fălcile de pește cu o nouă armă mortală.

Rechinul bull este un animal extrem de puternic și rapid. Scăpați de monstrul teribil care atacă înotătorul este aproape imposibil - continuă să-și chinuiască victima, fără a acorda atenție loviturilor și durerii cauzate. În căldura de furie, acești prădători se pot arunca chiar și pe șurubul motorului exterior!
Comportamentul bovinelor, ca mulți alți rechini, este de obicei imposibil de prezis. Ei pot să înoate alături de-a lungul timpului și apoi să atace brusc și violent un înotător. Acest atac poate fi o simplă mușcătură de cercetare, precum și un atac clar. Foarte gelos de aceste prădători protejează granițele posesiunilor lor - intrusul care a invadat site-ul lor va fi cu siguranță atacat.

Nu există nici o modalitate de a elimina complet posibilitatea ca un rechin să atace în timp ce o persoană se află în apă, dar pot fi luate măsuri de precauție pentru a reduce riscul.
Feriți-vă de apele tulbure în apropierea confluenței râului în ocean: în condiții de vizibilitate redusă, rechinul bull este predispus să atace orice obiecte mari, mai ales fără înțelegere.
Nu este recomandat să intri în apă după ploi abundente: fluxuri de apă pot spăla organice în mare, ceea ce va atrage atenția rechinilor. Au existat cazuri de atacuri brutale de rechini de bull asupra oamenilor bruiați.
Victima este uneori înșelată de încetinirea aparentă și de încetinirea monstruului de 4 metri, dar rechinii de taur sunt capabili să atace un băiat nefericit sau un animal de companie care se apropie de apă la viteza fulgerului. Răpitorul persistent și dur va dezvolta o mare viteză în urmărirea potențială a pradă.

Deci, rechinul de taur gri, cu reputația lui dezgustătoare de agresor și de canibal, poate fi găsit în apele tuturor oceanelor (cu excepția, poate, al Arcticului) și al multor corpuri de apă dulce.
Luați în considerare o privire mai atentă asupra acestor prădători fenomenali.

Acestea sunt pești relativ mari, având un corp masiv de formă arboret în formă de ax. Capul este mare, botul tăios. Ochii sunt echipați cu o membrană intermitentă, ca și cu toți membrii familiei rechinilor abisali. Aripioare dorsale anterioare mari, posterioare considerabil mai mici. Picior de coadă cu lobul superior alungit având o crestătură în vârf. Ultima fantă de ghilotină este situată deasupra începutului bazei aripii pectorale. Dinții au aspectul unor plăci triunghiulare cu o margine serată. Dinții maxilarului inferior sunt mai îngust decât cele superioare. O trăsătură distinctivă a formei corpului unui rechin de taur gri este forma ciudată a capului cu un bot abundent, pentru care prădătorul era numit "capul tăios".

Femelele ating o lungime de 4 metri, masculii sunt mai mici - lungimea lor nu depășește 2,5 m.
Greutatea maximă documentată a rechinului capturat a fost de 316,5 kg.
Culoarea caroseriei nu este izbitoare - griul spate se rotește ușor pe laturi într-o burtă luminoasă. Nu există pete și modele pe corp și pe aripioare. Uneori marginile aripioarelor sunt oarecum mai întunecate decât fundalul general.
Rechinii bull poate schimba intensitatea culorii caroseriei în funcție de lumină, astfel încât acestea sunt greu de remarcat chiar și în apă puțin adâncă. Acestea sunt deosebit de periculoase în apă murdară. Întâlnirea cu ea se poate încheia cu lacrimi: prădătorul rapid și agresiv este înclinat să atace orice creatură mare care a căzut în câmpul de acțiune al simțurilor sale.

Rechinii stupid reproduce prin nașterea viu, la fel ca toți rechinii gri. Femela poartă ouă fertilizate în propriul corp, ca un incubator viu.
Din mai până în august, femelele de rechini gri se convertesc la gura Mississippi și produc rechini acolo în America de Nord. Ei se rătăcesc leneș prin apa de mică adâncime de lângă porturile de agrement.
Aproximativ o duzină de viței este reprodusă pe lumină, care începe imediat o viață independentă - femeia nu are grijă de descendenți. Minorii stau mult timp lângă gurile râurilor, unde este mai ușor să faci mâncare și să te ascunzi de dușmani. La vârsta de 3-4 ani, rechinii tineri devin maturi sexuali și sunt capabili să reproducă urmașii.
În medie, un rechin taur trăiește între 27 și 28 de ani.

Persoanele vorbite de engleza numesc acest prădător Bullshark, adică bull rechin
Numele Hispanic: Tiburon cabeza de batea (adică rechin cu cap ca o cada) În limba rusă, numele comun este adesea folosit de un taur gri sau de un rechin cu capul încremenit.
Această creatură și-a dat numele ciudat pentru pește pentru temperamentul său feroce și imprevizibil și pentru capacitatea sa de a trăi și de a vâna în apele dulci: când păstorii au condus turma pentru a bea, rechinii de tauri adesea au târât taurii în apele întunecate.
Ea face o impresie de un rechin destul de leneș și relativ încet de înot, dar această impresie este foarte înșelătoare. În căutarea prada, un prădător poate dezvolta instantaneu o viteză mare și devine foarte mobil.

Rechinul de taur gri este un măturător de mare, ca și rechinul tigru. De obicei, înoată încet și leneș în jurul zonei lor, căutând pradă. Cu toate acestea, atunci când aplicarea forței și a vitezei este necesară, pentru a depăși victima, ei sunt capabili de sprint.
Rezistența extremă și susceptibilitatea scăzută la durere au oferit rechinii de tauri cu o reputație de prădători extrem de viabili. Au existat cazuri în care rechinii cu tauri evacuați deja evacuați în apă, au gustat propriile lor dulciuri.
Persoanele adulte nu sunt preocupate de alimente. Toți rechinii din acest grup sunt omnivori și împreună cu pradă vie (pești de coastă și crabi) devorează orice gunoi. Dieta lor, ca regulă - delfini, nevertebrate mici și mari, pești osoși și pești tineri de cartilaje.
Nu evitați carasul de rechini de tauri, reprezentanți ai propriei specii și, cel mai groaznic, - om.
Cel mai adesea, victimele acestor pești erau niște băieți singuri, iar prădătorii sângelui au atacat dimineața sau amurgul târziu, adesea la o adâncime superficială - 0,5 m - 1 m.

Unul dintre cele mai notorii cazuri de deces din cauza atacurilor de rechin, când 4 persoane au murit în câteva zile și o persoană a fost grav rănită, a avut loc în 1916 în statul New Jersey, nu departe de New York. Presupusul vinovat al atacurilor a reușit să prinde ceva timp mai târziu cu o rețea și a fost pus pe afișaj tuturor celor care doreau să vadă monstrul care mănâncă de sânge. A fost un pui de rechin alb, de numai doi metri lungime.
Nu există nici o certitudine că acest prădător era vinovat de atacul oamenilor. Dimpotrivă, majoritatea experților sunt înclinați să creadă că o serie de atacuri în New Jersey ar putea fi efectuate numai de un rechin de tauri gri, așa cum au apărut într-un râu de apă dulce.
Tragedia teribilă a servit drept bază pentru complotul celebrului film de groază despre rechinul "Jaws", primul film de acest fel despre pericolul rechinilor. Cu toate acestea, în film, personajul principal a fost reprezentat de un rechin mare și mare.

Rechinul de tauri gri, împreună cu alți prădători agresivi marini, se află la vârful piramidei alimentare și nu are aproape nici un dușman în rândul altor prădători marini, cu excepția omologilor mai mari și a balenelor ucigașe.
Cea mai mare amenințare la adresa acestor pești sunt oamenii care mănâncă carne și aripioare pentru alimente, adesea uciderea și exact așa - pentru că sunt considerați animale periculoase. Rechinul cu capul înțepenit este unul dintre cei trei rechini cei mai periculoși pentru oameni, fiind intens exterminați în locuri în care activitatea umană în mare sau râuri este suficient de mare pentru a rezista la atacurile brutale ale acestor prădători.
Dar distrugerea necontrolată a unei legături importante în biosfera planetei, fără îndoială, va afecta dezvoltarea generală a ființelor vii, atât pe mare, cât și pe uscat. Numai relativ recent, omul a înțeles importanța fiecărui membru al comunității de organisme pentru flora și fauna planetei.
Este necesar să căutați modalități de coexistență sigură cu rechinii și să nu le declarați dușmani ai umanității.

Iată un videoclip despre un rechin de tauri gri.

Rechinii de guler sunt prădători destul de inofensivi

Pericol pentru oameni

A fost rechinul blunt care a inspirat pe Peter Benchley să creeze Jaws-ul, povestea binecunoscută despre atacul rechinului asupra oamenilor. Evenimentele care au contribuit la adaptarea la groază au avut loc în 1916, când au fost observate multe atacuri de rechin asupra oamenilor în New Jersey. Nu există nici o îndoială că aceștia erau rechini prost, deoarece toate cazurile au avut loc în apele dulci, unde congenerii albi, tigru sau cu înverșunare nu înoată oamenilor. Și în 2009, rechinii de tauri au vânat oameni de pe coasta Sydneyului, semănând o adevărată panică acolo.

Pentru a evita întâlnirea cu acest prădător, nu trebuie să înotați adânc și să înotați singur. Nu au existat cazuri când acești rechini au atacat grupuri de oameni, preferă o singură pradă. De asemenea, vânează la amurg - la amurg sau zori, deci alegeți ape limpezi în timpul zilei pentru înot.

Acesta este într-adevăr un prădător periculos și, pentru a nu deveni victima acestuia, urmați regulile de siguranță atunci când înotați în zona în care, potrivit informațiilor, locuiește rechinul bull.

Rechinii de piatră trăiesc în râuri.

Habitat - Oceanul Atlantic, coasta Indicotaya, coasta Australiei, America de Nord și de Sud.

O trăsătură distinctivă a reședinței: acestea sunt întâmpinate nu numai în gurile râurilor, ci și în amonte. Astfel, rechinul prost poate depăși până la 4.000 km în apă dulce (de exemplu, râurile Amazon, Mississippi și Ganges).

Aceasta este singura specie de rechin care trăiește în mod constant în lacuri, în special în Lacul Nicaragua. Abilitatea de a trăi în apă proaspătă este asociată cu particularitățile fiziologice ale speciei - ghimbirul și glanda rectală a peștilor se pot acumula și apoi eliberează sarea.

Rechinii stupizi sunt numiți așa-numiți măturători de mare, deoarece pot mânca orice gunoi și mizerie. Principalele rații alimentare sunt pești osoși și rechini mici, inclusiv membri ai speciilor lor, precum și țestoase, mamifere marine și terestre, crustacee, echinoderme și raze.

În regele sfânt Ganges, acești rechini periculoși sunt dependenți de a mânca cadavre umane, unde, din motive religioase, decedatul este eliberat cu onoruri pe râu.

Vizionați videoclipul: River Monsters - Rechin de apă dulce

De ce este un rechin numit taur?

Rechinul de taur a primit numele doar pentru modul de vânătoare: atacă bovinele, pe care păstorii o conduc în locul de udare, folosind în principal antetul "mărcii comerciale" - bate imediat victima.

Din păcate, oamenii sunt adesea victime.

Vizionați videoclipul - rechinul Tuporila a atacat un bărbat:

În timpul atacului, rechinii stupizi folosesc tehnica împingerii și mușcăturii. După contactul inițial, aceștia continuă să muște și să-i rupă victima până când își pierde capacitatea de a scăpa.

Mai ales bine și cu impunitate, rechinii stupi se simt în apa noroioasă, unde este mai dificil pentru prădător să observe abordarea prădătorului și adesea atacă călătorii singuratici care traversează râul Ford.

Dar nu vă relaxați în apă limpede: capacitatea rechinilor acestei specii de a "îmbina" cu fundul îi ajută să fie invizibili și în apă puțin adâncă.

Prin urmare, populația locală cunoaște deja regulile de bază ale comportamentului: mai întâi, nu intrați singuri în apă, nu înotați, nu înotați în apă murdară, mai ales după ploi abundente, nu intrați în apă în zori și la apus, pentru a nu deveni micul dejun sau cina pradator.

În al doilea rând, localnicii știu că lenea externă și lentoarea acestor prădători sunt înșelătoare.
Ridicându-se până la victimă, rechinul de taur evaluează instantaneu situația și apoi face o lovitură rapidă și precisă și face o serie de mușcături mortale.

De regulă, ei vânează singuri. Fumând persecuția, rechinii de tauri sunt capabili să întoarcă stomacul spre interior, golind conținutul său în apă. Această manevră distractivă vă permite să redirecționați atenția prădătorului și să scăpați de urmăritor.

Atacurile stupide ale rechinilor asupra oamenilor

Dimensiunile mari, fălcile puternice, natura agresivă și faptul că rechinii stupi sunt găsiți în apă tulbure în apă puțin adâncă și în râuri, le fac din speciile cele mai periculoase de rechin pentru oameni, împreună cu rechinii albi și tigri.

Se crede că rechinii stupizi au fost implicați într-o serie de ucideri de profil de turiști de pe coasta New Jersey în 1916, care au inspirat-o pe Peter Benchley să creeze romanul "Jaws".

Un rechin proastă a ucis o fată de 18 ani în Brazilia:

Rechinul gol este o țintă, carnea este mâncată, iar ficatul și pielea sunt de asemenea evaluate. În plus, acești rechini se regăsesc ca capturi secundare și sunt apreciați de pescarii amatori.

Хищницы весьма живучи, и их можно содержать в крупных аквариумах.

Дайвинг с бычьими акулами в Мексике, кормление акул:

Описание тупорылой акулы

Ее также называют серой бычьей акулой, учитывая принадлежность к семейству и роду Серые акулы. Имя Bull shark (акула-бык) она получила из-за огромной тупой морды, а также за дурную привычку охотиться на бычков, пригоняемых пастухами на водопой.Popoarele hispanice au dat pradator cel mai lung pseudonim - rechinul cu capul ca un vas (Tiburon cabeza de batea). Acest tip de rechin a fost introdus publicului în 1839, datorită activității biologilor germani Friedrich Jacob Henle și Johann Peter Muller.

Aspect, dimensiune

Este un pește cartilagiu masiv, cu un corp asemănător cu axul. În comparație cu alți rechini gri, pare mai ciudat și dens. Indivizii de sex masculin sunt mai mici decât femeile - femela (în medie) cântărește 130 kg, cu o lungime de aproximativ 2,4 m, iar masculul se retrage cu 95 kg, cu o lungime de 2,25 m. Cu toate acestea, există informații despre indivizi mai impresionați, a căror masă era aproape de 600 kg, și lungimea până la 3,5-4 m.

Botul (aplatizat și curbat) contribuie la o manevrabilitate mai bună, iar ochii mici sunt echipați cu o membrană care clipește, la fel ca toți membrii familiei de rechini de balet. Dinții puternici (de formă triunghiulară cu marginea zimțată) se aseamănă cu dinții unui rechin tigru: sunt mai îngust în maxilarul inferior decât în ​​maxilarul superior. Se întâmplă ca un rechin să-și piardă dintele din față și apoi un dinte să fie scos din rândul din spate, unde se formează constant dinți noi.

Acest lucru este interesant! Este dovedit că rechinul bull are cea mai puternică mușcătură printre rechinii moderni. Au luat în considerare forța de compresie a fălcilor în raport cu greutatea și cel mai bun rezultat a fost arătat de rechinul cu cap rotund (chiar și rechinul alb pierdut).

Aripile dorsale posterioare sunt mult mai mici decât cele anterioare, iar aripile caudale au un lob de alungire superioară, cu o crestătură la capăt. În unele rechini, marginile aripioarelor sunt ceva mai întunecate decât fundalul corpului, dar culoarea corpului este întotdeauna uniformă, fără dungi sau modele. Culoarea neplăcută îi ajută pe prădător să se deghizeze în apă puțin adâncă: culoarea cenușie pe spate curge ușor de-a lungul laturilor într-o burtă mai ușoară. În plus, rechinul bull este capabil să controleze intensitatea culorii, pe baza luminii momentan.

Caracterul și modul de viață

Rechinul gol se adapteaza la viata in apa proaspata si in apa de mare, inotand usor acolo si in spate, datorita instrumentelor speciale de osmoregulare. Acestea sunt branhiile și glanda rectală, a căror sarcină principală este de a scăpa corpul de săruri în exces care cad acolo când un rechin rămâne în mare. De asemenea, prădătorul poate distinge între alimente sau obiecte periculoase, concentrându-se pe sunetele emise de ele sau pe culori (obiectele / creaturile galbene strălucitoare situate pe partea inferioară cauzează o atentă deosebită).

Rechinul de taur este extrem de puternic și imprevizibil: comportamentul său contravine logicii. Ea îl poate însoți pe scafandru pentru o lungă perioadă de timp și cu un aspect absolut indiferent, pentru a se împotrivi violent la el într-o secundă. Și este bine dacă atacul va fi doar un test și nu va continua cu o serie de împingeri comerciale completate de mușcături.

Este important! Cei care nu doresc să întâlnească un rechin gol-gol ar trebui să evite apa murdară (mai ales în cazul în care râul curge în mare). În plus, nu ar trebui să intri în apă după ploi torențiale, când este plină de atragerea rechinilor organici.

Este aproape imposibil să scăpați de agresor - rechinul chinui suferinzul până la ultimul. Predicatorii atacă oricine trece peste limitele posesiunilor lor subacvatice, luând de multe ori chiar și motoarele motoarelor outboard pentru inamic.

Habitat, habitate

Rechinul de taur gri locuiește aproape toate oceanele (cu excepția Arcticului) și multe râuri cu apă dulce. Aceste pești răpitori se găsesc în apele tropicale și subtropicale, ocazional scăzând ușor sub 150 m (mai des se vede la o adâncime de aproximativ 30 m). În Atlantic, rechinii stupizi au stăpânit spațiile de apă din Massachusetts în sudul Braziliei, precum și din Maroc în Angola.

În Pacific, rechinii de tauri trăiesc din Baja California în nordul Boliviei și al Ecuadorului, iar în Oceanul Indian se găsesc în apele din Africa de Sud în Kenya, Vietnam, India și Australia. Apropo, locuitorii din mai multe țări, inclusiv China și India, sunt foarte onorați și temători de rechinul bull. Una dintre speciile de rechin gol-goală mănâncă mereu carne umană, promovată de vechiul obicei local. Indienii care trăiau în gura Gangesului au coborât în ​​apele lor sacre ale triburilor lor moarte din castele superioare.

Diverse rechini proști

Predatorul nu are un gust rafinat și are totul în vizor, inclusiv gunoi și carrion. În căutarea cina, rechinul cu taur încearcă încet și înfrânat suprafața furajeră personală, accelerând brusc la vederea prada potrivită. El preferă să caute singuri mâncare, înotând în apele tulbure care ascund rechinul de o potențială victimă. Dacă obiectul încearcă să scape, rechinul bull îl lovește în lateral și îl mușcă. Șocurile sunt intercalate cu mușcături până când victima capitulează în cele din urmă.

Rechinii normali de dietă stupid sunt:

  • mamifere marine, inclusiv delfini,
  • pestii cartilagieni tineri,
  • nevertebrate (mici și mari),
  • pește oase și stingrays
  • crustacee, inclusiv crabi,
  • șerpi și echinoderme,
  • marele țestoase.

Rechinii bull sunt predispuși la canibalism (ei mănâncă rudele lor) și, de asemenea, trag de multe ori creaturi mici care veneau să bea apă în râuri.

Acest lucru este interesant! Spre deosebire de alți rechini, ei nu se tem să atace obiecte egale cu dimensiunea lor. De exemplu, în Australia, un rechin de taur a atacat un cal de curse și altul a tras un mare terrier american în mare.

Insolența și iluzia alimentară a speciei sunt deosebit de periculoase pentru persoanele care uneori cad în aceste dinți în acești monștri.

Reproducere și descendenți

Sezonul de împerechere al rechinului stupid cade la sfârșitul verii și la începutul toamnei.. Nelimitat și vicios al speciei sau, mai degrabă, al bărbaților, se manifestă pe deplin în jocurile de dragoste: nu este nimic de nimic pe care ihtiologii le atribuie rechinii tibi de sex masculin celor mai răi animale ale planetei. După cum sa dovedit, organismele lor produc o cantitate astronomică de testosteron, un hormon responsabil pentru starea de spirit și agresivitatea crescută a acestor pești predatori. Este vorba despre supratensiunile hormonale care explică izbucnirile de furie, când rechinii încep să se prăvălească pe tot ce se mișcă în apropiere.

Acest lucru este interesant! Partenerul nu se oboseste cu curtenirea prelungita si nu este gata sa arate tandrete: pur si simplu musca pe cel ales de coada pana cand se afla cu capul in jos. După ce a avut loc actul sexual, femeia vindecă zgârieturile și rănile provocate de ea pentru o lungă perioadă de timp.

Prădătorii intră în estuarele inundate ale triburilor, rătăcesc prin apă puțin adâncă (pentru rechinul bull, nașterea vii este tipică, ca și pentru ceilalți rechini gri). Femelele se transformă într-un incubator viu în care embrionii cresc timp de 12 luni. Sarcina se încheie cu nașterea unui rechin de 10-13 (creștere de 0,56-0,81 m), care prezintă imediat dinți ascuțiți. Mama nu le pasă de copii, de aceea trebuie să conducă o viață independentă din primele zile.

Minorii nu lasă estuarele timp de mai mulți ani: aici este mai ușor să găsească alimente și adăpost de la urmăritori. Vârsta fertilă apare, de regulă, în 3-4 ani, când bărbații sunt desenați la 1,57-2,26 m, iar femelele tinere - până la 1,8-2,3 m. Rechinii stupidi care ajung la fertilitate părăsesc apele sălbatice, unde născut și crescut, și plutesc spre mare pentru a intra în viața adultă.

Inamici naturali

Un rechin cu ochi deschis (ca mulți prădători marini) coronează piramida alimentară și, prin urmare, nu are aproape niciun dușman, cu excepția rechinilor mai puternici și a balenelor ucigașe.

Este important! Rechinii de tauri tineri sunt pradă unor rechini mari, rechini de tigru și albastru-cenușii, precum și valori nutriționale pentru persoanele mai în vârstă din specia lor și pinipede.

În ecosistemele fluviale și de coastă, rechinii de turiști tineri și adulți sunt vânați de reptile uriașe:

  • combo crocodili (în Australia de Nord),
  • Crocodili Nil (în Africa de Sud),
  • Mississippi Alligators,
  • Crocodilii din America Centrala,
  • mormăi crocodili.

Cea mai periculoasă amenințare la adresa rechinilor este un om care le extrage de dragul cărnii și aripioarelor delicioase.. Adesea, uciderea unui rechin este dictată doar de instinctul de auto-conservare sau răzbunare pentru firea sângeroasă fenomenală.

Populația și statutul speciilor

Rechinul de taur gri aparține animalelor de vânat, motiv pentru care populația este în continuă scădere. În plus față de pulpă de carne, ficat și pancreas (pentru nevoile industriei farmaceutice) și piele elastică (pentru carti de carte sau cazuri elegante pentru ceasuri și bijuterii) sunt utilizate.

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii a considerat că astăzi specia are statutul de "aproape vulnerabilă". Datorită vitaminei sale bune, rechinii stupid sunt bine adaptate la mediul artificial și pot fi conținute în acvariile publice.

Habitat rechin

Habitatul rechinilor de tauri gri este foarte larg. Ele se găsesc în toate oceanele, cu excepția Arcticului, deoarece preferă apele tropicale și subtropicale calde.

Bull rechin (Carcharhinus leucas).

Un fapt interesant este că rechinii stupi se simt bine în apa proaspătă. Ele pot fi observate în gurile râurilor, cum ar fi Gangele, Mississippi, Zambezi și chiar în râurile mici din Asia, Africa, Australia și America. Rechinul bull poate fi văzut chiar și în Lacul Michigan din America de Nord.

Semnele externe ale unui rechin de taur

Rechinul bull este considerat a fi una dintre cele mai mari specii de rechini: femelele cresc în lungime până la 3,5-4 m, în timp ce masculii - diferă semnificativ în mărime (până la 2,5 m).

În sine, rechinul bull nu are caracteristici distincte de la alți reprezentanți ai familiei. Cartea ei de vizită este un bot imens, un prădător îmbogățit cu același nume.

Rechinul de taur este cel mai periculos locuitor al lumii subacvatice.

Corpul are o culoare din oțel gri, uneori, nuanțe strălucitoare maronie. Spatele este puțin mai întunecat, iar partea abdominală este ușoară. Nu există pete și pată pronunțate pe corpul unui rechin, dar există o caracteristică foarte interesantă: poate schimba culoarea corpului în funcție de habitat - de la lumină la cea mai întunecată, ceea ce permite ca rechinul bull să fie mai puțin vizibil în vânătoare.

Ochii mici ai rechinului sunt înzestrați cu o membrană care clipește. Rechinul de taur are cinci perechi de fâșii. Principala armă a rechinului stupid sunt fălcile puternice, echipate cu dinți ascuțiți. Pe maxilarul superior, au o îndoire laterală și o formă triunghiulară, maxilarul inferior este înarmat cu dinți îndoiți spre gură. Rechinul gol gol are aripioare dorsale și pectorale dezvoltate masiv.

Rechinii reci sunt găsiți în apele de coastă la o adâncime de până la 152 m.

Rechinii de tauri de reproducere

Rechinul bull se referă la speciile vivipare. Femelele poartă copiii în vârstă de 10-11 luni, iar urmașii au aproximativ o duzină de rechini. Locurile de descendenți sunt adesea situate în gurile de râuri proaspete.

Numele rechinului este asociat cu forma corpului, cu botul larg și abrupt, precum și cu comportamentul agresiv.

După naștere, rechinul mamei lasă noii născuți fără ezitare. Nu ar avea nici o dificultate să se ocupe imediat de ei, dar natura a ordonat ca femeia să fie indiferentă la mâncare în timpul nașterii. În medie, rechinii de tauri trăiesc timp de 30 de ani.

Caracteristicile comportamentale ale rechinului de taur gri

Rechinii cu șuierătoare vânau mai ales în monoterapie, uneori în grupuri care se lipesc de fundul rezervorului, urcând ocazional pe canal, departe de gură. Ei s-au adaptat la viața în ape tulburi și la lumină slabă.

În timpul unui inundații din Queensland, în perioada 2010-2011, pe străzile inundate din Brisbane a fost observat un rechin blunt.

Cunoscuți pentru atitudinea lor agresivă, bărbații protejează teritoriul de străini, inclusiv de oameni, este ușor pentru ei să atace o persoană neprotejată. Acești prădători, de regulă, trăiesc în adâncimi superficiale, inspectând mediul lor. Dar acest lucru nu trebuie neglijat. Rechinul de taur gri poate ataca cu viteza fulgerului, cu înverșunare și nemilos.

Periculos rechin pentru oameni

După cum sa menționat mai sus, rechinii stupid sunt printre cei mai periculoși rechini din lume și sunt ferm în a treia linie de statistici mondiale privind atacurile asupra oamenilor. În 1916, un caz îngrozitor de atac masiv de rechini de tauri asupra oamenilor a fost înregistrat în largul coastei New Jersey. Astfel, potrivit multor experți, acesta este un rechin nu mai puțin periculos, care se află la același nivel cu cel al marelui rechin alb.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org