Păsări

Little Tit cu capul maro: descriere și reproducere

Pin
Send
Share
Send
Send


Partea dorsală a cenușiului maro sau a griului înfundat, iar partea superioară a capului și a gâtului (bărbia) sunt vopsite în negru. Obrajii și abdomenul sunt acoperite cu un penaj alb-gri, iar la păsările din populațiile nordice obrajii sunt pur alb. Punctul luminos neclar, de obicei disponibil pe aripa. Sexul dimorfism nu este exprimat, de aceea femela nu poate fi diferențiată de bărbat.

Puiul cu cap brun în aparență este foarte asemănător cu titlul cu cap negru, care este greu de distins de condițiile din teren. Ele sunt adesea confundate chiar de specialiștii ornitologici, dar dacă vă uitați atent, veți observa diferențe nu numai în ceea ce privește colorarea, ci și vocea și obiceiurile.

Deci, colorația spatelui nodulului gri este gri, iar culoarea "mouse-ului", iar capul negru se întinde mult pe cap, sub forma unui coadă cu vârf ascuțit. Pata gâtului este destul de mare, ca și cum ar fi neclară.

Este ușor de a distinge natura vocii chickadee maro gri, deoarece gaichek gri au nevoia foarte distinctiv, care poate fi transmisă ca „chi-chi-gay. rec. rec. “. Dacă primele silabe ale acestei urgii sunt jigoase, țipând, atunci cele ultime sunt slabe și întinse, ca și cum ar fi cu stres. Acest tip de apel este repetat aproape în fiecare minut și este însoțit de o scânteie cu ochi albastru și ticăie. Gaithek-ul gri are un strigăt special, rezonant și destul de scăzut: "chi-chi-chi-fi-tsifik. “.

Căsătoria cântării este complet diferită la ambele specii, care se aude începând cu luna martie. Acestea sunt fluierul sonor și pur - "Tiu-tiu-tiu. "Repetarea în titlul gri de 5-6 ori la rând. În acest caz, primele trei hituri cântă uneori într-un ton mai mare decât ultimele trei, iar întreaga melodie are un ton trist.

Vârful de viță de vie este răspândit în întreaga zonă forestieră, uneori penetrând în tundra pădurilor și stepă de pădure. Este absent în Caucaz și Kuriles de Sud. Locurile de iarnă pentru căprui cu păr brun intră în cuibul de cuibărit. Titlul gri este mai răspândit în Rusia. Se găsește din Arhangelsk în nord și din Ucraina în sud, și locuiește în tot Taiga Siberiei până la Kamchatka și Marea Okhotsk în est. În timpul migrațiilor de iarnă, ciocurile de cenușii gri intră în drum spre sud, întâlnind chiar și în Ucraina.

Ambele specii de gaichek diferă în ceea ce privește preferințele lor de cuibărit, deoarece tărtăcuța brună preferă păduri deciduoase rare, iar griul preferă pădurile conifere mixte brute și trăiește chiar și în taiga îndepărtată.

Gaichki este foarte mobil și chiar fidgety: ei nu petrec un minut în repaus. Ei se mișcă inteligent chiar și în cele mai dense plexuri ale ramurilor, căutând insecte diferite acolo. În cazul în care titlul devine o pradă mai mare, atunci ea o ține cu degetele de la picioare, și ea sparge ciocul în bucăți. Se uită vigilent prin toate fisurile și crăpăturile din coaja și ramurile copacului, în speranța de a găsi pradă. Iar micul cocoș se hrănește în principal cu fiecare lucru mic, inclusiv ouăle mici de păianjeni și insecte, larve și larve de insecte, căutând mâncare de dimineața până seara. Și în timpul iernii, în înghețuri și viscolări, păsările se ascund deseori în păduri de molid dense, unde vântul și zăpada nu penetrează. Din toamnă, ele apar aproape de locuință, în grădini și parcuri, și se obișnuiesc cu ușurință cu momeala artificială, frecventând frecvent hrănitorii.

În vara, negrii mănâncă numai hrană pentru animale, ceea ce este suficient, apoi în toamnă încep să consume diferite semințe. Gaichi, atât cu capul maro, cât și cu griul, mănâncă semințe de floarea-soarelui, mănâncă ciulinul, varietatea de porumb, salvie, murături, serpukha și mulți alții, în special din compoziții. Ei dau cu bună știință semințe de mămăligă, colectându-le de la tulpini uscate care ies din sub zăpadă la marginile drumurilor forestiere și de-a lungul marginilor. Foarte adesea, găinile de pui se găsesc printre semințele și larvele de insecte hibernate.

De la începutul primăverii, mersul se întoarce în locurile lor de cuibărit. Stațiile de cuibărit preferate ale capacelor cenușii sunt băncile surzi și mlaștină ale curenților de pădure, cu lemn mort rotund, printre pomii mari de conifere. Cuibul este plasat într-o cavitate, de obicei foarte scăzută de la sol, cel mai adesea în ciocni rotunzi sau copaci spărguiți cu lemn moale putrezit. Gaparea unei găuri de către o femeie durează între 8 și 25 de zile. Gnezdovaya căptușeală este foarte scanty, făcute din fibre leșcate subțiri, zdrobite, mușchi, sau chiar pur și simplu din putregai în lemn, și pene, lână și în jos sunt foarte rare. Diametrul crestăturii este de 25-35 mm, adâncimea golului este de 100-200 mm.

Construcția cuibului are loc în luna aprilie. În prima jumătate a lunii mai se observă îmbinări complete. Ouăle de incubație durează 13-15 zile. Puii sunt în cuib de 17-19 zile. Plecarea puiilor scade la sfârșitul lunii iunie - în primul deceniu al lunii iulie.

Little Tit cu capul maro: o descriere a aspectului

Pasărea are un mic corp dens, cu lungimea de până la 14 cm și o masă de 9-14 g, gât scurt și un penaj de culoare maro cenușie. Partea de sus a unui cap destul de mare și partea din spate a capului este o nuanță mată neagră. Cele mai multe dintre spate, aripile medii și mici, umeri, nadhvoste și coapsele au culoare gri-maronie. Obrajii albi și gri. Pe partea laterală a gâtului există o nuanță de ocru. Pe partea din față a gâtului se află un așa-zis dickey - un punct negru mare. Proiectul de lege are o culoare maro închis. Partea de jos a păsării este alb murdar, cu o ușoară nuanță de ocru pe laterale, picioarele și labele sunt gri închis.

Willow în condiții de teren poate fi ușor confundat cu blackhead. Diferența dintre acestea este că pudra are mai mult o mată decât un capac negru strălucitor și o bandă longitudinală cenușie pe aripile secundare ale aripilor. Trăsătura cea mai izbitoare a acestor păsări este cântatul lor.

habitate

Caprioara cu capul brun se gaseste in zonele forestiere din Eurasia, incepand din estul Marii Britanii si din regiunile centrale ale Frantei, si incheind cu coasta Oceanului Pacific si a insulelor japoneze. În nord, locuiește în zone cu vegetație lemnoasă, precum și tundra pădurilor scandinave și finlandeze. În sud, se găsește în stepi.

Vulturul de vânt este înclinat să locuiască în câmpiile pădurilor conifere, muntoase și mixte, în care crește pini, zada, molidul, precum și luncile râurilor și zonelor umede. În Siberia, se așeză în taiga întunecată-coniferă cu mlaștini de sphagnum, salcie și păduri de arin.

În Europa, aceasta trăiește în cea mai mare parte între vegetația arbuștilor din pădurile de luncă, pe marginile pădurilor și pe pășuni. În zona montană se află la o altitudine de 2000 m până la 2745 m, de exemplu, pe Tien Shan. În afara sezonului de reproducție, pasărea tinde să crească mult mai mult. De exemplu, în Tibet, pulberea a fost văzută la o altitudine de 3960 de metri deasupra nivelului mării.

Modul de viață

Păsările din această specie cuibăresc în aprilie și mai. Ele sunt predominant sedentare în goluri, care sunt situate în păduri și copaci moarte la o distanță mică de la sol. Puiul mic are capul maroniu, cum ar fi ciocănitoarele, preferă să-și scape locuința în lemne putred dărăpănate. Adâncimea golului este de aproximativ 20 cm, iar diametrul este de 6-8 cm.

Birdies sunt angajați în aranjarea cuibului în perechi, pe care le găsesc în toamnă. Bărbații din primul an de viață caută femele în cel mai apropiat teritoriu (nu mai mult de cinci kilometri). Dacă nu reușesc acest lucru, ei zboară spre zone îndepărtate ale pădurii.

Este nevoie de o medie de una până la două săptămâni pentru a crea un cuib în chubs. Pentru aceasta, păsările folosesc ramuri, scoarță de copaci, coajă, lână și pene. Cuiburile plumelor diferă de locuințele altor specii de gaichex prin faptul că nu poartă mușchi în casa lor. Tit - tit cu cap brun - iubește să facă cache cu semințe de plante, dar cel mai adesea uită locația comorii.

Pulberea mănâncă diverse nevertebrate mici și larve. În acest fel, puiul de câine aduce avantaje extraordinare pentru ecosistemul forestier, deoarece acestea reglează numărul de insecte. În plus, ele se hrănesc cu fructele și semințele de plante.

În timpul verii, dieta tânărului este împărțită în mod egal între produsele alimentare de origine animală și vegetală. În timpul iernii, se hrănesc în principal cu semințe de ienupăr, pin și molid. Puii sunt hrăniți de păianjeni, omizi cu fluture, cu adaos de hrană pentru legume. Copiii adulți mănâncă viermi, albine, ciuperci, muște, țânțari, furnici, căpușe și chiar melci.

Din alimentele vegetale din dieta lor sunt incluse cereale precum grâul, porumbul, ovăzul și orzul. Din fructe de padure, grapesul prefera afine, frasin de munte, lingonberries, afine si cotoneaster. Consumatorii de hrană vizitează foarte rar.

reproducere

Acest sezon coincide cu momentul aranjamentului cuiburilor. Manechiștii găsesc un partener în primul an de viață și rămân împreună până când unul dintre ei moare. Speranța de viață a gaichek-ului cu capul maro este de cel mult nouă ani.

Curiozitatea bărbaților este însoțită de cântece și scutura aripile. Înainte de împerechere, ei oferă în mod demonstrativ mâncare femelelor. Înainte de începerea ouatului, păsările reiau aranjamentul cuiburilor. Astfel, la începutul eclozării, ouăle sunt acoperite cu un așternut. Înmulțirea constă în general în 5-9 ouă albe, cu pată roșiatică-maronie. Exploatarea continuă pe tot cuprinsul semilunii. În acest moment, masculul produce hrană pentru mamă și protejează cuibul. Uneori, femeia zboară din locuință pentru o vreme și se hrănește pe cont propriu.

Puii se desprind în mod asincron timp de două până la trei zile. La început, acestea sunt acoperite cu un puf roșu maro-gri, cavitatea ciocului are o nuanță maronie maronie. Femela și masculul îi hrănesc pe tineri împreună. În medie, ele aduc prada de 250-300 de ori pe zi. Pe timp de noapte și în zilele reci, titlul, titlul cu capul maro, se așază inseparabil într-un gol, încălzindu-i urmașii. Nestlings începe să zboare puțin după-unu după 17-20 de zile de la naștere, dar ele rămân în continuare dependente de părinții lor, deoarece acestea nu sunt în măsură să obțină în mod independent alimente. La jumătatea lunii iulie, familiile de păsări se ciocnesc împreună în turmele de vânătoare, în care, pe lângă țâțe, se găsesc pikas, coroane și nuci.

Repertoriul vocal al titului cu capul maronat nu are o asemenea diversitate, ca, de exemplu, capul negru. Două tipuri de melodii sunt clasificate: demonstrative (utilizate pentru a atrage un cuplu) și teritoriale (marcarea unui site de cuibărit). Primul tip constă dintr-o serie de sunete fluorescente, fluorescente, fluorescente măsurate. TI. Sau "Tii ... Tii ...". Willow (fotografia de mai jos) efectuează acest cântec la aceeași înălțime sau uneori ridică tonul. Chubby cântă pe tot parcursul anului, dar cel mai adesea apare în primăvară și în a doua jumătate a verii.

Fluierul teritorial este mult mai silențios în comparație cu cel demonstrativ și seamănă cu un trill bâlbâind cu o scârțâie intermitentă. Este mai des realizată de bărbați decât de femei. De asemenea, mulți observatori de păsări cântă o melodie "murmurătoare". Apelurile frecvent întâlnite includ tipul tipic pentru familia de ticuri roșii "chi-qi", după care puteți auzi aproape întotdeauna un "jee ... jee ...".

Acest lucru este de asemenea interesant!

Willow tit - inteligent și agile tit, care trăiesc în pădurile din Asia și Europa. Un iubitor de păduri de conifere, larve de insecte, semințe de plante și nu disprețuiesc să sărbătoresc resturile mesei umane.

Printre varietatea de păsări există specii, la prima vedere, de neimaginat. Și nu prea faimos, poate pentru că nu se rotesc zilnic înaintea ochilor tăi, cum ar fi vrăbii sau țâțe, sau nu se pot lăuda cu luxul de penaj, ca papagalii sau păuni. În general, ele nu au caracteristici remarcabile pentru a fi populare cu o persoană. Dar dificultatea existenței lor și rezistența cu care o depășesc merită respect. Și bucățele mici, dar curajoase și puternice au tot dreptul să învețe despre ele cât mai mult posibil.

În spatele pădurilor întunecate, munților înalți ...

Mai recent, un mic reprezentant de păsări, numit "puhlyak", aparține familiei albastre. Dar, după ce au studiat mai bine obiceiurile, aspectul și modul de viață, ornitologii au înțeles că acesta este un grup absolut independent de păsări. Prin urmare, ei au fost desemnați într-un gen separat, care a primit o definiție ridicolă și afectuoasă - tit.

Gaichas sunt împărțite în două subspecii: puncte negre și capul maro. Acești copii nu favorizează în mod special o persoană și preferă să-și petreacă viața în păduri inacceptabile. Ei pot veni la locuințe umane doar ca o ultimă soluție dacă sunt forțați să meargă la foame pentru o vizită. Chiar și alimentatorii cu hrană vizitează foarte puțin în mod reticent.

În țara lor natală, viermele au ales o groapă de păduri de conifere din Eurasia și America, regiunile canadiene și caucaziene de munte și taiga, precum și Carpați, Sahalin și insulele japoneze.

Aspect și descriere a pulberii

Familia de gaichek cu capul maron diferă în dimensiuni miniaturate, numai 12 cm, maximum 14 cm. Plus o coadă mică de 5-6 cm. Greutatea fetiței nu depășește 10-15 grame.

Apariția păsării este mai degrabă inconspicuoasă:

  • Capul cu o pălărie întunecată. Diferența dintre cele două specii este că, în gaichi negru cu cap, acest capac este negru de cărbune, iar în boabele negre și maro emite o nuanță brună.
  • Gâtul păsării este alb, cu un "fluture" negru pe piept.
  • Spatele și zona de deasupra cozii sunt gri, toate cu aceeași tentă maronie.
  • Abdomen alb galben.
  • Partea laterală și subțire de nuanță palidă roșiatică.
  • Pene de zbor și coadă sunt gri, cu aceeași maronie ca și spatele.

Pasărea a fost numită pulbere pulbere deoarece, în vreme rea sau în frig, fluieră pene puternic. În aceste momente, penajul său nu este deloc de remarcat. Da, nu începe să strălucească cu toate culorile curcubeului, dar coada și aripile sale cu pene deschise în acest moment se aseamănă cu trei ventilatoare mici de oțel cu muchii clar definite interconectate. Vedere foarte frumoasă.

Talentul muzical

Nu putem spune doar un pic despre abilitățile de cântat ale titului. Având în vedere habitatul detașat al unei păsări, nu este adesea posibil să fii martor la tribul său. Cei cărora le-a fost norocos, într-o singură voce, vor spune - fritele cântând sunt delicioase! Este minunat! Repertoriul lui Ptah nu este bogat în variații, sunt doar trei:

  • pentru a desemna un teritoriu
  • pentru a căuta cupluri în sezonul de împerechere,
  • pentru exprimarea simpatiei de către bărbat față de prietena lui în timpul curteniei.

Dar dacă știți doar cât de inspirational, melodios și ușor, negrul își îndeplinește melodiile, cum îi fascinează vocea și îi mângâie urechea. Abilitățile muzicale ale păsării compensează în totalitate aspectul de rutină.

Dieta și Nutriția Nutriției

Gaichka iubește să mănânce. Este uimitor cum se potrivește o cantitate atât de mare de mâncare într-un mic mic și îngrijit corp mic? Dar pasărea nu este numai un lacom, ci și o pădure ordonată. Sarcina sa este de a elibera copacii de diverse paraziți sub scoarță. Ce pichuga și face cu mare plăcere. Insectele și larvele lor formează jumătate din masa de masă în timpul verii. A doua jumătate este o hrană de origine vegetală: semințe, fructe, fructe de pădure, chiar ciuperci. Îi place să sărbătoresc pe cereale la câmpurile de grâu, cânepă, porumb și orz.

În timpul iernii, alimentele vegetale reprezintă baza dieta. Semințe de conuri de pom de Crăciun, cedri, copaci tisși. Lipsa hranei pentru animale este alimentată prin golirea insectelor de dormit, a larvelor și a omiziilor de sub coaja unui copac. Este de remarcat faptul că pentru a mânca Gadget aproape niciodată nu se coboară la sol, preferând să-l colecteze direct de la Bush, tulpină sau tulpină.

Caracteristici ale vieții și ale comportamentului

Chubby - păsările sunt sedentare, rareori migrează. Putem spune că această pasăre de familie. Îi caută pe sufletul lor cu mult înainte de sezonul de reproducere, luând un coechipier în toamnă, echipând cuibul familiei și numai după șase luni de viață fericită împreună încep să se pregătească pentru reproducere.

Păsările independente se bazează numai pe propria lor putere și nu ocupă niciodată cuiburile stângi ale cuiva. Își scot singuri propriile case, în trunchiuri cu lemn moale și putrezit. În acest scop, arbori batrani învechite, arin, aspen - cele mai preferate opțiuni de locuit.

Câteva goluri comune, goale, de 20 centimetri adâncime, cu o gaură de intrare destul de largă - până la 8 cm. Munca grea durează în medie 2 săptămâni. Locuința este așezată pe locuințe cu coajă, crengi, pene și păr de animale. Și niciodată nu folosesc mușchi pentru căptușeala cuibului.

Video "Cântecul micului brun Tit"

Cuibul bine echipat este gata și va fi cald și confortabil în el. Apropo, păsările mici sunt foarte inteligente. Pentru a nu atrage atenția asupra casei lor, ei îndepărtează departe sau se ascund în ace.

Ptahas nu trăiesc în cuiburi construite pentru viață. În coloniile de cuibărit din ultimul an se întorc foarte rar. După iernare și creșterea puiilor, în toamnă încep ciclul într-un mod nou: căutarea și aranjarea locuințelor, iernarea, puii. Iar în casele abandonate, alte păsări trăiesc cu plăcere: fiare de sânge, dulciuri, flycatchers și alți locuitori ai pădurilor.

Quitlock are o manie pentru a ascunde numeroasele cache-uri cu o rezervă de semințe. Dar numai memoria lor aproape întotdeauna eșuează. Foarte rar, ei pot să-și găsească mai târziu propriile lor comori, iar din grămezile de depozite similare, arborii noi cresc pentru noi generații de gaiche.

Vizionați videoclipul: Classic Movie Bloopers and Mistakes: Film Stars Uncensored - 1930s and 1940s Outtakes (Septembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org