Păsări

Răsfoiți cuiburile

Pin
Send
Share
Send
Send


  • De ce râulele creează cuiburi sub vârful casei
  • Cum își fac păsările cuiburile
  • Înghițiți Nest: cum să desenați un creion

Pentru a construi un cuib, o înghițire are nevoie de o suprafață verticală. Găsește teren umed în bălți, o rotește în bile și o aduce în ciocul său în locul ales, atrăgându-l de cuib cu propria salivă. Pentru rezistență, înghițirea poate întări construcția cu paie, păr, tulpini. Construcția este pur mecanică, întotdeauna pe același principiu. Odată ajuns în noile condiții, înghițirea se pierde și nu se poate adapta la ele (de exemplu, nu poate construi un cuib dacă nu există o suprafață verticală).

Unul dintre cele mai potrivite locuri pentru cuibărit este zidurile clădirilor de-a lungul streașinilor, sub acoperișuri și patine de case, sub suporturile de poduri. Rândina încearcă să aleagă un loc convenabil pentru plecare și, în același timp, să se afle sub acoperiș, astfel încât clădirea să nu se înmoaie de ploaie, iar puii sunt protejați. Motivul pentru care rinichii aleg locurile de cuibărit ale orașului este simplu - există o mulțime de alimente pentru ei. Sunt fericiți să distrugă sute și mii de țânțari, muște negre și zboară într-o zi.

Conform opiniei populare, înghițitul se îngroașă pe peretele casei - din fericire. Cu toate acestea, nu toți locuitorii caselor sunt de acord asupra unui astfel de cartier și încearcă să elimine înghitirile din locul ales. De fapt, este destul de dificil, datorită legării instinctive a locului.

Renumitul naturalist rus V.A. Wagner a efectuat experimente în care a depășit cuiburile de înghițite pentru o scurtă distanță și în fața părinților săi. Înghițiți pentru o lungă perioadă de timp căutând cuibul lor în locul în care a fost construit, erau chiar gata să hrănească alte pui. Cercetătorul a concluzionat că locul unde a fost construit cuibul este foarte important pentru înghițite - chiar mai important decât cuibul și puii. Prin urmare, distrugerea simplă a cuibului nu va duce nicăieri, înghițitul va construi pur și simplu unul nou. Singura modalitate de a speria păsările este să facă zidurile alunecoase, astfel încât să nu poată fi fixate bucățile de murdărie.

Primii purtători de primăvară

Despre păsările care sosesc în primăvară, vorbește înapoi la școală. Păsările de primăvară sosesc în turmele mici, iar cuișoarele apar mai întâi. Dacă vă apropiați de finch, puteți vedea cât de frumoasă este pasărea: ce tonuri nu aruncă pene! Și verde, roșu și maro, iar pe cap este un "cap" albastru. De la o distanță, finch-ul este vizibil pe dungile albe de pe aripi și spate.

După cepe, păsările sălbatice sosesc, iar în Rusia, în banda de mijloc, vârfurile sunt considerate primele păsări. Apoi, în parcuri se găsesc cărămizi, roșu și varakushek. Aceste păsări se disting printr-o culoare strălucitoare de pene, de exemplu, sânii albaștri sunt în varakushka, iar în pene, toate pene sunt de culoare roșie, albastră, verzui și chiar roșu.

Fiecare pasăre încearcă să se întoarcă la vechiul cuib. Râsnitele care sosesc în aprilie nu fac excepție. Înghiți oamenii din Rusia iubesc și respectă. Multe semne sunt asociate cu ele. De exemplu, dacă o înghițitură zboară puțin deasupra solului, înseamnă că va curăța curând. Oamenii încearcă să protejeze cuibul înghiți până în primăvara următoare.

Păsări și cuiburile lor

Un fapt surprinzător, dar păsările sunt capabile să construiască cele mai ambițioase structuri. Dar cât de mult știm noi oamenii care pasăre are cuibul?

Locurile amenajate de păsări pentru ouă, diferă una de alta și, uneori, foarte dramatic. Dar toate tipurile de cuiburi de păsări pot fi împărțite după locația lor:

  1. Cuiburi de teren. Acestea sunt construite în principal din iarbă, frunze și noduri mici. În Rusia, în pământ "apartamente" trăiesc kulik, căpșună de căprioară și pescăruș.
  2. Cuiburi în munți. Situate pe un teren stâncos, acestea sunt construite de păsări de pradă, cum ar fi șoimul.
  3. În copaci. Din toate acestea, păsările de primăvară, cuișoarele și dungile noastre pot construi cuiburi la altitudini scăzute. Este foarte interesant faptul că cuiburile au o bază "de ciment" de lut și nisip.
  4. Pe apă / în goluri. Cuiburi mai puțin comune, dar având un loc în viața unor păsări. Deci, pe țărmuri negre trăiesc în apă, și în goluri - bufnițe și ciocănitoare.
  5. Găuri de nisip. Unele păsări, cu ciocurile lor, săpa o gaură în nisip pentru ei înșiși, și apoi să aducă paie sau iarbă. Acesta este cuibul gerbilului înghițit.

Cum să distingi înghițitul de alte păsări?

Vâscoanele sunt foarte mici, cu un cap mic. Picioarele sunt scurte și subțiri. Bărbații și bărbații diferă în colorare, deși cel mai adesea cu ochiul liber această diferență nu este vizibilă. Înghițiți-și petrec cea mai mare parte a timpului în aer, dar dacă coboară la pământ, ei văd cât de ciudat este plimbarea lor. Păsările se hrănesc cu insecte. Este demn de remarcat că ei pot vâna numai în zbor.

Principala caracteristică a aspectului de înghițite este o coadă furcată, asemănătoare cu o praștie.

Păsările au un caracter prietenos, astfel încât să nu se afle în conflict cu alte păsări și se stabilesc lângă păsările proprii. În cazul în care înghițit este atacat de o pasăre mai mare de pradă, nu numai că va lupta cu curaj, dar va apăra cuibul până la ultima. În cazul în care o pisică sau o persoană intră în cuib, atunci puteți fi siguri: o pasăre mică își va apăra altruist proprietatea.

Înghițiți speciile

Este dificil de găsit în Rusia o persoană care nu a văzut niciodată o înghițitură în viața sa. Dar nu numai că îngerul se găsește pe teritoriul Federației Ruse, mai mult de o specie locuiește aici. Aproximativ 7 specii din această pasăre trăiesc în țara noastră:

  1. Rustic (vânătoarea ucigașă) înghiți. După nume, puteți ghici: această pasăre este bine cunoscută sătenilor. Rândul are o spate complet negru, iar gâtul și fruntea sunt nuanțe roșu-maro. Cuibul rustic de înghițit este format din paie, lut și, surprinzător, pene și păr, care este unul dintre cele mai durabile materiale pentru păsări.
  2. Red-gât înghiți. Este un fel de înghițit din specia anterioară, dar are mai multe pene negre lungi deasupra coada. În mod surprinzător, cântecul melancolic al înghițiturii lombare roșii se aseamănă cu mierea unei pisici sau chiar cu un pui mic.
  3. Coastă înghiți. Beregovushka este practic cea mai mică înghițire din toate speciile disponibile. Ciocul este destul de scurt și greu, iar culoarea este inconspicuoasă - penaj gri-brun.
  4. Micul înghițit. În exterior, seamănă cu o plajă de plaje, dar pasărea este mai mică. De obicei, ei zboară în jurul sfârșitului lunii august, însă sosirea vâlcelelor mici este înregistrată la sfârșitul lunii martie - începutul lunii aprilie.
  5. Muntele Rândunica. Este de asemenea numit stâncos. În culori, seamănă cu unul maro, dar diferă într-o coadă uimitoare, care este cel mai bine văzută atunci când zboară.
  6. Thalny înghiți. Deci, această specie este numită deoarece bărbații de pe coadă au două pene subțiri și lungi, asemănătoare cu firul. Coada de tip napetail are un piept alb orbitor și un cap portocaliu.
  7. Oglindă cu fața albă. Înghițița are o culoare neagră, cu o nuanță albastră-metalică. Din păcate, foarte puțini indivizi din această specie au fost înregistrați în Rusia, așa că mulți ornitologi nu recunosc deloc existența acestor înghițite în țara noastră.

Nu toate speciile de înghițite există. Dar chiar și din această mică listă se poate concluziona despre diversitatea lor.

Locuri înghite răspândirea

Barză de vacă este ușor de întâlnit oriunde în Rusia. În ceea ce privește înghițirea de coastă, este mai ușor să menționăm unde este imposibil să o cunoști: în Australia și în Antarctica. Șuvoiul cu coadă roșie locuiește pe țărmurile lacului Baikal, precum și în sudul Italiei și al Siciliei. Pentru iarnă, ei, ca majoritatea înghițite, zboară spre Africa și India.

Vâltoarea stâncoasă trăiește în zonele muntoase. În Rusia, este teritoriul Caucazului și al Crimeei. Rândina albă răsturnată poate fi găsită în America de Nord și iernă în America de Sud și Mexic.

Unde cuibăresc înghite?

Rândunele sunt foarte atașate la locurile amenajate pentru a fi așezate ouă. Când păsările construiesc cuiburi, locația lor devine singurul loc pe care înghițitul îl poate aminti. Instinctul este atât de orb încât, dacă înghițitul se întoarce să alimenteze puii, iar cuibul nu se află în același loc, atunci va începe în mod eronat să hrănească pe alții.

Flancul de hambar preferă să nu zboare din sat sau din sat, așa că cuibul lui este de obicei acolo. Uneori, balenele ucigașe se obișnuiesc cu oamenii și cuibăresc chiar sub acoperișurile caselor. Acolo este mai ușor pentru ei să obțină alimente, și există, de asemenea, de protecție de vânt și ploaie.

Inghitirile de coastă și mici cuiburi în apropierea apei, săpând o gaură în nisip cu ciocul lor. Ei trăiesc în grupuri mici, colonii.

Vânătoarea roșie preferă să construiască un cuib în munți sau roci, departe de oameni și zgomot. Deși există cuiburi amplasate în interiorul pereților blocurilor și tunelurilor. Cuibul ei este din argilă, saliva și iarbă.

Zâmbetele sezonului de împerechere

Sezonul de împerechere a înghițitelor durează din mai până în august, iar în această perioadă femelele fabrică două ouă. Într-o singură așezare - până la 7 ouă. După două săptămâni, apar puii. După 3 săptămâni petrecute în cuib, puii sunt capabili să zboare, așa că încep să se hrănească independent. Femelele aleg partenerii lor pentru o perioadă lungă de timp, iar atunci când aleg, ei sunt ghidați de lungimea coada: bărbatul cu cea mai lungă coadă câștigă.

Uneori bărbații rămân singuri pentru sezon. Apoi, la întoarcerea lor de la iernare, încep să ajute alte cupluri să construiască un cuib și chiar să hrănească puilor.

Semne asociate cu înghițirea

Unul dintre semnele menționate mai sus: dacă o înghițitură zboară scăzută înseamnă a fi ploaie. Dar există și altele. De exemplu, dacă o înghițitură face o cuib în apropierea acoperișului unei case, atunci locuiește în această casă oameni buni și buni. Dar dacă dați rău înghițirii, atunci nenorocirea și durerea vor continua mult timp. Dacă distrugi cuibul de înghițit, atunci vor apărea pistrui pe fața ta - și un semn destul de interesant. Dacă vâsla ajunge mai devreme decât de obicei, atunci anul va fi fructuos. Și dacă luați o piatră dintr-un cuib de pasăre, va deveni un talisman și un talisman.

Descriere învechită

Până în prezent, a fost oferită o descriere completă a aproximativ opt zeci de specii de reprezentanți aparținând familiei înghițite. Astfel de creaturi cu pene se găsesc aproape peste tot.

Este important! Structura unică a corpului face ca pasărea să fie foarte manevrabilă și îi permite să prindă chiar și cele mai rapide insecte în timpul zborului, iar gura cu o fantă largă face convenabil să hrănească păsările direct în zbor.

apariție

În ciuda celor destul de tangibile diferite, toate speciile de înghițite în prezent, care trăiesc în întreaga lume, au o mulțime de trăsături similare, care sunt prezentate:

  • o nuanță metalică de pene în zona din spate,
  • la nivelul sanilor
  • extins la baza și ciocul destul de scurt,
  • gura suficient de mare
  • lipsa diferențelor externe între bărbați și femei,
  • penajul aproape de corp,
  • degete tenace și gheare lungi,
  • lipsa diferențelor în ceea ce privește culoarea penei la pui și la păsările adulte.

Printre alte lucruri, înghițurile sunt clasificate ca nu prea mari în dimensiunea corporală și aripi de păsări. Pentru toate speciile de înghițite, prezența aripilor foarte lungi, comparativ cu corpul, este caracteristică. Gama lor maximă poate varia între 33-35 cm.

Acest lucru este interesant! Capătul inferior al înghițiturii este practic absolut neadaptat pentru mișcarea pe teren, iar în cazul în care circumstanțele forțau această mișcare, atunci pasărea acestei specii se plimbă foarte inconfortabil.

În ciuda lungimii destul de impresionante, aripile de înghițire sunt relativ înguste și partea coadă a formei ei seamănă cu o furculiță. Perniul de înghițire din spate este întunecat, iar pene care acoperă abdomenul sunt albe sau bej deschis. În funcție de specie, penajul de înghițire poate diferi dramatic în culoare și nuanță.

Stilul de viață și caracterul

Înghițițele aparțin categoriei de păsări migratoare comune, care conduc exclusiv la viața de zi cu zi. Sosirea acestor păsări cade în mijlocul ultimei luni de primăvară. A doua jumătate a lunii este alocată pentru construirea de cuiburi și ouătoare.

Procesul de incubare a ouălor cu o înghițire durează în medie mai puțin de câteva săptămâni, iar perioada de hrănire a puilor durează aproximativ trei săptămâni. Prin plecarea în masă a păsărilor sunt gata cu debutul toamnei.

Cântătoarele înghițite amintesc vag de twitter, terminând cu un trill, foarte caracteristic acestei specii de cântătoare. Aproape toate speciile de înghițite aparțin feathery, conducând un mod de viață social, astfel încât acestea se adună în grupuri destul de mari.

Acest lucru este interesant! De regulă, înghițitele încearcă să se așeze lângă corpurile naturale de apă, unde există o cantitate semnificativă de material pentru cuibăritul și insectele furajere, inclusiv lăcustele mici, ca și libelule mici și greieri.

Foarte adesea turmele se stabilesc pe fire sau alte cote diferite. Cuiburile sunt, de asemenea, construite de colonii mari, în care fiecare pereche apără în mod activ teritoriul în jurul propriului cuib.

Habitat și habitat

Înghițiți petrec o cantitate foarte mare de energie asupra procesului de extracție furajeră și de aceea aceste păsări au nevoie de o cantitate semnificativă din acestea. Ca regulă, habitatul natural al majorității speciilor de înghițite este în majoritatea țărilor din sud, unde condițiile solului și climatice sunt optime pentru păsări și, în plus, există o cantitate suficientă de furaje.

Acest lucru este interesant! Trebuie remarcat faptul că toate speciile care trăiesc în zonele tropicale sunt clasificate ca sedentare, iar speciile din zona climatică temperată sunt migratorii, care zboară în țări calde, începând cu ultima lună de vară.

Practic, toate păsările din orice specie care aparțin ordinii de trecător sunt absente pe teritoriul regiunilor polare și în partea de nord a zonei temperate. Diversitatea semnificativă a speciilor de înghițite este reprezentată de teritoriul Africii, dar asemenea păsări se găsesc destul de des și pe alte continente. De exemplu, zona de cuibărit a flăcării țării este foarte largă și reprezintă așezări mari și mici, lipsite de peisaj urbanizat.

Alimentele și prada înghiți

Pentru mâncarea lor, înghițite de diferite specii folosesc exclusiv tot felul de insecte zburătoare. Chiar și în condiții de vreme dificilă, neprietenoasă, păsările nu înlocuiesc niciodată un astfel de tip de hrană cu diferite larve sau semințe și larve, ceea ce face astfel de păsări destul de vulnerabile în timpul perioadei de foame.

Teritoriul Stern, de regulă, este situat într-o rază care nu depășește o jumătate de kilometru de cuib. Cel mai adesea, înghițitul își prinde prada în locuri deschise, inclusiv peluze, văi ale râurilor, pante și câmpuri montane.

Bazele dietei sunt insectele reprezentate de țânțari, mlaștini, muște, fluturi mici, gândaci și libelule. Imediat inainte de ploaie, cu o crestere a umiditatii in aer, zborul de insecte este in mod semnificativ impiedicat, si din acest motiv, inghitile cad destul de aproape de pamant, unde se afla cantitatea principala de mancare. O astfel de caracteristică comportamentală a înghițitului a devenit baza pentru semnele folosite în predicția vremii.

Acest lucru este interesant! Zborurile mici de înghițite nu sunt întotdeauna asociate cu ploaia care se apropie, deoarece în seara fină un număr considerabil de insecte se acumulează adesea deasupra solului, iar păsările sunt nevoite să zboare foarte jos.

Reproducere și descendenți

Înghițirile aparțin categoriei de păsări monogame, prin urmare, cuplurile formate de la adulți maturi persista, de regulă, pe tot parcursul vieții. Cu toate acestea, după cum arată observațiile, după procesul de împerechere, înghițirile de sex masculin ajung adesea în apropierea altor cuiburi.

În țările europene, înghițiturile se reîntorc în locurile de cuibărit în jurul lunii aprilie sau mai, iar pentru locuitorii granițelor nordice ale zonei naturale, este caracteristică construcția cuiburilor și pregătirea pentru a fi așezate în mijlocul primei luni de vară. După cum arată practica, populațiile nord-africane încep să construiască un cuib în ultima decadă a lunii martie sau începutul lunii aprilie.

În condiții naturale, cuiburile sunt cel mai adesea rezolvate prin înghitituri sălbatice în peșteri pietroase sau în crevase de calcar. După cum se arată prin observații pe termen lung, unele perechi de astfel de păsări se pot alătura așezărilor de pe uscat și pot ocupa găuri abandonate în zonele fluviului litoral de lut.

Rândunele sunt păsări sociale care trăiesc în colonii, formate din câteva zeci sau chiar sute de perechi. Cuiburile construite de păsări, în acest caz, sunt situate aproape unul de celălalt, iar păsările care le locuiesc se împerechează perfect unul cu celălalt. Timpul mediu de construcție al cuiburilor este de aproximativ două săptămâni.

Deseori, există o sosire mai devreme a femelei și construcția independentă a cuibului pentru ouă. După sosirea bărbatului, lângă cuibul neterminat, doar un membru al cuplului este în permanență în serviciu, iar al doilea, pentru o mare parte a timpului, caută materiale de construcție.

Este important! Значительная часть городских ласточек отдаёт предпочтение гнездованию в городской черте, где птичьи гнезда строятся под крышами, возводятся под оконными карнизами и под мостами, а иногда даже в совсем необычных местах, включая речные паромы.

Внешним видом ласточкино гнездо напоминает закрытую полусферу, а основным строительным материалом для создания такого жилища становятся земляные комья и липкая слюна птиц. Lățimea cuiburilor terminate este de aproximativ 110-130 mm, cu o înălțime de 70-120 mm.

În partea superioară a cuibului de înghițire, un mic este în mod necesar echipat, așa-numitul orificiu de admisie. Diametrul unui astfel de spațiu este suficient pentru o vrabie să se târască în cuib. Atunci când o vrabie apare în cuib, vânătoarea trebuie să o părăsească și să caute un loc nou pentru locuință.

Interiorul cuibului este acoperit cu o patul moale, care poate fi reprezentat de iarbă, lână și în jos, care sunt recoltate de către păsări în timpul zborului. Dupa procesul de fertilizare, femela reprezinta aproximativ cinci oua de colorare alba, masoara 1,9-2,0x1,3-1,4 cm. Masa medie a oului este de aproximativ 1,6-1,7 g. Intreaga perioada de incubatie dureaza cateva saptamani, dar în condiții meteorologice nefavorabile se pot întinde timp de trei săptămâni.

În procesul de mângâiere, este implicată numai femela de la înghițire, iar dacă vremea este bună, bărbatul își ia hrana. În zilele ploioase, femeia trebuie să se hrănească singură.

Când s-au născut, puii sunt atât de slabi încât părinții înșiși trebuie să spargă cochiliile și să-i ajute pe urmașii lor cu nașterea. După ce puii de înghițire au ajuns la vârsta de trei sau patru săptămâni, pot zbura singuri, dar pentru încă o săptămână ambii părinți le hrănesc.

Inamici naturali

Cel mai mare pericol pentru înghițire este un șobolan destul de mare, care se caracterizează prin viteză și agilitate, și este, de asemenea, capabil să își prindă prada direct în aer. Cu toate acestea, abilitățile de zbor remarcabile, fac posibil ca înghițirea să evite cu ușurință întâlnirea cu mulți prădători.

Acest lucru este interesant! În special vulnerabile la inamici, înghițite sunt pe drumul spre rezervoare și atunci când căutați materiale pentru construirea unui cuib.

Populația și statutul speciilor

Aproximativ cinci specii din această familie trăiesc în țara noastră. Populația celor mai multe specii de înghițite este reprezentată de câteva zeci de milioane, iar numărul total este păstrat, de regulă, la un nivel stabil. Cu toate acestea, în unele state, starea de conservare a multor specii este ridicată la galben, necesitând "o atenție sporită".

Inghititura fotografiei

Rândina, o specie de înghițire de oraș sau cratere (lat Delichon urbicum) este o specie de păsări, trecători, familia înghițită, un fel de înghițite de oraș.

Păsările și-au luat numele datorită cuvântului slavesc comun "flippers", care înseamnă literalmente "zboară aici și acolo".

Mărimea înghițitului este puțin mai mică decât vrabia. Lungimea corpului unui adult este de 12-17 cm, cu o masă de 18-19 g. Ca toți membrii familiei, se caracterizează printr-un fizic fragil: corpul este alungit, capul este ușor aplatizat, iar ciocul este mic. Coada are un gât mic, aripile sunt înguste și lungi. Perioada de aripă este de 20 până la 33 de cm.

Bărbații și femelele sunt complet diferite. Capul și spatele păsărilor adulte sunt de culoare albastru-negru, cu un luciu albăstrui. Abdomen, nadhvoste și partea greșită a aripilor sunt pur alb. Picioarele sunt complet acoperite cu pene albe și cu pene. Minorii sunt asemănători adulților, dar se disting printr-un penaj negru mai plictisitor de culoarea albă și de culoare maronie a fundului.

Perioada de molotare se întinde de la sfârșitul verii până în martie, odată cu schimbarea unor pene mici în toamnă și cu pene mari în primăvară.

Orașul înghițit zboară rapid și inteligent, dar nu la fel de repede cum înghite satul. Vocea păsărilor este liniștită și inexpresivă, seamănă cu un murmur sau cu un chirp lung.

Orașele Razborochki înghiți în momentul colectării lutului pe cuib. Înghițiți. Înghițiți.

Vânătoarea în oraș se găsește în toate țările europene (cu excepția nordului Scandinaviei), precum și în Africa de Nord și în zonele temperate din Asia.

Rândina este o specie migratoare tipică, pentru iernarea păsărilor zboară în zonele tropicale din Africa și Asia.

Spre deosebire de alte specii, înghițitul oraș preferă să rămână aproape de copacii pe care îi folosește pentru recreere. Și pentru locurile de cuibărit își alege peisaje deschise - zone luminoase de roci stancoase sau sedimentare, în apropierea râurilor montane.

Dar în afara așezărilor este mult mai puțin comun decât în ​​orașe. Se preferă clădirile de piatră sau cărămidă, echiparea cuiburilor sub acoperișuri și cornișe de case.

Se hrănește lângă apă, în zone deschise bogate în vegetație ierboasă: peluze, câmpuri și pășuni.

Înghițiți-vă în zbor. Înghițiți, eventual tineri sau de altă natură. Înghițiți-vă în zbor. Înghițiți-vă în zbor. Înghițiți firele.

Ca toți membrii familiei, orașul înghite vânatul exclusiv în aer. Prin urmare, dieta pasarilor este insecte zburatoare: tantari, muste, midges, gadflies, cicadas, gandaci si fluturi. Adesea, lăcustele și păianjenii care se mișcă prin aer devin mâncare. Extracția, inclusiv insectele cu coajă tare, este înghițită întreg și bine digerată.

În vremuri ploioase vâscările nu vânează, ci așteptați într-un cuib sau adăpost. Înainte de răcire sau de vreme rea, furajele se exploatează la o înălțime de 10-20 m, coborând la pământ după prada.

Zborul scăzut al înghițitului nu este neapărat legat de ploaia viitoare. În seara fină, când un număr mare de insecte se acumulează chiar deasupra solului, păsările zboară, de asemenea, foarte joasă.

Înghițiți-vă în zbor. Înghițiți-vă în zbor, din spate.

Rândina este o pasăre monogamă, iar cuplul educat durează o viață. Cu toate acestea, după împerechere, bărbații ajung adesea într-un alt cuib.

Pe teritoriul european, în perioada aprilie - mai, înapoi în câmpurile de cuibărit, locuitorii din granițele nordice ale razei, în mijlocul lunii iunie populațiile nord-africane au construit cuiburi de la sfârșitul lunii martie.

În sălbăticie, cuiburile se stabilesc în peșteri stâncoase și crăpături de calcar. Unele cupluri se alătură așezărilor de înghițite de coastă, ocupând găuri goale pe malurile lutului râurilor.

Dar majoritatea urgentelor urbane preferă să cuibărească orașele, construind cuiburi sub acoperișuri, streașină de fereastră, sub poduri și chiar pe feriboturi. Fiind păsări sociale, înghițitul trăiește în colonii de câteva zeci sau sute de perechi, construind cuiburi strâns și perfect îmbinându-se unul cu celălalt.

Construirea cuiburilor durează aproximativ 2 săptămâni. Uneori femelele zboară mai devreme decât bărbații și încep să se construiască pe cont propriu. Lângă cuibul neterminat, un membru al perechii este în permanență la datorie, al doilea este angajat în căutarea materialului de construcție.

Cuibul arată ca o emisferă închisă de bucăți de pământ, lipită de structură cu saliva lipicioasă. Latimea cuibului este de 11-13 cm, inaltimea - 7-12 cm. O deschidere mica pentru intrare este echipata in partea de sus. Diametrul fantetei permite ca vrăbii să se târască în interior și, dacă se întâmplă acest lucru, înghițirile trebuie să caute un nou loc pentru cuib.

În interiorul cuibului este acoperită cu așternuturi moi de iarbă, lână și în jos, produse în zbor. Femelele conțin 4-6 ouă albe pure, măsurând 1,9 - 2 x 1,3-1,4 cm, cântărind aproximativ 1,7 g. Perioada de incubație durează 2 săptămâni, în condiții meteorologice nefavorabile cu 10 zile mai lungi.

Femelele sunt angajate în incubare, în timp ce bărbatul o hrănește, în ploioasă trebuie să se hrănească independent. Înainte de a părăsi oul, puii sunt atât de slabi încât părinții își sparg cochilii, ajutându-i pe puii să se nască. La vârsta de 22-32 de zile, puii pot zbura deja, dar părinții lor le hrănesc pentru o altă săptămână.

Înghițiți zboară în cuib. Vânătoarea alimentează puilor la cuib. Înghițiți firele.

Pe tot cuprinsul zonei, cu excepția regiunilor din nord, rinichii produc urmaș de două ori. Adesea, puii primei pui sunt implicați activ în hrănirea celei de-a doua generații.

Speranța medie de viață a unei înghițiri de oraș este de 4-5 ani, în cazuri rare de până la 8 ani.

Barn înghiți: descriere, stil de viață:

În latitudinile noastre, cea mai numeroasă pasăre migratoare este înghiul de hambar. Această pasăre frumoasă este considerată a fi un simbol al primăverii. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să aibă cuiburi de înghițite sub acoperișul casei lor.

Potrivit legendei, cuibul de înghițire aduce pace, prosperitate și bogăție familiei. În plus, aceste păsări sunt foarte utile pentru oameni, deoarece aceștia petrec toată ziua pe cei care distrug insectele dăunătoare.

Când în primăvară, lângă cuibul care a fost gol în timpul iernii, aceste păsări agitate se zbură din nou, casa este o adevărată sărbătoare. Rinunchii sunt spate - a venit primavara! Și aceasta este o adevărată bucurie!

Barn înghiți: descriere

Informații interesante. Înghițiți poate fi numită una dintre cele mai frumoase păsări migratoare. Mărimea acestui vernisaj de primăvară este destul de mică, lungimea corpului este de 15-20 cm, aripile lungi ascuțite sunt de 30-35 cm. Creatia mica cântărește doar 18-20 g. Este usor de recunoscut înghițirea de coada lungă, care are o incizie profundă în formă de furculiță.

Penajul pasărelor este albastru - negru deasupra, sub - bej pal. Pe frunte și pe partea din față a gâtului, înghițitul hambar are pete ușoare, cu o nuanță brună. Este posibil să distingem o femeie de un bărbat de coadă, în "fată" este puțin mai scurtă decât cea a "băiatului". Culoarea bărbatului este mai saturată, penajul femelelor este mai puțin contrastant.

habitat

Habitatul unei mici păsări este destul de mare. Inghititurile de pasari se gasesc in Africa de Nord, America de Nord, Europa si Asia. Aceste creaturi minunate iarnă în America de Sud, Africa și Asia.

Se poate judeca deja chiar prin numele păsării că vânătoarea preferă să-și construiască cuibul în sat.

Puteți vedea aceste clădiri în formă de înghițire pe pereții clădirilor rezidențiale și comerciale, atât în ​​sate, cât și în orașele mici. Păsările se simt mult mai confortabile în locuri mai silențioase.

Cel mai adesea, cuibul lor este observat în grajdurile satului sau în hale, în timp ce în fermele mari aceste păsări nu trăiesc.

Așa cum am menționat mai devreme, oamenii au crezut de mult că înghițirile aduc fericire casei, prin urmare, pentru a atrage aceste păsări în gospodăria lor, proprietarii aranjează structuri speciale din lemn cu colțuri potrivite pentru cuibărire. Ajută la menținerea unei populații de creaturi mici și utile.

Ce înghițire se hrănește

Dieta acestei mici creaturi constă în principal din insecte zburatoare. Acest meniu include țânțari, muște și fluturi. Când este rece sau plouă afară, insectele se ascund, iar vânătoarea de vânător schimbă insecte zburătoare cu păianjeni și omizi.

Toată lumea știe că înainte de ploaie aceste păsări zboară foarte puțin peste apă, dar știm cu toții că ele fac acest lucru deoarece, în condiții meteo nefavorabile, insectele care locuiesc în apropierea suprafeței apei încep să se deplaseze activ, oferind astfel păsărilor o oportunitate munci pentru a obține mâncare.

Când niște pui flămânzi scârțâie în cuib, o pereche de înghițite trebuie să lucreze de dimineața până seara pentru a alimenta pe tinerii vrăjitori. Păsări - părinții își aduc insectele la copiii lor în esofag; în timpul zilei, cinci pui vor avea nevoie de aproximativ patru sute de porții.

Satul și orașul înghiți: fapte interesante

O specie asemănătoare de înghițit de hambar este "Rândul de oraș", acestea fiind cele mai comune specii ale acestor păsări migratoare. Sunt cunoscute multe fapte interesante despre viața lor:

  1. Cântecul de înghițire constă în apelarea "viv - vit", dar când păsările observă pericolul, semnale alarmante îi avertizează pe toți membrii turmei uriașe, avertizând despre asta cu un "leagăn" puternic.
  2. Se întâmplă că puii de la ultimul pui nu au timp să devină mai puternici și nu pot să zboare împreună cu turma în țările calde, cu debutul de vreme rece. În acest caz, înghițirile - părinții nu își abandonează bebelușii slabi și rămân cu ei până când pot zbura pentru iarnă.
  3. În timpul hibernării în Africa, înghitirile se hrănesc cu furnici, acest soi fiind foarte popular în meniul obișnuit de insecte zburătoare.
  4. Relativ recent, oamenii de știință au reușit să afle, datorită zgomotului de înghițire, că după o perioadă de vară în Europa Centrală, aceste păsări sunt trimise la iarnă în Africa de Sud.
  5. În timpul zborurilor lungi către marginile calde ale înghițitei, din păcate, de multe ori mor de epuizare și de foame.
  6. Barn înghiți nu poate să trăiască fără cântări. Ea cântă atunci când ea caută mâncare în zbor, cântă atunci când se balansează, sta pe fire și cântă când se odihnește.
  7. Când în Roma antică, după ce au fost anunțate cursele de cară, eroul a luat locul întâi, apoi râșnițele au fost legate de picioarele câștigătorului, iar pasărea a fost eliberată în cer ca un simbol al victoriei și a zborului liber.

Bird înghiți satul urban, cum arată cum mănâncă

Datorită cunoașterii umane de lungă durată cu înghițite, au apărut multe mituri și legende.

Oamenii au crezut că prezența acestor păsări a protejat animalele de fermă de boli și blesteme și clădiri de la incendii.

Conform superstiției, aceste păsări sunt un semn bun pentru cei care sunt pe mare. Acest lucru se datorează, probabil, faptului că înghițiturile sunt păsări de teren, astfel încât aspectul lor îi spune marinarilor apropierea de coastă.

În timpul secolului al XIX-lea, Jean Desbouvry a încercat să-i îmblânzească și să-i pregătească pentru a fi folosiți ca păsări poștale. El a reușit să mențină instinctul migrat la păsările tinere și să convingă guvernul francez să efectueze testele inițiale, dar experimentele ulterioare s-au blocat, deoarece înghițitul nu tolerează captivitatea și mamele doar în sălbăticie.

Distribuția și habitat

Răsuneturile au o distribuție cosmopolită la nivel mondial, pe toate continentele, cu excepția Antarcticii.

Familia asta utilizează o gamă largă de habitate și depinde de insectele zburătoare care pot fi găsite în orice habitat deschis, inclusiv:

  • pajiști
  • o pădure deschisă
  • savana, mlaștini,
  • mangrove și arbuști,
  • de la mare la înălțime.

Multe specii trăiesc în peisaje artificiale.inclusiv terenuri agricole și chiar zone urbane. Schimbările în utilizarea terenurilor au condus, de asemenea, la faptul că unele specii și-au extins gama. Cel mai impresionant exemplu este floarea care a colonizat Noua Zeelandă în anii 1920 și este acum o pasăre comună pentru această țară.

Speciile care locuiesc în regiunea temperată migrează în timpul iernii. Există mai multe specii tropicale care sunt migranți parțiali sau care fac migrații mai scurte.

Bărbații aleg locația cuiburilorși apoi să atragă femeia folosind, cântecul și zborul. Mărimea teritoriului variază în funcție de specie, în cazul păsărilor coloniale, zona are tendința de a fi mică.

În afara sezonului de reproducere, unele specii pot forma turme mari. Se crede că asigură protecție împotriva păsărilor de pradă.

Speciile non-sociale nu formează turme, dar puii pot rămâne cu părinții lor pentru o perioadă de timp după sezonul de reproducere.

Înghițiți cântând

Înghițirile pot produce multe sunete diferite, care sunt folosite pentru a exprima emoție, a comunica cu alte înghițite ale aceleiași specii, în timpul curteniei sau ca o alarmă atunci când prădătorul se află în zonă. Cântecele câinilor sunt legate de starea corpului păsărilor și se presupune că sunt folosite de femei pentru a judeca starea fizică și capacitatea de împerechere a bărbaților. Un cântec tipic de înghițituri este un chirp simplu, uneori muzical.

Relațiile cu oamenii

Rândunele sunt binevenite de oameni datorită rolului lor util de ucigaș de insecte, iar înghițirea orașelor se poate adapta cu ușurință la cuiburile în și în jurul locuinței umane.

Cuiburi perene

Odată pliat, un cuib bine marcat pe toate laturile devine un reper în zonă pentru mulți ani. Timp de câteva decenii va fi ocupat de diferiți indivizi care, datorită diligenței lor naturale, vor contribui, de asemenea, la acumularea de material cuibărit. Grosimea platformei va crește de la an la an, platforma se va transforma într-un turn impresionant.

Cuibul celebru al vulturului chel din Vermilion din Ohio (SUA) a fost de 2,5 metri în diametru și de peste 3 metri înălțime, cu o greutate de aproximativ 2 tone. Probabil, aceasta este cea mai masivă construcție de păsări de la aceia care, fără nici o întindere, pot fi numiți un cuib tipic destinat reproducerii descendenților ca un cuplu căsătorit. Doar câțiva sunt inferiori acestei construcții colosale a unui cuib de vulturi Pacific cu umăr alb în Kamchatka. Cuibul gâtului negru în dimensiune se aseamănă cu o roată din cel mai greu basculant, ajungând la 2 metri în diametru și aproape la un metru gros. În zidurile sale, profitând de liniștea proprietarilor, se află familii de păsări întregi, care sunt tolerabil tolerate unul pentru celălalt.

Nest materiale de constructii

Multe păsări recurg la această tehnică foarte simplă de pliere strat-cu-strat. În păsările de apă, materialul nu este creastă, ci diferite fragmente de plante acvatice. Materialul este plasat în stare umedă, care, la uscare, informează clădirea cu o rezistență suplimentară datorită efectului de "lipire" a fragmentelor de uscare.

La păsările mici cu cuiburi miniatură, păianjenele se numără printre materialele preferate și își petrec mult timp în căutarea lor. Fiind lipicios și durabil, acționează ca un material de cimentare, care leagă straturi separate de iarbă uscată și asigură perfect atașarea cuiburilor la ramurile copacului.

Nivelele nectarului tropical

Cuiburile nectare tropicale sunt foarte distinctive și ușor de recunoscut prin designul lor. În cele mai multe specii, clădirea arată ca o pereă puternic alungită, atârnată pe vârful unei crengi subțiri sau suspendată din partea inferioară a unei palmieri sau a unei frunze de banane.În partea inferioară, extinsă a "părului", este amenajată o cameră închisă de cuibărire cu o intrare laterală îngustă, acoperită de obicei cu un vizier mic de sus. Clădirea este foarte miniaturală, și chiar interiorul nectar-amar nu este destul de potrivit, astfel încât capul găinii cu ciocul lung curbat este aproape întotdeauna vizibil din exterior. Principalul material de construcție este puful de plante, susținut împreună cu un număr mare de pânze de păianjen, care este de asemenea utilizat pentru agățarea cuiburilor.

Datorită numărului mare de pagini web, pâlpâitoare la soare, cuiburile unor specii arată foarte elegant și seamănă cu decorațiunile de Crăciun, care, din greșeală, se aflau pe un palmier. În general, dragostea de nectar pentru web este consumatoare în natură - numele rusesc de păianjen, aplicat anumitor membri ai acestui grup de păsări, ar trebui să fie schimbat pentru iubitorii de păianjen. Unele case nectare nu creează deloc cuiburi. După ce au găsit un pat bun într-o colț al unei coroane de copac, se rostogolestează ușor într-un singur loc și se pun ouă în tava rezultată.

Cuiburi brute

Țesuturile stufului merită menționate, sunt riguros fixate pe tulpini verticale care stau una lângă cealaltă. Tulpinile trec prin pereții laterali ai cuibului, care sunt reținuți pe suporturi, în principal datorită fricțiunii sau "lipirii" cu chit de nămol și noroi. În forma sa, nimfa lui Warbler seamănă cu un cilindru sau cu o bilă cu vârf trunchiat, bine răsuciți de lame de iarbă și frunze de stuf. Marginile tăvii sunt întotdeauna strânse, interiorul este uneori "tencuit" cu același noroi, care se usucă și formează o suprafață netedă. Uneori, războinicii atașează cuibul de a trăi, tulpini de urzică, pajiști sau salcie crescândă, iar în luna care a trecut de când clădirea a fost pusă până la plecarea puilor, uneori crește aproape o jumătate de metru. Cuibul este atașat de tulpini de stuf de pereți laterali.

"Maestrul ceramicii" - cuiburi de lut

În catalogul materialelor de construcție cu pene există și un sol umed din argilă. Principalul pariu pe care l-am făcut a fost făcut de înghițite, nucăciuni stâncoase, scoici de sorochi și câțiva membri ai familiei, cu numele elocvent al aragazului. Cuiburile formate se numără printre cele mai calificate clădiri cu pene și seamănă cu ceramica. Acestea sunt turnate din bucăți mici de lut și, prin urmare, aproape întotdeauna au o suprafață caracteristică, de culoare fină, astfel încât, prin numărul de tuberculi, se poate conta cu exactitate câte porțiuni de material au fost puse în timpul procesului de construcție.

Shark-uri

Soricelurile sunt mici păsări vii, care trăiesc în regiuni aride din Australia. Spre deosebire de nume, din punct de vedere evolutiv, ele sunt mai mult față de păsările ravnite și, de fapt, seamănă cu patruzeci de cozi semi-tăiate. Sunt destul de mulțumiți de cele mai simple cuiburi în formă de cupă deschise de sus, fixate pe ramurile copacilor și tipice majorității corbilor. Singura diferență este că cuiburile de luturi sunt în întregime turnate din lut. Acest lucru oferă un singur avantaj - capacitatea de a construi pe ramuri orizontale subțiri, "lipirea" clădirii în timp ce pentru cuiburile de material "standard", care nu au proprietăți de ciment, trebuie să căutați o furcă a ramurilor sau să le întăriți lângă trunchi, poate rumeni marmoti sau șerpi.

Cuiburi de mare noroi roci

Cuibul unui nisip de piatră mare seamănă cu o cană cu gât îngust lipită de fundul pietrei. Gâtul canalului, adică intrarea în cuib, este îndreptat în jos și lateral. O astfel de "cană" cântărește de obicei aproximativ 4-5 kilograme, dar există și structuri mai masive. Grosimea peretelui ajunge la 7 centimetri, iar puterea este astfel încât este imposibil să spargeți cuibul cu mâinile. Ca un mortar pe bază de ciment, nucaștrii folosesc mucus de omizi zdrobiți, gândaci și fluturi, făcându-i să-i scuipă nemiloși pe suprafața cuibului, care de-a lungul timpului devine acoperit de un model plin de aripi de victime nefericite.

Îngăduiește Nest

Cuiburile de înghițire se disting printr-o mare varietate de forme. Cea mai simplă este construcția vâscoanelor din hambar, care este deschisă pe partea superioară - exact jumătate din tăietura îngrijită de-a lungul paharului, lipită de-a lungul tăieturii pe perete, cu siguranță sub coperta unui șorț - o cornișă sau un coridor stâncos. Orașele înghițite formează un cuib închis din toate părțile, cu o intrare laterală îngustă. Cel mai adesea, clădirea este aproape de forma unei sferturi, atașată deasupra și înapoi în două planuri reciproc perpendiculare - de obicei spre perete și spre acoperiș.

Cuibul de înghițire lombară roșie este notabil pentru eleganța sa extremă de formă. Este o jumătate de tăiat de-a lungul borcanului cu un gât destul de lung și este atașat direct de tavan.

Cuibul aragazului

În arta manipulării zăpezii, pasărea care locuiește în aragaz din pampas din Argentina nu are concurenți. În mărime și formă, construcția seamănă cu o minge de fotbal atașată la o ramură solidă de copac sau la vârful unui stâlp. Înfățișarea pare a fi simplă, dar determină respectul prin soliditatea sa, ajungând la o greutate de 10 kilograme.

O intrare laterală duce la un interior destul de spațios - un fel de hol, la peretele din spate al căruia este atașată camera cuiburilor - un buzunar adânc din lut, ceva asemănător unui cuib de înghițit. Nu este ușor să stoarceți în acest "buzunar", deoarece între tavanul vestibulu și marginea superioară a "buzunarului", producătorii de aragaz lasă un gol foarte îngust, astfel încât aceștia să poată fi în siguranță de la oaspeții neinvitați.

De ce păsările construiesc cuiburi din lut?

Argila este maleabilă în construcții și oferă rezistență ridicată clădirilor terminate. De ce aceste avantaje se dovedesc a fi în căutare de "industria de construcții" a păsărilor la o asemenea scară limitată? Utilizarea pe scară largă a lutului pentru construcția cuiburilor de păsări interferează cu năstrușinile sale nesfârșite, în funcție de vreme. Este prea fierbinte pentru ea și se usucă, adesea forțând să suspende un proiect de construcție care a început deja. Din contra, este prea umed, iar straturile noi de argilă refuză să se usuce și să se îngroape, ceea ce implică și o pauză neplanificată în construcții.

În plus, este de dorit să se construiască cuiburi de lut în umbra. Odată ajunși la soare, pot să se usuce și să se prăbușească, iar chiar și puii într-o "aragaz" de lut roșu stau foarte tare. Prin urmare, înghițitele se iubească să se așeze sub acoperișurile clădirilor, evitând clădirea cuiburilor pe rocile de expunere din sud și aproape întotdeauna ascunzându-le sub cornișe stâncoase, iar constructorii de aragaz tind să depună ouă cât mai curând posibil în primăvară, în timp ce soarele nu a câștigat încă toată forța.

În cele din urmă, cuiburile de lut sunt foarte laborioase. Pentru a construi un cuib foarte mic, cu o vreme perfectă și o cantitate completă de materiale, o pereche de înghițite urbane trebuie livrate între 700 și 1500 porțiuni de lut (cu excepția celor abandonate), care durează cel puțin zece zile. Opritoarele și pisicile cu cuiburile lor masive necesită cel puțin 2000 bucăți, iar construcția, însoțită de perioade de inactivitate, se întinde pe câteva săptămâni. Sobele nu ascund cuiburile de soare și, prin urmare, sunt forțate să-și mărească greutatea cu toată puterea lor pentru a reduce rata încălzirii și pentru a reduce gama de fluctuații de temperatură.

Dar, cu toate defectele, cuibul de stuc a deschis încă o nouă abordare a problemei securității. Înghălușile și pisicile au ocazia să-și "prindă" casele pe cele mai abrupte pietre, agățându-se peste râurile râurilor muntoase sau căzând în precipitații fără fund, sub tavanul peșterilor și grotelor printre crepuscul misterios și umezeala veșnică, pe scurt, în locurile în care prădătorii nu reușesc . În plus, cuiburi, turnate sub formă de camere cu intrare închisă, cu o intrare îngustă, protejează perfect puilor și, ocazional, părinții de ploaie și frig.

Cu ajutorul solului lut, puteți reduce dimensiunea canalului de intrare în gol, așa cum facem în mod normal. Ei locuiesc în principal în goluri de ciocănitoare mari, cu o crestătură de diametru de aproximativ 50-60 milimetri, în timp ce un ciocan este destul de suficient de 35 de milimetri. Pălăria elimină diferența prin acoperirea cu sârguință a intrării solului cu argilă, siloz sau gunoi de grajd.

Această activitate are o natură pur instinctivă. Chiar dacă ciocanul cuibărit într-o cavitate cu o crestătură mică, va acoperi în mod generos coaja copacului din jurul intrării cu lut.

Schimbă cuiburile

Raportul dintre schimbările la dispozitivul cuiburilor lor poate fi descris ca "diavol-may-care". Principalul material de construcție în timpul construcției este saliva proprie, care are capacitatea de a se întări instantaneu în aer.

Swift - cel mai bun pliant între toate păsările. El trăiește în zbor - vâna pentru insecte, stinge setea, joacă o nuntă, se odihnește, doarme și așa mai departe.

Cel mai faimos reprezentant al sub-ordinului, care numără 58 de specii, este cel negru - locuitorul crescărilor urbane și al pasarilor. Forma cuiburilor depinde de configurația camerei de cuibărit, de prezența în ea a unui material cuibărit străin. Practic, cuibul arată destul de obișnuit și este un fel de pâine plană, cu marginile ridicate ca o farfurie.

În ceea ce privește caracteristicile de proiectare și costurile de construcție, cuibul cel mai dificil și consumator de timp este construit de Cayenne Swift care locuiește în America Centrală și de Sud. Clădirea este suspendată de pe o stâncă stâncoasă agățată și, înfățișând, seamănă foarte mult cu un ghețar gros, cu vârf rupt. Conform dispozitivului său, priza este un tub cu o intrare de dedesubt. Prins cu gheare ascuțite, Swift urcă pe proeminența peretelui interior, unde se află oul. În partea de sus a tubului există o altă intrare falsă, care se termină într-un capăt. Lungimea "gheții" depășește 60 de centimetri, ceea ce reprezintă de patru ori lungimea constructorului însuși. Nu e de mirare că construcția durează aproape o jumătate de an și necesită răbdare și determinare din partea păsărilor. Nu este ușor să capturați fibrele de plante și pene în aer și, desigur, să produceți saliva în cantități suficiente pentru a fi construite.

Cu ajutorul saliva, Swifts au posibilitatea de a adera ouă la locul de incubație - acest lucru le permite să se ocupe cu cele mai mici cuiburi și să acopere ambreiajul în cea mai incredibilă poziție.

Palm Tree Nest

Cuibul de tăiere a palmei, larg răspândit în tropicele Emisferiei Răsăritene, seamănă cu o lingură fără mâner în formă și mărime. Această "lingură" este lipită de partea inferioară a unei frunze de palmier agățată aproape în poziție verticală. Ouăle, desigur, rămân, de asemenea, fără aceasta, vor cădea imediat la pământ. Puii "nou-născuți" se strâng strâns cu ghearele ascuțite în leagănul lor agățat și atârnă cât de multe săptămâni au fost agățate de părinți.

Palm Tree Nest scuturi frunze de palmier de la ploi tropicale. Crăciunii răniți se bazează numai pe ei înșiși pentru a-și proteja cuiburile de ploaie. Comparativ cu dimensiunea lor, ei construiesc cele mai mici cuiburi printre toate păsările.
Dar nu din viața bună, ci pentru ca cuibul să poată fi complet închis de ploi cu propriul corp.

Între timp, în locurile de cuibărit a acestor păsări în climatul tropical, plouă zilnic, așa cum este programat - imediat după masa de prânz și sunt extrem de puternice. Clădirea este un raft mic de câteva bucăți de coajă lipite împreună, fibre de plante și pufos lipite de ramura de copac din lateral. Există suficient spațiu pentru un singur ou: pasărea incubatoare trebuie să stea pe o ramură, deoarece raftul nu o va rezista. Prin urmare, ramura, în cazul în care cuibul este atașat, nu trebuie să fie mai gros decât un deget - în caz contrar glisarea nu o va prinde cu degetele. Într-o ploaie tropicală plină de ploi, în mijlocul unei furtuni furtunoase, viteza crescuta merită să devină un simbol al dedicării părintești a păsărilor.

Cuibul ciupercilor

Numai profesiile nu au stăpânit păsările în căutarea unui confort maxim și siguranța cuiburilor lor! Unii chiar trebuiau să stăpânească abilitățile tâmplarilor și excavatoarelor. Aceste abilități se bazează pe utilizarea cu îndemânare a aceluiași instrument de lucru - ciocul lor puternic, care, în funcție de circumstanțe, poate fi folosit ca daltă sau în loc de o lopată. Prin urmare, profesia de tâmplar și de excavator în lumea păsărilor este strâns legată una de alta.

Cele mai multe dintre cele 200 de soiuri de ciocănitoare răspândite în întreaga lume sunt locuitori de pădure și nu au egal în arta tratării copacilor. Atunci când principalul "tâmplar" al pădurilor - de dorit - intră în emoție și ajunge la afaceri în serios, în jur de șaisprezece centimetri zboară în jurul "șantierului". Zhelna este cel mai mare dintre ciocănitoarele noastre, aproape de mărimea unui cioară, și are, prin urmare, nevoie de un "apartament" spațios. Adâncimea golului său atinge 40 de centimetri, diametrul interior fiind de 25 de centimetri.

"Construcția" conduce la rândul său ambii parteneri și rareori durează mai puțin de două săptămâni. Munca merge la o înălțime de cel puțin 3 metri de la sol, iar unele cupluri urcă aproape 15 metri. De aceea, la începutul primăverii, până când iarba se ridică, un copac, ales de către cel dorit, de la distanță produce așchii mari de culoare albă, situată la o distanță de până la 10-12 metri de trunchi. Golful acestei specii - chiar abandonat de "constructori" de mult timp - este ușor de recunoscut de forma crestăturilor - de obicei nu este rotund, ca și alte ciocănitoare, dar eliptice și, uneori, aproape dreptunghiulare, întinse de-a lungul trunchiului.

Ciocănitoarea goală

Cele mai multe ciocănitoare în fiecare an scapă o nouă "casă", transferând vechiul pe "piața secundară" și acționând ca și beneficiari reali în raport cu alte păsări care au o nevoie cronică de goluri. Golurile ciocanului mare, cel mai numeroase și mai bine cunoscute "tâmplari" din pădurile rusești, sunt locuite în principal de păsări mici de cântat - flycatchers, tulpini roșii, țâțe. Sunt complet mulțumiți de o cameră cu un diametru de 14-15 și o adâncime de 20-25 centimetri. Dar este deosebit de important și chiar indispensabil pentru păsările de pădure, care sunt de dorit, ale căror goluri voluminoase oferă adăpost unor păsări atât de mari, cum ar fi bufnițele, porumbeii, fărâmițate și gogoli.

Vechii copaci patriarhi sunt aproape dispăruți în pădurile moderne, prin urmare este aproape imposibil să se găsească o dimensiune naturală potrivită pentru bufnițe, bufnițe, clintuha. Spre deosebire de alte ciocănitoare, care sunt înclinate să își schimbe locurile de reședință anual, este de dorit să păstreze mulți ani de atașament la vechile goluri, ceea ce nu-l împiedică să construiască unul nou în primăvară - în rezervă.
Cu toată priceperea, ciocăneții încă rar se aventurează de la început până la capăt, pentru a scobi un gol în lemnul tare al unui copac perfect sănătos. Prin urmare, aproape toți ciobăneții consideră aspenul, cu lemnul său moale, predispus la putregaiul inimii, un copac favorit care merge sub goluri. Este posibil ca, prin atingerea trunchiului înainte de începerea "construcției", ciocănitoarea determină aura dacă merită să începeți lucrul la acest copac sau este mai bine să căutați altul.

Ciocănitorul pitic, unul dintre cei mai mici reprezentanți ai tâmplarilor de pădure care trăiesc în pădurile de bambus din Himalaya și Indochina, este bine stabilit. Portbagajul de bambus este gol în interior și este împărțit în secțiuni de partiții internodale. Este suficient ca pasărea să continue peretele trunchiului cu 10-20 de centimetri deasupra internodului - și este la dispoziție o cameră de cuiburi complet pregătită.

Groapa cu roșu care trăiește în aceeași regiune nu creează deloc nicio formă, ci reproduc puii în interiorul unor cuiburi masive și cu siguranță locuite de furnici mari, denumiți "foc", pentru caracterul lor viu și disponibilitatea de a lansa imediat fălcile puternice și o stingă otrăvitoare.

Materialul de construcție pentru furnici este un "carton" destul de durabil, fabricat din fibre de lemn, mestecat și amestecat cu saliva. Ciobăneții fac o groapă de aproximativ 5 centimetri în diametru în cochilia unui cuib de furnică și își așează ouăle chiar între camerele de păsări de insecte. Secretul loialității furnicilor, a cărui agresivitate incredibilă este cunoscută de toți locuitorii junglei, nu a fost încă rezolvată cu privire la ciocănitoare, mai ales că chiriașii cu pene nu au un caracter modest și mănâncă în mod obișnuit niște pupa, chiar fără a întrerupe incubarea lor.

Burrows de rechin

În ceea ce privește săparea găurilor, regelele sunt mari maeștri. Își sapă cu ciocul și scot pământul din tunel cu labele, întorcându-se la intrare, atât de inteligent încât fântâna de lut și nisip din gaură. Alegerea unui loc mai confortabil, multe păsări au în același timp mai multe găuri, adesea la o distanță decentă unul față de celălalt. Dimineața, pescărușul de piatră lucrează pe o stâncă, după prânz se zbură la altul, iar seara, vedeți, lutul se stropeste din a treia.

Saparea unei găuri necesită efort concentrat și face mult efort. Dar perechea de cruciuliță lucrează cu mare entuziasm, iar cuplul nu numai că nu-și îndepărtează munca, ci dorește să facă cât mai multă contribuție la construcții și să aștepte cu multă nerabdare la rândul lor.

Готовая нора – это узкий тоннель длиной от тридцати сантиметров до трех метров, который идет горизонтально или с малым наклоном. Входом нора всегда обращена в сторону реки, а в ее глубине находится круглая гнездовая камера размером с яблоко. Это и есть детская, в которой свободно могут развиваться до пяти птенцов.

Среди пернатых есть немало видов, которые сами себя плотницкими или земляными работами не утруждают, но охотно квартируют в готовых дуплах и норах. Жильцы каждого вида предъявляют к помещению свои требования. De exemplu, țâțe mari ocupă cele mai întunecate și cele mai adânci goluri și nu tolerează crăpăturile în cuiburile artificiale. Dimpotrivă, flycatchers pied, de asemenea, angajat să cuibăresc în goluri, nu le place întunericul, de aceea un efect deosebit al "îmbătrânirii cuiburilor" a devenit cunoscut în practica de a atrage păsări. Esența lui este că majoritatea flycatchers ocupă recent cutiile de cuiburi înțepenite cu lumină în interiorul zidurilor, dar aproape nu operează cuiburi care au fost agățate de mulți ani, ale căror ziduri au devenit din când în când gri închis. Dar este suficient ca aceste cuiburi să fie vărsate în interior, ele devin din nou atractive.

Realizări "magazin de țesături"

Cele mai uimitoare exponate din Muzeul de Arhitectură a Păsărilor sunt furnizate de "atelierul de țesut". Sunt aici meseriași remarcabili, care sunt așa numiți direct țesători, aproape toți sunt mai mici decât vrăbiile. "Personalul atelierului" cuprinde mai mult de 100 de soiuri de țesători, aproape toți trăiesc în savanele și pădurile din Africa. O mică ramură a "magazinului" este situată în Asia de Sud - există doar 7 specii care lucrează aici. Întregul "magazin de țesături", care alcătuiește familia țesătorilor, este împărțit în mai multe secții de subfamilii, care diferă foarte mult de numărul de "personal" și de particularitățile procesului tehnologic.

Numai 7 specii de vrabii aparțin departamentului. Ei nu au reușit să stăpânească cazul de țesut, dar acest lucru nu ia împiedicat pe unul dintre ei - totuși, prin eforturi colective - să facă o expoziție care, în industria construcțiilor de păsări, are toate motivele să fie considerată cea mai dificilă și una dintre cele mai greoaie structuri.

Inginerie Constructii

Toate cuiburile de țesut sunt o variantă pe o temă. Aceasta este o cameră sferică sau elipsoidă închisă pe toate laturile, cu o intrare îngustă dinspre partea inferioară sau din lateral. La multe specii, un tub de intrare mai mult sau mai puțin lung duce la cuib, motiv pentru care întreaga clădire dobândește o asemănare cu un balon sau un retort. Tehnica de construcție a țesătorilor este foarte interesantă. Spre deosebire de alte păsări, ele nu sunt agățate, ci agățate de cuiburi.

Mai întâi puneți baza. Acționând cu un cioc, labele, fluturând în jurul ramurii dorite, pasărea reușește să se înfășoare destul de strâns cu o mică cantitate de material de construcție. Apoi una din ramurile învecinate este înfășurată, iar păsările le conectează una cu alta cu o pereche de jumperi țesute de jos și de sus. Se formează o aparență a unui inel, care în cele din urmă se transformă într-un coș și apoi într-un balon - într-un cuvânt, într-o locuință terminată.

Construcția țesătorilor se face numai de bărbați, iar mulți dintre ei nu se deranjează să intre în cuiburile lor cel puțin o dată. Faptul este că, fără excepție, este obișnuit pentru ei să efectueze lucrări de construcție în afara, fără a urca în cameră. După ce a sosit cu o altă bandă, bărbatul ocupă invariabil aceeași poziție de lucru - pe căptușeala inferioară a inelului, cu ciocul său spre viitorul perete al cuibului și cu spatele la intrarea viitoare. Astfel, țesătorul conduce construcția în direcția "asupra lui însuși" și, pe măsură ce mărimea construcției crește, sub "atacul" său, el este nevoit să devieze din ce în ce mai mult înapoi, cu o perseverență uimitoare ținându-și labele la locul original. Trebuie să termine construcția și să invite mireasa să inspecteze apartamentul într-o poziție inversă, adică să se agațe și să-și țină ghearele peste pragul casei.

Cuibul țesătorilor publici

Înainte de Africa de Est, în savanele din care trăiesc cele mai multe specii de țesători reali, se întinde spre Deșertul Namib, care se întinde într-o zonă îngustă de-a lungul coastelor Atlanticului, în sud-vestul continentului african, spălat de curentul rece Benguela. Regiunile locale se disting prin gravitatea climatului și nu sunt bogate în păsări.

Dar care ornitolog va refuza să viziteze această regiune inospitalieră, sub numele de sumbră a Coastei de Skeleton? La urma urmei, puteți vedea una dintre principalele minuni ale industriei de construcții de păsări - cuibul colectiv de țesători sociali.

Rezultatul creativității colective este vizibil de departe și seamănă cu o morman de fân mare, străpuns de capriciul altcuiva, nu pe pământ, ci în coroana unui copac. În mod deosebit, astfel de "lopate" cad pe crini de wok-cockerbum cu tulpina suculentă (succulentă) extrem de groasă, servind ca un rezervor de umiditate și cu un capac rotunjit de ramuri scurte și zdrobite. "Mound" este fixat pe ramurile cele mai groase și este o masă comprimată în formă de conul de iarbă uscată, acoperită pe partea de sus cu un strat gros și durabil de crengi răzuite și tulpini grosiere, formând un fel de acoperiș.

Cuibul țesătorilor publici

Camerele de cuiburi rezidențiale sunt situate în stratul cel mai de jos din material moale. Intrările lor sunt refuzate și sunt situate aproape unul de celălalt, astfel încât atunci când sunt văzute din partea de jos, imaginea seamănă parțial cu o fagure de miere. În partea superioară a cuiburilor rezidențiale din mai multe etaje sunt cuiburi vechi, abandonate de proprietari de mult timp și complet umplute cu materiale de cuibărit.

Înălțimea (sau grosimea) maximă a cuiburilor colective atinge un metru, lungimea circumferinței fiind de 3-4 metri. Zeci de generații de țesători sunt angajate în construcția acestor clădiri grandioase, care trăiesc până la vârsta de vîrstă, în cuiburi mari trăiesc simultan până la 500 de indivizi. După ce a slujit lui, "șocul" se descompune și cade pe pământ.

Odată cu livrarea și stabilirea materialului, populația coloniei este vizată pe tot parcursul anului. În timpul iernii, țesătorii sunt puțin interesați de suprafața inferioară și, în cea mai mare parte, trec timpul pe acoperiș, unde, cu mare diligență, sunt zdruncinați tulpini de buruieni și suculente uscate și suculente de acacias. Este plăcut ca toată lumea să-și așeze oferta deasupra celorlalte, motiv pentru care acoperișul are în mod inevitabil forma unui dom destul de obișnuit în formă de con.

Odată cu sosirea primăverii, atenția păsărilor se transformă din ce în ce mai mult pe "fundul moale" al structurii, adică pe suprafața inferioară. După ce a găsit un loc aici și a atârnat pe labute cu spatele în jos, țesătorul este primit cu ciocul, elegant și metodic, împingând capetele lamei de iarbă care se lipesc în material. Această lucrare, adică necesită răbdare. În cele din urmă, se formează o fosea pe suprafața inferioară a stratului moale, care, folosind aceeași tehnică dureroasă, se adâncește și se extinde până ajunge în volumul camerei cuiburilor.

În același timp, dintr-un anumit moment, constructorul începe să aducă la șantier construcții lame suplimentare de iarbă și, acționând în mod obișnuit, le introduce în materialul din jurul fosei. Astfel, stratul de material crește și mai mult, iar camera de cuibărit se scufunda tot mai mult în grosimea sa. Astfel, construcția cuibăritoare a unei colonii de țesători publici crește pe tot parcursul anului, dar în timpul iernii creste în sus, în timp ce odată cu începutul sezonului de cuibărit se mărește în jos.

Cel mai uimitor cuib este construit de Remez african: fiind, în general, similar cu cuibul unui obișnuit Remez, are două intrări. O intrare falsă este vizibilă din exterior, iar pentru intrarea în camera de cuibar nu este ușor să o vezi, pentru că este acoperită de un tub de intrare moale, care nu poate fi ușor penetrat chiar și pentru proprietari.

Lucrările de construcții la Remezov se ocupă exclusiv de bărbați. Un bărbat înnebunit pune bazele clădirii și cântând atrage femela. Dacă nu este lung, bărbatul ridică o clădire nouă în apropiere și cântă lângă ea. Tehnologia de construcție este originală. Sosind la locul de construcție cu un fascicul de fibre vegetale moi în cioc, bărbatul îi întărește cu un capăt pe ramura de susținere și începe să se rotească rapid în jurul lui, intercepând cu labe și înfășurând fibrele pe bază, ca un fir pe o bobină. Timp de o oră "constructorul" aduce materialul de reproducere de 10-15 ori. După 3-4 ore de lucru, bărbatul leagă ramurile răsucite unul cu altul cu o bucată de iarbă, astfel încât baza cuibului să fie formată în formă de triunghi sau inel. Acum masculul poate purta nu numai fibre vegetale elastice, care sunt folosite pentru a consolida fundatia cladirii, ci si mari smocuri de puf, care sunt lipite in locuri diferite intre fibre si formeaza treptat peretii cuibului.

Deja la sfârșitul primei zile de construcție, cuibul are forma unui coș miniatural și elegant, cu mâner - mai gros și mai larg la bază. În viitor, marginile laterale ale coșurilor se măresc, găurile se reduc și, în final, se închide arcul acoperișului. Acum rămâne doar să atașați holul de intrare sub forma unui tub, iar cuibul este gata. Rețineți că exact aceleași secvențe de acțiuni și până la coincidență în cele mai mici detalii sunt de asemenea caracteristice pentru țesătorii deja menționați, care construiesc, de asemenea, soclurile posterioare, dar folosesc alte materiale și alte tehnologii ale atașamentului lor.

În timpul construcției, bărbații sunt forțați să protejeze vigilent zona din jurul cuiburilor lor, deoarece, dacă se ia o supraveghere, clădirile, în special cele neterminate, pot fi distruse de alți bărbați care privesc cuiburile străine (precum și abandonate anul trecut) doar ca depozit de material cuibărit.

Viața de familie Remez pare destul de bizară, căsătoriile sindicale ale acestor păsări sunt de obicei foarte efemere. După ce se formează o pereche, masculul Remeza finalizează rapid construcția (uneori cu participarea femeii) și se poate dedica apoi incubării zidăriei sau poate zbura pe o călătorie și dobândește o nouă familie la o distanță de 25-30 de kilometri față de vara precedentă.

Mulți bărbați au un instinct de construcție atât de coplesitor încât încearcă adesea să finalizeze construcția unui cuib de gheață cu zidărie, provocând nemulțumire și chiar agresiune directă din partea femelelor care prezintă temeri bine întemeiate pentru siguranța ouălor. La rândul lor, unele femele au timp să pună până la trei gheare în cuiburi de bărbați diferite în timpul verii. Unele femele părăsesc ghearele în grija bărbaților, unii rămân nasizhivat - singuri sau cu ajutorul soților. Multe gunoaie moare din cauza faptului că părinții se certa tot timpul, nu pot "fi de acord" cu privire la care dintre ele va fi găină.

Înghițiți: descriere, hrană, reproducere, habitat

Suntem cu toții mulțumiți că găsim această pasăre în afara ferestrei noastre, pentru că atunci când veneau înghiți, vine primăvara. Acestea sunt păsări migratoare cu aripi lungi și corpuri raționalizate. Din cauza acestei forme de corp, zborul este foarte rapid.

Ele sunt adesea văzute deasupra câmpurilor, grădinilor, lacurilor, unde insectele sunt abundente. Acestea sunt recunoscute de coada furculita.

Există o legendă care spune că această pasăre a ajutat oamenii să fure focul de la zei, un zeu furios a aruncat cărbuni în el, care, lovind mijlocul coastei, a ars-o.

cuiburi

Vărsătorii de primăvară ajung în jurul lunii aprilie, construiesc cuiburi de nămol și fibre de plante pe grinzi, sub acoperișuri de case sau pe margini de roci, în interiorul lor acoperindu-le cu paie și în jos.

Cuiburile existente sunt actualizate frecvent și reutilizate de aproape 50 de ani. Timpul de la începerea construcției cuibului până la plecarea tinerilor este între 44 și 58 de zile.

Datorită construcției prea rapide sau a umidității, cuiburile se pot prăbuși sau cădea.

Pentru a construi o casă, păsările colectează murdărie de pe marginea iazurilor, bălților și șanțurilor, pentru o construcție completă va trebui să zburați de la o băltoacă până la cuib de aproximativ 1000 de ori. Colectarea noroiurilor și cuiburilor de construcții - activități sociale pentru înghițirea stâncilor. Pe suprafața piscinelor există numeroase găuri mici din ciocurile lor.

Simboluri populare

Există multe semne populare despre vremea cu care oamenii asociază comportamentul unei astfel de păsări ca o înghițitură. Descrierea acestora este prezentată mai jos:

  • La ploaie: dacă păsările înot și zboară cu nerăbdare, apoi în cuib, apoi din cuib, dacă zborul are loc puțin peste apă sau pe pământ.
  • Pentru a usca vremea - zbor mare.
  • Înainte de furtună - zboară în sus și în jos.

Vizionați videoclipul: Ravioli pesce gatto e taccole, tagliatelle tonno e melanzane " Menù di Natale #chefnunzio (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org