Animale

Vulpea albastră - descriere, habitat, stil de viață

Pin
Send
Share
Send
Send


Vulpea arctică are mai multe nume. Destul de des se numește vulpe polar, arctic sau "împrumutat". Uneori puteți întâlni numele romantic și poetic - "vulpea de zăpadă". Acesta este un prădător de mamifere aparținând familiei canidiștilor. Se crede că acest animal este mai bine adaptat la frig decât alții și poate rezista la temperaturi extrem de scăzute (până la -60 ° C).

apariție

Vulpea arctică are o dimensiune relativ mică. Este foarte asemănător cu o vulpe, dar are un corp mai ghemuit, o față scurtă și urechi mai largi rotunjite. Corpul unei vulpe arctice este alungit, lungimea acestuia fiind de la 50 la 80 cm. Coada este pufoasă la un animal, lungimea ei fiind de aproximativ 30 cm. Măsurătorile la greabăn nu ating întotdeauna 30 cm.

În medie, masculii cântăresc aproximativ 4 kg. Greutatea maximă pe care am reușit să o reparăm a fost de 9 kg. Femelele sunt ușor mai ușoare: greutatea lor medie variază în limitele a 3 kg.

Arctica vulpe diferă de vulpi și de alți câini de către dimorfismul pronunțat de culoare sezonieră. Aceasta înseamnă că o specie, în funcție de sezon, are o culoare diferită. Prin culoare, există două subspecii acestor animale:

  1. Vulpea albă. Vara, blana fiarei este murdară în culoarea maronie, iar iarna devine mai densă și mai pur albă.
  2. Vulpea albastră. Vara, blana este gri-maroniu, iar iarna devine gri fum, cu o nuanta albastra sau devine asemanatoare cu cea a cafelei cu lapte.

Modificările de culoare sezoniere sunt ideale pentru camuflarea în timpul vânătorii. De fapt, vulpea "albastră" arctică nu este exact denumirea de culoare a blănii. Acest lucru sugerează că animalul este rar, iar întâlnirea cu el în natură este un mare succes.

Fitness la frig

Vulpea a reușit să se adapteze la frig datorită mai multor îmbunătățiri naturale. În primul rând, este o structură de blană. Haina de iarnă a animalului este densă și multistrată, reține perfect căldura. În al doilea rând, urechile scurte rotunjite se ridică puțin peste haina, ceea ce le protejează de înghețuri severe. În al treilea rând, o față și picioare scurtate reduc pierderea de căldură. În al patrulea rând, chiar și tălpile labelor sunt acoperite cu blană de vulpi arctici: aici este groasă și tare, care împiedică animalul să se deterioreze. Astfel, natura avea grijă de animalul de blană, iar vulpea arctică este garantată să nu înghețe în nici o frig în timpul iernii.

Apropo, prezența părului pe tălpile labelor a dat numele științific speciei (lagopus). Din limba greacă, aceasta este tradusă ca "mâna iepurelui". Prin urmare, vulpea arctică este uneori numită vulpea vulpei.

habitat

Din moment ce știți deja că animalul tolerează cu ușurință înghețurile severe, va fi ușor să ghiciți unde trăiește vulpea arctică. Animalele fluffy se simt perfect dincolo de Cercul Arctic, locuiesc pe coasta și insulele din Oceanul Arctic, sunt comune în tundra și tundra pădurilor.

În timpul iernii, vulpea arctică se mișcă constant în căutare de hrană. El poate merge în sudul Finlandei, în regiunea Baikal și în zonele inferioare ale Amurului. În Rusia, Arctic Fox în tundra și tundra pădurilor este considerat un reprezentant tipic al faunei.

Modul de viață

Lupile se găsesc în năluci. Sapa labirinturi reale cu multe mișcări și ieșiri. Burrows sunt situate pe dealuri nisipoase sau pe terase de coastă, dar pietrele intră întotdeauna la intrare, astfel încât prădătorii mai mari nu pot să-l descopere. Deoarece locul în care trăiește vulpea arctică este tundra și tundra pădurii, animalul este adaptat la viață în relief relief coliv.

Credeți că este ușor să alegeți un loc și să săturați o gaură în condiții de permafrost? Aranjamentul pe teren înghețat durează mult timp. Pe măsură ce solul se decongelează, groapa se adâncește. Ambele vulpe arctice albastre și albe preiau locuri pentru găuri lângă apă (într-o jumătate de kilometru). Nu există atât de multe locuri potrivite, de aceea familia de animale utilizează o gaură timp de 15-20 de ani. Adevărat, în timpul iernii, în căutarea hranei trebuie adesea să se miște și să construiască un zăpadă în zăpadă. Dacă zăpada este destul de adâncă și densă, atunci vulpea polară face o gaură temporară în ea. Într-un astfel de adăpost, un animal poate să aștepte vremea rea ​​sau să trăiască câteva zile în timpul unei căutări prelungite a alimentelor.

Dacă nu există nici o modalitate de a săpa o gaură normală de pământ, vulpile se pot așeza printre pietre sau pot săpească mici caneluri în bucșă. Dar astfel de cazuri apar rar.

În ciuda faptului că vulpul arctic este un prădător, acesta poate fi numit în condiții de siguranță omnivore. În dieta sa mai mult de 120 de specii de animale și aproximativ 30 de specii de plante. Cel mai adesea în meniu sunt rozătoarele mici și păsările. Cea mai obișnuită pradă sunt legumele și papagalii. Pe malul oceanului, vulpii din Arctica aleg cu bună știință peștii aruncați și diverse alge, în special peștele de mare. Ei sunt foarte pasionați de afine și de cloud, dacă nu există hrană pentru animale, pot mânca ierburi.

Arcurile vulpile pot fi văzute adesea la locul vânării urșilor polare. Își iau resturile de pește și mănâncă carne. În absența cărnii proaspete sunt mulțumiți de carouri. Capcanele de vânătoare sunt adesea găsite și mănâncă orice animal în ele (chiar dacă există o altă vulpe în capcana). Adesea, animalele purtătoare de blană se uită de la distanță pentru lupi de vânătoare și apoi iau resturile pradă. Ocazional, ei pot ataca singuri tinerii de animale mai mari.

În vara, animalele iau în exces alimentele în burrows, unde persistă până la iarnă. Vulpea albastră și albă - animalul, descrierea căruia îi citează, este alimentat de auzul și mirosul dezvoltat, din moment ce vederea lui nu este foarte bună.

Structura socială

Arcurile vulpice aparțin speciilor monogame, dar în zona Insulelor Comandante (Marea Bering) s-au înregistrat cazuri de poligamie. Adesea există 1 bărbat, 4-5 femele și cățeluși în familie. Adesea, familiile încasează adopții orfani. În labirinturi uriașe, câteva familii se unește uneori împreună, apoi vulpile trăiesc într-o mică colonie. Terenurile de vânătoare de familie pot fi de la 5 până la 30 km².

reproducere

La începutul primăverii, femelele încep epidemia. În această perioadă, bărbații se luptă adesea, pretinzând dreptul lor la familie. Perioada de gestație variază între 49 și 57 de zile. Femelele sunt destul de fertile: fiecare așternut este de 7-12, și uneori mai mulți copii. Masculul participă la îngrijirea copiilor la egalitate cu femeia. Dar chiar și în anii de hrănire, în ciuda îngrijirii părinților, nu toate puii supraviețuiesc.

Vulpea polară adultă are blană albă, dar se naște cu o culoare maro-fum. Fur albastru copil vulpe aproape maro. Copiii din burot își deschid ochii numai timp de 10-18 zile, iar după 6 luni ajung deja la dimensiunea părinților lor. Prima dată de la o găină găleată sunt selectate în 3-4 săptămâni. Femelele pot hrăni lapte timp de 8-10 săptămâni. Începând cu anul viitor, animalele tinere pot reproduce, însă maturitatea completă are de obicei o durată de doi ani.

Ce determină numărul

Cea mai mare influență asupra numărului de animale are prezența hranei pentru animale. În ciuda faptului că animalul este omnivor, cu o cantitate mică de hrană, în special cu lemnul și voalul, se nasc mai puțini copii și mai mulți dintre ei mor.

Dimensiunea populației locale poate scădea ca urmare a migrării în masă. Ieșirea începe în toamnă, iar în primăvară mulți se întorc la locurile lor obișnuite. Dar în anii de foame, multe vulpi nomazi mor.

În plus, numărul bolilor afectate și prădătorii mari. Și vulpea este un trofeu de vânătoare valoros, care reduce și animalele.

Inamici naturali

Mulți prădători vânează aceste animale. Bufnitele și vulturul sunt principalul pericol din aer și chiar cocoșii pot să-i scape pe tineri. Pe uscat, pericolul principal provine de la ursi polari, wolverine, vulpi si caini mari.

Când familiile se despart, bărbații adulți pot distruge concurenții tineri din locurile învecinate.

În condiții naturale, vulpii arctici pot trăi până la 9 ani. Cu reproducerea artificială, viața animalelor este puțin mai mare - 11-16 ani.

Valoare economică

Datorită calității superioare a blănii, vulpea arctică este un animal comercial important. Pe lângă producția din mediul natural, reproducerea celulelor este realizată. La fermele insulare se află reproducerea semi-gratuită a animalelor. Nu sunt restricționați în mișcare, dar sunt obișnuiți cu semnale speciale care sunt emise înainte de a fi hrănite. Pentru om, acesta este un mod mai convenabil de a obține blană caldă decât o vânătoare gratuită pentru fiară.

Locuință albastră de vulpe

Vulpea albastră trăiește în tundră. Pentru viața acestor animale alegeți mai ales zone deschise de dealuri. Ei locuiesc în nisipuri, pe care le organizează independent, săpând tuneluri întregi subterane pe dealurile nisipoase sau pe coastă. Pentru aranjarea găurilor, vulpea arctică alege întotdeauna o zonă nu departe de apă. Din păcate, nu există atât de multe locuri în tundră, unde este posibil să se facă o gaură, astfel încât, pentru viață, animalele pot folosi aceleași tuneluri de foarte mult timp, timp de decenii și, în unele cazuri, chiar sute, lăsând locuințe pentru generațiile viitoare.

Ce mănâncă?

În ciuda faptului că vulpea arctică este considerată a fi un prădător, diverse plante sunt, de asemenea, incluse în dieta acestui animal. Bineînțeles, baza meniului albastru de vulpe este păsările, precum și diverși rozători mici. Acest reprezentant nu refuză câinele și peștele și poate fi chiar unul care a fost aruncat pe țărm. Arcurile vulpe sunt, într-un sens, scavengers, deoarece uneori mănâncă alimente rămase lăsate de urșii polari. Destul de mult, ei fură prada de la vânători, trăgând-o direct din capcane sau capcane.

Recoltarea vulpilor, vulpea folosește în principal auzul și mirosul bine dezvoltat. Canina se bazează pe viziune într-o măsură mai mică. Foxul poate fi identificat nu numai prin aspect, ci și printr-un ciudat ciudat care seamănă puternic cu vocea unui cățel domestic obișnuit.

Arctic vulpe: descriere, structură, caracteristici. Cum arată o vulpe?

Mărimea vulpii arctice este ca o vulpe roșie - lungimea corpului este de 50-75 cm, lungimea cozii este de 20-30 cm și cântărește 4-6 kg, deși unele vulpi, îngrășați în timpul iernii, cântăresc până la 10-11 kg. Arcurile vulpe diferă de vulpi obișnuiți, cu urechi mai scurte acoperite cu lână, cu labe scurte, ale căror plăcuțe sunt de asemenea acoperite cu lână.

Arcurile vulpe au o ureche foarte subțire, au și un sentiment de miros bine dezvoltat, dar vederea acestor animale polare este ceva mai proastă, dar se vede destul de bine.

Brosura vulpei este foarte groasă, iar blana lor este superioară în calitate de blană a multor alte animale, care, din nefericire, au jucat un serviciu foarte rău pentru vulpi înșiși, dar vom scrie despre asta puțin mai jos. De asemenea, vulpii arctici sunt singurii din familia caninilor, a căror lână își poate schimba culoarea în funcție de sezon, în vară ele arată roșu-negru sau maro, iar iarna lîna lor devine albă sau albastră.

Și vulpii arctici cu blănuri de iarna albastră sunt mult mai puțin obișnuiți, de obicei culoarea lor de iarna este albă, iar culoarea albă a vulpei arctice este natural alb, fără adaos de nuanțe de la terți. Arcurile vulpe cu blană de iarnă albastră au culori de cenușă, și merită remarcat faptul că blănurile lor sunt evaluate chiar mai mult decât blănurile de iarna ale vulpilor albi obișnuiți.

În timpul verii, părul vulpilor nu este atât de gros, dar în timpul iernii par să poarte o blană, blana lor devine densă, foarte groasă și uniformă în tot corpul.

Unde trăiește vulpea?

Arcurile vulpilor trăiesc în partea de nord a Eurasiei și Americii, de asemenea pe numeroasele insule polare ale Oceanului Arctic. Ele se găsesc pe teritoriul Groenlandei, Canadei, Alaska, Rusiei de Nord și Islandei. Tundra este cel mai confortabil habitat pentru ei, dar uneori vulpi se găsesc în tundra pădurilor, de asemenea pe coastele mărilor nordice și oceane.

Ce vulpe mănâncă

Ce este o vulpe în tundra lui? Acest animal blanos este un prădător și combină vânătoarea și grațiile. Adică, uneori nu disprețuiește să mănânce carii, deoarece unele vulpi arctici însoțesc în mod special urși polari și mănâncă resturile de masă. Vulpea în sine poate vâna, de asemenea, cea mai frecventă pradă a acestor animale sunt rozătoarele rătăcite - lemne. Adesea, vulpii arctici vânează gâște albe, gâște, prepelițe tundre, cuiburi de bufnițe de bufnițe polari și prindă pește.

Dușmani vulpiști

Arcurile vulpe înșiși pot deveni, de asemenea, pradă altor prădători mai mari polari: lupi, războaie, vulpi și aceiași urși polare. Vulpile mici pot deveni, de asemenea, victime ale păsărilor de pradă: vulturi, șoimi, bufnițe de vultur.

Dar, desigur, principalul inamic al vulpilor arctici este omul, iar blana groasă este de vină pentru acest lucru, care a devenit cauza exterminării în masă a acestor animale uimitoare de către vânători și braconieri. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece blana de blană de vulpe este foarte, foarte ieftină. Vânătoarea constantă a vulpilor arctici în secolul trecut a condus la o reducere semnificativă a populației acestor animale și chiar la includerea lor în Cartea Roșie. În prezent, pentru a-și crește populația, au apărut ferme de animale speciale, unde sunt crescuți vulpi arctici. Desigur, acest lucru se face nu numai din motive altruiste, unele dintre animalele sărace, din păcate, continuă să meargă în haine de blană, care sunt populare în rândul femeilor.

Mednov vulpe

De asemenea, cunoscut sub numele de vulpe albastru Mednov, așa numit datorită blănii sale de iarnă albastră, care este evaluat chiar mai mult decât blana albă obișnuită a vulpilor albi. Valoarea ridicată a blănii acestei specii de vulpi arctici este determinată de numărul mic al acestora. Potrivit zoologilor, populația din Mednov Fox este de 100 de indivizi, nu este surprinzător că este inclusă în Cartea Roșie ca pe o specie pe cale de dispariție, de fapt o victimă a vanității umane și a prostiei. Mednov vulpe trăiește pe insula Medny, care face parte din Insulele Comandante.

Arctic vulpe la domiciliu

Pentru iubitorii de exotice, puteți încerca să păstrați vulpea arctică acasă. Cel mai bine este să țineți Arctic Fox într-o cușcă spațioasă din lemn. Dacă vulpea arctică este mică, atunci este mai bine să nu o păstrezi decât cu fratele tău. Hrănirea vulpii arctice poate fi o hrană naturală pentru el: carne, pește, cereale. Și dacă în timpul iernii nu consumă prea multă mâncare, vara, când viteza metabolismului crește, vulpea arctică devine un adevărat lacom, ceea ce nu este surprinzător, pentru că are nevoie de magazine de grăsime pentru iarnă.

Interesante despre vulpi

  • Arctica de vulpe este un miros atât de bine dezvoltat încât poate mirosi lemming chiar sub un strat de acoperire de zăpadă.
  • În ciuda frumuseții, curățeniei, aceste animale nu diferă. Deci, în găurile lor, este destul de des posibil să se găsească urme de alimente și de gunoi neconsumate.
  • Arcurile vulpe, numite "vulpea polară" de la vulpea obișnuită, au adoptat și viclenie cu inteligența. Da, aceste animale sunt neobișnuit de inteligente, pot recunoaște cu ușurință capcanele umane, pot deruta urmele, se prefac că sunt morți, ca să poată fugi repede.

Unde trăiește vulpea?

Arctic vulpe este comun în întreaga Polul Nord. Este un locuitor nativ al tundrei arctice. Animalul se găsește în America de Nord, în Scandinavia, în Europa de Nord și în Siberia. Să ne uităm la nord, la grupul Insulelor Comandante și la vârful arcului insulelor aleuțiene. Aici, pe insula Mednoy, între Marea Bering și Oceanul Pacific, singura populație de vulpe albastră Mednov a supraviețuit. Habitatul animalelor este de numai 187 km2.

Cum să aflăm?

Această vulpă arctică este denumită vulpea polare, datorită asemănării exterioare cu vulpea, dar este mai ghemuită și mai puțin mobilă. Într-adevăr, în condițiile vieții din Nord, este necesar să economisim energie și să folosim energia cu înțelepciune. Și la o temperatură de -60 ° C, vulpea nu îngheață în stratul său de lână caldă, multi-strat. Chiar și labele de labe ale acestei fiare sunt acoperite cu lână. Picioarele scurte, urechile mici și botul contribuie la reducerea pierderilor de căldură. Greutatea masculilor ajunge la 3,5 kg, lungimea corpului este de 50-75 cm, femelele sunt puțin mai mici. Arctic vulpii sunt singurii reprezentanti ai familiei canine care schimba culoarea blanii in timpul moltului de toamna. Prin culoarea blanii se disting vulpile albe și albastre. Primul în vara schimbă culoarea lânii de la alb la murdar-brun, iar al doilea - de la albastru la cafea, maron murdar sau gri închis. Foxele albe predomină pe continent, iar cele albastre - pe insule.

Care este vulpea diferită de vulpe?
Vulpea arctică este uneori numită vulpe polare sau arctice. Și în ciuda faptului că aceste animale de blană au multe în comun, spre deosebire de vulpea obișnuită, corpul vulpei este mai ghemuit, botul este scurtat, iar urechile sunt scurte și rotunjite. În funcție de sezon, vulpele își schimbă culoarea blănii. În vara lui are o blană scurtă de culoare galben-gălbuie. În timpul iernii, majoritatea vulpilor arctici se pot lauda cu un "tinuta" albastru de zapada.

Arctic fox este listat în Cartea Roșie

În prezent, numărul de vulpi arctici este de câteva sute de mii de indivizi. Populația este relativ stabilă. Cu toate acestea, în trecutul recent, specia a suferit foarte mult ca urmare a comerțului cu blănuri, când în fiecare an, zeci de mii de animale au fost distruse de dragul unei blănuri frumoase valoroase.

Frumusețea nu a salvat, dar a ucis animalul purtător de blană, a cărui blană a fost întotdeauna decorată cu gulere, pălării și blănuri ale persoanei capricioase. Numărul de vulpi comune este puternic influențat de cantitatea de hrană disponibilă.

Baza regimului lor constă în animale mici purtătoare de blănuri - lemne. Nu în fiecare an se nasc suficient pentru a menține un echilibru în sistemul ecologic al prădătorului - victima. În general, acest animal joacă un rol-cheie în ecosistemele arctice ca unul dintre principalii pradatori. Его потеря может роковым образом сказаться на жизни множества других организмов. Ученые выделяют особей, обитающих на территории России, в отдельный подвид — semenovi, медновский голубой песец, ареал которого чрезвычайно ограничен. Всего существует семь подвидов обыкновенного песца. Официально промысел этих животных прекратили только с 1966 г.Astăzi, vulpea albastră Mednovsky este protejată pe teritoriul Rezervației de comandanți, fondată în 1993.

Cine se numește vulpea albastră?

De la început, trebuie introdusă claritate în ceea ce privește terminologia utilizată. Faptul este că, în diferite surse, termenul "vulpe albastru" nu este întotdeauna folosit în același mod, ceea ce poate crea confuzie.

Să începem cu faptul că toți reprezentanții speciilor de vulpi arctici sunt împărțiți în două grupuri principale - vulpea albă și vulpea albastră. Animalele din primul grup, dintre care majoritatea absolută, au un dimorfism clasic de colorare sezonier: vara lor blana are o culoare închisă, iarna - albă. La rândul lor, vulpile albastre sunt un fel de "mutanți", deoarece au o culoare de vară întunecată, care durează tot anul. Astfel, unele surse aplică acest tip de "vulpe albastru" acestor animale, care sunt foarte rare, dar se găsesc peste tot în toate populațiile din Scandinavia până în Alaska.

În alte surse, vulpile albastre numesc doar cele care locuiesc pe insula Medny în Arhipelagul comandantului. Populația locală, formată din aproximativ o sută de animale, este reprezentată în întregime de Arctic Foxes din al doilea grup. Adică cei care poartă blănuri întunecate pe tot parcursul anului. Prin numele insulei acestor animale sunt adesea numite vulpi Mednovsky. Este demn de remarcat faptul că unele surse chiar susțin că vulpii din Mednov sunt albi în iarna și întuneric în timpul verii. Este evident că în acest caz există o confuzie evidentă a conceptelor a două subspecii vulpilor arctici.

Deoarece vulpea albastră a lui Mednov este pur și simplu una dintre populațiile rare, compusă în întregime din vulpea albastră obișnuită, în această revizuire vom folosi termenul albastru vulpe și Mednov vulpe ca sinonime, deoarece în practică nu există nicio diferență deosebită între ele.

Albastru vulpe - fotografie și descriere

Vulpea albastră, precum și vulpea albă, este un mic prădător al familiei canine și unicul reprezentant al genului său biologic. În exterior, seamănă puternic cu o vulpe, de la care se deosebește de dimensiunea și culoarea ei mai mică. De la vulpe, vulpea arctică se deosebește de o ghemuire și devine o față scurtă. Urechile arctice ale vulpei sunt rotunjite și se extind foarte slab deasupra nivelului general al stratului de iarnă, care îi protejează de degerături.

Lungimea corpului unui adult este de 50-75 cm fără a lua în considerare coada, care adaugă încă 25-30 cm la mărimea animalului. Vulpea arctică la greabăn crește la 20-30 cm În ciuda dimensiunilor destul de mari, greutatea animalului nu este foarte mare: o medie de 3,5 kg la masculi și 3 kg la femele.

În timp ce vulpea albă în primăvara și toamna schimbă radical culoarea hainei sale, vulpea albastră rămâne întunecată tot anul, deși se îngheață la timp. Vara, blana vulpilor arctici are o culoare maronie murdara, iar iarna variaza de la nisip la gri inchis si cafea maro. Denumirea "vulpe albastru" este dată acestui animal pentru faptul că blana lui de iarnă are o strălucire frumoasă albastră.

Măsura de primăvară în vulpi începe în martie - aprilie și durează până în iunie. În toamnă, schimbarea stratului de blană durează între septembrie și decembrie. Baza de cea mai bună calitate de la vulpi este observată în mijlocul iernii din ianuarie până la sfârșitul lunii februarie.

Arcurile vulpice locuiesc în tundra deschisă, preferând terenul deluros. Animalul trăiește în nisipuri care se varsă pe dealuri nisipoase și pe terase de coastă, formând cele mai complexe labirinturi subterane cu mai multe intrări. În acest caz, găurile se află întotdeauna în proximitate cu apa. Interesant, datorită lipsei locurilor potrivite pentru săparea găurilor în tundră, vulpii arctici folosesc aceleași locuințe de generații pentru zeci și chiar sute de ani.

Deși vulpea arctică este, mai presus de toate, un prădător, există și o cantitate semnificativă de alimente vegetale în dieta sa. Totuși, se bazează pe tot felul de rozătoare și păsări mici. De asemenea, animalul iubește peștele, nu disprețuitor, inclusiv cel pe care valurile aruncate pe plajă. Arctic vulpi într-o anumită măsură sunt, de asemenea, scavengers, adesea hrănind pe ceea ce a rămas după masa de urșii polari. În cele din urmă, animalul fură de bună voie furajul vânătorilor, prinși în capcane și capcane.

La fel ca mulți alți prădători, vulpea arctică se bazează mai mult pe sentimentul său bine dezvoltat de miros și auz, mai puțin cu vederea. Vocea acestui animal se aseamănă puternic cu șuierarea unui câine obișnuit al unui câine domestic.

Caracteristicile conținutului de vulpe albastru

Deoarece vulpea albă comună și vulpea albastră medievală sunt în esență același animal, regulile de reproducere pentru ele sunt, de asemenea, aceleași. Un fermier care intenționează să creeze vulpe polare în scopul obținerii unei blănuri valoroase ar trebui să studieze în mod corespunzător tot ce are legătură cu condițiile de viață ale acestui animal în sălbăticie. O fermă de blană de succes va fi numai dacă organizația acesteia ia în considerare aceste caracteristici.

Toți factorii au o importanță deosebită - locația fermei, a echipamentului și a cuștilor pentru vulpi arctici, modelele de hrănire, reproducerea vulpilor arctici și creșterea acestora. Este la fel de important să înțelegem cum funcționează legile privind moștenirea culorii blănii, pentru a le aplica pentru a îmbunătăți șeptelul.

Procesul de producție pe ferma de vulpe este supus ciclului natural al vulpei și constă din următoarele perioade:

  • Pregătirea pentru cursă - o perioadă care durează între august și jumătatea lunii februarie. Eforturile personalului fermei de blană vizează pregătirea organismului animal pentru reproducere.
  • Gon - o perioadă care durează de la mijlocul lunii februarie până în mai. Personalul selectează femele și masculi potriviți pentru împerechere și oferă, de asemenea, condiții adecvate de împerechere.
  • Femeile de sarcină. Are o durată de aproximativ 50-55 de zile.
  • Perioada de lactație. Durata de viață este de până la 40 de zile.

După terminarea alăptării, tinerii sunt îndepărtați de la femele și întregul ciclu începe din nou.

Locul pentru ferma de vulpi polare

În cazul vulpilor arctici, se aplică același principiu ca și pentru toate celelalte animale de blană: mai departe spre nord este ferma, o blană mai bună de calitate va fi obținută de la animale. Bineînțeles, zona de tundră este cea mai potrivită pentru acest lucru, dar având în vedere că comunicațiile mai mult sau mai puțin dezvoltate în această zonă există doar în anumite zone, mulți antreprenori trebuie să deschidă ferme de blană de la sud de cercul polar nordic. Între timp, în afara zonei tundra, calitatea blanii de vulpe este mult redusă.

În ceea ce privește tipul de teren, orice zonă plană și uscată se va potrivi, de preferință pe o înălțime, dar protejată de vânt. Este optim dacă există o mulțime de arbori și arbuști în jurul fermei, care nu numai că va proteja ferma de vânturi, ci va crea, de asemenea, o situație favorabilă de mediu în instalație.

Cuști și case pentru vulpi arctici

Celulele care conțin animale trebuie amplasate la o distanță de un metru unul de celălalt și este de dorit să lăsați cel puțin doi metri între rândurile cuștilor pentru a ușura întreținerea. Rândurile de celule trebuie protejate de precipitații cu un baldachin. În plus, baldachinul protejează blănurile animalelor de arsuri sub soare.

Cuștile pentru animalele adulte și stocurile tinere sunt făcute dintr-o plasă solidă și ridicate la jumătate de metru la pământ. Grilele de pe pereți pot fi mai mari, dar pentru podea, în orice caz, ar trebui luate cu celule mici, astfel încât vulpii arctici să poată merge confortabil pe ele.

Deși în vulpile naturale sălbatice trăiesc în familii, în condițiile fermelor de blană, este mai bine să le păstrăm unul câte unul. Excepția evidentă este doar femeile cu pui de lapte. Dimensiunile minime ale celulelor unice: 2-6 metri lungime, 1-1,5 metri lățime și 0,6-1-1 metri înălțime. Pentru a economisi spațiu în fermă, puteți face celule pereche cu un perete adiacent, care este întărit cu plăci. În același timp, ușile sunt realizate din partea opusă.

În fiecare colivie, în care se află vulpea polară adultă, este necesar să se asigure o mică casă care imită o gaură sau cuib. Dimensiunile casei trebuie să aibă o lățime de cel puțin 60 cm și o lungime de 110 cm.

Astăzi, dacă doriți, puteți comanda celule standard în funcție de proiectul finit, fără a fi deranjat de producția lor independentă. Adevărat, costurile de pornire a creării unei ferme de blănuri se măresc semnificativ.

Deoarece vulpea albastră, ale cărei fotografii sunt prezentate aici, provine dintr-o regiune cu un climat foarte rece, metabolismul său este foarte rapid, de aceea necesită mai multă hrană decât alți prădători de aceeași mărime. În plus, apetitul animalului variază semnificativ în funcție de perioada din an.

De asemenea, trebuie să vă amintiți că, în natură, vulpile se grăbesc cu orice fel de mâncare pe care o găsesc (ceea ce nu este surprinzător în condițiile dure ale tundrei). În cazul conținutului de celule, aceasta înseamnă riscul de supraalimentare dacă animalele au mai multă hrană decât au nevoie. Persoanele tinere și neexperimentate sunt în mod special predispuse la un astfel de comportament. Din acest motiv, este recomandat să respectați cu strictețe cantitatea optimă de hrană recomandată pentru vulpi. În timpul zilei, schema de alimentare este după cum urmează: dimineața 30% din tariful zilnic, după-amiaza - 15%, seara - totul.

În sezonul cald, vulpea ar trebui să mănânce în fiecare zi aproximativ 500 g de furaje. În timpul iernii, apetitul animalului este redus semnificativ și poate fi mulțumit de numai 350 de grame. În același timp, în timpul verii, dieta ar trebui să includă mai multă grăsime, iar iarna, dimpotrivă - proteine, carbohidrați și vitamine.

Datorită faptului că vulpul arctic este un prădător, va trebui să fie hrănit cu alimente de origine animală. În mod ideal, echilibrul zilnic al furajelor ar trebui să fie după cum urmează: 400 g de carne (poate fi înlocuită parțial cu pește), până la 70 ml lapte, până la 150 g legume și cel puțin 70 g cereale. Desigur, amestecurile de vitamine și minerale ar trebui folosite ca aditivi.

Vorbind despre hrana pentru cereale. Acest element nu poate fi ignorat în nici un fel. Arcurile vulpe ar trebui să primească boabe de grâu, orz sau porumb. De asemenea, se potrivesc ovăz, mei și semințe de floarea-soarelui. Cu toate acestea, acesta din urmă poate fi administrat numai în formă decojită, în caz contrar animalul va suferi de stomac.

În ceea ce privește legumele, cele mai simple culturi - varză, morcov, sfeclă, rutabaga vor fi optime aici. Spanacul și salata verde vor beneficia de asemenea. Cu o lipsă de aceste legume sunt, de asemenea, permise pentru a hrăni animalele cu cartofi, dar numai în formă de cartofi piure bine-fiert.

Deoarece vulpii arctici sunt extrem de reticenți în a lua legume obișnuite, pe care nu le întâlnesc în mod natural, de cele mai multe ori toate aceste furaje se amestecă împreună cu carnea și servesc sub formă de terci sau carne tocată.

Cum să păstrăm acasă?

Creșterea vulpii albastre la domiciliu nu este o sarcină atât de ușoară, încât viitorul fermier trebuie să scufundă mai întâi toate detaliile unei astfel de activități. Această întreprindere va avea succes numai dacă toate caracteristicile sunt luate în considerare. Este important să se acorde atenție tuturor factorilor, începând cu locația fermei, organizarea celulelor și a incintelor și terminând cu hrănirea și creșterea animalelor tinere. De asemenea, este foarte important să înțelegem cum noua generație de vulpi arctici moștenește culoarea blănii, pentru a îmbunătăți calitatea stratului de animale de companie de fiecare dată.

Este recomandat să selectați teritoriile situate cât mai departe de nord pentru a plasa ferma. Astfel, de la animale puteți obține blană de cea mai bună calitate. Desigur, este mai bine să plasați compania în tundră. Terenul este cel mai adecvat plat și uscat. Ei bine, dacă zona înconjurătoare va fi înconjurată de copaci și arbuști, vor oferi protecție împotriva vânturilor, precum și pentru a crea un mediu bun pentru animale.

Vizionați videoclipul: ADRIANA ECONOMU -TVR CRAIOVA (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org