Păsări

Cum arată pasărea daw

Pin
Send
Share
Send
Send


Jackdaw este o pasăre mică cu penaj negru, având un luciu metalic. Numai capul și pieptul sunt cenușii. În aspectul său este foarte asemănător cu o cioara, dar dimensiunile sale sunt considerabil mai mici: corpul are o lungime de aproximativ 30 de centimetri, iar greutatea este rareori mai mare de 250 de grame. La păsările adulte, ochii sunt strălucitori, uneori albastri, tinerii sunt ochi negri. Billul și picioarele sunt negre.

Jackdaw-ul este o pasăre sociabilă, de la începutul primăverii până la toamna târzie zboară alături de roiuri. Împreună urmând tractoarele în timpul aratului, păsările caută viermi, insecte și larve în țara lor. În timpul verii, care se unesc cu broaștele și steguleții, cocoșii zboară spre pajiștile cositoare și câmpurile în căutare de hrană.

În toamnă, după plecarea roiurilor, aceștia se alătură cocilor gri, împreună petrec noaptea în copaci în curți și în parcurile orașului. Dimineața, zboară din oraș spre depozitele de deșeuri sau câmpurile unde se hrănesc. În timpul iernii, haldele de gunoi joacă un rol important în nutriția lor și uneori ajută să supraviețuiască.

Cum să distingi prin traseu

Păsărică lăcustă lasă o amprentă care arată ca o cioară, dar semnificativ mai mică. După mărime amprentele picioarelor pot fi mai degrabă confundate cu buruienile. Însă patruzeci, în principal, sare, iar jackdawii se îndreaptă în timp, punând accentul pe degete. Prin urmare, calusul plantar mediu nu este întotdeauna bine imprimat pe șine.

Picioarele de pe labele ei sunt oarecum proaste, cu gheare mai scurte. Acest lucru afectează lungimea imprimării, care este mai scurtă decât cea a unei magnete. Lungimea treptei este de aproximativ 15 centimetri, iar lățimea pistei este de aproape 5 centimetri.

O cocoșă este o pasăre care nu distruge cuiburile altor oameni, spre deosebire de ciorile prietenei ei. Distrugând un număr mare de insecte dăunătoare, acești reprezentanți ai lumii aviare aduce beneficii semnificative oamenilor. În unele cazuri, în căutarea hranei, ele pot provoca daune semnificative grădinilor și pepeni. Dar acest lucru nu este de la rău, vreau doar să mănânc.

Principalele locații de distribuție sunt orașe și sate mari. Rareori trăiesc pe zonele stâncoase ale coastei, în pădure se găsesc de asemenea rareori. Jackdaw este o pasăre cuibărită lângă locuința unei persoane: sub cornișe de case, în mansarde, în coșuri de fum, în golurile clădirilor. Uneori face o cuib în golful unui copac vechi.

cuiburi

Ei trăiesc în perechi separate sau în turme mici. Adesea creează colonii comune cu broaște. Ei încep să construiască cuiburi mai târziu decât vecinii lor, în prima decadă a lunii aprilie. Locuința este ridicată de o pereche, glisând primele ramuri uscate, apoi cârpe și hârtie pentru a acoperi tava.

Jackdaw - o pasăre care a pus ouă în prima jumătate a lunii mai. În cuibul lor pot fi de la 3 la 7 bucăți. Ouăle pot avea o culoare albastru-verde sau albastru, cu pată verzui-maroniu. Urmele de incubație durează 18 zile. Puii apărători s-au aflat în cuibul pentru încă o lună.

Galka - pasăre migratoare?

Ei locuiesc în Europa, Asia, în nordul Africii. Păsările cuibăritoare în regiunile nordice ale Eurasiei, migratoare, în octombrie călătoresc spre sud, iarna în China și se întorc înapoi în februarie. În Europa, în Caucaz, în Asia Centrală, jackdawul trăiește sedentar. Dar în timpul iernii, uneori chiar și în aceste locuri, păsările se mișcă în zona de cuibărit.

Caracteristici generale și descriere

Jackdaw (corvus monedula) este o pasăre de dimensiuni medii. Lungimea vitelului este de aproximativ 39 cm cu coada. Greutatea nu depășește 170-280 de grame. Bărbații sunt puțin mai mari decât femelele. Aceasta este singura diferență externă dintre sexe.

Pasărea are o constituție densă, nu un cioc mare, dar puternic. Penajul de pe spate este vopsit în culoarea gri-argintiu, iar aripile și coada - în gri. Restul corpului este acoperit cu pene negre.

Păsările au o culoare neobișnuită a ochilor. În natură există jackdawi cu iris albastru și chiar verde.

Durata de viață a păsărilor în sălbăticie este de până la 10 ani, în mâinile omului va trăi până la 17 ani. Acest lucru se datorează diferitelor condiții de viață și dietă.

habitate

Aceste păsări se găsesc în Lumea Veche, în Asia de Vest. De asemenea, unele populații locuiesc pe continentul nord-african. În regiunile de nord și est, jackdaws conduc un stil de viață migratoare. Persoanele vechi, pentru care zborurile devin copleșitoare, în ierni calde rămân în casele lor.

Instinctul vopsit este bine dezvoltat în daws, deci se deplasează în colonii mari.

Ca o locuință pentru ei sunt potrivite:

  • copaci golici
  • lofts de clădiri
  • crăpăturile rocilor
  • acoperisuri de case
  • panouri publicitare,
  • spărturi de animale
  • aruncate cuiburi de alte păsări.

Jackdaws sunt legate de o persoană, deoarece mai multe surse de alimente sunt găsite lângă el. În același timp, ele preferă clădiri vechi și spații nerezidențiale, considerând că acestea sunt optime pentru îmbunătățirea casei.

Reproducere și descendenți

Galki încă tineri aleg partenerul lor, cu care rămân până la sfârșitul vieții. În interiorul perechii există o manifestare a unor asemenea emoții, cum ar fi sensibilitatea și grija. Acestea sunt exprimate prin pieptenele penei partenerului și prin schimbul de alimente obținute.

În martie, daws începe perioada de căsătorie. Cuiburile sunt făcute din crengi, crengi, frunze și noduri. Stratul moale este format din păianjen, pene și blană de animale.

În mai, femelele plasează ouă, număr care este de la 4 la 7. Culoarea lor variază de la verde deschis la albastru. Perioada de incubație durează aproximativ 20 de zile. Corpul puii iepurași este complet gol și primele zile ale vieții sunt închise. Puii sunt lacomi și necesită hrănire la fiecare două ore. Cuplul hrănește puilor în următoarele 14 zile, după care puii sunt pregătiți pentru viață independentă.

Controlul puterii

Păsările în sălbăticie mănâncă tot felul de insecte, extragându-le de sub coaja copacilor. Pentru aceasta se numesc asistente forestiere și sunt considerate păsări foarte utile, împreună cu ciocănitoarea. Jackdaws lupta nu numai împotriva insectelor, ci și reduce populația de rozătoare dăunătoare.

Pe de altă parte, păsările produc daune semnificative agriculturii. În sezonul de recoltare, nu se opun sărbătorii pe semințele de cereale din câmp. Cultivate copaci în grădini și alte fructe de padure sunt lovite.

Jackdaws - prădător priceput și agil. În procesul de vânătoare, ea îi atacă brusc victimele: rozătoare mici, gândaci, fluturi. Păsările care trăiesc lângă corpurile de apă sau la malul mării se hrănesc cu pești, moluște și crustacee, pe care le duceau pe mal în valuri.

Domesticirea și îmblânzirea

În viața umană, daws sunt prezente din timpuri imemoriale. Încercările de domesticire a acestor păsări continuă până în prezent. Acest lucru necesită răbdare și nu este întotdeauna încununat cu succes, deoarece acestea sunt păsări sălbatice.

Un animal de companie are nevoie de un spațiu mare unde să poată zbura liber. Pentru aceasta, potriviți o aviară spațioasă și robustă.

În ceea ce privește mâncarea în captivitate, crăparea de cocoș va trebui să fie hrănită la fiecare două ore, mâncarea zdrobită și forța. Faptul este că puii încă nu înghită hrana singură. Adulții la domiciliu au nevoie de alimente identice cu cea la care sunt obișnuiți în sălbăticie. Aceasta este o altă dificultate în păstrarea păsărilor non-domesticite.

Fapte interesante

Păsările au o voce surprinzător de sonoră și ciudată. Adunându-se în turme, cântecele tânjesc și continuu "înghite", vorbind între ele.

Păsările sunt prin natura lor foarte active, vesele, dar în același timp destul de suspicioase și foarte atente. Prin urmare, este foarte dificil să înveți un adult pentru mâinile omului.

Jackdawii au o memorie fenomenală. Ei își vor aminti cu siguranță persoana care și-a distrus cuibul, chiar dacă erau puști. Dacă se apropie, pasărea va ridica un ciudat urât și se va comporta extrem de agresiv față de abuzator.

Jackdaws au o privire piercing, care nu este specific pentru alți reprezentanți ai lumii animalelor. Ce pasăre nu se uită și arată direct în ochii tăi. Acest lucru face ca peneșul să fie foarte fotogenic, iar expresia lui să fie semnificativă.

Dacă din acel articol ați învățat ceva nou și interesant și lăsați-vă comentariile și împărtășiți-vă cu prietenii în rețelele sociale.

Bird daw: descriere

Păsările din această specie, așa cum am menționat deja, nu sunt prea mari. Jackdaw este o pasăre care are o lungime de corp de 30-35 cm și cântărește 200-280 g. Aripile sunt ușor scurtate, cu o deschidere de 65-75 cm, coada este îngustă.

Penajul este dens. Aripile, coada și spatele sunt de culoare neagră cu o nuanță albastră. Pieptul și capul sunt gri, cu o nuanță frumoasă argintie. Picior puțin negru, cioc negru, ochi albaștri, foarte expresiv și frumos.

Modul de viață

Jackdaw - pasăre de iarnă sau migratoare? La această întrebare nu se poate răspunde fără echivoc, deoarece modul de viață al acestor păsări este nomadic, sedentar și migrat. Să vorbim despre asta în detaliu. Jackdaws trăiesc în Europa Centrală și de Vest, se găsesc și în Africa de Nord și în Asia. Locuitorii din nord sunt migratori, toți ceilalți membri ai acestei specii sunt considerați sedentari sau rătăciți. Migranții merg în sudul iernii în octombrie și se întorc acasă în februarie.

Jackdaws sunt foarte agile, flashy, sociabile și inteligente. Cei mai buni prieteni dintre împărăția păsărilor sunt rogatorii, este în compania lor că păsările iubesc să se plimbe pe câmpuri și grădini, strigând cu zgomot unul pe altul cu sunetele caracteristice ale "ka-ka". Ei trăiesc în perechi, adunându-se în turme, numărând până la câteva duzini de păsări.

În zilele noastre, dansatorii preferă să locuiască lângă locuințe umane și să construiască cuiburi pe clădiri vechi și abandonate. Este mult mai ușor ca păsările să-și găsească propriile mâncăruri în apropierea oamenilor, iar comunitatea este mai multă comunicare decât în ​​zonele forestiere, iar aceste păsări le place să vorbească. Dacă o pădure de păduchi trăiește în pădure, cuiburile lor se găsesc pe copaci vechi înalți, cu goluri. De asemenea, scrâșnicii negri se găsesc în dealuri, pe coastele stâncoase și în plantații, lângă câmpurile agricole.

Jackdaw este o pasăre care nu aparține vegetarilor veșnici și îi place să mănânce păianjeni sau alte insecte, viermi, moluște. Când condițiile de teren permit, păsările negre pot vâna mici rozătoare, cum ar fi volei și șoareci.

În plus față de alimentele de origine animală, boabele și semințele, fructele și boabele sunt incluse în dieta daws. Cutiile de gunoi și haldele de gunoi sunt cantine reale pentru păsările cu o varietate de alimente variate. În aceste locuri puteți găsi întotdeauna ceva delicios.

Păstrăvurile cu fețe sunt foarte prospective și economice. Când reușesc să obțină alimente în cantități mari, ele fac stocuri sub rădăcini de copaci, sub frunze sau în alte locuri izolate. În condiții meteorologice nefavorabile, când foamea poate amenința, astfel de depozite le ajută foarte mult.

habitat

Această pasăre trăiește în întreaga Europă, variind de la Oceanul Atlantic și munții din nord-vestul continentului african. În plus, gama se extinde la Yenisei și Altai. Pe teritoriul Europei trăiesc peste tot. Nu le puteți întâlni numai în Finlanda și în Peninsula Scandinavă. Habitatele preferate în natură sunt coastele stâncoase ale mărilor și băncile înalte ale râurilor, munților. Ei nu se stabilesc numai în mlaștini sau în teritorii prea deschise. Restul tipurilor de peisaj sunt potrivite pentru această pasăre.

Majoritatea reprezentanților acestei specii se găsesc în orașe mici, în apropierea cărora există o zonă deschisă.

Se știe că deja în secolul al XII-lea, aceste păsări s-au stabilit în orașe. Astăzi, aceste păsări ocupă zone mai populate decât în ​​sălbăticie. Ei aleg clădiri vechi, turnuri și alte clădiri să se stabilească în ele. Pentru ca jackdaw să construiască un cuib, orice spațiu deschis va face. În oraș, ei găsesc cu ușurință mâncare.

Populațiile din nordul și estul zonei sunt migratorii. Restul se poate rătăci în căutarea hranei.

  1. Alpine. Lungimea corpului este de 36-38 cm, anvergura aripilor este de 74-84 cm, cântăresc 190-250 g. Penajul lor este negru și strălucitor, iar picioarele lor sunt vopsite în roșu. Billul este galben, scurtat. Aripile căștii alpine sunt înguste. Masculii acestei specii sunt oarecum mai mari decât femelele. Minorii sunt de asemenea negri, dar penajul lor nu strălucește. Scorul lor este galben, iar picioarele sunt maro. Alpii daws locuiesc în Maroc, precum și din Peninsula Iberică în China în sine. Prefer să se stabilească în munți.
  2. Dahurian. Lungimea corpului acestor păsări este de 31-33 cm. Conform caracteristicilor externe, este foarte asemănător celui european, dar aceste două specii diferă în ceea ce privește caracteristicile de colorare. Acele părți care sunt colorate gri în reprezentanții europeni și alb în dahurian. Ei locuiesc în Asia de Est (aceasta este la est de Rusia, precum și Coreea și China). El trăiește pe dealurile din munți. Pe lângă văile râurilor. De asemenea, vă puteți întâlni cu pădurea dahuriană în pădurea deschisă.

Fapte interesante

  • Numele rus al acestei păsări provine din cuvântul vechi slavonic, care poate fi tradus în limba modernă drept "negru". Acest cuvânt este uneori numit nu numai reprezentanți ai speciei, ci și păsări care arată ca ele la suprafață. Acestea sunt ciori sau pui negri. Anterior, acest cuvânt a fost numit oameni cu păr negru. Se crede că numele este o imitație a vocii păsării.
  • Denumirea latină a speciei "monedula" provine cel mai probabil din două cuvinte: "monedula", ceea ce înseamnă monedă sau bani și, de asemenea, "edo", care poate fi tradus ca "mănânc". Ovidia menționează pasărea în "Metamorfozele" sale. Se spune despre o prințesă greacă care a trădat țara pentru bani. Din această cauză, prințesa a fost transformată într-o pasăre care iubește foarte mult lucrurile strălucitoare.
  • În natură, există atât de multe păsări din această specie. Numărul nu poate fi numit cu precizie, dar se crede că există între 20 și 90 de milioane de locuitori. Majoritatea populației trăiește în Eurasia.
  • Vizionați videoclipul: Amalia Ursu - Ce-i pasa lumii cine sunt video oficial (Martie 2020).

    Загрузка...

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org