Păsări

Despre porumb obișnuit: descrierea păsării

Pin
Send
Share
Send
Send


Făina de ovăz este o pasăre, a cărei descriere face ușor determinarea sexului unui individ în primăvară. Făina de ovăz masculin de pe cap, piept și abdomen are pene galbene, cu o dungă maro. În același timp, spatele și zonele de pe ambele părți ale pieptului sunt maro-gri, cu incluziuni longitudinale negre. Coada este întunecată cu dungi albe pe laturi. Femelele sunt mult mai întunecate, penele lor au o nuanță maro-galbenă, iar coatele sunt de culoare maro-castan. Păsările tinere, indiferent de genul lor, sunt mai degrabă femei.

În toamnă, după molotare, pene galbene aproape dispar complet, fiind înlocuite de un penaj nou, mai întunecat. Inclinările subțiri rămân în cantități nesemnificative pe gât și abdomen, ceea ce face foarte dificilă distingerea bărbatului de cea feminină. Pînă la primăvară, pene brune se mănâncă atât de mult încât capetele lor sunt șterse, iar pe suprafață apar din nou tonuri galbene bogate.

Ovăzul este o pasăre, a cărei fotografie ne permite să concluzionăm că proporțiile pe care le-a înzestrat natura, chiar și fără a cunoaște caracteristicile științifice ale fiziologiei acestei specii. Corpul fulgului de ovăz nu depășește lungimea de 17 cm. Ciocul de formă conică arată foarte armonios pe un cap mic și o coadă destul de lungă evidențiază în mod eficient bărbații care stau pe un copac.

specie

În ciuda faptului că cea mai comună pasăre este fulgi de ovăz, lumea are un număr foarte mare de soiuri de pasăre. Cele mai renumite dintre ele sunt:

  • Slate.
  • Beloshapochnaya.
  • Munte.
  • Dubrova.
  • Zheltobrovaya.
  • Gâtul galben.
  • Biliara.
  • Reed.
  • Krasnouhov.
  • Brânză de ovăz.
  • Ovaz Remez.
  • Ogorodnaya.
  • Zgardă.
  • Polar.
  • Corn Bunting.
  • Roșu.
  • Ryzhesheynaya.
  • Grădinărit.
  • Gri cu părul.
  • Negru capete.
  • Chernogorlaya.

Ele se găsesc aproape peste tot în regiunile calde din sud, deși în cea mai mare parte sunt păsări destul de rare, care, în ciuda culorii lor strălucitoare, pot fi greu de observat.

Preferințe în locuințe

Ca o adăpost pasăre fulgi de ovăz preferă un peisaj deschis: pajiști, marginile pădurilor și tăierea. Deseori se află în imediata vecinătate a drumurilor, acordând preferință tufișurilor și copacilor care locuiesc în zone deschise. Deci, pasărea poate detecta în prealabil abordarea inamicului și poate zbura.

Buntingul este o pasăre, cântând de multe ori în apropierea locurilor favorite de cuibărire. Cântecul este mai degrabă rezonant, jucat de un timbru schimbabil, în timp ce numărul de sunete pentru masculi de fulgi de ovăz poate fi diferit și variază de la 5 la 12 silabe, ultimul care sună mult mai mic și mai lung.

Cel mai adesea, fulgii de ovăz se găsesc în regiunile estice ale zonelor forestiere și forestiere din Rusia, Ucraina, Belarus și Caucazul de Vest. Pasărea duce o viață nomadă, făcând zborul de iarnă spre câmpurile situate într-o zonă mai caldă din sud.

Nest caracteristici

Păsările de ovăz încearcă să își așeze cuiburile în lăstarii de conifere tineri sau pe marginile pădurilor, ca toți indivizii acestei specii, evitând dușmanii, se stabilesc în pădure. După ce a hotărât să aibă descendenți, pasărea alege o nișă potrivită în standul de iarbă printre tufișuri, unde începe să construiască un cuib, pe care nu-și petrece prea mult timp. Ca material de construcție, se folosesc, în principal, tulpini uscate și frunze de cereale, la care se adaugă o cantitate mică de mușchi și lichen pentru a asigura o rezistență mai mare.

Fraza de ovăz este o pasăre, a cărei fotografie este dată în acest articol, preferă să adauge la proiectarea cuiburilor tulpini de plante erbacee mari, ale căror capete nu rămân țesute la margini, mascând cu atenție locuința de la ochii curioși. În acest caz, pasărea acordă cea mai mare atenție fundului cuibului, lustinându-l cu rădăcini mici și păr de cal. În cazul în care aranjamentul cuibului are loc în timpul perioadei ploioase, fulgii de ovăz încearcă să maximizeze cantitatea de păr din cuib, astfel încât puicuțele să se simtă mult mai confortabile.

Deoarece ovazul de pasăre face un cuib ca un castron mic, diametrul său nu depășește 130 mm, cu o înălțime de 80 mm. În același timp, adâncimea tăvii de 50 mm asigură puiilor un grad corespunzător de protecție, împiedicându-le să cadă din cuib.

Aplicarea standard nu depășește 6 ouă cu o formă și culoare foarte caracteristice, care pot varia de la roz deschis la purpuriu. În orice caz, capătul tăios va fi decorat cu dungi de nuanțe ruginite sau maro și patch-uri întunecate. Cel mai mic ou din ambreiaj nu depășește 15 mm, iar cel mai mare - 23 mm, care permite judecarea inițială a dimensiunilor viitoarelor pui.

Bunting are timp sa faca cateva gheare in timpul verii. Prima cuibare începe la sfârșitul lunii aprilie și se termină la începutul lunii mai. După aproximativ 12-14 zile de găină, puii apar deja din ouă, care până la sfârșitul lunii sunt deja zboară din cuib. În același timp, al doilea ambreiaj se află la sfârșitul lunii iunie - începutul lunii iulie și se desfășoară pe același principiu.

În majoritatea cazurilor, femela este angajată în incubație, în timp ce bărbatul este responsabil pentru hrănire, cu toate acestea, dacă ea zboară, bărbatul o înlocuiește pentru o perioadă scurtă de timp. Există cazuri în care femeia este speriată de ambreiaj, după care el și bărbatul depun toate eforturile pentru a distrage persoana de la cuib. În cazul în care puii au ieșit deja, cu o asemenea alarmă, s-au sărit din cuib și s-au ascuns în cea mai apropiată iarbă, până când amenințarea sa terminat.

Dacă plecarea a fost normală și puii au părăsit cuibul, au ajuns la maturitate, părinții îi vor hrăni cu câteva săptămâni până când vor deveni mai puternici și apoi vor trece la a doua concluzie.

Ovăzul este o pasăre care preferă să mănânce alimente vegetale. În cea mai mare parte a anului, începând cu a doua jumătate a verii și până la sfârșitul iernii, ea strânge grăunțele de diferite plante în iarbă, dar dacă a ieșit deja pui, trebuie să recolteze cantități mult mai mari de mâncare. În această perioadă, fulgi de ovăz suficient de bună insecte mici, care constituie principala rație pentru pui.

După terminarea finală a perioadei de cuibărit, păsările se adună în turme mici și, după ce au ales pentru ei un câmp adecvat de hrișcă sau mei, zboară pe el pentru a se hrăni. Odată cu debutul toamnei, turma zboară mai la sud, salvând astfel frigul.

Păsările de ovăz care au zburat la iernare vor rămâne, ca și vrăbii, în imediata vecinătate a locuinței umane, încercând să găsească boabe de ovăz nedigerate în dejecțiile animalelor copite mari.

Caracteristicile generale ale fulgi de ovăz

Făina de ovaz aparține ordinului trecătorilor și familiei de ovăz. În dimensiunile sale, seamănă cu o vrabie. Lungimea corpului unei persoane adulte ajunge la 17 cm, iar masa acestuia nu depășește 30 de grame. Pe cap, gât și abdomen al păsării există un penaj galben strălucitor. Zona goiterului și a pieptului este plină cu patch-uri gri. Nadhvoste și coapsele de fulgi de ovăz sunt colorate maro. Coada în raport cu corpul este lungă.

Diferențele dintre sexe sunt exprimate doar prin faptul că luminozitatea penajului masculin este puțin mai mare. Cât despre tineri, noua generație este similară cu cea a femelelor. Perioada de bronzare la păsări începe în toamnă. În lunile de toamnă, nu există diferențe între femei și bărbați. După transformare, penele devin mai saturate.

Modul de viață

Făina de ovaz obișnuită, la fel ca majoritatea altor specii, aparține păsărilor sedentare. Membrii de iarnă ai familiei își petrec timpul în țările mediteraneene și în regiunile calde ale Europei Occidentale. Pachetele se întorc acasă în martie și aprilie. Adunându-se în grupuri, fulgi de ovăz este adesea combinată cu rudele lor, vrăbii și alte specii de păsări mici. Mișcându-se în grupuri, își câștigă hrana și caută un adăpost sigur.

Ovăzul alege spațiile deschise ca habitate: locuri pentru tăierea copacilor, stepei, câmpurilor și marginilor pădurilor. Păsările se confundă cu o persoană, de aceea se opresc adesea în zonele urbane și rurale. Speciile sedimentare de ovăz se înmoaie în câmpuri și grădini de legume, găsind alimente sub formă de reziduuri de culturi de plante.

Caracteristici de încadrare

Locul de construcție al viitoarei locuințe este ales de către bontings de sex masculin. Pentru aceasta, marginile pădurilor sunt potrivite cu o mulțime de tufișuri dense și ramuri de copaci. O păsărică mică scapă de păduri în creștere, deoarece există multe mamifere și păsări răpitoare.

Își cuibăresc cuiburile lungi și grele. Ca materialul folosit crengi, ramuri subțiri, lama de iarbă, mușchi, pene și păr de cal. Păsările camuflează cu îndemânare locuința, țesând în design picioarele zdrobite de tot felul de plante.

Capetele tulpinilor din cuib nu sunt țesute. Aceasta creează efectul fuziunii vizuale cu natura înconjurătoare. Părul de păr și mușchiul se potrivesc în partea de jos. Oferă căldură și confort pentru pui chiar și în perioada ploioasă.

Reproducere și descendenți în bontings

Speranța de viață a fulgii de ovăz în comparație cu alte păsări este foarte scurtă. În cei trei ani alocați păsării, ea încearcă să lase în urmă copii sănătoși și numeroși.

Pentru un sezon, fulgi de ovăz are ouă de două ori. Acest proces se desfășoară în mijlocul primăverii și apoi în prima lună de vară. Un ambreiaj include de la 2 la 6 ouă rotunde dense. Culoarea lor variază de la roz deschis la gri-purpuriu cu patch-uri pătate.

Pe cuibul femeii stați doar după ce a fost așezat ultimul ou. Perioada de incubație durează două săptămâni. În tot acest timp, partenerul este implicat în extracția hranei și protecția.

Nestlings sunt născute acoperite cu un strat dens de puf, cu ciocuri roșu-roz. Ambii părinți sunt angajați în hrănirea puilor. După un timp, partenerul părăsește procesul pentru a începe construirea unui nou cuib pentru a doua ostire. Hrănirea suplimentară a copiilor este pe deplin asumată de bărbat.

Puii tineri, maturi, părăsesc cuibul în câteva săptămâni după naștere.

Mănâncă buntings în sălbăticie

Baza alimentației alimentelor de pasăre de origine vegetală: semințe diverse de plante, precum și ierburi. Ovăzul se hrănește cu boabe și semințe de mazăre, șarpe, bluegrass, urzică și păpădie. În sezonul de împerechere, păsările au nevoie de multă putere, astfel încât să includă veverițe în meniul lor, vânând insecte cum ar fi muște, păduchi, gândaci, urechi, lăcuste.

În ceea ce privește puii, furajele mixte sunt folosite pentru hrănire. Pentru creșterea armonioasă și dezvoltarea rapidă, animalele tinere necesită în același timp proteine ​​și alimente vegetale. Păsările adulte hrănesc descendenții cu insecte, pe care le tăiau cu ciocul, precum și cu semințe mici de in și mei.

Păstrarea păsărilor de curte acasă

Pentru bunăvoința, caracterul ușor, dispoziția veselă și capacitatea de a cânta melodic, fulgiile de ovaz sunt acum căutate pentru a domina. Este o pasăre sălbatică, care, totuși, este relativ ușor de obișnuit cu mâinile omenești. Prindeți pene este mai bine în primăvară, când păsările sunt nedumerite de căutarea unui partener. În astfel de momente, ele sunt în special vociferoase și neatent.

După capturarea păsării, este depozitată într-o cușcă separată, acoperită cu țesătură naturală întunecată. Înălțimea minimă a locuinței este de 60 cm. Partea inferioară a cuștii este așezată cu rumeguș sau nisip. Sub oțelul de ovaz este în primele două săptămâni. În perioada de obișnuință, este imposibil să schimbăm locația celulei. În caz contrar, animalul de companie se va opri să cântă până la noul primăvară.

În ceea ce privește alimentația fulgi de ovăz în captivitate, trebuie să vă hrăniți un animal cu un aliment variat și echilibrat. Lăsați meniul să includă viermi de făină, amestecuri de cereale, semințe, inclusiv germinate, furaje minerale și apă curată. Toate aceste produse sunt vândute abundent în magazinele zoologice.

În cușca de fulgi de ovăz, trebuie să puneți o bara transversală și un vas suplimentar de apă pentru scăldat. Păstrarea unei cuști de păsări este recomandată într-o zonă bine ventilată.

Dacă ați învățat ceva util și nou din articolul nostru, lăsați-vă comentariile sub el și nu uitați să împărtășiți cu prietenii dvs. în rețelele sociale.

Bunting bird: specie, descriere, video, masculin și feminin, fotografie

Genul de fulgi de ovăz aparține ordinului de trecător. În mărime, aceste mici cântece de păsări seamănă cu o vrabie, dar coada lor este mai lungă și ciocul lor este mare și scurt.

Greutatea corporală a fulgi de ovăz este de aproximativ 30 g, lungimea - de la 15 la 20 cm. Făina de ovaz se distinge nu numai prin cântatul melodic, ci și printr-o culoare neobișnuită atrăgătoare a masculilor. Capul, pieptul, gâtul și burta sunt vopsite în galben strălucitor, cu patch-uri de culoare maroniu. Femelele arată mai modest.

Caracteristicile nutritionale ale buntings

Făina de ovăz aparține păsărilor granivore și absoarbe ușor alimentele vegetale, cum ar fi semințele de iarbă (albastră, urzică, sorrel, trifoi, ureche, păpădie, albăstrău, șarpe, planta) și boabe de cereale (ovăz, orz).

În timpul perioadei de împerechere, făina de ovăz poate fi, de asemenea, consumată de lăcuste, păianjeni, gândaci și omizi. Și părinții aduc la puii lor hrana semi-digerată în goiter.

Răspândirea fulgi de ovăz în natură

Buntings locuiesc în zone cu un climat temperat, atât în ​​Europa cât și în Asia. De asemenea, pasărea a fost adusă de un bărbat în Noua Zeelandă și sa răspândit frumos acolo.

Pentru viața fulgi de ovăz, alegeți spații deschise cu vegetație rară din copaci și arbuști, de exemplu, pajiști, marginile pădurilor, parcuri forestiere, centuri forestiere, poienii. În timpul iernii, frig se deplasează de bună voie mai aproape de locuința oamenilor.

Frecvența de ovăz comun

Vederea în dimensiune seamănă cu o vrabie, dar cu o coadă alungită. Lungimea corpului pasărelor este de până la 20 cm, anvergura aripii este de aproximativ 30 cm, greutatea este de 25-35 g. Barbatul este un bărbat adevărat frumos, cu un penaj bogat de aur galben pe cap, sân și abdomen.

Pe gât, pe obraji și pe frunte, are un model de dungi transversale de măslinie. Tot corpul este, de asemenea, decorat cu nuanțe de gri gri până la roșu. Aripi - maro închis. Ciocul este scurt și mare. Culoarea femelei este mai ușoară, cu o nuanță verde.

Tinerii sunt mai degrabă femei.

Specia este comună în Europa de Est și Asia. Gâtul, burta și sânul acestei mici păsări sunt galbene. Aripile, coada si spatele sunt variete, mai inchise la masculi decat la femele. Vara, penajul capului masculului devine negru.

Roșie fulgi de ovăz

Rase în Grecia, Turcia și Cipru. Pentru iarnă zboară în Africa. Lungimea corpului păsării este de 16 cm, greutatea sa este de 20 g. Se pare ca o grădină de ovăz de grădină, dar penajul de pe cap este alb-gri. Gâtul și sânul sunt maro, iar ciocul este roșu roz. Cântarea este alcătuită din sunetele du du duis

Vedeți mai mult decât alte bontings. Lungime - 18-20 cm, aripă până la 32 cm, greutate - 40-56 g. Spatele este gri-maro, burta este albă. Întregul corp este decorat cu un strat întunecat. Picioarele și ciocul mare - maro. Tânăra creștere este pictată în tonuri de culoare brună. Prosyanka trăiește în Eurasia și Africa de Nord.

Legume de legume

Foarte similar cu fulgi de ovăz obișnuit. Corpul are o lungime de până la 17 cm, anvergura aripii este de 22 cm. Culoarea penajului este castan cu urme strălucitoare. Partea inferioară - mai ușoară decât partea din spate. Părțile capului unui bărbat sunt galbene, cu o mască neagră pe ochi. Speciile trăiesc în vestul și sudul Europei, pe insulele mediteraneene, în nordul Africii.

Ovaz Remez

Lungimea corpului păsărilor este de până la 15 cm, masa fiind de aproximativ 20 g. Această specie este ușor de distins de rudele datorită culorii sale pestrițe. Spatele bărbaților este maro cu dungi negre. Sânii și părțile laterale sunt roșii maronii. Capul este negru de cărbune, cu un trunchiu, sprâncene albe și un piept alb. Penajul de pe capul femelelor este maro.

Bărbați și bărbați: principalele diferențe

Sexul dimorfism este pronunțat în buntings în timpul sezonului de împerechere. Rochiile de sex masculin, în costumele sale cele mai luxoase: penajul galben a capului, sânii și burta, spatele și aripile castanelor, modele de dungi de măsline de pe tot corpul. Femela, dimpotrivă, este pictată în nuanțe de culoare galben-verzuie.

În toamnă, molii masculi și penajul galben strălucitor vine să înlocuiască cel maroniu cu patch-uri galbene. Acesta este motivul pentru care în această perioadă este mult mai dificil să se facă distincția între furajele de ovăz feminin și masculin.

fulgi de ovăz la domiciliu

Buntings sunt păstrate întotdeauna unul câte unul în cuști spațioase de cel puțin 60 cm lungime. În primele două săptămâni de viață în captivitate, cuștii cu fulgi de ovăz nu sunt mișcați și acoperiți cu o cârpă groasă, astfel încât pasărea să se obișnuiască și să se desparte.

După această perioadă, cuștile ar trebui lăsate în locuri bine luminate și deseori efectuate în aer, astfel încât fulgii de ovăz să nu aibă lipsă de lumină solară. În caz contrar, frumosul său penaj va începe să se estompeze și să se estompeze.

Băile zilnice și apa proaspătă de băut sunt, de asemenea, necesare pentru această pasăre mică.

În captivitate, fulgii de ovăz se pot împerechea și cuibui. Într-un ambreiaj, femelele au între 4 și 6 ouă. Ea le incubă timp de două săptămâni. Plantele se hrănesc cu insecte.

Piele de ovaz

Baza dietei de ovăz este meiul, canarul, ovazul, rapița, semințele de iarbă, cu excepția celor care conțin uleiuri grase (de exemplu, floarea-soarelui). Minerale, verdeață, bucăți de fructe și legume sunt, de asemenea, adăugate la mesele zilnice.

Îi place să mănânce fulgi de ovăz și hrană pentru animale, viermi de mâncare, ouă de furnici, viermi, insecte. Astfel de suplimente sunt deosebit de importante în timpul perioadei de molotare și cântări active. În acest moment, ar trebui să fie jumătate din dieta.

Informații interesante despre pasăre

  • Всего за один час самец овсянки может исполнить 300 различных мелодий.
  • Овсянки выносливы и неприхотливы для содержания в неволе, а в природе помогают человеку, уничтожая насекомых-вредителей и семена сорных растений.
  • Видовое наименование птицы «Citrinella» было дано ей еще Карлом Линнеем и переводится с латыни как «лимон».

Пение овсянки

Очень активно, с апреля по конец июля, поют самцы овсянки. Pentru concertele lor, ele aleg vârfurile de tufișuri sau copaci și încep să facă trieluri de dimineața devreme. Cântecul de ovaz este format, de obicei, din silabe care seamănă cu sunetele "zin-zin-zii-tsik". Aceste silabe se repetă, acum se ridică, acum se încadrează și se termină cu un traseu melodic "chzhii" și alte sunete similare.

Bază de ovăz Bird obișnuit: ceea ce mănâncă, întreținere și îngrijire

Porridge este o pasăre mică a familiei de ovăz. Vă puteți întâlni în Australia, Noua Zeelandă, Asia și țările europene. Populația europeană scade în fiecare an, astfel încât în ​​ultimii patruzeci de ani numărul persoanelor a scăzut cu 50%. Astăzi, pasărea a dispărut aproape complet în Anglia și Irlanda, dar în Asia este comună peste tot.

Făină de ovaz - păsări de ordinul trecătorilor. Pasărea este reprezentată de 29 de specii. Următoarele tipuri de fulgi de ovăz sunt frecvente în Rusia:

  • ordinare,
  • miez de pâine,
  • grădină,
  • Corn Bunting,
  • Cap alb și altele.

Descrierea grădinilor de grădină

Această pasăre, aparținând ordinului de trecător, este larg răspândită în Eurasia.. Este foarte asemănătoare cu fulgi de ovaz obișnuit, dar are o colorare mai puțin strălucitoare a penajului. În Europa, este cunoscută și ca Ortalan, care provine de la numele său latin, Emberiza hortulana.

Caracterul și modul de viață

Terci din grădină este una dintre acele păsări care zboară în toamnă pentru iernare în latitudini mai calde. În acest caz, momentul în care încep să migreze, de regulă, se încadrează în mijlocul toamnei. În primăvară, păsările părăsesc terenurile de iarnă în Africa și Asia de Sud și se întorc în locurile lor natale pentru a da naștere unei noi generații de grădini de grădină.

Acest lucru este interesant! Ovăzul de grădină este preferat să migreze spre sud în turmele mari, în timp ce se întorc de la rătăcire, de regulă, în grupuri mici.

Aceste păsări sunt diurne, iar vara sunt cele mai active în dimineața și seara, când căldura dispare puțin sau nu este încă pregătită să înceapă. La fel ca toți pasagerii, fulgi de ovăz din grădină iubesc să înoate în bălți, pe fluviu și pe apele scurte de coastă ale râurilor, iar după înot acestea stau pe țărm și încep să-și curățeze penajul. Vocea acestor păsări este oarecum o reminiscență a unui tweet de vrăbii, dar conține și trillete, pe care ornitologii le numesc "fulgi de ovăz". De regulă, grădinile de grădină cântă, așezate pe ramurile superioare ale copacilor sau arbuștilor, de unde pot observa situația și unde pot fi văzute clar.

Spre deosebire de vrăbii, bonturile nu pot fi numite păsări ciudate, dar în același timp nu se tem de oameni: ei pot merge în siguranță în afacerea lor în prezența omului. Și, între timp, ar fi util ca oamenii să se teamă de fulgi de ovăz de grădină, în special de cei care trăiesc în Franța: acest lucru ar ajuta mulți dintre ei să evite soarta de a fi prinși și, cel mai bine, să se afle într-o colivie într-un colț de viață și în cel mai rău caz devine un fel de mâncare rafinată într-un restaurant scump.

Cu toate acestea, aceste păsări se înrăutățește remarcabil în captivitate, motiv pentru care mulți iubitori de viață sălbatică îi păstrează acasă.. Bunturile de grădină care trăiesc într-o cușcă sau într-o cușcă în aer liber le permite proprietarilor să le ia în mâinile lor și dacă eliberează aceste păsări din cușcă nu încearcă să zboare și, de cele mai multe ori, făcând câteva cercuri mici în jurul camerei, ei înșiși se întorc în cușcă .

Dimorfismul sexual

Bărbații și femeile din grădinile de grădină nu diferă mult în dimensiune, iar structura corpului lor este similară, cu excepția faptului că femela poate fi puțin mai elegantă. Cu toate acestea, dimorfismul sexual la aceste păsări este clar vizibil datorită diferenței de culoare a penajului: la bărbați este mai strălucitor și mai contrastat decât la femele. Diferențele principale sunt că capul masculului este colorat cenușiu, spatele și coada sunt maro-maro, cu gâtul, burica, pieptul și abdomenul gălbui, adesea cu o nuanță portocalie, nuanțe.

Culoarea femelei este dominată de tonuri de verzui de măsline, iar pieptul și abdomenul ei sunt albicios, cu o tentă de măsline verzui. În plus, penele femelei nu au o muchie pronunțată de lumină, la fel ca la bărbați. Dar femela pe piept are un punct de contrast întunecat, care este aproape invizibil la bărbat.

Este important! Bărbații din grădina de ovăz din grădină sunt vopsite în nuanțe de gamă caldă maronie, în timp ce femeile sunt recunoscute cu ușurință de tonul lor de culoare verzui-verzui, care predomină în culoarea penajului lor.

Habitat, habitate

Terci din grădină este larg răspândită în întreaga Europă și Asia de Vest. Spre deosebire de multe păsări cântătoare, care preferă latitudini moderate, ele pot fi găsite chiar și în Arctica. La sud, gama lor în Europa se extinde până la Marea Mediterană, deși din insule le locuiesc numai Cipru. Aceste păsări se stabilesc în Asia - de la Siria și Palestina la Mongolia de Vest. Pentru iarnă, fulgi de ovăz de grădină zboară spre Asia de Sud și Africa, unde pot fi găsite din Golful Persic până în Africa de Nord.

Acest lucru este interesant! În funcție de gama lor, ovazul de grădină poate trăi într-o varietate de locuri și, adesea, în locuri unde nu pot fi găsite în alte regiuni.

Deci, în Franța, aceste păsări se stabilesc lângă vii, dar nicăieri în alte țări nu se găsesc acolo. Practic, fulgii de ovăz locuiesc în păduri ușoare și spații deschise. În pădurile dense, ele pot fi văzute la poienile, marginile sau curățenia, acoperite cu arbuști. Adesea, se stabilesc în grădini, fie culturale sau deja abandonate, cât și de-a lungul râurilor. Există aceste păsări în munții joși, pe versanții, totuși, departe de munți, nu se urcă.

Dieta din fulgi de ovăz din grădină

Adulții se hrănesc, în principal, cu hrană vegetală, dar pot mânca și nevertebrate mici, cum ar fi păianjeni, păianjeni, insecte și lemn, când se hrănesc cu descendenții. În acest moment, omizi de diverse dăunători, cum ar fi pădurea păstrăvată, devin mâncarea lor preferată. După cum se poate înțelege din numele păsării, mâncarea preferată este ouăle de ovăz, dar ovazul de grădină nu va renunța la orz, precum și semințele altor plante erbacee: albastră, urzică, alpinist păsări, trifoi, păpădie, plantein, uitați-me-nu, sorrel, ovipress, yskolki , raigrasul.

Acest lucru este interesant! Puiul de ovaz din grădină preferă să hrănească hrana pentru animale, constând în alimente vegetale și animale. În același timp, la început, părinții îi hrănesc cu alimente semi-digerate, pe care le aduc în burtă și apoi cu insecte întregi.

Inamici naturali

Datorită faptului că ovazul grădinii aranjează cuiburi pe pământ, adesea ouăle puse de femela acestei păsări, puilor mici și uneori adulți, cad pradă prădătorilor. Dintre păsările pentru grădinile de grădină, șoimii și bufnițele sunt deosebit de periculoase: foștii le vânează în timpul zilei și cei din urmă noaptea. Dintre mamifere, dușmanii naturali ai acestor păsări sunt animale de pradă, cum ar fi vulpi, nevăstuici și bursuceri.

Este important! Amplasările de grădină care se stabilesc în apropierea unor locuințe umane, de exemplu, în zonele suburbane sau în apropierea cabanelor de vară, devin adesea victime ale pisicilor și câinilor domestice. De asemenea, pericolul pentru ele în peisajele cultivate poate fi cocoși gri, magii și jays, care, de asemenea, preferă să se stabilească lângă o locuință umană.

Populația și statutul speciilor

În lume, numărul total de grădinărituri nu este mai mic de 22 milioane, iar unii ornitologi consideră că numărul acestor păsări nu este mai mic de 95 de milioane de persoane. Numărul exact al unor astfel de păsări mici cu un astfel de habitat larg este imposibil de calculat. Cu toate acestea, este destul de posibil să se susțină că, ca specie, dispariția fulgi de ovăz din grădină nu este exact amenințată, după cum o demonstrează statutul internațional de mediu: cauzează cea mai mică îngrijorare.

Este important! În ciuda faptului că ovazul de grădină este o specie numeroasă și destul de prosperă, în unele țări europene și, în primul rând, în Franța, aceste păsări sunt considerate rare, dacă nu sunt pe cale de dispariție.

Acest lucru se datorează faptului că aceste păsări au fost pur și simplu consumate în acele țări în care grădina de ovăz din grădină, precum și cele mai apropiate rude ale acestora, au devenit rare. Mai mult decât atât, nu animalele de pradă, ci oamenii care au decis că fulgii de ovăz pot deveni o farfurie rafinată, pentru pregătirea căruia chiar și în Roma antică sa dezvoltat o tehnologie specială pentru îngrășarea și pregătirea carcaselor de pasăre pentru prăjire sau prăjire.

Costul unui astfel de fel de mâncare este mare, dar acest lucru nu oprește gurmanzi, din cauza căruia numărul de grădinărit de grădină din aceeași Franță timp de aproximativ zece ani a scăzut cu o treime. Și acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că vânătoarea de așa-numiți "Ortholani", așa cum se numesc aceste păsări în Europa, a fost oficial interzisă în 1999. Nu se știe exact cât de multe grădinărituri de grădină au căzut victime ale braconierilor, dar oamenii de știință presupun că cel puțin 50.000 de persoane mor într-un an într-un an.

Și dacă ar fi vorba doar de populațiile acestor păsări din Franța, ar fi jumătate din probleme, dar grădinile de grădină care cuibăresc în alte țări mor, în special în statele baltice și în Finlanda și migrează pe teritoriul Franței spre sud în toamnă. În 2007, organizațiile de protecție a animalelor au obținut că Uniunea Europeană a adoptat o directivă specială privind protecția bontinelor de la exterminarea lor necontrolată de către oameni.

Conform acestei directive, în țările UE se interzice:

  • Ucideți sau capturați fulgi de ovăz din grădină în scopul îngrășării și uciderii ulterioare.
  • În mod intenționat distrugeți sau deteriorați cuiburile sau ouăle din cuib.
  • Colectați ouăle acestor păsări pentru colecții.
  • Buntings deranjant intenționat, mai ales atunci când acestea sunt ocupate incubarea ouă sau creșterea puilor, deoarece acest lucru poate duce la abandonarea cuib de către persoane mai în vârstă.
  • Cumpărați, vindeți sau păstrați păsări vii sau moarte, precum și animalele lor umplute sau părți ale corpului care sunt ușor de identificat.

În plus, persoanele din aceste țări ar trebui să raporteze organizațiilor relevante despre toate cazurile de încălcare a acestor puncte pe care le-au observat. Terci din grădină nu pot fi numite rare și totuși vânătoarea nemodificată în țările europene are un impact puternic asupra numărului acestor păsări. În unele provincii franceze, de exemplu, aproape a dispărut, în altele numărul lor a scăzut foarte mult. Din fericire, cel puțin în Rusia, fulgi de ovăz grădină poate simți, dacă nu complet, apoi în siguranță relativă: la urma urmei, în afară de prădătorii naturali, nimic nu amenință aceste păsări aici.

Răspândirea obișnuită a fulgi de ovăz

Fulgi de ovăz - păsările timpurii, ei sunt primii care revin din țările calde. Primii bărbați zboară care nu se tem de îngheț. Ei dau concerte de debut, când zăpada nu sa topit încă. Deci, toate arată că teritoriul este deja ocupat, iar femelele vor ajunge în curând.

Păsările sunt distribuite pe întreg teritoriul vast al Europei, în Iran și în Siberia de Vest. Preferă să cuibărească în sudul Peninsulei Iberice, de-a lungul coastei Franței și al țărmurilor Peninsulei Balcanice, în sudul Italiei. În nord se poate zbura spre țările scandinave și Peninsula Kola, în Rusia până la văile râurilor Yenisei și Ob.

Lungimea lungă a cuiburilor trece prin sudul Moldovei, Ucraina și se deplasează în partea de nord a golfului Taganrog, apoi se întinde până la raurile inferioare ale râului Ilovli. Separă zona de cuibărit situat în Caucaz și Transcaucazia, care se întinde până la munții iranieni.

Porumbul comun a fost relocat în mod deliberat din Anglia (1862) în Noua Zeelandă. Datorită abundenței hrănirii în timpul iernii și a unui număr mic de prădători, aici fulgii de ovăz au început să se reproducă în mod activ.

Dacă numărul persoanelor din Europa a scăzut în ultimii ani, în Noua Zeelandă, dimpotrivă, populația a crescut.

Conform ultimelor estimări ale oamenilor de știință, densitatea cuiburilor de pe insule este de 3 ori mai mare decât în ​​Anglia.

În teritoriile de est ale cuiburilor, pasărea uneori se încrucișează cu fulgi de fulgi de culoare albă, formând astfel populații hibride.

habitate

Habitatele habitatelor sunt păduri diferite și stepă pădure, unde sunt distribuite în principal în zone uscate cu vegetație arsă rare.

În pădure, el preferă să se așeze pe margini, curățenie cu vegetație tânără și, de asemenea, de-a lungul liniei de cale ferată, sub linii electrice, în luncile râurilor și lacurilor, la marginea diferitelor mlaștini și câmpuri.

Adesea, fulgi de ovăz se stabilește în aterizările forestiere.

Oamenii nu se tem și nu evită, dacă condițiile sunt favorabile vieții, atunci se stabilește în oraș. În timpul perioadei de cuibărire, se oprește în locuri liniștite și inaccesibile, de exemplu, în râuri, diguri, șanțuri. În timpul iernii, fulgi de ovăz se găsesc la marginea zonelor populate, în câmpuri și grădini de legume. În timpul tracțiunii de cai, iarnă a hrănit cu ovăz în curți și în jurul grajdelor.

Pasărea este capabilă să urce munții în centura subalpină. Acolo ea preferă să fie printre tufișuri.

casa de ovaz comuna casa

Cel mai bun moment pentru a prinde păsările este primăvara. În acest moment, fulgi de ovăz începe să cânte în mod melodios, așa că este ușor să alegeți cel mai vocal cântăreț pentru casa ta. Poți să prindă o pasăre pe un porumbel sau să fii hrănit.

În primele zile după capturare, pasărea este ținută într-o cușcă, care este acoperită cu o cârpă groasă. În această perioadă, cântă, schimbarea bruscă a reședinței poate dăuna. Dacă nu respectați această condiție, obișnuită fulgi de ovăz va tace si va canta nu mai devreme de primavara viitoare. Cusca trebuie să fie spațioasă, altfel pasărea va cânta în liniște sau va înceta complet.

Puteți păstra mai multe păsări, dar fiecare individ trebuie să aibă propria cușcă separată. Lungimea locuinței nu este mai mică de 60 cm. Partea de jos a cuștii este acoperită cu nisip spălat sau cernut. După un timp, nisipul este înlocuit cu așternutul obișnuit de hârtie.

Iluminarea din fulgi de ovăz ar trebui să fie bună. Prin urmare, în timpul zilei este recomandat să puneți celula într-un loc însorit. Lipsa de lumină strălucitoare duce la scăderea penelor, culoarea păsării devine estompată, gri.

Făina de ovaz are nevoie de deschidere accesul la apă curată și înotul zilnic. Deci, într-o cușcă ar trebui să fie un bol de băut și un rezervor larg și mic, cu apă curată.

Cel mai bun tratament pentru ovaz este orezul, mei, canola, fulgi de ovăz, semințe de buruieni. Semințele care conțin grăsime (floarea-soarelui) trebuie aruncate. Păsările sunt foarte îndrăgite de viermi de masă, sunt, de asemenea, incluși în dietă.

În timpul moliei, pasărea are nevoie de proteine ​​animale. De obicei, aceste grăsimi fac parte din amestecurile de furaje pentru păsări.

În dieta de fulgi de ovăz ar trebui să includă, de asemenea:

  • proaspete verzi
  • boabe germinate,
  • minerale.

Ovănță de orez frumoasă și strălucitoare pentru a aduce beneficii mari agriculturii. Distruge dăunătorii principali și semințele de buruieni. O pasăre care trăiește acasă, cu îngrijire și întreținere corespunzătoare, la începutul primăverii va incanta minunatul sau cantec.

Păsări de ovaz Remez: fotografie, descriere, conținut în captivitate

Există păsări minunate din ordinea trecătorilor. Ele s-au răspândit în întreaga lume. Cel mai adesea acestea se regăsesc în Asia, Africa și, bineînțeles, în Europa.

Teritoriul Rusiei și al fostelor republici sovietice se poate lăuda în special cu această pasăre. Îi place urechea și trăiește atât în ​​munți, cât și în câmpie. Și pot trăi perfect în captivitate.

Ce este această pasăre? Puteți afla despre acest lucru prin citirea articolului.

Descrierea masculinilor

În exterior, pasărea arată ca o vrabie, deci este clasificată ca o trecătoare. Fotografiile de buntings arată asemănări bune. În același timp, este ușor să se distingă, deoarece diferă pozitiv în penaj și coadă.

În total, pasărea are până la 197 de specii. În spațiile deschise ale Rusiei, cea mai comună specie este fulgi de ovăz comun. Se poate găsi și în zonele scandinave și spaniole.

Chiar și în Rusia trăiesc copil, grădină, prosyanka, pălărie albă și altele.

Articolul se concentrează pe pasăre, cu numele de Remez de ovăz, care este puțin mai obișnuit. Barbatul are un model alb-negru pe cap, gat si spate. Caracteristică de culoare: ruginiu-maroniu cu culori închise (piedrină). Are un colier de castan pe piept și pete pe laturi. Pântecele bărbatului este alb.

Descrierea femeii

Femelele de tip sunt orezmez, vopsite de tipul de mascul, dar cu un contrast mai mic. Capul în loc de negru este colorat maro. Toamna de pene de colorat este foarte asemănătoare: ocher.

O diferență notabilă între femeie și bărbat este absența unui punct alb pe partea din spate a capului. Dacă se găsește la femele, este foarte mică, abia vizibilă. Chiar și femela are o culoare de culoare ocru complet, cu excepția bazei.

La bărbați, este doar la marginea penei.

Bărbații tineri din rasa de ovăz de tip Remez, având o tinuță imbricată, sunt foarte asemănători cu femelele. Ele sunt mai plictisitoare și cu un strat de ocru mare. Pe piept sunt urme de maro inchis, iar pe margini maronii cu accente de maro inchis pe trunchiuri. Direcționându-i atenția.

Într-un an, bărbații diferă de cei maturi de o bandă plictisitoare și îngustă pe piept, care are o culoare de castan. Pe masca au adesea pene maronii (mai ales pe ureche). Deoarece bărbații tineri nu diferă foarte mult de femele, ei pot fi confundați cu fulgi de ovăz de tip reed.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să vă uitați atent la semne. Acestea ar trebui să se distingă printr-un loc luminos deasupra urechii. Pentru toți, de regulă, pene de pe stomacul capului se înfigăresc, seamănă cu un trunchi, iar marcările laterale sunt maro.

Bird de ovaz Remez are un aspect similar în estul regiunii: fulgi de ovăz galben-browed.

Structura, mărimea și caracteristicile bonturilor

Brosura de ovăz de pasăre are un tubercul palatinei slab dezvoltat. Prima aripa aripă este rudimentară. Aripile exterioare de la 3 la 6 aripi de aripă primară au decupaje. Corpul masculului are o lungime de 127-160 milimetri, o medie de 241 milimetri. Длина самок в теле от 130 до 155 миллиметров, средняя 230 миллиметра.

Крылья имеют длину:

  • самцы от 71,5 до 81,5 миллиметра, среднее – 76,9 мм,
  • самки от 65 до 79,5 миллиметра, среднее 73,2 мм.

Клюв имеет длину от 11 до 12 миллиметров, цевка – от 18 до 19 миллиметров, хвост – от 55 до 65 миллиметров. Самцы весят от 19 до 22,3 грамма (в среднем 19,87), самки – от 17 до 20,8 грамма (в среднем 17,98 грамма).

Ovăzul nu evită oamenii. Ea se întâmplă adesea în apropierea persoanei și chiar în oraș. Mai mult decât atât, le place să cuibărească aproape de ferme. Acest lucru este de înțeles, pentru că aici este ușor să obțineți alimente: semințe de cereale. Desigur, nu este greu de ghicit că ovăzul este cea mai iubită delicatesă pentru acest tip de pasăre.

Se pare că numele de ovăz nu este ales din întâmplare. O pasăre stralucitoare poate petrece iarna lângă un grajd, din nou datorită ovăzului, care este destul de mult. Întreaga populație poate astfel să hrănească și să supraviețuiască iernii. Când zăpada se topește și nopțile sunt încă înghețate, bărbații încep să se întoarcă de la iernare.

Apoi, oamenii se bucură, auzind primele trilițe de păsări, printre care și cântatul de bontini.

Ouă de stabilire

În timp ce așteaptă femelele, bărbații petrec timpul în căutarea de mâncare. Între această activitate vitală, ei cântă, lăudând misterele trezirii naturii, frumusețea și generozitatea ei. Când frunza de zăpadă, semințele de anul trecut pot fi găsite la suprafață și primele insecte apar de sub pământ.

În viitor, ele vor alcătui majoritatea rației de făină de ovăz. Este foarte important ca insectele să fie abundente, deoarece viitorii descendenți trebuie să se hrănească. Ei vor servi părinților nou-născuți pentru a alimenta puii.

În primele zile, puii sunt hrăniți cu hrană fără nevertebrate de la gatul părintelui (bărbat sau femeie).

Când puii sunt capabili să primească insecte întregi, părinții le poartă lăcuste, păduchi, păianjeni și insecte de alte specii. Buntul cu dulce se căsătorește după a doua jumătate a lunii aprilie. Deja la sfârșitul lunii mai dobândesc descendenți.

Bărbații, înzestrați cu culori strălucitoare, se îngrijeau în fața femelelor, flircandu-se cu ei în orice fel posibil, aruncându-se și răsucindu-se într-o încercare cu modulații. După ce a ales o pereche, femeia caută un loc pentru un cuib. Se începe construcția casei familiale viitoare, unde puteți să vă ridicați urmașii.

În luna mai, porumbul Remez începe să pună ouă în cantități mari. Cuibul de pasăre are un ambreiaj de 4 până la 6 ouă. Ele sunt de culoare albă, cu o nuanță roz și purpuriu. Ouăle sunt dungi și linii fine. Perioada de incubație durează între 12 și 14 zile. Minorii pleacă din cuib când au vreo 14 zile.

Puii sunt hrăniți într-o mai mare măsură de insecte și, uneori, de semințe de iarbă semi-maturate și de lăstari verzi.

Pasărea este larg răspândită, dar nu trăiește atât de des în captivitate. Are o natură neîncrezătoare și înfricoșătoare. Mai presus de toate, este de preferat sa incepem canoanele. Pentru ei, orezmez este o pasăre (este o fotografie în articol) necesară pentru învățarea cântului de ovăz. Pentru antrenament luați tineri.

Cage pentru buntings trebuie să ia o spațioasă de până la 70 de centimetri lungime. Dacă în cușcă există alte păsări, bărbații se pot arăta agresiv. Dacă are loc un astfel de caz - bărbatul este respins. În celulele conțin atât Remez, cât și fulgi obișnuiți de ovăz.

De asemenea, vă puteți întâlni în grădina de captivitate, în bile, în copii, în cap și în alte specii.

Semințe de canar, mei, rapiță, fulgi de ovăz, chumizy cu o cantitate mică de cânepă, mogara, in, floarea-soarelui, zdrobit - tot ce hraneste cu orez Remez. în captivitate, își impune propriile caracteristici asupra nutriției păsării, deoarece nu poate obține hrană pentru ea însăși. Un bun supliment este screening-ul (semințe de buruieni).

Asigurați-vă că ați dat mâncare moale, care a adăugat daphnia sau gammarus. Pentru perioade, pasărea este hrănită cu viermi de făină, diverse insecte, în special în timpul vărsării și reproducerii. Este important ca rezervele de ovăz de pasăre (fotografia și descrierea de mai sus) să mănânce legume și verdeață.

Cusca trebuie să fie echipată cu nisip curat, cretă, cochilii zdrobite și coajă de ouă.

reproducere

Acesta este un caz rar când crescătorii de păsări cresc buntings. Dar, dacă este de interes pentru cineva, atunci pentru astfel de scopuri este necesar să se utilizeze cuști în aer liber sau cuști mari. În voliere este necesar (cel puțin de dorit) să aveți o pardoseală de murdărie și un tufiș.

Apoi, fulgi de ovăz Remez, a cărui cântare poate plăcea urechea proprietarului, poate iarnă și să nu se teamă de îngheț. Deja în captivitate au fost crescuți hibrizi. Acestea sunt derivate din făină de ovăz comun și canar.

În natură, un astfel de fulgi de ovăz este traversat cu cap alb, dacă contactul are o zonă de contact.

Cântecul de ovăz are sunet de argint și constă în repetarea sunetelor rapide de zit-zit-zit și se termină cu o chilia lungă. Mai presus de toate, Dubrovnik cu fulgi de ovăz galben-gâscă este cântat de o frumoasă ceară. Remezul de ovăz cântă cu demnitate. Dar totuși, dacă scopul este cântatul de păsări, atunci trebuie să începeți să cântați lideri. iar hrănirea cu dubrovnik și galben-gât este similară cu fulgi de ovaz obișnuit.

Durata de viață și caracteristicile Nest Remeza

Dacă pasărea are condiții favorabile, atunci fulgi de ovăz poate trăi până la 4 ani. Dar există cazuri deosebit de interesante atunci când au fost înregistrate cazurile de păsări de ficat lung.

De exemplu, în Germania, au găsit fulgi de ovăz peste vârsta de 13 ani. Cei mai cunoscuți au devenit constructorii cu pene Remeza. Aceste păsări sunt strâns legate de legume.

Păstrăvile mici și ascuțite, mici, creează cuiburi, care sunt o cavitate închisă.

Cuibul are o intrare îngustă. Este atât de puternic încât, în Africa, localnicii îl folosesc adesea ca portofel. Asemenea cuiburi seamănă cu mănuși. Numai degetul mare nu este conectat.

Privind la dimensiunea păsărilor, se întreabă cât de voluminoase sunt clădirile lor:

• înălțime - până la 22 de centimetri,

• diametru - până la 12 centimetri,

• Grosime - până la 2 centimetri.

Intrarea în cuib este un tub cu lungimea de până la 5 centimetri.

Cuibul este suspendat pe agățat în jos, sprigs subțire de un copac sau Bush. Este întărită pe tulpini de stuf. Dacă zona este umedă de inundații, păsările cuibăresc la o înălțime de 2 până la 4 metri. Se întâmplă să atârne direct deasupra apei.

Aterizarea pentru cuiburi remeza alege foarte rar. Apoi, înălțimea cuibului ajunge la 12 metri. Rama este conectată la fibre elastice și subțiri, răsucite cu atenție pe ramurile de susținere. Principalul material de construcție este plopul, salcia, rogoza. Interiorul cuibului este în mod obligatoriu căptușit cu un strat gros de jos cu pene.

Vizionați videoclipul: Alex Nicolas a primit porumb (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org