Păsări

Black Swift: Descrierea păsărilor, habitat, mâncare

Pin
Send
Share
Send
Send


Bird swift, poate, cunoscut tuturor. Se poate vedea atât în ​​oraș, cât și în afara acestuia. Iar acest lucru nu este surprinzător, din moment ce swifts sunt unul dintre cei mai comuni reprezentanți ai păsărilor de pe planetă. Ei trăiesc pe toate continentele, cu excepția Antarcticii și a mai multor insule.

În vara, aceste păsări zboară prin aer cu sunete puternice și zgomotoase. Oamenii sunt obișnuiți cu ei și nu le mai acordă atenție, dar nu știu că văd păsări cu adevărat neobișnuite.

Modul de viață

Bird swift aparține ordinului rapid. În general, în natură există aproximativ optzeci de specii de reprezentanți ai acestei ordini. Există specii migratoare și persoane sedentare. Schimbările, de regulă, trăiesc în turme și preferă să cuibăresc colonii, care în unele cazuri ajung la câteva mii de perechi. Aceste păsări sunt active de dimineața devreme până seara.

Ce mănâncă fluviul

Păsările în cauză sunt foarte dependente de temperatura ambiantă și de condițiile meteorologice, care reprezintă principala lor caracteristică distinctivă. În cazul în care păsările se umflă post, temperatura corpului lor poate scădea la douăzeci de grade. De aceea, aceste păsări au capacitatea de a cădea într-un fel de stupoare.

Se mănâncă mișcări de insecte, care sunt prinse în aer cu ciocul lor ca o plasă. Dacă mâncarea nu este obținută, păsările se scufundă într-un fel de hibernare și pot petrece mai multe zile în această stare până când se îmbunătățesc condițiile meteorologice. Această abilitate nu este numai pentru adulți, ci și pentru puii acestei specii. În "hibernare" se pot menține timp de aproximativ nouă zile, în timp ce părinții zboară la câțiva kilometri în căutarea hranei.

Zborurile pe distanțe lungi pentru a obține mâncare sunt numite migrații meteorologice. Păsările rapide zboară, de obicei în august. Cu toate acestea, din nou, în acest caz, totul depinde de vreme.

reproducere

Aceste păsări cuibăresc în copaci, în goluri, în crăpăturile de pietre, pe burtă și peșteri. Totul depinde de habitat. Păsările trăiesc în păduri, orașe, munți și deșerturi. Cuplurile creează pentru viață.

Cuibul de forfecare este construit din fibre de plante, crengi și pene pe care păsările o iau în mișcare. În fiecare an, păsările se întorc la fostele cuiburi. Construcția de locuințe durează aproximativ o săptămână.

Ouăle sunt eclozate de femei timp de 16-22 de zile, moment în care bărbatul zboară în căutarea hranei. Într-un ambreiaj sunt de obicei ouă albe, pot exista patru sau doar una.

Puii nu părăsesc cuiburile rapide timp de 33-39 de zile, în funcție de condițiile meteorologice. Părinții sunt hrăniți de mai multe ori pe zi cu bucăți comprimate de saliva și insecte. Apoi puicuțele zboară, pentru că sunt deja pe deplin pregătite să trăiască o viață independentă.

Fapte interesante

  • Swifts nu știu cum să înoate și să meargă, și pot doar să stea pe ramurile copacilor și să zboare. Prin urmare, păsările beau, mănâncă și chiar se scăldau în zbor.
  • Când se observă condiții meteorologice nefavorabile, iar Swifts înțeleg că nu vor putea să hrănească puilor, aruncă ouăle din cuib.
  • Acestea sunt cele mai rapide păsări, viteza de zbor poate ajunge la 170 de kilometri pe oră.
  • Unele specii pot să doarmă în timp ce timpul de odihnă poate atinge câteva ore.
  • În sălbăticie, aceste păsări trăiesc de zece până la douăzeci de ani.

Diferența de la înghițire

Mutări și înghițite sunt foarte asemănătoare în culoare și dimensiune, astfel încât acestea sunt adesea confundate. Cu toate acestea, la o examinare mai detaliată, devine clar că acestea sunt păsări complet diferite. Ele chiar aparțin ordinelor diferite.

În mărime, fluierele și înghițitele sunt destul de comparabile: aceleași aripi, aceeași lungime a corpului, dar greutatea tânărului swift este de două ori greutatea înghițirii. Ele diferă în culoare. În ciuda faptului că prăjirea acestor și a altora este întunecată, fulgii au o nuanță verzui, pe bărbie și gât este un mic loc alb. O caracteristică distinctivă a rapidului este și o ciocă ascuțită, cu care pare să taie cerul (de aici și numele).

Swallows au labe de păsări obișnuite, cu trei degete de la picioare, cu fața în față și cu un spate. Datorită acestei structuri a labei, păsările sunt ușor de ținut pe cochilie și se mișcă de-a lungul solului.

Scufundările sunt unice. Toate cele patru degete sunt îndreptate înainte, deci este foarte dificil pentru păsări să-și păstreze echilibrul. Această caracteristică a determinat stilul de somn al vagabonzilor: se agăță pe capul lor cu capul în jos, pentru că nu pot sta. În plus, degetele îndreptate în față fac dificilă decolarea de la suport, dar, pe măsură ce păsările se ridică în cer, ei uită cât de proste arata pe pământ. În timpul zborului, fluviurile pot atinge viteze de până la 170 km / h, în timp ce înghițitele ating doar 60 km / h.

O altă diferență este că, după iarnă, loviturile sosesc ultimul, în timp ce înghițiturile sunt adăpători de primăvară.

Caracteristici speciale

Printre rudele apropiate ale păsărilor se află o pasăre cu colibri. Una dintre trăsăturile unui lucru rapid este strigătul pe care îl publică. Acest sunet este foarte tare și lung în timp. Cea mai activă vară seara. Vârsta păsării poate fi determinată de culoarea penei. La tineri este palid, la adulți este întunecat cu modulații albastre și verzi. Cu cât e mai mare pasărea, cu atât e mai neagră cu pene. Picioarele unei tăieturi rapide maro, scurte. O feericie își petrece cea mai mare parte a vieții sale în aer, deoarece după aterizare va fi dificil pentru el să împingă și să decoleze.

Un avion rapid poate zbura mai repede decât un avion, dar primatul este în viteza de a cădea lângă un șoim. Dacă o pasăre intră accidental pe un balcon unei persoane, atunci nu va putea să zboare în mod independent și va fi o mișcare cu crawlere pe o suprafață orizontală. Swifts - pasari credincioase. Ei își aleg partenerul pentru viață. Păsările își așează cuibul împreună, se întorc anual acolo. Au cuiburi înalte în copaci, în roci, în peșteri. Păsările acestor păsări sunt frumoase.

apariție

Black Swift arată foarte asemănător cu înghițirea. Un mic punct rotund alb este vizibil pe barbie și gât. Ochii sunt de culoare maroniu închis, factura este negru, iar picioarele sunt maroniu deschis sau maro. Ciocul unei pasari este scurt, dar cu o deschidere larga a gurii. Femelele și masculii în afară nu diferă în nimic, singurul lucru în cazul persoanelor tinere este culoarea penei fiind ușoară, marginile fiind murdare-alb. Vara, pene se estompează chiar și mai mult în soare.

Dacă vă uitați la fotografie, swiftul arată ca un porumbel. Această pasăre strigă tare în primăvară, așa că, dacă trăiește în orașe, dă multă neplăcere altora. Cele mai obișnuite tipuri de scutece includ beli alb, negru, mustață, palmier și pintail.

habitat

Black Swift este comună în Europa. Se găsește în Africa și în Asia. Swift este o pasăre migratoare, dar preferă cuiburile în Asia și Europa, unde clima este mai blândă. Swift este una dintre putinele specii care prefera sa se stabileasca in orasele mari din colonii, motiv pentru care locuitorii orasului adesea pot observa zboruri masive pe cer. Cel mai adesea se schimba circulând lângă etajele superioare ale clădirilor înalte. Inițial, indivizii negri au ales un alt habitat - aceștia erau munți și pietre cu vegetație densă. Pasărea preferă, de asemenea, să se stabilească mai aproape de oameni și corpurile de apă.

În zona climatică temperată, schițele sunt cât se poate de confortabile. Există o mulțime de insecte în primăvară și vară, deci este ceva de mâncare. Când vine vremea rece a toamnei, vânturile zboară spre iarnă în sudul Africii. Există indivizi negri în Asia de Nord și în estul Europei. În Siberia, păsările preferă să se stabilească acolo unde există păduri de pini. Multe schimbări în orașele mari: Kaliningrad, Kiev, Sankt Petersburg, Dushanbe.

Iarnă și stilul de viață

Swift este o pasăre care preferă să iasă în zonele calde și, odată cu apariția căldurii, se întoarce întotdeauna în patria sa. Vitezele sunt zgomotoase și zgomotoase, le place să nu zboare în solitudine, ci în ambalaje. Cea mai mare parte a vieții păsărilor se petrece în zbor. Își fac frecvent aripile, zboară repede. Caracteristica formularului - capacitatea de a efectua zboruri de planificare. Atunci când vremea permite, păsările în aer concurează unul cu celălalt, făcând o întoarcere abruptă și făcând un strigăt puternic.

Black Swift este o specie a cărei trăsătură caracteristică este lipsa abilității de a merge pe jos. Cu toate acestea, ele se pot lipi de stânci și pereți verticali datorită labelor puternice și puternice.

Cât de repede zboară?

Care este viteza de zbor a negrelor swift? Această pasăre este recordul vitezei. Ea nu este numai foarte rapidă, ci și fermă. Adultul rapid zboară cu o viteză de 110-120 km / h, chiar mai rapid decât o înghițitură. Apariția lui swift este direct proporțională cu viteza de mișcare. Ochi acoperite cu pene care îi protejează în timpul zborului. Bird black Swift a recunoscut ca fiind cel mai rapid pe planetă, iar stilul său de viață depinde de vreme. Particularitatea unui om rapid este dragostea libertății. Toată viața ei petrece pe cer, aproape că nu se prăbușește niciodată la pământ. Ornitologii au înregistrat cea mai mare viteză de viteză - 170 km / h. Ei o dezvoltă de obicei în zbor orizontal. Swift nu poate nici să meargă, nici să înoate, deoarece picioarele sunt prea scurte. Pasărea preferă să se așeze pe stânci, fire, poli, copaci, agățând gheare ascuțite la suprafață.

dietă

Judecând după descrierea negrelor swift, este o pasăre mică dar foarte puternică. Bazele dietei sale - insecte, bug-uri, păianjeni. Pentru a găsi mâncare, ea petrece mult timp în aer, zboară din loc în loc. În condiții meteo nefavorabile, fluviștii sunt forțați să zboare pe distanțe mari pentru a-și obține mijloacele de trai. Particularitatea păsării este distrugerea dăunătorilor (molii, țânțarii). Acesta este motivul pentru care pasărea preferă să se stabilească în megacities. Locuințele pentru ea sunt stâlpi, copaci, clădiri înalte. Rapidul este atât de dur încât poate să se miște în aer toată noaptea și să se dezbrace. Persoanele adulte se ridică la o înălțime de până la trei kilometri și pot pierde și o treime din masa lor, fără a afecta sănătatea lor.

Dușmani ai unei păsări

Swifts sunt păsările care zboară foarte repede, deci este dificil să le prindem, în special animalele negre. Dar schimbările devin încă un obiect atrăgător pentru acarienii abdominali. Acești paraziți provoacă boli periculoase în bătăi. Adulții și pacienții sunt, de asemenea, adesea alimente pentru păsări de pradă și pisici. Multe păsări mor din cauza coliziunii cu fire electrice în timpul zborului.

Descrierea, aspectul, caracterul și culoarea

În afară, swift este o pasăre mică, cu un corp alungit dens de până la 20 cm, un cap plat și un gât scurt. Ciocul este ca un triunghi oblic mic. Aripile păsării în formă seamănă cu o sabie, îngustă și ușor curbată. Lungimea aripii ajunge la 17 cm și o deschidere de 40 cm. Greutate adulta pana la 200g. Activitatea individului este ridicată pe parcursul întregii zile, iar speranța de viață ajunge la 5-6 ani.

Pene maro închis cu o nuanță verzui face ca pasărea să fie foarte recunoscută. Gulerul alb pe bărbie împodobește corpul. Ochii, ciocul și picioarele joacă, de asemenea, în ton cu culoarea corpului. Doar labele sunt mari și scurte, maro deschis, iar ochii și ciocul sunt întunecate.

De ce pasărea este în permanență în zbor

Cea mai mare parte a vieții zburați zboară, deoarece pe pământ în orice moment poate deveni o victimă a unui prădător. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care își petrec tot timpul în cer.

Unicitatea caracteristică a păsării este că practic nu știe cum să meargă. Acest lucru se datorează structurii picioarelor. Au doar 4 degete care privesc spre lateral. Prin urmare, pe pământ este foarte dificil să mențină echilibrul. De asemenea, ea nu poate sări și nu se mișcă pe picioare.

O grămadă poate sta pe cer timp de 3-4 ani: acolo mănâncă, doarme și se îmbată. Prin natura lor, păsările sunt foarte agile, deoarece dezvoltă o viteză de până la 120 km / h în zbor, ceea ce reprezintă de două ori viteza unei înghițite. Chiar își construiesc cuiburile la altitudine mare: în stânci de copaci sau în stânci de pe coastă.

Cum se schimbă somnul

Pe lângă faptul că pasărea doarme în zbor, reușește să planifice într-un vis într-un singur loc. Ornitologii de la o universitate din Suedia au dat seama de ce se întâmplă acest lucru. Ca rezultat al radiolocaŃiilor și observaŃiilor, au fost evidenŃiate următoarele modele:

  • rapid înainte de culcare câștigă o înălțime mare de aproximativ 3 mii de metri,
  • își schimbă direcția spre vânt, întorcându-se la fiecare 50-60 de secunde.

Datorită acestei metode, pasărea pur și simplu zboară pe o anumită cale într-un singur loc. Dacă vântul este moderat sau slab, atunci traiectoria seamănă cu un cerc, dacă este puternic, apoi cu un romb sau cu un pătrat.

Dușmani și alte probleme

Datorită capacității sale de a zbura, Swift nu are dușmani permanenți, cu excepția unui singur dăunător. Blocajul cavității este capabil să intre în corpul adulților și al tinerilor și să provoace boli grave: de la dermatită până la paralizia membrelor.

Păsările care trăiesc în oraș sunt adesea victime ale pisicilor. În sălbăticie, ocazional au existat cazuri în care Swifts erau confruntate cu păsări de pradă, în lupta împotriva cărora au murit. Au fost înregistrate și situații în care colonii întregi au murit din cauza raidului pe liniile de transport de înaltă tensiune.

Până în prezent, păsările nu au încredere în oameni. Cel mai probabil acest lucru se datorează faptului că la sfârșitul secolului al XIX-lea am vânat pui, considerând că carnea lor este delicioasă.

Ponderea apei și scăderea temperaturii

Pasărea mănâncă insecte exclusiv. Ciocul și falca seamănă cu o plasă cu care adună mici bug-uri. Un număr mare de insecte sunt plasate în gură la un moment dat, astfel încât un negru (obișnuit) rapid este considerat asistent în controlul dăunătorilor.

Păsările își pot părăsi cuibul dacă există mai puține insecte în jur. Practic, această situație apare când începe ploi de ploaie, iar bug-uri mici se ascund în pământ și scoarța copacilor. Un semn național este legat de acest fapt: dacă zburați zburați în sus - vremea va fi bună, dacă este mică - așteptați ploaia. Explicația este simplă - creșterea umidității aerului determină ca insectele să coboare mai aproape de sol. În consecință, păsările sunt forțate să scadă după ele.

Schimbările sunt foarte sensibile la temperaturile joase de vară. În legătură cu răcirea, temperatura corpului scade, iar pasărea cade într-o stupoare. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă la pui, deoarece fizic nu poate părăsi locul de vreme rea. Într-o astfel de stare, ele pot suporta condiții proaste pentru 9-12 zile fără consecințe speciale.

Maturitate sexuală și reproducere

Dupa primul an de viata in varsaturi, pubertatea incepe. Dar adulții devin părinți numai în al treilea an. După aceea, timp de doi ani se reproduc activ.

Barbatul gaseste un partener in aer si ramane cu ea pentru viata. Împerecherea are loc pe cer, iar după cuibărire începe. Înălțimea locului în care va fi amplasat cuibul nu trebuie să fie mai mică de trei metri. Prin urmare, un cuplu tânăr alege o stâncă sau un copac înalt, în principal lângă râu. Orasul schițează cuiburi sub balcoane sau pe acoperișurile clădirilor înalte.

Femela găsește 2-3 ouă. Puii se desprind după 16-22 de zile de incubare, în funcție de condițiile meteorologice. Sunt goi și orbi. Intervalul dintre copii poate ajunge la 24 de ore, primul fiind cel mai puternic. În două săptămâni, puicuțele își deschid ochii și sunt acoperite cu puf.

Atât mama cât și tata sunt angajați în hrănirea puilor care suferă de foame. Timp de patruzeci de zile, ei îi vor aduce zilnic mii de insecte intercalate cu saliva proprie. După maturizarea finală, copiii își părăsesc cuiburile și își încep călătoria adulților pe cer.

De exemplu, dacă articolul este util, faceți o repost pentru prieteni.

În comentariile dvs., împărtășiți-vă propriile observații ale tunsorilor.

Descrierea coafurii

Swift - o pasăre de dimensiuni medii, are aripi lungi și îngustă în formă de semilună și o coadă largă. Rapidul are un cioc scurt ascuțit. O trăsătură distinctivă este structura labelor - toate cele patru degete ale vitezei sunt îndreptate înainte, astfel încât să nu poată merge pe jos sau să decoleze de la ea. Swifts sunt păsări foarte rapide, pot atinge o viteză enormă. Swifts petrec mult timp în zbor, așa că mănâncă și dorm în zbor. Se hrănesc în principal cu insecte zburătoare - țânțari, muște și mlaștini.

Schimbările sunt foarte frecvente, trăiesc aproape peste tot. Foarte des se găsesc în zonele urbane. Ei cuibăresc în clădiri înalte, în munți, pe stânci, în crăpături, în goluri de copaci.

Swift poate fi confundat cu înghițirea, deoarece sunt foarte asemănătoare în aspect.

Luați în considerare următoarea figură:

Acesta arată:

  1. Black Swift - lungimea corpului de până la 16 cm, greutatea corporală de până la 52 g, aripile până la 48 cm.
  2. Pintail swift - lungimea corpului până la 20 cm, greutatea corporală până la 140 g, aripile până la 53 cm.
  3. Benzi rapide - lungimea corpului până la 18 cm, greutatea corporală de până la 41 g, aripile până la 43 cm.

Caracterul și modul de viață

Aceste păsări preferă să trăiască în colonii. Acest mod de viață îi ajută să țină totul sub control, să observe schimbările din jurul lor și să evadeze în timp, de la pericolul posibil.

Schimbările sunt foarte dependente de factorii naturali din jur, condițiile climatice și de temperatură. Ocupația preferată a vagabonzilor, dacă nu sunt în zbor, este așezarea lor pe stânci, pentru care se agăță cu pricepere cu ghearele ascuțite.

Pentru forfecarea unei alimentații importante. Если у них появляются проблемы с едой, что особенно часто случается в период холодов, стрижи словно включают уменьшенный расход своей «батарейки». По-другому говоря, они становятся менее активны, словно пребывают в загадочном оцепенении. Это помогает птице расходовать энергии намного меньше, чем обычно.

Такое состояние может продлиться до нескольких дней, до наступления лучших погодных условий и появления возможности раздобыть себе еду. Este, de asemenea, caracteristică puilor mici.

Dar au un alt motiv pentru asta. Astfel, bebelușii pot aștepta de la vânătoarea părinților lor. Timpul de așteptare poate dura aproximativ 9 zile. În total, activitatea de păsări se manifestă de la dimineața devreme până în seara.

Migrați pentru iarnă pe marginile calde ale Swifts din august. Deși este imposibil să se determine timpul exact pentru asta, totul depinde de vreme. Dacă, în general, condițiile meteorologice ale zborurilor satisfac în totalitate migrația poate fi complet amânată.

Prin urmare, despre unele schițe se poate spune că sunt păsări sedentare. În special, lipsa unor astfel de sedimente în orașele mari, unde temperatura aerului este de obicei mai ridicată decât în ​​pădure sau stepă, de exemplu.

Swift pui

pe descrierea rapidă a păsărilor are un temperament fierbinte. Ele nu pot fi numite vicleni sau precauți. Aceste teasere mari au fost văzute în repetate rânduri ca instigatori de a lupta în cercul lor sau cu alte păsări.

Adesea, astfel de lupte sunt destul de grave. În astfel de momente, Swifts uită de orice precauție și se dedau complet din "războiul". În timpul zborului, schimbările aproape nu previne și nu amenință nimic. Singura pasăre a cărei viteză ar trebui să fie atentă la acest lucru este șoimul.

Dietul de swifts este compus exclusiv din insecte. Îi prind cu gura, asemănătoare cu o plasă. Gâtul înghițit poate acumula în sine un număr foarte mare de insecte. Prin urmare, aceste păsări sunt considerate ajutoare excelente în lupta împotriva insectelor dăunătoare.

Relocarea acestui pene poate depinde de prezența alimentelor în habitat. De îndată ce insectele devin mai mici din cauza condițiilor meteorologice, se schimbă și își schimbă locul de reședință.

Black Swift - o pasăre pe care nimeni nu o poate depăși

Ai auzit de Ptah, care zboară cu viteza unui avion? Nu? Apoi e timpul să ne cunoaștem o pasăre pe nume Black Swift.

Black Swift are asemănări externe cu înghițite, dar Swifts sunt puțin mai mari. Păsările au picioare scurte, aranjate în așa fel încât să se poată agăța de suprafața lor. Aceste păsări nu coboară niciodată pe pământ prin voința lor liberă, deoarece devin vulnerabile la pradă. Black swifts își petrec cea mai mare parte a vieții în aer.

Black Swift (apus apus).

În zborurile orizontale, fluviul este cel mai rapid pene și în toamnă sunt depășite de șoimi.

Nici o pasăre nu se poate prinde în aerul negru, deoarece aceste păsări pot zbura cu o viteză de 180 kilometri pe oră! La această viteză, pasărea poate concura cu ușurință cu un mic "praf de porumb".

Dar un avion mare de pasageri nu poate depăși o viteză rapidă, deoarece forța musculară este inferioară motoarelor cu reacție.

Cum merge păsările?

Nevoile negre au aripi lungi, ascuțite, în formă de seceră. Beak scurt negru, coada mică, furcat la sfârșitul anului.

Corpul atinge o lungime de 16-18 centimetri, iar păsările cântăresc de la 90 la 110 de grame. Aripile lor lasă 38-40 centimetri.

Cea mai mare parte a vieții lor este în zbor.

Penajul are o culoare maro-negru, strălucind la soare, cu o nuanță de culoare verzui. Pe gât există un punct palid de culoare cenușiu, vizibil doar în apropiere. Picioarele sunt maro deschis, ochii sunt maro inchis.

Culoarea penajului la femele și bărbați este aceeași. Minorii au o culoare mai ușoară decât adulții. Pene au o muchie gri.

Schimbă Habitat

Zborurile de migrație reprezintă o parte integrantă a vieții de la negri. Vara, păsările cuibăresc într-o zonă vastă din regiunile vestice ale Siberiei și din China în Spania. În partea de nord, pentru păsările cuibăritoare, se aleg zonele subarctice ale Rusiei, Finlandei și Norvegiei. În sud, rasele negre se produc în Algeria, Maroc, Israel, Turcia, Liban și Orientul Mijlociu.

Eroii de vrăjitori negri se simt tare.

Zona de cuibărit, care acoperă sudul Asiei Centrale și întreaga Europă, nu se aplică numai Indiei. De asemenea, nu pot fi găsite vrăjitoare negre în Coreea, China, Asia de Sud-Est și Australia.

În timpul iernii, vânturile sunt trimise în sudul Africii. De asemenea, aceste păsări se simt confortabile la ecuator.

Ascultați vocea negrului

https://animalreader.ru/wp-content/uploads/2014/09/strizh-apus-apus.mp3
Negretele negre au două tonuri de sunet - joase și înalte, bărbații cântă la tonuri reduse, iar femelele cântă pe tonurile înalte. Seara, păsările se adună în turme mari și strigă cu voce tare către întregul raion.

Black swifts astăzi preferă să trăiască în oraș.

Astăzi, vagabonzii negri sunt considerați rezidenți urbani, deoarece își construiesc cuiburile aproape de locuințele oamenilor. Aceste păsări sunt atrase de clădiri mari, care sunt minunate pentru a construi un cuib, iar oamenii înșiși nu au niciun interes de a schimba.

posteritatea deducând

Negrele negre formează o pereche de mulți ani. Strizhi acordă o mare atenție construcției cuibului. Munca se desfășoară pe tot parcursul săptămânii. Păsările construiesc cuiburi în peșteri, între roci, în copaci, în clădiri înalte. În ultimele decenii, schimbările negre pot fi găsite mai des în limitele megacitelor.

Constructia cuibului in pantaloni negri este deosebita: pasarile colecteaza puf, smoale si gunoaie, se lipesc toate acestea cu ajutorul saliva, iar din aceasta masa se construieste treptat un cuib. Cuibul în formă seamănă cu un vas mare.

Femela pune 2 oua albe, in cazuri rare, ouale pot fi 3. Ambii parinti sunt implicati in cuiburi. De regulă, perioada de incubație durează 2 săptămâni, dar, în funcție de condițiile meteorologice, poate fi mai mult sau mai puțin.

Dacă mâncarea nu este suficientă, cuplul poate lăsa ambreiajul și poate zbura în alt loc, caz în care nu va avea descendenți în acest an. Minorii pleacă cuibul la o lună după naștere, dar dacă vremea este rea, pot sta în cuibăr timp de 2 luni.

Nestlings de black swifts au o caracteristică excepțională - cu o nutriție insuficientă, se încadrează într-o stupoare, care poate dura până la 2 săptămâni. Părinții în acest timp găsesc locuri unde există mai multe alimente. După ce puii părăsesc cuibul, încep o viață complet independentă și nu se mai întorc la părinții lor.

Speranța de viață a păsărilor negre este în medie de 7-8 ani, unii reprezentanți ai speciilor pot trăi la 15 și 20 de ani.

Selectați o bucată de text și apăsați pe Ctrl + Enter.

Totul despre tunsori: ce sunt păsările, unde trăiesc și hibernează, ce mănâncă

Probabil că nu în lumea unei astfel de persoane care nu ar fi auzit niciodată de o pasăre migratoare numită "swift" sau "swift".

Această pasăre neagră și-a luat numele datorită particularităților zborului: părea să forțeze norii cu coada neagră, asemănătoare cu foarfecele. Această pasăre frumoasă seamănă cu o înghițitură.

În timpul iernii, această pasăre minunată, cum ar fi înghițitul din povestea lui Andersen "Thumbelina", zboară spre țărmuri calde, iar în primăvară se întoarce din nou și aduce vreme caldă pe aripile sale.

Swift sau negru swift - una dintre cele mai rapide păsări. Are aripi unice care îi permit să dezvolte o viteză extraordinară și să țină perfect în cer în orice vreme. Nimeni nu are astfel de aripi, doar negrul rapid.

Swifts păsări: trăsături de viață

Black swifts trăiesc în turme mici. În timpul iernii, când păsările se răcesc și nu au nimic de mâncat, zboară spre țărmuri de iarnă spre cald, spre sud sau spre Asia. La începutul primăverii, păsările se întorc de la iernare, iar femelele încep să dea ouă. Puii devin foarte repede obișnuiți cu viața independentă, stăpânesc arta zborului și învață să obțină în mod independent propria lor hrană.

Această pasăre îi place să se stabilească în colțuri mici, preferând locuri greu accesibile.

Poate că acest lucru se datorează faptului că, în acest fel, pasărea încearcă să se protejeze de prădătorii cărora le place să mănânce ouă de pasăre, precum și de la oameni care dezgropă cuiburi de păsări. Trebuie remarcat faptul că în secolul al XIX-lea a fost pe punctul de a dispărea.

Europenii au crezut că carnea de pasăre are o gustare ridicată și o valoare nutrițională ridicată și cuiburi masive devastate pentru a mânca sau a vinde carne de pasăre.

De obicei, o tunsoare neagră îi place să se stabilească în astfel de locuri.Cum ar fi:

  • Adâncituri de stejar sau alți arbori puternici și mari,
  • Minks pe băi abrupte, abrupte,
  • Fisuri în roci
  • În orașe sau așezări urbane, păsările trăiesc adesea sub acoperișuri sau în crăpături de case de lemn.

Unde este iarnă pasărea negru Swift?

Din moment ce black swift este o pasăre exclusiv insectivoros, în timpul iernii, când zăpada cade în Rusia, devine dificil pentru păsări să obțină alimente: gândaci, viermi, omizi.

În acest sens, în toamna târzie, de îndată ce începe să devină mult mai rece păsările merg la iarnă pentru încălzire, unde nu există zăpadă și puteți obține cu ușurință mâncare.

Cele mai obișnuite locuri de iarnă pentru schiorii negri care trăiesc în climatul rus al zonei centrale:

  • Ecuatorul
  • Africa de Sud
  • Asia de Sud-Est (Thailanda),
  • Indochina,
  • Insulele Indoneziei
  • Australia.

Vitezele sunt trimise pentru iernare în turmele mici. În timpul migrațiilor, păsările rămân aglomerate, încercând să nu se îndepărteze unul de celălalt. În regiunile calde, ei petrec aproximativ patru până la cinci luni: atâta vreme cât vremea rece se află în Rusia și există zăpadă.

De regulă, păsările merg la iernare la sfârșitul lunii octombrie (data specifică este diferită de fiecare dată și depinde de condițiile meteorologice) și se întorc atunci când zăpada începe să se dezghețe în mod activ în Rusia. De regulă, acesta este primul - al doilea deceniu al lunii aprilie. Sosind de la iernare, păsările încep imediat să se descompună în perechi, să creeze familii și să creeze cuiburi.

Masculii se luptă pentru femele, îi îngrijesc și își protejează teritoriul, în timp ce femelele dau ouă și așteaptă ca cuișorii să se desprindă de ele.

Swift poate fi găsit adesea atât în ​​oraș, cât și în sat. Aceste păsări își fac cu bună știință cuiburile de lângă locuințele umane, dar în același timp nu-i lăsau aproape de ele.

Swift este un adevărat "ordonat" de păduri și câmpuri, economisind plante de la insecte dăunătoare.

Prin urmare, în nici un caz nu se poate distruge schițe și distruge cuiburile lor! În caz contrar, numărul de insecte dăunătoare va crește dramatic, iar plantele din pădure și din câmp, în grădină și în grădină pot fi în pericol grav.

Swift negru - pasăre cu adevărat unică. Are o frumoasă colorare alb-negru, viteză mare de mișcare și dexteritate extraordinară. Întâlniți-vă rapid este ușor în cele mai neașteptate locuri.

Principalul lucru nu este să speriați această pasăre minunată și să nu distrugeți cuiburile și puteți, de asemenea, să hrăniți aceste păsări glorioase cu vierii lor preferați - viermi și alte insecte.

Schimburile sunt deosebit de utile în grădină și grădină, distrugând dăunători periculoși.

Ceea ce distinge un swift de alte păsări

Un sistem rapid are multe trăsături care o deosebesc de o multitudine de păsări la fel de mici și de neclar, la prima vedere. Una dintre aceste caracteristici este un strigăt foarte puternic. Vibrații țipă în chei diferite: bărbații de pe jos și femelele înalte. Curiile lor sunt cele mai intense seara. Apoi se înmulțesc la turme și strigă, "tăind" aerul în căutarea insectelor.

Ochii unui om rapid în timpul unei astfel de vânătoare sunt bine protejați de o "clapetă" specială de pene. Cu insectele ei de pasăre nu se tem, ceea ce este atât de ușor de întâlnit în aer. Aripa negrelor swift este lungă, ușor arcuită și arătată.

Aripi - până la patruzeci de centimetri. Un cioc negru și o coadă mică furcată. Aceste păsări mici cântăresc aproximativ o sută de grame, cu o lungime a corpului de șaptesprezece centimetri.

Culoarea tinerilor indivizi și a păsărilor în anii este ușor diferită. Cei mai în vârstă au o joacă albastru-verzui pe penajul negru, ușor maroniu. De-a lungul anilor, negrul începe să domine și devine mai intens.

Din apropiere se poate vedea un "guler" gri deschis.

Lăzile celor rapide sunt, de asemenea, maronii, dar bricheta este penajul, iar ochii, dimpotrivă, sunt mai întunecați.

Picioarele de pe picioarele negrelor swift sunt, de asemenea, una dintre trăsăturile distinctive. Toate cele patru degete ale fiecărei labe "privesc" înainte, în timp ce cele mai multe păsări au una - opusă restului pentru echilibru sau capacitatea de a se agăța de ramurile copacilor.

Swift este capabil să se agațe doar pe suprafața plină, se poate târî pe pereți, dar nu poate să meargă sau să sară pe pământ. În cazul în care pietrele se prăbușesc la pământ, ele sunt în mare pericol: deoarece picioarele lor sunt prea scurte, păsările nu sunt capabile să împingă și să decoleze, au nevoie de o înălțime care să le permită să se "așeze" pe aripi, prinzând vântul.

Din același motiv, care zboară în balcoanele locuitorilor orășeni (ceea ce se întâmplă foarte rar, dar se întâmplă și acum), viteza nu poate să zboare singură: balustradele înalte nu permit să se facă, iar pe podea se poate târî doar pe aripi.

În vremea rea, când insectele se ascund de ploaie, există un timp înfometat pentru a schimba. Dar natura a înzestrat puicuțele rapide cu o abilitate uimitoare - să cadă într-o stupoare.

În această stare, nu au nevoie de hrană, iar părinții au posibilitatea de a căuta locuri de vânătoare mai favorabile.

În același timp, aceștia pot zbura departe de o distanță lungă și pot efectua vânătoare de până la cincisprezece zile.

O altă caracteristică a lui swift negru este capacitatea sa de a ajunge la o viteză de zbor mai mare decât cea a unui avion. Această pasăre este cea mai reactivă dintre câinii ruși și numai la viteza căderii ei este șoimul înaintea ei.

Câteva vapoare și un cuib

Swifts sunt credincioși partenerilor lor. Perechea se formează de mulți ani. Împreună își înființează casele, unde se vor întoarce întotdeauna de la an la an. Cuibul este construit din puf, mici resturi și crengi. Toate acestea sunt lipite împreună cu saliva și făcute sub formă de feluri de mâncare.

Cuiburile coborâte sunt situate în stânci, peșteri, copaci și, recent, aceste păsări se găsesc mai des în orașe, în clădiri înalte.

Contagiul, în bătăi, a afișat două sau trei ouă. Atât femelele, cât și cele masculine le incubă timp de paisprezece zile. Acest timp variază în funcție de vreme și, prin urmare, de capacitatea de a vâna. În cazul unor condiții meteorologice foarte nefavorabile, părinții pot părăsi cuibul, lipsiți de oportunitatea de a produce descendenți în acest an.

Puii adulți zboară în afara cuibului la o lună după naștere, dar dacă vremea nu este concomitentă, ei pot persista cu doi. De îndată ce tinerii părăsesc cuibul, începe viața lor independentă.

Ce este, pasăre rapidă: fotografii, descriere și video

Cu toții ne amintim cum roiurile de vânturi se îndreaptă spre cer în vară. Este greu de crezut, dar aceste păsări mici petrec 90% din viața lor în aer și în timpul verii pot distruge mai mult de o sută de mii de insecte.

Acestea sunt greșite de mulți ca rude ale înghițiturilor. Dar aceasta este o eroare.

Începând cu a doua jumătate a lunii aprilie până în prima jumătate a lunii septembrie, zgomotele circulă zilnic pe cer.

În total în lume există mai mult de 16 tipuri de schițe. Acestea sunt distribuite în întreaga lume, cu excepția Antarcticii, a părții tundre a Europei, a nordului și a estului Siberiei. Cele mai frecvente în partea de est a Europei sunt Black sau Tower Swift. Diferă de alte specii în culori - de la gri închis la alb-negru.

Se crede în mod eronat că o rudă rapidă este o înghițitură. Conform clasificării biologice, înghițirea se referă la trecător, iar rapidul la cel rapid. Cea mai apropiată rudă este o colibă. Cu înghitituri, ele sunt similare numai în aparență. Ca o colibă, rapid nu cade la pământ.

Acest lucru se datorează structurii aripilor și a picioarelor.

Nu-și poate așeza aripile largi. Și picioarele scurte, ale căror degete sunt îndreptate numai într-o direcție, nu le permit să mențină echilibrul. Prin urmare, pe pământ sunt neajutorați și lipsiți de apărare.

La fel ca și colibele, zborurile zboară cu viteză mare. Poate depăși o sută de kilometri pe oră. Mai mult, rinichii ating o viteză de maximum 50-60 km / h. Cea mai rapidă viteză, Needletail swift, dezvoltă o viteză de aproximativ 140 km / h.

În cerul rapid se poate distinge o coadă scurtă și caracteristica "kriiiiiii". Spre deosebire de înghițire, ei zboară în turme mici și fără prea multe piruetă.

Nu-i de mirare că sunetele se numesc "maraton aer". Numai în timpul perioadei de hrănire a puilor (2-3 luni), acestea zboară la o distanță mai mare de 40.000 km. Este greu de crezut, dar în primii doi ani de viață, păsările tinere nu coboară deloc pe o suprafață solidă. Ei fac absolut totul în aer - ei mănâncă, cresc, dorm, îngrijesc și se împerechează.

Faptul că vapoarele chiar dorm în aer a fost descoperit accidental de un pilot militar în timpul celui de-al doilea război mondial, când a doborât "niște păsări" la o altitudine de 2 km. Mai târziu, sa constatat că în timpul somnului, Swifts s-ar trezi la fiecare cinci secunde pentru a muta aripile.

Schimburile se hrănesc exclusiv pe insecte. Gura lor este o plasă în care sunt prinse insecte. Astfel, în gâtul unui swift se pot aduna până la mii de insecte diferite.

Ochii de mișcări de deasupra și în față sunt acoperite cu pene dense - "sprancene" pentru protecția împotriva gunoiului și a insectelor.

Cuplurile mici au o culoare albicioasă în jurul ciocului.

Ceea ce este rapid și cum diferă de înghițitele sale "relative", și-au dat deja seama. Acum puteți afla cum își începe tunsul.

Frământarea rapidă

Nu mai puțin frecvente, când puii cad din cuib. Nestlings care nu sunt încă adaptate la viața independentă prin dezvoltare mor. Но если в дикой природе выпадение из гнезда – это стопроцентная смерть, то в городе у них есть шанс. Этим шансом для них может стать человек. Но чтобы вырастить здоровую птицу, необходимо точно знать и строго выполнять правила кормления и ухода за птенцом стрижа.

Этот раздел статьи будет написан по личному опыту выкармливания двухнедельного птенца стрижа. Забегая наперёд, могу сказать, что в конце лета я выпустил на свободу молодого и здорового стрижа.

Dacă găsești o pui rapid, atunci privi imediat la ea. Există sânge, toate oasele sunt intacte. Dacă observați o deteriorare, contactați imediat cea mai apropiată clinică veterinară. Nu vă temeți de bucăți de piele albe pe corpul puii. Ele apar în procesul de penaj și nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea umană.

Încearcă imediat să-l hrănești. În nici un caz nu se poate alimenta pâine sau carne. Trebuie să omori fie o muscă, fie un fluture mic. Insectele ar trebui să fie de dimensiuni medii, deoarece puiul este probabil slab și nu va putea să înghită imediat o cantitate mare de hrană.

Pentru a hrăni puii de porc, trebuie:

  • Împingeți ușor ciocul pe părțile laterale de la bază.
  • De îndată ce o deschide cel puțin puțin, deschideți ușor ciocul cu degetul, apăsând ușor partea de jos a ciocului. Nu puteți să faceți clic pe partea de sus, pentru că se poate rupe, iar asta este o moarte sigură.
  • Simultan cu deschiderea ciocului, puneți-i o insectă și, în sensul literal al cuvântului, cu degetul, cel mai bine cu degetul mic, împingeți-l în gât. Doar în acest caz, puiul va înghiți o insectă!

Nu-ți fie frică, puiul nu se va sufoca. În cuib, ei înșiși își deschid gura cât mai larg posibil și părinții lor își pun mâncarea chiar pe gât. La urma urmei, păsările nu pot mesteca mâncare ca tine și cu mine.

În prima zi, puiul rămâne în casă, trebuie să fie hrănit câte una până la trei ore. Între sesiunile de hrănire trebuie să oferiți puicuței o pipetă apă câte una - două picături. Lichidul principal pe care îl primesc cu insectele.

Dieta rapidă a dvs. ar trebui să fie formată numai din muște, țânțari, fluturi, păianjeni! Adică, numai de la acele insecte pe care Swifts le pot prinde în aer sau pot găsi, agățându-se de peretele casei. Dar este imposibil să alimentați pisicile cu pasari.

Cel mai bine este să le hrănești muștele.

În nici un caz nu ar trebui să se acorde alte produse puii de mlaștină - cereale, cereale, cereale, lapte, carne (brută și fiartă), ouă fierte, brânză de vaci, daphnii, viermi de pescuit, gărgărițe, larve de zbor.

Stomacul de stomac nu este capabil să mănânce boabe, ca de exemplu porumbeii. Pentru carne, nu au enzima necesară. De asemenea, carnea poate să conțină un parazit împotriva căruia străduțele nu au nici o imunitate. Infecția va duce la o suta la suta de moarte a pasarilor. Produsele rămase, care nu sunt caracteristice rației pentru adulți, pur și simplu înfundă stomacul, iar puiul va muri.

"Nest" poate fi echipat într-o cutie mică. Puneți gunoi de pisică pe fund. Este de dorit ca lumina directă să nu pătrundă în cutie. În natură, schimbările din primele 40 de zile sunt în crepuscul veșnic.

Cum se hranesc puicuțele? În decurs de trei zile, puiul trebuie să se recupereze și să reacționeze activ la hrănire. În următoarele una până la trei săptămâni, va începe să curețe încet. Acest lucru nu înseamnă că îi este foame. Regimul de hrănire în timpul zilei este la fiecare trei până la cinci ore.

Cantitatea de alimente consumate în timpul unei sesiuni de hrănire va fi reglementată de pui în sine. În medie, la această vârstă va avea nevoie de 80 - 120 de muște pe zi. Atunci când pescuitul ar trebui să încercați să nu ucideți, ci să mușteți muștele. "Alimentele" colectate trebuie depozitate în frigider. Apoi muștele vor fi în viață, nu va exista putregai, dar ele vor fi în anabioze.

Acest mod de a stoca hrana este cel mai bun.

Începând cu a doua jumătate a lunii iulie (am luat puiul la mijlocul lunii iunie), am introdus autobuzele zoologice la dieta lui. Vândute în orice magazin de animale de companie. Pentru hrănire, acestea ar trebui împărțite în două sau trei părți. Autobuzele zoologice sunt viermi foarte hrănitoare, deoarece un vierme într-o sesiune de hrănire.

Acum, până la sfârșitul lunii august, viteza își va crește pene. Cuibul va fi gata de plecare atunci când aripile sunt mai lungi decât coada și vârfurile sunt traversate. Cu câteva zile înainte de plecare, viteza va începe să refuze mâncarea. Trecerea aripilor și respingerea hranei sunt semne clare că pasărea este gata să zboare spre libertate.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org