Animale

Ce arata un koala si ce culoare are blana

Pin
Send
Share
Send
Send


Koala este un animal mic, drăguț și blând care trăiește numai pe un singur continent - Australia. În limba aborigenă, cuvântul "koala" înseamnă "nu bea". Animalul și adevărul aproape că nu beau apă, conținute cu umiditate conținută în frunze de eucalipt. Numele său generic greco-latin "Phascolarctos" înseamnă "ursul marsupial". Koala a fost numit un urs pentru o lungă perioadă de timp, dar nu este un urs și nu are nimic de-a face cu urșii, cu excepția faptului că arată ca un ursuleț pufos. De fapt, koala este marsupial, este singurul reprezentant modern al familiei Koalov (Phascolarctidae).

Astăzi, koala este cel mai iubit animal marsupial al australienilor, unul dintre simbolurile recunoscute ale Australiei, dar acest lucru nu a fost întotdeauna cazul. Primii coloniști europeni au distrus milioane de animale fără apărare pentru blană groasă. Cu toate acestea, butașii de eucalipt, seceta și incendiile au fost și mai periculoase pentru supraviețuirea speciei. Amenințarea pentru koalas a atins un maxim în 1924, când au fost exportate peste 2 milioane de piei. În acel moment, coalii au dispărut în Australia de Sud și în majoritatea zonelor Victoria și New South Wales. Ca urmare a protestului public, a fost introdusă o interdicție de vânătoare începând cu 1944, iar după numai 10 ani populația lor a început să se refacă. În prezent, în unele zone, în special în partea de sud a zonei, koala a devenit din nou o specie comună, iar IUCN este citat drept cel mai puțin îngrijorător animal. Cu toate acestea, despăduririle intensive reprezintă o amenințare pentru populațiile din nord.

Descriere Koala și fotografie

Aspectul koalasului este caracteristic: corpul este scurt și îngust, capul este mare, rotund, cu ochi mici, urechi mari pufoase și o întindere de piele goală pe nas. Coada este rudimentară, aproape invizibilă din exterior. Culoarea blanii groase și moi pe partea dorsală variază de la gri la maro roșcat, pe bărbie, piept și suprafața interioară a membrelor anterioare blana este albă. Urechile sunt marginite cu păr lung, alb, sacrul fiind acoperit cu pete albe. În nordul habitatului, blana animalelor este mai scurtă și mai puțin frecventă.

Lungimea corpului este de 70-85 cm, greutatea este de 7-12 kg. Bărbații sunt mai masivi decât femelele, au un bot mai larg și mărimea auriculelor este mai mică. În plus, bărbații au o glandă parfumată pe piept, cu care lasă etichete pe copacii din teritoriul lor. Femelele au o geantă de deschidere cu două labe.

Koala este adaptată minunat pentru un stil de viață sedentar. Corpul său este acoperit cu blană groasă, care protejează animalul de fluctuațiile de vreme și de temperatură, ceea ce este foarte important - nu există adăposturi sau adăposturi pentru colaje. Picioarele mari sunt echipate cu gheare puternice curbate, datorită cărora animalul poate urca cu ușurință pe cel mai înalt copac cu coajă netedă. În fotografie sunt tipuri bune de puternice și puternice ghearele koala. Dacă fiara îi aruncă într-un copac, nu va cădea.

Urcând pe eucalipt, koala apucă trunchiul cu frâne puternice, deplasează corpul în sus și trage în același timp brațele anterioare. Pe picioarele din spate, primul deget este în contrast cu restul, al doilea și al treilea sunt aproape topite. Pe labele din față, primul și al doilea degete se opun restului, asigurând o prindere fermă în timpul cățărării. Talpă de labe sunt goale, cu modelul palparnom. Un fapt interesant este că amprentele coaliților sunt aproape identice cu cele umane.

Există 30 de dinți koala în total, în maxilarul superior există trei perechi de incisivi și colți rudimentari. Dinții sunt bine adaptați la hrănirea frunzelor de eucalipt care conțin o cantitate mare de fibre. Frunzele mestecate sunt supuse fermentației microbiene în cecum, care este cea mai lungă față de lungimea corpului în rândul mamiferelor (lungimea lor este de 1.8-2.5 metri).

În fotografie, koala absoarbe în mod obișnuit frunzele unui copac favorit de eucalipt.

Creierul koala, comparat cu mărimea corpului, este unul dintre cele mai mici dintre mamifere, doar 0,2% din greutatea corporală totală. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează adaptării la o dietă cu conținut scăzut de calorii.

Unde locuieste koala?

Koalii trăiesc numai în Australia, unde se află pe multe sute de mii de kilometri pătrați în estul continentului, de la nordul Queenslandului până la sudul Victoria. Populațiile acestor marsupiale sunt deseori separate una de cealaltă prin zone largi de păduri tăiate. Koalas au ales păduri montane umede în sud, plantații de struguri din nord, dealuri și peisaje semi-desert din vestul Australiei. Densitatea populației depinde de productivitatea terenului. În sud, în pădurile tropicale ajunge la 8 animale pe hectar, iar în zona de semi-pustie pe un teren de 100 hectare poate trăi doar un singur individ.

Cum trăiește un Koala în natură?

Viața coalelor este strâns legată de copacii din genul Eucalyptus, în a căror coroană își petrec aproape tot timpul. În cea mai mare parte a zilei (18-20 ore) petrec în timpul somnului, este nevoie de 2-3 ore pentru a fi hrănit, iar restul de timp când animalele stau. Doar ocazional coboară la pământ pentru a alerga de la un copac la altul.

Koalii dorm, de obicei, în timpul zilei, iar noaptea sunt ocupați de faptul că absorb lent frunzele de eucalipt. Mișcările animalelor sunt, de obicei, foarte lente, leneșe, deși animalul speriat se poate mișca foarte agil.

Koala este sedentară. Majoritatea sunt singuratici, rareori trăiesc în perechi. Animalele adulte ocupă anumite habitate. În condiții favorabile, aceste zone sunt relativ mici: masculul poate ocupa doar 1,5-3 hectare, femele și chiar mai puțin - 0,5-1 hectare. În zonele cu vegetație săracă, site-ul masculului poate fi mai mare de 100 de hectare. Teritoriul masculului dominant poate acoperi suprafețe de până la 9 femele și, de asemenea, zone de bărbați subordonați. Fiecare animal din parcela individuală are câțiva copaci favoriți.

În natură, koala trăiește până la 10 ani, speranța maximă de viață cunoscută în captivitate este de 18 ani.

Ce mănâncă koalas? Eucalipt dieta

Evergreen frunzele de eucalipt furnizează coalii cu o sursă constantă de alimente. Un individ adult mănâncă aproximativ 500 de grame de frunze proaspete pe zi și, deși mai mult de 600 de specii de copaci eucalipți cresc pe Continentul Verde, koala mănâncă doar 30 dintre ei. În diferite regiuni, se preferă diferite tipuri de eucalipt, dar în special cele care cresc în condiții de umiditate ridicată.

O astfel de dietă la prima vedere poate părea dubioasă, deoarece frunzele de eucalipt sunt necomestibile sau chiar otrăvitoare pentru majoritatea erbivorelor. Ele sunt sărace în nutrienți și conțin o mulțime de fibre indigestibile, precum și fenoli toxici și terpene. Cu toate acestea, aceste animale au mai multe gadgeturi care îi ajută să facă față unor astfel de alimente necomestibile. Ei nu mănâncă deloc frunze, componentele otrăvitoare ale altora sunt neutralizate de ficat și îndepărtate din corp. Deoarece dieta are un conținut redus de calorii, coala dorm până la 20 de ore pe zi. Ei economisesc apa și, cu excepția celor mai fierbinți vremuri, primesc umezeala necesară din frunzele mâncate. Astfel, evoluția a dat colajilor o sursă de hrană disponibilă pe tot parcursul anului și, de asemenea, le-a salvat de la concurența alimentară.

un fel de continuare

Coalas sunt poligame, cu un număr mic de bărbați care reprezintă cele mai multe împerecheri. Dar detaliile distribuției de împerechere între animalele dominante și cele subdominante nu sunt pe deplin înțelese.

Atât coalii de sex feminin cât și de sex masculin ajung la maturitate sexuală la vârsta de doi ani. În același timp, femelele încep să se reproducă, în timp ce bărbații încep să se reproducă 2-3 ani mai târziu, când devin suficient de mari pentru a concura pentru femeie.

Sezonul de reproducție apare în primăvara și începutul verii (septembrie - ianuarie). În acest moment, masculii se deplasează pe distanțe foarte lungi, cu întâlniri între ele apar adesea zgomote. În timpul "nunților", "mirele" râd în mod constant. Aceste strigăte, care constau în respirații puternice, urmate de exhalări cu bule, sunt concepute pentru a atrage atenția mireselor, precum și pentru a avertiza concurenții. Plânsul unui bărbat generează, de obicei, un răspuns din partea rudelor din apropiere. În această perioadă, bărbații marchează adesea granițele teritoriului lor, freind copacii cu pieptul.

Femela aduce într-un an un litru de la unul, mai puține ori de la doi pui. Sarcina durează 35 de zile. Puiul la naștere este extrem de mic - greutatea sa este mai mică de 0,5 kg. Nou-născutul urcă în sac, unde este bine atașat la una dintre cele două sfârcuri. Într-o pungă, o mică koala petrece aproximativ 6 luni, unde crește și se dezvoltă. De ceva timp mama îl poartă pe spate.

De la vârsta de șapte luni, bebelușul continuă să se hrănească cu o măceșă specială de frunze eucalipte semi-digerate, secretate de sistemul digestiv al mamei, obișnuindu-se cu mâncarea animalelor adulte. Koala tanara devine independenta pana la varsta de 11 luni, dar de obicei continua sa stea aproape de mama timp de mai multe luni.

Conservarea în natură

În natură, koala nu are practic dușmani, prădătorii nu-i favorizează carnea, aparent datorită faptului că are un miros puternic de eucalipt. În ciuda acestui fapt, animalele sunt adesea considerate vulnerabile. Deși nimeni nu a înregistrat oficial aceste marsupiale, potrivit datelor neoficiale, numărul lor variază de la 40.000 la 1 milion. Distrugerea habitatului este principala amenințare pentru majoritatea populațiilor de koala din partea de nord a zonei. Dar mult mai grav este situația din zonele semi-desert din Queensland central, unde aproximativ 400 mii hectare sunt recoltate pentru pășuni și alte nevoi agricole anual. Și în timp ce ecologiștii sună alarmă și încearcă să oprească distrugerea pădurilor, această problemă rămâne urgentă pentru zonele rurale din centrul Queensland.

habitat.

Coalas sunt răspândite de-a lungul coastei de est a Australiei. În plus, locuiesc pe insule în largul coastelor Queensland, Victoria și Australia de Sud.

Acestea locuiesc atât în ​​păduri înalte de eucalipt, cât și în păduri joase pe insulă, precum și pe copacii de coastă de pe insulă.

Koala mănâncă numai frunze și scoarță din copacii de eucalipt. Există peste 600 de specii ale acestor copaci, dar coalii consumă numai frunze și coajă de la 12 dintre ei.

Frunzele de eucalipt sunt extrem de otrăvitoare pentru majoritatea animalelor, însă sistemul digestiv al koalului neutralizează otravă. Fiecare koala mănâncă între 350 și 600 de grame (12-21 uncii) frunze pe zi. Ei preferă frunzele tinere care sunt mai suculente și moi ..

Koalii obțin peste 90% din necesarul de lichid din frunzele de eucalipt. Ei beau doar apă când sunt bolnavi sau când nu este suficientă umiditate în frunzele copacilor.

Colajele sunt în cea mai mare parte nocturne. Aproximativ 20 de ore pe zi, somnul koalas sau odihna in copaci, s-au ridicat. Când se mișcă, pot sări de la copaci la copaci, și călătoresc pe distanțe lungi de-a lungul pământului.

Koalasii merg pe jos și se mișcă încet, dar pot alerga dacă sunt în pericol.

Atunci când călătoresc pe uscat, sunt vulnerabili la atacuri de către prădători, cum ar fi câinii, vulpile și dingo-urile, și sunt, de asemenea, expuși unui risc de rănire sau deces din automobile.

Coalasul este, în general, tăcut, dar poate produce o varietate de sunete, inclusiv mormăi și mormăi. Koalii strigă mai ales în timpul împerecherii sau pericolului. Un animal speriat sau rănit țipă și strigă în vocea unui copil mic.

Un nas foarte mare koala este unul dintre cele mai importante pentru ea. La urma urmei, un sentiment de miros foarte dezvoltat ajută animalele să învețe ce frunze sunt sigure pentru consum.

Koala are un metabolism foarte scăzut, care economisește energie și ajută la digestia frunzelor de eucalipt. Mânca în orice moment al zilei, dar de obicei se răcește în noapte pentru a economisi energie și umiditate.

Frunzele de eucalipt sunt otrăvitoare pentru majoritatea animalelor și nu sunt bogate în nutrienți. Prin urmare, koalas mestecați bine frunzele înainte de ao înghiți. În stomacul de coalii există bacterii care neutralizează toxinele conținute în uleiul de eucalipt.

Femelele de coalii ajung la maturitate sexuală la vârsta de 2-3 ani. Masculii ajung la scadență mai târziu în 3 - 4 ani. Împerecherea are loc între decembrie și martie, care este ora de vară în emisfera sudică. În primul rând, un copil se naște în corali. Baby koala sunt foarte vulnerabile la naștere, sunt goale și orb. Prin urmare, vor fi în sacul mamei timp de aproximativ 6 luni, hranind cu lapte. După 6 luni în pungă, puiul începe să exploreze lumea din jur în timp ce merge pe spatele mamei sale, hrănindu-se cu lapte și frunze. Și doar la vârsta de 12 luni, copilul koalas începe să trăiască independent.

Protecția Koal

Odată ce au existat milioane de coalii în Australia, dar la începutul secolului XX, vânătoarea de koala aproape a dus la dispariția lor. În anii 1920, aproape opt milioane de animale au murit, în principal datorită blănii.

Koals are nevoie de suprafețe mari de pădure. Dar numărul pădurilor scade și animalele trebuie să se deplaseze mai des la fața locului și, prin urmare, există un risc mai mare de a suferi de pradă sau de oameni.

Cele mai frecvente cauze ale morții koala sunt atacurile de câine și accidentele rutiere. În ultimii ani, unele colonii de koala au suferit foarte mult de boală.

Multe programe de cercetare au fost create acum pentru a ajuta la protejarea coaliilor și a habitatelor acestora.

Ce continent locuiește koala?

Koala - un animal endemic în Australia. Acesta este reprezentantul original al familiei Koalov. Ei trăiesc pe eucalipt. Koala este un animal marsupial aparținând ordinului bipartizan. Gama sa este Australia continentală, dar numai părțile de est și de sud.

Înainte de sosirea europenilor, animalele erau distribuite în nord și vest. Mult mai tarziu, koalasul a fost stabilit de om pe teritoriul insulei Kangaroo. Animalele mici, asemănătoare cu ursulele de pluș, cauzează simpatia universală. Aproape toata viata lor, aceste animale marsupiale petrec pe copaci, plimbandu-si cu abilitate ramurile. O koala poate trai pe un copac timp de mai multe zile, si numai dupa ce isi curata frunzele, isi schimba "casa".

Nu veți scăpa pe picioarele scurte de pe pământ, motiv pentru care coala lentă mor adesea sub roți de mașini sau devin pradă ușoară pentru câinii dingo sălbatici. Pe timp de noapte, animalele consacră hrană, iar restul timpului de somn se așează confortabil la o furcă în ramuri. Somnurile sunt foarte sensibile și se trezesc la cel mai mic rugină. Prefer să locuiască singur. Fiecare animal adult are propriile motive, pe care le marchează cu secreții de glande mirositoare. Un astfel de complot al unui bărbat coincide uneori cu posesiunile mai multor femei.

Ce arata un koala?

Acestea sunt animale mici: dimensiunea corpului lor este de la șaizeci până la optzeci de centimetri, cu o greutate cuprinsă între șase și cincisprezece kilograme. Coada coalelor este foarte mică: este aproape invizibilă în spatele blanii luxuriante. Animalul are urechi rotunde amuzante, care sunt complet acoperite cu blană.

Este imposibil de descris ce arată o koala fără a menționa blana acestor animale. Este moale și groasă, destul de durabilă. Culoarea poate fi diferită, dar cel mai adesea prevalează nuanțele gri. Mult mai rar este posibil să întâlniți un animal mic cu blană roșu-roșu aprins.

Koala este un animal foarte liniștit: vocile sale pot fi auzite numai la anumite perioade, în timpul creșterii sau când se apropie inamicul. Koala înspăimântată sau rănită face sunete roșii de inimă, asemănătoare unui copil plâns.

Modul de viață

Am aflat unde locuiește koala și cum arată. Este timpul să vă spuneți cum trăiesc aceste animale. Koalii sunt animale care duc un stil de viață măsurat și neîngrijit. Aproape toată ziua (de la 18 la 22 de ore) dorm. Activitatea "ursuleții de pluș" se manifestă noaptea, care nu durează mai mult de două ore. De regulă, acest lucru se datorează necesității de a găsi un aliment.

Este amuzant că în așa-numitele perioade de trezire coalii practic nu se mișcă: ei doar stau pe ramuri, ținând trunchiul cu brațele lor anterioare. În acest caz, koala prezintă uneori grație și ușurință de invidiat, sărind cu abilitate de la un copac (în cazul în care toate alimentele sunt consumate) la altul.

După cum au descoperit oamenii de știință, un astfel de stil de viață colaps nu este întâmplător. Acest lucru se datorează dietă lor. Ce mănâncă koalas? De ce nutriția afectează stilul lor de viață atât de mult? Știind unde trăiesc koalasii, este ușor să răspunzi la aceste întrebări. Dieta acestor animale include numai frunze și lăstari de eucalipt, care aproape nu conțin proteine. În plus, frunzele de eucalipt pentru marea majoritate a animalelor sunt mortale. Acest lucru se datorează conținutului în ele a unei cantități uriașe de compuși fenolici.

Interesant, nu toți copacii de eucalipt sunt potriviți pentru colaje. În plus, animalele sunt foarte selective în alegerea frunzelor: aceștia sunt conștienți de prezența acidului cianhidric, care pune viața în pericol. În plus, animalele sunt capabile să-și estimeze doza. Într-o singură noapte, un adult mănâncă mai mult de 500 g de lăstari și frunze tinere. Bacteriile speciale care se dezvoltă în intestine, ajută să facă față acestui volum de hrană grosieră de legume.

Este datorită unui mediu special că frunzele se transformă în ciuperci nutritive, iar proteinele necesare pentru organism sunt produse. Переработанный корм хранится в защечных мешках, а для ускорения пищеварения коала периодически глотает мелкие камешки и комочки земли. Сидя на своеобразной диете из листьев, насыщенных эфирными маслами, коала постоянно находится в состоянии легкого опьянения, чем можно объяснить ее «заторможенность».

Еще один интересный факт: учитывая, что едят коалы, вполне естественно было бы предположить, что зверьки пьют много жидкости. Однако это не так: коалы практически не пьют воды, за исключением особо жарких месяцев. Animalele sunt suficient de lichide, pe care le primesc cu alimente vegetale.

Măsuri de securitate

Datorită faptului că majoritatea habitatelor tradiționale ale acestor animale au fost distruse, doar populațiile împrăștiate au supraviețuit astăzi. Aproximativ o sută de ani în urmă, coalii erau pe punctul de a dispărea. Oamenii care au fost atrasi de blana moale și scumpă a acestor animale au fost de vină pentru asta. Numai în 1924, peste două milioane de coalii au fost exportate din Australia.

Astăzi, koalasii se află sub protecție specială, exterminarea lor fiind interzisă. Koal a crescut în grădini zoologice și rezervații, restabilind numărul de populații.

reproducere

Reducerea numărului de animale se explică și prin creșterea scăzută a populației naturale. Aproape 90% dintre femei sunt infertile, iar restul cresc încet: le acordă mult timp pentru a alăpta un vițel, care este, de obicei, singurul din descendenți. Sezonul de împerechere începe în decembrie și se termină în martie: aceste luni în emisfera sudică sunt sfârșitul primăverii sau începutul verii. În această perioadă, masculul dominant într-o anumită zonă se potrivește cu femelele gata pentru reproducere.

Împerecherea are loc noaptea, ridicată într-un copac și durează aproximativ o jumătate de oră. În acest moment, partenerii latră, bâzâie cu voce tare, zgâria și mușcă. După ce a împlinit împărtășirea căsătoriei, cuplul se rupe, iar bărbatul din acest moment uită de descendenți. După aproximativ 35 de zile, se naște un mic pui, care este complet dependent de mamă. Un copil orb și complet gol dimensiunea unei sămânță de fasole cântărește nu mai mult de 3 grame. Membrele posterioare nu sunt formate încă de momentul nașterii, iar membrele anterioare cu gheare sunt deja bine dezvoltate.

După ce a intrat în lume, copilul se târăște în punga mamei de-a lungul căii pe care femeia îngrijitoare o linge în blană și copilul nu-și lăsă sacul timp de șase luni, fixat ferm de mamelonul mamelonului. În primele luni, se hrănește exclusiv cu laptele matern, dar apoi mama începe să hrănească bebelușul cu o fărâmă de frunze semi-digerate cu fecale.

Șase luni mai târziu, cubul iese, urcă pe spatele mamei și astfel călătorește cu el prin copaci. Până la opt luni, el se ascunde periodic într-o pungă, dar mai târziu se oprește să se încadreze în ea: trebuie să-ți pui capul în el pentru a fortifica laptele mamei tale. De la vârsta de nouă luni, animalul maturat trece la propria pâine. Femeia în vârstă de un an dobândește propriul ei parcel, iar bărbatul adulte îl scoate pe tânăr în timpul următorului sezon de împerechere.

Interesante despre koalas

Am răspuns la întrebările de bază ale oamenilor care sunt interesați de aceste animale exotice: unde trăiește koala, cum arată, cum este organizată viața sa. Și acum vrem să vă prezentăm câteva fapte interesante despre aceste animale.

  • Din limba aborigenilor australieni, numele animalului se traduce ca "nu bea".
  • Kohal blană miroase de eucalipt, care este destul de natural, și mosc. Aceste mirosuri ascuțite protejează animalele împotriva puricilor și a altor paraziți.
  • Glandele subcutanate produc o substanță specială care conferă părului o strălucire frumoasă de argint. Eucaliptusii sunt foarte sensibili la radiațiile solare și această substanță este capabilă să absoarbă razele, neutralizând efectele lor dăunătoare.

Koal nu poate fi văzut în grădinile zoologice europene, deoarece în climatul temperat nu cresc eucalipt, iar animalele se confruntă cu foamete. În afara Australiei, acestea pot fi văzute doar în grădina zoologică din San Diego, unde o pădure de eucalipt a fost plantată special pentru aceste animale.

Vizionați videoclipul: STOP INDIFERENTEI (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org