Păsări

Kestrel obișnuit: descriere, habitat și mod de viață

Pin
Send
Share
Send
Send


Aspect și comportament. Mistrie de dimensiuni mici, de porumbei, cu aripi relativ largi și cu coadă lungă. Puțin mai mare decât șoimul roșu și derbnika, puțin mai mic decât hoblocul Forma este subțire, pantaloni "pantaloni" pe picioare sunt aproape nedezvoltate. Lungimea corpului este de 32-39 cm, greutatea masculilor este de 115-252 și 154-310 g de femele, iar anvergura este de 65-82 cm.

descriere. Culoarea generală este roșu roșu cu ochiuri negre, fundul este mai ușor decât partea de sus. Pene primare primare și pene de acoperire sunt de culoare maro închis pe partea de sus, partea inferioară a aripii este acoperită cu picături mici de culoare închisă. Un bărbat adult se deosebește de o femeie într-o mantie mai luminoasă, o cantitate mai mică de pară închisă în formă de picătură și din vârful în formă de săgeată, o capotă monotonă cenușie pe cap, o coadă gri monocromatică, cu o bandă apicală neagră încadrată cu o margine îngustă de culoare albă.

Femela are un cap, spate și coadă roșu, cu un model întunecat frecvent, longitudinal pe capac și transversal pe spate. Nadhvoste și părțile coada, de regulă, sunt gri, coada cu dungi transversale înguste și o bandă apicală mai largă, care este de asemenea mărginită cu alb. Bărbații la vârsta de 1-2 ani sunt de culoare asemănător cu femela. Cei tineri sunt asemănătoare femeilor, dar dimmer, cu pete mai mari și mai puțin picătoare pe piept și burtă.

Inelul orbital, cirezile și picioarele la păsările adulte sunt galbene, la tineri - pal, cu o nuanță albăstrui sau verzui. În comparație cu alte șoimi mici, kestrelul comun are cele mai largi aripi, cu apex obtuz. Când se ridică și se planifică, pasărea deseori deschide o coadă lungă cu o bandă preapică neagră vizibilă (mai ales în masculi). Din toate șoimele, cu excepția sestrului de stepă și a femelei de stepă derbnik, acesta diferă și în tonuri roșii pe spatele și partea superioară a aripilor, iar contrastul dintre bazele roșii ale aripilor și capetele lor întunecate este bine vizibil de sus.

Femelele de kestrel diferă de femelele de tufiș de stepă în proporții generale și de banda largi apicală pe coadă. La orice vârstă, păsările de ambele sexe diferă de sestrelul de stepă cu colțuri rotunjite, nu în formă de pană, coadă, întunecate, mai degrabă decât ghearele albicioase, "obișnuite", înguste pe obraji. Un adult de sex masculin este, de asemenea, o mare dezvoltare de pestrin intunecat pe spate, burta, piept si aripi, lipsa unei banda gri-albastru pe aripile.

Vocea. Mare și frecvent "cue indicii indicii ", În cerșit pentru femelele alimentare și sletki - mai lungi și vibrante"Cree și și. ».

Distribuție, statut. Distribuită aproape în toată Eurasia și Africa. În munți se găsește până la o altitudine de 4.500 de metri deasupra nivelului mării. În sudul zonei și în cea mai mare parte a Europei, din Rusia și părți moderate ale Asiei migrează în regiunile fără zăpadă pentru iarnă, inclusiv Ante-Caucazul, regiunea Mării Negre, Marea Caspică. Numărul și succesul speciilor cuibăritoare depind de numărul rozătoarelor. În partea europeană a Rusiei, specia a fost destul de comună, dar în ultimii ani sa înregistrat o scădere generală a numărului, motivele pentru care sunt necunoscute.

Modul de viață. Locuitorul tipic al spațiilor uscate deschise, în zona forestieră, este legat de marginile și terenurile agricole. Situat în mod plăcut în peisaje antropice, până în orașe. Hrănirea este dominată de mici rozătoare, în sud - șopârle și insecte, mai puține ori prind păsări. Se vâna jos deasupra pământului, fluturașul de zbor nu este rapid, uneori planifică sau plutește cu aripile și coada deschisă. Tehnica de vânătoare caracteristică - atârnă pe aripile fluturând peste pradă, apoi se scufundă în jos. Adesea el privește pentru voile și șoarecii din poli și fire.

Sosesc la începutul primăverii. Se hrănește în cuiburi de corvizi din copaci, în nișe de stânci, pe stânci, în clădiri, în cutii de cuiburi artificiale, ocazional în năluci, nișe și goluri. Sunt cunoscute așezările semi-coloniale. În ambreiaj, de obicei 3-6 ouă de culoare rugină tipică pentru șoimi, numai femela se hrănește timp de aproximativ o lună, hrănind puiul durează 27-35 de zile.

Primul costum de pui al puilor este alb, al doilea este gri-alb. În cuib, părinții sunt mai puțin agitați și agresivi decât ceilalți șoimi. Păsările tinere pot să se înmulțească în anul următor după naștere, fără a fi achiziționat încă echipamentul final pentru adulți. Zboară pentru iarnă în septembrie-noiembrie. Unele persoane se zăresc în mijlocul benzii, în principal în așezări.

Kestrel sau Common Kestrel (Falco tinnunculus)

Kestrel falcon (stepă, comună): descriere

Kestrel stepa și obișnuite sunt foarte asemănătoare unul cu celălalt. Șoimul de stepă este mult mai mic, dar în același timp mult mai frumos. Fotografii preferă să tragă această pasăre în zbor, mai ales bărbații. Are aripi incredibile. Kestrelul este roșu strălucitor, fără urme și puncte variate. Capul este de culoare albastru-albastru, iar pe coada în formă de pană există o margine neagră. Diferența izbitoare dintre șoimul de stepă este ghearele albe. Kestrel poate să stea pe cer pentru o lungă perioadă de timp. Dar pentru acest lucru își flutură constant aripile. Iar șoimul de stepă se blochează. Da, și trăiesc aceste păsări preferă colonii. Îi place să se hrănească cu insecte, în timp ce kestrul comun capturează și mănâncă rozătoare, mai puțin adesea insecte mari.

Această pasăre se găsește în Africa și Eurasia. Și în Rusia, unul dintre cele mai populare șoimi care trăiesc în Uralul de Sud, Altai, Transcaucazia este un șerpuit obișnuit. Habitatul și stilul de viață al șoimului sunt bine studiate. Pasărea se răspândește aproape pe tot teritoriul țării noastre, cu excepția tundrei. Îi place, bineînțeles, mai multe bănci de inundații de râuri mari, de stepă forestieră și de centuri forestiere mici. Pădurile dense nu sunt pentru ea, deoarece produce alimente în spațiu deschis.

În ultimii ani, civilizația absoarbe în mod activ habitatul natural al micului șoim, așa că sa "mutat" și sa stabilit perfect în megalopolisurile Europei. Iar apropierea unei persoane nu-l înspăimântă deloc.

obișnuit

Kestrelul este o pasăre obișnuită, de o culoare destul de modestă. Micul falcon se hrănește cu șopârle, șoareci și, uneori, cu insecte mari. În căutarea pradă, poate zbura aproape de pământ și să se uite pentru pradă pentru o lungă perioadă de timp. După ce a observat că, pasărea începe adesea să-și prindă aripile, închide și se învârte abrupt.

Ghearele puternice pe labele și viziunea dură vin în ajutorul păsării în obținerea hranei. În Kestrel, viziunea este mai clară decât la oameni, de peste 2,6 ori. Dacă oamenii aveau același lucru, atunci lista de verificare a oculistului putea fi ușor citită de la 90 de metri! Experții spun că micul falcon vede perfect radiațiile ultraviolete. Acest lucru îi oferă posibilitatea de a recunoaște resturile de urină de rozătoare pe pământ sau pe iarbă. Datorită faptului că un kestrel obișnuit poate să depărteze cu ușurință și să omoare aceste animale cu puțin efort. Familia Falcon este familia din care face parte kestrelul. Detașamentul pe care-l are, după cum știți, Falcon, și genul - Falcons.

Femeie și bărbat

Această pasăre are un pronunțat dimorfism sexual. Este ușor să distingi femela de bărbat de culoarea capului. Barbatul are nuante de gri deschis de pene de cap. Capul este o culoare maro simplă. Pe spate există pete negre vizibile, mai ales sub formă de diamant. Coada și partea din spate lângă coadă sunt acoperite cu pene strălucitoare. Capătul cozii este marcat cu dungi negre, cu margini albe. Sub ea sunt pene cremă și patch-uri abia vizibile de maro deschis. Pene de burtă și aripă sunt aproape albe.

Femela diferă de bărbat printr-o frumoasă bandă transversală, care se întinde pe spate. Ea are o coada maro, cu multe dungi transversale și o margine limpede la capăt. Abdomenul este strecurat de jos și mult mai întunecat.

Tânărul kestrel de sex masculin seamănă mai întâi cu femela în culori. Numai aripile sunt ușor mai scurte și mai rotunjite. Pene de zbor sunt decorate cu jante ușoare. Îngroșarea ciocului și inelului de ochi la tineri - de la albastru deschis la verde deschis, iar la adulți - galben. Coada este rotunjită deoarece penele de coadă sunt scurte. Aripile adulților acoperă pene de coadă, pe picioarele galbene închise ghearele foarte întunecate. Masa copacului comun este puțin mai mare de 200 de grame, masculul atinge aproape 300. Lungimea medie a bărbatului este de 34,5 cm, iar femela este de 36 cm. Aripile unei astfel de păsări mici sunt impresionante - 75-76 cm.

Unde este cuibul?

De la habitatele de iarnă micul sultan ajunge la mijlocul lunii aprilie - începutul lunii mai. Cuibul este răsucite în perechi. Mai puține ori mai multe perechi pot fi găsite în apropiere sau chiar într-o colonie, dar nu mai mult de 10 păsări.

Cuibul obișnuit preferă pe margini care nu sunt foarte deschise și chiar pe liniile electrice. Mai puțin frecvent, casa ei poate fi găsită pe stânci sau râuri mici, pe maluri abrupte. Structura cuibului nu este implicată, la fel ca majoritatea șoimilor, dar găsește cuiburi neocupate abandonate de magii, roi sau corbi. Uneori, familia de kestrels poate fi găsită într-un gol pe un copac stand-alone, și nu contează că gol nu a fost gol. Pasărea cu ușurință urmărește gazdele și se stabilește. Cuibul selectat este completat simbolic de mai multe filiale.

Luarea ouălor și incubarea

În funcție de vreme, kestrelul comun începe să planteze ouă spre sfârșitul lunii aprilie. Femelele încorporează aproximativ cinci ouă strălucitoare în nuanțe ocru. Dar ornitologii au găsit cuiburi cu 8 sau mai multe ouă. Șistonul de zidărie se întâmplă doar o dată pe an. În cazuri rare de deces ale tuturor ouălor, pasărea poate face încă o ouă. Doar femela incubeaza descendentii. Masculul lucrează pe hrană.

Puii apar o lună mai târziu. Imediat auziți bine și vedeți. După ce au apărut pe lumină, puicuțele puicuței sunt acoperite cu cel mai delicat alb jos și același cioc alb și gheare. În caz de pericol posibil, se prind pe spate, expunând ghearele ascuțite în sus sau pur și simplu se află pe fundul cuibului. Părinții sunt implicați în mod activ în descendenți. Apetitul copiilor este "serios". Alimentele necesită mult și adesea. Într-o zi, în timp ce cresc puii, doi părinți ucid mai mult de douăzeci de rozăși mici! În acest timp binecuvântat, ele aduc beneficii neprețuite fermierilor și grădinarilor. Și ei spun că pasărea "goală". Greșită, deoarece contribuția la conservarea recoltei este mare! Tânărul kestrel schimbă lent culoarea penajului unui adult. În acest moment, puii sunt deja interesați de viața înconjurătoare și necesită mai multă mâncare.

După 45-50 de zile, tânărul șoim este pregătit pentru primul zbor. În acest moment, puteți vedea "exerciții de gimnastică" pe marginea cuibului. În curând puii de kestrel vor fi pe aripă și vor merge cu părinții lor la terenurile de iarnă la sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie.

Numărul și dușmanii

În ultimii ani, kestrelul comun a fost supus bandajării pe scară largă. Datorită acestui fapt, ornitologii au aflat că o pasăre poate fi nomadă, migratorie sau sedentară. Acest comportament al kestrelului este afectat numai de aprovizionarea cu alimente în habitatele sale. Principalul sant de migrație se îndreaptă spre sudul Europei. Foarte des au fost văzute în Spania, Polonia, Belgia, Germania și chiar în Africa de Nord.

Această pasăre nu are dușmani, bine, dacă nu este un om. În anii șaptezeci ai secolului trecut, a fost posibil să se predea labe pentru o bună răsplată. Numărul de Kestrel comun a scăzut brusc. Motivul pentru aceasta - o mare încredere a păsărilor la oameni. De la începutul anului 2000, numărul de Kestrel este păstrat la același nivel.

Descrierea castrului

Kestrel - denumirea comună a 14 specii din genul Falco (falcons) care trăiesc în Eurasia, America și Africa. În spațiul post-sovietic, s-au stabilit două specii - bastoane comune și de stepă.

Potrivit unei singure versiuni, numele slavic "kestrel" provine din adjectivul "gol" din cauza inadecvării păsării pentru santinelă. De fapt, păsările implicate în falcon (adesea în SUA), deci versiunea poate fi considerată falsă. Mai aproape de adevăr, porecla ucraineană (și interpretarea sa) "bivolită": când se hovering, pasărea este mereu întoarsă să se confrunte cu vântul.

apariție

Acesta este un mic șoim frumos, cu un cap frumos plantat și forme armonioase, aripi largi și o coadă lungă rotunjită (datorită penelor de direcție externe scurtate). Kestrelul are ochi rotunzi mari, un cioc ciocănut și cu labe galbene închise, cu gheare negre. Dimensiunea corporală, culoarea și aripile variază în funcție de diferitele specii / subspecii, însă, în general, kestrelul nu crește mai mult de 30-38 cm, cu o greutate de 0,2 kg și o aripă de până la 0,76 m. La adulți, capetele aripilor ajung la vârful coada. Cel mai mic kestrel este Seychelles.

Lungimea corpului său nu depășește 20 cm, iar anvergura aripii este de 40-45 cm. Penajul general este maro, cenușie, maro sau roșiatică. Punctele întunecate sunt observate pe penele superioare. Una dintre cele mai izbitoare este american (passerine) kestrel, masculii de care surprinde cu contraste. În penajul lor roșu-roșu, gri deschis, alb și negru sunt combinate (femelele sunt vopsite mai modest).

Este important! Păsările tinere au aripi mai scurte și rotunjite (comparativ cu adulții), iar culoarea penajului seamănă cu femelele. În plus, minorii au cireșe de lumină albastră / lumină verde și accidente vasculare cerebrale în jurul ochilor: la păsările mai mari, acestea sunt de obicei galbene.

Kestrele (de stepă și comune) cunoscute de Rusia sunt foarte asemănătoare între ele, cu excepția faptului că primul este ușor inferior celui de-al doilea în dimensiune și are o coadă în formă de pană mai lungă. Iar aripile kestrelului sunt mai înguste.

Caracterul și modul de viață

În fiecare zi, kestrelul zboară în jurul ținuturilor sale de vânătoare, aruncând rapid aripile largi. Cu un flux de aer favorabil (și chiar mănâncă pradă), kestrelul trece la planificare. Aceste șobolani pot zbura în aer, de exemplu, într-o cameră închisă, iar când se deplasează pe cer se întorc să se confrunte cu briza viitoare. Ochiul cuțerului observă semnele ultraviolete și ale urinei (strălucitoare în lumină), care sunt lăsate de rozătoare mici.

Cu cât este mai intensă strălucirea, cu atât este mai mare pradă: când o văd, pasărea se învârte și își prăbușește ghearele în ea, încetinind deja lângă pământ. Aproape toate kestrele se pot deplasa într-un zbor tremurător neobișnuit de spectaculos (această abilitate îi distinge de cele mai multe alte șoimi mici).

În acest caz, pasărea întoarce coada cu un ventilator și o micșorează ușor, adesea și repede înfiptă aripile. Aripi care deplasează un volum mare de aer într-un plan orizontal larg, pentru a asigura suspendarea (la o înălțime de 10-20 m), ceea ce este necesar pentru a căuta victima.

Acest lucru este interesant! Viziunea Kestrel este mai clară decât viziunea oamenilor, de 2,6 ori. Un bărbat cu o asemenea vigilență ar fi putut citi, de sus în jos, tabelul lui Sivtsev, după ce sa mutat la 90 de metri distanță de ea. Bărbații emit cel puțin 9 semnale sonore diferite, iar femelele - deja 11. Sunetele variază în funcție de frecvență, înclinație și volum, în funcție de ocazia care a făcut ca kestrelul să țipă.

Bandajul a ajutat la stabilirea faptului că sirena (în funcție de interval) poate fi sedentară, nomadică sau exprimată ca pasăre migratoare. Comportamentul migratoare al speciei este determinat de abundența sau deficitul alimentar. Migratoarele de zmeură zboară joasă, de obicei nu cresc peste 40-100 m și nu întrerup zborul chiar și în condiții meteorologice nefavorabile. Kestrelii pot zbura peste Alpi, ceea ce se explică prin dependența lor scăzută de curenții de aer în ascensiune. Dacă este necesar, pachetele zboară peste ghețari și vârfuri, dar mai des se compun un traseu de-a lungul trecerilor.

Dimorfismul sexual

Femelele de sex feminin sunt mai mari și mai grele decât bărbații, în medie, cu 20 g. În plus, persoanele de sex feminin sunt predispuse să câștige greutate în timpul sezonului de reproducere: în acest moment, greutatea femelei poate depăși 100 g. Cu cât femelele sunt mai mari, cu atât sunt mai numeroase ambreiajul și pușii sănătosi. La bărbați în timpul anului, greutatea aproape nu se schimbă.

Este important! Dimorfismul sexual este urmărit în culoarea penajului, acoperind în special capul pasărelor. Femela este colorată uniform, în timp ce capul bărbatului este colorat diferit decât corpul și aripile. Astfel, în kestrele de sex masculin capul este întotdeauna gri deschis, iar în femelă este de culoare maro, ca întregul corp.

De asemenea, penajul superior al bărbaților este, de obicei, mai colorat decât la femele, ceea ce indică o creștere sporită la partea inferioară (mai închisă decât cea masculină) a corpului.

Grupul comun Kestrel

  • Falco punctatus - Kestrelul mauritian,
  • Falco newtoni - kestrel din Madagascar,
  • Falco moluccensis - Kestrel moluccanic, comun în Indonezia,
  • Falco tinnunculus - Kestrelul comun locuiește în Europa, Asia și Africa,
  • Falco araea - Seychelles kestrel,
  • Falco cenchroides - bersard gri sau australian, descoperit în Australia / Noua Guinee,
  • Falco tinnunculus rupicolus - un subspecii de kestrel comun, izolat într-o specie separată Falco rupicolus, trăiește în Africa de Sud,
  • Falco duboisi reunion kestrel - o specie dispărută care a trăit în jurul. Reuniunea în Oceanul Indian.

Grup de kestreluri africane gri

  • Falco dickinsoni - Kestrelul lui Dickinson, de asemenea, cunoscut sub numele de falcon negru-susținut, este comun în Africa de Est în ceea ce privește Africa de Sud,
  • Falco zoniventris - sirena Madagascar striată, endemică pentru Madagascar,
  • Falco ardosiaceus este un kestrel gri, găsit de la centrul la Africa de Sud.

Al patrulea grup este singura specie de Falco sparverius care locuiește în America de Nord și de Sud - vulturul american sau vrabia.

Habitat, habitate

Kestrelii s-au împrăștiat pe tot globul și se găsesc în Europa, Asia, America, Africa și Australia. Пернатые легко адаптируются к разным ландшафтам, преимущественно равнинным, избегая как излишне густых чащ, так и безлесных степей. Пустельга селится на открытой местности с низкой растительностью, где в изобилии водится мелкая дичь (объект птичьей охоты). Если кормовая база богатая, птицы быстро приспосабливаются к различным высотам. При отсутствии деревьев пустельга гнездится на опорах линий электропередач и даже на голой земле.

Acest lucru este interesant! În Europa Centrală, păsările se găsesc nu numai în păduri, ci și în peisaje cultivate. Kestrel nu se teme să fie aproape de oameni și se găsește din ce în ce mai mult în oraș, stabilindu-se în zone rezidențiale sau în ruine.

Șistrul de stepă trăiește în stepele și semi-deșerturile, unde cuibuiesc în movile în vrac, ruinele de pietre și ghearele de piatră ruinate. În partea europeană a Rusiei, ea selectează ravene de cuibărit, grinzi (cu stânci de alunecare) și văi ale râurilor, pe malurile cărora se găsesc aflorimente de roci-mamă. În munții din Siberia de Sud și în Uralul de Sud, păsările zboară spre văi ale râurilor, laturi cu grinzi, pante de creastă, aflorimente stâncoase ale munților rămași, coridoare pe înălțimi de formă platou și creste pe dealuri.

Kestrel Dieta

Kestrelul, ca și mulți prădători cu pene, își prind ghearele la sacrificiu, terminând cu un cioc în spatele capului.. Vânătoarea se face din prisada (stâlpi, copaci, palisokov) sau din zbura. Vânătoarea din prisadă apare adesea și are mai mult succes în timpul frigului, într-un zbor tremurând - în sezonul cald (21% din atacurile cu succes, iar 16% în timpul iernii).

În plus, scufundările de la înălțime sunt practicate în cazuri speciale: de exemplu, pentru un atac brusc asupra unui grup mare de păsări mici care ocupă terenuri agricole. Compoziția dietă zilnică a kestrelului este determinată de condițiile sale de viață, în funcție de climă și de teren.

Animale care vânează kestrele:

  • mici rozătoare, în special volei,
  • mici păsări cântece, inclusiv vrabii de casă,
  • pui de porumbei sălbați,
  • șobolani de apă,
  • șopârle și râme,
  • insecte (gândaci și lăcuste).

Acest lucru este interesant! Pentru a compensa consumul de energie, kestrele trebuie să mănânce păsări de curte egale cu 25% din masa lor în fiecare zi. La autopsie, în stomacurile de păsări moarte au fost găsite în medie o pereche de șoareci care au fost digerate.

Insectele și nevertebratele sunt consumate de grupuri care nu știu încă cum să producă animale mai mari, precum și de viermi adulți cu deficit de mamifere mici.

Reproducere și descendenți

În Europa Centrală, în perioada martie-aprilie se observă viermi de împerechere, care au o aripă intermitentă de aripi, se învârt în jurul axei și alunecă în jos. Zborul bărbatului, însoțit de un strigăt de apel, are două obiective - de a atrage o femeie și de a trage granițele parcelei.

Mai des, femeia invită la pereche, care se apropie mai mult de bărbat și face un strigăt care seamănă cu sunetul unei pui flămânzi. După contact, partenerul zboară la cuib, chemând-o pe prietenul ei cu un strigăt de apel. În continuare, bărbatul se așează pe cuib, se zgârie și se adâncește cu gheare, iar când apare o femelă, începe să sară emoționat în sus și în jos. Pentru ca femeia să se așeze pe cuibul selectat, bărbatul o cajolează cu un tratament pre-capturat.

Acest lucru este interesant! Un cuib de kestrel în afara copacului arată ca o fosa superficială sau o zonă curățată, unde se află ouăle de la 3 la 7 varietăți (de obicei 4-6). Femelele stau strâns pe gheare, lăsându-le în pericol: în acest moment se cerc peste cuib, emițând un praf alarmant caracteristic.

Șestrul de stepă preferă să construiască cuiburi în nișe, crăpături de stânci și roci de lut, între pietre sau pe pante colinare. Cuiburile cuiburilor se găsesc în ruinele clădirilor de piatră (printre stepi) și în cavitățile grinzilor de beton care acoperă taberele de vară de vită. Populațiile spaniole dau adesea cuiburi în zone rezidențiale, urcând în nișe sub acoperiș. Șistrul de stepă formează colonii (de la 2 la 100 perechi), cu un interval între cuiburi de 1-100 m. Distanța dintre diferite colonii este de la 1 la 20 km.

Inamici naturali

Adugând puii în pădure, sirena (ca și restul șoimilor) nu se obosește să construiască un cuib, ocupându-i pe cei rămași de magii, cârnați și cârje. Acest trio de păsări este considerat a fi dușmani naturali ai kestrelului, și nu indivizi adulți, ci gheare și pui în creștere.

De asemenea, kestrel cuiburi ruin martens și oameni. Ultima pentru curiozitatea idle. Treizeci de ani în urmă, kestrele au căzut pe fața vânătorilor, dar acum se întâmplă foarte rar. Dar în Malta, kestrelul a fost distrus complet prin împușcare.

Populația și statutul speciilor

În 2000, kestrelul a apărut în "Păsările globale amenințate de dispariția lumii", în cea mai mare parte datorită a două specii a căror existență este în pericol. Aceste specii (Seychelles și Kestrels Mauritian) sunt, de asemenea, enumerate în Lista Roșie a IUCN.

Mauriciul Kestrel, cu un total de 400 de persoane (din 2012), este considerat endemic al insulei Mauritius și este recunoscut ca o specie pe cale de dispariție ca urmare a unei tendințe demografice negative. Ciclul de Seychelles este, de asemenea, clasificat ca o specie pe cale de dispariție. Populația a 800 de păsări nu recurge la migrații și trăiește exclusiv în arhipelagul din Seychelles.

Cartea Roșie a IUCN estimează populația mondială a steperului de stepă la 61-76,1 mii de indivizi (30,5-38 mii de perechi) și îi atribuie statutul de "vulnerabilitate minimă".

Acest lucru este interesant! Spre deosebire de declinul sever înregistrat în a doua jumătate a secolului trecut, specia a găsit stabilitate și chiar crește în unele părți ale gamei sale. Cu toate acestea, în Cartea Roșie a Rusiei, kestrelul de stepă este desemnat ca specie pe cale de dispariție.

Cea mai numeroasă specie este kestrelul comun, a cărui populație europeană (conform IUCN) variază de la 819 mii la 1,21 milioane de păsări (409-603 mii de perechi). Având în vedere că populația europeană reprezintă aproximativ 19% din totalul mondial, populația întregii populații se apropie de 4,31-6,37 milioane de păsări adulte.

În Africa de Vest, factorii antropogeni care duc la degradarea habitatului au provocat dispariția kestrelului:

  • pășunatul în masă,
  • recoltarea lemnului
  • incendii extinse
  • utilizarea pesticidelor.

Pierderea animalelor în Europa este, de asemenea, asociată cu intensificarea agriculturii și, în special, cu utilizarea organoclorului și a altor pesticide. Între timp, kestrelul aparține păsărilor cele mai utile: în câmpuri activează în mod activ lăcustele, șoarecii de câmp și hamsterii.

Vizionați videoclipul: Codrul Secular SLATIOARA - The Venerable Forest Rarau Mountains, Bucovina, Romania (Martie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org