Animale

Platypus - un animal sau o pasăre?

Pin
Send
Share
Send
Send


Platypusul este o modalitate foarte specială de dezvoltare evolutivă și este posibil să vorbim foarte mult despre el, ceea ce, de fapt, ne vom ocupa mai departe. Într-adevăr, în această fiară există o mulțime de paradoxuri și trăsături uimitoare.

La început, când animalele europene au adus rămășițele, care anterior fuseseră platypus, nu credeau deloc în existența unui astfel de animal și erau considerate aduse de o glumă. Ciocul rață și o coadă ciudată au fost atașate blănii castorului - exact așa arăta platypusul. Cu toate acestea, în viitor, existența acestui animal a fost confirmată și a început să fie studiată mai detaliat.

Cine este platypusul

După cum știți, oamenii de știință pentru clasificarea tuturor animalelor. Diviziunea strictă vă permite să înțelegeți ce caracteristici au animale diferite, care au venit de la cine și multe altele.

Așa cum am menționat mai devreme, platypusul este o ramură separată a evoluției, astfel încât la început nu au putut înțelege la ce clasă i sa atribuit.

  1. Are un cioc și se poate numi o pasăre, dar are blană ca animalele.
  2. Are o ieșire (cloaca) ca reptile sau păsări, dar femelele le hrănesc pe copii cu lapte, ca niște animale.
  3. Femelele, deși sunt mamifere (în timp ce glandele mamare ca atare sunt absente și femelele eliberează pur și simplu laptele pe suprafața abdomenului, de unde îl o linge pe platypus), ci ouă, din nou ca păsările și reptilele.

Astfel, există semne care indică diferite clase de ființe vii și în general confundă și inițiază o întrebare logică - cum poate exista un astfel de lucru. Apropo, mulți din acest motiv consideră că acest animal este o manifestare a unui simț ciudat de umor în natură și evoluție.

Cu toate acestea, nu vom fi distrași de umorul naturii, însă să ne întoarcem la clasificarea oamenilor de știință care au creat platypuses și echidnane (și animale ciudate care provin de asemenea din Australia, unde există mulți reprezentanți destul de ciudați ai lumii animalelor în general) este o unitate separată în clasificare. Acum, platypus și echidna sunt reprezentanți ai ordinului de stabilire a ouălor (de asemenea, monotremes, cloacal sau subclass primar), care au un set de caracteristici caracteristice numai acestora.

Cel mai interesant lucru la ouarea este prezența multor trăsături reptiliene. Cu toate acestea, nu sunt strămoșii de marsupiali sau de alte animale. Ei s-au dezvoltat complet separat și astfel au devenit ceva uimitor, nu ca orice alte creaturi vii.

Caracteristicile pe care le are platypusul

Mulți nu au văzut această fiară, chiar și în grădinile zoologice, numai în imagini sau videoclipuri. Prin urmare, oamenii de multe ori nu reprezintă nici măcar câteva fapte fundamentale despre platypus:

  1. Ciocul său este de fapt moale și este o piele care se întinde între cele două oase arcuite care se deplasează de-a lungul laturilor.
  2. Ciocul este folosit pentru un sentiment special - electrorecepția, care este recunoașterea impulsurilor de câmp electromagnetic de la alte animale, în special, platypus caută în felul acesta diverse intervertebrate în apă și se hrănește cu aceste creaturi - și cu ajutorul unui cioc.
  3. Paws, el pune pe părți ale corpului ca reptile, și nu animale, care dețin cele patru picioarele lor sub corp în timpul mersului pe jos. Apropo, datorită acestui fapt, testiculele platypuses de sex masculin nu necesită scrot, deoarece suprafața corpului rămâne rece și spermatogeneza (care necesită o temperatură mai scăzută decât temperatura corporală generală) poate continua normal.
  4. Masculii din platypus au un penis furcat - asemenea reptilelor, iar femelele au doar un singur ovar, din care o pereche de ouă se deschid, care la zece zile după ce au fost în gaura de duckweed dau mici platypuses.
  5. Persoanele fizice deschid cochilii propriilor ouă cu un dinte special pe cioc, care se numește ou și cade după o anumită perioadă de timp, cum ar fi dinții de lapte la om, de exemplu.
  6. Platypusul este un animal otrăvitor, iar pentru un mamifer această stare de lucruri este extrem de rară. O mișcare a picioarelor posterioare poate trimite un animal de mărimea unui câine în lumea următoare și, dacă un platypus lovește o astfel de persoană, atunci el (adică o persoană, nu un platypus) va suferi o agonie semnificativă pentru câteva zile la rând și aceste dureri nu vor eliminat chiar anestezice puternice. Prin urmare, nu mâncați platypuses (în special bărbați, la femele aceste spurs dispar cu vârsta).
  7. Platypus se poate mârâi ca un prădător teribil și face și alte sunete care sunt, de asemenea, destul de originale.
  8. Platypus devine chel cu vechime, în principal în zona coada. De asemenea, bărbații tineri au dinți care se îndepărtează odată cu vârsta.

În general vorbind, platypusul este o combinație a celor incongruente, are o coadă și o labirură de vidră și un cioc de rață. El pune ouă și tânărul se hrănește cu lapte, este potrivit să spun despre asta - un miracol al naturii.

Mai serios, astfel de creații ale naturii ne permit să vedem câte moduri diferite pot evolua și câte opțiuni pot fi create de ființele vii. Astfel de creaturi vă permit să visați și să învățați multe. Pe această bază, este ușor de înțeles - posibilitățile naturii sunt nesfârșite.

Structura corpului

Platypusul este o creatură destul de compactă, care cântărește până la 3 kilograme, cu o lungime a corpului de până la 60 de centimetri, un sfert din această lungime fiind ocupată de coadă. Femelele în dimensiune, de obicei mai mici decât bărbații, nu au un vârf la picioarele posterioare după primul an de dezvoltare.

Ei au ochi destul de mici, dar văd foarte mult și auzim și ei, dar aceste sentimente nu funcționează sub apă. Prin urmare, prin scufundări, ele utilizează electrorecepție (acest sentiment vă permite să surprindeți, de exemplu, impulsurile care provin din contracția mușchilor altor animale) și să vă îndreptați capul către părți pentru a vă căuta pradă ca rahatul sau rechinii. Bumbacul său este moale, gros, culoarea este întunecată. Ochii și urechile sunt situate în depresiuni, care sunt închise când sunt scufundate sub apă, iar nările sunt de asemenea închise cu vane speciale, astfel încât apa să nu penetreze în aceste cavități.

Duckbones picioare, care au o structură hibrid și pot fi utilizate în mod eficient atât în ​​apă și pe uscat, merită o atenție deosebită. Pentru a înota în mod normal, există membrane între degetele picioarelor, care într-un mod special sunt pliate pe pământ și permit ca ghearele să iasă în afară. Platypusul nu numai că se mișcă rapid de-a lungul pământului, ci și săpa foarte bine terenul și construiește diferite nurci pentru propria sa reședință.

În concluzie, acest paragraf ar trebui să ia în considerare caracterul fiziologic, care este capacitatea de a regla temperatura corpului său. De fapt, platypus combină capacitatea reptilelor și a animalelor. Pe pământ, menține o temperatură de peste 30 de grade, dar dacă se scufundă foarte mult în apă rece, atunci își reduce temperatura la 5 grade Celsius și se adaptează perfect condițiilor externe.

Habitat și comportament

Platypus trăiește în principal în Australia și Tasmania, este o creatură destul de timidă, deci este destul de greu să vedem cum plouăcele merg sau înotă.

Această fiară uimitoare petrece mult timp în apă, unde se hrănește cu diverse viermi și crustacee. El mănâncă în cantități mari, deoarece nu are stomac. În acest fel, platypus poate mânca alimente aproximativ egale cu greutatea proprie, deoarece "produsele" nu sunt digerate în stomac (care este absent), dar sunt imediat în intestin.

Platypusul intră într-un fel de simbioză cu cormoranul australian. În perioada de înot și scufundări până la fund, el ridică praful și flushes out pește, care plutesc la suprafață și, astfel, se oferă cormoranilor. Prin urmare, în cazul în care platypus pur și simplu înoată și nu se aruncă cu capul, cormoranii îi ușoară, uneori, ușor "să-i înveselească" cu ciocul, ca să zic așa, sugerând că scufundă din nou și conduce peștele la suprafață.

Aceste animale preferă corpuri curate de apă, dar, în general, nu sunt deosebit de solicitante și, prin urmare, locuiesc aproape oricum mai mult sau mai puțin în conformitate cu condițiile de apă necesare din partea de est a Australiei. Deși animalele sunt destul de timid, nu ar trebui să utilizați disponibilitatea de platypus și flirt cu ei.

Cele mai active animale sunt minunate noaptea. Scapă-te de pradă de 75 de ori pe oră și stai sub apă timp de 40 de secunde. Astfel, ei sunt destul de activi și au puțină odihnă, continuând să "lucreze" neîncetat în căutarea hranei.

Dimineața, platypus-ul se întoarce pe propriul său burrow, unde se odihnește pe tot parcursul zilei. Pentru a fi în casa lui uscat, el face o intrare îngustă în burrow și, când se strecoară acolo, își șterge propriile blănuri pe margini, eliberându-se de umiditate excesivă, fixată pe blană.

Caracteristici ale aspectului

Duck-facturile au un corp ușor rotund, alungit. Se termină cu o coadă lată și plată, ca un castor. Atât coada, cât și labe scurte, întinse între degetele membranei, îi ajută să plutească.

Ochii sunt foarte mici. Urechi - găuri simple. Audierea și vederea fără importanță, dar simțul mirosului este excelent.

Ciocul neobișnuit al platypusului nu are aproape nimic în comun cu ciocul de păsări. Are fălcile obișnuite ale fiarei, fără dinți. Dar, pe de altă parte, există receptori atât de sensibili la marginile ciocului care, ca și rechinii, pot să prindă oscilații electrice slabe de la prada în mișcare.

Boala otrăvitoare a platypusului

Femele de dimensiuni mai mici, cu lungimea de până la 45 cm, cu o greutate mai mică de 1 kg. Masculii pot ajunge până la 2 kg, iar corpul este alungit la 60 cm.

Femelele nu nasc copii, ele, ca reptilele, fac ouă. Numai ele sunt acoperite nu de o cochilie, ci de o cornee densa.

Ca atare, nu există glande mamare. Laptele curge doar de la conductele speciale în pliurile de pe burtă.

Dar aceste trăsături uimitoare ale platypus nu se termină acolo.

Bărbații sunt protejați de dușmani de pinteni localizați pe picioarele din spate. Lungimea lor este de aproximativ 2 cm, și nu sunt doar ascuțite, ci conțin și o otrăvire puternică.

Platypus Stil de viață

Întreaga viață a platypusului trece în apropierea unor râuri mici, cu băi mici. Este pe țărm că ei săpe o gaură pentru ei înșiși în zi, în cazul în care trăiesc permanent.

Aceste animale sunt nocturne, dormind într-o gaură în timpul zilei. Poate cădea într-o hibernare scurtă, de 10 zile înainte de sezonul de împerechere. Scopul hibernării este probabil să câștige forță pentru reproducere.

Platypuses sunt foarte atenți și rareori apar unei persoane, ascunzându-se în burrows.

Înotul platypus

În căutarea hranei în dimineața devreme sau mai aproape de noapte.

Practic, ei caută alimente în partea de jos a rezervorului, lovind cu ciocurile lor o masă de sedimente de nămol. Capturați viermi, moluște, mormoloci, orice crustacee, dar nu mâncați imediat. Toate animalele sunt stocate în spatele obrajilor, iar deja pe pământ sunt zdrobite de fălci.

Abilitatea de a efectua electrolocația nu ajută la confiscarea obiectelor necomestibile.

Ei trăiesc unul câte unul și nu formează perechi. Toate curtenirea căsătoriei se reduce la faptul că bărbatul apucă femela de coadă în apă.

În general, coada femelei în această perioadă joacă un rol important. Pentru ei, ea poartă o iarbă moale pentru a dormi în uriașă și, de asemenea, închide intrarea în burr cu pământ. Deci, ea timp de 2 săptămâni, în timp ce ombulează ouă, asigură siguranța ei.

Cubs platypus

Există puține ouă, una sau două, după 7 zile, trapa tânără, de asemenea, mică, de aproximativ 2 cm. Sunt complet neajutorați și orbi. Nu este clar de ce, dar se nasc cu dinți care cad după terminarea hrănirii laptelui.

Câte 11 saptamâni, micul rață rămâne orb. Și în gaură sunt 4 luni. Mama îi hrănește cu lapte, doar ocazional ieșind din gaură pentru mâncare. În această perioadă, este neobișnuit de voros, poate mânca atât cât se cântărește.

În natură, trăiesc aproximativ 10 ani. Principalii dușmani sunt câinii dingo sălbatici, șopârlele și pitonii. Platypusul este protejat de acestea cu ajutorul unui bolțuitor otrăvitor.

Pentru persoanele care vânează platypus din cauza pielii lor, otravă nu este letală, dar un spur prick provoacă dureri severe.

Din cauza ecologiei tulburate, aceste animale uimitoare au început să dispară, așa că sunt crescute special în rezervațiile naturale și grădinile zoologice.

Aspect și descriere

Lungimea corpului unui platypus adult poate varia în intervalul de 30-40 cm. Coada are o lungime de 10-15 cm, cel mai adesea cântărește aproximativ două kilograme. Corpul masculului este de aproximativ o treime mai mare decât corpul femeii.. Corpul este ghemuit, cu picioare destul de scurte. Partea coada este aplatizată, cu acumulare de rezerve de grăsime, asemănătoare cu o coadă de beaver, acoperită cu lână. Blana de platypus este destul de groasă și moale, de culoare maro închis pe spate, și cu o tentă roșiatică sau gri pe partea abdominală.

Acest lucru este interesant! Platypuses au un metabolism scăzut, iar temperatura corporală normală a acestui mamifer nu depășește 32 ° C. Animalul reglează ușor indicatorii de temperatură ai corpului, crescând nivelul metabolismului de mai multe ori.

Capul este rotunjit, cu o regiune facială alungită, transformându-se într-un cioc plat și moale, acoperit cu piele elastică, întins pe o pereche de oase arcuite subțiri și lungi. Lungimea ciocului poate ajunge la 6,5 ​​cm cu o lățime de 5 cm. O caracteristică deosebită a cavității bucale este prezența pungilor de obraz pe care animalele le folosesc pentru a stoca alimentele. Partea inferioară sau baza de cioc la bărbați are o glandă specifică care produce un secret cu un miros caracteristic al mirosului. Minorii au opt dinți fragili și rapid abrazivi, în timp ce înlocuiesc plăcile cheratinoase.

Picioarele cu cinci degete ale rafturilor sunt perfect adaptate nu numai pentru înot, ci și pentru săparea în zona de coastă. Membranele de înot, situate pe labele din față, ies în fața degetelor și se pot îndoi, expun gheare destul de ascuțite și puternice. Partea de membrană a picioarelor posterioare are o dezvoltare foarte slabă, prin urmare, în procesul de înot, platypus este folosit ca un fel de stabilizator de direcție. Când se deplasează platypusul peste pământ, mersul acestui mamifer este similar cu cel al unei reptile.

Pe partea de sus a ciocului sunt deschideri nazale. O caracteristică a structurii capului platypusului este lipsa auriculelor, iar găurile auditive și ochii sunt situate în caneluri speciale pe părțile laterale ale capului. Când se scufundă, marginile deschiderilor auditive, vizuale și olfactive se închid rapid și pielea de pe cioc le-a preluat funcțiile. O electro-locație specială ajută mamiferele în procesul de vânătoare subacvatică să detecteze cu ușurință pradă.

Habitat și stilul de viață

Până în 1922, populația de platypus se găsea exclusiv în patria sa - teritoriul din estul Australiei. Zona de distribuție se întinde de pe teritoriul Tasmaniei și Alpii australieni până la periferia Queensland. Populația principală a mamiferelor ouătoare este în prezent distribuită exclusiv în estul Australiei și Tasmania. Mamifarul, de regulă, conduce un mod secret de viață și locuiește în partea de coastă a râurilor mijlocii sau a corpurilor naturale de apă cu apă stagnantă.

Acest lucru este interesant! Cea mai apropiată, legată de specia platypus a unui mamifer este echidna și prohide, cu care platypus aparține ordinului monotremata sau oviparos, iar unele caracteristici seamănă cu reptilele.

Duckbones preferă apă cu temperaturi cuprinse între 25.0 și 29.9 ° C, dar apă potabilă este evitat. Locuirea unui mamifer este reprezentată de un burta scurtă și dreaptă, a cărei lungime poate ajunge până la zece metri. Fiecare astfel de orificiu are în mod necesar două intrări și o cameră internă bine menținută. O intrare este în mod necesar subacvatică, iar a doua este situată sub sistemul radicular al copacilor sau în păduri destul de dense.

Platypus hrănire

Platypuses înot și se arunca cu capul în aer superb, și, de asemenea, pot sta în apă timp de cinci minute. În mediul acvatic, acest animal neobișnuit este capabil să-și petreacă o treime din zi, datorită necesității de a mânca o cantitate semnificativă de alimente, al cărui volum adesea reprezintă un sfert din greutatea totală a platypusului.

Principala perioadă de activitate se încadrează în amurg și în noaptea. Întreaga cantitate de alimente din platypus este alcătuită din animale acvatice mici care cad în ciocul unui mamifer după ce agită fundul rezervorului. Dieta poate fi reprezentată de diverse crustacee, viermi, larve de insecte, mormoloci, moluște și diverse vegetații acvatice. După ce mâncarea este colectată în pungile pentru obraz, animalul se ridică pe suprafața apei și îl mănâncă cu ajutorul fălcilor de corn.

Creșterea platypusului

În fiecare an, platypus hibernates, care poate dura cinci până la zece zile. Imediat după hibernare la mamifere, începe faza de reproducere activă, care se încadrează în perioada august - ultima decadă a lunii noiembrie. Împerecherea unui animal semiacvatic se produce în apă.

Pentru a atrage atenția asupra ei însuși, bărbatul mușcă delicat femelele de coadă, după care perechea înota pentru o vreme într-un cerc. Заключительной стадией таких своеобразных брачных игр становится спаривание. Самцы утконоса полигамны и не образуют устойчивых пар. В течение всей своей жизни один самец способен покрыть значительное количество самок. Попытки осуществить разведение утконоса в неволе крайне редко заканчиваются успешно.

Высиживание яиц

Сразу после спаривания самка начинает рыть выводковую нору, которая более длинная, чем обычная нора утконоса и имеет специальную гнездовую камеру. Внутри такой камеры из стеблей растений и листвы строится гнездо. Pentru a proteja cuibul împotriva atacurilor de prădători și de apă, femela închide coridorul de gaură cu blocaje speciale din trafic. Grosimea medie a fiecărui astfel de fișă este de 15-20 cm. Pentru a realiza un dop de pământ, femela folosește secțiunea de coadă, având o mistrie de construcție.

Acest lucru este interesant! Umiditatea constantă în interiorul cuiburilor create permite protejarea ouălor așezate de femelele de platypus de uscarea dăunătoare. Ovipoziția apare la aproximativ două săptămâni după împerechere.

De regulă, într-un ambreiaj există o pereche de ouă, dar numărul acestora poate varia de la unu la trei.. Platypus ouă seamănă cu ouăle reptile și sunt rotunjite. Diametrul mediu al unui ou acoperit cu un tip murdar murdar, de piele, nu depășește un centimetru. Ouăle sunt legate printr-o substanță lipicioasă care acoperă coaja din exterior. Perioada de incubație durează aproximativ zece zile, iar femela incubând ouăle rar pleacă din cuib.

Cubs platypus

Puii de papagal se naște goi și orbi. Lungimea corpului lor nu depășește 2,5-3,0 cm. Pentru a trapa, cubul rupe prin coaja de ou cu un dinte special, care cade imediat după eliberare. După ce și-a întors spatele, femelele își plasează tânărul pe burtă. Alimentația laptelui se realizează folosind pori larg extinse situate pe abdomenul femeii.

Laptele care curge prin firele de lână se acumulează în canelurile speciale în care puii îl găsesc și îl linguează. Platypusele mici își deschid ochii după aproximativ trei luni, iar hrănirea laptelui durează până la patru luni, după care bebelușii încep să treacă treptat din gaură și să vâneze singuri. Maturitatea sexuală a tânărului platypus vine la vârsta de 12 luni. Durata medie de viață a unui platypus în captivitate nu depășește zece ani.

Inamicii Platypus

În condiții naturale, platypusul nu are un număr mare de dușmani. Acest mamifer foarte neobișnuit poate fi o pradă destul de ușoară pentru șoimii de monitorizare, pietoni și, uneori, leoparzi de mare înotați în apele râului. Ar trebui să ne amintim că platypuses aparțin categoriei de mamifere otrăvitoare și minori posedă rudimente de spurs excitat pe membrele posterioare.

Acest lucru este interesant! Pentru pescuitul de platypus, câinii erau cel mai adesea folosiți, care ar putea prinde un animal nu numai pe uscat, ci și în apă, dar majoritatea "captatorilor" au murit după ce platoupusul a început să folosească pinteni otrăvitori pentru al proteja.

Femelele cu vârsta de un an pierd o astfel de metodă de protecție, în timp ce bărbații, dimpotrivă, crește în dimensiuni și ating o lungime de un an și jumătate centimetri până la etapa pubertății. Spurturile prin canale sunt conectate la glandele femurale, care în sezonul de împerechere produc un amestec complex, otrăvitor. Aceste pinteni otrăvitori sunt folosiți de bărbați în lupte de împerechere și pentru a le proteja de pradă. Otrava platypusului nu este periculoasă pentru oameni, dar poate provoca destule

Magazine pentru animale de companie

Caracteristici fizice

Platypus este una dintre cele două specii de animale care aparțin ordinii monotremilor. Este singurul reprezentant printre mamiferele aparținând familiei ornithorhynchidae. Tradus în engleză, cuvântul "Platypus"Sună ca" Platypus ", și este derivat din platoul grecesc (plat, lat) și pous (laba cu șaibă la animale).

Platypus are o serie de caracteristici caracteristice pentru reptile, inclusiv folosirea aceleiași gauri pentru reproducere și reproducere a deșeurilor, capacitatea de a depune ouă, prezența marginilor suplimentare, sinteza internă a acidului ascorbic. Dar chiar și în ciuda acestor caracteristici, are mult mai multe în comun cu mamiferele. Durata de viață a acestui animal unic este de 10-15 ani.

dimensiune Platypus comparabile cu dimensiunea unei pisici domestice. Corpul masculului are o lungime de aproximativ 50-60 centimetri, iar femelele - aproximativ 40-50 de centimetri. Greutatea unui bărbat adult este de aproximativ 2 kg, în timp ce femela din platypus cântărește 0,9 kg.

Întregul corp al animalului este acoperit cu lână groasă, cu excepția labei și picioarelor cioc. În exterior, stratul are o culoare maro, iar substratul este o nuanță gălbuie. Pe un pătrat milimetru de piele există aproximativ 800 de fire de păr, în care depășesc blănurile unei vidre fluviale sau a unui urs polar în densitate. Parul lung al stratului de suprafață împreună cu substratul pufos sunt o protecție strălucitoare. Caracteristicile termice ale blănurilor Platypus permiteți-le să tolereze temperaturi scăzute.

Sensibil și moale cioc platypus are o nuanță albastru-gri, negru, cu două deschideri nazale situate la vârf. Acest aranjament al nărilor permite platypusului să respire chiar și în timp ce restul corpului său rămâne sub apă. În acest caz, partea inferioară cioc mai puțin sus. Este fixată de două oase lungi dentare, care se găsesc la toate mamiferele. cioc are proprietatea de electrorecepție, sistemul căruia conține aproximativ 850.000 de receptori electrici și tactili. În timp ce este sub apă sau căutând de alimentePlatypus închide ochii, urechile și deschiderile nazale. Sistemul său de electrorecepție detectează curentul electric produs de activitatea musculară a animalelor mici și poate chiar ajuta. Platypus pentru a simți câmpul electric creat de fluxul de apă care curge peste prada, în timp ce se ascunde sub roci, noroi și copaci mici căzuți. Prins în gură alimentelePlatypus îl pune în buzunar și apoi o împinge înapoi în cavitatea orală de îndată ce apare pe suprafața apei și numai atunci zdrobește alimentele fălci.

Orificiile sau canelurile sunt situate pe ambele laturi ale capului platoului, care nu are auricule externe. Deschiderile sunt închise atunci când scufundați sau înotați sub apă. La suprafață, aceste găuri sunt foarte sensibile la sunete. Și ochii lui mici, precum margele, sunt foarte sensibili la orice mișcare. În retină au fost celule vizuale în formă de con, ceea ce indică capacitatea platypusului de a distinge culorile. Locația ochilor animalului vă permite perfect să vedeți malul râului.

în Platypus patru picioare, proeminente orizontal în raport cu corpul. Din cauza acestui aranjament al labei, se mișcă pe pământ, coborând ca o șopârlă. Forepaws au membrane mari de înot pentru a ajuta Platypus se mișcă în apă, alternând fluturând cu labele din față. Pe pământ, membranele se pot îndoi astfel încât să fie expuse ghearele ascuțite, care Platypus utilizări atunci când se deplasează și pentru a săpa găuri. Pe picioarele din spate, parțial echipate cu membrane, există gheare curbate care ajută platypusul să-și gestioneze mișcarea și să mențină echilibrul în timpul înotului. Ghearele servesc, de asemenea, ca o ancoră pentru animal în timpul săpării pământului, precum și pentru curățarea lânii pentru a-și păstra proprietățile hidrofuge.

Coada platypusului este largă și plată, arată ca o paletă. El îl servește ca un cârme când înotați și o spatulă când curățați gaura de la sol în timpul montării tunelurilor. Scopul său principal este să "se acumuleze grăsimi" în perioada de lipsă de alimente ori când Platypus are nevoie de mai multă energie pentru ouă. Coada groasă a animalului este un indicator al sănătății excelente a proprietarului său.

Temperatura corpului majorității mamiferelor este de 37-38 ° C, în timp ce temperatura corpului platypusului este de aproximativ 32 ° C. Acest lucru reduce nivelul la care Platypus pierde căldură în apă.

Celulele roșii din sânge Platypus conțin mai mult hemoglobină decât oricare alt mamifer, ceea ce îi permite să rămână fără aer pentru o perioadă mai lungă de timp. Ritmul cardiac poate scădea de la 140-230 de bătăi pe minut la zero.

Barbatii si femelele ating maturitatea sexuala la varsta de 2 ani. Este de remarcat că la femele funcționează numai ovarul stâng. Cel potrivit este slab dezvoltat și nu produce ouă. Aceeași caracteristică este inerentă păsărilor. După împerechere, femelele părăsesc bărbații și își găsesc două sau trei ouă în orificiul lor. Platypus ouăle conțin o mulțime de gălbenuș și sunt acoperite cu o piele piele, cum ar fi reptile. Atunci când puii se varsă dintr-un ou, se hrănesc în tăcere din glandele mamare ale mamei. Nestlings nu părăsesc gaura de broodură până când au 17 săptămâni. Doar tineri Platypus există rudimente de dinți, care sunt apoi înlocuite cu plăci excitat.

Platypus - singurul animal de blană otrăvitor din lume. Platypus nascuti cu rudimentele de spurturi pe picioarele lor posterioare. La femele, până la vârsta de un an, acestea cad, în timp ce la bărbați continuă să crească și să devină otrăvitori în perioada de împerechere.

Platypus capabil să facă sunete care pot fi comparate cu un ciocănit de catelus.

habitat

Platypus trăiesc în toate canalele de apă dulce, râuri, lacuri din estul Australiei, de la regiunea Cooktown, în nord, până la Tasmania, în sud. Acesta poate fi găsit în 26 din cele 31 de sisteme fluviale din statul Victoria. Platypus ele preferă bazine hidrografice lungi cu țărmuri stâncoase, apă stagnantă, de la unul până la doi metri adâncime, bogată în vegetație acvatică, cu un număr suficient de nevertebrate care trăiesc în ea.

Platypus protejate de legi în toată Australia. Chiar și așa, el este considerat un animal vulnerabil datorită reducerii continue a habitatului său natural datorită construcției de baraje, drenaj și poluare a râurilor. În Melbourne, declinul populației Platypus a fost o consecință a creșterii populației umane.

Platypus construiește două tipuri de găuri. Un burrow obișnuit este folosit atât de femele, cât și de bărbați ca spațiu de locuit, cu excepția sezonului de împerechere, în timpul căruia devine un "apartament de burlac". Această gaură are de obicei o formă semicirculară, cu intrări pe fiecare parte deghizate de protuberanțe în relief. Adesea, aceste găuri se află printre rădăcinile copacilor. Celălalt burrow, cel de reproducere, este săpat de femelă pentru că a pus ouă în ea și apoi pentru ridicarea tânărului. Trecerea în burrow corespunde formei trunchiului femelei platypus și este înțeleasă în mod liber pentru a salva burrowul în caz de inundații. Intrarea în gaură este întotdeauna situată deasupra apei. O femeie își poate construi grămada folosind frunze de eucalipt, tije subțiri sau stuf, pe care ea le zdrobește cu fălcile. Pentru a crea condițiile ideale de incubație, femela Platypus se înfundă o gaură cu mai multe dopuri de pământ la o anumită distanță una de alta. Aceste blocaje de trafic contribuie la protejarea împotriva inundațiilor și protejarea într-un anumit fel împotriva potențialilor inamici. Platypus De regulă, curăță lâna și scutură apa înainte de a intra în gaură pentru a ține cuibul cât mai uscat posibil.

Pe tot parcursul anului Platypus trebuie să se adapteze schimbărilor de temperatură atât pe uscat cât și pe apă. În timpul iernii, temperatura minimă a aerului poate atinge -12 ° C, iar apa - 0 ° C. În timpul verii, aerul se încălzește până la + 34 ° C, iar apa - până la + 24 ° C. Chiar și într-o gaură, temperaturile variază de la + 14 ° C iarna până la + 18 ° C în timpul verii. Platypus se adaptează la aceste fluctuații de temperatură într-o varietate de moduri.

Pe măsură ce temperatura scade, platypus produce mai multă căldură pentru a menține temperatura normală a corpului. Acest lucru se realizează prin creșterea nivelului de metabolism, care necesită mai multă energie și, la rândul său, o cantitate mai mare de alimente consumate. În acest moment, grăsimile acumulate în coadă pot fi utilizate dacă Platypus nu pot ajunge destul de alimente. de asemenea Platypus folosește circulația sângelui pentru a furniza căldură acelor părți ale corpului care au nevoie de el și acest lucru reduce fluxul sanguin către membrele posterioare, coada și cioc, care nu necesită multă căldură. Lama lor groasă, impermeabilă, păstrează și un strat de aer care asigură o bună izolare termică. Platipusi din sud-estul Austriei curge în într-o hibernare de iarnă scurtă sau jumătate de somn. Aceste perioade sunt scurte și neregulate în lunile mai reci, cea mai lungă perioadă de hibernare înregistrată a fost de 6,5 zile.

alimente

alimente pentru Platypus Se utilizează raci de apă dulce (diverse larve de insecte), creveți mici, rachi, viermi de pământ și de alimente, mustițe, libelule, midii, ouă de păstrăvi, broaște, mormoloci, broaște mici și pești. Platypus caută alimentele, scufundarea pe fundul râurilor și, în același timp, în groapa ridicată duce capul de la o parte la alta. Astfel de scufundări durează aproximativ 40 de secunde. Mutarea de-a lungul fundului Platypus închide ochii, urechile și nările și își folosește sensibilitatea cioc pentru a detecta și captura de alimente. Platypus descoperă pradă sub apă, simțindu-se curentul electric creat de contracțiile musculare ale victimei. De aceea Platypus sunt vânători atât de magnifici chiar și pe timp de noapte sau în apă murdară.

Suprafața interioară a stomacului Platypus acoperite cu epiteliu greu cerat. Această zonă nu are glande care produc acid și enzime digestive care servesc la descompunerea proteinelor, ca și alte mamifere. Se poate presupune că efectul de măcinare al nămolului ingerat contribuie la măcinarea alimentelor din stomac.

în mod normal, Platypus consumă volumul de alimentepână la jumătate din greutatea proprie. Pentru a colecta această cantitate de alimente, trebuie să petreceți până la 12 ore. În timpul verii Platypus consuma chiar mai mult de alimente și să stocați mai multe rezerve de grăsime în coadă. Aceste stocuri sunt consumate atunci când este necesară o energie suplimentară în timpul perioadelor de reproducere și de incubare a ouălor. Chiar și în timpul frigului de iarnă, rață continuă să înoate în căutarea hranei. În timpul iernii Platypus în general, mănâncă 18% din creveți proaspeți, 4% din larvele din muștele mai, 12% din larvele de muște, 18% din larvele de mayflies, 17% din molii de păr și 1% din molustele mici zilnic. În vara, rația zilnică conține 64% din larvele muștelor mai, 18% din larvele altor muște, 9% din larvele vernalice și 9% din larvele libelulelor.

Printre animalele care vânează Platypus, puteți selecta vulpi, crocodili, păsări de pradă, șopârle de monitorizare, pitoni, pești mari, pisici, câini și dinguri. Șobolanii de apă ucid uneori tineri Platypus în gaura cuiburilor. Viața tinerilor este, de asemenea, îndepărtată de inundații. Alți factori care amenință această moarte animală sunt poluarea apei, crabii stabiliți pentru pescuit, plase de pescuit. Pericolul deosebit datorită faptului că Platypus adaptate la viață numai în apele dulci, reprezintă poluarea habitatului și creșterea populației.

Obiceiuri și stil de viață

Ca regulă Platypus sunt animale solitare cu habitatul lor în care se hrănesc și trăiesc. Platypusul este fricos și neîncrezător. El tinde să conducă nocturnalismul și, de obicei, nu-și lasă gaura decât în ​​dimineața devreme și în seara.

Platypus doarme într-o gaură de până la 17 ore pe zi. Dimensiunea medie a găurii este de 1-3 metri lungime, intrarea fiind ascunsă sub apă sau chiar deasupra nivelului apei. Persoanele adulte folosesc ghearele lor lungi pentru a săpa burrows prin băncile moi de râu. Se estimează că Platypus poate deschide un tunel de 1 metru în 2 ore. Îngrijirea lânii este foarte importantă pentru platypus și este făcută de el atât pe uscat cât și sub apă.

Femelele și bărbații ating maturitatea sexuală la vârsta de 2 ani. Până la această vârstă, bărbații nu produc spermă, iar femelele nu pot pune ouă. Sezonul de împerechere durează între august și octombrie. În acest moment, bărbații timizi, de obicei, devin agresivi unul față de celălalt. În această perioadă, pintenii de pe picioarele din spate devin otrăviți și sunt folosiți în lupta pentru teritorii și pentru femei. Această otravă nu este letală pentru oameni, dar poate provoca dureri mari.

Împerecherea apare probabil în apă. Este, de asemenea, posibil ca pintenii de la picioarele posterioare ale masculilor să fie utilizați pentru a menține femelele. Ritualul de curte include o varietate de mișcări de înot, inclusiv înotul femeii într-un cerc, în timp ce bărbatul o urmărește, își muște coada și înoată cu ea.

După împerechere, femeia părăsește bărbatul și construiește o gaură de pui, care constă din diferite pasaje de înfășurare și străzi din spate. De asemenea, închide intrarea în pușcă în mai multe locuri cu dopuri de pământ și rămâne în acest burrow în timpul expunerii ouălor și a întregii perioade de incubație. Femeile Platypid se află între două și trei ouă de mărimea unui strugure, iar întreaga perioadă de incubație se află pe ele, înfășurată într-un inel, astfel încât, în consecință, ouăle se adună adesea împreună. Puii se nasc cu o dimensiune de aproximativ 18 milimetri și nu părăsesc norocul până nu ajung la 4-5 luni. În acest timp, ele sunt complet acoperite cu blană și au o lungime de 34 de centimetri. Se hrănesc cu lapte, care iese în evidență de glandele mamare mari, situate sub pielea mamei. Aceste glande pot ajunge până la o treime din lungimea corpului. Laptele este eliberat prin porii lărgiti pe stomac, prin care se hranesc tinerii. lapte Platypus Este bogat în fier și conține aproximativ 60% mai mult decât vacile. În plus, conține aproximativ 40% substanțe minerale, în timp ce în vaca - doar 12%.

Platypus utilizează sistemul de electrorecepție pentru detectarea pradă sub apă. De îndată ce mâncarea intră în ciocul său, îl împinge într-o pungă de obraz, situată în partea din spate a ciocului. când Platypus apare la suprafață, returnează conținutul sacului cioc и перемалывает пищу с помощью роговых пластин, расположенных на нижней и верхней челюстях. Недоеденные остатки пищи, такие как скорлупа, ил или тина и прочие удаляются через роговые зубцы по обеим сторонам нижней челюсти.

Platypus capabil să facă sunete care pot fi comparate cu un ciocănit de cățeluș. tineri Platypus utilizați aceste sunete pentru a atrage colegii de joacă și animalele adulte pentru a comunica între ele. Aceste sunete sunt făcute cu ajutorul faringelui, caracteristic structurii laringiene a mamiferelor.

Platypus, cioc, mâncare


Foto1: mamifer Platypus cu caracteristici ale reptilelor

Întregul corp al animalului este acoperit cu lână groasă, cu excepția labei și picioarelor cioc. În exterior, stratul are o culoare maro, iar substratul este o nuanță gălbuie. Pe un pătrat milimetru de piele există aproximativ 800 de fire de păr, în care depășesc blănurile unei vidre fluviale sau a unui urs polar în densitate. Parul lung al stratului de suprafață împreună cu substratul pufos sunt o protecție strălucitoare. Caracteristicile termice ale blănurilor Platypus permiteți-le să tolereze temperaturi scăzute.

Sensibil și moale cioc platypus are o nuanță albastru-gri, negru, cu două deschideri nazale situate la vârf. Acest aranjament al nărilor permite platypusului să respire chiar și în timp ce restul corpului său rămâne sub apă. În acest caz, partea inferioară cioc mai puțin sus. Este fixată de două oase lungi dentare, care se găsesc la toate mamiferele. cioc are proprietatea de electrorecepție, sistemul căruia conține aproximativ 850.000 de receptori electrici și tactili. În timp ce este sub apă sau căutând de alimentePlatypus închide ochii, urechile și deschiderile nazale. Sistemul său de electrorecepție detectează curentul electric produs de activitatea musculară a animalelor mici și poate chiar ajuta. Platypus pentru a simți câmpul electric creat de fluxul de apă care curge peste prada, în timp ce se ascunde sub roci, noroi și copaci mici căzuți. Prins în gură alimentelePlatypus îl pune în punga de obraz și apoi o împinge înapoi în cavitatea orală de îndată ce apare pe suprafața apei și apoi se scutură alimentele fălci.

Orificiile sau canelurile sunt situate pe ambele laturi ale capului platoului, care nu are auricule externe. Deschiderile sunt închise atunci când scufundați sau înotați sub apă. La suprafață, aceste găuri sunt foarte sensibile la sunete. Și ochii lui mici, precum margele, sunt foarte sensibili la orice mișcare. În retină au fost celule vizuale în formă de con, ceea ce indică capacitatea platypusului de a distinge culorile. Locația ochilor animalului vă permite perfect să vedeți malul râului.

în Platypus patru picioare, proeminente orizontal în raport cu corpul. Din cauza acestui aranjament al labei, se mișcă pe pământ, coborând ca o șopârlă. Forepaws au membrane mari de înot pentru a ajuta Platypus se mișcă în apă, alternând fluturând cu labele din față. Pe pământ, membranele se pot îndoi astfel încât să fie expuse ghearele ascuțite, care Platypus utilizări atunci când se deplasează și pentru a săpa găuri. Pe picioarele din spate, parțial echipate cu membrane, există gheare curbate care ajută platypusul să-și gestioneze mișcarea și să mențină echilibrul în timpul înotului. Ghearele servesc, de asemenea, ca o ancoră pentru animal în timpul săpării pământului, precum și pentru curățarea lânii pentru a-și păstra proprietățile hidrofuge.

Coada platypusului este largă și plată, arată ca o paletă. El îl servește ca un cârme când înotați și o spatulă când curățați gaura de la sol în timpul montării tunelurilor. Scopul său principal este să "se acumuleze grăsimi" în perioada de lipsă de alimente ori când Platypus are nevoie de mai multă energie pentru ouă. Coada groasă a animalului este un indicator al sănătății excelente a proprietarului său.

Temperatura corpului majorității mamiferelor este de 37-38 ° C, în timp ce temperatura corpului platypusului este de aproximativ 32 ° C. Acest lucru reduce nivelul la care Platypus pierde căldură în apă.

Celulele roșii din sânge Platypus conțin mai mult hemoglobină decât oricare alt mamifer, ceea ce îi permite să rămână fără aer pentru o perioadă mai lungă de timp. Ritmul cardiac poate scădea de la 140-230 de bătăi pe minut la zero.

Barbatii si femelele ating maturitatea sexuala la varsta de 2 ani. Este de remarcat că la femele funcționează numai ovarul stâng. Cel potrivit este slab dezvoltat și nu produce ouă. Aceeași caracteristică este inerentă păsărilor. După împerechere, femelele părăsesc bărbații și își găsesc două sau trei ouă în orificiul lor. Platypus ouăle conțin o mulțime de gălbenuș și sunt acoperite cu o piele piele, cum ar fi reptile. Atunci când puii se varsă dintr-un ou, se hrănesc în tăcere din glandele mamare ale mamei. Nestlings nu părăsesc gaura de broodură până când au 17 săptămâni. Doar tineri Platypus există rudimente de dinți, care sunt apoi înlocuite cu plăci excitat.

Platypus - singurul animal de blană otrăvitor din lume. Platypus nascuti cu rudimentele de spurturi pe picioarele lor posterioare. La femele, până la vârsta de un an, acestea cad, în timp ce la bărbați continuă să crească și să devină otrăvitori în perioada de împerechere.

Platypus capabil să facă sunete care pot fi comparate cu un ciocănit de cățeluș.

habitat

Platypus trăiesc în toate canalele de apă dulce, râuri, lacuri din estul Australiei, de la regiunea Cooktown, în nord, până la Tasmania, în sud. Acesta poate fi găsit în 26 din cele 31 de sisteme fluviale din statul Victoria. Platypus ele preferă bazine hidrografice lungi cu țărmuri stâncoase, apă stagnantă, de la unul până la doi metri adâncime, bogată în vegetație acvatică, cu un număr suficient de nevertebrate care trăiesc în ea.

Platypus protejate de legi în toată Australia. Chiar și așa, el este considerat un animal vulnerabil datorită reducerii continue a habitatului său natural datorită construcției barajului, drenajului și poluării râurilor. În Melbourne, declinul populației Platypus a fost o consecință a creșterii populației umane.

Platypus construiește două tipuri de găuri. Un burrow obișnuit este folosit atât de femele, cât și de bărbați ca spațiu de locuit, cu excepția sezonului de împerechere, în timpul căruia devine un "apartament de burlac". Această gaură are de obicei o formă semicirculară, cu intrări pe fiecare parte deghizate de protuberanțe în relief. Adesea, aceste găuri se află printre rădăcinile copacilor. Celălalt burrow, cel de reproducere, este săpat de femelă pentru că a pus ouă în ea și apoi pentru ridicarea tânărului. Trecerea în burrow corespunde formei trunchiului femelei platypus și este înclinată pentru a salva burrowul în cazul inundării. Intrarea în gaură este întotdeauna situată deasupra apei. Femelele își pot construi fortăreața folosind frunze de eucalipt, tije subțiri de salcie sau stuf, pe care ea le zdrobește cu fălcile. Pentru a crea condițiile ideale de incubație, femela Platypus se înfundă o gaură cu mai multe dopuri de pământ la o anumită distanță una de alta. Aceste blocaje de trafic contribuie la protejarea împotriva inundațiilor și protejarea într-un anumit fel împotriva potențialilor inamici. Platypus De regulă, curăță lâna și scutură apa înainte de a intra în gaură pentru a ține cuibul cât mai uscat posibil.

Pe tot parcursul anului Platypus trebuie să se adapteze schimbărilor de temperatură atât pe uscat cât și pe apă. În timpul iernii, temperatura minimă a aerului poate atinge -12 ° C, iar apa - 0 ° C. În timpul verii, aerul se încălzește până la + 34 ° C, iar apa - până la + 24 ° C. Chiar și într-o gaură, temperaturile variază de la + 14 ° C iarna până la + 18 ° C în timpul verii. Platypus se adaptează la aceste fluctuații de temperatură într-o varietate de moduri.

Pe măsură ce temperatura scade, platypus produce mai multă căldură pentru a menține temperatura normală a corpului. Acest lucru se realizează prin creșterea nivelului de metabolism, care necesită mai multă energie și, la rândul său, o cantitate mai mare de alimente consumate. În acest moment, grăsimile acumulate în coadă pot fi utilizate dacă Platypus nu pot ajunge destul de alimente. de asemenea Platypus folosește circulația sângelui pentru a furniza căldură acelor părți ale corpului care au nevoie de el și acest lucru reduce fluxul sanguin către membrele posterioare, coada și cioc, care nu necesită multă căldură. Lama lor groasă, impermeabilă, păstrează și un strat de aer care asigură o bună izolare termică. Platipusi din sud-estul Austriei curge în într-o hibernare de iarnă scurtă sau jumătate de somn. Aceste perioade sunt scurte și neregulate în lunile mai reci, cea mai lungă perioadă de hibernare înregistrată a fost de 6,5 zile.

alimente

alimente pentru Platypus Se utilizează raci de apă dulce (diverse larve de insecte), creveți mici, rachi, viermi de pământ și de alimente, mustițe, libelule, midii, ouă de păstrăvi, broaște, mormoloci, broaște mici și pești. Platypus caută alimentele, scufundarea pe fundul râurilor și, în același timp, în groapa ridicată duce capul de la o parte la alta. Astfel de scufundări durează aproximativ 40 de secunde. Mutarea de-a lungul fundului Platypus închide ochii, urechile și nările și își folosește sensibilitatea cioc pentru a detecta și captura de alimente. Platypus descoperă pradă sub apă, simțindu-se curentul electric creat de contracțiile musculare ale victimei. De aceea Platypus sunt vânători atât de magnifici chiar și pe timp de noapte sau în apă murdară.

Suprafața interioară a stomacului Platypus acoperite cu epiteliu greu cerat. Această zonă nu are glande care produc acid și enzime digestive care servesc la descompunerea proteinelor, ca și alte mamifere. Se poate presupune că efectul de măcinare al nămolului ingerat contribuie la măcinarea alimentelor din stomac.

în mod normal, Platypus consumă volumul de alimentepână la jumătate din greutatea proprie. Pentru a colecta această cantitate de alimente, trebuie să petreceți până la 12 ore. În timpul verii Platypus consuma chiar mai mult de alimente și să stocați mai multe rezerve de grăsime în coadă. Aceste stocuri sunt consumate atunci când este necesară o energie suplimentară în timpul perioadelor de reproducere și de incubare a ouălor. Chiar și în timpul frigului de iarnă, rață continuă să înoate în căutarea hranei. În timpul iernii Platypus în general, mănâncă 18% din creveți proaspeți, 4% din larvele din muștele mai, 12% din larvele de muște, 18% din larvele de mayflies, 17% din molii de păr și 1% din molustele mici zilnic. În vara, rația zilnică conține 64% din larvele muștelor mai, 18% din larvele altor muște, 9% din larvele vernalice și 9% din larvele libelulelor.

Printre animalele care vânează Platypus, puteți selecta vulpi, crocodili, păsări de pradă, șopârle de monitorizare, pitoni, pești mari, pisici, câini și dinguri. Șobolanii de apă ucid uneori tineri Platypus în gaura cuiburilor. Viața tinerilor este, de asemenea, îndepărtată de inundații. Alți factori care amenință această moarte animală sunt poluarea apei, crabii stabiliți pentru pescuit, plase de pescuit. Pericolul deosebit datorită faptului că Platypus adaptate la viață numai în apele dulci, reprezintă poluarea habitatului și creșterea populației.

Obiceiuri și stil de viață

Ca regulă Platypus sunt animale solitare cu habitatul lor în care se hrănesc și trăiesc. Platypusul este fricos și neîncrezător. El tinde să conducă nocturnalismul și, de obicei, nu-și lasă gaura decât în ​​dimineața devreme și în seara.

Platypus doarme într-o gaură de până la 17 ore pe zi. Dimensiunea medie a găurii este de 1-3 metri lungime, intrarea fiind ascunsă sub apă sau chiar deasupra nivelului apei. Persoanele adulte folosesc ghearele lor lungi pentru a săpa burrows prin băncile moi de râu. Se estimează că Platypus poate deschide un tunel de 1 metru în 2 ore. Îngrijirea lânii este foarte importantă pentru platypus și este făcută de el atât pe uscat cât și sub apă.

Femelele și bărbații ating maturitatea sexuală la vârsta de 2 ani. Până la această vârstă, bărbații nu produc spermă, iar femelele nu pot pune ouă. Sezonul de împerechere durează între august și octombrie. În acest moment, bărbații timizi, de obicei, devin agresivi unul față de celălalt. În această perioadă, pintenii de pe picioarele din spate devin otrăviți și sunt folosiți în lupta pentru teritorii și pentru femei. Această otravă nu este letală pentru oameni, dar poate provoca dureri mari.

Împerecherea apare probabil în apă. Este, de asemenea, posibil ca pintenii de la picioarele posterioare ale masculilor să fie utilizați pentru a menține femelele. Ritualul de curte include o varietate de mișcări de înot, inclusiv înotul femeii într-un cerc, în timp ce bărbatul o urmărește, își muște coada și înoată cu ea.

După împerechere, femeia părăsește bărbatul și construiește o gaură de pui, care constă din diferite pasaje de înfășurare și străzi din spate. De asemenea, închide intrarea în pușcă în mai multe locuri cu dopuri de pământ și rămâne în acest burrow în timpul expunerii ouălor și a întregii perioade de incubație. Femeile Platypid se află între două și trei ouă de mărimea unui strugure, iar întreaga perioadă de incubație se află pe ele, înfășurată într-un inel, astfel încât, în consecință, ouăle se adună adesea împreună. Puii se nasc cu o dimensiune de aproximativ 18 milimetri și nu părăsesc norocul până nu ajung la 4-5 luni. În acest timp, ele sunt complet acoperite cu blană și au o lungime de 34 de centimetri. Se hrănesc cu lapte, care iese în evidență de glandele mamare mari, situate sub pielea mamei. Aceste glande pot ajunge până la o treime din lungimea corpului. Laptele este eliberat prin porii lărgiti pe stomac, prin care se hranesc tinerii. lapte Platypus Este bogat în fier și conține aproximativ 60% mai mult decât vacile. În plus, conține aproximativ 40% substanțe minerale, în timp ce în vaca - doar 12%.

Platypus utilizează sistemul de electrorecepție pentru detectarea pradă sub apă. De îndată ce mâncarea intră în ciocul său, îl împinge într-o pungă de obraz, situată în partea din spate a ciocului. când Platypus apare la suprafață, returnează conținutul sacului cioc și mănâncă alimente folosind plăci excitat situate pe maxilarul inferior și superior. Alimentele neconsumate rămân, cum ar fi scoici, nămol sau staniu, și altele, sunt îndepărtate prin dinții cornului de pe ambele părți ale mandibulei.

Platypus capabil să facă sunete care pot fi comparate cu un ciocănit de cățeluș. tineri Platypus utilizați aceste sunete pentru a atrage colegii de joacă și animalele adulte pentru a comunica între ele. Aceste sunete sunt făcute cu ajutorul faringelui, caracteristic structurii laringiene a mamiferelor.

Vizionați videoclipul: Emu Bird Farming - An Introduction (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org