Păsări

Hoopoe: o pasăre cu un aspect de neuitat

Probabil primele impresii care pot fi obținute de la întâlnirea cu acest reprezentant al lumii păsărilor - un amestec de amuzant și frumos! Hoopoe - pasărea este foarte elegantă. Cu culorile sale luminoase și modelul aripa alb-negru foarte clar, va uimi nu numai observatorul casual, ci și ornitologul-cunoscător.

Speciile aparțin familiei hoaxelor, răspândite pe scară largă în palearticul, adesea văzute de oamenii din Spania și Africa de Nord.

Au fost descrise mai multe așa-numite subspecii ale genului:

  • Upupaindica, un rezident din India și Ceylon.
  • Upupalongirostris, care, aparent, este o formă de țări indochineze.
  • Upupamarginata, specifică Madagascarului.
  • Upupaafricana sau minor, care trăiește în Africa de Sud: spre Zambezi în est și pe coasta de vest a Bengalului.

De obicei, în aparență, toate sunt foarte asemănătoare, au diferențe minore.

Bătuț de păsări: descriere

Bird are dimensiuni mici. Trupul său rareori ajunge la 30 cm în lungime, ușor de recunoscut de negru, cu dungi albe de pene de aripi și coadă, precum și de topknot și un cioc lung și subțire, ușor curbate în jos. Capul, gâtul și sânul sunt colorate în portocaliu cu o nuanță roșie, burta are un ton mai deschis. Cu cât pasărea este mai intensă, cu atât este mai mare. Bărbații și femelele sunt practic aceleași.

Cartea de vizită a speciei este un trunchi mobil lung pe cap, compus din două pene de culoare roșiatică, cu margine neagră la capăt. La aterizarea acestui reprezentant de păsări, el dezvăluie un fan.

Acum știi cum arată păsănia de mușchi.

răspândire

Această specie este foarte răspândită în Europa (reprezentanții ei sunt rezidenții ei obișnuiți), precum și în Siberia, Asia și Africa de Nord. De asemenea, găsite în Madagascar și Africa sub-sahariană.

Hoopoe - pasăre migratoare. Condiții de viață în vară, în principal în Europa și Asia de Nord, în toamna aceasta pasăre zboară de obicei la iarnă spre sud, spre zonele tropicale. Cel mai adesea, hoopoe migrează în Africa și India ecuatorial, deși uneori trăiește tot anul în China și în nord-estul Africii.

De obicei, pasărea este situată acolo unde există o zonă deschisă, petrecând mult timp pe teren însuși. Hoopoe are aripi destul de slabe, dar este capabil de un zbor lung semnificativ, după cum reiese din obiceiul său de rătăcire: pasărea apare adesea în locuri foarte departe de habitatele obișnuite. Capacitatea lui de a zbura, de asemenea, demonstrează faptul că urmărit de un șoim, el se ridică rapid la înălțimea extremă și de multe ori părăsi urmărirea.

Hoopoe - o pasăre care apare într-o anumită parte a Europei în fiecare an, cel mai adesea în primăvară. Nu se adaptează captivității, așa că foarte puține cazuri de cercuri de reproducere sunt înregistrate în gospodării.

Caracteristicile migrării

Hoopoe, a cărui fotografie este în articol, migrează spre zonele de nord ale zonei. Migrația (majoritatea care apare pe timp de noapte) are loc pe o suprafață largă din întreaga Europă și pe întreg teritoriul Mediteranei și, probabil, și în Sahara. Deși ornitologii subliniază faptul că populația de păsări de pe "continentul negru" este inactivă din punct de vedere al migrației pe tot parcursul anului. Probabil că majoritatea migranților europeni se iarnă în Africa sub-sahariană sau în India, Turkmenistan și Azerbaidjan.

Durata sezoanelor de migrație este întârziată în mod semnificativ. Expansiunea în toamnă acoperă perioada de la jumătatea lunii iulie până la sfârșitul lunii octombrie sau chiar până la sfârșitul lunii noiembrie. Cercevele încep să zboare spre sudul Saharei în a doua jumătate a lunii august, dar majoritatea păsărilor ajung acolo în septembrie și octombrie.

Zborurile de retur încep de la începutul lunii februarie. Mișcările în masă au loc în perioada de la mijlocul lunii martie până în aprilie și se încheie în luna mai.

habitate

Hoopoe - o pasăre care alege astfel de habitate:

  • Wasteland.
  • Pajiști și pășuni.
  • Treptele pădurilor.
  • Savannah.
  • Munți.
  • Zonele forestiere.

Trebuie să existe o vegetație pe pământ, astfel încât păsările să poată obține cu ușurință alimente. De asemenea, ar trebui să existe și "verticale" în care să-și poată construi cuiburile, de exemplu copaci, stânci, pereți și fânețe.

Modificările aduse de oameni în habitatul natural al mușchiului au dus la faptul că aceste păsări trăiesc de obicei în:

  • Vii.
  • Grădini și livezi de grădină.
  • Plante de măslini.
  • Parcuri și grădini domestice.

Interesant este că hoopoe de păsări, a cărui habitat este în principal câmpie, se găsește și în zonele montane, la o altitudine de până la două mii de metri, și rar se ridică deasupra acestuia.

Ce mănâncă hoopoe?

Hoopoe (fotografia unei păsări demonstrează frumusețea sa) se hrănește în principal pe insecte - muște, lăcuste, termite, fluturi, furnici, deși păianjenii, viermii și larvele formează, de asemenea, o parte importantă din dieta lor. Beetles de diferite specii sunt alimentele sale preferate. Atunci când bug-urile sunt destul de mari, pasărea, mai întâi cu un cioc, îi sparge pe pământ și apoi le mănâncă în părți. Ea înghite mici bug-uri în întregime fără ceremonii inutile.

Hoopoe cel mai adesea alege acele insecte care trăiesc în gunoi de grajd, în sol, în decăderea lemnului. Reprezentantul penei cu un cioc lung, curbat le trage ușor dintr-un copac moale sau dintr-o grămadă de pământ. Hoopoe - o pasăre cu un apetit bun. În toamnă, aceste păsări pot deveni atât de grase încât unii gurmanzi își deschid vânătoarea pentru ei. Apropo, în unele țări din Europa de Sud în secolul al XIX-lea, hoopoe fript a fost considerat o delicatesă rafinată.

reproducere

Hoopoe este o pasăre monogamă, deși perechea de legături pare să dureze doar un singur sezon. Aceste păsări sunt, de asemenea, teritoriale, iar bărbații adesea solicită dreptul de proprietate pe un anumit teritoriu. Luptele și luptele dintre bărbații rivali (și uneori femelele) sunt comune și pot fi înverșunate. Păsările vor încerca să-și înțepenească rivalii cu ciocurile lor.

Un hoopoe aranjează de obicei o locuință într-o gaură, pe un copac sau într-un gol. Cuibul are o intrare îngustă, poate fi neclintită sau colectată din diverse deșeuri, un miros neplăcut emană din ea, ceea ce îi sperie pe inamici.

Doar femela este responsabilă pentru incubarea ouălor. Dimensiunea ambreiajului variază în funcție de locație: păsările din emisfera nordică au mai multe ouă decât în ​​emisfera sudică, iar păsările la latitudini mai mari au gheare mai mari decât păsările apropiate de ecuator. În Europa centrală și nordică și în Asia, dimensiunea ambreiajului este de aproximativ 12 ouă, în timp ce între tropice și subtropice există de obicei 4 până la 7 ouă în ambreiaj. Ouăle sunt rotunde și albastre la fixare, dar se decolorează rapid datorită murdăriei din cuib, fiecare cântărind 4-5 g. Înlocuirea ambreiajului este posibilă dacă prima încercare de reproducere nu a fost încoronată cu succes.

Perioada de incubație începe atunci când femelele plasează primul ou și durează între 15 și 18 zile. Prin urmare, puicuțele sunt expediate în mod asincron. În timpul incubării, bărbații de hopo-uri hrănesc femelele.

Nestlele se deschid cu o pene de pene, în timpul zilei apar primele pene reale, care mai târziu cresc. Copiii sunt hrăniți mai întâi de tatăl, femeia mai târziu se alătură bărbatului în sarcina de a căuta alimente. Cei tineri de hoopheads se hrănesc timp de 26-29 de zile și stau cu părinții lor o săptămână după ce sunt acoperite cu pene pline.

În general, populația de hoopoos nu este considerată a fi dispărută Prin unele estimări, numărul de păsări în natură variază de la 5 la 10 milioane de persoane. Unele subspecii scad numărul datorită perturbării ecosistemului habitatului și braconajului. În Europa, în ciuda faptului că, potrivit estimărilor ornitologilor, există 700 000 de perechi de reproduceri, recent a existat o diminuare a dimensiunii populației. Hoopoe este în pericol în Germania și vulnerabil în alte țări.

Mai puțin și mai puțin frecvent în regiunile nordice se întâmplă hoopoe (pasăre). Cartea roșie a multor regiuni rusești (de exemplu, Lipetsk, Moscova, Tver, Novosibirsk) conține o evidență a acestei păsări.

Fapte interesante

Oamenii de știință au crezut odată că mirosul rău din cuibul de cojoc a fost cauzat de alimente, pe care le găsește în locuri foarte îndoielnice - grămezi de gunoi, trunchiuri de copaci putrezi. Dar, recent, ornitologii au aflat că acest miros este emis de către păsări pentru autoapărare. Când atacă un prădător, păsările adulte și puii produc un secret cu un miros înțepător. Aceste secreții, care miros (dacă aș putea spune așa) carne putrezire, acoperă penajul, cuibul. Oamenii de știință cred, de asemenea, că secretul îndepărtează paraziții și acționează ca agent antibacterian. Interesant, în timpul migrației, păsările încetează să o aloce.

Hoopoe este o pasăre care, din cauza structurii ciocului său, nu poate să-și prăjească mâncarea de la sol, așa că mănâncă într-un mod destul de original: ia mâncare cu ciocul, o aruncă în aer, o prinde cu ciocul deschis și o înghite. La fel ca în circ!

Uneori, în lunile calde, pasărea poate fi găsită în Islanda. Dar acolo nu se înmulțește niciodată.

Dacă hoopoe observă o pasăre de pradă, ea este presată strâns la pământ și își întinde aripile, devenind invizibilă din aer.

apariție

Reprezentanții ordinului Hornbirds și ai familiei Khodod se remarcă prin prezența penei de aripi și coadă cu dungi în formă de dungi, a unui cioc lung și destul de subțire, precum și a unui trunchi relativ lung situat în zona capului. Culoarea gâtului, a capului și a pieptului, în funcție de subspecii, poate varia de la o nuanță de roz, la o culoare maro-maronie.

Reprezentanții acestei specii se disting prin aripi destul de largi și rotunjite, foarte caracteristice colorate cu dungi contrastante galben-alb-negru. Partea coada este medie în lungime, negru, cu o bandă albă largă în mijloc. Zona de burtă de pe corp este roz-roșu, cu dungi longitudinale negre pe laturi.

Acest lucru este interesant! În ceceni și Ingushes, în momente de păgânism, hoopoe ("pisicile tusul") au fost considerate păsări sacre, simbolizând zeița fertilității, primăvara și tânărul Tusholi.

Creasta din regiunea capului are o culoare roșu portocalie, cu vârfuri de pene negre. De obicei, creasta unei pasari este complexa si are o lungime cuprinsa intre 5-10 cm. Cu toate acestea, in procesul de aterizare, reprezentantii ordinului de rinocer si familia grupului Udodovye o dizolva in sus si cu un fan. Ciocul unei păsări adulte de 4-5 cm lungime, ușor curbată în jos.

Limba, spre deosebire de multe alte specii de păsări, este mult redusă. Zona piciorului este plumb gri. Membrele păsării sunt destul de puternice, cu prezența unor adăposturi scurte și gheare.

Stilul de viață, comportamentul

Pe suprafața pământului, hoopoe se mișcă repede și destul de repede, ceea ce seamănă cu steguleții obișnuiți. La primele semne de anxietate bruscă, precum și atunci când păsările sunt complet în imposibilitatea de a fugi, o astfel de pernă poate sta jos, agățându-se de suprafața pământului, răspândindu-și coada și aripile, precum și ridicând ciocul în sus.

În stadiul de incubare a puilor și hrănirea puilor, păsările adulte și bebelușii produc un lichid uleios specific, secretat de glanda umedă și având un miros ascuțit, foarte neplăcut. Eliberarea unui astfel de lichid, împreună cu excrementele, este un fel de protecție a căruciorului de la prădătorii de dimensiuni mici de dimensiuni mici.

Această trăsătură caracteristică a păsării ia permis să devină o creatură foarte "lipsită de scrupule" în ochii omului. În timpul zborului, cercurile sunt lente, fluturând ca fluturii. Cu toate acestea, un astfel de reprezentant al ordinului Hornbirds și familia Udodovoe este destul de manevrabil în timpul zborului, datorită căruia prădătorii cu pene rareori reușesc să-l prindă în aer.

Dimorfismul sexual

Bărbații de mușchi și femele din această specie nu au diferențe semnificative unul față de celălalt. Păsările tinere care aparțin ordinului Hornbirds și familia Udodovye, în general, au o colorare în culori mai puțin saturate, sunt marcate de un cioc scurt, precum și un trunchi scurtat.

Tipuri de hoopoe

Există mai multe subspecii ale reprezentanților ordinului Hornbirds și ai familiei Udodovye (Upupidae):

  • Upupa epops epops, sau Hoopoe comun, care este un subspeciat nominative. El locuiește în Eurasia din Atlantic și în partea de vest în Peninsula Scandinavă, în regiunile sudice și centrale ale Rusiei, Orientului Mijlociu, Iranului și Afganistanului, în nord-vestul Indiei și în nord-vestul Chinei, precum și în Insulele Canare și Africa de Nord-Vest
  • subspecii Upupa epops vieți majore în Egipt, Sudanul de Nord și estul Ciadului. Acesta este în prezent cel mai mare subspecii, are un cioc mai lung, o nuanță cenușie pe torsul superior și o bandă îngustă în zona cozii,
  • Upupa epops senegalensis sau hoopoe senegaleză locuiește pe teritoriul Algeriei, centura aripa a Africii de pe teritoriul Senegalului până în Somalia și Etiopia. Acest subspeci este cea mai mică formă cu aripi relativ scurte și prezența unei cantități semnificative de culoare albă pe pene de zbor primar,
  • subspecii Upupa epops waibeli este un tipic locuitor al Africii Ecuatoriale din Camerun și din nordul Zairului, iar în vest, pe teritoriul Ugandei. Subspeciile sunt foarte des întâlnite în nordul Kenyei de est. Aspectul seamănă cu U. e. senegalensis, dar diferă în tonuri mai închise în culoare,
  • Upupa epops africana sau hoopoe africană se stabilește în Ecuatorial și Africa de Sud din partea centrală a orașului Zaire până în centrul Kenyei. Reprezentanții acestui subspecii au un penaj roșu închis, fără prezența dungilor albe pe partea exterioară a aripii. La bărbați, aripile cu aripi înaripate se disting printr-o bază albă,
  • Upupa epops marginata sau Hoopoe Madagascar este un reprezentant al păsărilor din nordul, vestul și sudul Madagascarului. În mărime, o astfel de pasăre este considerabil mai mare decât subspecia anterioară și se deosebește de asemenea de prezența unui penaj mai palid și de dungi albe foarte înguste situate pe aripi,
  • subspecii Upupa epops saturata locuiește în Eurasia din regiunile sudice și centrale ale Rusiei până în partea estică a insulelor japoneze, din sudul și centrul Chinei. Dimensiunile acestui subspeciet nominativ nu sunt prea mari. Reprezentanții subspecii diferă ușor în gri, în spate, precum și prezența unei nuanțe mai puțin pronunțate în burtă,
  • subspeciul Upupa epops ceylonensis locuieste pe teritoriul Asiei Centrale in sudul Pakistanului si in partea de nord a Indiei, in Sri Lanka. Reprezentanții acestui subspecii sunt mai mici, având, în general, o culoare mai roșie, iar culoarea albă pe vârful creastei este complet absentă,
  • subspecii Upupa epops longirostris locuiește pe teritoriul statului indian Asom, Indochina și Bangladesh, estul și sudul Chinei, precum și Peninsula Malacca. Pasărea are o dimensiune mai mare decât subspeciile nominative. Comparativ cu aspectul U. e. Ceylonensis are o culoare mai proastă și dungi albe relativ înguste pe aripi.

Acest lucru este interesant! Cea mai veche familie dispărută de Messelirrisoridae este considerată a fi cel mai vechi grup de păsări, similar cu hoopii moderni.

Chiar și popoarele adulte din orice subspecie sunt capabile să se obișnuiască repede cu o persoană și să nu zboare departe de el, dar deja puii cu pene cu pene au rădăcini acasă.

Habitat, habitate

Hoopoe este o pasăre a Lumii Vechi. Pe teritoriul Eurasiei, păsările s-au răspândit pe întreg teritoriul, dar în partea de vest și nord nu practic cuibăr în zona Insulelor Britanice, Scandinaviei, țărilor Benelux, precum și a munților înalți ai Alpilor. În țările baltice și Germania, jocurile sunt frecvente sporadic. În partea europeană, reprezentanții genului cuibăresc în sudul teritoriului Golului Finlandei, Novgorodului, regiunilor Nijni Novgorod și Yaroslavl, precum și republicile Bashkortostan și Tatarstan.

În partea de vest a Siberiei, păsările cresc până la nivelul de 56 ° c. sh., ajungând la Achinsk și Tomsk, iar în partea estică a zonei, Lacul Baikal, Gama Trans-Baikal de Sud-Muya și bazinul râului Amur se înclină în jurul valorii. Pe teritoriul Asiei continentale se găsesc aproape toate locurile, dar se evită zonele de deșert și zonele forestiere solide. De asemenea, reprezentanți ai familiei Udodovy se găsesc în Taiwan, Insulele japoneze și Sri Lanka. În partea de sud-est se stabilesc pe peninsula Malay. Există cazuri de migrații rare în Sumatra și în insula Kalimantan. În Africa, principala gamă este situată în partea de sud a regiunii Sahara, iar în Madagascar se află în partea vestică mai aridă.

De regulă, hoopoes se așeză pe câmpie sau în zonele deluroase, în care se preferă peisaje deschise în absența ierbii înalte, combinate cu prezența copacilor individuali sau a plantelor mici. Populația atinge cel mai mare număr în regiunile aride și calde. Reprezentanții familiei locuiesc activ în râurile și pajiștile de stepă, se stabilesc lângă margine sau pe marginea pădurii, locuiesc în văi și dealuri de râu, în dune de coastă aspre.

Destul de des, Pododurile se găsesc pe peisajele folosite de oameni, inclusiv diverse pășuni, podgorii sau plantații de fructe.. Uneori păsările se află în așezări unde se hrănesc cu deșeuri din depozitele de deșeuri. Пернатые предпочитают избегать сырых и низинных участков, а для создания гнездовий используют дуплистые старые деревья, расщелины среди камней, норы в речных обрывах, термитники, а также углубления в каменных строениях. Активен удод исключительно в светлое время суток, а на ночлег отправляется в любые пригодные для таких целей убежища.

Рацион удода

Основа питания удода представлена преимущественно самыми разными мелкими по размерам беспозвоночными животными:

  • larve și puști de insecte,
  • Mai gândaci,
  • gunoi de grajd,
  • hoit,
  • lăcuste,
  • fluturi,
  • stegulețe de stepă,
  • muște,
  • furnici,
  • termite
  • păianjeni,
  • păduchi de pădure
  • centipede,
  • mici moluște.

Uneori, hoopii adulți sunt capabili să prindă broaște mici, precum și șopârle și chiar șerpi. Pasărea se hrănește numai pe suprafața pământului, căutând pradă în iarba scăzută sau pe solul golit de vegetație. Proprietarul unei ciocuri suficient de lungi adesea sorbează gunoi de grajd și grămezi de gunoi, caută alimente în lemn rotunjit sau face găuri superficiale în pământ.

Acest lucru este interesant! Găleții prea mari în dimensiune sunt zdruncinați de un hoopoe pe pământ, rupți în părți destul de mici și apoi mâncați.

Destul de des, reprezentanții ordinului Hornbirds și familia Udodovoe însoțesc animalele de pășunat. Limba toracică este scurtă, astfel încât aceste păsări sunt uneori în imposibilitatea de a înghiți prada direct de la sol. În acest scop, păsările aruncă mâncarea în aer, apoi o prind și o înghită.

Inamici naturali

Hoopoe sperie dușmanii, agățându-se rapid cu aripi răspândite pe suprafața pământului și ridicând ciocul. În această poziție, ele devin similare cu ceva complet incomprehensibil și de neimaginat și, prin urmare, teribil și absolut inadmisibil.

Va fi, de asemenea, interesant:

Nu sunt prea mulți dușmani în natură la hoopoe - un animal rar va îndrăzni să mănânce o pradă murdară și neatrăgătoare. La sfârșitul secolului al XIX-lea, în Germania, carnea unui hoopoe adult și a puiilor a fost mâncată și găsită "destul de gustoasă".

Ce mănâncă

De obicei, hoopoe caută mâncare pe teren. Pe pajiști, pășuni sau peluze cu un cioc subțire și lung, el devine insecte sau larvele lor de la sol. Această pasăre iubește urșii mari, prinde păianjeni, viermi, scorpioni și chiar șopârle mici.

Uneori hoopoe captează insecte în aer. Prăznuiește prada, ucide și apoi aruncă, prinde și înghite. În toamna de iarnă mănâncă furnici și termite. Alimentația puiilor este aproximativ aceeași cu cea a păsărilor adulte.

LIFESTYLE

O trăsătură caracteristică a hoopoe este creasta de pe coroană. Când această pasăre este speriată sau nervoasă în legătură cu ceva, ea ridică bretonul. De asemenea, hoopoe ridică bangul pentru o clipă când se află pe teren sau pe ramură. În timpul zborului de hoopoe, este ușor de recunoscut nu numai de penajul contrastant, dar și de un zbor special, inundant, cu o aripă lentă și intermitentă a aripilor. La prima vedere, hoopoe poate fi confundat cu un fluture mare, pare lent și stângace, dar de fapt această pasăre zboară foarte inteligent și rapid. De la prădători, hoopoe scapă, zboară în sus - în acest caz, prădătorul nu poate ataca hoopoe de sus și-l apuca cu ghearele. Henshocks zboară departe de locurile lor de cuibărit în august sau septembrie și călătoresc în Africa și Africa sub-sahariană pentru iarnă și, uneori, spre coasta mediteraneană. Păsările se întorc la locurile lor de cuibărit în aprilie, când aerul din regiunile nordice este destul de cald.

REPRODUCEREA

Coastele sunt păsări monogame - creează cupluri pentru viață și se întorc la aceleași locuri de cuibărit. Actualul masculin cântă un cântec de căsătorie, ascuns în vegetație rară. El își ține ciocul înălțat, pene înfipte în jurul gâtului, își ridică beligerant trunchiul și încearcă să atragă atenția partenerului său. După împerechere, femela dintr-un cuib fără așternut, situată în cavitatea unui copac vechi, se află între 5 și 8 ouă.

Adesea, ca cuib, găurile folosesc găuri în pereți, crăpături printre pietre sau o grămadă de ramuri. Câteodată păsările trasează cavitatea cu lame de iarbă sau mușchi, dar cel mai adesea nu există așternut în cuib. Ouă albă, albă albă, cu un strat gri, albastru și ocheroasă. Femelele le incubă timp de 15-16 zile, bărbatul în acest timp își aduce mâncarea. Nestlings hatch cu o pauză de câteva zile. Ele sunt deja acoperite cu jos. La început, femeia îi încălzește, iar bărbatul le aduce mâncare. Mai târziu, când bebelușii vor avea primele pene, părinții zboară împreună pentru mâncare.

La vârsta de patru săptămâni, puii părăsesc deja cuibul. Există un miros neplăcut lângă cuiburile de hoopuri. Aceasta este "protecția chimică". Curelele au o glandă specială care produce un miros înțepător care îi sperie pe inamici. Femelele și puii pot "trage" la jetul de viermi caustici ai fecalelor cu un miros puternic.

INFORMAȚII.

  • Young hoopoe are o armă foarte eficientă. Atunci când dușmanul intră în gol și puii sunt în pericol, ei secretează o substanță cu un miros neplăcut din glanda de petrol, care este trasă la atacator. Acest miros îndepărtează dușmanul și salvează viețile puilor. Pentru această abilitate, hoopoe este numit "cockerels smuls".
  • Într-o legendă străveche, se spune că odată ceva, hoopoe avea o chilă de aur. Oamenii au urmărit în mod constant păsările pentru metalele prețioase. Păsările au cerut ajutorul regelui Solomon, care în locul coroanei de aur le-a dat un ornament de pene.
  • Hoopoe a fost foarte apreciat în Egiptul antic. Există chiar și un hieroglifă care descrie capul hoopoe cu un trunchi ridicat pe coroană.
  • În lunile de vară, hoopoe era văzut la nord, chiar și în Islanda. Cu toate acestea, această pasăre nu poate cuibui în zone atât de reci.
  • Hoopoe, pe care pasărea de pradă găsită în aer liber, este salvat în mod viclean. Este presat la pământ, își deschide larg aripile și penele de coadă, iar ciocul se ridică. Apoi, numai modelele contrastante de pe aripi sunt vizibile de sus, datorită cărora hoopoe fuzionează practic cu mediul, iar prădătorul nu o observă.

CARACTERISTICI CARACTERISTICI ALE SUPRAFETEI. DESCRIEREA PUTERILOR

cap: mic, portocaliu deschis, cu un cioc lung, subțire, ușor curbată. O trăsătură caracteristică a păsării este un smoc în formă de fan pe coroana de pene lungi cu vârfuri negre. Tufa este imperceptibilă, se ridică numai atunci când se aterizează sau când cercul îndoaie ceva furios.

aripi: larg și rotunjit, cu dungi clare alb-negru, care sunt foarte vizibile în timpul zborului.

coada: cu aceleași dungi alb-negru ca pe aripi.

burtă: portocaliu maro.

picioare: destul de scurt, potrivit pentru a alerga de-a lungul pământului (cu aceasta, hoopoe își răstoarnă în mod constant capul).

ouă: ușor de măsline, cu o nuanță gălbuie, gri sau verzui. Femela are 5-8 ori, uneori chiar 12 oua.


- Habitat habitat

Unde trăiește

În unele locuri, hoopoe este o pasăre migratoare. Este cuibărit aproape în întreaga Europă, cu excepția Scandinaviei. Uneori, hoopoe apare în sudul Angliei. Pasărea trăiește în majoritatea părților din Africa, India și Asia de Sud pe tot parcursul anului.

PROTECȚIE ȘI CONSERVARE

În ciuda reducerii numărului de hoopoe în Europa Centrală, nu se folosesc astăzi măsuri de protecție pentru a salva această specie.

Pupăza. Potatuyka. Păsări din Brateevograd. Video (00:00:33)

În Moscova, creșterea puilor nu este stabilită în biotopurile forestiere, ci pe câmpurile de filtrare din Marino, nu departe de baza nisipoasă din Marino, lângă râul Moskva. A fost în 1996. După 10 ani, hoopoe a început să apară în pădurile de la capătul digului Mariinsky.
Hoops aranjează cuiburi sub acoperișul clădirilor temporare și în alte adăposturi, iar pentru mâncare zboară spre grădinile învecinate spre Maryino și peste râul Moscova până la Brateevskaia, unde există și numeroase grădini.
Acestea sunt, de asemenea, observate în timpul zborurilor de primăvară de-a lungul câmpiilor de inundații Brateevskaya și Mariinsky.

Vizionați videoclipul: Norwood & Hills - Hoopoe Original Mix Night Beast (Decembrie 2019).

Загрузка...
zoo-club-org