Păsări

Flycatcher - pasărea trecătorilor

Pasărea păsărică păsărică aparține familiei Flycatcher. Pe teritoriul Europei Centrale, reprezentanții acestei familii trăiesc puțin. În aparență, această pasăre este neclară, mică. Este mai mică decât o vrabie. În ciuda acestui fapt, pasărea aduce multă beneficii oamenilor, exterminând insectele dăunătoare. În limba latină, denumirea speciei pare a fi ca Ficedula hypoleuca.

La zborul de zbor, în apropierea bazei ciocului, există peri care îndeplinesc funcția atingerii. Ochii sunt întunecați, cu formă rotundă. Pe vârf, ciocul este arătat, dar baza este lată. Datorită faptului că pasărea are aripi destul de lungi, este capabilă să zboare rapid. În vânătoarea din partea superioară a corpului, pe aripile și capul culorii penajului este negru. Pe abdomen, parțial pe aripi, coadă și, de asemenea, pe fruntea albă a frunții. Picioarele acestei păsări sunt subțiri, gri.

În pisicuța piedică, penele de coadă situate pe coadă sunt relativ scurte. Barci cu 4 degete. Trei sunt îndreptate în față și una - înapoi. Ele cresc ghearele ascuțite. Lungimea corpului acestei păsări este de numai 12 cm, iar anvergura este de 22 cm.

habitat

Această specie se referă la păsările migratoare tipice. Locațiile lor de cuibărit sunt comune în întreaga Europă. Ei nu trăiesc doar în partea de sud a acestei părți a lumii. Puteți întâlni o pasăre în vestul Siberiei și în partea de nord-vest a Africii. Locuiesc aproape peste tot, unde sunt copaci înalți. Puteți vedea muștele în pădurile conifere, foioase și mixte. Câteodată se găsesc în grădini și dealuri și chiar în orașe sau cimitire abandonate. Pasărea preferă să iasă într-o pădure tropicală.

reproducere

Bărbații se întorc de la terenurile de iarnă cu câteva zile mai devreme decât femelele. Un bărbat are de obicei 2-3 loturi în care găsește diverse scobituri sau case de pasăre. A iubit complotul, pasărea cântă cu voce tare pentru a-și informa vecinii că teritoriul este deja ocupat. Cântarea atrage femele. Ei aleg parteneri pentru ei înșiși, de îndată ce se întorc din Africa fierbinte. Un bărbat poate atrage atenția mai multor femele în același timp. Fiecare are loc găsită de bărbat.

Când apare descendența, bărbatul ajută doar una dintre femei să se ocupe de ea. Cel mai adesea, acesta este primul care a zburat la apel. La randul lor, toate celelalte femele raspund la apelul altor masculi. Prin urmare, este foarte adesea cazul în care puii de la același ambreiaj au tați diferite. Imediat ce femelele construiesc cuibul, ea își pune imediat ouăle. Acest lucru se întâmplă în luna mai. Numărul ouălor variază între 4 și 7. Acestea sunt de culoare albăstrui verde. Doar femela este angajată în incubație. Această perioadă durează aproximativ 2 săptămâni. Și bărbatul în această perioadă aduce mâncare pentru ea. Parintii hranesc puii cu omizi si diverse insecte mici.

Modul de viață

Când o pasăre trăiește în locuri de cuibărit, ea nu zboară departe de locul său, ci vânează în apropiere. Când puii cresc și se așează pe aripa, bombeii se adună în turme pentru a zbura pentru iarnă. Acolo ele sunt ținute în ambalaje, împreună caută mâncare și petrec noaptea în copaci.

Principala dieta a pasarilor este insectele zburatoare. Uneori pot mânca și păianjen. Vânează mai des, lovind prada în ambuscadă. Ea găsește un loc convenabil în care poți să ai grijă de pradă. Toate cartierele ar trebui vazute de la aceasta. De îndată ce din adăpostul său, flycatcher-ul păsător vede pradă, începe imediat și zboară după el. Insecte pe care ea le apucă cu zbura puternică și tenace.

Deoarece aripile de păsări sunt destul de lungi și înguste, pot zbura rapid și pot face diferite manevre. Uneori se poate hover în aer pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a prăda prada direct de pe frunze, cum ar fi colibri.

Uneori vânătoarea ei este diferită. Stă pe o ramură în coroana unui copac și privește spre omizi, învârtindu-și coada. Când zborul a văzut victima, o va prinde cu siguranță. Uneori caută insecte pe pământ.

Speciile conexe

Familia flycatcher include 275 specii de păsări. Toate acestea sunt de dimensiuni mici și locuiesc pe teritoriul Eurasiei și al Africii. Mâncarea lor constă din insecte și păianjeni diferite. Unele specii aparținând familiei au o culoare foarte strălucitoare. Acest lucru se referă la speciile găsite în subtropice și în tropice. Iar cei care locuiesc în zone cu un climat temperat, migrează. Ei cuibăresc în teritoriile de nord și zboară spre țările calde pentru iernare. Locuiesc în păduri de orice tip. În plus, ele pot fi văzute în oraș, de exemplu, în grădină sau în grădină.

Fapte interesante

  • Flycatchers le aduce omului multe lucruri bune. La urma urmei, distrug un număr mare de insecte dăunătoare, inclusiv cele care dăunează pădurilor. Prin urmare, această specie este protejată în unele țări.
  • Unele specii aparținând acestei familii trăiesc în munți. Fluturașul portocaliu trăiește la o altitudine de până la 4 mii de metri în Himalaya. Vânează în pădure, zboară în hotarele superioare ale pădurilor.
  • Dintre toți flycatchers, există specii care se confruntă cu dispariția. Acest lucru se aplică speciilor care ocupă o zonă mică. Printre ei se numără și flycatcherul din junglă. Această viziune poate fi găsită numai în legătură cu. Negros. Aici speciile sunt amenințate cu dispariția, deoarece pe insulă pădurile sunt tăiate cu mare intensitate. Dacă distrugerea naturii de pe această insulă nu se oprește, vederea va dispărea complet. La urma urmei, nicăieri în lume nu puteți găsi o astfel de pasăre.
  • Multe specii din familia flycatchers își construiesc cuiburile în formă de castron. Le au pe un copac sau în păduri dens. Uneori cuibul poate fi găsit în zidul crăpat al unei case abandonate. Printre ele sunt specii care dau doi descendenți într-un singur sezon.
  • Tipuri de fluturi

    Aceste păsări aparțin grupului Sparks și cuprind până la 300 de specii din întreaga lume, dintre care numai cincisprezece se găsesc în Rusia. Cei mai obișnuiți sunt micul flycatcher, gri și pistil. Acestea sunt păsările migratoare care petrec iarna în Africa și Asia de Sud.

    Păsările mici, a căror greutate nu depășește 25 de grame, diferă în principal prin culoarea penajului lor. Toți flycatchers au un cioc larg, pe care se ridică bine creasta ciocului inferior. Părurile elastice sunt situate în apropierea bazei ciocului și de-a lungul marginilor, acoperind chiar nările unor specii. Ele ajută păsările să prindă insecte în zbor. Aripile sunt destul de înguste, dar destul de lungi.

    Greu de zbor

    Aceste păsări diferă de rudele lor în cea mai modestă și nesemnată colorare - partea superioară a corpului este gri-maro, iar cea inferioară este gri deschis, cu mici patch-uri. Fluturașul gri este o pasăre destul de mică, rareori mai mare decât o vrabie. Cântând-le pot fi auzite foarte rar, este foarte simplu, ca pasărea însăși.

    Se așază pe o ramură pe verticală, adesea fluturând aripile sale, ca și cum ar fi pe cale să decoleze, și urmărește vigilent insectele care zboară în apropiere. Rushing off de la fața locului, ea își urmărește pradă în aer.

    Este cuibărit în principal în pădure, mai ales acolo unde există o mulțime de lemn mort și copaci frânți, preferând marginile însorite și poienile. Această pasăre nu este o stealth diferită și, adesea, se găsește în parcuri, pătrate, case de turiști. Aspectul modest, cu un aspect scăzut, permite acestor păsări să rămână neobservate și să ridice în mod sigur descendenții aproape alături de locuința umană.

    Fluturașul gri este o pasăre care, mai degrabă, începe să construiască un cuib, deoarece zboară abia la jumătatea lunii mai. Doar femela este angajată în construcții, folosind fibre vegetale, paie și iarbă uscată. Gunoiul din cuib, de regulă, este foarte rar și constă din pene și lână. În iunie, apare un ambreiaj, format din 4-6 ouă verzui acoperite cu picături.

    Flycatcher mic

    Pasărea este foarte asemănătoare cu farmecul, cu excepția petelor albe pe coadă, bine vizibile în timpul zborului. În comparație cu grișul și pistilul gri, principala caracteristică distinctivă este spotul de ghimbir pe piept, în special la bărbații masculi adulți. Ei bine, și, desigur, dimensiuni mult mai mici - corpul acestei păsări nu depășește 10 cm în lungime, iar greutatea sa este de numai 11 grame.

    Cântând un mic flycatcher este dificil de confundat cu vocile altor păsări. Fluierul ei anxios este trist și chiar tristețe. Este cuibărit în principal în păduri de creștere înaltă, de obicei în molid sau molid, unde sunt mai multe păduri de surzi. În ciuda dimensiunilor mici, pasărea ocupă o zonă de cuibărit mult mai mare decât cea a altor specii de flycatchers, de regulă este de aproximativ 300 de metri.

    O dată pe an femelele se găsesc între patru și șase ouă albicioase în mici urme ruginite, dintre care 14 zile mai târziu apar pui de culoare gri. După ce au devenit mai puternici și au luat-o de pe cuib, sunt încă în apropiere de ceva timp. Micul flycatcher este cea mai rară pasăre din toate speciile enumerate mai sus.

    habitate

    Flycatchers se găsesc în întreaga Europă, precum și în Ural, Siberia, Caucaz, Asia de Sud și Centrală și Africa. Peste tot (cu excepția celor mai sudice zone), aceste păsări sunt migratorii. În august sau septembrie, au pornit pentru iernare în Africa, Siria, Irak, Iordania, Pakistan și India.

    Habitatele flycatchers sunt marginile pădurilor, pădurile joase, arbuștii îngroșați.

    Compoziția alimentelor de la flycatchers depinde de multe condiții: vremea și timpul zilei, lumina, adică tot ceea ce afectează activitatea insectelor. De regulă, în zile calde, principala hrană pentru flycatchers sunt muștele, gadfliile și libelulele. În vremea ploioasă, mâncarea este folosită de omizi, larve, gândaci și păianjeni care se ascund pe ramurile și frunzele copacilor.

    Funcții de comportament

    Modul de a vâna insecte face ca aceste păsări să rămână singure. Fluturașul poate sta încă în ambuscadă între ramuri pentru o lungă perioadă de timp, se grăbește brusc după insecta zburătoare, apucându-l în zbor, apoi se întoarce la locul său.

    În timpul perioadei de cuibărit, bărbatul își păstrează foarte gelos teritoriul, cântă cu voce tare, atrăgând femeia. Construcția cuibului este de obicei realizată de ambii părinți, cu excepția vânătorului gri (pasărea, descrierea căreia este prezentată mai sus).

    Până la 500 de ori pe zi, o pereche de flycatceri trebuie să zboare spre cuibăr cu mâncare în cioc pentru a-și hrăni puicuțele. Pe parcursul întregii perioade de hrănire, care durează în medie două săptămâni, zburați ucid până la un milion și jumătate de insecte. În greutate, aceasta este de aproximativ 1,5 kilograme. Avantajul pe care îl aduce flycatcherul prin distrugerea insectelor este incontestabil.

    Flycatcher Small: caracteristici externe

    Pasărea mică gri aparține ordinului trecătorilor, familia Flycatchers. Dimensiunea sa este mică (nu mai mult de 12 cm), penajul este destul de plictisitor, ceea ce este mai degrabă un avantaj decât un dezavantaj: nu este ușor de văzut pentru păsările de pradă.

    Micul flycatcher are un corp oval subțire, ușor alungită. Coada este subțire și lungă. Capul este mare cu ochi mari de culoare închisă. Ciocul neagră este de dimensiuni medii. Labele sunt întunecate cu gheare scurte. Micul flycatcher, a cărui voce este destul de sonoră, face sunete destul de originale. Cântecul acestei păsări constă din două sau trei cicluri recurente și patru sau cinci sunete de fluierare care urmează, cu un ton de coborâre. Această melodie simplă nu se amestecă cu vocile altor păsări, este lungă și ușor de reținut.

    Culoarea bărbaților

    La un bărbat adult, părțile laterale ale capului și partea superioară a gâtului sunt colorate în gri maroniu sau gri închis. Nadhvoste și înapoi gri-maro. Acoperind pene superioare cozii catifelate negre. Micul flycatcher al subspecii europene are un loc mare de culoare roșie sau ocru aprins pe craw, gât și piept superior. Intensitatea culorii unui spot și dimensiunea acestuia depind de vârsta păsării. Mai mare și mai strălucitor este la bărbații bătrâni.

    De la gât, culoarea gri se extinde până la părțile laterale ale sânului și încolțește un punct roșu în jurul marginilor. Partea inferioară a pieptului și coapsele inferioare ale cozii coada, abdomenul - alb. Aripile inferioare de acoperire sunt de culoare albă până la lumină ocru. Aripile superioare și aripile sunt maro. Câștigătorii centrali sunt negri, restul fiind bicolore: în bazele alb și negru pe vârfuri. Ciocul este maro-maroniu puțin mai ușor la baza mandibulei. Picioarele sunt maro și negru. Irisul ochiului este maro.

    Cum sunt pictate femelele?

    Femelele adulte au un penaj maro-maroniu sau maro-maroniu în toracele superioare. Direcția și coada superioară a cozii sunt de aceeași culoare cu cea a bărbatului. Partea laterală a capului este ușor mai ușoară decât partea superioară. Partea inferioară a corpului este albă, cu o nuanță palidă de ocru. Pe coadă, acoperirile inferioare sunt albe. Suprafața superioară și aripile aripilor sunt maro, au un amestec mic de maro.

    Micul flycatcher complet fastidios în mâncare. Potrivit ornitologilor, acești copii mănâncă tot ce se poate potrivi în ciocul lor miniatural. Mâncarea unui mic flycatcher depinde în mare măsură de condițiile meteorologice: într-o zi frumoasă, aceste păsări prind muște, fluturi mici, libelule. Fluturașul nu va refuza căprioare, aruncat în zona de vânătoare.

    În vreme rea, când este imposibil să se facă zboruri, pasărea mănâncă omizi, mici bug-uri și alte insecte care se ascund de ploaia din frunzișul copacilor. De asemenea, eroina noastră se adăpostește de ploaie. Flycatchers vânătoare pentru aproape toate insectele care sunt în aer, cu toate acestea, și speciile târâtoare ei nu ocolește atenția lor.

    Interesant, flycatcher-ul este capabil să-și ridice abia frunzele cu ciocul, iar sub el va găsi cu siguranță niște mâncare pentru sine. Acestea pot fi păianjeni, furnici, mici bug-uri etc.

    Nest construcție

    Interesant este că cuibul flycatcher (feminin) echipează numai materialele naturale. Îl țese încet din mușchi, tulpini de iarbă subțiri, fibre de lemn, puf de pasăre. În afara, pasărea uneori o revitalizează cu lichen și fanii subțiri.

    În interiorul tăvii este căptușită cu mușchi, antene de alpinism asemănătoare părului, se folosește o mică cantitate de păr de cal. Un cuib deschis (nu un gol), de obicei, ia forma unui bol mic. În diametru, nu depășește 50 mm, adâncimea - 45 mm. Este dificil să găsești cuibul micului flycatcher, pentru că este bine deghizat, iar păsările sunt foarte atenți și țin în ramurile superioare ale copacilor.

    Aspectul puilor

    În iunie, ouăle apar în cuib, care de obicei nu depășește șase. Covorul este vopsit în culori albăstruie cu stropi de nuanțe întunecate. Femelele incubă ouale timp de două săptămâni. Dimensiunile ouălor sunt de 19 x 14 mm. Percepția pericolului, păsările care zboară în jurul cuibului, pot uneori chiar imita un atac asupra unui invitat neinvitat, care încearcă să inspecteze cuibul, să zboare în el, să-l întoarcă în fața lui.

    Ambii părinți hrănesc puilor. Puii cresc foarte repede, iar până la vârsta de o lună devin independenți. Iar părinții în acest timp au timp să facă a doua ostire.

    Pui: penaj

    Primul penaj de pui este maroniu-maroniu, cu pete de ocru lumină pe pene. Ceara, gâtul și sânul superior sunt ocru palid, cu un model maro deschis. Intensitatea sa scade în abdomenul superior. În partea de jos a cifrei este complet absent.

    Coada coapsei inferioare este albă. Primul costum post-legat (de iarnă) al păsărilor tinere este foarte asemănător cu culoarea unei femei adulte. Cu toate acestea, jgheaburile de sus și de zbor sunt mai puțin pronunțate. Schimbarea îmbrăcămintei de cuibărit la păsările tinere din păsări timpurii începe la jumătatea lunii iunie. Un astfel de molt parțial acoperă aproape toate penele mici, cu excepția volumului opac exterior superior și a volantului secundar.

    La urmașii păsărilor târzii, primul molt se termină, de obicei, la sfârșitul lunii august-începutul lunii septembrie. În timpul perioadelor de iernare, numai primii ani rari prezintă pene roșii individuale pe gât. Adulți molt de două ori pe an: complet în perioada premaritală la locurile de iarnă și în perioada de după căsătorie la locurile de cuibărit.

    Aspect Ptahi

    Dimensiunea caroseriei unui flycatcher este de aproximativ 13 centimetri în lungime. Atunci când ptah își întinde aripile, intervalul lor este de 22-24 centimetri. Pisiculul cu pene cântărește aproximativ 19-20 de grame.

    Picătură (Ficedula hypoleuca)

    Femelele și bărbații diferă în culoarea penajului. Bărbații au o spate neagră, aripile acestora sunt de asemenea negre și sunt decorate cu dungi albe. Partea abdominală a bărbaților este albă. Femelele nu sunt la fel de colorante contrastante. Pe partea de sus a acestora, pene sunt pictate într-o nuanță de culoare gri-brună, partea abdominală este de culoare albă. Pe stratul ocru-piept.

    Flutterul cu pene se pregătește să facă un cuib.

    Ochii, picioarele și ciocul în fluturași piedici sunt vopsite în culori închise. Trebuie remarcat faptul că la toți tinerii penajul are același colorant ca la femele și doar prin maturizare bărbații își schimbă culoarea.

    Ascultați vocea unui vânător de zbor

    Fluturașul cu pene este o pasăre foarte agilă, se deplasează de-a lungul ramurilor cu viteză mare. Această pasăre este foarte activă, practic nu sta liniștită și este capabilă să-și petreacă o zi întreagă în mișcare. Și de îndată ce nu oboseste?

    Cu toate acestea, există o putere care se poate întări și poate deveni tristă - este vreme plictisitoare. Când strada este sumbră și nu există soare, pisicușul păsărică stă liniștit pe o ramură și nu se mișcă.

    Чем питается маленькая певчая птичка мухоловка

    Главной пищей для этих пернатых считаются насекомые. Мухоловка-пеструшка ест личинок пилильщиков, личинок божьих коровок, мух, гусениц, пауков, цикад.

    Насекомые составляют основу рациона мухоловок пеструшек.

    Кроме того, эта птаха питается плодами фруктовых и ягодных растений.

    Выведение потомства у мухоловки-пеструшки

    Прилетев из теплых краев, птички приступают к строительству гнезда. De obicei, acest proces durează între 3 și 10 zile. De regulă, ouăle sunt puse în luna mai. O femeie poate amâna aproximativ 5-8 bucăți. Ouăle de incubație durează aproximativ două săptămâni. În tot acest timp, "tatăl familiei" are grija cu grijă de femeie, aducând mâncarea directă în cuib.

    Pestulele transporta alimente puiilor.

    Puii care au apărut în lume trăiesc în cuib pentru aproximativ 2-2 săptămâni, apoi încep treptat activități independente. Dar părinții copiilor lor nu sunt încă departe. Chiar și în timpul săptămânii, ei se ocupă de ele și le hrănesc.

    Fluturașii pizma trăiesc în natură timp de aproximativ 9 ani.

    Vizionați videoclipul: Collared Flycatcher Muscar gulerat (Noiembrie 2019).

    Загрузка...
    zoo-club-org