Păsări

Cum arata un păun? Condiții pentru păsări

Puțini știu, dar păunul feminin este pe bună dreptate numit pava, iar acest nume a devenit mult timp un simbol al harului și al luminozității, pentru că toată lumea știe probabil expresia "acționează ca pava". Uneori, pavele sunt fete cu adevărat grațioase, în care fiecare mișcare se distinge printr-o netezime extraordinară. Acesta este modul în care numele unei femei necunoscute (pe fundalul unui bărbat luminos) a devenit un substantiv comun și cum!

Caracteristici distinctive

În timp ce păunurile de sex masculin tind să se laude cu un penis irizat și o coadă luxoasă, femela are o culoare destul de decolorată. La cel mai frecvent tip de pene pictate într-o nuanță cenușie și numai în gât și piept pot fi pene maro smarald sau nuanta roz. La masculi, după cum știm, penajul poate combina culori absolut de neconceput: albastru, verde, portocaliu, auriu. Nu este surprinzător că, pe fondul mazărelor "masculilor jumătăți", se estompează considerabil.

În plus, mazărea nu se poate lăuda cu o coadă lungă, superbă, în timp ce băiatul de păun este capabil să transforme coada lungă colorată într-un fel de ventilator imens. Dar ei găsesc de asemenea o trăsătură comună - o țipătură pe cap, asemănătoare unei coroane.

Adevărat, păunul-bărbat are un trunchi albastru clar vizibil, dar femelele se pot lauda doar cu un modest gri-maro.

Dar nu credeți că mazărea urâtă. În comparație cu culorile destul de strălucitoare și strălucitoare ale rudelor lor masculine, culoarea lor arată destul de elegantă, fără excese. În plus, la fel ca la cele mai multe specii de păsări, toate acestea se datorează faptului că funcția principală a femelelor este incubarea ouălor și acest lucru va fi mult mai ușor de făcut dacă colorarea nu este prea luminată. În plus, în timpul jocurilor de împerechere nu au nevoie să atragă atenția bărbaților - ei sunt interesați de posibilitatea de a fi cu pava. Și coada foarte luminată - trăsătură distinctivă a unui păun - este doar o modalitate de a atrage atenția partenerului dvs. pentru a nu trece neobservat.

Specii de păuni

Habitatul reprezentanților sălbatici ai acestor păsări este India și Sri Lanka. Există următoarele tipuri de păuni:

  1. Ordinare. Bărbații au pene frumoase, albastru, pe spate, iar vârful aripilor este portocaliu. Păsările în sine sunt destul de mari - lungimea corpului lor este de aproximativ 120 cm. Mazărea este mult mai mică, talpa superioară este absentă și penajul este cenușiu. Este adevărat, în zona pieptului și a gâtului, puteți găsi pene frumoase de smarald. Curățarea persoanelor fizice este maro.
  2. Negre umerii De fapt, nu este o specie separată - este doar o mutație a culorii colegului său indian, dar de mult timp au fost distinse ca o specie separată. Acesta diferă de culoarea indiană a aripilor - sunt albastru-negru. Dar doamnele din această specie au un penaj de culoare bej deschis, iar în zona coastei au un maro deschis.
  3. Alb. Un alt exemplu de mutație care ne-a dat creaturi cu o culoare minunată de penaj. Reprezentanții ambelor sexe au o culoare albă de zăpadă, dar nu sunt albini. Deci, indivizii de sex masculin au ochi albastri, iar femela - albastru. În general, femele absolut alb-negru arata incredibil de emoționant, de aceea această specie este adesea păstrată acasă, fără a traversa păuni albi cu colegii lor de alte culori.
  4. Green. Foarte mari pot ajunge până la 3 m în lungime. Culoarea principală a penajului la bărbați este albastră, cu o nuanță verde. Pot apărea bloturi de culoare roșie și brună. Interesant, culoarea mazărelor nu este prea diferită, dar este de două ori mai mică (și de patru ori mai mică decât masa).

Unde trăiește păunul de sex feminin?

Chiar și micuții știu numele acestei păsări, așa că vom trece imediat la habitatul natural. Păcii și păunii sălbatici se găsesc exclusiv în Sri Lanka și în India. Ei încearcă să evite zonele deschise. Cel mai adesea, aceste păsări se stabilesc în păduri și arbuști mici. Din când în când se rătăcesc la plantațiile agricole din apropiere.

Particularități ale păstrării acasă

Oamenii s-au angajat în domesticirea păunilor din cele mai vechi timpuri. În acele zile, erau o adevărată decorare a grădinilor și parcurilor de grandieni nobili. Astăzi, mulți dintre compatrioții noștri sunt implicați în reproducerea acestor frumuseți cu pene.

Primul lucru pe care trebuie să-l amintiți pentru cei care intenționează să pornească aceste păsări - este că au nevoie de o cușcă separată. Aceștia pot arăta agresivitate față de alte păsări și pot pur și simplu să-și descopere rudele învecinate. Pentru a evita astfel de incidente, fiecare familie de păuni este recomandată să ofere propriul stilou.

În mod ideal, acestea trebuie păstrate într-o vavă spațioasă, formată dintr-o fundație și un cadru acoperit cu o plasă inoxidabilă cu ochiuri fine. Este de dorit ca padocul, înălțimea căruia trebuie să fie de cel puțin trei metri, a fost combinat cu hambarul de hambar.

Pe podea, este imperativ să se toarnă un strat de zece centimetri de nisip de râu, peste care se toarnă mici pietricele, ajutând păsările să digere alimente solide. În plus față de incintă, păuni au nevoie de o casă de păsări de curte, care este un hambar cu găuri și cuiburi.

Reproducerea și reproducerea puilor

Persoanele care au împlinit vârsta de trei ani sunt considerate mature pe cale sexuală. Sezonul de reproducție al acestor păsări se încadrează, de obicei, în lunile de primăvară și de vară. Ritualul de toclare este foarte diferit de alte păsări. Ei efectuează dansuri frumoase de căsătorie. Pentru a câștiga favoarea prietenelor sale, bărbatul începe să-și croiască coada în fața lor. Fiecare păun feminin este format din cinci până la douăsprezece ouă. Într-o lună, bebelușii vin de la ei.

Interesant, puii de păun, ale căror corpuri sunt acoperite cu pufos cenușiu, se dezvoltă mult mai repede decât descendenții altor păsări domestice. La o săptămână după naștere, bebelușii încep deja să zboare și să conducă un stil de viață activ. Pentru ca aceștia să se dezvolte normal, trebuie să asigure o cantitate suficientă de hrană și un acces constant la apă potabilă curată.

Animalele tinere pot primi aceleași alimente ca și adulții. Cu toate acestea, este de dorit să se adauge suplimentar kefirul, brânza de vaci, ouăle fierte și fulgi de ovăz la alimentatoarele lor. Până la șase luni, puilor li se recomandă să furnizeze suplimente de vitamine și preparate pentru coccidoză.

Prieteni destepti

Este greu de imaginat că un bărbat atât de strălucitor de colorat poate avea un prieten atât de gri și inconștient. Păunul feminin se numește pawa. Culoarea penajului său este monotonă și plictisitoare. Nu are coadă lungă de irizare. Selectarea culorilor se poate vedea numai pe gât, poate fi pene albastre sau verzi. Iar capul pavei este încoronat cu o chinuitoare. Dar chiar și el este de culoare maroniu, în timp ce în păun există pe cap o coroană trunchi de pene albastre.

Pava nu poate fi numită pasăre urâtă. Nu are nevoie să atragă atenția altora. Sarcina ei principală este de a face o așezare și așezați pui sănătos. Este mult mai sigur să stați într-un cuib, cu penaj, fuzionând cu ramurile înconjurătoare și arbuști.

Deși în jurul coastei, am fost excitați. Coada păunului și a mazărelor este exact aceeași. Mândria și decorarea bărbaților - pene lungi nadkhvostiya. Ele sunt colorate în culori vii și se încheie cu un ochi multi-colorat.

Peacock feminin este ușor de a distinge de bărbați.

Păun alb de pădure

Păcii albi sunt în mod inimaginabil de frumoși. Aceasta nu este o specie separată, ci o mutație de culoare a speciei ordinare. Dar păunurile albe nu sunt albinos deloc. Gena dominantă este responsabilă pentru culoarea penajului lor. Ochii au alb albastru frumos. Această variație magnifică este adesea ținută acasă.

Păunul alb de sex feminin este de asemenea complet alb. Spre deosebire de partenerul ei, are ochi albaștri și arată foarte emoționant. Experții nu recomandă să treacă femele albe cu parteneri de culoare albastră obișnuită. Rezultatul acestei treceri va fi imprevizibil. Penajul de păsări poate fi estompat sau cu pete albe chel.

Pava albă de zăpadă îi incubă pe descendenți timp de 30 de zile. Puii au un puf galben pe spate și abdomen, dar aripile lor au o culoare albă imediat.

Păunul alb de sex feminin este foarte frumos

Jocuri de împerechere

Scopul principal al partenerului este atragerea atenției. Instinctiv, Pawa alege cel mai frumos bărbat, astfel încât copiii săi să moștenească genele celui mai bun reprezentant al speciei.

Dansul împerecherii masculului durează aproximativ douăzeci de minute. El îngheață pentru mult timp în poziții favorabile și își scutură coada. Pașii de dans într-o altă perioadă a anului sunt mai simpli și mai scurți. Masculii efectuează cel mai activ dans de împerechere pe vreme rece. În timpul curtării, bărbatul își deschide coada în fața fanului. Dar femeia partenerului ei nu evaluează după el. Ornitologii, care au observat o perioadă lungă de păuni, au observat că coada nu era importantă pentru a face o pereche. Mai degrabă, este o garanție că dansul de păsări va fi văzut în iarba înaltă. De îndată ce tânăra doamnă a devenit interesată de prezentarea căsătoriei, păunul se îndepărtează de cel ales și îi arătă spatele. Experții sugerează că sub formă de "partea din spate" femeia își determină sănătatea, vârsta și forța.

Peacock efectuează dans de împerechere înainte de pava

Locul de muncă principal

Pionul inconspicuos ridică un cuib într-un loc liniștit pentru a pune 5-7 ouă în el. Cuibul în sine nu are o structură complexă. Este o fosea superficială, căptușită cu iarbă uscată și în jos de la pieptul și abdomenul femeii. Urmele de incubație durează o lună și apoi apar puii. Este greu de înțeles imediat după naștere că aveți înaintea voastră regi și moduri viitoare. Nestlele au o culoare gălbuie cu o culoare gri dominantă. Pene nadkhvostiya nu au pui. Ei cresc mai târziu.

Dar pentru a distinge unde este masculul și unde femeia printre pui poate fi foarte curând. Bărbații cresc mult mai repede. Dar frumusețea păunului înflorește complet mai aproape de trei ani. Dar pava mică atinge maturitatea sexuală cu doi ani.

Păunele sunt păsări poligame. Familia acestora este formată dintr-un grup de femele și un bărbat. Pav în acest grup poate fi de 4 sau 5 persoane. Femeile se îmbină ușor într-un grup, la doi bărbați se vor comporta agresiv.

Aproximativ 5 femele pot trăi cu un păun

Păunuri în curte

Păunii dau adesea naștere pentru a-și decora curțile. Ele nu conțin mai mult decât puii, dar va dura mult spațiu. Familia trebuie să aibă o pivniță mare pentru a putea să meargă și să se miște. La domiciliu, familia constă, de obicei, din trei femele și un bărbat. Dar uneori bărbatul alege o femeie și o tachinează. În sălbăticie, acest lucru nu se întâmplă.

Pentru ca femeia să poată da naștere, trebuie îndeplinite anumite condiții. O pereche nu este niciodată formată din păsări adulte ale unei pui. O femeie și un bărbat nu ar trebui să aibă rudenie, altfel pur și simplu nu vor exista puși.

În sălbăticie, pionii au grijă de pui, dar acasă adesea refuză să stea pe ambreiaj și să se îngrijească de tineri. Dacă pava a făcut o ambreiaj și sa așezat pe ouă, apoi sub ea poți pune și alte 8 ouă. Într-un alt caz, ouăle trebuie să fie plasate sub pui sau curcan. Chiar dacă mama este gata să-și ridice puștiul singură, proprietarii sunt obligați să o ajute. Puii au o sănătate fragilă. Începând cu luna a opta, masculii dintr-o pui sunt distribuite în diferite incinte. Ei încep să sorteze lucrurile și pot suferi în lupte. Dar femelele pot fi ținute împreună mai mult, ele nu sunt deloc agresive.

Păunele sunt foarte frumoase. Privind-le în sălbăticie sau în creștere acasă este o plăcere. Masculii provoacă încântare, iar sensibilitatea femelelor. În ciuda "rochiei" lor simple, ele sunt foarte dulci și atinge.

Pavlinikha sau pavé - cum să obțineți dreptate

Multe întrebări - cum se numește păunul feminin - deflectoare. Variantele de răspunsuri sunt foarte diferite - pui, carne de pui, păun.

Cu toate acestea, numele corect al fată păun este pavé. Acesta este un termen științific și de zi cu zi.

Distingerea unei pava de păun este destul de simplă. Ea are o culoare mai modestă și nu crește pene lungi pe talpa superioară. Cu toate acestea, nu poate fi numit gri și neclar. Culoarea penajului depinde de speciile și de subspecii de culoare (păunul are mai mult de o sută cincizeci de culori derivate artificial). Sarcina principală a unei fetițe de păun este de a acoperi ouăle și de a ucide puii, ceea ce înseamnă că vopselele atrăgătoare vor atrage atenția și vor deveni vizibile în fundalul unui tufiș.

Peacockul are, de asemenea, un model pestriț pentru a atrage atenția partenerului său.

Subspecii africane

Păunul congolez este mai rar și nu mulți sunt conștienți de existența sa. Păsări mici, foarte prudente și secretive, preferând să cuibărească în locuri greu accesibile pentru oameni. Femelele de păun african au picioare mici pe picioarele lor. Capul pava este aproape lipsit de pene, iar pielea are o culoare maro-gri sau maro. Penajul gâtului - o culoare roșie bogată. Un cap îngrijit este decorat cu o creastă de pene de castan, maro sau verde-maro. Pene de coada sunt de cele mai multe ori negre. Penajul spatelui și aripilor - toate nuanțele verzi, de la foarte întunecate, aproape negre, până la smarald. Fiecare pene are dungi întunecate și dungi longitudinale maronii. Îmbrăcarea pavei se distinge printr-un luciu metalic bogat Lungimea corpului unei femele din subspecii africane de păun nu depășește cincizeci de centimetri.

Subspecii javaneze

Păunul de păianjen Javanese arată foarte asemănător cu bărbatul. Cu toate acestea, este mai mic și nu are pene frumoase pe coada superioară. Penajul gurii și al capului este maro-verzuie, unele pene sunt aruncate în soare în aur. Creasta este, de obicei, același ton. Zona din jurul ochilor este albastru, gri-albastru sau gri. Pene din partea inferioară a gâtului sunt colorate verde și foarte saturate. Au o graniță verzui, cu un model asemănător cu scări. Parte din spate pe partea de sus și piept albastru-verde, cu o abundență de pete roșii și galbene. În zona penei de coadă cu o frumoasă nuanță de bronz-cupru. Culoarea picioarelor este cel mai frecvent gri, iar ciocul este negru.

Păianesc de sex feminin

Culoarea unei pava obișnuită depinde de forma sa de culoare. Este puțin mai mică decât partenerul său de viață. Lungimea corpului rar depășește 100 cm. Culoarea sălbatică naturală este maro închis, penele au o margine neagră, iar fundul gâtului este verde închis sau albastru închis. Capul îngrijit este decorat cu un trunchi de pene de aur-maro, gri-maro, gri sau maro închis.

Peacock de sex masculin

Subspecii africane

Barbatul păunului congolez diferă de rudele sale prin faptul că nu crește celebrul pene de pe coadă și nu are un aspect atât de luminos și strălucitor. Penajul mascul este foarte modest și, în multe privințe, este similar cu penajul feminin. Picioarele păunului mascul sunt decorate cu pinteni lungi și ascuțiți. Capul este lipsit de pene, iar pielea este cel mai adesea colorata maro inchis sau maro verzui. Tuft maro auriu, verde de aur, ciocolată sau gri închis. Pene de coada sunt negre, cu un luciu de bronz. Penajul corpului pasărelor este de la culoarea verde închis la culoarea gri-verde deschis. Lungimea corpului unui mascul cu coada nu este mai mare de un metru.

Subspecii javaneze

Barbatul păunului javanez este notabil pentru frumusețea sa și pentru lungi, uneori până la doi metri, pene pe nadhvostiya. Culoarea penei și desenul unei pene sunt în multe privințe asemănătoare cu penei unei femei, dar toate culorile sunt mult mai strălucitoare și mai bogate, cu un luciu caracteristic de aur. Până la începutul sezonului de reproducere, bărbații cresc pene lungi pe coada superioară, multe confundate cu coada. Penele constau dintr-o axă solidă, firele de păr lungi și mătăsite, pictate în culori strălucitoare verde, de diverse nuanțe - de la verde-negru la turcoaz, verde albastru și chiar verde-galben. Pene se termină cu un văl special, cu un model asemănător unui ochi.

Păunul comun

Păianesc de sex feminin

Culoarea unei pava obișnuită depinde de forma sa de culoare. Este puțin mai mică decât partenerul său de viață. Lungimea corpului rar depășește 100 cm. Culoarea sălbatică naturală este maro închis, penele au o margine neagră, iar fundul gâtului este verde închis sau albastru închis. Capul îngrijit este decorat cu un trunchi de pene de aur-maro, gri-maro, gri sau maro închis.

Peacock de sex masculin

Păunii obișnuiți-bărbați sunt destul de frumoși în culoarea lor naturală sălbatică: penajul unui cap îngrijit, gât, piept este o culoare albastră bogată, care are o strălucire purpurie la soare. Pe spate sunt pene de culoare albastru-verde, verde închis sau verde smarald. Corpul inferior este vopsit în culori închise - ciocolată neagră, negru, albastru închis. Creasta este alcătuită din pene albastre sau verzi, purpurii. Pene de coada sunt de cele mai multe ori maro în culoare.

Una dintre culorile naturale ale păunului comun este albă. Păunul alb nu este albinic, deși mulți oameni cred că așa.

Culoarea albă este o consecință a influenței genei autosomale dominante W. Păsările au zăpadă albă chiar și penajul, fără urme de culoare. Ochii sunt albastri. Femelele de păun alb au aceeași culoare de penaj ca și bărbații.

În plus față de sălbăticie, adică de culoare naturală și albă, există încă opt pene comune de păuni comune:

  • Угольный или черный,
  • Камея,
  • окрас Буфорда или бронзовый,
  • Персиковый,
  • Пурпурный,
  • Опаловый,
  • Полуночный или дымчатый,
  • Зелено-желтый.

Каждый из основных окрасов оперения может иметь до двадцати разновидностей. Самочки цветных форм павлина имеют тот же окрас, что и самцы, но в более скромной форме. Acest lucru se datorează faptului că toate aceste forme de culoare sunt crescute în condiții artificiale, iar femelele nu trebuie să se apere de prădători atunci când cresc.

Caracteristicile pădurilor femele de hrănire

La domiciliu creșterea păsărilor, conținutul de păunuri și masculi de sex feminin nu diferă. Singura excepție este faptul că în timpul sezonului de reproducere se introduc labele de hrănire. În acest moment, au nevoie de alimentație suplimentară, vitamine și suplimente.

Rapoartele zilnice standard de păun arată astfel:

  • aproximativ 55 - 60 de grame de porumb, boabe mai bine zdrobite,
  • 40-45 de grame de ovăz sau boabe de orz,
  • până la 100 de grame de deșeuri de cereale diferite
  • 40 -45 grame de făină din plante,
  • 100 - 150 de grame de legume pure și tocate,
  • iarba proaspătă sau fânul - o mulțime.

Odată cu sosirea primăverii, femelele încep să se pregătească pentru sezonul de reproducere și ouătoare.

În această perioadă, este necesar să se adauge rația de bază - până la zece grame pe zi pentru fiecare pasăre, până la o sută de grame de cartofi fierți și tăiați, aproximativ 100 de grame de furaje suculente (legume, fructe, legume rădăcinoase) și până la douăzeci de grame de hrană pentru proteine Se recomandă să dați brânză de vaci, pește sau carne tocată, leguminoase). În aceeași perioadă, nevoia de pave în minerale crește. Pentru a umple echilibrul și a satisface nevoia de pasăre, au pus un amestec de cretă, rocă de coajă mică și coajă zdrobită de ouă, calciu, lut comun și sulf într-un jgheab separat. În timpul sezonului de reproducere, diferitele larve de insecte și pește, precum și moluștele și viermii fierți, vor fi o hrănire bună pentru pavă.

Ordinar sau albastru

Aceasta este o pasăre foarte frumoasă, care are o parte din față a pieptului, gâtul și capul unei culori violet-albastre, cu nuanță verde sau aurie. Spatele lor este verde, cu luciu metalic, pete maronii, lovituri albastre și pene tăiate negre. Coada păunurilor din acest gen este maro, pene de coada superioară sunt verzi, având pete rotunde cu un punct negru în centru. Picioarele sunt de culoare albastru-gri, roz.

Lungimea bărbatului este de la o sută optzeci la două sute treizeci de centimetri. Coada lui poate ajunge cincizeci de centimetri lungimeiar buza cozii este de aproximativ un metru și jumătate.

femeie Această specie de păuni are un pământ-maroniu, cu un model ondulat, partea superioară a corpului, pieptul verde, strălucitor, partea superioară a spatelui și gâtul inferior. Gâtul și părțile laterale ale capului sunt albe, iar ochii au o bandă. Pe capul femelei există un trunchi de culoare maro, cu o nuanță verde.

Lungimea femelei este de la nouăzeci de centimetri până la un metru. Coada este de aproximativ treizeci și șapte de centimetri.

Două subspecii de păun comun sunt comune pe insulă. Sri Lanka și India. Păunul cu aripi negre (unul dintre subspecii) are aripi cu o nuanță albăstrui și umeri negri strălucitori. Femelele acestui păun au o culoare mai deschisă, gâtul și spatele lor sunt acoperite cu divorțuri gălbui și maro.

Verde sau javaneză

Sunt prezente păsări din această specie în Asia de Sud-Est. Spre deosebire de cele comune, păunul verde este mult mai mare, are o culoare mai strălucitoare, penaj cu un luciu metalic, gât mai lung, picioare și creastă pe cap. Coada acestei specii este plată (la majoritatea fazanilor este în formă de acoperiș).

Lungimea corpului masculului poate ajunge la doi metri și jumătate, iar penele de coadă ating o lungime de un metru și jumătate. Culoarea penei de păsări este verde cu un luciu metalic. Pe pieptul lui sunt pată galbenă și roșiatică. Pe capul păsării există o mică creastă de pene complet coborâtă.

Păun sau păstrăv de femelă

Femelele de păuni se numesc Paws. Ele sunt puțin mai mici decât bărbații și au o culoare uniformă a penei și a unui trunchi pe cap.

  • Mazărea devine matură până în al doilea an de viață. Bărbații sunt în stare să se reproducă de la vârsta de două ani și, de obicei, trăiesc cu mai multe femele (de la trei la cinci).
  • Femela plasează ouă de la începutul lunii aprilie până la sfârșitul lunii septembrie. La un moment dat ea poate pune până la zece ouă. Dacă Pava trăiește în captivitate, atunci într-un singur sezon, de obicei, ouăle se ridică de trei ori. Ouăle se coacă aproximativ douăzeci și opt de zile.
  • Bărbații încep să difere de femele numai după pubertate, adică aproximativ trei ani după naștere, au pene colorate. Natura a colorat bărbații în mod luminos, astfel încât să poată atrage femele și să le atragă atenția.
  • Femelele au un gât verde, un abdomen alb și pene de culoare foarte slabă. Natura a creat o astfel de culoare a acestor păsări, astfel încât să se poată ascunde de prădători, protejându-și urmașii. Femelele nu-și părăsesc puii de mult timp, având grijă de ei.
  • La femelele care trăiesc în captivitate, ouăle puse de ele pot fi luate și puse la pui și curcani. Se crede că aceștia îndeplinesc cu mai multă atenție rolul de "bona".
  • În timpul sezonului de împerechere păunul ar trebui păstrați în celule separateastfel încât să nu dăuneze altor păsări. Bărbații în acest moment sunt foarte agresivi. Pentru femele, ele vor amenaja locuri izolate private izolate în care își vor înmulți urmașii. Cotecile ar trebui să fie confortabile și spațioase, deoarece păunii nu sunt păsări mici.
  • În timpul curteniei, păunul își întinde coada, atrăgând femele. Dacă păunul (păunul feminin) dorește să se apropie, atunci bărbatul așteaptă până când îi primește.
  • În același timp, zoologii subliniază un astfel de fapt că, de fapt, Pava nu acordă o atenție specială coamei în sine. Privirea femelelor este întârziată pe baza sa, determinând astfel vârsta partenerului.

Fapte interesante

  • Oamenii de știință au descoperit efectul petelor oculare pe coada păunului pentru ritual de împerechere a păsărilor. Barbatul, care are un numar mare de "ochi", este ales de femele mai des. Oamenii de știință francezi au explicat acest fapt prin faptul că petele de pe pene sunt un fel de indicator al sistemului imunitar. Adică, se pare că femeia alege cel mai sănătos bărbat pentru ea însăși.
  • Pentru toată frumusețea ei, paunele au un dezavantaj. Aceasta este vocea lor aspru și nemelodic, care seamănă cu strigătul unei pisici sau cu scârțâitul unui cărucior negru. Păsările sunt deosebit de vocale înaintea ploii, iar în timpul ritualului de căsătorie sunt tăcute, pentru a nu-i sperie pe aleșii lor.
  • Oamenii de știință canadieni au descoperit o modalitate de a comunica între aceste păsări frumoase. Este semnal infrasoundcare este inaccesibil urechii umane. Acesta este creat de bărbați, datorită pene lor nadkhvostnymi.
  • Domesticirea păunilor a avut loc în cele mai vechi timpuri. Acestea au fost decorarea parcurilor și a grădinilor de aristocrați din întreaga lume. În Evul Mediu, femeile și-au decorat hainele cu pene de păun, iar cavalerii au decorat pălăriile.
  • Până în secolul al X-lea și al VI-lea, carnea tinerilor a fost considerată o delicatesă și a fost servită la petreceri și bile. De-a lungul timpului, carnea păunului a scăpat curcanul.
  • Hindusul poartă aceste păsări în categoria sacrului. În Asia de Sud, ei sunt apreciați pentru ceea ce ei avertizează că se apropie tigrii, șerpii, furtunile. În 1963, li sa acordat statutul de simbol național.
  • În unele țări, pene de pasăre sunt numite "ochii diavolului" și sunt considerați precursori ai necazurilor. În Anglia, ei cred că dacă există pene de păun în casă, atunci proprietarul ar putea avea probleme. Și prezența lor pe scena teatrală va duce în mod necesar la eșecul piesei.

În ciuda tuturor acestor prejudecăți și superstiții, putem fi siguri că apariția păunurilor va oferi tuturor o mulțime de plăcere estetică.

Vizionați videoclipul: 300 de fazani la Șoldănești, din Ungaria (Noiembrie 2019).

Загрузка...
zoo-club-org