Păsări

Ce arata un finch?

  • acțiune
  • Pentru a spune
  • Pentru a recomanda

Există țări în care turismul bazat pe păsări este pe scară largă. Aceasta este o știință întregă care are fani și profesioniști. Pentru ea, există chiar un termen special de origine engleză, care în stil rusesc sună "berding".

Adesea oamenii nu văd nici măcar acele păsări care trăiesc în apropiere. Și în zadar! Printre păsările obișnuite sunt specii destul de atractive, caracterizate prin cântece excelente și culori strălucitoare.

Deci, rasadurile se gasesc in toata Europa. Păsările sunt destul de nepretențioase pentru habitat, așadar se stabilește nu numai în zonele forestiere, ci și în grădinile și parcurile urbane. Dacă faceți observații, puteți afla dacă rașul este o pasăre migratoare sau nu. Răspunsul va fi, de asemenea, dat în acest articol.

De ce puf?

Pentru a înțelege problema originii numelui, merită să ne referim la folclorul rusesc. Există un semn că zgomotul cântă până la începutul verii, iar finch-ul până la revenirea înghețului. Pasărea vine de la iernare destul de devreme, când primăvara nu a intrat încă pe deplin drepturile sale. Ei încep imediat să cânte. Oamenii au început să spună că cântatul de pene îi avertizează pe o persoană că va trebui să prindă, adică merită să aștepți înghețurile de primăvară. Numele latin al păsării se traduce ca "răcoros". Poate că asta înseamnă că va veni frigul.

Potrivit unei alte versiuni, panglica a fost numită așa pentru că, în timpul cântării sale la începutul primăverii, el și-a desființat brusc trilițele. Se pare ca respiratia lui a fost din frig. Această pasăre se mișcă, de asemenea, cântând puțin. Dar ce arată o pasăre finch?

apariție

Speciile aparțin familiei Ryukov. Descrierea păsării (pâine) este mai bine să începem cu faptul că arată ca o vrabie. Numai penajul său este mult mai strălucitor. La bărbați, în special în timpul sezonului de reproducere, capul și gâtul sunt de culoare albastră. Obrajii, gâtul, tonul de burgundă al sânului și fruntea - negru.

Pe aripile negre sunt dungi ușoare. O coadă de nuanță întunecată, cu ieșire verde. Prin toamnă, paleta de culori se estompează, culoarea se schimbă într-o culoare maronie. Culoarea femeii este dominată de tonuri gri-verzui.

Există multe subspecii de finchini. Fiecare dintre ele are caracteristici distinctive în aspect. De exemplu, dimensiunea corpului sau forma ciocului.

Facilități de cazare

Finchinii sunt clasificați ca păsări migratoare. Prin urmare, nu este corect să spunem că aceasta este o pasăre de iarnă. Chaffinch se poate adapta și rămâne pe timp de iarnă dacă a ales un loc potrivit pentru sine. Depinde mult de regiunea de reședință. Finchinii sunt stabiliți, rătăciți, migratori.

Pentru iarnă, nu se limitează întotdeauna limitele unei țări. El poate alege o regiune din sud unde iarnă este mai blândă. Pentru păsările de zbor se adună în turme de 50-100 de indivizi. Ei zboară cu o viteză de 55 de kilometri pe oră. De-a lungul drumului pot face opriri în zone bogate în alimente. Câteva zile mai târziu zborul continuă. În locurile de iernare, trăiesc în pachete. Vrăbiile îi unește uneori.

Finchurile revin la începutul primăverii. Se stabilesc unde sunt copaci - în păduri, în parcuri, în păduri. Preferă pădurile de molid, pădurile de pini ușori, pădurile mixte. Adesea zboară spre locul în care erau vara trecută. Astfel de păsări zboară foarte repede și sară pe pământ.

Chaffinch este o pasăre care cântă frumos. Cântecele ei sunt tare și sonor. Există multe variații ale cântării, în funcție de caracteristicile individuale ale speciei. Trills sunt similare cu cele efectuate de scrumbie.

Cântarea durează trei secunde. Apoi urmează o scurtă pauză și o repetare a melodiei. Păsările tinere cântă melodii care nu diferă în nici o complexitate. Ei învață de la adulți, dobândind treptat abilitățile și îmbunătățind virtuozitatea lor.

Sunetele pe care finch-ul le face diferă în funcție de regiunea de reședință. În total, repertoriul său are până la zece melodii. Le face pe rând.

Pentru aceste păsări, este posibil să se prevadă nu numai sosirea primăverii, ci și probabilitatea ploii. Înainte de precipitații, ei efectuează ryu-ryu-ryu. În toamnă, cântatul devine liniștit. Acest lucru se datorează, cel mai probabil cu sfârșitul perioadei de reproducere. Barbatul nu mai trebuie să atragă atenția însoțitorului său.

La domiciliu, pasărea cântă cu voce tare din ianuarie până în septembrie. Cu toate acestea, este mai bine să nu o pornim ca pe un animal de companie. Finchinii nu le place să trăiască în cuști. Sunt foarte nervoși, încearcă să zboare, pot refuza să cânte. În captivitate sunt supuși obezității, există probleme cu ochii. Dacă, totuși, o astfel de pasăre a apărut în casă, trebuie să fiți atenți la dieta acesteia. Ar trebui să fie mai aproape de naturale. Cum păsările mănâncă în sălbăticie?

Finchul de păsări mănâncă alimente atât pentru plante cât și pentru animale. Pentru aceasta, ea prinde diverse insecte, caută cereale. Ciocul său este foarte durabil. Este completată de puternice mușchi faciali. Prin urmare, pasărea este capabilă să pătrundă în cochilia unui gândac sau a unei cochilii de semințe.

Chaffinch nu este departe să mănânce semințe care sunt semănate în câmpuri. Lucrătorii din agricultură se plâng adesea despre ei. Dar, consumând un număr imens de insecte, ele aduc mai multe beneficii, cum ar fi culturile agricole și plantațiile forestiere.

Mai ales multe insecte pe care le extermizează în perioada apariției puilor. Finchinele le hrănesc numai cu alimente pentru proteine. Ceea ce nu este atât de comun printre păsările acestei familii.

reproducere

În primăvară, păsările, cuișoarele, fotografiile și descrierile acestora sunt prezentate în articol, ajung în turme unite pe sexe. Bărbații se întorc mai devreme. Acestea sunt ținute în afară de femele. Procesul de reproducere începe cu atragerea de prieteni pe teritoriul lor. Pentru aceasta, bărbații cântă vocal. Pare a fi chirpici.

Martie începe sezonul de împerechere. Înainte de a atrage o prietena, bărbații trebuie să ocupe un loc de cuibărit. De obicei, ales anul trecut. Dacă există concurenți în apropierea locului de cuibărit, aceștia sunt imediat expulzați. Prin urmare, există lupte frecvente între adulți și primii ani.

În această perioadă, bărbații se comportă agitat, luptând constant, adesea întrerupând cântecele lor, iar penajul lor pe cap este netezit.

Chaffinch feminin este în apropiere. Ea zboară până la bărbat, se așează lângă el pe o ramură sau pe pământ. Femela își îndoaie labele, își ridică aripile cu o coadă. Capul ei este aruncat, iar din cioc vine un "zi-zi-zi". Deci, se formează o pereche.

O lună mai târziu, încep să-și construiască casa. Principalul lucru în acest caz este femeia, iar bărbatul doar ajută. Cercetătorii estimează că preia materiale pentru construirea unui cuib de la pământ. Se duce de aproape 1300 de ori. De la sol, cuibul este construit la o distanță de patru metri. Deși înălțimea și aspectul arborelui pot fi foarte diferite.

Este nevoie de o săptămână pentru a construi un cuib. De obicei, cuibul are forma unui castron. Pasărea folosește mușchi, tije subțiri, iarbă, rădăcini ca material. Fixarea este o rețea web. Cuibul are ziduri destul de groase - aproximativ două centimetri. Partea exterioară este acoperită cu mușchi, lichen sau scoarță. În interiorul bolului este acoperit cu pene, în jos, lână. O astfel de casă nu poate fi întotdeauna văzută de la sol, datorită unei deghizări bune.

Femelele stau de la 3 la 6 ouă. Ele au o nuanță verzui, cu pete roșii de formă neregulată. Femelele îi incubă, iar partenerul ei aduce mâncare, având grijă de ea. Dar bărbatul nu se distinge prin monogamie. Se poate găsi un alt partener pentru împerechere, fără a uita să aibă grijă de urmașii săi.

Pui de pasăre finch se nasc două săptămâni după ouat. Ele au o piele roșie vizibilă. Puful de culoare închisă acoperă numai partea din spate și capul. Copiii sunt neajutorați. Părinții i-au pus în mușcătura insectelor. În această perioadă nu pot fi deranjați. Orice intervenție din exterior va determina părinții să părăsească cuibul, iar puii vor muri.

Până la jumătatea lunii iunie, puii sunt gata să părăsească cuibul. Părinții încă ajută păsările tinere timp de câteva săptămâni. Până la sfârșitul verii, perechea poate avea oa doua pui. Numai de această dată în ambreiaj vor fi în mod semnificativ mai puține ouă.

speranţa de viață

Finchinii sunt păsări forestiere care caută hrană pentru ei înșiși și pui pe pământ. Sunt adesea victime ale prădătorilor. Poate de aceea nu trăiesc mult. Deși în captivitate, speranța lor de viață este de până la doisprezece ani.

Ele apar în natură foarte des, deci nu aparțin unor specii rare sau pe cale de dispariție. Finchinii nu reprezintă un pericol sau o valoare pentru o persoană și nu dăunează. De aceea nu pot fi găsite în Cartea Roșie. Deși Webul conține multe imagini frumoase ale bărbaților cu o culoare strălucitoare. Acest lucru sugerează că pasărea este populară în rândul observatorilor de păsări.

Dimensiuni și structură

Nu numai în dimensiune, ci în funcție de constituție, finch seamănă cu o vrabie. Greutatea unui adult nu depășește 40 de grame, iar lungimea corpului este de 14-16 cm. Ciocul lung și ascuțit are o formă conică obișnuită. Partea superioară este ușor coborâtă până la vârf. Nările sunt ușor acoperite cu pene. Aripile finelor pot ajunge la 28 cm. Coada este de dimensiuni medii, cu o crestătură în mijloc. Punțile slabe ale pasărelor sunt înarmate cu gheare puternice și ascuțite. Durata de viață a unui covor în condiții naturale este de aproximativ 12 ani.

Culoarea penajului masculin

Modul în care arată un finch merită o atenție deosebită. Cu cât bătrânul era mai mare, cu atât era mai plin. Fruntea neagră, gâtul strălucitor albastru, rulare în roșu-maro, aceeași nuanță cărămidă și sân. Maro-ul spate mai aproape de coadă dobândește o culoare verzui, iar partea inferioară a corpului are o culoare albă contrastantă. Acele din cele mai mici pene care sunt cele mai mici sunt de o culoare frumoasă albastru închis. Aripile neagră, cu dungi albe și înguste și muchii galbene, se deosebesc foarte bine. Pene de coadă de coadă inferioară sunt de culoare alb-deschis, cu cântare negre la margini. Pene de coada gri, situate în mijloc, au o graniță galbenă, toate celelalte sunt negre, acoperite în interior cu pete albe mari.

În jurul ochilor de culoare brun deschis - inel de culoare maro. Ciocul masculului se schimbă în funcție de sezon. În primăvară, în timpul sezonului de împerechere, este de culoare albăstrui, iar iarna devine complet maro.

Culoare femele plumage

Femelele adulte, spre deosebire de bărbați, nu se pot lăuda cu un astfel de penaj luminos. Este foarte important ca acestea să fie mai puțin vizibile în timpul perioadei de cuibărit, prin urmare gama de culori a femelelor este mai calmă și mai restrânsă. Penajul părții superioare a corpului are o culoare maro închis, cel inferior ușor ușor, fără tranziții abrupte. Capul și nuanța verzuie. Destul de diferit de culoare față de o femeie adultă finală comună în primele săptămâni de viață. Trăsătura penajului puicuței este doar un mic loc alb pe partea din spate a capului.

Originea numelui

Unde a primit o astfel de pasăre veselă și briscă un nume interesant? Poporul rus a dat foarte des nume unor păsări diferite, observând particularitățile comportamentului propriu-zis. Fenca comună, fiind o pasăre migratoare, a rămas uneori să petreacă iarna în țările natale. Poate că urechile lui se uită în timpul perioadei de înghețuri severe, evocând compasiune din partea locuitorilor locali, pentru care îi dădea un astfel de nume. Potrivit unei alte versiuni, peneul a fost numit astfel datorită particularității sale în toamnă și primăvară pentru a se aduna în turme pe zyabi.

Spațiul de distribuție

Această pasăre poate fi găsită adesea în cea mai mare parte a Europei, în Africa de Nord și practic pe întreg teritoriul Rusiei. În Noua Zeelandă, aceasta este cea mai comună specie de trecători.

Fenșul comun trăiește într-o mare varietate de peisaje forestiere - pădure de pădure și conifere. El preferă să se stabilească în păduri mature și reci, în arbuști, pe marginile pădurilor, în păduri de mesteacăn și păduri de pin. Singurele excepții sunt zonele umede și mlașcate, precum și zonele de pădure întunecate. De multe ori se vede aproape de locuința oamenilor - în grădini, grădini, parcuri, în cimitire. Unele păsări se iarnă în Europa Centrală, altele migrează în Marea Mediterană și în pădurile din Caucaz.

Chaffinch cântând

În vremurile vechi, un asemenea finch ordinar avea o mare onoare: cântatul său era foarte apreciat și plătea mulți bani pentru pasăre. În captivitate, păsările pot începe să cântă încă din ianuarie. În habitatul natural, melodiile sună din primăvară până la mijlocul verii. Deja în luna iulie rasuna poate fi auzită din ce în ce mai puțin.

Vocea acestei mici păsări sună ca o încercare de rulare. Este precedat de un fluier subțire. De obicei, o melodie este formată din una sau două genunchi, care se repetă una după alta și se termină cu un fel de "accident vascular cerebral" - o notă scurtă. Iubitorii pot distinge cu precizie aceste triburi, oferindu-le nume specifice. Durata unui cântec durează aproximativ trei secunde, urmată de o scurtă pauză și totul se repetă. Chaffinch, folosind sunete, este capabil să transmită diverse semnale, ceea ce înseamnă anxietate, curte, agresiune etc. În propria sa limbă, el poate da un semnal pentru a-și scoate sau a-și exprima teama.

Ordinul finch ornamental de astăzi este mult mai puțin cunoscut în apartamentele urbane decât înainte.

Funcții de comportament

Păsările trăiesc în perechi, încercând să se așeze unul lângă celălalt, în același timp păzind foarte rău teritoriul lor de la vecinii lor. După perioada de cuibărire, când puii cresc, cuișoarele se adună în turme mari, se conectează cu alți membri ai familiei finch și dispăreau din zona noastră pentru perioada de iarnă. Doar câțiva bărbați rămân la iarnă.

Finchul comun, o descriere a aspectului căruia este prezentat mai sus, este o pasăre foarte energică, dexteroasă, inteligentă și neobișnuit de agilă. Aproape toată lumina zilei este în mișcare continuă, abia în după-amiaza se ascunde căldura în ramurile copacilor. Chiflaiul se mișcă de-a lungul ramurilor puțin în lateral, dar sare de-a lungul pământului sau rulează destul de repede. Zborul său seamănă cu linii ondulate, în timp ce zboară pe distanțe lungi la o înălțime considerabilă. Înainte de a vă așeza, finch-ul plutește ceva timp deasupra solului.

Ca și în cazul tuturor membrilor familiei finch, insectele sunt principalele mâncăruri ale rahitismului. În timpul sezonului de reproducere, din mai până în iulie, furajele constau în 100% din acestea. Alimentele sunt dominate de mici bug-uri, fluturi, diverse insecte diptere, inclusiv cele care provoacă mari daune plantelor agricole. Uneori, fructele mănâncă și produsele vegetale - semințe de buruieni, fructe, fructe de pădure etc.

cuiburi

În regiunile nordice, finchinele apar la mijlocul lunii aprilie, în centrul - cu aproape o lună înainte. Un pic obișnuit, perechea de cuișoare continuă să construiască un cuib. Este situat cel mai adesea în coroana unui copac de foioase, la baza unei ramuri laterale. Păsările maschează cu îndemânare cuibul că este aproape imposibil să-l vezi de la sol. Pentru construcții folosite crengi mici, iarbă, mușchi. Pereții cuibului din afară sunt acoperite cu bucăți de coajă, lichen. Fundul este acoperit cu pene și lână. Toate materialele de construcție sunt fixate cu ajutorul firelor web. În plantare, există de obicei 4 până la 7 ouă verde albăstrui acoperite cu pete roz. Femelele le incubă timp de două săptămâni, uneori zboară din cuibăr doar pentru a se încălzi sau a găsi mâncare. Barbatul îl hrănește rar, mai mult dus prin cântări sau certuri cu vecinii care au zburat la locul lui. Într-un anotimp, un parfum obișnuit (o fotografie și o descriere detaliată a felului în care arată aceste păsări sunt date în acest articol) pot face două gheare. Al doilea durează din iunie până în august.

Cum arată puii de găină?

Puii care au intrat în lume sunt mult mai pufos decât multe păsări cântătoare. Corpul lor este aproape complet acoperit cu un fuzz lung, gri, doar câteva porțiuni rămase goale. Flufurile aflate pe capul copiilor se strecoară în lateral într-un mod foarte amuzant, asemănându-se cu o pălărie.

După aproximativ două săptămâni, puicuțele se hrănesc, în timp ce nu se deosebesc foarte mult de mama și își încep primul zbor de pe cuib. Ambii părinți sunt de obicei implicați în hrănirea copiilor lor. Ca hrană, un finch obișnuit aduce în principal insecte diferite la pui, dintre care majoritatea sunt omizi.

Conținutul unui chiflin în captivitate

În vremurile vechi, aceste păsări erau destul de des în canturi și erau foarte scumpe. În același timp, un finch prins în captivitate pentru o lungă perioadă de timp se obișnuiește cu noua situație și nu începe să cânte imediat. Surprinzător, în captivitate, păsările au o durată de viață mult mai mare decât în ​​natură. În ciuda acestui fapt, ele nu sunt foarte potrivite pentru întreținerea într-un apartament și în cazuri foarte rare se obișnuiesc cu persoana respectivă.

Pâlnia decorativă, a cărei fotografie este plasată în partea de jos, este capabilă să-și elibereze trilițele de apelare numai atâta timp cât persoana de lângă ea este nemișcată. Este necesar să se miște puțin, deoarece cântăreața începe să se grăbească pe pereții cuștilor, lovind barele și riscă să rupă. Поэтому для того, чтобы птицы не покалечились, зябликов содержат по одному, обязательно завесив клетку полотняным покрывалом.

Часто зяблик, просыпаясь по ночам, начинает прыгать по жердочкам, но не видя в темноте, натыкается на стенки. Замечено, что такое поведение свойственно этим затворникам, когда наступает у перелетных птиц период миграции. Чтобы избежать ночного беспокойства, рекомендуется на ночь включать небольшой светильник, позволяющий птице видеть жердочки и прутья.

Немало проблем возникает и с рационом питания зябликов, содержащихся в неволе. În plus, ele sunt adesea boli obeze și oculare. Din aceste motive, numărul persoanelor care doresc să asculte cântatul de pâine în captivitate a scăzut semnificativ.

Ce arată o pasăre finchă

La fel ca majoritatea păsărilor, dimorfismul sexual este pronunțat în finchine. Bărbații au o culoare destul de strălucitoare, sânge portocaliu strălucitor și spate negru-maro, cu un miros verde. Pe capul lor par a avea un capac albastru-gri.

Aripile, de dimensiuni cuprinse între 24 și 29 cm, sunt de culoare maroniu închis, cu pete albe. Femelele au o culoare mai joasă. Greutatea de obicei nu depășește 20-50 g.

Aceasta este o pasăre mică, lungimea corpului ajunge doar la 14-15 cm

habitat

Distribuit în mare parte în partea europeană a Rusiei, în Africa de Nord, Europa, Asia de Vest. Aceste păsări se găsesc în păduri: în păduri, peisaje, în parcuri. Dar spre deosebire de ruda sa, vrabia este rar găsită în oraș.

Aceasta este o pasăre migratoare. Odată cu apariția vremii reci, în jurul valorii de mijlocul lunii septembrie, ei zboară spre iarna spre sud. Unii dintre ei s-au adaptat să trăiască pe tot parcursul anului într-un singur loc.

Acestea zboară spre Marea Mediterană, spre sudul Kazahstanului și Asia Centrală, iar unele dintre ele se înmoaie în munți și în pădurile din Ciscaucasia. După ce așteaptă frigul, se întorc la fostele lor habitate, de obicei la sfârșitul lunii martie și la începutul lunii aprilie.

Stilul de viață și alimentația

Aceste păsări trăiesc în turme mici, aproximativ 40-60 persoane. Datorită dimensiunilor mici, sunt foarte agitați și zboară rapid. Mutarea la pământ ca păsările sari.

Aceste păsări au un cioc puternic și mic, datorită tipului de hrană. Acestea se hrănesc în principal cu insecte mici: gândaci, omizi, viermi, fluturi. În vara, ei pot mânca alimente de origine vegetală, de exemplu, o varietate de semințe, fructe de padure și fructe.

vocalizare

Finchii au o voce frumoasă. Cantatul lor este ca un ghinion. Piesele în sine sunt destul de tare și sună, durează aproximativ 3-4 secunde după o pauză și o repetare a piesei. Cântarea masculilor adulți poate fi împărțită în 3 părți - un cântec, un trill și un accident vascular cerebral (acesta este un sunet scurt și ascuțit).

Bărbații tineri efectuează mai multe "compoziții" simple în care nu există aceste 3 părți. Formarea de cântece complexe începe în timpul pubertății, generația tânără învață să copieze cântând de la adulți, bărbați mai experimentați. Un finch poate reda până la 6 melodii diferite.

Viața în captivitate

Din cauza acestui cântat frumos, această specie a fost foarte mult iubită să-și păstreze în casele lor. Și cât de ciudat este, nu este capricios și poate trăi mult mai mult în captivitate, în jur de 9-12 ani, în timp ce în sălbăticie, doar câțiva ani.

LIFESTYLE

Imediat după sosire, bărbații finch de culoare închis încep să caute un site convenabil de cuibărit. Mai târziu, femela se alătură bărbatului. Finchii preferă tufișuri dense, dar aceste păsări sunt nemaipomenite la locul de reședință, astfel că se stabilesc în orice pădure, evitând probabil locurile de surzi. Cuibul este de obicei de numai 120 m 2. În timpul iernii, cuișoarele sunt ținute în turme și se deplasează în spații deschise - pajiști și câmpuri. Adesea ei creează turme comune cu vrăbii sau alte specii de flori, în special cu cea mai apropiată dintre ei, finch.

REPRODUCEREA

Este timpul ca cuiburile să înceapă în martie - aprilie. Mamele, în momentul în care s-au întors de la iernare, încep să caute un site convenabil. Ei își cântă cu voce tare teritoriul și îi atrag femele. După ce a acceptat invitația bărbatului, femeia începe să caute un loc potrivit pentru construirea unui cuib. Puiul de cârpă poate fi localizat în diverse locuri - în tufișuri dense, garduri vii sau pe un copac, de obicei lângă trunchi sau în furculița ramurilor. Femeia construiește cuibul, iar bărbatul o ajută, aducând materiale de construcție. Cuibul în formă de castron al covorului este țesut cu atenție din mușchi, iarbă și ramuri subțiri, fixate cu pânze de păianjen și fire de păr. În afara, cuibul este acoperit cu licheni, scoarță de mesteacăn și bucăți de puf de plante, deci este aproape imposibil să-l observați pe fundalul scoarței copacilor. Femelele stau între 4 și 6 ouă verzi verzi și le incubă timp de 11-13 zile.

Puii nou-născuți de pâine sunt acoperite în jos. Ele sunt complet dependente de părinți. Părinții hrănesc împreună minorii. Ele aduc insecte copiilor și le pun direct în ciocul deschis al puilor.

ZABLIK SINGING

Puii finch studiază cântecul lor prin imitarea cântecului masculilor adulți. Astfel ei devin artiștii "dialectului" caracteristic unei anumite regiuni. Acest cântec este foarte important pentru bărbații tineri atunci când marchează prima dată limitele complotului lor. Melodia variază în funcție de locul de reședință. Chaffinch sună melodic, jucăuș, cu un "accident vascular cerebral" caracteristic la sfârșit.

COMENTARII BATTLEED

Chaffinch este cea mai frecventă pasăre din pădurile europene. Chaffinch sunt printre păsările cele mai viu colorate din Europa. Acestea sunt ușor de recunoscut de coroana gri-albastru, castan de castan în spatele castanului din spate și baza de coadă verde închis. Spre deosebire de bărbați, cuiburile de sex feminin nu sunt atât de strălucitoare. Corpul lor este acoperit cu pene maro, pe aripile și coada au dungi albe.

INFORMAȚII.

  • În timpul construcției cuibului, rasul feminin zboară în jur de 1300 de ori pentru materialul de construcție și se întoarce cu el în cuib. Cuibul este situat la o înălțime de 2-4 m de la sol.
  • Finchinii aparțin familiei finchilor. Doar trei specii din această familie își hrănesc puii exclusiv prin insecte, adică proteine.

CARACTERISTICI CARACTERISTICI ZABLIKA. CUM PUTEM FĂCUT. DESCRIEREA PUTERILOR

de sex feminin: timp de aproximativ 18 zile este ocupată de construcția unui cuib în formă de cupă și de incubarea ouălor.

de sex masculin: protejează complotul atunci când femela incubează ouăle. El îndepărtează potențialii rivali.

aripi: o bandă albă pe aripi ajută la distingerea rafalei de alte finch-uri.


- Habitat habitat

Unde este visul

Europa, Asia, Africa de Nord, insula Madera, Insulele Azore și Insulele Canare - finch trăiește în toate aceste locuri. Finchinii din regiunile nordice și estice ale lanțului sunt păsările migratoare și iarna în sud - în Europa Centrală și de Sud și în Orientul Mijlociu.

PROTECȚIE ȘI CONSERVARE

Finchurile sunt numeroase în toată Europa, astfel încât dispariția nu le amenință.

Voci de păsări - Chaffinch (Fringilla coelebs). Video (00:00:52)

Chaffinch (lat. Fringilla coelebs) este o cânta de păsări din familia finch.
Sparrow-dimensionat (aproximativ 17 cm lungime). Culoarea penajului masculului este luminos (mai ales în primăvară): capul este alb-gri, spatele este maroniu cu verde, buricul și pieptul sunt roșu maroniu, pe aripile mari pete albe, culoarea femelei este mai slabă. Distribuit în Europa, Asia de Vest și Africa de Nord, stabilit în Est. Una dintre cele mai numeroase păsări din Rusia. Locuiește în păduri și parcuri de toate tipurile, adesea chiar în adăpostul omului. Cuiburi albă în copaci, mascându-le cu mușchi și lichen. Uneori cuibărește de două ori pe vară. În a pune 3-6 albăstrui cu ouă gălbuie. Se hrănește cu semințe și părți verzi ale plantelor, iar în vara se hrănește cu insecte și alte nevertebrate, care hrănesc păsări tinere.

De obicei, melodia speciei finch este reprezentată de un trill, care se termină cu un accident vascular cerebral (sunet scurt și ascuțit) la sfârșit. Triburile precedă sunetele inițiale și mai subtile ale fluierului. Prin urmare, cântecul de pâine poate fi împărțit în trei părți consecutive - cântând, trăgând, înflorit. O astfel de structură a cântecului este caracteristică tuturor masculilor adulți (confecțiile de sex feminin nu sunt de obicei realizate vocal). Întreaga melodie durează de obicei aproximativ 2-3 secunde, după o pauză (7-10 secunde), piesa se repetă. Bărbații tineri ai covorului (primul an) au o piesă simplificată, uniformă în structură, sub formă de piesă, în care nu se disting cele trei părți descrise. O sub-melodie similară pe tot parcursul vieții poate fi prezentă în rasa feminină. Se presupune că dezvoltarea unei cântece de specii normale la bărbați apare sub influența testosteronului (hormon sexual). Structura obișnuită (complexă, diferențiată) a unei cântece specifice este dobândită de bărbații tineri (după ce a ajuns pe aripa) ca urmare a instruirii - copierea unui cântec de gen masculin mai mare, precum și a "învățării reciproce" a unui bărbat în vârstă de un an. Cântecele pot fi schimbate (improvizația cântecului) și sunt create diferite versiuni (tipuri) ale unei melodii care sunt bine distincționate atunci când sunt vizualizate pe o sonogramă. Repertoriul unui finch poate include 1-6 (10) versiuni ale cântecului, realizat alternativ. De obicei, masculii cântă doar aproximativ 2-3 tipuri de melodii într-un grup, în populație, puteți găsi o medie de 20 de tipuri de melodii specifice. Variabilitatea vocală similară este observată la multe specii de paserine. Din cauza cântecului sonor, cântecele sunt adesea ținute în captivitate.

Vizionați videoclipul: LIVE CEA MAI MISTO POVESTE DINTR-UN JOC! - What Remains of Edith Finch FULL (Noiembrie 2019).

Загрузка...
zoo-club-org