Păsări

Waxwing - o pasăre cu un trinchiu pe cap

Waxwing (Bombuse) este o pasăre aparținând familiei monotipice de ceară (Bombillidae), care include trei specii. Cu ceva timp în urmă, maronii aparțineau subfamiliei de ceară de mătase, dar acum sunt reprezentanți ai unei familii separate Ptiloganatidae.

Conținutul articolului:

Descriere Waxwing

Waxwings - păsările sunt de dimensiuni mici, dar au o culoare destul de luminoasă și vizibilă. Până în prezent, sunt cunoscute și descrise nouă specii, formând o pereche de familii: ceară de ceară și ceară de ceară. Anterior, toate cele nouă specii erau reprezentate de aceeași familie. Toate păsările din ordinul Sparrow și familia din Sviristelle au un aspect foarte caracteristic și atractiv, dar dimorfismul sexual în astfel de păsări nu este clar pronunțat.

Cântarea ceara seamănă cu trista irizantă a "sweri ri rii" sau "sviriri-sviriri", care este foarte asemănătoare cu sunetul flautului, care a provocat un nume neobișnuit al speciei. Zborul reprezentanților familiei monotipice de ceară fierbinte este în mod constant simplu și destul de rapid.

apariție

Lungimea corpului unei persoane adulte nu este mai mare de 18-23 cm, cu o greutate medie în intervalul de 55-68 grame. La waxwings există un trunchi bine marcat pe cap. Culoarea este gri-roz, cu aripi de culoare neagră, în prezența dungilor galbene și albe. Partea cozii, zona gâtului și banda care trece prin ochi au o colorare neagră. Picioarele de pe pene ale aripilor secundare au aspectul unor plăci mici, roșii, strălucitoare, care se disting clar numai prin examinări atente. Pe marginea coada există o bandă galbenă foarte vizibilă, iar pe aripa este o bandă îngustă de culoare albă.

Diferitele tipuri au o anumită diferență externă. Amurul (Bombils jaronis) este un ciocan mic, cu un corp cu lungimea de 15-16 cm, cu vârfuri roșii de pene de direcție, precum și cu aripi roșii. Americanul sau ceara de cedru (Bombilla cedrórum) prezintă o colorare mai puțin luminată și mai vizibilă, iar bobulul obișnuit (Bombillà garrulus) se distinge printr-un penaj moale, în cea mai mare parte maro, maro, cu marcaje negre și galbene.

Acest lucru este interesant! Tinerii înaintea primului molton în toamnă sunt de culoare maroniu-maronie, cu o burtă maro-albicioasă, iar pentru tinuta de pui este caracterizată de prezența unui substrat de castan și a unei culori galbene dezvoltate pe coadă și aripi.

Ciocul păsării este relativ scurt și relativ larg, asemănător cu ciocul unui flycatcher, cu o mandibă inferioară dreaptă și o vârf ușor curbată deasupra ciocului. Picioarele păsării sunt puternice, având gheare curbate, care sunt bine adaptate pentru îmbrățișarea ramurilor, dar nu pentru o mișcare rapidă. Partea coada este scurtă. Există pene de coadă identice. Aripile păsărilor sunt destul de lungi, cu apex formată de o a treia pene și o primă pene rudimentară.

Caracterul și modul de viață

Waxwing este, în majoritatea cazurilor, o pasăre foarte sedentară, dar în timpul perioadei de reproducere activă, reprezentanții speciei preferă să păstreze în turme mari, care se plimba intens în căutarea unei diete bogate. Astfel de păsări au doar un molt plin în timpul anului, care la adulți se desfășoară în octombrie și noiembrie. Păsările tinere diferă în ceea ce privește molotarea parțială, așa că încep să-și schimbe tinuta de pui pentru primul penaj de iarnă aproximativ în ultima decadă a verii.

Probele din septembrie ale reprezentanților familiei monotipice de ceară bisericească deja dobândesc în acest moment un punct caracteristic întunecat în zona gâtului. Odată cu debutul primei perioade de toamnă, pasărea scoate un penaj extrem de mic, în timp ce penele de direcție și de zbor rămân neschimbate până în toamna anului următor.

Cât timp trăiește ceara

Waxwing este una dintre cele mai apropiate rude de vrăbii comune, iar speranța medie de viață a unei astfel de păsări în habitatul său natural este de aproximativ 12 ani. Waxwings sunt adesea ținute în captivitate, dar astfel de păsări sunt rar făcute de mână.. Cu respectarea strictă a regulilor de îngrijire și de întreținere, viața unui astfel de animal cântând poate dura aproximativ cincisprezece ani.

Habitat, habitate

Amur sau Waxwing japonez este un locuitor din nord-estul Asiei. În țara noastră, astfel de păsări sunt comune în regiunea Amur și în partea de nord a Primorye. Pentru iarnă, japonezii de ceară japoneză se îndreaptă spre Japonia și Coreea, precum și spre nord-estul Chinei. Americanul de ceară sau ceara ceară locuiește în regiunile deschise ale pădurilor din Canada și din partea de nord a Statelor Unite ale Americii.

Zona de iarnă a unor astfel de păsări este destul de extinsă și se extinde până la cea mai sudică parte a Americii Centrale, iar vărsătorii zboară în regiunile sudice ale Ucrainei, pe teritoriul Crimeei, Caucazului de Nord și al Transcaucaziei. Deseori găsite în delta râului Volga și gura Uralilor, pe teritoriul Turkmenistanului și Uzbekistanului, Tadjikistanului, Kazahstanului și Kârgâzstanului.

Acest lucru este interesant! Biotopul este predominant din conifere și din zonele de mesteacan al pădurii-tundra sau taiga, alcătuit din pin și molid, mesteacan, dar în partea de est a Siberiei sunt observate în perioada de cuibărit printre pădurile de larice.

Ceara obișnuită a fost larg răspândită în zona de pădure taiga din emisfera nordică. Păsările din această familie trăiesc pe teritoriul pădurilor mici de conifere și a zonelor forestiere mixte, în munți înverziți cu vegetație și, de asemenea, în curățenie. Migrația păsărilor spre sud este efectuată peste tot, nu mai devreme de debutul rece sau de zăpadă perceptibilă.

Aproape pretutindeni părinții își părăsesc țara natală nu mai devreme de mijlocul primei luni de toamnă. În perioadele de toamnă până în prima jumătate a iernii se produc efective de păsări deosebit de mari. Mișcarea de primăvară spre nord, de regulă, este realizată de turmele mici.

Dieta de waxwings

Amur, sau viermii de ceară japoneză se hrănesc în principal cu alimente vegetale, cum ar fi fructe și fructe de pădure. În primăvară, astfel de păsări de dimensiuni mici folosesc mugurii de plante pentru hrană, iar odată cu vara, rația de bază a nutriției păsărilor este completată cu tot felul de insecte dăunătoare. Cel mai adesea, păsările se păstrează în turme mari, adesea prind insecte în zbor și se hrănesc cu larve și cu lăstari de plante tineri.

Din culturile de boabe de vară, păsările preferă Kalina, lingonberries și vâsc. Păsările se hrănesc, de asemenea, cu păducelul, mărul siberian, ienupărul, cățelușul și cățea. În sezonul rece de iarnă, efectivele de păsări se găsesc adesea în așezări situate pe teritoriul zonei mijlocii a țării noastre, unde se hranesc în principal cu fructe de padure.

Reproducere și descendenți

Cele mai frecvente în zonele mari și în diferite biotopuri este un cuib de ceară în pădure ușoară, în copaci maturi.. Păsările ajung la maturitatea sexuală la vârsta de un an. Sezonul cuiburilor intensive continuă din mai până în iulie. În partea de sus a copacilor, un cuib de formă de cupă este înălțat de păsările adulte. Pentru a obține un cuib puternic de pene, se folosesc iarbă, păr, mușchi și ramuri de copaci conifere. Tava din cuib este căptușită cu un lichen blând și moale, cu scoarță și uneori ace de cedru sunt prezente în tavă. Cel mai adesea pentru cuiburi se utilizează zona de margine a pădurii, în apropierea corpurilor de apă și a altor cupluri de cuibărit.

În fiecare an, ceara caută un nou partener. Încurajarea bărbatului pentru femelă constă, de asemenea, în alimentația partenerului cu fructe de pădure. Femelele stau de la patru până la șase ouă, cu o culoare albăstrui-cenușie, cu fulgi de culoare violet și negru. Reglarea ouălor este incubată exclusiv de către femeie timp de câteva săptămâni. În acest moment, masculul ia toate grijă de hrană, care poate fi reprezentată de insecte și fructe de culturi de boabe. Descendenții care au apărut în lume devin complet independenți în aproximativ două sau trei săptămâni.

Acest lucru este interesant! August este timpul pentru ridicarea în masă a tuturor puilor născuți în acest an pe aripa și formarea ulterioară a unei turme de iarnă.

Amur sau viermi de ceară japoneză cuibăresc în zădure și zone de păduri de cedru, iar perioada de împerechere durează până la sfârșitul iernii. Pentru oua de o femeie de acest tip, un mic cuib este construit, care, de regulă, este situat pe ramuri destul de subțire externe de copaci înalți. Cuibul auto-fabricat se umple cu fibre vegetale. Un astfel de ambreiaj conține de la două la șapte ouă de culoare gri-albastru. Procesul de incubație durează în medie o săptămână, iar întreaga perioadă de incubație poate dura aproximativ 16-24 de zile. Ambele păsări dintr-o pereche alimentează puii care s-au născut.

Inamici naturali

Slăbiciunile de ceară de astăzi sunt sursa hranei preferate pentru foarte multe animale sălbatice și păsări de pradă, astfel că aceste păsări joacă un rol important în lanțul alimentar natural. Principalii dușmani ai ceara sunt martensi, nevăstuici și șoimi, magii și ciori, precum și bufnițe.

Acest lucru este interesant! O parte semnificativă a speciei nu are o colorare protectoare, astfel că păsările adulte luminoase devin adesea pradă pentru prădători, iar ouăle sunt consumate în mod activ de membrii familiei de nevastă și de veverițe.

Păsările de dimensiuni mici aparținând celor trei specii ale familiei monotipice de waxwings distrug în mod activ o varietate de insecte dăunătoare și, de asemenea, împiedică în mod eficient o creștere bruscă a populației lor. Printre altele, waxwings sunt printre distribuitorii naturali de semințe de multe culturi și contribuie la dispersarea intensă a unor plante.

Populația și statutul speciilor

Unele specii bine cunoscute de războaie de ceară rămân puțin înțelese în prezent, însă, conform IUCN, populația generală a acestor păsări este destul de numeroasă, astfel încât starea ei nu poate fi de interes pentru oamenii de știință. Cu toate acestea, până în prezent, Amur waxwing este listat pe paginile cărții roșii.

Scăderea numărului total de reprezentanți ai acestei specii a fost favorizată de prinderea necontrolată a persoanelor care zboară către iarnă în China, unde astfel de păsări sunt folosite pentru a pregăti diferite feluri de mâncare sau sunt ținute ca animale de casă decorative cu pene.

Descrierea waxwings

Waxwinger-ul în popor este considerat "frumusețea păsării", care nu este capabilă să cânte, ci doar chirpuri și fluiere, care emite trilițe caracteristice - "sviririri ...". Pachete de waxwings, păsări crescute bine îmbrăcate, întotdeauna atrag atenția oamenilor în orașe și în mediul rural. Aceste păsări cu picioarele scurte sunt puțin mai mici decât șarpele. Vasele lor sunt decorate cu smocuri mari de roz. Corpul mic (de aproximativ 15-18 cm lungime) este acoperit cu un penis gri-roz. Este de culoare maroniu cu penaj roșu, arată de culoare roz roz de la distanță. Pe aripile negre sunt dungi clar vizibile de culoare galbenă și albă. Coada, gâtul și banda lângă ochi sunt negre. Coada este marcată cu o bandă galbenă, aripile sunt decorate cu o bandă albă îngustă. Lângă tine poți vedea sfaturile roșii ale penei.

Habitatul de vară și cuibăritul de ceară sunt întreaga zonă taiga a Rusiei, inclusiv tundra pădurilor. Acestea sunt păduri de conifere, păduri mixte și curățiri ale teritoriului nordic al țării. Cele mai multe ori waxwings se gasesc in locuri unde molidul, mesteacanul si pinul cresc. Un subspeciat special se află în Munții Altai. Până în iunie, cearăii se întorc la locurile lor de cuibărit. Își construiesc cuiburile la înălțimi de copaci diferite. Cuibul este făcut din materialul de construcție, care este întotdeauna acolo. Acestea sunt crengi uscate, tulpini de iarbă, mușchi și lichen. Întreaga structură (cu un diametru mai mare de 20 cm și o înălțime de aproximativ 10 cm) este căptușită în interior cu pene moi și în jos. În ambreiaj există ouă de la trei la șapte ouă albastru-cenușie sau violet-gri, cu pată gri și pată neagră. Cel mai adesea se pune cu trei - cinci oua. După două săptămâni, apar puii. Păsările migratoare migratoare reușesc să pescuiască puii înainte de a începe să zboare în locuri mai calde, mai aproape de sud, odată cu apariția de vreme rece.

Waxwings pot zbura spre Caucaz, Crimeea și Asia Centrală. Pe drum (de două ori pe an) în toamnă și în primăvara timpurie oile mari ajung în banda medie. Ele apar în regiunea Moscovei, de obicei în prima jumătate a iernii, uneori până la Crăciun. Ornitologii au mai multe oportunități de a studia aceste păsări în timpul "migrațiilor". În teritoriul nordic slab populat și inaccesibil, waxwings conduc un stil de viață sedentar secret.

Waxwings pe un copac

Alimentarea cu ceară

În țara lor, ceara se hrănește cu fructe de padure, fructe mici, muguri, lăstari și insecte. Păsările au luat mâna pentru a prinde țânțarii, libelulele, fluturii și mlaștini în mână și pentru a găsi larvele. În toamnă, cerșetorii trebuie să zboare departe de aceste locuri nu atât de frig, cât de foame. Acestea sunt conduse de nevoia de a găsi astfel de locuri unde există o mulțime de alimente. În timpul călătoriilor, waxwings, de obicei, devin "vegetarieni". Dacă există multe fructe de padure, păsările se opresc pentru o vreme și mănâncă o mulțime. Îi plac boabele de cenușă de munte, ienupăr, viburnum, trandafir sălbatic, afine și alți copaci și arbuști.

Waxwings au un apetit excelent. Vorbitorii vrăjitori mănâncă mult și repede. Înghită fructe întregi. În astfel de cantități încât stomacul lor nu are timp să digere alimente. Funny, dar cu privire la sosirea acestor păsări pot fi găsite prin excrementele lor. Petele roșu-roșii de fructe de pădure semi-digerate cu resturi de coajă și semințe pătrund în trepte, zone orb și zone din fața caselor. Semințele "de la waxwings" germinează în locurile cele mai aleatoare. Aceste păsări, uneori, vizitează jgheab și semințe de fructe și fructe uscate.

După câteva săptămâni de lăcomie, pachetele zboară departe, rătăcind de la un loc la altul. Distanța la distanță depinde de cantitatea de hrană din locurile noi. La sfîrșitul iernii - la începutul primăverii, războaiele reapare în regiunea Moscovei, hrănindu-se cu boabele rămase și cu mugurii umflați de copaci de aspen și de plopi.

Waxwings pe fire

Bebeluși de ceară

Waxwings sunt uneori beți. Comportamentul ciudat al păsărilor în stare de ebrietate a fost cunoscut de mult. Nu numai în țara noastră, ci și în alte state, de exemplu, în cele scandinave. Astfel de situații au apărut și în America, dar păsările au mâncat și alte fructe. Bea waxwings sunt găsite nu numai în toamnă, dar și în primăvară. Uneori, intoxicația este cauzată de seva copacilor. De exemplu, artar artar. Pierderea arcului său se scurge pe trunchi și pe ramuri, cu orice deteriorare a scoarței. Waxwings se îmbăta adesea într-o toamnă caldă și umedă, când în momentul în care ajung pe tufișuri și copaci au lăsat o mulțime de fructe de pădure, în special cenusa de munte. În astfel de condiții climatice, sucul din boabe începe să fermenteze. Vorbitorii războinici înghiți totul, chiar și boabele fermentate, atacandu-le în turme întregi.

Ornitologii americani au studiat comportamentul "waxwings" și "modificările" în corpul lor. Sa dovedit că păsările au propriul "grup de risc". Acest lac de ceară. Atunci cand un numar mare de boabe consumate de fermentare incepe in esofagul aviar. Ficatul nu are timp să facă față sarcinii. Alcoolul schimbă comportamentul păsărilor. O turmă de waxwings beți nu este deloc o priveliște amuzantă. Păsările nu mai navighează în spațiu. Ei nu sunt capabili să zboare în linie dreaptă, să se prăbușească în obstacole, să cadă, să se rănească și chiar să moară. Și întrucât obstacolele sunt adesea ferestre, pereți de case și oameni înșiși, populația începe să se panică. Apare informații despre viermii agresivi de ceară care se străduiesc să atace oamenii și să terorizeze orașele.

habitat

Pasărea ceară preferă zona taiga a Rusiei. Acesta este locul habitatului său de vară și al cuiburilor. O poți întâlni în tundra pădurilor. Ea preferă păduri mixte, butași și hvoyniki, situate în zona nordică a țării. Păsările, pini și molid sunt alese cel mai adesea pentru habitate de păsări.

Waxwings - păsări migratoare. Odată cu debutul timpului rece, se îndreaptă mai aproape spre sud, unde locurile sunt mai calde. Unele turme zboară spre Crimeea, Asia Centrală și Caucaz. Cu toate acestea, cele mai preferă banda mijlocie. Pasărea ceară, de regulă, apare în prima jumătate a iernii și, uneori, până la Crăciun, în regiunea Moscovei.

În timpul rătăcirilor, ornitologii au o mare oportunitate de a studia aceste păsări. Într-adevăr, în zona de nord îndepărtată și slab populată, waxwings conduc un mod sedentar și secret de viață.

Acasă, ceara de păsări mănâncă fructe mici și fructe de pădure, lăstari tineri și muguri. Păsări dragoste și insecte. Ei primesc mâna pentru a zbura midges și țânțari, fluturi și libelule. Wormworms se hrănesc, de asemenea, cu larve.

Odată cu debutul toamnei, păsările își părăsesc locurile locuibile. Conducerea lor de acolo nu este atât de rece ca foamea. Ei zboară în căutarea unor locuri unde pot găsi mâncare. În timpul călătoriilor lor, waxwings devin vegetarieni. Se opresc în locuri unde există multe fructe de pădure. За время отдыха птицы стараются наесться вдоволь. Нравится им рябина и можжевельник, калина и барбарис. Могут они съесть ягоды и с других кустарников и деревьев.

Свиристель – птица с отменным аппетитом. Прожорливые пернатые едят быстро и помногу. Ягоды они заглатывают целиком. При этом пищу употребляют в таком количестве, что их желудки не в состоянии успеть ее переварить. Un fapt interesant este faptul că aspectul waxwings este indicat de excrementele lor. Păsările lăsă pete roșu-portocalii constând din fructe de pădure semi-digerate cu bucăți de coajă. O astfel de așternut pătează punctele și treptele din fața casei. Semințele care părăsesc cearăcele cresc uneori în diferite locuri. Vizitați aceste păsări și artificiale. Ei ușor culege fructe și semințe uscate.

După ce pachetul petrece mai multe săptămâni într-un singur loc, acesta zboară în altul. Alegerea unui nou habitat depinde de cantitatea de alimente. Waxwings apar din nou în suburbii, la sfârșitul iernii sau primăvara devreme. Aici se hrănesc cu boabele rămase, precum și cu mugurii deja plini de plopi și aspeni.

Comportament ciudat

Pasărea ceară este uneori "beată". Un astfel de comportament ciudat al păsărilor a fost cunoscut de mult timp. Acest fenomen a fost observat nu numai în Rusia. Astfel de situații au apărut în America și în țările din Scandinavia.

Waxwings "beat" pot fi observate nu numai în toamnă, dar și în sezonul de primăvară. Uneori "intoxicarea" provoacă seva copacilor. În primăvară, fluxurile sale curg pe trunchiul cu cele mai mici deteriorări ale scoarței. Dar, mai des, ceara se "bea" in toamna daca vremea este calda si umeda. Sucul din boabe, care a rămas pe tufișuri pentru sosirea păsărilor, începe să fermenteze în astfel de condiții. Păsările vorzătoare mănâncă totul. Înghit și fructe boabe.

Comportamentul waxwings "beat" și schimbările în corpul lor au fost studiate de ornitologi americani. Sa dovedit că în cazul în care consumați un număr mare de boabe, fermentația lor începe în esofag. În același timp, ficatul nu poate face față sarcinii crescute. Alcoolul capturat în corpul păsărilor schimbă comportamentul păsărilor. O turmă de waxwings bețivă nu este o vedere amuzantă. Păsările nu se deplasează în spațiu. Ei nu pot să zboare în linie dreaptă, să se prăbușească în diverse obstacole, să cadă, să se rănească și uneori să moară.

Wixwing Habits, migratoare sau nu

Waxwings sunt vizitatori frecvente în orașe și orașe în timpul iernii, dar sunt secretive, atât de mult din comportamentul lor nu este pe deplin înțeles, inclusiv mișcările sezoniere.

Ar fi mai corect să le numim condițional nomade, pentru că dacă zboară spre alte zone pentru iarnă, atunci acestea sunt distanțe scurte. Dorința de a zbura spre sud pentru iarnă în aceste păsări nu poate să apară dacă există o iarnă blândă și o mulțime de alimente într-o zonă cunoscută.

Zona de reședință este America de Nord, nordul Europei și Asia, pădurile conifere și mixte. În toamnă, în turme, ceară se deplasează spre sud, acestea pot fi găsite în acest moment și în timpul iernii pentru a fi găsite în centrul Rusiei, în Franța, Polonia și Italia.

Unele turme zboară spre Crimeea și Turcia. Waxworms, care trăiesc în America, locuiesc în sud-vestul continentului în vară, zboară spre Mexic în timpul iernii.

Aspect Descriere

Waxwing - o pasăre mică, un corp de aproximativ 20 cm lungime, greutate 60 g. Culoarea stiloului - gri, cu o nuanță roz, această nuanță este mai strălucitoare pe cap. Pe partea din spate a capului este un trinchi picant, aripi la capete cu patch-uri alb-negru, negru de cărbune pe sub cioc. Femelele și masculii de ceară eurasiană sunt de aceeași culoare.

Barbatul matasos (american) de ceara este negru cu o nuanta albastra, dar femelele sunt gri si inconspicuoase. Au o coadă lungă, ascuțită și ochi roșii. Ornitologii au tendința să creadă că ceară negră ar trebui considerată o specie separată.

Nesting și reproducere

Nu se pot apela ceara monogame. Crashing în primăvară în perechi, ei aleg partener de anul trecut, dar nu întotdeauna.

Cuibul este construit pe un conifer nu foarte ridicat de la sol. Iarbă uscată, crengi, ace - din aceasta se construiește un cuib, partea de jos este căptușită cu resturi de lână și mușchi.

Femelele plasează până la 5 ouă de culoare albă, nu lasă cuibul în timpul incubării, masculul poartă hrana. După câteva săptămâni, când puii au ieșit, ambii părinți zboară spre hrană pentru ei și pentru copii mici. După încă 15 zile, puii devin independenți.

Caracteristici de putere waxwings

Mananca atat insecte mici, cat si fructe de padure. Preferințele alimentare pentru ceară variază în funcție de vârstă și de timpul anului. Nestlings sunt hrăniți de insecte, prinderea lor în zbor.

Alimentele sunt fluturi, libelule, țânțari, mlaștini. De la alimentele vegetale în timpul verii, waxwings pot găsi dud și vâsc. Mai aproape de toamnă, waxwings-ul găsește cu plăcere merele, sălbatice sau cele care nu sunt colectate în grădini.

Odată cu apariția frigului, când cearăiele zboară deja pentru iarnă, trec la fructe de padure: mănâncă Kalina, cenușă de munte, lingonberries și afine, ienupăr. Dacă un berry luat de o pasăre a căzut la pământ, atunci ceara nu va zbura niciodată pentru ea.

Solul sub un copac sau un arbust acoperit cu fructe de padure este un semn că viermii de ceară se sărbăresc acolo.

Un semn de rău este luat în considerare în cazul în care ceara bate isteric printr-o fereastră sau o ușă, uneori moare. Explicația pentru acest lucru este simplă: ei cuprind și boabe fermentate, din care își pierd orientarea.

Aceste păsări fără scrupule sunt distribuitori de semințe excelenți. Peck fructe de padure dornic și foarte mult, fără a deteriora semințele, stomacul lor nu digera pe deplin cât mai multă mâncare. În timp ce zboară spre noi locuri în căutare de alimente, waxwings răspândit semințele pe distanțe lungi.

Cântând ceară, dușmanii ei în sălbăticie, domesticirea

Sunetele publicate de waxwing sunt foarte diferite: melodioase care se înclină ca un clopot, fluierând și chirpit, un strigăt în tonuri înalte.

Originea numelui păsării - de la vechiul rus "puffy" (fluierul tare). O altă versiune - de la cuvântul "pipe", ei cântă adesea ca acest instrument.

Principalii lor dușmani sunt păsările de pradă: bufnițe, șoimi, corbi. Veveritele și martensii sunt infestate cu waxwings, distrug cuiburile și mănâncă ouă și pui.

Este ușor să păstrați ceara într-o cușcă, dar dacă o rezolvi singur, ea va deveni sedentară și aproape că nu va cânta. Cele mai bune condiții pentru ele în captivitate - o pisică mare cu câteva păsări.
Urmăriți videoclipul despre ceea ce sunt, aceste valuri.

Crescatul trib

Pe planeta noastră există multe păsări, inclusiv cocoșul. În funcție de zonele climatice și condițiile meteorologice predominante în diferite părți ale Pământului, aceste păsări aleg un mediu confortabil pentru ei înșiși. Ele se disting prin stilul de viață, dieta, trăsăturile de personalitate, comportamentele și dimensiunea corpului. Condiționat, toate aceste păsări se îmbină amuzant cu smocuri, pictate pe cap.

Păsările crăpate includ:

  • waxwing,
  • lark comun,
  • Remeza oatmeal,
  • pupăză,
  • ciocănitoarea ciupită
  • Peacock,
  • Goatsin,
  • Corcodelul mare,
  • cacadu
  • Cardinalul de Nord,
  • secretar pasăre
  • jay și altele.

Multe dintre aceste păsări crescute se găsesc în abundență în spațiile deschise ale patriei noastre. Altele sunt de origine exotică și trăiesc în tropice calde.

Păsări de crăciun de iarnă

Waxwings sunt mici, dar foarte spectaculoase păsări care trăiesc în pădurile rusești. Greutatea unui adult este de până la 70 de grame, iar lungimea corpului nu este mai mare de 18 cm. Petele roșii puternice contrastează pe fondul penajului brun-maron al corpului. Aripile și coada păsărilor sunt negre, cu pete galbene și albe strălucitoare.

Waxwing are loc în suburbii, Siberia, Crimeea, precum și în Caucaz și Asia Centrală. Nu se teme de frig, așa că se simte confortabil chiar și în regiunile nordice ale țării, taiga și tundra pădurilor.

Păsările mănâncă fructele cenusii de munte, trandafirul sălbatic, seva de copaci, din care uneori se îmbată. Acest lucru se întâmplă dacă mănâncă fructe de pădure fermentate sau nectar. Următorul comportament inadecvat al ceara în această stare amenință manifestarea agresivității, rănirea altor păsări și riscul de a cădea în mâinile prădătorilor locali: martens, veverițe, bufnițe și șoimi.

Chibis de câmp

Încă o cocoșă care trăiește în Rusia, precum și Persia, India, China. Are o pată luminată și colorată și diferă de alte păsări de câmp cu o dimensiune relativ mare. O pasăre adultă cântărește de la 110 la 330 de grame, iar lungimea corpului este de până la 30 cm. Pene negre și albe de chibi strălucește foarte frumos la soare și au un luciu metalic.

Ca habitat, pinul alege zone deschise: pajiști, stepi, câmpuri unde cresc cartofii și păduri rare. Este important ca terenul să se caracterizeze printr-un grad ridicat de umiditate și există un rezervor în apropiere.

Ca mâncare, această pasăre cu un smoc alege insecte și nevertebrate mici.

Chibiții creează o pereche de viață, își construiesc cuiburile pe suprafața pământului. Un ambreiaj nu conține mai mult de patru ouă la un moment dat.

Crăpătură

Această pasăre cu ciupercul se distinge prin mărimea ei modestă: greutatea ei este de până la 45 de grame, iar lungimea vitelului nu depășește 19 cm. Larkul este caracterizat de o culoare brun-maronie. Caracterul exterior al omului contribuie la o bună mascare a gazonului uscat, a frunzelor și a ramurilor și la sol. Curățarea capului larkului este mică.

Habitatele preferate ale lărgilor sunt marginile drumurilor, gropi de nisip, păduri rare, precum și diguri de cale ferată. Pasărea mică se hrănește cu insecte și cereale. Prin urmare, în toamnă, turmele de lăstari se deplasează în țări calde: Coreea, Africa, Kenya, Arabia, în sud-vestul Europei.

După împerechere, până la cinci ouă de culoare galben deschis sau bej apar în cuibul de lacrimi. Femelele încorporează descendenții timp de două săptămâni. La 10 zile după naștere, puii sunt pregătiți pentru o viață independentă a adulților.

Ovaz Remez

Această pasăre, cu o chinuită pe cap, este destul de mică. Ea cântărește doar 20 de grame, iar lungimea vitelului este de 15 cm. În afară este foarte asemănătoare cu o vrabie obișnuită. Se deosebește de congenerul său prin prăjire, pictat în tonuri gri-bej cu dungi albe și roșii. Puiul de la masculi este puțin mai mare decât femelele. Parcul de ovăz este o mlaștină, lângă care există un corp de apă potabilă, precum și spații deschise în care cresc arbuștii.

Remez fulgi de ovaz se hraneste in principal cu insecte si cereale. Când dispar, aceste păsări au pornit la iarnă în Asia de Est.

Ovăzul își construiește cuiburile direct pe pământ. Pentru păsările mascate folosiți crestături sau tufișuri.

Pădurea și păsările de apă crescute

Păsările obișnuite care locuiesc în păduri și zonele mlaștină sunt ciocănitoarea ascuțită, jay, hoopoe, goatsin și chomga.

Ciocănitoarea, după cum se știe, este un ofițer de sănătate a pădurilor. Structura sa specifică a capului și un fel de cioc lung sunt create pentru a extrage simplu și eficient paraziți din sub coaja unui copac. În ceea ce privește aspectul, pasărea arată foarte colorată și strălucitoare. Un trunchiul lung este semnul distinctiv al penei.

Un jay mic este, de asemenea, proprietarul unui trunchi de culoare plin de culoare bej-maro sau albastru-negru. Există articole de îmbrăcăminte de la negru și alb-negru. Locuitorul pădurilor foioase și de artizanat iubește să mănânce bug-uri, șopârle, rozătoare mici, broaște. Un cocos puternic, curbat la sfarsit, ajuta la obtinerea de mancare pentru pasare.

Hoopoe - un alt reprezentant strălucitor al lumii păsărilor forestiere. Creasta sa este exprimată foarte intens, precum și alte semne ale acestei rase de păsări. Penajul păsării de pe spate, piept și abdomen bej. Contrastând dungile albe și negre în zona aripilor și a cozii arată foarte impresionant.

Crescutul Chomga și Goatsin preferă rezervoare și mlaștini ca habitate. Goatzin este o pasăre tropicală iubitoare de căldură. În ceea ce privește chomgi, ea trăiește pe teritoriul Lumii Vechi.

Exotic cu smucitură

Locuitorii cu pene din țările calde îndepărtate tind să arate foarte elegant și luminos. Creasta, împreună cu penajul pestriț, este una dintre culorile caracteristice ale acestor păsări.

Numărul de păsări de peste mări, care "înfruntă" însăși natura, include:

  • cockatoo, cu un imens imens care seamănă cu un mohawk,
  • păsărica secretă (sagittarius serpentarius), care are o constituție grațioasă, labele lungi, trunchiul, aripile și coada,
  • păun, inclusiv soiul alb rar,
  • Cardinalul nordic cu pene roșii strălucitoare.

Această listă ar fi incompletă fără cele mai frumoase păsări tropicale. Vorbim despre păsările mitice ale paradisului. Această categorie cuprinde 45 de soiuri. Cei mai mulți trăiesc în Noua Guinee. Din această varietate exotică se distinge o pasăre cu paradis cu șase vârfuri. Pe capul ei sunt șase pene strălucitoare asemănătoare unei coroane. Dimensiunea lor este disproporționat de mare în comparație cu lungimea corpului, care pare foarte neobișnuită.

Dacă ați învățat ceva util din acest articol, lăsați comentarii sub el și împărtășiți-le cu prietenii în rețelele sociale.

zoo-club-org