Păsări

Vizualizare: Sylvia borin

Aspect și comportament. Slavka medie, mai mare decât gri, dar Slavka jalnic mai mic, lungimea corpului 12,5-15 cm, anvergura aripii 20-25 cm, greutatea 14-24 g se încheie într-o coadă, aceste semne o deosebesc de pietrele de stuf mai lungi, cu aceeași culoare, având o coadă mai lungă și mai rotunjită. Acesta diferă de ele în modul de deplasare, în principal, de-a lungul ramurilor orizontale sau înclinate în coroanele arbuștilor, și nu de-a lungul tulpinilor verticale ale plantelor erbacee, precum și în sincronizarea vocii și biotopului.

descriere. Culoarea este modestă, mai monotonă decât cea a altor sclavi, asemănătoare cu culoarea stufului: topul gri-de-maslin, fundul albicioasă, cu o nuanță palidă cenușie pe laturi, gâtul, burta și lănțișoarele sunt ușoare, aproape albe. Bărbații și femelele nu pot fi deosebite de colorare, păsările tinere din primul costum de toamnă diferă de adulți în vârfurile mai ușoare ale penelor de zbor terțiar, în timp ce aripa ca întreg este colorată, cu toate acestea, mult mai uniformă decât la lupul de șoim tânăr. Ochii sunt negri, în jurul lor există un inel ușor de vizibil, foarte subțire, doar o mică sprânceană strălucitoare este subliniată deasupra ochiului. Ciocul și picioarele sunt gri, relativ ușoare. Un element distinctiv de colorare este prezența pe părțile laterale ale gâtului a unor pete cenușii mici, neclară, în contrast cu zonele maronii înconjurătoare. Acesta diferă de puietul tânăr de subacoperirea sa luminată și absența unui model contrastant pe aripa.

Vocea. Indică, de obicei, în adâncuri de tufișuri sau coroane de copaci mici, rareori apare pe ochi. Cântecele sunt de obicei mai scurte decât cântecele de la Chernogolovka, durează între 3 și 8 secunde, dar pot fi urmate unul după celălalt aproape fără întrerupere, acestea sunt de obicei efectuate mai repede, fără pauze și nu includ note frumoase, sonore, "flute", adică, seamănă cu un murmur roșu, cu un ton ascendent, de scădere. Uneori sună ca niște cântece hawkish. În caz de anxietate, produce un farmec tipic, unic și serie. Cand cantatul nu face zboruri curente.

Distribuție, statut. Zona Gnezdovoy ocupă aproape toată Europa și Siberia de Vest la Yenisei. Winters în Africa. Sosesc relativ târziu, de obicei în mai, zboară în septembrie sau octombrie. Specii obișnuite, dar nu numeroase, din aproape toată Rusia europeană, cu excepția regiunilor sale din sud.

Modul de viață. Locuințează diverse biotopuri cu arbuști din copaci practic săraci, spre păduri ușoare, inclusiv zone relativ umede în luncile râurilor, precum și grădini și parcuri, în cazul în care au o cantitate suficientă de lemn peri. Cuibul de formă în formă de caliciu, ceva mai gros și mai adânc decât cel al lui Chernogolovka, este încorporat între ramurile de tufișuri sau tulpini de plante ierboase, care nu sunt deasupra solului. În zona de cuibărit există mai multe cuiburi neterminate masculin. În cazul în care, de la 2 la 6, de obicei 4-5 ouă de culori diferite, cum ar fi blackheads. Aproape doar femeile incubă ambreiajul timp de 10-12 zile, ambii părinți hrănesc cuibul, zbura părăsește cuibul la vârsta de 9-12 zile. Puii nou-născuți sunt goi.

Se hrănește cu insecte, pe care le colectează de pe suprafața ramurilor și frunzelor, de tulpini de iarbă, iar la sfârșitul verii - fructe mici.

Vizionați videoclipul: Sylvia borin 2015 (Noiembrie 2019).

Загрузка...
zoo-club-org