Păsări

Rook: descrierea pasarilor

Rooks sunt păsări negre mari care sunt percepute ambiguu de oameni.

Pe de o parte, ei sunt veselii de primăvară, pentru că sunt printre primii care au ajuns în acest moment al anului.

Pe de altă parte, broaștele sunt capabile să golească terenurile culturilor curățate și în acest sens cioanele sunt mai rău.

Rook este ambiguu nu numai în ceea ce privește răul și beneficiile, ci și un comportament foarte original. Are propriile caracteristici în aparență și în modul de viață.

Aspect Descriere

Pasărea în vârstă este una mare cu pene. Greutatea unui vârtej adult poate fi de până la 700 g. Penajul este negru, dar nu mat, dar cu un luciu metalic verzuie. Aproape toate penele de pe corp - greu, aproape nici un puf, se observă numai în "pantaloni scurți" de pe picioare. Apropo, aceasta este o acoperire pe picioarele vârfului, care diferă de cârnații și cocoșii, ale căror picioare sunt goale.

Adult Rook, fotografie

Pene de pene de pene este lungă, baza de keratină atinge 30 cm la o pasăre adultă. Miezul penei de vârf este neobișnuit de dur, durabil, cu un canal uniform în interior aproape de vârf.

Ce altceva se deosebește de cocoșii de la casă, cu excepția cazului în care se plictisesc picioarele? Dacă capul cioară este acoperit cu pene, atunci cuibul are o întindere mare de piele goală, cu o culoare cenușie neplăcută în jurul ciocului.

Habitate și tipuri de broaște

Grach este singurul reprezentant de acest fel din familia de corvuri. Dar rooși neoficial sunt împărțiți în Smolensk și obișnuiți.

Primul este mai mic și cu un cioc scurt. Locuiește în regiunea centrală Chernozem din Rusia.

Un vechi obișnuit poate fi găsit oriunde în Eurasia, de pe țărmurile Oceanului Pacific până la nordul Indiei.

Ce râuri mănâncă

Păsările care se plimbă în jurul unor terenuri proaspete arabile care colectează viermi - o astfel de imagine este imediat în fața ochilor dvs., dacă vă gândiți la ceea ce mănâncă un vârf.

El mănâncă grubele râului mai, un dăunător de câmp periculos, pe care îl alege complet din pământul proaspăt arat. Pentru ceea ce iubim fermierii din cele mai vechi timpuri. Dar cuibul poate aduce și rău puternică, ciocănind semințele însămânțate.

Se pot vedea văile care circulă peste cadavrele animalelor. Dar ei nu mănâncă carioasă, ci doar aleg viermi din cadavre. De asemenea, nu disprețuiesc să viziteze depozitele de deșeuri în căutarea hranei.

Nesting, reproducere

Rooks începe să cuibăresc cuiburi imediat după sosirea în zonele de graniță de păduri, păduri, aproape de teren arabil. Cuibul este construit pe un copac alături de anul trecut.

În timpul iernii, dacă vă uitați la copacii de la margine, bucățele negre pot fi văzute în ramuri goale - cuiburi învechite. Cuibul este construit mai întâi din ramuri. Pentru grosimea de bază sunt folosite, iar pereții sunt realizați din mai subțiri.

În interiorul păsării construiesc un cuib cu tot ceea ce cred că este potrivit. Acestea sunt resturi de cârpe, furie de animale, pene de alte păsări, mușchi și iarbă uscată.

În cuib, puteți găsi uneori bucăți de spumă și celofan.

Nestlings ucide complet neajutorat, fără pene. Temperatura puiilor este instabilă, pentru că mama se așează în mod constant pe cuib și îi încălzește cu căldura ei, iar tatăl în vârstă poartă hrana. La o lună după naștere, tinerii zboară din cuib.

Comportamentul social și inteligența

Rooks sunt păsări colective. Ei nu locuiesc niciodată singuri sau în perechi, numai în colonii mari. Foarte zgomotos și mobil. Sunt constant ocupați cu ceva. Fie obiectele ridicate de pe pământ sunt îndepărtate unul de celălalt, apoi zboară pur și simplu în cercuri într-un turmă, gâfâind tare și neplăcut. Rook - pasărea nu este doar inteligentă. Intelectul său este echivalat de oamenii de știință cu abilitățile mentale ale cimpanzeilor.

Pasărea de vânt este indiscutabilă în ceea ce privește controlul dăunătorilor. Dar populația lor trebuie încă controlată.

În primăvară, broaștele nu numai că selectează larvele pe terenul arabil, dar după semănarea culturilor, iau și mănâncă boabele. În cazul în care pepene verde și pepeni sunt cultivate, vestiarele sunt vandali adevărați, ei strică fructul trăgând carnea.

Caracteristici generale

Rooks aparțin unității de roaming. În același timp, știința le distinge într-o specie separată.

Persoanele adulte au o greutate corporală de la 400 g la 700 g. Lungimea păsărilor nu depășește 50 cm. Conform semnelor externe, femelele și masculii arată aproape la fel. Femelele sunt puțin mai mici decât bărbații. Din afară, este aproape imposibil să distingem un vârf de cel mai apropiat coridor relativ.

Cu toate acestea, la o examinare mai aprofundată, se dovedește că vârfurile arată mai ascuțite decât ciorile. O altă caracteristică distinctivă este un cioc mai mic, subțire. Penajul unei păsări aruncă un luciu metalic și are o culoare absolut negru, fără nuanțe și impregnări.

Durata de viață a păsărilor este de aproximativ 4 ani.

habitate

Rooks sunt nemaipomenit de condițiile climatice, prin urmare, trăiesc într-o zonă geografică largă. Condiția principală - prezența unei cantități suficiente de hrană. Aceste păsări se găsesc pe întreg teritoriul Eurasiei, inclusiv în Peninsula Scandinavă. Excepțiile sunt Asia Centrală și de Sud.

Păsările preferă să locuiască în apropierea oamenilor și să mănânce deșeurile alimentare de la om. Acestea sunt adesea întâlnite pe terenuri arabile și pe câmpuri în timpul perioadei de arătură a pământului. În solul proaspăt este o delicatesă preferată a cocoșilor, și anume insectele care hibernează acolo.

Rooks aparțin parțial penei migratoare. Păsările care trăiesc în regiunile de nord, cu debutul de vreme rece, zboară spre sud. Mai fericite pe tot parcursul anului trăiesc acasă cu un climat blând și cald, fără a suferi o lipsă de alimente.

Funcții de comportament

Aceste păsări sunt niște creaturi foarte vorbătoare și tare. Adunându-se în turme, păsările continuă să facă zgomote, să facă zgomot, să cocheteze și chiar să se joace. Semnificația distracției: scoateți o bucată de mâncare sau un lucru dintr-un adversar. O alta distractie populara printre ei este de a se plimba pe ramuri, trecand in acelasi timp un obiect catre un vecin.

În sezonul de împerechere, bărbații de vârf practică spectacole spectaculoase. Somersaiele lor amuzante vizează atragerea unui potențial partener pentru a crea descendenți. Dacă se găsește cu succes, perechi fericite de păsări își răspândesc coada și coada între ele, așezându-se pe copaci în pătrate și parcuri.

Rooks sunt caracterizate prin separare în conformitate cu un principiu ierarhic. Astfel, păsările adulte ocupă un loc în mijloc pe ramurile copacilor, în timp ce tinerii trăiesc pe margini.

Abilități mintale

Oamenii de știință compară inteligența acestor păsări cu maimuțele. Pentru obiectivele stabilite, colții folosesc toate resursele și mijloacele pe care le au la dispoziție. În special, ei construiesc unelte primitive pentru mâncare, dacă nu o pot obține cu un cioc. Sunt o bucată de sârmă sau o ramură.

Experimentele din laborator au confirmat prezența unor abilități intelectuale remarcabile ale colților.

Păsările experimentale au fost testate cu strălucire în fiecare dintre situațiile modelate pentru ele. Smarty și curajos ajutor aceste păsări inteligente în cazul în care alți reprezentanți ai lumii aviară furaje.

Zona de împerechere și descendenți

Râuri - păsări, caracterizate prin monogamie. Partenerii creează cupluri pentru viață. Preferințele lor de cuibărit sunt, de asemenea, conservatoare. Ei nu-și schimbă locurile fără nevoie. Zonele lor preferate sunt vârfurile copacilor, unde pentru perioada împerecherii (de la începutul lunii aprilie) ele sunt aranjate în turme întregi.

Materialele pentru construirea cuiburilor sunt ramuri. Arbori dense pun bazele, iar ramurile subțiri și mici se răsucesc în jurul părții superioare a cuibului. Stratul moale este format din păr de animale, păianjen și iarbă uscată.

Apicultura cuprinde de la 3 la 6 ouă. Femelele le-au incubat timp de 20 de zile. În acest moment, bărbatul joacă rolul de getter de mâncare. Puii nou-născuți sunt absolut neajutorați.

În primele zile după naștere, mama lor le încălzește și le protejează. Apoi, în absența ei, partenerul face acest lucru. În termen de o lună de la naștere (la jumătatea lunii iunie), puii de pradă sunt pregătiți pentru viață independentă.

Nutriție și dietă

În sălbăticie, păsările supraviețuiesc din cauza omnivorelor lor. Dieta lor este variată și largă. Sosind din țările calde la începutul primăverii, se hrănesc cu resturile de cereale, semințe, viermi și bug-uri de anul trecut, pe care le găsesc subterane.

În vara și toamna, alegerea lor se încadrează în:

  • Mai gândaci,
  • crustacee
  • viermi, alte insecte,
  • semințe sezoniere.

Păsările beneficiază de ecosisteme prin consumul de insecte parazitare, mici rozătoare, ploșnițe, viermi dăunători și alte creaturi care pot deteriora natura. Cu toate acestea, ele devin adesea dăunători, consumând recolte culturale. Acestea sunt semințele de floarea soarelui și pepeni în stadiul de coacere. Și excrementele de pasăre patăază frunzele plantelor cultivate în grădini și zone suburbane.

Dușmani în sălbăticie

În ciuda faptului că Rooks amenință unele organisme vii, ei înșiși devin adesea pradă. Primul și cel mai amenințător inamic este omul. Pe păsări, răsfățând masiv culturile de culturi, puneți tot felul de capcane. Adesea, oamenii împușcă turle în turme întregi.

În plus față de oameni, păsările de pradă reprezintă o amenințare considerabilă pentru păsări. Printre ei se numără gyrfalcon, șoim, vultur de aur și chiar și cea mai apropiată rudă a corbului. Rooks acorda o atentie deosebita in sezonul de imperechere atunci cand femelele lor sunt fizic slab si puii sunt neajutorati. În acest moment, protecția familiei este principala prioritate a șefului familiei.

Fapte interesante

Glasul coborârii și felul cântării sale nu diferă în melodie și eufonie. În strigătul acestei păsări există un bas puternic și răgușeală. În general, croaking-ul său seamănă cu o cioară. Suna ca "kraa" sau "kaaa".

Lungimea înregistrată oficial a celui mai mic corp pene din această specie este de 45 cm.

Rooks nu se tem de sunetele mașinilor agricole de lucru. Prin urmare, acestea sunt adesea întâmpinate prin zbor în spatele unui combinat, tractor sau mașină de recoltare a cerealelor.

Știința este singurul caz fără precedent în care vârful a trăit aproape 23 de ani. Din păcate, oamenii de știință de atunci l-au găsit deja morți.

Familia familiei de vârstă (o pui adult care a căzut din cuib) este recomandată să fie întoarsă înapoi la ramura celui mai apropiat copac, unde părinții o vor găsi.

Dacă ți-a plăcut acest articol și a fost util, împărtăși informații despre rețelele sociale și lasă-ți comentariile.

Descriere descriere

Lungimea unei păsări adulte variază între 45-47 cm.. Lungimea medie a aripii este de aproximativ 28-34 cm, iar ciocul destul de gros este de 5,4-6,3 cm. Toți membrii familiei Crane și familia Crow au pene negre cu o nuanță purpurie foarte caracteristică. Caracteristica principală a păsărilor adulte este baza goală a ciocului. Cuplurile tânără au o prăjitură în jurul okollyuvny, dar pe măsură ce cresc, dispare complet.

apariție

Greutatea unui adult mare cu pene poate ajunge la 600-700 g. Penajul principal al unui vârf este de culoare neagră, fără pietre, dar cu prezența unui strălucire metalică verzui. Aproape toate pene de pe corpul unui vârf se disting prin rigiditate, cu aproape fără puf. Numai așa-numitele "pantaloni scurți" pe labe au o anumită cantitate de jos. Este un fel de acoperire care face destul de ușor să se distingă un cuib de cârnați și daws, ale căror labele sunt goale.

Acest lucru este interesant! Spre deosebire de cocoși, cu care toate vârfurile au o asemănare exterioară foarte mare, reprezentanții acestei specii au o zonă extinsă de piele sau o așa-numită creștere a colorării cenușii în jurul ciocului.

Pene de pene a tuturor reprezentanților detașamentului în formă de vrăbii și a familiei Vranov este foarte rigidă și neobișnuit de puternică, având un canal intern uniform și gol care durează aproape până la vârful. Pene de rooks posedă o structură neobișnuită de-a lungul a sute de ani, datorită cărora au fost folosite în mod activ ca un dispozitiv de scriere convenabil și accesibil. Vârful acestui stilou a fost tăiat cu grijă oblic, după care a fost scufundat într-un borcan de cerneală.

Începând din iulie până în septembrie, apare o molotare parțială cu pierderea penelor mici la tineri, care este însoțită de îngroșarea pielii și reducerea ulterioară a papilelor de pene. Prolapsul de penis progresează în vârfuri de vârstă cu vârsta, iar molotarea persoanelor mature apare într-un ciclu complet anual.

Caracterul și modul de viață

Pe teritoriul Europei Occidentale, vârfurile sunt în mare parte sedentare, iar în unele locuri păsările migratoare. În partea de nord a gamei de distribuție, vestigiile aparțin categoriei de păsări cuibăritoare și migratoare, iar la latitudini sudice sunt păsări tipice rezidente. Toți reprezentanții speciei sunt caracterizați ca niște păsări foarte agitate și incredibil de zgomotoase, mișcarea coloniilor din apropierea locuințelor persoanei provoacă multe inconveniente, care se explică prin coaserea și zgomotul aproape continuu.

În timpul testelor științifice efectuate de specialiștii de la Universitatea din Cambridge în Anglia, sa stabilit în mod sigur că vârful a fost foarte bun pentru a crea sau a folosi cele mai simple unelte cu ciocul său și nu este inferior în astfel de activități cimpanzeilor care folosesc membrele bine dezvoltate pentru aceste scopuri. Rooks sunt păsări colective, care nu trăiesc niciodată în perechi sau singure, dar se unește neapărat în colonii destul de mari.

Câte vârfuri vii

După cum au reușit să afle oamenii de știință străini și domestici, reprezentanții detașamentului în formă de vrăbii și a familiei Vranov trăiesc destul de bine până la vârsta de douăzeci de ani, dar unii cercetători susțin că pot apărea și specimene individuale de o specie mai mult de o jumătate de secol.

În realitate, multe păsări din această specie murează adesea de bolile stomacului și ale tractului intestinal, fără a ajunge chiar la vârsta de trei ani. Prin urmare, după cum arată practica generală a observațiilor pe termen lung, în condiții naturale, speranța medie de viață a unui vârf este extrem de rară decât standardul de la cinci la șase ani..

Habitat, habitate

În Europa, gama de distribuție este reprezentată de Irlanda, Scoția și Anglia, Orkney și Hebrides, precum și de România. În țările scandinave, reprezentanții a numeroase specii cuibăresc cel mai des în Norvegia și Suedia. O populație destul de mare locuiește în teritoriile Japoniei și Coreei, Manchuria, vestul și nordul Chinei, precum și nordul Mongoliei.

Iarna, păsările acestei specii se găsesc relativ adesea în țări apropiate de Marea Mediterană sau în Algeria, în nordul Egiptului, în Peninsula Sinai, în Asia Mică și Palestina, în Crimeea și în Transcaucazia, zboară periodic în Laponia. Numai odată cu debutul toamnei, reprezentanții speciilor apar uneori în tundra Timanului.

Specimenele de specie se găsesc în grădini și parcuri, printre grupuri de arbori împrăștiați într-un peisaj cultural, în zonele de pădure, în dealuri și în malurile râurilor. Astfel de păsări de cuibărit preferă marginile pădurilor cu plantări de copaci și locuri pentru unități de irigare de înaltă calitate, reprezentate de râuri, iazuri și lacuri. Biotopul de hrănire al broaștelor include peisaje culturale și numeroase zone de stepă. Pentru iernare, astfel de păsări, de regulă, aleg curele piedmont și văi ale râurilor, terenuri cultivate și alte zone care nu sunt acoperite de zăpadă adâncă.

Rooky Diet

Sursele de hrană obișnuite pentru insecte sunt o varietate de insecte, precum și stadiul larvelor. Reprezentanții familiilor din familia Vrabov și Sparrow sunt, de asemenea, fericiți să mănânce cu rozătoarele de pe șoarece, cereale și grădinile, unele buruieni. În regimul alimentar standard, predomină păsările cu hrană de origine animală, inclusiv insecte mari precum lăcustele și lăcustele.

Este indiscutabil folosirea broaștelor în agricultură și silvicultură, care se datorează distrugerii foarte active:

  • Poate că gândacii și larvele lor,
  • bug-uri, broaște țestoase,
  • kuzek - dăunători ai culturilor de cereale,
  • primăvară,
  • câmpii de molii de câmp,
  • sfecla de sfeclă,
  • viermi de sârmă,
  • mici rozătoare.

Este important! Reprezentanții speciei Rooks joacă un rol foarte important în eliminarea activă a focarelor locale și extinse, caracterizate prin reproducerea în masă a insectelor dăunătoare, inclusiv viermii de mătase de pin, lăcustele și șobolanii de sfeclă.

Reprezentanții familiei Vranov și cocoșii Crowi sapă cu nerăbdare cu ciocul lor bine dezvoltat și suficient de lung în pământ, ceea ce îl face ușor să găsească insecte și viermi diferiți. Rooks, de asemenea, adesea urmeaza tractoare sau combina harvesters arata pamant, ridicand greu toate larvele si insectele care au fost scoase din sol. Colectarea de insecte dăunătoare se efectuează pe coaja de copaci, ramuri sau frunze de tot felul de vegetație.

Reproducere și descendenți

Rooks, prin natura lor, sunt păsări de învățământ obișnuite, așa că au înființat colonii pe copaci destul de mari și înalți în apropierea așezărilor, incluzând furculita de drumuri vechi. De regulă, pe coroana unui singur copac, zeci de cuiburi puternice și de încredere, folosite de mulți ani, vânt deodată de păsări.. Cuibul este reprezentat, de obicei, prin ramuri de diferite dimensiuni și este căptușit în interior cu iarbă uscată sau cu păr de animale. Pentru a construi un cuib cu broaște, pot fi folosite tot felul de gunoi din haldele de oraș.

Formate cupluri feathery trăiesc împreună până la sfârșitul vieții lor, astfel încât rooks sunt păsări monogame tradiționale. Ouale sunt puse de o femeie o dată pe an, în cantități cuprinse între trei și șapte. Există cazuri de reproducere a doi copii în termen de un an. Яйца грача достаточно крупных размеров, достигающие в диаметре 2,5-3,0 см. Цвет скорлупы, как правило, голубоватый, но иногда обладает зеленоватым оттенком с бурыми пятнами. Инкубационный период составляет в среднем двадцать дней, после чего потомство появляется на свет.

Acest lucru este interesant! În procesul de împerechere a jocurilor, bărbații aduc felul de daruri comestibile femelelor selectate, după care sunt plasate una lângă alta și anunță cartierul cu strigăte puternice.

Rooks grija foarte mult de copiii lor nu numai in primele zile de viata, ci si dupa plecarea lor din cuib. Nestlings de reprezentanți ai familiei Vranovye decolează de cuib numai la vârsta de o lună, prin urmare, un prim zbor masiv de tineri poate fi observat din mai până în iunie. Puii crescuți după iarnă preferă să se întoarcă în cuibul lor nativ.

Inamici naturali

În unele locuri, cu culturi de porumb, culturi de porumb sau alte culturi agricole se deteriorează în mod semnificativ, se înmugurează lăstari tineri și se mănâncă cereale, astfel că astfel de păsări sunt deseori distruse de capcane sau împușcate. Datorită mărimii lor mari, adulții devin rareori pradă pentru păsări de pradă sau animale.

Va fi, de asemenea, interesant:

Populația și statutul speciilor

În partea europeană a gamei, broaștele aparțin păsărilor obișnuite, iar în zona asiatică, distribuția reprezentanților acestei specii este destul de rară, astfel încât numărul lor este foarte moderat. Chiar și în țările europene, numărul de specimene de rooks este oarecum sporadic, care este cauzat de necesitatea de a folosi exclusiv copaci înalți pentru cuiburi. În general, statutul de protecție stabilit de astăzi este "cauzează cel mai puțin îngrijorare".

Ce mănâncă

Adăposturile adulte sunt practic păsări omnivore. Se hrănesc cu insecte, fructe, viermi, semințe, rozătoare asemănătoare mouse-ului și cereale. Păsările caută mâncare în câmpuri, la pajiști, în apropierea fermelor de creștere a animalelor și în orașe. Cu ciocul lung, pasărea se întoarce peste bucăți de pământ, frunze și freacă iarba. Rooks preferă alimentele vegetale, prin urmare provoacă daune semnificative câmpurilor. Păsările nu numai că distrug insectele dăunătoare, dar, de asemenea, alege semințele de plante cultivate de la sol.

Unde trăiește

Rooks sunt comune în Europa și părți din Asia. Aceste păsări își fac cuiburile pe copaci în parcuri, grădini și marginile pădurilor. În timpul iernii, broaștele sunt ținute în orașe. În regiunile nordice, cuibul este o pasăre migratoare. Rooks sunt primii care se întorc la locurile lor de cuibărit. Acest lucru se întâmplă în timpul perioadei de topire intensă a zăpezii. Rooks cuib în colonii. În căutarea hranei, ei zboară în grupuri mari. În unele zone, oamenii reglează numărul acestor păsări.

REPRODUCEREA

Rooks cuib în colonii destul de mari care numără câteva sute de perechi. Perioada de cuibărit pentru broaște durează între martie și iunie. De obicei, păsările se întorc anual în același loc. Împreună bărbați și femei alcătuiesc împreună un cuib. Cuiburile de broaște sunt foarte mari în comparație cu mărimea păsărilor. Blocurile pentru cuib sunt ramurile. Păsările linia tava cuib cu iarbă, rădăcini și frunze. Rooks au folosit cuibul de câțiva ani. După sosire, păsările îl repară și actualizează așternutul. În ciuda faptului că păsările cuibăresc în colonii, fiecare pereche de broaște are o zonă mică. În timpul confecționării, bărbatul aduce sărbătoarea femeii și se aruncă spre ea pentru a gusta delicatețea, în timp ce el sare de la ramură la ramură și strigă cu voce tare. La sfarsitul lunii martie - inceputul lunii aprilie, femeia isi pune patru sau cinci oua. Învățarea începe cu așezați primul ou. Femelele incubează ambreiajul, bărbatul își aduce mâncarea. Puii devin goi goi, asa ca femeia le incalzeste mult timp. Mai târziu, în căutarea hranei pentru pui, părinții zboară împreună. La vârsta de treizeci de zile puii părăsesc cuibul. Părinții continuă să le hrănească timp de aproximativ trei săptămâni.

OBSERVAȚII PRIN GROOM

Rooks se găsesc în întreaga Europă și în părți ale Asiei. În partea de nord a zonei sunt păsări migratoare. Rooks sunt primii care se întorc la locurile lor de cuibărit. Aici păsările apar în mijlocul lunii martie - începutul lunii aprilie. Prima dată când se află lângă ferme și case de animale. Rooks cuib în colonii mari în grădini, parcuri și marginile pădurilor. În ultimele decenii, păsările sunt din ce în ce mai cuibărite pe clădirile umane. Râurile se hrănesc în câmpuri, pajiști și pajiști. Aceste păsări sunt adesea confundate cu cocoși negri. Cu toate acestea, colții sunt mult mai subțiri decât cioară, au un cioc subțire și mai drept. Nu există penaj în vârf pe baza ciocului, bărbii, căpăstru și a părții obrajilor.

INFORMAȚII.

  • Odată cu sfârșitul sezonului de împerechere, Rooks-ul se adună în turme mari, uneori cu ciori și daws.
  • Dispariția cocoșilor de pe locurile obișnuite de cuibărire este considerată un semn rău.
  • În colonia de vânt există o anumită ordine, conform căreia păsările vechi și experimentate cuibăresc în centru, iar la margini există cuiburi de tineri. Datorită acestui fapt, cuiburile din centru sunt mai bine protejate de atacurile prădătorilor și de ruine.
  • În Europa Centrală, în timpul iernii trăiesc acele roi care cuibăresc în primăvară în Europa de Est.
  • În 1424, regele Scoției a emis o lege potrivit căreia fermierii trebuiau să-și întindă plasele peste câmpurile unde s-au hrănit și au ucis păsările pe care le-au încurcat.

CARACTERISTICI SPECIFICE ALE GRAVEI

coada: atunci când strigă înălțimea, penele de coadă se ridică.

aripi: largă. În zbor, capetele ascuțite ale penei sunt vizibile.

zidărie: este format din 2-7 oua. Ouăle sunt verzui-albăstrui, verzui sau albăstrui cu pete maronii.

penajul: negru cu un luciu metalic purpuriu. În colțurile adulte, baza ciocului, căpăstru, bărbia și o parte a obrajilor sunt lipsite de pene și au o culoare albicioasă. Picioarele sunt negre. Câștigă mărimea unui cioară, dar mai subțire decât ea. Ciocul cuibului este mai drept și mai subțire.

cioc: subțire și drepte. Destul de mult. Zăvorul, bărbia, baza ciocului și o parte a obrajilor sunt lipsite de pene și au o culoare albicioasă.


- Habitat

Unde trăiește

Rook se găsește în Eurasia. Această pasăre lipsește în nordul continentului, precum și în Asia Centrală și de Sud și în sudul Europei.

PROTECȚIE ȘI CONSERVARE

Începând cu anii 1960, populația de broaște din Europa Centrală a scăzut semnificativ. Motivul principal al declinului lor este utilizarea pesticidelor în agricultură.

Pasarele continente Grach. Video (00:02:07)

Rangul și aspectul seamănă cu o cioară și, prin urmare, mulți îi confundă. Dar cuibul are o trăsătură distinctă distinctă - un inel de piele goală neagră în jurul ciocului la păsările adulte, în plus, vârful este "mai subțire". La păsările tinere acest inel lipsește. Culoarea rocului este pur negru, cu un luciu metalic, greutatea corpului fiind de 350-490 g. Se hrănesc cu insecte mari, rozătoare asemănătoare mouse-ului, gunoi alimentar, carcase de animale, iar din plantele alimentare sunt semințe de diferite plante, legume, fructe și fructe de pădure. Luând-o pentru a se hrăni cu câmpul, scoateți răsadurile culturilor de cereale. Rooks nu sunt neobișnuite în orașe, ele pot fi văzute în turme amestecate cu cârlig și daws, și de multe ori ei stau în oraș până la iarnă.

Acest lucru este de asemenea interesant!

"Rooks au ajuns!" Cine nu cunoaște faimosul artist de pictură Savrasov? Compozițiile sunt scrise pe ele în clasele de mijloc și amintirea că păsările negre de cărbune care au zburat sunt prima încercare timidă de primăvară de a-și reaminti apropierea inevitabilă. Pentru cei care lucrează în agricultură și arborează pământul, cuibul este un tovarăș constant, este important să se parcurgă aratul proaspăt și să se hrănească primii viermi.

Caracteristici externe Rook și fotografie

Cel mai mult, știind teoretic cum arată pasărea, în practică nu o va putea distinge de cioara comună. În mod asemănător, asemănarea este, de fapt, înrădăcinată și aparține aceleiași familii de corvidae ca și "hoții sassi", dar numai grupului de trecători. Cu toate acestea, această similitudine este înșelătoare și, de fapt, broaștele au multe diferențe față de companionii cu pene.

Rook în dimensiune este mai mică decât o cioară, lungimea corpului său de la vârful coada până la partea de sus a capului este de aproximativ 45 cm. Corpul este subțire și tonifiat, cu o greutate de aproximativ jumătate de metri, care nu atinge jumătate de kilogram (450-480 grame). O persoană adultă are o distincție distinctivă prin care poate fi recunoscută în mod inconfundabil și nu confundată cu o cioară: zona okollyuvnaya de pe cap nu are penaj. Orice altceva dintr-o pasăre este negru ca noapte: pene, margele de ochi, cioc puternic și puternic și membre.

Spui ce e în neregulă cu asta, cioara este și mai neagră decât funinginea. Dreapta. Dar în cârlig negrul este verde, iar în vârf este albastru metalic. În lumina soarelui, strălucirea penajului lăuntric este incredibil de frumoasă. În general, păsările în sine sunt foarte elegante și neobișnuite, deși mulți vor trece în mod indiferent de trecut, doar alunecând peste aglomerări întunecate, sumbre, așezate în grupuri în copaci. Unii cred, de asemenea, enervant: "Din nou, aceste ciori au țipat în întregul cartier."

În mod corect ar trebui să recunoaștem că da, pasărea nu strălucește cu talente muzicale. Bassistul ei rău "kraa" și "kaa" este foarte asemănător cu o cocoșă de cocoș. De fapt, aceasta este tot ce este capabil să producă un vârf muzical, nici o tendință de imitare a unei pene a fost găsită.

Habitat și stilul de viață

Deși Europa veche este numită locul de naștere al păsărilor cu peri de agate, dar de fapt ele sunt comune pe un teritoriu mult mai mare. Habitatul lor se întinde de la scandinavia acoperită de ploaia acoperită, până la coasta de est a Pacificului. Și locul lor de reședință, ei pot alege orice peisaj: stepă, pădure, stepă pădure. Atâta timp cât mijloacele de trai ale omului nu s-au dezvoltat atât de rapid, înălțimile preferau să se stabilească în zone departe de oameni. Acum, păsările aleg din ce în ce mai mult încredere nu numai peisajul pentru habitatul lor, ci și aglomerând păsările urbane, cucerind locul sub soare.

Cuibul se stabilește în colonii, astfel încât nu poate exista o uniformitate pe teritoriul locuit. Păsările se găsesc în conformitate cu principiul "acum gros, acum gol". În plus, rășinile ptah migrează în unele zone, ceea ce, de asemenea, nu contribuie la densitatea uniformă a așezării în natură. Dacă "Sudanii" locuiesc într-un singur loc pentru tot restul vieții lor, atunci locuitorii din nord zboară spre țărmurile mai calde pentru iarnă.

Rusia, care, după cum știm, nu este întotdeauna ospitalieră din punctul de vedere al climei, primește oaspeții negri la billeting la începutul primăverii. Rooks în Rusia au fost iubiți din cele mai vechi timpuri, au așteptat cu nerăbdare, pentru că se știe că brokerii au zburat în primăvară este chiar la colț. În noiembrie, când este prea frig în toamnă, iar în octombrie, efectivele de turbă încep să părăsească "reședințele de vară". Ei fac acest lucru înainte de primul îngheț, la timp pentru a ajunge la locul de iernare. Înainte de a zbura, la păsări apare o mică "febră migratoare". Sunt excitați, adesea strigă foarte mult și chiar aranjează dansuri în aer puternic. Poate așa își spun adio la pământurile lor natale până în următorul sezon cald, cine știe.

Prin natura rocilor sunt activi și prietenoși, îi place să comunice unul cu celălalt, să se joace, să se răcească pe ramurile copacilor și să se bucure de ziua caldă.

dietă

Rook este omnivor. Odată cu sosirea de primăvară, când mai există zăpadă în multe locuri, ei mănâncă semințele de plante, își iau patch-urile de dezgheț în căutare de bug-uri, larve. Odată cu apariția timpului cald, meniul devine mai divers, apar insecte, există numeroase viermi pe câmpuri proaspete sau grădini.

În vara, pasărea preferă cerealele și boabele. Porumbul, mazărea, floarea soarelui sunt feluri de mâncare preferate. Corpurile de cereale sunt mult mai hrănitoare, mai nutritive, oferă mai multă energie și un sentiment de plenitudine pentru o lungă perioadă de timp. La maturarea culturilor de pepene galben, cuibul nu se opune sărbătorii pe pepeni, pepeni, dovleci și dovlecei. Fermierii nu-i plac preferințele pentru gusturile păsărilor, desigur. Păsările peck și să deterioreze fructe, risipind recolta. Aceeași devastare pe care o provoacă și o sărbătoare pe câmp.

Procreție, longevitate

Crearea de creaturi este foarte familiară. Când izvorul intră pe deplin în propria sa natură, pasărea începe să pregătească cuiburi pentru viitorii descendenți. Nu veți mai întâlni grămezi lipsiți de griji, fără să vă petreceți timp. Viitorii părinți se pregătesc activ pentru responsabilitate.

Pentru un cuib, un vârf poate alege orice copac, atâta timp cât este mare. La o înălțime decentă (15-18 m), pot fi cazați deodată 15-20 diguri. Pasărea nu încearcă să-și ascundă și casele. Selectarea naturală în rândurile acestor păsări nu este prea dură, astfel încât natura nu a învățat prea mult păsările pentru a fi atenționată. Ea construiește un cuib foarte de afaceri, literalmente rupând crengi și crengi puternice cu ajutorul unui cioc puternic. El își tratează eforturile cu grijă și, foarte des, se întoarce de la iarnă, se odihnește în locuințele de anul trecut, repară și întărește.

Perioada de construcție coincide cu timpul de formare a cuplurilor căsătorite. Băile de nuntă vor avea loc în martie-aprilie, iar primele testicule vor apărea pe fundul cald al cuibului. Vor fi 3-4 dintre ei în total, fiecare dintre care va apărea o zi mai târziu decât cel precedent. Odată cu apariția primului, femelele stau pe o incubație, iar acum singurul bărbat va începe să se hrănească pentru întreaga familie. Uneori, începătorul se îndepărtează de ocupația sa, dar numai pentru o scurtă perioadă de timp, doar pentru a zbura spre masculul pentru pradă în cioc, dacă este prea foame. Restul timpului, ea sta cu răbdare și altruist în cuib, încălzind și așteptând apariția puilor.

Nașterea puiilor nu oferă femeii o libertate mult așteptată pentru o altă săptămână. Ea închide bebelușii cu ea însăși, încălzindu-le, iar cuibul este încă singura care hrănește familia acum numeroasă. După 5-7 zile, începătorul va ieși în final din cuib și îi va ajuta soțului să-și hrănească miezul. Puii de 14 zile trebuie să devină mai puternici și să înceapă să se mute cu încredere în cuib. Și după 3,5 săptămâni de la apariția inamicilor, își încearcă mâna la primele zboruri. De ceva timp, părinții își hrănesc descendenții și predau independența, dar curând generația tânără începe o viață independentă.

Simboluri și superstiții populare

  • Conform calendarului național, efectivele de păsări sosesc pe 17 martie (4 stil vechi). Această zi este numită - Gerasim Grachevnik. Când păsările se întorc înainte de termenul limită, este un semn proastă - anul va veni de foame. Pentru a "coaxi" natura și pentru a evita risipirea culturilor, în ziua Sf. Gerasim, făina de secară a fost făcută în aluat acru, "turnuri" turnate și coapte.
  • Ei, de asemenea, obișnuiau să spună: "Oricine pune un pantof nou în Grachevnik va scuipa toată ziua cu gâtul său".
  • Femeile care se așezară în cuiburi aveau, de asemenea, înțelesul: "Cuibul în cuibăr - după 3 săptămâni de însămânțare." Timpul de însămânțare a pâinii a fost foarte important pentru a determina corect, recolta viitoare depindea de ea.
  • Când cuiburile s-au întors să cuibăresc cuiburile vechi, sa crezut că primăvara ar fi prietenoasă, fără inundații.
  • La o lună de la sosirea rogilor, în funcție de semne, toată zăpada trebuie să meargă.
  • Rookies joacă jocuri, când păsările se deplasează pe cer și se întorc de mai multe ori în cuib - acesta este un predicator al vremii bune.

Vizionați videoclipul: Words at War: Ten Escape From Tojo What To Do With Germany Battles: Pearl Harbor To Coral Sea (Noiembrie 2019).

Загрузка...
zoo-club-org