Animale

Ce fiară - muskrat

Muskrat este o specie comercială de mamifere. Valuată de șmirghelul durabil. Carnea este de asemenea comestibilă. În unele țări, este chiar servit pe masă ca un fel de mâncare delicioasă. Rozătoarele sunt foarte prolifice și bine aclimatizate în noul mediu. Când este necontrolat, muscratul dăunează terenurilor agricole și devine un purtător al bolilor care sunt periculoase pentru oameni și animale domestice. Fotografia și descrierea vor ajuta la detectarea și prinderea firii, precum și la înțelegerea cât de sigură este carnea.

Descrierea și caracteristicile animalului

Genul de muskrat aparține subfamiliei vole. Acest rozătoare semi-acvatică a fost adus în Eurasia din America de Nord, unde a fost distribuită pe scară largă. Alte nume sunt șobolanul de mosc și iepurele de apă. Muskrat adaptat pentru cultivare în ferme private. În forma sălbatică, aceasta construiește locuințe sub formă de burrows și "colibe" de suprafață în iazuri mici, care produce și alimente acolo. Animalul dăunează instalațiilor agricole de irigare.

Atenție! Durata de viață a unui muskrat în captivitate este de până la 10 ani. În natură, rozătoare nu trăiește mai mult de 3 ani.

Caracteristicile muskratului sunt adaptate de evoluție pentru o mișcare reușită sub apă:

  • corpul este dens, cu un gât scurt,
  • lungimea trunchiului - 23-36 cm,
  • picioarele din spate au membrane de înot,
  • coada este acoperită cu fire de păr mici și cântare, are un pieptene mic de păr alungit pe partea inferioară,
  • lungimea cozii - până la 28 cm,

  • capul prost, mic în raport cu corpul,
  • ochii sunt mici, urechile sunt aproape în întregime ascunse în blană,
  • fălba este adaptată pentru a fi hrănită sub apă,
  • greutate - 1-1,5 kg, până la maximum 1,8 kg.

Valoarea comercială a șobolanului de mosc

Fur - principala proprietate a muskratului. Se compune din păr subțire și păr dur. Culoarea merge uniform de la maro închis sau chiar negru pe spate și picioare pentru a lumina nuanțele abdomenului. În timpul verii, întregul corp devine mai ușor. Părul de blană este gros și pufos, are o rezistență ridicată la apă.

Piei de muskrat sunt în căutare în rândul producătorilor de blănuri, pălării de iarnă, gulere și alte articole de îmbrăcăminte. Materialul este similar cu tipurile de blănuri costisitoare, cu lumină și căldură. Principalul dezavantaj este că astfel de haine nu vor fi durabile. În sezonul 4-5, firele de păr vor începe să cadă masiv, pielea se freacă și își pierde aspectul decorativ. Dar există încă o mulțime de oameni care doresc să poarte blănuri de blană muskrat. Costul acestor articole de îmbrăcăminte este de câteva ori mai mic decât cel al omologilor de elită, așa că modurile pur și simplu înlocuiesc o pălărie sau blană purtată cu una nouă.

Sobolan musky în gătit

Poate fi o prejudecată împotriva calităților nutriționale ale muskratului. De fapt, acest animal nu este murdar și nu prea seamănă cu rudele sale mai îndepărtate - șobolani obișnuiți și șoareci. Curățenia se manifestă nu numai în ceea ce privește blana:

  1. Muskratul este adaptat să mănânce aproape în întregime alimentele vegetale.
  2. Hrana animalelor în dieta speciei - moluște, insecte, pești mici și, în orice caz, nu deșeuri sau carouri.

Carnea acestui mamifer este similară gustului la iepure și rață. În pregătirea unor tipuri de tratament termic destul de standard. Dar, înainte de a trimite muskratul în sobă sau în cuptor, este important să îndepărtați în mod corespunzător midii lângă glandele canalului. Ei secretă un lichid îngrozitor care va strica gustul cărnii finite.

Consiliul. Nu vă supărați dacă ați pregătit un rozătoare cu glande. Situația va corecta înmuierea cărnii în mai multe ape timp de 3-5 ore.

Muskrat carnea este considerată a fi dietetică, cu toată lista de calități utile. Ei bine absorbit de corpul uman și de grăsime. Adevărat, are un punct de topire scăzut și se topește fără urmă până la sfârșitul gătitului normal. Separat, grăsimea nu se folosește la gătit, ci se folosește pentru frecarea medicamentoasă.

Apă de iepure de apă

În condițiile unei gospodării particulare, muskraturile sunt cultivate în incinte, carcase sau în iazuri împrejmuite. Rozătoarele sunt pretențioase pentru mâncare. Sunt alimente vegetale destul de diverse. Creșterea animalelor pe piele este considerată o afacere profitabilă.

Este legal să vânați un muskrat pe tot parcursul anului. În primăvară și aproape întreaga perioadă caldă, moliile și blănurile de cea mai bună calitate sunt obținute în timpul iernii. Radacina semi-acvatică este prinsă în capcană sau împușcată de arme. Este destul de simplu să faceți acest lucru, deoarece animalul este lent și vigilent. Muskrat are mulți inamici naturali printre păduri, locuitori acvatici și chiar păsări. Acest factor limitează populația șobolanului de mosc, în ciuda fecundității sale înalte, a dezvoltării rapide a tinerilor și a capacității de adaptare la noile condiții climatice.

Iepurele de apă arată puțin pe ochi în timpul zilei. Timpul optim pentru vânătoare este noaptea. Adevărat, în primăvară, în timpul sezonului de împerechere, fiara poate fi găsită în timpul zilei. Șobolanul de mosc este un animal uimitor, spre deosebire de orice alt rozătoare. Creșterea și vânătoarea pe ele sunt lucruri profitabile. În plus, muskratul poate fi un fel de mâncare delicioasă și neobișnuită pe masă.

Modul de viață

Patria acestui mic mamifer este teritoriul Americii de Nord din Alaska în regiunile nordice ale Mexicului. La începutul secolului trecut, animalele au venit în Europa, unde s-au obișnuit perfect. Astăzi, habitatul muskratilor formează întregul teritoriu european al Rusiei, regiunile nordice și centrale ale Europei, Siberia și stepa pădurilor către Yakutia și Coreea. Cea mai sudică populație locuiește de-a lungul râurilor Israelului. Pentru viață, animalele au ales râuri fluide, turbării, lacuri și iazuri forestiere, zone umede. De cele mai multe ori, animalele petrec în apă, ajungând pe teren pentru mâncare pentru iarnă. Sub apă, un animal poate sta până la 15 minute fără respirație. O perioadă atât de lungă se datorează compoziției speciale a sângelui - la animale, a conținutului ridicat de hemoglobină din sânge și a mioglobinei în mușchi.

Animalul este cel mai activ în timpul amurgului dimineața și seara. Ei nu văd bine și au un sentiment de miros slab dezvoltat, ci o ureche foarte sensibilă.

Muskratii se hrănesc cu diferite plante:

  • stuf,
  • stuf,
  • rogoz,
  • coada calului,
  • Culturi
  • Frunze și crengi de arbuști,
  • Roots.

În plus față de plantele alimentare, ei mănâncă moluște fluviu, pești mici, broaște.

Muskratii sunt animale teritoriale. Fiecare familie trăiește într-o anumită zonă, a cărei limitează bărbații cu o secreție specială secretată de glandele inghinale. Animalul trăiește în năvăliile care se sapă pe maluri sau în colibe, care sunt construite după exemplul caselor de castor de la ramuri, rădăcini, iarbă, nămol. Intrarea în locuință este întotdeauna localizată sub apă pentru o mai mare siguranță a locuinței. Înălțimea cabanei poate ajunge la un metru și jumătate și are mai multe secțiuni separate pentru depozitarea alimentelor. Mink animalul este echipat și cu mai multe secțiuni. Lungimea mișcărilor poate fi de până la zece metri.

În locurile unde locuiește o populație foarte mare de muskraturi, numeroase cabane provoacă daune grave sistemului de irigații.

În natură, viața unui animal de blană este de maxim 3-4 ani. În captivitate, sunt capabili să trăiască până la 10-12 ani. Diferența se datorează nu numai abundenței alimentației la domiciliu, ci și lipsa prădătorilor. Prin dușmanii naturali se numără:

În iernile reci și în zăpadă, nopțile muskrat pot distruge mistreții în căutarea mâncării ușoare. Cel mai periculos prădător pentru muskrat este nurca.

Aspectul Muskrat

Aspectul unui muskrat este foarte asemănător cu aspectul unui șobolan gri. Greutatea medie este de aproximativ 1,5 kilograme, iar maximul poate ajunge până la 2 kilograme. Lungimea corpului unui individ adult variază de la 20 la 35 cm. Animalul are o coadă lungă, lungimea căreia poate fi de 10-15 cm. Nu există nici o diferență în mărimea masculilor și femelelor. Animalele au un gât scurt și un corp îngust. Grosimea blanii este furnizată corpului, nu grăsimilor subcutanate. Craniul unui muscrat este foarte asemănător cu craniul unui șobolan, are fălcile pronunțate și o frunte plată. Botul animalului este lung, cu ochi mari și urechi mici. Coada animalului este plată, cu părul rău. Lamele scurte au membrane mici între degete.

Blana de muskrat este scurtă și groasă, foarte densă. Aceste calități nu-i permit să se udă cu o lungă ședere în apă.

Animalele au un substrat scurt și foarte moale și dens. Culoarea muskratului este diferită de nuanțe de maro cu o abundență de păr roșu și negru. Abdomenul animalului este mult mai ușor decât părul din spate. Între timp, muskratul arată în timpul iernii, iar vara există o mare diferență. Haina de iarna a animalului este mult mai groasa, blana este mai inchisa si mai lucioasa. Pielea de vară pare mai roșie, blană liberă.

reproducere

Muskraturile ajung la maturitatea sexuală la vârsta de șapte până la zece luni. Sarcina la femei durează aproximativ 32-33 zile și se termină cu nașterea a șapte sau opt pui. Primul litiu pe care femeia îl aduce la începutul primăverii. În regiunile nordice, cuplul se produce numai de două ori, iar în regiunile sudice numărul de așternut poate ajunge până la cinci. În regiunile de sud ale sezonului de reproducere durează pe tot parcursul anului. Acest lucru se datorează unei cantități suficiente de alimente și unui climat mai cald. La început, femelele nu părăsesc cuibul. rămânând tot timpul cu descendenții lor. Barbatul aduce hrană pentru întreaga familie. Greutatea copiilor nou-născuți este de aproximativ 25 de grame. Se hrănesc cu laptele matern în primele două luni, dar deja la vârsta de trei săptămâni încep să mănânce plante și rădăcini.

Cubii petrec întotdeauna prima iarnă împreună cu părinții lor și numai în primăvară se duc în căutarea unui teritoriu liber și își stabilesc propriile locuințe.

Șobolan de apă

Cea mai apropiată rudă a muskratului este șobolanul de apă. Animalul are un corp mai rotunjit și o botă scurtă. Greutatea șobolanului de apă depinde de sezon și de condițiile de hrănire, dar în medie este de aproximativ 200-300 de grame, cu o lungime a corpului de până la 25 cm. Șobolanul de apă se mișcă mai mult jumping, nu înoată prost, dar preferă să-și petreacă cea mai mare parte a timpului pe uscat. Preferă să se stabilească lângă corpurile de apă și pe zonele umede. Odată cu apariția vremii reci, animalul se apropie de locuința umană - pot trăi în subsoluri, în hale, în garaje și chiar în clădiri rezidențiale.

Muskrat și nutria aparțin aceleiași familii și pentru un aspect nespecialist foarte asemănător. Cu toate acestea, diferența dintre specie este mare: coypus este mult mai mare, are un cap mare cu ochi și urechi destul de mici. O scurtă bot se termină cu o mustă lungă și dură. Greutatea nutria poate ajunge până la zece kilograme, cu o lungime de corp de până la un metru. În exterior, coypusul înotat de-a lungul râului arată mai mult ca un castor. Blana animalului este densă, groasă, poate fi atât roșu-gri, cât și aproape maro. Coada lungă este aproape lipsită de lână și servește drept cârma. Nutria se hrănește cu alimente vegetale, preferând rădăcini și lăstari tineri de stuf și stuf. Insectele și broaștele, precum și peștii mici, nu mănâncă la fel de activ ca și muscraturile.

Muskratul este adesea confundat cu vidra, deși aceste animale nu numai că nu sunt rude apropiate, ci și au un aspect complet diferit.

Otter aparține familiei de arme. Dar diferența dintre cele două animale nu este numai aceea. Animalul se instalează în apropierea rezervoarelor și conduce un stil de viață semi-acvatic, hrănind în principal pești, moluște, broaște, ouă de pasăre și păsări. Adesea, o vidră vânează pentru un muscat. Vidrele își scot mereu găurile pe țărm. Corpul animalului este lung, bine raționalizat. Lungimea unui adult cu coada poate ajunge la un metru și jumătate. Greutate - aproximativ 6 - 10 kg. Culoare predominant maro închis. Botul animalului este alungit, cu ochi mari și expresivi. Animalul are dinți ascuțiți. Picioarele tiparului sunt scurte, dar puternice. Există membrane între degete, permițând vidrului să înoate perfect.

Descrierea de muskrat

Șobolanul de mosc este un singur reprezentant al speciilor sale și al genului de muscraturi.. Muskratii sunt reprezentați de organismele semi-acvatice din subfamilia voleselor aparținând echipei de rozătoare și sunt considerate unul dintre cei mai mari membri ai familiei Muridae din nordul Americii. De asemenea, s-au adaptat la existența în Rusia, Europa și Asia de Nord, unde au fost aduse artificial.

Incomoditatea lor externă a fost nevoită să se adapteze la habitatele de apă. Este o rozătoare semi-acvatică care dăunează structurilor agricole de irigare și este în același timp un sistem ordonat pentru canalele fluviale. Muskrat trăiește în natură sălbatică a râurilor și a lacurilor și în rezervoarele artificiale, în condițiile unor ferme individuale.

apariție

Sobolanii de mosc au blană impermeabilă, în cea mai mare parte maronie. Se compune din mai multe straturi de strat de protecție și substrat. Acestea sunt groase, matasoase pentru fibrele touch de cea mai înaltă calitate. Corpul este acoperit cu lână groasă, moale izolatoare, precum și firele de protecție care sunt mai lungi, mai grosiere și au un aspect lucios. Această structură creează un efect hidrofob, datorită căruia apa nu poate pătrunde în lîna pielii. Muskrats grija cu grija pentru "haina lor de blana", curata regulat si grasimea cu unsoare speciala.

Acest lucru este interesant! Culoarea poate fi variată. Spatele și picioarele cu coada sunt de obicei mai întunecate. Pântecele și gâtul sunt mai ușoare, de multe ori gri. În timpul iernii, haina este evident mai închisă, în timp ce în timpul verii arde în soare și luminează o nuanță de două.

Cozile lor, asemănătoare cu volanul, sunt comprimate lateral și practic lipsite de păr. În schimb, ele sunt acoperite cu piele aspră, ca și cum ar fi comprimate în părțile laterale, iar de-a lungul părții inferioare este un pieptene grosier de păr, lăsând un semn pe un drum liber în timpul mersului. La baza ei sunt glandele inghinale, care emit un miros de mușchi bine cunoscut, prin care animalul marchează limitele teritoriilor sale. Coada acestui șobolan este implicată în mișcare, servind ca un suport pe uscat și o cârma de înot în apă.

Muskratul are un cap mic cu o botă mică. Vederea și mirosul sunt slab dezvoltate, în principal animalul se bazează pe auz. Corpul este rotunjit și gros. Urechile șobolanului de mosc sunt atât de mici, încât abia se observă în spatele părului din jurul lor. Ochii sunt mici, care ies dincolo de structura capului, sunt pozitionati inalti. În ceea ce privește dinții, la fel ca toți rozătoarele, muskraturile au incisivi foarte vizibili. Ei ies dincolo de gură, sunt în spatele buzelor. Această structură permite animalului să furnizeze obiecte la o adâncime, astfel încât apa să nu cadă în cavitatea bucală.

Șuruburile lui foreman Muskrat constau din patru degete de la picioare și unul mic. Asemenea membre mici din față sunt potrivite pentru manipularea cu îndemânare a materialelor vegetale și săparea. Pe ghearele de mosc muskrat există cinci degete de la picioare, care au o structură parțial găurită. Aceasta permite animalului să se miște perfect în elementul de apă. Caracteristicile fizice ale unui animal adult: lungimea corpului - 470-630 milimetri, lungimea cozii - 200-270 milimetri, greutatea aproximativa - 0,8-1,5 kilograme. În mărime, muskratul adult mediu seamănă cu ceva între un castor și un șobolan obișnuit.

Caracterul și modul de viață

Sobolani de mosc - animale agitate care pot fi active non-stop. Sunt constructori excelenți ai excavatoarelor pentru paturi și tuneluri, care sapă pentru băncile abrupte ale râurilor sau construiesc cuiburi de noroi și plante. Drenurile lor pot ajunge la 2 metri în diametru cu o înălțime de 1,2 metri. Pereții casei au o lățime de aproximativ 30 de centimetri. În interiorul locuinței există mai multe intrări și tuneluri care intră în apă.

Seturile sunt izolate unele de altele. Acestea pot atinge o temperatură a aerului la interior de 20 de grade mai caldă decât temperatura exterioară ambiantă. Sobolanii de șobolani creează, de asemenea, așa-numitul "alimentator". Aceasta este o altă structură, situată la o distanță de 2-8 metri de pat și folosită pentru a stoca alimente în timpul lunilor de iarnă. Muskrats sparge tunelurile prin noroi de la cabană până la "bolțile" lor pentru a facilita accesul la rezerve.

Sobolanii de șobolani pot locui și în canalele de drenaj ale terenurilor agricole, unde există multă hrană și apă. Adâncimea de apă ideală pentru habitatul muskrat variază între 1,5 și 2,0 metri. Ei nu suferă de spațiu îngust și nu necesită latitudini mari de apă. Criteriile lor principale pentru rezolvare sunt abundența hranei, disponibilă pe scară largă, furnizată sub formă de plante acvatice de coastă și acvatice. Durata tunelurilor ajunge la 8-10 metri. Intrarea în carcasă nu este vizibilă din exterior, deoarece este ascunsă în siguranță sub apă. Muskratii au o metodă specială de construcție a locuințelor, care le protejează de inundații. Ei îl construiesc pe două nivele.

Acest lucru este interesant! Aceste animale sunt înotători mari. Ei au, de asemenea, un alt dispozitiv special - furnizarea de nutrienti in sange si muschi pentru o viata subacvatica de succes. Aceasta oferă rozătoarelor moscului capacitatea de a rezista mult timp fără acces la aer.

Prin urmare, ei sunt capabili de scufundări lungi. Были задокументированы случаи нахождения животного под водой в течение 12 минут без воздуха в лаборатории и на протяжении 17 минут в дикой природе. Дайвинг – это очень важный поведенческий навык ондатр, который позволяет в краткие сроки убежать от преследующего хищника. Потому что он позволяет им успешно остерегаться недоброжелателей и плавать в безопасности.La suprafață, muskratii înoată la o viteză de aproximativ 1,5-5 kilometri pe oră. Și acest lucru este chiar fără utilizarea unui accelerator secret - coada.

Ei folosesc picioarele suspensiei spate pentru a se deplasa în jurul pământului. Datorită structurii corpului și a volumului său general și a leneșității - mișcarea nu pare a fi foarte estetică. Datorită dimensiunii mici a labei frontale, acestea sunt susținute aproape sub bărbie și nu sunt folosite pentru locomoție. Sub apă pentru înot, muskratii își vor folosi cozile, recurgând la locomoție orizontală. Structura corpului în timpul înotului vă permite să mutați rapid apa pentru a urmări infractorul sau pentru a scăpa de pradă. De asemenea, în procesul de evadare pot fi gauri asemănătoare tunelului, prin noroiul pe care îl ascund cu succes. Sobolanii mosc pot să-i săpare în direcția malului râului și să aștepte prădătorul sub un strat de vegetație, situat deasupra liniei de apă.

Structura casei vă permite să salvați termoreglarea necesară. De exemplu, în timpul înghețurilor reci de iarnă, temperatura aerului din gaură nu scade sub zero grade Celsius. Pentru a ocupa o casă de iarnă pot fi simultan până la șase persoane. O populație mare în perioada de iarnă vă permite să vă conformați economiilor metabolice. Cu cât sunt mai multe animale, cu atât mai calde sunt împreună.

Prin urmare, la animalele care trăiesc în grupuri pentru a supraviețui în condiții de vreme rece, șansele sunt mai mari decât la persoanele singure. Muskratii sunt mai sensibili la frig când sunt singuri. Mai ales sensibil la frig este coada absolut goala a unui animal, care este de multe ori degerat. În cazuri extreme, muskratii își pot mesteca coada complet înghețată pentru a se vindeca rapid. De asemenea, de multe ori au fost înregistrate cazuri de canibalism intern. Un astfel de fenomen poate apărea ca rezultat al suprapopulării grupului de locuințe în condiții de lipsă de hrană. De asemenea, de multe ori există o luptă de sex masculin pentru femei și locație teritorială.

Câți muskrat trăiesc

Speranța medie de viață pentru un muskrat este mai mică de 2-3 ani.. Este vorba despre mortalitatea ridicată a animalelor în sălbăticie, care reprezintă 87% dintre persoanele în primul an de viață, 11% în al doilea, restul de 2% nu trăiesc până la 4 ani. În condiții domestice, muskratii trăiesc până la 9-10 ani, cu condiția ca aceștia să fie menținați în confort. Apropo, păstrarea lor în captivitate este destul de simplă. Muskratii sunt hrăniți cu tot ceea ce li se oferă și cu plăcere. În perioada creșterii sporite, puteți adăuga produse care conțin calciu în meniu. Cum ar fi brânza de vaci, laptele, peștele macră și carnea. Sobolanii muscati se adapteaza rapid la prezenta unei persoane, dar nu pierde vigilenta. Aceste animale pot fi purtători ai multor boli.

Habitat, habitate

Rapoartele anterioare ale înregistrărilor istorice ale coloniștilor americani indică faptul că inițial cel mai mare număr de animale au fost numărate în Wisconsin. Locurile de teren umed nu au fost pe deplin explorate înainte de reinstalarea în masă a oamenilor din stat. În această perioadă, populația de muskrat a fluctuat puternic din cauza secetelor, alternând cu ierni extreme. Cele mai mari daune ale populației au fost cauzate de distrugerea habitatelor. Până în prezent, populațiile muskrat au fost marcate de cifre istorice, dar păstrează un nivel ridicat de viabilitate a populației.

Acest lucru este interesant! Gama naturală este situată în America de Nord. Aclimatizarea acestor animale a fost făcută în Rusia și Eurasia. De-a lungul timpului, pentru a-și crește numărul, au fost de asemenea stabiliți în teritoriile altor țări. Acest zel este asociat cu utilizarea de piele de muștar în producția industrială.

Muskratii locuiesc în tot felul de lacuri, canale și cursuri. Ei nu disprețuiesc, ca rezervoare naturale, și creați artificial. Ele pot fi găsite chiar și în jurul orașului, deoarece prezența unei persoane în apropiere nu îi sperie în vreun fel. Sobolanii de mosc nu sunt prezenți în locuri de înghețare profundă a apelor în timpul iernii și în locuri lipsite de vegetație naturală.

Muskrat Dieta

Muskratii sunt consumatori trofici de la mijlocul distanței, majoritatea consumând materii vegetale, cum ar fi: varză, stuf, buruieni și alte plante care cresc în apă și în largul coastei. Persoanele mai puțin fastidioase pot mânca cu succes moluștele, racii, broaștele, peștii și carii, dacă oricare dintre acestea este abundentă. Se estimează că 5-7% din meniul muskrat constă în produse de origine animală.

În timpul iernii, ei aleg cache-uri alimentare, precum și rădăcini și tuberculi subacvatici pentru principala sursă de hrană.. Aceste animale preferă să se hrănească în nu mai mult de 15 metri de la casa lor și, de regulă, nu vor merge chiar și cu nevoi acute pentru o distanță mai mare de 150 de metri.

Inamici naturali

Șobolanul de mosc este o pradă importantă pentru mulți prădători. Sunt vânate de câini, coioți, broaște țestoase, vulturi, șoimi, bufnițe și alte animale mici de pradă. Minka este unul dintre cei mai mari prădători de șopârle. Un studiu timpuriu al relației dintre cele două organisme a arătat că mărimea eșantionului de 297 de produse care conțin cadre de nurca în 65,92% a rămas muscrat.

Populația și statutul speciilor

Muskratii sunt animale răspândite, totuși, la fiecare 6-10 ani populația suferă reduceri puternice. Motivul declinului sistematic al numărului nu a fost stabilit. În același timp, șobolanii de mosc sunt deosebit de fertili și ușor adaptați la diferite condiții.

Muskrat și om

Muskratul musculat-șobolan este una dintre cele mai importante specii de animale cu blană industriale. Cea mai mare valoare este în pielea durabilă și moale. De asemenea, comestibile și carnea acestor rozătoare. În orașele din America de Nord se numește adesea "crawl de apă". A primit acest nume datorită gustului și compoziției sale dietetice unice.

Rozătoarele musculare au fost considerate "pâinea și untul" capcanei din Wisconsin. Din 1970-1981 32,7 milioane de piei au fost recoltate din "capturile" zonelor umede din Wisconsin. Majoritatea practicilor de gestionare a statului permit producerea unor cantități mari de muscraturi. La rândul său, nivelul ridicat al populației muscrat duce la deteriorarea habitatului și răspândirea unei boli devastatoare.

Acest lucru este interesant! Muskratii au jucat în mod constant un rol important pe piața de blănuri din Wisconsin. După câțiva ani, carnea acestor animale a fost produsul principal al celor cumpărate și vândute în industria blănii.

Într-o serie de așezări și rezervoare, muskratii dăunează sistemelor de irigare, baraje și baraje, grație capabilităților lor de spargere. Astfel, se dăunează fermelor, cultivarea orezului suferă cel mai mult din "eforturile" lor. Reproducerea necontrolată a muskraturilor poate afecta vegetația costieră și acvatică prin consumarea de volume necontrolate.. Mai mult de zece boli focale naturale pot tolera aceste animale drăguț. Printre listă se numără și paratifoidul și tularemia periculoase.

În același timp, șobolanii de mosc sunt foarte importanți din punct de vedere al mediului. Ele ajută la menținerea zonelor umede și deschiderea acestora, curățând căile navigabile, datorită consumului crescut de vegetație situată acolo. Acest lucru vă permite să organizați un flux neted al unei varietăți de tipuri mai sensibile de plante, precum și insecte, păsări de apă și alte animale.

Vizionați videoclipul: For more wonder, rewild the world. George Monbiot (Noiembrie 2019).

Загрузка...
zoo-club-org