Păsări

Albatros - pasăre mare

Cea mai legendă păsări marine, desigur, poate fi numită albatros. În familia de care aparține, există doar aproximativ douăzeci de specii. Dar în ceea ce privește dimensiunea și lungimea aripii, albatrosul rătăcitor iese în evidență. A meritat faima datorită dragostei călătoriilor lungi deasupra suprafeței mării. Pasărea însăși este foarte uimitoare, să aruncăm o privire mai atentă la ea.

De ce sunt numite albatrosii rătăciți?

Se crede că numele de pasăre a venit cu navigatorii spanioli în secolul al XV-lea. Apoi au chemat toate păsările mari alcatraz. Britanicii au pronunțat cuvântul în felul lor și au sunat ca un "albatros". Numele este fixat pretutindeni.

Datorită caracteristicilor fiziologice, albatrosul rătăcind în timpul zborului își petrece cea mai mare parte a vieții. Originea numelui este legată de acest fapt. Foarte des puteți vedea cum pasărea însoțește navele. Într-adevăr, un albatros se comportă ca un adevărat rătăcitor, rătăcind în mod constant de la o mare la alta, și doar ocazional pătrunde pe insulele oceanice.

Ce arata un albatru ratacitor?

Păsările adulte au un penaj complet alb, cu excepția mișcărilor negre mici pe spatele aripilor. Minorii sunt oarecum diferiți în aparență. Nestlings au penaj brun, care doar se estompează cu timpul și devine alb. Ecouri de culoare "tânără" sunt de obicei găsite pe piept ca o bandă mică.

Pooh albatros acoperă corpul cu un strat solid și dens. Penajul este ușor și cald, în proprietăți fizice apropiate de lebădă. De regulă, labele sunt de culoare roz deschis, iar ochii sunt maro închis. Proiectul de lege este puternic, făcând pentru unele păsări un albatru straniu rătăcind.

Descrierea martorilor oculari este uimitoare. Unii călători spun că un albatros este aproape de un bărbat. Și într-adevăr, corpul în lungime ajunge la aproape 120 de centimetri. Dar mai multă lovitură de anvergură a aripilor, care poate fi mai mare de trei metri!

Habitat albatros călător

Albatrosul poate fi numit pe bună dreptate o pasăre mare și puternică. Ea zboară liniștit la o mie de kilometri deasupra suprafeței apei. Prin urmare, casa nu poate fi considerată teren, ci oceane și mări. Habitatul halo al acestui călător - apă adiacentă la Antarctica înghețată și țărmurile de sud ale Africii, Australiei și Americii. Persoanele fizice pot fi găsite în emisfera nordică a planetei, dar extrem de rar.

Albatrosul rătăcitor: mâncare

De regulă, această pasăre preferă pești, crustacee și cefalopode ca moluște. Albatros îi prinde pe suprafața apei sau se scufundă în spatele lor la o adâncime mică. Cel mai adesea o face în întuneric. Această pasăre maiestuoasă iubește să profite în timpul unei furtuni, din moment ce o mulțime de mâncare este aruncată pe mal cu valurile.

Albatrosul rătăcitor nu deranjează resturile care sunt aruncate de pe nave. Prin urmare, este foarte des posibil să vedem cum această pasăre însoțește navele care plutesc departe de coastă, sperând să intercepteze ceva comestibil. Există persoane care se stabilesc în zonele de pescuit (de exemplu, pe raftul Patagonian sau în Insulele Falkland). Acolo, albatrosii, împreună cu petrels, se transformă în ciobăneți banali și se hrănesc cu deșeuri din producția de fructe de mare.

Albatrosul este o pasăre de pradă, prin urmare au fost cazuri destul de sângeroase cu un bărbat. Cei morți care au încercat să scape de furtună au fost găsiți cu fețe mutilate și ochi rupți. Experții au confirmat că acest lucru a fost făcut de un albatros. Un căpitan a spus că a asistat la atacul acestei păsări pe un marinar. Astfel de cazuri au fost, dar sunt mai degrabă excepția.

Viața în zbor

După cum sa menționat deja, cea mai mare parte a vieții acestei păsări este în curs de zbor. În fiecare zi, poate acoperi o distanță de două sute la o mie de kilometri. Acest fapt este explicat prin caracteristici fiziologice. În primul rând, merită remarcate oasele goale și airbagurile, datorită cărora albatrosul rătăcitor cântărește foarte puțin. O aripă de până la patru metri este perfectă în termeni aerodinamici.

Astfel de caracteristici fiziologice permit albatrosului să utilizeze curenții de aer când zboară. Efortul muscular nu este practic aplicat. Păsările își aripă aripile numai în timpul decolării și aterizării, iar restul timpului se înalță. Și poate să meargă ore întregi. Un albatros rătăcitor țâșnește numai pentru reproducere. De mai bine de cincisprezece metri deasupra apei nu se ridică. La temperaturi scăzute ale aerului și în zilele fără vânt, zboară și mai puțin. Pasărea iubește foarte mult furtunile și se mișcă perfect împotriva vântului.

Ornitologii cred că în zece zile, cinci mii de kilometri pot depăși cu ușurință albatrosul rătăcitor. Stilul de viață - zboruri constante și aceasta este norma pentru păsările care călătoresc. Un caz interesant a fost descris despre persoanele inelate. Albatros a fost eliberat în Marea Tasman, iar șase luni mai târziu a fost găsit în Georgia de Sud. După aproximativ șase luni, pasărea era deja întâlnită în largul coastei Australiei. Ornitologii cred că albatrosul rătăcitor în întreaga sa viață poate face mai multe călătorii în întreaga lume.

Caracteristici de decolare și aterizare

Se crede că albatrosul rătăcitor nu se află niciodată pe apă. Desigur, este un mit. Toate alimentele de pasăre (crustacee, pești și moluște) trăiesc o singură dată în apă. Mai mult decât atât, albatroșii se scufundă chiar în spatele lor la o profunzime superficială.

Dar pe punte acest călător nu încearcă să aterizeze. Acest lucru se explică prin faptul că, datorită picioarelor scurte și aripilor lungi, este dificil ca un albatros să se ridice în aer de pe o suprafață plană. Același lucru este cazul în cazul în care se ridică de la suprafața apei în calm. Un albatros rătăcitor în astfel de vreme sta pe mare de multă vreme, se ridică puternic și cu reticență în aer. Pentru a face acest lucru, trebuie să muncești din greu.

În primul rând, pasărea ridică viteza, împingând picioarele de pe suprafață. Apoi, zboară puțin peste suprafața mării, uneori înfiptă aripile. Și aterizează din nou pe apă. Deci, până când în cele din urmă se ridică în aer.

La aterizarea albatrosului arata mai interesant. Pasarea trage picioarele webbed inainte si isi deschide aripile largi. Apoi atinge ușor picioarele suprafeței apei, stropind. Deci, ca pe schiuri, albatrosul alunecă câțiva metri, după care își îndoaie treptat aripile.

Bird Traveler Lifestyles

Albatrosul este o pasăre unică, dar este colectat în colonii numai în timpul cuiburilor. Călătorul preferă relațiile monogame, formând astfel o pereche pentru întreaga viață. Relația este întreruptă dacă partenerul moare sau puii nu reușesc să se reproducă. Numai atunci albatrosul caută o altă pereche pentru procreare.

Acest călător trăiește în medie douăzeci de ani. Unii sunt încă niște pui de la prădători. Dar este demn de remarcat faptul că există informații despre persoanele care trăiesc până la vârsta de cincizeci de ani.

Caracteristicile perioadei de căsătorie

Viața acestei păsări este suficient de lungă, dar nu are mulți descendenți. De obicei incepe sa cuibareasca nu mai devreme de opt ani, iar urmatoarele puii se varsa numai dupa cativa ani.

Sezonul de împerechere începe în decembrie, apoi coloniile se reunesc. Un habitat albatros rătăcitor pentru cuiburi alege mai cald. Acestea sunt insulele sub-antarctice, Macquarie, Kerguelen, Crozet și Georgia de Sud. Nest echipați stâncile, pantele stâncoase și țărmurile pustii, care sunt bine suflate de vânt.

Înainte de împerechere, albatrosii rătăciți efectuează un dans special. În timpul acesteia, femelele și bărbații își răspândesc aripile pe scară largă, își freacă ciocurile, se pleacă și se duc unul spre celălalt. Ritualul durează mult timp și se termină cu ridicarea capului spre cer cu emiterea unui strigăt puternic.

Perioada de incubație a albatrosului rătăcitor

Echipați partenerii cuibului împreună. Pentru aceasta, ei folosesc facilități vechi sau fac noi din iarbă, mușchi și flori. Cuibul este destul de mare (aproximativ un metru latime și trei centimetri în adâncime). Albatrosul rătăcitor pune doar un singur ou, dar destul de mare, jumătate de kilogram de greutate.

Exploatarea durează optzeci de zile. În acest timp, partenerii se urmează reciproc la fiecare două săptămâni. Însă mai ales bărbații se ocupă de cuib. În căutarea hranei, el poate lăsa femeia timp de o lună și poate zbura câteva mii de kilometri. În timpul eclozării, păsările pot chiar să piardă aproximativ cincisprezece la sută din greutatea lor.

Grija pentru pui

După ce au fost expuse puii, femeia și bărbatul o supraveghează îndeaproape timp de o săptămână. În primele douăzeci de zile, părinții hrănesc zilnic tânărul albatros. Mai târziu, o fac mai rar, dar dau mai multă mâncare. În intervalele dintre hrănire, puiul este lăsat singur, așa că devine adesea pradă pentru prădători.

Deci tânărul este în cuib pentru încă opt luni. Desigur, în asemenea condiții, albatrosul rătăcitor nu poate cuibi des. De obicei, aceste păsări dobândesc descendenți o dată la doi ani. De aceea, puteți vedea în același timp cum unii parteneri alimentează puii, în timp ce alte cupluri doar ouă.

După ce vedeți un albatros rătăcitor, nu îl veți uita niciodată. Dimensiunea și modul de zbor sunt pur și simplu uimitoare și vor rămâne în memorie pentru totdeauna.

Descrierea, aspectul albatrosului

Această pădure de mare este un membru al echipei petrelate. Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii împarte vasta familie albatrosă în 4 genuri cu 22 de specii, însă dezbaterea despre acest număr este încă în plină desfășurare.

Unele specii, de exemplu albatroși regali și rătăciți, depășesc aripile (peste 3,4 m) din toate păsările vii.

Penajul adulților este construit pe conturul părții superioare și exterioare a aripilor și a pieptului alb: unele specii pot fi aproape maro, altele - alb ca bărbați ai albatrosului regal. La animalele tinere, colorarea finală a penei apare după câțiva ani.

Ciocul puternic al albatrosului se termină cu o pre-mandibulă înțepenită. Datorită nărilor lungi, întinse de-a lungul păsării, miroase mirosul (care nu este tipic pentru păsări), care o "conduc" spre pupa.

Pe fiecare labe nu există nici un deget de la spate, dar există trei fronturi, unite de membrane. Picioarele puternice permit tuturor albatrosilor să meargă pe suprafața terenului fără efort.

În căutarea alimentelor, albatrosii pot să acopere distanțe considerabile, cu o mică cheltuială de putere, folosind o creștere oblică sau dinamică. Aripile lor sunt aranjate astfel încât pasărea să stea în aer pentru o lungă perioadă de timp, dar nu depășește un zbor de zbor lung. O clapă activă a aripii face albatrosul numai în timpul decolării, bazându-se mai mult pe forța și direcția vântului.

Atunci când se calmează, păsările se rotesc pe suprafața apei până la prima vâlvă a vântului îi ajută. Pe valurile mării, nu numai că se odihnesc pe drum, ci și dorm.

Acest lucru este interesant! Cuvântul "albatros" este derivat din al-ġațțās ("scafandru") din arabă, care în dialectul portughez a început să sune ca alcatraz, apoi a migrat în engleză și rusă. Sub influența albusului alb (alb), alcatrazul sa transformat în albatros mai târziu. Alcatraz - așa-numita insulă din California, care conținea criminali deosebit de periculoși.

Habitat în sălbăticie

Majoritatea albatrosilor trăiesc în emisfera sudică, stabilind din Australia în Antarctica, precum și în America de Sud și Africa de Sud.

Excepțiile includ patru specii aparținând genului Phoebastria. Trei dintre acestea locuiesc în partea de nord a Oceanului Pacific, de la Insulele Hawaii la Japonia, California și Alaska. Cea de-a patra specie, Galapagos albatros, se hrănește din coasta Pacificului din America de Sud și este văzută pe insulele Galapagos.

Zona de distribuție a albatrosului este direct legată de incapacitatea lor de a efectua zboruri active, motiv pentru care intersecția sectorului calm ecuatorial devine aproape imposibilă. Și numai albatrosul Galapagos a învățat să subjuge curenții de aer generați de fluxul oceanic rece al Humboldt.

Ornitologii, folosind sateliții pentru a urmări mișcările albatroșilor peste ocean, au descoperit că păsările nu participă la migrații sezoniere. Albatros zboară spre diferite zone naturale după încheierea sezonului de reproducere..

Fiecare specie își alege propriul teritoriu și traseu: de exemplu, albatrosii din sud se deplasează de obicei pe călătorii circumpolare în lume.

Extracție, dietă

Specii de albatros (și chiar populații intraspecifice) diferă nu numai în habitatul lor, ci și în preferințele gastronomice, deși baza lor alimentară este aproximativ aceeași. Singura diferență este proporția unei anumite surse de hrană, care poate fi:

  • pește
  • cefalopode,
  • crustacee,
  • zooplancton
  • hoituri.

Unii preferă să sărbătoare pe calmar, alții prinși krill sau pește. De exemplu, una dintre cele două specii "hawaiiene", albatrosul întunecat în întuneric, se concentrează pe calmar, iar al doilea albatros cu picioare negre, pe pește.

Ornitologii au descoperit că anumite specii de albatros mănâncă de bunăvoie carouri. Astfel, albatrosul rătăcitor este specializat în calamariul pe moarte în timpul reproducerii, aruncat ca deșeuri de pescuit și, de asemenea, respins de alte animale.

Valoarea căderii în meniul altor specii (cum ar fi albatrosii cu capul gri sau negru) nu este atât de mare: calmarurile mai mici devin prada lor, cu moartea de obicei, mergând rapid spre fund.

Acest lucru este interesant! Nu cu mult timp în urmă, ipoteza că albatrosii iau mâncare pe suprafața mării a fost lăsată la o parte. Ei au fost alimentați cu sunete de ecou, ​​măsurând adâncimea la care păsările s-au scufundat. Biologii au descoperit că mai multe specii (inclusiv albatrosul rătăcitor) se scufundă cu aproximativ 1 m, în timp ce altele (inclusiv albatrosul fum) pot scădea la 5 m, crescând adâncimea la 12,5 dacă este necesar.

Este cunoscut faptul că albatrosul câștigă mâncare în timpul zilei, scufundând pentru victimă, nu numai din apă, ci și din aer.

Stil de viață, dușmani ai albatrosului

Paradox - toate albatrosul, aproape fără dușmani naturali, în secolul nostru au fost pe punctul de a dispărea și au fost luați sub protecția Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii.

Principalele motive care au adus păsările la această linie fecundă au fost:

  • distrugerea lor în masă de dragul penei pentru pălării de dame,
  • au introdus animale ale căror pradă sunt ouă, pui și păsări adulte,
  • poluarea mediului
  • moartea albatrosilor în timpul pescuitului cu paragate,
  • epuizarea stocurilor de pește oceanic.

Tradiția de a vâna albatrosii a provenit din vechii polinezieni și indieni: datorită lor, au dispărut întregii populații, așa cum a fost și Fr. Paste. Mai târziu, marinarii europeni, care au prins păsări pentru decorarea mesei sau pentru sport, au contribuit.

Vârful crimelor a căzut în perioada de decontare activă din Australia, încetând odată cu apariția legilor privind armele de foc. În secolul dinainte, albatrosul cu fund alb a dispărut aproape complet, pe care vânătorii de pene s-au împușcat nemiloși.

Este important! În prezent, albatrosul continuă să moară din alte motive, inclusiv prin înghițirea cârligelor de unelte de pescuit. Ornitologii au calculat că aceasta este de cel puțin 100 mii de păsări pe an.

Următoarea amenințare provine de la animalele introduse (șoareci, șobolani și pisici sălbatice), devastarea cuiburilor și atacarea indivizilor adulți. Albatroșii nu au nici o abilitate de apărare, deoarece se află departe de prădătorii sălbatici. Bovine livrate în jur. Amsterdam, a devenit cauza indirectă a scăderii albatroselor, deoarece a mâncat iarbă, unde păsările au ascuns cuiburi.

Un alt factor de risc este resturile din plastic care se găsesc în stomacul nedigerat sau se suprapun pe tractul digestiv, astfel încât pasărea să nu se simtă foame. Dacă plasticul ajunge la puicuță, acesta se oprește din ce în ce mai normal, deoarece nu cere părinților să se hrănească, experimentând un sentiment fals de sare.

Acum multe agenții de protecție a mediului elaborează măsuri de reducere a volumului de deșeuri de plastic care cade în ocean.

speranţa de viață

Albatrozele pot fi atribuite ficatului de lungă durată printre păsări. Ornitologii estimează speranța medie de viață la aproximativ o jumătate de secol. Oamenii de știință se bazează pe observațiile unui singur specimen din specia Diomedea sanfordi (albatrosul regal). El a fost inelat când era deja la maturitate și a fost urmat de încă 51 de ani.

Acest lucru este interesant! Biologii au sugerat că albatrosul inelat a trăit în mediul său natural timp de cel puțin 61 de ani.

Albatros reproducere

Toate speciile demonstrează filopatricitatea (loialitatea față de locul nașterii), revenind de la iarnă nu doar în locurile lor natale, ci aproape în cuiburile părinților lor. Pentru reproducere, alegeți insule cu pietre stâncoase, unde nu există animale de pradă, dar există acces liber la mare.

La albatros există fertilitate târzie (la 5 ani), și încep să se îmbine chiar mai târziu: unele specii nu mai devreme de 10 ani. Альбатрос со всей серьезностью подходит к выбору спутника жизни, которого меняет только при отсутствии у пары потомства.

Несколько лет (!) самец приглядывает себе невесту, наведываясь в колонию из года в год и ухаживая за несколькими самками. С каждым годом он сужает круг потенциальных партнерш, пока не останавливается на единственной.

În albatros, există doar un singur ou: dacă este distrus accidental, femeia pune a doua. Cuiburile sunt construite din plantele înconjurătoare sau din pământ / turbă.

Acest lucru este interesant! Phoebastria irrorata (Galapagos albatros) nu se deranjează să ridice un loc de cuibărit, preferând să se rostogolească un ou pus pe o colonie. Adesea el o conduce departe la o distanță de 50 de metri și nu poate asigura întotdeauna siguranță.

Părinții stau pe ambreiaj la rândul lor, nu se ridică din cuib de la 1 la 21 de zile. După nașterea puiilor, părinții îi încălzesc timp de încă trei săptămâni, hrănindu-i cu pește, calmar, krill și ulei ușor, care se produce în stomacul păsărilor.

Primul zbor de mici albatrosi face în 140-170 de zile, iar reprezentanții genului Diomedea chiar mai târziu - după 280 de zile. Ridicându-se pe aripă, puiul nu mai contează pe sprijinul părinților și își poate lăsa cuibul.

Vizionați videoclipul: Cea mai batrana pasare din lume! (Ianuarie 2020).

Загрузка...
zoo-club-org