Animale

Boar - descriere, habitat, stil de viață

Pin
Send
Share
Send
Send


Mistrețul este un animal destul de mare, care poate ajunge până la un metru și jumătate în lungime. Greutatea unui individ adult variază de la 150 la 300 de kilograme. Părul de păr dintr-un mistreț seamănă cu o culoare de urs cu o ușoară nuanță roșiatică. Trăsătura lor distinctivă poate fi numită canini mari, de dimensiuni mai mari, de 25 cm. Această fiară agilă și agilă poate accelera la 40 km pe oră, ceea ce îl face evaziv pentru animalele sălbatice și vânătorii. În plus, mistrețul se înmoaie perfect și sare la o distanță de 3,5 metri.

Rolul caninilor

Funcția principală pe care caninii o efectuează într-un mistreț poate fi numită apărare și atac. Cea mai importantă amenințare la adresa acestui animal poate fi un pachet de lupi, vânători sau un urs. Când este atacat, un mistreț este capabil să provoace răni lacerate datorită colților sale. Toată lumea știe că un mistreț este un animal pe care oamenii îl bucură de vânătoare. Ar trebui să știi că această fiară nu e așa de proastă. Au fost multe cazuri când vierii au ademenit un bărbat la trestia cu diverse trucuri, apoi au atacat brusc. Pentru a scăpa de colții unui mistreț înfuriat este foarte dificil, ei sunt morți. Când o rană este provocată unui animal, ea intră într-o furie și se poate răzbuna. Într-o astfel de stare rănită și înfuriată, chiar și lupii nu o ating.

Mijloace de mistreț sălbatic

Mistretul mistret (mistret) - o specie destul de comună care trăiește în Europa, Asia, America și alte locuri tropicale. Acest animal a rămas în păduri de conifere și deșerturi. Locul cel mai iubit pentru astfel de mistreți sunt pădurile de stejar. Foarte des, un asemenea mistreț se găsește în Caucaz, în Transbaikalia, lângă râurile montane. Mistretul este un animal gregar. Femelele sunt mai mici decât bărbații și au un habitat mai mic cu purcei decât bărbații. Teritoriul său depinde de saturația furajului într-un loc sau altul. Aceste animale fără stăpân sunt capabile să călătorească câțiva kilometri într-o singură zi în căutare de hrană.

Alimentația animalelor

Un mistreț este un animal care se hrănește destul de divers. Cele mai populare delicatese ale mistreței sunt:

  • Plante bulbous.
  • Rădăcini diferite.
  • Nuci, ghindă, fructe de pădure.
  • Plante de plante medicinale.
  • Broaște, șopârle, șerpi.
  • Diferite insecte.
  • Ouă de păsări.

Pui de porc mistreț

Un astfel de animal ca mistreț (mistret) este împărțit în 25 de subspecii, pentru care trăsăturile caracteristice sunt un corp îngrădit, cu un cap mare, cu urechi largi și ochi mici. Toți adulții își protejează efectivele. Fiecare femeie este capabilă să aducă anual cinci purcei, fiecare dintre ei, după naștere, poate cântări aproximativ o jumătate de kilogram. Natura însăși a avut grijă de siguranța copiilor și le-a vopsit în dungi, ceea ce face ca porcii mici să fie mai puțin observați, spre deosebire de vierii adulți cu o culoare închisă. Deoarece porcii sălbatici se întâlnesc cel mai adesea în șepteluri uriașe în sezonul de toamnă pentru a-și proteja tinerii, chiar și lupii nu decid întotdeauna să atace urmașii de porc.

Natura mistrețului

Cei mai mulți mistreți preferă să-și petreacă ziua în zonele umede gri, situate în gropi. În caz de pericol, acest mistreț uriaș poate să scape prin pășuni impasibile pentru alte animale, să înoate peste un obstacol de apă și, dacă este necesar, să atace. La urma urmei, toată lumea știe că cea mai bună apărare este un atac. Un mistreț mare încearcă să evite întâlnirile cu oamenii, dar există adesea cazuri în care vânătorii împreună cu câinii se confruntă cu probleme înșiși și îi găsesc. Audierea la un porc este destul de bine dezvoltată, deci pentru siguranța generală, hrănirea se face noaptea. Trebuie remarcat și comportamentul femelelor, deoarece, pentru binele puilor lor, ei sunt gata să meargă în foc și în apă și chiar și pe cel înarmat, care va fi persecutat până la sfârșit.

Măsuri de siguranță

Pentru a nu mai alerga încă o dată pe un animal atât de mortal ca un mistreț, se recomandă să acționăm după cum urmează:

  1. Fii cât mai atent posibil și nu te apropia de turma de mistreți. Cel mai bine este să plecați înainte ca persoana să fi fost observată.
  2. Dacă ar fi trebuit să vă poticniți pe un porc, trebuie avut în vedere că mama trebuie să se afle undeva în apropiere.
  3. Dacă s-ar găsi urme de mistreț, este mai bine să mergeți în altă direcție, departe de această pistă.
  4. Când un mistrel captează o persoană prin surprindere, nu trebuie să-l ataci. Cea mai bună cale de ieșire din această situație este să urci un copac înalt și să te răsuci pentru o vreme.

rasă

Sarcina femelelor poate dura aproximativ 120 de zile, după care sunt separați temporar de turma lor pentru a construi un cuib într-un loc liniștit. Noua "casă" pentru pui este mai mult ca o colibă ​​din ramuri. O mamă în această perioadă crucială devine cât mai agresivă posibil, ceea ce îi permite să protejeze și să-i protejeze puii. Spre deosebire de bărbați, femela nu are câine înspăimântătoare, dar asta nu înseamnă că ea nu este periculoasă. Când apără sau atacă, ea este capabilă să-i zdrobească și să-i pedepsească victima cu moartea. După ce puii cresc, toți membrii familiei se întorc din nou la turmă.

Viața în sălbăticie

Totul este oferit de natură, dar acest lucru nu înseamnă deloc că viața în această lume va fi fără dificultăți și obstacole chiar și în rândul vierilor. Fără îndoială, colții de mistreț sunt o armă puternică și asistentă pe întreaga perioadă a existenței lor. Dar pentru a anticipa condițiile meteorologice care le complică foarte mult viața, este imposibil. Zăpada îi face dificilă mișcarea, astfel încât animalele sunt capabile să depășească doar o milă și jumătate, ceea ce îi amenință cu foame și fără colți și viteza firii va ajuta în acest sens.

Pielea unui mistreț este destul de groasă, în special în jurul șoldurilor. Mulți vânători cunosc acest lucru din întâmplare. O fiară rănită în coapsă este mai rea decât una sănătoasă, deoarece un astfel de animal rău poate lupta împotriva infractorului până la ultimul.

Toată lumea știe că un mistreț este un animal care publică un urlet groaznic care poate duce pe cineva într-o stupoare. Atunci când se întâlnește cu un animal, trebuie amintit că are un simț excelent de miros și auz, dar viziunea lui este puțin lame - aceasta poate fi folosită în anumite situații pentru mântuirea sa. În sălbăticie, când acest mistreț uriaș se confruntă cu un rival, el nu se va întoarce niciodată, indiferent câte inamici îl înconjoară.

Aspectul mistrețului

Un mistreț este un animal cu un aspect destul de neobișnuit. Corpul său poate fi împărțit în două părți: spatele și partea din față. Fața mistreții este imensă și masivă, are un cap mare, care curge ușor în corp, care este puternic îngustat înapoi. Iată de ce el arată ușor cocoșat. Pieptene, care este întins pe toată spatele, dă agresivitate. La atingerea a trei ani, mistrețul apare două perechi de canini puternici. Femelele sunt foarte diferite în această privință de partenerii lor. Această armă poate deveni mai accentuată și mai periculoasă pe parcursul anilor, deoarece mistreții îi asortează constant pe pietre, pe teren înghețat. Un mistret este un animal care seamănă cu un fel de rezervor, capabil să vadă chiar și cele mai impasibile păduri cu viteză fulger. Acest lucru vă permite să vă salvați viața, dacă este necesar. Și divertismentul cel mai preferat al animalului sunt băi de noroi.

Corpul unui mistreț este atât de dens și bătut, încât arată mai mult ca o cochilie înfiptă, pe care nu fiecare vânător poate să-l străpungă, dar poate înșelă destul de ușor fiara. Acest animal este neobișnuit de puternic și capabil să treacă peste pietre uriașe și să scoată solul înghețat de 10 centimetri. Desigur, pentru a se întâlni față în față cu un ucigaș atât de puternic ca un mistreț, povestea este tristă, dar nu vă puneți în panică, chiar dacă fiara stârnește și încearcă să intimideze o persoană. Este întotdeauna necesar să evaluăm cu strictețe situația. Dacă nu apropiați animalul și puii lui, nu provocați, nu prindeți ochii, atunci problemele pot fi evitate. În cazuri extreme, se recomandă să urcați pe cel mai apropiat copac - aceasta este singura opțiune corectă.

Spațiul de distribuție

În vremurile străvechi, habitatul lor era mult mai mare și datorită faptului că oamenii au stăpânit noi teritorii și au vânat mult acolo, populația de porci sălbatici a scăzut considerabil. Deși mistrețul a reușit să ajungă pe teritoriul nord-american tocmai din cauza omului, a adus în mod special această specie acolo la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Stil de viață și obiceiuri

Acest animal nu se vede foarte bine, dar are un mare miros de miros. Mirosul fiarei sau al omului poate fi simțit la o mare distanță.

Un mistret este un animal gregar, dar bărbații preferă să se distanțeze, aderând la efectiv numai în timpul perioadei de împerechere. În total, în efectivul de la 15 la 30 de persoane - femele, pui, animale slabe și tineri. De obicei, în turma pentru fiecare mascul există trei femele.

Activitatea unui mistreț se manifestă la amurg. El merge la vânătoare, caută mâncare și băi. În timpul zilei, el preferă să se odihnească în păduri de trestie sau în mlaștini, fiind îngropat printre tufișuri. Acolo el a săpat o gaură în colții și doarme până la apus.

Numai bărbatul protejează teritoriul și protejează femeia cu descendenți. Deși femeia nu va da ofensă nici ei, nici copiilor. Să aibă dimensiuni mai mici, iar colții nu sunt atât de lungi și puternici, dar este capabil să facă față inamicului, să-l zdrobească cu greutatea și să-și prindă copitele.

Vacile sunt destul de rapide, dar oarecum stângace. Inot mare și capabil să depășească distanțele lungi. Poate merge mai mult de 100 kilometri, dacă există un incendiu pe teritoriul rezidenței. Sau în căutarea hranei.

Mistretul mănâncă totul, nu are preferințe speciale. Se mănâncă în principal alimente de origine vegetală, și nu contează dacă este pe pământ sau subteran. După ce a mâncat ramurile și frunzele plantei, cu o botă puternică, sapă pământul și scoate tuberculi și bulbi de acolo, mănâncă rădăcinile. El mănâncă ciuperci, tot felul de fructe, îi place să mănânce fructe de pădure, iubește ghinde. În habitatele de lângă o persoană, adesea, întreaga cireadă se plimba pe câmpuri și distruge cartofii și cerealele.

Ei sunt foarte îndrăgostiți de mere, care sunt, de asemenea, minate în grădini cultivate de om. Desigur, provocând daune considerabile terenurilor agricole.

De asemenea, mâncă alimente de origine animală - melci, broaște și broaște, larve, șoareci și alte rozătoare, arici. Întâlnindu-se pe drumul cuiburilor de păsări cuibărind pe pământ, se hrănesc cu cuiburi. În perioada de toamnă, mistreții mari pot chiar să bombe un iepure sau o țapă tânără și slabă.

Cu plăcere mâncați carouri, nu treceți niciodată.

reproducere

Bărbații ajung la maturitatea sexuală în al șaselea sau al șaptelea an de viață. La femele, vine mult mai devreme - aproximativ 1,5 ani. Perioada de căsătorie (rut) începe în noiembrie și durează până în ianuarie. Masculi pentru confortul căsătoriei s-au întors la efectiv. În această perioadă, ei dobândesc o armură protectoare sub piele - mușchiul atinge o dimensiune de 2-3 centimetri. Acesta este situat pe ambele părți și îndeplinește o funcție de protecție împotriva atacului inamicului. Inclusiv servește ca protecție împotriva colților ascuțite ale candidatului atunci când mistreții sălbatici se convertesc, luptând pentru femela.

În timpul sezonului de împerechere, această luptă continuă, bărbații converg și provoacă leziuni și răni unii cu alții. Dar aceste leziuni merită - câștigătorul poate obține imediat câteva femele cu care se va împerechea.

Sarcina porcului durează aproximativ 110-120 de zile, copiii se nasc la jumătatea lunii aprilie. Femela se îndepărtează de turmă, construiește o cocoașă, căptușind un pat de ierburi, frunze, mușchi și ramuri și așteaptă apariția puilor.

La porcii care dau naștere pentru prima dată, apar două sau trei porci, apoi dă naștere mai mult - între patru și cinci porci. Deși există cazuri când s-au născut pe 10 pui. Copiii sunt născuți în dungi, ceea ce ajută la mascarea perfectă în pădure.

Puiii trăiesc alături de mama lor, îi hrănește cu lapte timp de trei sau trei luni și jumătate. Trăind împreună cu un părinte, tinerii se familiarizează încet cu obiceiurile adulților, învață abilitățile și la sfârșitul alimentației laptele matern începe să-și câștige propriile alimente.

La vârsta de 4,5-5 luni, porcii se întunecă complet și devin negri în culoare.

Aceste animale puternice și puternice au dușmanii lor. Toți sunt prădătorii care locuiesc în pădure. Dar cei mai periculoși sunt lupii, râșii și urșii, sunt foarte capabili să-și otrăvească viața unui billman.

Lupii singuri nu reușesc să depășească mistreții, așa că atacă de obicei întregul pachet. Începe cu faptul că unul dintre lupi sare pe mistreț și le bate jos, lăsându-i la pământ. Apoi, ceilalți membri ai pachetului se grăbesc cu victima.

Râsul, în principiu, atacă porcii tineri care se îndepărtează de turmă. Sare pe gât și spate, zgâriind cu ghearele și dinții, provocând răni de la care elicopterul moare.

Inamicul cel mai periculos este cea mai mare fiară de pădure - ursul. Când atacă, se strânge cu labe puternice într-o asemenea măsură încât animalul primește numeroase fracturi, de unde moare.

reproducere

Plantarea mistreților la domiciliu este foarte dificilă, dar vă permite să obțineți carne delicioasă, un fel de delicatețe, în care există multe proprietăți utile.

Măștile sălbatice cresc foarte bine în captivitate, nu sunt capricioase, mănâncă absolut totul și câștigă greutate cu o viteză fantastică. În plus, ei au în mod natural o imunitate puternică, așa că nu vă faceți griji că cineva din animale va muri.

Ce să faci când întâlnești un mistreț

Vărsătorii nu diferă în mod excesiv de agresiv, de aceea nu vor ataca niciodată o persoană de la care nu emană semne de pericol. Este mai ușor pentru ei să fugă când se întâlnesc cu oamenii, decât să înceapă să le atace. Deși există cazuri de excepții, de exemplu:

  1. Dacă fiara este rănită, nu contează unde și când a fost rănită mistrețul. În acest caz, atacul nu poate fi evitat.
  2. Dacă a avut loc o întâlnire cu o femeie care se îngrijește de copii mici, porcul va decide că puii ei sunt în pericol și vor începe să-i protejeze cu zel.
  3. Atunci când o persoană face acțiuni sau face sunete care provoacă furie într-un animal sau dacă un cleaver foarte înfometat crede că turiștii au ceva de mâncare (deși animalele se comportă rareori agresiv, încercând să fure hrana și mâncarea de la o persoană).

Dacă mistrețul a pornit în căutarea unui bărbat, atunci este fără speranță să fugi de el, pentru că liliecii sunt animale foarte rapide. Dacă există un număr de copaci - trebuie să urcați pe ele și să așteptați ca fiara să plece. În acest caz, nu trebuie să strigi în direcția lui și să arunci obiecte. În caz contrar, el se va supăra mai mult. După un timp, mistreții obosesc să aștepte și să plece. Dacă există un rezervor care nu este prea periculos pentru o persoană din apropiere, puteți încerca să înotați. La urma urmei, acest locuitor al pădurii nu înotă atât de repede ca el.

Ciupercile și copitele pot deteriora grav o persoană, evitând astfel contactul direct cu mistrețul.

Fapte interesante

  1. Vierii sunt destul de sensibili la temperaturile extreme. Pentru a nu arde pielea soarelui, aceștia stau în murdărie, scrâind cu grijă corpul. Coaja de nămol uscată servește și ca protecție împotriva mușcăturilor de insecte care suge sânge.
  2. În timpul zilei, mistrețul mănâncă aproximativ șase kilograme de mâncare.
  3. Dăunătorile mari cauzate de mistreții tineri nu sunt numai prădători, ci și dezastre naturale. Mulți copii au decedat din cauza incendiilor forestiere, inundațiilor și inundațiilor.
  4. Astfel încât numărul de porci sălbatici nu este redus brusc, oamenii adesea hrănesc aceste animale în timpul iernilor aspre. În acest scop se utilizează brichete speciale, constând din făină de carne și oase nutritivă sau legume rădăcinoase - cartofi și rutabaga. Astfel de tratamente sunt plasate în locuri speciale, iar porcii își mențin puterea cu aceste daruri.

Despre modul în care mistretul furios sau furios este atât de aprig, spun povesti diferite. Există cazuri în care un tigru care atacă un mistreț a fost ucis de el.

Descrierea puilor

Corpul unui mistreț este acoperit cu lână grosieră tăiată, tăiată, negricioasă sau maro. În poziția în picioare din umăr, mărimea animalului atinge 90 de centimetri, este destul de mare. Mistreții sălbatici predă în mod predominant animale care trăiesc în grupuri mici. Cu excepția persoanelor în vârstă, care sunt separate. Aceste animale sunt foarte rapide, omnivore și înot bine. Vierii sunt predominant nocturnați. Ei posedă colți ascuțite și, deși, de obicei, aceste mamifere sunt non-agresive, ele pot fi extrem de periculoase. Atacul unui mistreț poate avea consecințe grave și chiar moarte.

Acest lucru este interesant! A prinde un mistret este un lucru onorabil și extrem de periculos. În unele părți ale Europei și Indiei, el este încă vânat cu câini ca înainte, dar sulița depășită este în principal înlocuită cu un pistol sau altă armă de foc.

Din vremurile străvechi, datorită puterii, vitezei și ferocității incredibile, mistrețul era unul dintre animalele preferate pentru o urmărire de vânătoare. Se apreciază entuziasmul general al urmăririi, precum și carnea trofeelor, pielea și capul mistrețului, care este excelent pentru a face animalele umplute pe perete. O căsuță de vânătoare rară se va descurca fără fața uluită de pe perete. Și carnea de mistreț a fost mult timp considerată o delicatesă rafinată de trofee. В Европе кабан является одним из четырех геральдических зверей для погони, который был изображен на отличительном знаке Ричарда III, короля Англии.

apariție

Дикие кабаны относятся к семейству свиней парнокопытных, но не жвачных. Несмотря на близкое родство, вепри во многом разнятся с обыкновенной домашней свиньей. Acest lucru se datorează condițiilor de viață, datorită cărora natura a răsplătit vierii cu o oarecare superioritate pentru autoapărare și rezistență pentru supraviețuire.

Vierul are un corp mai scurt și mai strâns legat. Structura îngroșată și alungită a picioarelor permite animalului să călătorească cu ușurință distanțe lungi pe teren accidentat. Capul mistrețului este de asemenea ușor modificat. Are o formă mai alungită în zona botului. Urechile se ridică aproape de partea de sus. De asemenea, capul acestei ființe sălbatice este dotat cu principalul avantaj pentru supraviețuire în condițiile naturii sălbatice - crescând în mod constant două canini ascuțite.

Boala este mai groasă. Are consistența de miriște grosieră, formând din când în când pe partea de sus a corpului o coajă specială, care apare dacă animalul este speriat sau se pregătește pentru un atac. Culoarea lâna însăși poate fi modificată în funcție de terenul în care trăiește mistrețul. Lâna este dată animalelor nu numai pentru încălzire, ci și pentru camuflare, așa este și cazul în acest caz. Paleta de culori a mistreților variază de la cocoș negru la maro-maroniu.

În direcția din față spre spate, corpul mistrețului se îngustează. În spatele ei este o coadă mică, subțire, cu un ciucure de lână roșie. Partea anterioară, mare a corpului este extrem de bine dezvoltată, ceea ce permite mistrețului să nu se deplaseze numai pe distanțe lungi, ci și să depășească performanța inamicului dacă este necesar.

Lungimea totală a corpului poate ajunge la 180 de centimetri. Masa unui animal adult ajunge la o sută până la două sute de kilograme, în funcție de habitat, hrană și specie. Dimensiunea greabei în același timp la persoane foarte mari atinge înălțime de 1000 de centimetri.

Caracterul și modul de viață

Mistretul sălbatic ușor de făcut pentru animale de companie. Ce sa întâmplat, de fapt, cu descendenții străvechi ai porcilor noștri domestici, bine hrăniți și extrem de apetisanți. Ele prezintă semne de socialitate, din cauza cărora este ușor să se adune în turme, în grupuri deținători.

Acest lucru este interesant! În efectivul de mistreți constă dintr-un grup de femele cu tinerii lor. Potrivit statisticilor despre trei femei, există doar un singur bărbat. Vieri vechi preferă să rămână în afară, cu vârsta ei formează armura cartilajului, oferindu-le un avantaj în luptă.

Protecția teritoriilor și a puilor este angajată exclusiv în bărbați. Dar, în același timp, nu subestimați femeia - mama, alături de copiii ei. Femelele, lângă care se află puii, sunt cei mai periculoși de mistreți, fiind extrem de agresivă față de toți oaspeții neinvinși. Lasă-i colții să fie puțin mai slabi, își poate zdrobi cu ușurință oponentul, sprijinindu-se pe partea din față a corpului cu copite, provocând răni grave.

Câți mistreți vii

Datele medii indică faptul că durata de viață a unui mistreț variază de la doisprezece la paisprezece ani. Este uimitor faptul că aceste animale, spre deosebire de multe altele, trăiesc mai mult în sălbăticie. Vârsta înregistrată la patul de moarte ajunge la aproximativ douăzeci de ani. Maturitatea sexuală a mistreții vine la vârsta de un an și jumătate. Împerecherea are loc de obicei în perioada noiembrie-decembrie-ianuarie.

Specii de boi

În funcție de distribuția teritorială a mistrețului sau a mistreții este împărțită în specii. Acestea sunt reprezentanții faunei din vest, est, indian și indonezian. De asemenea, vierii sunt împărțiți în nouă specii.

Porc african de porc, porumbel de porc de mangrove din Indonezia, babirusa, locuitor de savană africană - warthog, mistreț din pădurile asiatice și europene, porci de porc madagascar, porc african mare și, de asemenea, porc pitic și Javan. Toate aceste specii au diferențe externe minore datorită habitatului fiecăruia.

Habitat, habitate

Habitatul și distribuția mistreților este cea mai extinsă. Vă puteți întâlni cu acești prădători mușchi, atât în ​​pădurile foioase, cât și în cele de conifere, și zonele de stepă și regiunile taiga.

În unele locuri a fost complet exterminat. Cel mai mare reprezentant al speciei este mistrețul european, care trăiește în păduri din vestul și nordul Europei și din Africa de Nord în India, pe Insulele Andaman și China. A fost crescut în Noua Zeelandă și în SUA din cauza traversării porcilor domestici mari cu specii sălbatice native.

Dieta mistretului

În ciuda potențialului său agresiv, meniul mistreților este predominant vegetal.. Nu este disprețuit să mănânce rădăcini, ghindă, rădăcini, fructe de pădure și ciuperci, precum și tot felul de tuberculi hrăniți. În momentele de deficit alimentar, de exemplu, atunci când vremea rece intră, mistrețul trece la alimente mai satisfăcătoare. De exemplu, carii, ouăle de pasăre, larvele găsite în pământ și sub coaja de copaci, precum și coaja în sine.

Acest lucru este interesant! Adulți mistreți pe zi absoarbe de la trei la șase kilograme de mâncare. Vierii au nevoie zilnic de multa apa. Venind în gurile râurilor și pe lac, mistreții pot mânca în același timp și pește proaspăt prins.

Vacii beneficiază de pădure. Consumând așternuturi vegetale pe teritoriul ocupat, împreună cu frunziș, iarbă și rădăcini, mănâncă tot felul de insecte, larve și insecte, făcând astfel muncă sanitară. În plus, ei își sapă în mod constant colții și foștii puternici ai pământului în căutarea hranei, ceea ce îi afectează în mod pozitiv calitatea.

Inamici naturali

În ciuda dimensiunilor impresionante, a performanțelor de putere, precum și a câinilor ascuțiți, chiar și mistrețul are dușmani în mediul său natural. Vrăjmașul principal al mistreții este lupul. Lucrul este că lupul provoacă cele mai mari daune animalelor mistreților mănâncă tinerii care nu se pot ridica singuri. În același timp, vierii nu rămân în datorii.

Statisticile cunosc multe cazuri când lupii au murit în bătălie de la canini ascuțite de mistreți. În țările exotice calde, cum ar fi India, Asia Centrală sau Caucaz, animalele tinere devin adesea pradă pisicilor sălbatice. Cum ar fi tigrii, în cazuri rare - râsul și leoparzii. Carnea de mistreț este un delicios gust pentru un tigru și, în setea sa de pradă, este gata să se lupte chiar și cu un reprezentant adult al speciei.

Acest lucru este interesant! În plus față de animalul vrăjmașului, cataclismul meteorologic și alte nenorociri cauzează, de asemenea, daune enorme păsărilor neîntemeiate. Mulți copii au fost arși în timpul stepei și incendiilor forestiere, inundații inundabile distructive, precum și alte cataclisme.

În același timp, dușmanul ardent al oricărui animal a fost considerat și este considerat omul însuși. Vânătoarea pentru un mistreț este o distracție populară de toate vârstele, un fel de recreere activă, sportivă, indiferent de cât de gravă sună. În plus față de entuziasmul în sine, carnea și pielea animală sunt foarte populare. Locațiile cele mai vulnerabile pentru un animal mănâncă sau beau.

Rezervoarele mari, locurile de acumulare de fructe sau culturi de boabe sunt locurile preferate de ambuscadă a vânătorilor avid, în care prinderea unui animal prin surprindere este cea mai simplă. Din fericire mistrețul nu este atât de simplu, este extrem de greu să-l prindă, pentru că este un luptător curajos, luptându-se până la sfârșit pentru viața sa și pentru bunăstarea propriilor săi.

Valoarea comercială

Principalele produse valoroase care pot fi obținute din pescuitul mistrețului sunt părul, carnea și pielea.. Greutatea la sacrificare în timpul iernii este cu 10% mai mare decât indicatorii de vară. În medie, o carcasă de mistreț poate oferi un vânător cu 50 de kilograme de carne. Suprafața pielii obținute atinge 300 de decimetri pătrați.

Acest lucru este interesant! Ei vânează pentru vierii prin intermediul ceasornicării în timp ce beau apă sau stau în locuri de grup de hrănire. De asemenea, a practicat vânătoarea cu câini.

Acest animal sare la viteza fulgerului în zonele deschise, uitându-se cu grijă în jur și înfipt înainte de el. De asemenea, mistrețul dezvoltă o viteză considerabilă, ceea ce face imposibilă direcționarea corectă. Întâlnirea cu un mistre furios poate fi ultimul pentru un experimentat, orbit de pasiunea vânătorului.

Dimensiunea boabelor

Dimensiunea boabelor variază în funcție de habitat. Nordul care trăiește fiara, cu atât este mai mare. Cele mai mici animale trăiesc în Asia de Sud-Est și India de Sud. Greutatea lor ajunge la numai 45 kg. Dar în Carpați mistrețul cântărește 200 kg. Cele mai mari animale se întâlnesc în regiunile nordice ale Europei de Est până la Ural. Acesta este teritoriul Rusiei. Există viermi care cântăresc până la 300 kg. Greutatea maximă înregistrată a fost de 320 kg. Vierii mari cântărind 150 kg se găsesc în Italia. Și în țările din Franța (Ardenii), un mistreț de 230 kg nu este deloc neobișnuit.

Greutatea medie a animalului variază de la 80-120 kg. Lungimea corpului 0.9-2 metri. Înălțimea la greabăn este de 55-110 cm, lungimea coada este de 15-40 cm. După cum sa menționat deja, bărbații au dezvoltat puternic canini. Ei cresc din gură și dau furiei un aspect feroce. Lungimea lor variază între 6 și 12 cm. Femelele au, de asemenea, colți, dar nu sunt atât de lungi și nu privesc din gură. Purceii de mistreți în vârstă de până la 6 luni au o culoare diferită de adulți. Sunt dungi. Dungile galbene, luminoase și maro se întind de-a lungul cadavrelor. Această piele se amestecă bine cu fundalul natural înconjurător și protejează împotriva prădătorilor.

habitat

Boar preferă să trăiască într-o zonă împădurită. Îi plac mlaștinile, unde se plimba în noroi cu plăcere. Aceasta este distracția lui preferată. Locuiește în întreaga Europă, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, India, Asia Centrală, de Est și de Sud-Est. Nu place zonele de stepă, terenurile și munții. Prin urmare, mistrețul nu se află în Mongolia și în sistemele montane din Asia.

În taiga din Siberia, el sa stabilit doar în câteva zone sudice. Se găsește în sudul regiunii Irkutsk, teritoriul Krasnojarsk, dar regiunea Chita, cu dealurile sale nesfârșite, nu-i place un mistreț. În prezent, fiara se întâlnește în pădurile din regiunea Moscovei și este distribuită și la nord. În unele cazuri, se ridică la pajiști înalte, dar nu mai mare de 3300 de metri deasupra nivelului mării. În Caucaz preferă pădurile de fructe, iar în Asia Centrală și Kazahstanul trăiește în molid și foioase.

În Marea Britanie, mistrețul a dispărut în secolul al XIII-lea. În Danemarca, în XIX. La începutul secolului XX, porcul sălbatic dispăruse în Africa de Nord, Germania, Austria și Italia. În Rusia, vierii au fost aproape complet distruși până în 1930. Revigorarea populației a început abia în anii 50 ai secolului al XX-lea. În prezent, fiara sa stabilit chiar și în ținuturile inospitaliere ale Albionului. În Anglia, mistrețul trăiește în parcuri sălbatice și se simte destul de bine acolo. Cel mai mare număr de aceste animale trăiește în Suedia. În prezent, sunt în jur de 100 de mii într-o țară scandinavă liniștită.

Există un porc sălbatic în America de Nord. A fost adusă acolo special pentru vânătoare. Acesta este estul Statelor Unite. În Australia, această populație este, de asemenea, disponibilă. Dar nu este mistret pur. La momente diferite, porcii au fugit de proprietari. Ei alerg sălbatic, se înmulțesc și sunt acum complet adaptați la sălbăticie. În obiceiurile și stilul lor de viață, aceste animale nu se deosebesc de mistreții.

Comportament și nutriție

Femelele trăiesc în grupuri. Acestea sunt echipe mari. Acestea pot fi compuse din 20 și 50 de animale. În cap este întotdeauna femeia dominantă. Bărbații trăiesc singuri. Se alătură grupurilor pe durata sezonului de împerechere. Animalele se hrănesc devreme dimineața sau târziu seara. În timpul zilei și noaptea se odihnesc. Porcii sălbatici nu văd bine, dar simțul mirosului și al auzului sunt bine dezvoltați.

Ei se hrănesc în vederea faptului că pot săpați pământul cu botul. Prin urmare, acestea cad in gura tuberculilor, rizomilor de plante si bulbilor. Aceasta este probabil hrana lor principală. Și ei mănâncă fructe, fructe de padure, cum ar fi nucile. În vara ei mănâncă iarbă, mănâncă ramuri și lăstari tineri. Nu refuzați hrana animalelor. Ei mănâncă insecte, viermi, pești și ouă de păsări. Cu plăcere mănâncă șerpi și broaște. Niciodată nu renunța la carrion. Ei mănâncă și cerbi și miei tineri, dacă ajung în calea lor. Mistretul este un mare înotător. El înotă cu ușurință râuri și lacuri largi. Se execută rapid și, în ceea ce privește greutatea, este un pericol grav pentru inamici.

Toți pradatorii merg în dușmanii mistreților. Dar, având în vedere greutatea și forța masculilor maturi, numiți cleavers, aceiși lupi, tigri și leoparzi preferă să atace porcii sălbatici tineri. Cleaver se confruntă cu o pisică mare sau un urs. Are colți puternice și picioare puternice. Femelele nu au colți, dar membrele lor nu sunt mai slabe. Lovirea unei copite poate provoca vătămări grave atacatorului și, în unele cazuri, ucide.

Omul a fost întotdeauna enumerat ca principalul dușman al mistrețului. Vânătorii au fost atrasi în primul rând de capul mistrețului, cu gâturile din gură. Un trofeu a fost făcut dintr-un trofeu și a fost atârnat pe un perete din casă. Un vânător avidru și-a arătat cu mândrie prietenii, amuzându-i plăcut de vanitatea lui. Porcul sălbatic a fost întotdeauna renumit pentru carnea gustoasă și hrănitoare. Și perii de animale au fost folosite pentru a face periuțe de dinți, perii de bărbierit și perii de masaj.

În zilele noastre, perii la periuțele de dinți sunt din material plastic. Acest lucru necesită igienă - la urma urmei, microbii nu trăiesc pe astfel de suprafețe. Dar periile de ras și perii de păr sunt uneori făcute din păr de mistreț. Părul fiarei se îndreaptă și spre fabricarea de pensule pentru pictura în ulei. Pielea fiarei poate fi mâncată, precum și carnea.

Vânătoare de vânat a fost mult timp sportiv. Adesea, câinii sunt folosiți, iar în zonele de stepă, vânătorii urmăresc jertfe pe călătoresc. Întâlnirea cu un mistret față în față, mai ales dacă este rănit, este un pericol muritor. Mistretul se grăbește repede împotriva inamicului și, dacă pierdeți, puteți să vă luați la revedere de la viață. În astfel de cazuri, un vânător cu experiență, de obicei, sare în lateral și un colos puternic mortal trece în trecut. Reactarea, ca regulă, nu se întâmplă. În viața de zi cu zi, porcul sălbatic nu arată agresivitate. Atacul poate fi provocat dacă te poticni pe o femeie cu purcei. Puii ei care protejează până la ultima suflare.

Vizionați videoclipul: ЭКЗОТИКА: ГИГАНТСКИЕ ВАРАНЫ - ДРАКОНЫ КОМОДО ИНДОНЕЗИЯ KOMODO DRAGONS, KOMODO NATIONAL PARK (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org