Animale

Cât costă un urs alb și un urs brun

Pin
Send
Share
Send
Send


Ursulețul este unul dintre animalele pe care greu de dorit să le întâlniți unul câte unul. Dimensiunile sale inspiră o teamă reală. În mod surprinzător, la naștere, câțiva urși cântăresc mai puțin de 200 de grame, iar aici întrebarea cât de mult cântărește un adult este involuntar. Totul depinde de tipul și caracteristicile sale individuale. Sunt considerați cei mai cunoscuți urși: maro, negru, alb. De vreme ce ursul brun trăiește în țara noastră, vom trăi mai mult în detaliu.

Spațiul de distribuție

Anterior, ursul brun a fost găsit pe aproape întregul teritoriu al Europei, inclusiv în Irlanda și Anglia. Munții africani de atlas erau limita sudică a zonei, iar în est au fost găsite urși chiar și pe teritoriul Japoniei moderne. Cel mai probabil a intrat în America de Nord prin strâmtoarea Bering cu aproximativ 40 de mii de ani în urmă. Apoi sa stabilit în teritoriile de la Alaska până la granițele nordice ale Mexicului. Până în prezent, ursul brun sa răspândit pe scară largă în Finlanda (în această țară a fost chiar declarat animal național) și în Scandinavia, mai puțin frecvent întâlnite în centrul Europei și al Carpaților. În plus, locuiește și în pădurile iraniene și irakiene, partea de nord a Chinei, Palestina, Peninsula Coreană și insula japoneză Hokkaido. În America de Nord, ursul brun se numește "grizzly", este mai frecvent în partea de vest a Canadei, în Alaska. În Rusia, ursul brun trăiește în aproape toate pădurile țării, cu excepția regiunilor sudice.

apariție

Animalul este puternic, cu o bucată distinctă pe spate. Capacul corpului este gros. Coat de uniforme de culoare. De regulă, în primăvară poartă molt, iar în toamnă, haina de blană este actualizată. Capul este mare, urechile sunt mici, ochii sunt adânci. Coada nu este aproape vizibilă sub blana și are o lungime de numai 2 cm. Lăzile sunt destul de puternice, cu gheare curbe (lungimea lor poate ajunge la 10 cm).

Greutatea și dimensiunea ursului brun

Lungimea medie a unui urs brun este de 1-2 metri. Cel mai mare urs este înregistrat în Kamchatka, Orientul Îndepărtat și Alaska. Acestea sunt adevărați giganți: creșterea lor în poziția în picioare ajunge la trei metri. În plus față de creștere, mulți sunt interesați de cântărirea unui urs. Greutatea corporală depinde de sexul și vârsta animalului. De regulă, bărbatul este mai mare decât femela. Greutatea unui urs adult (mascul) este de 140-400 kg. Dar printre ei se numără și giganți individuali care cântăresc până la 600 kg. Femela cântărește în medie 90-210 kg. Un urs cu greutate record a fost găsit pe insula Kodiak. Greutatea sa era de 1134 kg, iar înălțimea - de aproximativ 4 metri. Mulți oameni se întreabă cât de mult cântărește un urs brun în Rusia? În țara noastră, există indivizi mai puțin dimensionali, greutatea lor corporală este în medie de 100 kg. Cât costă un câine grizzly - un urs care trăiește în America? Ursul griș este un subspeci al ursului brun, iar masa acestuia poate ajunge la 500 kg. Persoanele fizice pot cântări 700 kg.

speranţa de viață

Cât cântărește un urs și cât durează el este, probabil, cele mai frecvente întrebări. Rețineți că speranța de viață a unui animal depinde direct de mediul său. În sălbăticie, el poate trăi 20-35 de ani. Dacă animalul este ținut într-o grădină zoologică sau într-o rezervație naturală, atunci acesta trăiește de două ori mai mult - aproximativ 50 de ani sau chiar mai mult. Maturitatea sexuală începe la vârsta de 6-11 ani.

Ursul brun are un miros dezvoltat. El poate mirosi bine carnea, chiar si la o distanta mare. Ursul are o ureche bine dezvoltată. De multe ori se ridică pe picioarele posterioare pentru a prinde direcția fluxului de miros sau pentru a asculta sunetul de interes. În pădure, se comportă ca un adevărat proprietar: ocolește posesiunile sale dimineața devreme sau după amurg. În vreme rea, poate petrece ore rătăcind prin păduri în căutarea hranei.

Stilul de viață și alimentația

Ursul brun este considerat un animal de pădure. În Rusia, locurile sale preferate sunt păduri dense cu arbuști înverziți și copaci foioase. Poate intra pe teritoriul tundrei și al pădurilor de munte înalte. În Europa, mai des trăiește în munți, iar în America de Nord habitatele preferate sunt pajiștile alpine, tundra și coasta. În general, bărbatul trăiește singur, iar femela cu puii. Fiecare persoană ocupă o anumită zonă de la 70 la 400 km, în timp ce bărbatul are nevoie de o suprafață de 7 ori mai mare decât cea de sex feminin. Desigur, nu depinde de cât cântărește ursul. Doar femeia trăiește mai des cu puii și este mai dificil pentru ea să călătorească mai departe decât un singur bărbat. Granițele site-ului lor poartă urme de urină și zgârieturi pe copaci.

Animalele sunt omnivore. Dieta constă în 75% din alimentele vegetale - fructe de padure, tuberculi, tulpini din plante, nuci, rădăcini și ghinde. În ani săraci pot mânca pe câmpurile de porumb și de ovăz. Dieta de tip clubfoot poate fi compusă din furnici, viermi, rozătoare mici (șoareci, bomboane, veverițe). Deși ursul nu este un prădător de 100%, el poate inunda un elk sau un icre. Nu este neobișnuit ca un grizzly să atace lupii, iar în Orientul Îndepărtat poartă uneori urșii și tigrii himalayeni. Mierea este considerată delicatețea preferată a acestui animal (de aceea a fost numit așa). Peștele este o țintă sezonieră. La începutul înfloririi, când peștii sunt încă mici, ursul mănâncă întreaga carcasă, dar atunci când sunt multe, mănâncă doar părțile bogate în grăsimi (cap, milt și caviar). În anii de foame, un urs poate vâna animale domestice și adesea vizitează stupina, distrugându-i.

Activitatea ursului brun are loc dimineața și seara. Stilul de viață este inerent în sezonalitate. Prin frig, ursul construiește un strat subcutanat de grăsime și se află în den pentru hibernare. În același timp, greutatea medie a ursului crește cu 20%. Falașul servește ca un loc uscat sub vânturi sau rhizomi de copaci dezrădăcinați. În medie, somnul de iarnă durează aproximativ 70-190 de zile și depinde de climă (octombrie-martie, noiembrie-aprilie). Se pare că piciorul este în hibernare de aproximativ șase luni. Urșii cei mai lungi sunt în hibernare, bătrânii sunt cei mai mici. De asemenea, este interesant să afli cât cântă un urs brun după un somn de iarnă. În acest timp, pot pierde aproximativ 80 kg de masă. Dacă în timpul verii și toamnei ursul nu a reușit să acumuleze o cantitate suficientă de grăsime - iarna se trezește și începe să se rătăcească prin pădure în căutare de hrană. Asemenea urși sunt numiți tije. Maniverele sunt periculoase și înfometate, astfel încât atacă toată lumea, chiar și o persoană. Cel mai adesea rar supraviețuiesc până la sfârșitul iernii: mor din cauza înghețului, a foamei severe sau a gloanțelor vânătorilor.

În ciuda faptului că greutatea ursului brun este impresionantă și pare a fi oarecum ciudată, se desfășoară destul de repede, înoată bine și urcă perfect copacii. Pumnul este atât de puternic încât poate sparge spatele unui bivol mare sau unui taur.

reproducere

Femelele se reproduc o dată la 2-4 ani. Curentul este trecut la sfârșitul primăverii - la începutul verii, durata este de numai 2-4 săptămâni. Bărbații în timpul sezonului de reproducere se luptă adesea, uneori fatali. Cazul unui urs apare la câțiva bărbați, cursul sarcinii este latent, iar dezvoltarea embrionului va începe abia în noiembrie. Sarcina durează între 6 și 8 luni, nașterea se produce la locul hibernării - în zi. Într-o litieră există până la 5 pui. Mă întreb cât de mult cântărește un urs la naștere, dacă ajunge în continuare la o asemenea dimensiune? Cubii de bere cântăresc 340-680 de grame la naștere, lungimea lor este de 25 cm. Sunt născuți complet orbi și surzi, părul este aproape absent. Audierea apare la numai 14 zile după naștere, iar după o lună se văd. La 3 luni au dinți de lapte și pot mânca fructe de padure. Ursul hrănește puii cu lapte până la 30 de luni. De regulă, tatăl nu participă la creșterea puilor, dimpotrivă, el poate mânca un pui de urs, deoarece îl vede ca pe un potențial rival. Umerii de pui încep să trăiască independent fără o mamă cu aproximativ 3-4 ani.

Ursul brun este inclus în Cartea Roșie. Acest animal este vulnerabil datorită mortalității crescute a reproducerii tinere și lente. Dar, în ultima vreme, populația crește. Potrivit unor date, există aproximativ 200.000 de persoane în lume, dintre care 120.000 trăiesc în Rusia, 14.000 în Europa, 32.500 în Statele Unite (majoritatea în Alaska), 21.500 în Canada. Vânătoarea de vânătoare în multe țări este limitată sau complet interzisă.

Ursul urs

Ursul brun a trăit o dată aproape în întreaga lume - de la Europa la nord-vestul Africii, de la Mexic la China. Cu toate acestea, în momentul de față acest animal a fost exterminat aproape în întreaga zonă a fostului domeniu. Cea mai extinsă zonă a habitatului său din Rusia - locuiește în toate zonele împădurite.

Există mai multe subspecii de urși bruni. Cei mai mari reprezentanți ai speciilor trăiesc în Alaska și Kamchatka. Greutatea acestor indivizi este de 500 de kilograme sau mai mult. Urșii europeni bruni sunt un pic mai modeste - 300-400 kg.

În ciuda faptului că, în general, un urs brun obișnuit este mai mic decât cel alb, cel mai mare individ - bărbatul prins pe insula Kodiak - cântărea 1334 kg, adică era mult mai mare decât ursul mare polar.

Ursul urs

Albii și urșii maroși par foarte diferiți, dar au mai mult în comun decât vă puteți imagina. De mult timp se credea că ursul polar este o specie separată de cea brună. Cu toate acestea, date mai moderne sugerează că bestia maro și albă aveau un strămoș comun, și în urmă cu 600 de mii de ani, ambele specii s-au separat de ea. Puțin mai târziu, a apărut un hibrid din aceste două specii, care, în general, este un urs polar modern.
Interesant este ca pielea ursilor polari este complet negru. Lana ei alba este aproape de par transparent, care lasa in lumina ultravioleta si caldura corpul. Culoarea ursului poate fi de la alb pur la galben.

Ursul polar este mai mare și, în consecință, mai greu decât cel maro. Acest lucru se datorează teritoriului domiciliului său. Pentru a supraviețui în astfel de condiții dure, urșii trebuie să depoziteze substanțe nutritive în cantități imense. Ursii polari sunt unul dintre cei mai mari pradatori de pe pământ. Masculii cântăresc de obicei între 400 și 450 kg, iar lungimea corpului lor variază de la 200 la 250 cm. Femelele sunt aproape jumătate - 200-300 kg. Apropo, cu aproximativ 12.000 de ani în urmă, un urs de scurtă durată a murit. Era cel mai mare urs care a trăit vreodată pe planeta noastră - greutatea și înălțimea ei erau de 2 ori mai mari decât ursul polar. În pădurile subtropicale și tropicale din India, Indonezia, Thailanda și Birmania trăiesc cel mai mic urs din lume - Malay Biruang. Înălțimea corpului la greabăn nu este mai mare de 70 cm.

Cel mai greu dintre urșii polari suspendați a fost un bărbat cântărind 1003 kg. Lungimea labei a fost de 3 m 38 cm.

În plus față de greutate și mărime, ursul polar este diferit de structura brună. Are un gât lung și un cap plat.

Cât cântă un urs brun?

Greutatea medie a unui urs de diferite specii variază de la 150 kg la o tonă.

Greutatea unui urs brun depinde de sexul animalului. Femelele au parametri mai mici, greutatea lor variază de la 120 la 150 kg. Reprezentanții sexului mai puternic se "recuperează" la 200-300 kg, deși printre aceștia se găsesc și masculi cu o greutate mai mare până la 450 kg. Cu toată greutatea sa, ursul brun este înzestrat cu o calitate unică - se poate mișca într-un tren de vânt și un tufiș gros, absolut silențios. Această fiară mare este suficient de atentă când nu este foame și calmă,

Acest lucru este interesant!

El evită să întâlnească o persoană în orice fel posibil, dacă nu invadează teritoriul în care obține mâncarea. Întâlnirile sale "neintenționate" cu oamenii se explică prin faptul că ursul brun este scurt și nu distinge o persoană la o distanță mai mare de cincizeci de metri. Pentru a stârni curiozitatea animalului, suficient pentru a se mișca, urechea firii este foarte ascuțită.

Ursul brun nu este un campion în categoria greutății mari. Mai aproape de Polul Nord trăiește fratele său mai mare și mai mare.

Cât costă un urs polar?

Ursul polar feminin cântărește 200-300 kg, iar masculul poate ajunge la 350-450 kg.

Cât de mult cântărește acest gigant și poate concura cu ruda sa din Siberia și Orientul Îndepărtat? Datele fizice ale animalului sunt cu adevărat impresionante. Lungimea corpului său este de aproximativ trei metri. Dacă fiara se ridică în picioare pe picioarele din spate, atunci chiar și cel mai înalt jucător de baschet se va dovedi a fi mai jos decât umărul. Greutatea unor indivizi ajunge la semitone. Greutatea medie este egală la femele: 200-300 kg, la masculi 350-450 kg.

Deși ursul este numit alb, acest lucru nu este în întregime adevărat. Pielea animalului este complet neagră. Acest lucru se datorează faptului că culoarea pielii vă permite să mențineți termoreglarea necesară a corpului, iar culoarea lânii oferă o deghizare pe fundalul zăpezii polare. Părul unui animal este complet transparent și lumina soarelui penetrează cu ușurință parul și încălzește pielea întunecată a animalului.

Un urs polar, ca și fratele său brun, nu numai că merge bine, dar are și abilități grave de lupte - durata fiarei este mai mare de trei metri.

Cât costă un câine grizzly?

Greutatea unui urs grizzly poate depăși 700 kg.

Dar chiar și o astfel de putere remarcabilă nu va rezista în fața ursului grizzly.

Întâlnirile cu acest gigant sunt evitate nu numai de către reprezentanții lumii animalelor, ci și periculoși pentru oameni - nu este timp, fiara a fost reputația de ogre. Temperamentul extrem de rău, agresivitatea și prezența ghearelor ascuțite, curbate, de până la 13 cm, îl fac o mașină ucigașă. Această situație sa datorat viciului omului, animalele au început să extermine la începutul secolului al XX-lea, deoarece au existat cazuri de atacuri asupra animalelor. Până în prezent, populația grizzly este neglijabilă și protejată.

Pentru a afla cât cântărește un urs grizzly, va trebui să plasați cel puțin trei urși bruni pe o scară. S-ar putea ca cotele să nu fie în favoarea lor, există informații documentare când a fost împușcat un caz de cântărire de 726 kg. Dacă un astfel de "oaspete" decide să facă o vizită la o persoană, el va vedea cu ușurință ferestrele unei case cu două etaje, dacă se ridică la picioarele din spate, înălțimea lui ajunge la trei metri sau mai mult. Grizzlies sunt înotători excelenți, iar mitul de mișcare și de mers în picioare, se bazează pe faptul că, atunci când mergem, un urs vine în același timp pe două labe situate pe o parte a corpului.

Oamenii tremurau întotdeauna la măreția și puterea acestei ființe puternice, pe emblemele și simbolismul heraldic din diferite țări, puteți vedea imaginea unui urs. Interesul în studiul obiceiurilor, stilului de viață al animalului este relevant în timpul nostru. Oamenii de știință și cercetătorii instalează senzori și camere pentru a urmări numărul, habitatul persoanelor. Dispozitivele transmit informații despre cât cântărește un urs, despre numărul de copii născuți. Un lucru dificil și important este păstrarea acestor animale grațioase și maiestuoase și sarcina numai de către om.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org