Păsări

Emu Ostrich - descriere, habitat, fapte interesante

Pin
Send
Share
Send
Send


Sturca este cea mai mare pasăre de pe planetă, este bine cunoscută unui număr mare de oameni. Numele științific este Struthio camelus, din latină partea a doua a numelui este tradusă ca "cămilă". Aceste animale sunt similare unul cu celălalt, cu ochi bulbucați și genelor lungi, precum și o dimensiune impresionantă a corpului. Această pasăre gigantică frumoasă numită struț australian (fotografia poate fi găsită în articol) este împărțită în mai multe subspecii:

  • Ciorchini asiatici.
  • Comun sau nord-african.
  • Somaleză.
  • Sirian.
  • African.

Care este numele strutului australian?

Emu este cea mai mare pasăre fără zbor care arată ca o struț. Datorită faptului că Australia este departe de alte continente, acest lucru a influențat în mod favorabil conservarea anumitor specii de animale, la care face parte și emu strut australian, fotografia pe care o prezentăm în acest articol. În trecut, această pasăre era legată de speciile în formă de struț, dar în 1980 clasificarea a fost revizuită și introdusă într-o serie de casuaride. Este pentru ei și se referă la emu. Există trei tipuri de emus care locuiesc în Australia:

  • woodwardi,
  • novaehollandiae,
  • rothschildi.

Caracteristicile exterioare EMU

În ciuda dimensiunii mari, struțul australian este încă mult mai mic decât cel african. În înălțime, pot ajunge la 150-180 cm, cântărind între 35 și 55 kg. Ei au un corp dens și un cap mic pe un gât alungit. Ei au ochi mari rotunzi cu gene pufoase. Ciclul lor roz are un vârf îndoit. Deoarece nu au dinți să mănânce alimente, este normal să înghită mici pietricele, nisip. În plus, pentru ei în stomac întâlnesc adesea materiale care pun în pericol viața - bucăți de metal, sticlă. Aripile nu sunt pe deplin dezvoltate (pentru că nu zboară) și au o lungime de 25 cm. Aceste păsări au picioare incredibil de puternice care pot rupe osul unei persoane. Pene maro de pene mascate un emu și sunt capabile să regleze temperatura corpului lor.

Persoanele fizice de ambele sexe au aceeași culoare. La fel ca struții, emus nu poate bea apă multă vreme, dar dacă găsesc o sursă, vor bea mult și cu mare plăcere. În plus, înotau bine și sunt fericiți să-și petreacă timpul în rezervor, dar, deoarece rar văd apă, se scaldă în nisip și praf, riscând să-și ruineze penele cu noroi. Baie de praf - aceasta este distracția universală, care este inițiată de indivizii dominanți și se desfășoară în mod regulat. Astfel de proceduri ajută la scăderea diverselor paraziți, dezinfectând astfel locurile goale ale corpului. Praful protejează într-o oarecare măsură pene de apă, înlocuind grăsimile subcutanate pe care struții le produc în cantități mici.

Este usturoiul emu australian periculos?

Adulții sunt periculoși chiar și pentru prădătorii mari, o lovitură de picior cu o gheare greu este suficientă pentru a răni grav sau chiar pentru a lua un leu, de exemplu. Cu un atac direct, un emu poate infirma un câine cu o singură lovitură sau poate sparge brațul unui bărbat. Au existat cazuri în care bărbații, păzind teritoriul lor imediat, l-au atacat și l-au supărat foarte serios. În viața liniștită, ele sunt aproape întotdeauna tăcute și liniștite, iar bărbații în timpul perioadelor de împerechere fac un sunet care este un fel de fluieră liniștită.

habitat

Emus trăiesc în Australia și în largul coastei din Tasmania. De regulă, ele locuiesc în biotopuri uscate - arbuști și savane, pot trăi și la marginea deșertului, dar nu se vor adânci niciodată. Emu-ul se caracterizează printr-un stil de viață sedentar, în partea de vest se întâmplă migrații sezoniere: vara se îndreaptă spre nord iar iarna se îndreaptă spre sud. Păsările adulte nu au aproape nici un dușman, ei bântuie liniștit în zone deschise și numai ocazional, în caz de pericol pentru viață, se grăbesc să curgă la viteza de 50 km / h. Viziunea are excelente, deoarece un obiect în mișcare poate fi văzut de la distanță, pentru câteva sute de metri. Nu le place să se apropie de animale mari și de oameni, de aceea pe ferme de excursii încearcă să nu permită vizitatorilor această pasăre. Emus sunt păstrați, de regulă, singuri, dar uneori în perechi de 3-5 indivizi.

Ce mănâncă struții și cum să fie rasă?

Ei mănâncă, de regulă, rizomi, semințe și fructe de plante, fructe și animale mici și insecte (lăcuste, furnici, șopârle). Chiar și în timpul foametei, nu se hrănesc cu iarbă și ramuri uscate, preferând culturile de cereale. Pentru aceasta, au fost în mod regulat exterminate de primii coloniști în vremurile vechi. Perioada de căsătorie scade din decembrie până în ianuarie. În acest moment, bărbații sunt deosebit de periculoși și dispersează toți adversarii din țările lor. Emus sunt monogame, prin urmare, orice partener de sex masculin cu o singură femeie. În ceea ce privește femeia, după împerechere, ea este eliberată de obligațiile părintești și poate converge cu noi parteneri. Rolul bărbatului în continuarea genului este mare, el însuși construiește cuiburi din ramuri și iarbă, iar femelele au doar 7-8 ouă cântărind 800-900 de grame.

În aparență, ouăle diferă în funcție de culoare: există nuanțe de culoare albastru închis și chiar aproape negru, precum și nuanțe de verde-albastru. Îngrijirea puilor este luată direct de bărbat. El îmbogățește ambreiajul timp de până la două luni și nu lasă cuibul o secundă. El nu se hrănește, nu se deznădăjduiește, bea doar roua de pe iarbă și este mereu în gardă. În două luni de incubație, bărbatul pierde multă greutate și supraviețuiește numai grație grăsimii pe care a reușit să o acumuleze în avans. Atunci când puii au ieșit, bărbatul îi protejează cu grijă. În ciuda dimensiunii mari a emu, viața lui este extrem de neliniștită. Principalul pericol amenință puii, 50% nu trăiesc pentru a ajunge la tineri. Sunt vânate de caini dingoes, vulpi, mistreți.

Cum să ai grijă în mod corespunzător pentru un emu?

În Rusia, struții au încetat de mult să fie exotici, creșterea lor nu este dificilă. În general, este același proces ca și în cazul altor animale de fermă. Emu-ul de struti australieni este complet nepretentios si este destul de simplu sa-l pastrezi daca totul se face corect. Cu un conținut în pachet al unui adult, aveți nevoie de 10-15 metri pătrați. m pentru mersul pe jos. Deoarece emu nu este capabil să zboare, gardul ar trebui să fie de 150-180 cm, dacă decideți să apelați la rețea, atunci celulele sale nu ar trebui să fie mici, astfel încât pasărea să nu-și țină capul acolo. Și nu este necesar să lăsați vârfurile ascuțite ale gardului viu, deoarece animalul se doare repede. Baza de dieta a strutilor care sunt pastrate in compusul este furaje mixte cu adaos de recolte de cereale, o cantitate mare de iarba, fân, legume, carne de deșeuri și legume rădăcinoase.

Dacă doriți să reproduceți un emu australian, îngrijirea și întreținerea ar trebui să fie cele mai acceptabile pentru viața păsării. Această achiziție sau închiriere de terenuri, construcția de spații, mersul pe jos, cumpărarea de alimente, în funcție de amploarea fermei intenționate.

Interesant Emu Fapte

Să rezumăm tot ce am învățat despre această pasăre uimitoare:

  • ajunge la o înălțime umană de 170 cm și o greutate de 55 kg,
  • nu pot zbura deoarece nu au chile,
  • alerga rapid, viteza ajunge la 50 km / h,
  • trepte până la trei metri
  • ochii au aceeasi dimensiune ca si creierul,
  • emu nu-și îngropă capul în nisip, dar se execută în caz de amenințare,
  • perfect obișnuiți să t-a de la -5 la +45,
  • în general, bărbații și femeile nu sunt diferite,
  • ouăle de pasăre sunt de culoare albastru închis sau verde
  • numai barba de sex masculin puii, femela doar leagă ouăle.

Emu în viața obișnuită

În Australia, emus sunt destul de comune, astfel încât pericolul nu le amenință. Nu este tipic pentru ei să-și îngroape capul în nisip, iar acești indivizi sunt complet stupizi. Ele reprezintă ultima specie de păsări mari care nu zboară, care există astăzi, cu excepția struțului african. Ei trăiesc în sălbăticie, în captivitate sunt țintiți pentru a obține carne, ouă și piele. Sunt ținute în grădini zoologice și ferme de struți. În ceea ce privește semnificația și aspectul lor, sunt creaturi uimitoare și neobișnuite.

reproducere

  1. Ostricele ajung la maturitate sexuală la vârsta de 2 ani. În același timp, femelele încep deja să depună ouă. Perioada de împerechere la persoanele în cauză se încadrează adesea în mijlocul iernii. Se referă la sălbăticie.
  2. Când țineți struții în fermă, sezonul lor de împerechere se încadrează în primăvară. Este demn de remarcat faptul că bărbatul este angajat în vids a viitoarelor descendenți. Într-un cuib, femelele iau ouă, după care bărbatul începe să lucreze. Femelele nu fac astfel de lucruri.
  3. Ouăle persoanelor reprezentate au o dimensiune foarte mare, greutatea cărora poate ajunge până la 1 kg. Atunci când sunt ținute într-o fermă, sunt create incubatoare speciale pentru astfel de ouă. În cazuri rare, struții mici sunt crescuți în dispozitive care sunt destinate descendenților de gâscă.
  4. Dacă sunteți un ameliorator lipsit de experiență, atunci pentru prima dată va fi destul de dificil să eliminați o struț de la un ou. Prin urmare, în cazul tău este mai bine să te îmbogățești. Dacă tot decideți să riscați și să cumpărați un ou, atunci pentru aceasta aveți nevoie de o fermă de dimensiuni suficiente.
  5. Ouăle persoanelor luate în considerare diferă de celelalte rude prin faptul că cochilia are o culoare destul de strălucitoare și neobișnuită. De multe ori poate fi albastru închis sau verde închis. După ce puii se naște, au nevoie de îngrijire atentă. În scopuri industriale, aceste struții sunt foarte populare.

Descrierea speciei

În rapoartele cercetătorilor europeni, Emu este menționat la sfârșitul secolului al XVI-lea. Traducerea numelui său din portugheză și arabă suna ca o "pasăre mare". Descrierea speciilor a apărut pentru prima dată în cartea ornitologului John Latham "Journey to Botany Bay", care a fost publicat în 1789.

Familiile Emu sunt struț australian și alte specii, precum și cassowale. Emu în înălțime ajunge la 150 - 180 cm și cântărește aproximativ 35 - 55 kg. Este lipsit de astfel de trăsături caracteristice ale structurii africane de struți, cum ar fi vezica urinară și labele cu două degete. Are un corp dens și un cap mic, situat pe gâtul lung. Nu există dinți, ciocul este roz cu un capăt curbat. Ochii sunt rotunzi. Aripile ajung la 25 cm în lungime, subdezvoltate, pe vârfuri există creșteri similare cu ghearele. Emu are membre foarte dezvoltate, pene moi până la maro. Femelele sunt mult mai mari decât bărbații, iar penajul este identic la ambele sexe.

Păsările nu au tendința să se înfulece. Ei merg singuri, în grupuri de la 7 la 10 persoane numai în timpul perioadei de rătăcire și căutarea de alimente. Comunicați între ei, făcând sunete ciudate și puternice, care sunt ca și cum ați bate la tambur și mănâncă în același timp. Conduceți un stil de viață sedentar în timpul cuiburilor. Așteptați la apusul soarelui. Ei stau pe labele lor și după 20 de minute se scufundă în somn, care durează în mod normal timp de 7 ore. Și la fiecare două ore păsările se trezesc. Datorită excelentului auz și vedere, pasărea simte pericolul de departe.

Bărbații și femeile se pot distinge prin comportament - în sezonul de împerechere, bărbatul cu sunete caracteristice îl cheamă pe partenerul său să se îmbrace. Particularitățile comportamentului păsărilor includ faptul că femeia părăsește cuibul după ouă, iar bărbatul are grijă de incubarea și ridicarea puilor.

Mulți fermieri țin astfel de păsări în fermă din cauza grăsimii lor prețioase. Deoarece grăsimea struțului Emu a găsit aplicații în domenii precum medicina și cosmetologia, păsările de reproducere au devenit foarte benefice.

Emu grăsime este un hidratant natural care ajută pielea vindeca și întineri. Utilizarea sa în medicină este destul de răspândită pentru a preveni slăbirea, pentru afecțiuni ale articulațiilor, are un efect vindecător asupra afectării vasculare, este utilizată sub formă de unguent pentru a vindeca cicatricile postoperatorii, ajută la venele varicoase, protejează pielea împotriva degerăturilor și a luminii UV, consolidează unghiile. În medicina sportivă Emu Fat este indispensabilă pentru întindere. S-a găsit aplicația în domeniul cosmetologiei - ca parte a serurilor, sprayurilor, cremelor, ajută la întinerirea pielii, reduce aspectul ridurilor noi, scapă de eczeme și acnee, acnee, repede cicatrizează cicatricile, reduce aspectul celulitei.

Unde locuiește

Ostrich Emu locuiește în continentul australian. Nu-i place să se stabilească în zone dens populate și zgomotoase, zone cu climă uscată și plantații forestiere. Păsările sălbatice sunt adesea găsite pe drumuri. Fermierii le observă pe câmp - struții rănesc culturile. Defrisarea în Australia a extins populațiile de păsări, oferindu-le condiții bune de viață și reproducere.

În medie, Emu trăiesc în vârstă de 20 de ani, dar unii pot trăi nu mai mult de 10. Principalii dușmani ai păsărilor sunt vulturii, șoimii și câinii Dingo. Din atacurile de păsări de pradă Emu de obicei fug, alergând într-o fugă. Și membrele masive cu ghearele îi ajută să se apere de câini.

Există Emu și pe insula Tasmania. Ei preferă să se stabilească în tufișuri și săvanți de iarbă, pot să apară la marginea deșertului. În partea de vest a insulei păsările fac migrații sezoniere - în vara lui Emu trăiește în nord și iarna în sud.

Ce se hrănește

Ostrichul Emu se hrănește cu alimente de origine vegetală. El iubește să mănânce rădăcinile, semințele și mugurii de plante, precum și tot felul de fructe. Chiar și cu sosirea iernii, pasărea nu va mânca ramuri uscate sau iarbă. Îi place foarte mult cerealele, pentru care a fost exterminată de primii coloniști. Agricultorii, după ce au găsit oaspeți neinvinși pe teritoriul terenurilor lor, i-au condus sau chiar i-au distrus.

Pentru a îmbunătăți procesul digestiv, păsările înghite mici pietricele și nisip. Astfel de componente contribuie la măcinarea rapidă și eficientă a alimentelor în stomac. Puii sunt necesare ca principalele rozătoare pentru hrana animalelor, șopârle, insecte. Având un apetit bun și alimente hrănitoare, tinerii cresc bine în greutate în viu, iar un an mai târziu ele sunt puțin diferite de adulți.

Video "Emu Farm"

Doriți să vizitați o adevărată fermă de struți? Datorită acestui videoclip, aveți posibilitatea să observați comportamentul lui Emu în fermă, fără a vă îndepărta de la computer.

Ce arata un emu?

Acestea sunt păsări foarte mari, în exterior sunt foarte asemănătoare cu struții. Durata corpului Emu ajunge la 150 - 180 de centimetri.

Masa unui adult emu este de aproximativ 40 - 50 de kilograme. Aceste păsări nu știu cum să zboare.

Emu este un aborigen australian.

Spre deosebire de reprezentanții de struți, emus are o acoperire mai deschisă a penei, cu alte cuvinte, penajul acestor păsări este mai mult ca lâna. Culoarea penei este predominant negru maroniu. Capul și gâtul sunt vopsite în negru. Membrele sunt lungi.

Stilul de viață și comportamentul în natură, precum și nutriția Emu

Emu preferă zone deschise uscate. Ele sunt atrase de arbuști de arbuști, precum și de savanele de iarbă. Uneori emu pasc la marginea deșertului, dar nu mergeți în centrul deșertului.

Pe calea vieții - sunt păsări sedentare. Și de ce ar trebui să migreze undeva, dacă au destule alimente pe tot parcursul anului, nu au dușmani și nu știu cum să zboare. Este adevărat că migrațiile sezoniere parțiale sunt uneori observate, dar acest lucru se aplică numai populației care locuiește în vestul Australiei.

O pasăre emu nu poate zbura.

Nu se formează turme emu mari. Cel mai adesea, ele pot fi văzute în grupuri mici: între 3 și 5 persoane.

Emus au capacitatea de a alerga rapid - pot atinge viteze de până la 50 km / h. Dacă aceste păsări nu sunt deranjate, atunci sunt complet inofensive și prietenoase.

Baza alimentelor emu constituie un alt fel de plante, precum și animalele mici: insecte, șopârle. Păsările nu au nevoie de băuturi constante. Deoarece corpul lor este foarte rațional folosește umezeală. Bea suficient numai ocazional.

Extern, emu nu se poate distinge de struți.

Emu este foarte pasionat de procedurile de apă: ei sunt bucuroși să se scalde.

Descrierea rasei

Emus sunt cultivate în primul rând pentru a obține ouăle lor mari, care conțin multe oligoelemente utile. În plus, penele Emu sunt, de asemenea, importante - ele sunt folosite pentru a face obiecte de lux, îmbrăcăminte și bijuterii. Striața de piele este, de asemenea, valoroasă - pantofi moi, elegant, pungi și alte articole din piele ieșite din ea. De asemenea, struțul oferă o grăsime prețioasă folosită în cosmetologie.

Femela poartă ouă în ianuarie și februarie. Ambreiajul standard conține de la două până la 30 de ouă pline: fiecare ou are o formă caracteristică rotundă alungită și cântărește aproximativ 600-650 grame. Rețineți că femeia păstrează fertilitatea și capacitatea de a depune ouă timp de 20 de ani.

Ajutor! Un ou al acestei păsări mari poate înlocui 30-40 ouă de pui. În același timp, un astfel de ou este păstrat în frigider timp de un an, fără a-și pierde calitățile tehnice și de gust.

Are o valoare nutrițională ridicată și o carne de struț. Gustul acestui produs seamănă cu carnea de vită, în compoziția sa o mulțime de proteine ​​și grăsimi, consistența este delicată. De la un adult după sacrificare, puteți obține de la 28 până la 30 kg de carne pură și gata de vânzare.

reproducere

Dacă în condiții naturale pe ambreiaj este așezat un bărbat Emu, atunci în condiții de reproducere profesională, ouăle sunt, de obicei, plasate într-un incubator special. În continuare, luăm în considerare caracteristicile incubării ouălor de struț, precum și modul de îngrijire a puiilor nou-născuți.

Struțul se naște după 53-66 de zile din perioada de incubație. În tot acest timp, ouăle ar trebui să se găsească într-o cameră specială sub încălzire: cea mai des utilizată este încălzirea artificială. Temperatura aerului favorabilă pentru incubarea găinilor de struț din ouă este de + 37-38 grade cu o umiditate de 40-70%.

Îngrijire medicală

С момента появления на свет и до достижения трех-четырехмесячного возраста птенцов полагается содержать отдельно, а только потом выпускать на общий выпас.

Как только птицы вылупились, ближайшие трое суток в пище они не нуждаются, поскольку их организм еще функционирует на тех запасах, что заложены при рождении. Отметим, что желудок новорожденных птенчиков страуса неокрепший, поэтому переварить пищу не сможет.

După a treia zi de viață, puii încep să hrănească furajele cu proteine. Este important ca alimentele pentru copii de struț să conțină suplimente de vitamine cum ar fi lucernă și trifoi. Brânza de tip brânză și ouăle fierte se vor bucura, de asemenea, de pui și vor fi utile pentru ei. Această dietă este menținută până la sfârșitul celei de-a treia săptămâni de viață a păsărilor.

Începând cu a patra săptămână și înainte de introducerea pe pășunat (până la 3-4 luni) a fibrei în dieta puilor, ar trebui să existe o cantitate redusă (nu mai mult de 12%) și proteine ​​nu mai mult de 19%.

În ceea ce privește temperatura conținutului de pui, atunci optimul va fi + 18-20 grade.

Condiții ambientale

Rețineți că aceste păsări sunt complet adaptate pentru păstrarea în condiții de răcire, pot pasi pe zăpadă. Cu toate acestea, într-o cameră în care sunt ținute struții, în special în timpul eșantionării ouălor, este important să se asigure că temperatura nu este mai mică de + 13 + 15 grade. În timpul verii, nu este necesară o încălzire suplimentară pentru păsări, totuși este important să le puneți un pen separat pe o pășune, unde struții se pot ascunde de soare.

În cazul în care struții sunt ținute în standuri, este necesar să se asigure fiecărei persoane o suprafață de 10-15 m2 și o grădină de struți - 5 m2. Câmpul pentru pășunat trebuie să fie destul de spațios: nu mai puțin de 50-60 m2 pe adult.

scrimă

Ostricele se disting printr-o curiozitate și mobilitate rară, prin urmare locul pășunatului trebuie protejat. Garduri de 150-180 cm în înălțime vor fi destul de suficiente.

Este important! Utilizați o plasă fină pentru gard, astfel încât struțul să nu-și poată lipi capul în celule și să fie rănit. În plus, toate marginile ascuțite ale ochiului de plasă trebuie măcinate cu același scop de protecție împotriva rănirii.

În sălbăticie, struții Emu cu aceeași plăcere absorb iarbă proaspătă, fructe și diverse insecte. În condițiile reproducerii artificiale, este obișnuit să le hrănim cu hrană specială - aceasta este baza alimentului unui adult. Următoarele "feluri de mâncare" sunt, de asemenea, adăugate la feed:

  • boabe de cereale,
  • în iarna - iarba, iarna - fân,
  • carne și oase și făină de pește,
  • rădăcini legume, cereale și legume,
  • pâine.

Pentru o zi, un struț adulți ar trebui să aibă aproximativ 3 kg de alimente: jumătate din dietă ar trebui să fie suculente și alimente grosiere.

Atenție! Nu este recomandat să alimentați Emu prea greu, deoarece în acest caz pasărea va crește rapid și activ. Și cu o creștere prea rapidă a struților suferă adesea membrele: picioarele sunt îndoite, deformate.

Ostricele au o imunitate naturală diferită, un conținut bine tolerat în aproape orice condiții. Pasărea este capabilă să supraviețuiască la temperaturi cuprinse între +56 și -15 grade. Mortalitatea atât a adulților cât și a animalelor tinere este destul de scăzută: acest moment face ca creșterea lui Emus să fie foarte profitabilă. Inclusiv puteți să vă angajați în cultivarea unor păsări mari și a unor fermieri novici: imunitatea ridicată, ridicată și o calitate excelentă a producției face ca creșterea acestei păsări australiene să fie o ocupație foarte profitabilă.

Dar, deși struțul este nemaipomenit, totuși, se poate îmbolnăvi. Trebuie remarcat faptul că, în general, pasărea tolerează bine boala și, odată cu adoptarea în timp util a măsurilor, aceasta nu dăunează sănătății sale.

Boli tipice ale lui Emus sunt următoarele:

  • respirator (natura virală și bacteriană),
  • penetrarea corpurilor străine în organele respiratorii și în esofag,
  • gastrită, viermi, intoxicații,
  • Boala Newcastle (porumbeii suferă această boală în timp ce ei înșiși suferă de asemenea),
  • deformările picioarelor
  • căpușe, hepatită, variolă.

Cel mai important lucru în cazul unei boli este să înceapă tratamentul la timp, uneori este necesară și izolarea individului bolnav de restul efectivului.

Beneficiile grăsimilor struțului

Emus sunt cultivate nu numai pentru a obține ouă mari, pene valoroase și piele: grăsimea de pasăre are, de asemenea, o valoare ridicată. Grăsimea este utilizată pe scară largă în cosmetologie și în industria farmaceutică: sapun, diverse unguente și creme sunt făcute din aceasta.

Proprietățile grăsimii Emu sunt surprinzătoare: substanța are proprietăți bactericide pronunțate, se înmoaie perfect și hidratează, promovează procesele regenerative ale pielii. De asemenea, observăm că de la un individ adult se poate obține de la cinci la cincisprezece kilograme de produs valoros.

După cum puteți vedea, Emu este o opțiune destul de atractivă pentru creșterea profesională. O pasăre nemaipomenită și activă este capabilă să ofere atât ouă, cât și ouă valoroase, grăsimi, pene, piele: producția va fi practic fără deșeuri.

Vizionați videoclipul: Three Cheetahs Vs Ostrich. Life. BBC Earth (Septembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org