Pești și alte creaturi acvatice

Animal Narwhal: descrierea unicornului maritim și a habitatului acestuia

Pin
Send
Share
Send
Send


Imediat aș dori să răspund la întrebarea cititorilor noștri despre cine este acest narwhal - un animal sau un pește. Este un mamifer cetacean. Acesta este singurul tip de narwhal.

Animalul narwhal sau unicornul acvatic trăiește în Oceanul Arctic, este o rudă apropiată a beluga și aparține familiei mamiferelor cetacee.

apariție

Acesta este un animal foarte mare - narwhal. Greutatea sa (mascul) atinge 1,5 tone. Lungimea unui adult este de 4,5 metri, iar până la un metru și jumătate este lungimea puiului. În greutatea unui adult narwhal, mai mult de jumătate este de grăsime. Femelele sunt oarecum mai subțiri, greutatea lor este de numai 900 de kilograme.

Outwardly narwhals sunt foarte similare cu belugas. Dar ele se disting printr-un corn imens. Cel mai adesea se numește colț. Aceasta este o formare mare și durabilă, cu o lungime de 2-3 metri și o greutate de 10 kg. Colții sunt capabili să se îndoaie în direcții diferite, fără a se rupe.

Pentru ce este cornul narwhal

Funcțiile colțului nu sunt încă pe deplin înțelese. Adevărat, oamenii de știință de astăzi spun cu încredere că nu este conceput pentru a străpunge crusta de gheață sau a ataca victima.

Inițial, versiunea a fost exprimată că animalul narwhal își folosește cornul în jocuri de împerechere - pentru a atrage o femeie. Se baza pe observații. Adevărul este că, în sezonul de împerechere, aceste animale gigantice ating constant constant colții lor.

În 2005, o expediție științifică, observând viața narwhals, a ajuns la concluzia că această formare este extrem de sensibilă. Când a studiat-o, o mare cantitate de terminații nervoase au fost găsite pe suprafața sa.

Oamenii de stiinta au convins din nou cât de unicul narwhal (animal). Măsurarea temperaturii și a frecvenței undelor electromagnetice este următoarea versiune a scopului său.

Hrisca hipersensibilă

Cornul narwhalului este onorat și apreciat cu drag în diferite culturi - poate fi un ornament al tronurilor regale și al palatelor. În Anglia, colțul narwhalului a devenit sceptrul regal. Regina Elisabeta pentru un colț al acestui gigant nordic a plătit în secolul al XVI-lea o sumă fantastică pentru acele vremuri - 10 mii de lire sterline. Cu acești bani a fost posibilă construirea unui castel. Ce este un proces atât de remarcabil?

Narwhals aparțin micului subordon al așa-numitei balene dentare. În ciuda acestui fapt, de fapt, sunt creaturi fără dinți. Nu există dinți pe maxilarul inferior și doar două muguri pe maxilarul superior. Acestea pot avea șase perechi de dinți superioară și o pereche de dinți inferiori, dar cad repede, iar la locul dintelui stâng masculii încep să dezvolte un colț, care până la atingerea maturității animalului atinge 2-3 m lungime, 7-10 cm grosime și mai mult 10 kg de greutate. Colții lungi adoră bărbații numai. La femelă, cornul este drept și mai scurt. Foarte rar, dar se întâmplă ca ambii dinți la femele să renască în colți și la bărbați câinele din stânga să nu devină un corn, dar acestea sunt rare excepții.

Broascul Narwhal de pe suprafața sa are o spirală stinging (tăiere), care crește în mod semnificativ puterea sa. Acest fir apare pe o perioadă lungă de timp: în timpul mișcării înainte a animalului, colțul, depășind rezistența puternică a apei, se rotește lent în jurul axei proprii. Drept urmare, pereții găurilor de spirală au tăiat găurile pe suprafața sa emergentă.

Masculii cu doi colți, care au fost formați din două dinți, sunt foarte rare. Potrivit statisticilor, astfel de animale se găsesc la unul din 500 de adulți.

Surprinzător, chiar și astăzi animalul narwhal, și în special cornul său, rămâne un mister pentru oamenii de știință din întreaga lume. El a studiat puțin.

Pana in prezent, cercetatorii cred ca un broscut permite narwhal sa simta o schimbare in temperatura, presiunea, concentratia materiei in suspensie in apa.

Modul de viață

Narwhal este un animal (am plasat fotografia în acest articol), care în timpul iernii se scufundă la o adâncime de 1,5 km. Acest lucru este necesar pentru a proteja împotriva apei de răcire din Arctica. După ceva timp, el se ridică la suprafață pentru aer și se duce din nou la adâncime. În timpul zilei, el face aproximativ 15 astfel de scufundări. În plus, grăsimile subcutanate reprezintă o protecție sigură împotriva frigului în narwhals. Stratul său, uneori, depășește 10 cm. În vara, aceste animale sunt de obicei situate la o adâncime de 30 până la 300 m.

Animalul arctic, narwhal, se hrănește în principal cu molustele cefalopode și diferite specii de pești de fund. Principalii dușmani ai acestor animale puternice sunt balenele ucigașe și urșii polari. Cuburile sunt uneori atacate de rechini.

Animalul narwhal poate trăi în singurătate completă sau într-un grup mic format din până la 10 bărbați adulți sau femele cu descendenți.

Anterior, acești giganți au creat turme mari, numărau câteva sute și uneori mii de capete. Astăzi este rar să găsești un grup de mai mult de o sută de capete. Uneori, balenele albe se alătură acestora.

Ca și alte cetacee de cireadă, aceste animale comunică între ele folosind vocalizări. De cele mai multe ori acestea sunt sunete aspre, similare cu fluierele, gemetele, clicurile, scăpările, burgul, scârțâitul.

reproducere

Împerecherea are loc în primăvară. Sarcina dureaza 14 luni, ciclul complet de reproducere este de 2-3 ani. De obicei, se naște cineva, mai puține ori câte doi pui. Maturitatea sexuală ajunge la 7 ani. Nu există cazuri de reproducere a acestor animale în captivitate.

Femelele își hrănesc puiul cu lapte foarte gras timp de 20 de luni.

Viața în captivitate

Unicornul acvatic aparține unui mic grup de animale care nu tolerează captivitatea deloc. Acest fapt este evidențiat de faptul că un singur animal a supraviețuit mai mult de o jumătate de an de închisoare, în timp ce în condiții naturale trăiesc de până la 55 de ani. Numărul exact de narwhals nu a fost stabilit, dar este o specie mică, rară, care este deja inclusă în Cartea Roșie a Federației Ruse.

Cu toată încrederea, ele pot fi numite una dintre minunile arctice, unice și unice de acest gen.

habitat

Am menționat deja că aceste animale puternice trăiesc în țările aspre din nord. Cele mai frecvente în mările Arcticului, în Oceanul Arctic. Narwhal poate fi găsit în largul coastei Groenlandei, precum și în partea de nord a arhipelagului canadian arctic.

Grupurile mici sunt înregistrate în nord-estul Franței Josef Land, foarte rar între Kolyma și Cape Barrow. Acest lucru se datorează lipsei de hrană - există câteva cefalopode. Posturile de Nord au înregistrat grupări narwhal la nord de Insula Wrangel. Ei trăiesc în ape reci din jurul ghețurilor din Arctica, fac migrații sezoniere: în vara - la nord și în iarna - la sud.

Carnea unicornelor acvatice este mâncată de popoarele din nord. Ei folosesc grăsimea acestor animale ca mijloc pentru lampă (fitilul). Se utilizează pentru producerea de funii, sfoară. Dar mai ales valoros este cornul misterios, sau colțul. Mecanicii nordici fac din ea diverse meșteșuguri.

Animalul narwhal este o specie mică care se află pe punctul de a dispărea. În Evul Mediu, din cauza coarnelor sale, care, potrivit șamanilor, au puteri magice, aceste mamifere au fost distruse în număr mare.

Chiar și astăzi, un colț neobișnuit poate provoca uciderea unui animal. Ezimii îi vânează. Dacă în vremurile vechi au fost folosite harpoane manuale pentru vânătoare, se folosesc astăzi bărci cu motor și dispozitive automate de ucidere a narwhals.

Toată lumea care are o mână pe acest animal rar trebuie să știe că aceștia sunt indicatori vii ai ecosistemului, simt cele mai mici schimbări climatice și sunt sensibili la poluarea mediului.

Cum arată narwhalul?

Printre toate balenele cuțite, narwhalele sunt în special similare cu delfinii și porpoizii. Narwhals, la fel ca majoritatea cetaceelor, au un corp mare, raționalizat, iar mărimea medie a animalelor variază între 3,8 și 4,5 m. Masculii adulți cântăresc până la 1,5 tone, greutatea femelelor atinge 900 kg, iar o treime din grăsime, care formează un strat impresionant de izolare, cu o grosime de până la 10 cm.

Narwhals nu au nici o aripă dorsală, iar aripioarele pectorale sunt mici și rotunjite. Țesutul coadă este de lungime medie și se termină cu două lobi largi ai aripioarelor. Capul narwhals este rotund și curat, cu un tubercul frontal bine marcat, care atârnă peste ochii mici și o gură mică, având o locație inferioară.

Narwhals are o piele groasă și groasă, iar pielea lor, oricât de ciudată ar suna, este bogată în vitamina C. Culoarea narwhal este un spot brun-maron, împrăștiat întâmplător în fondul principal de lumină, unele pete sunt localizate separat, alții merg împreună.

O trăsătură fiziologică interesantă a narwhals-lor este raritatea lor. De asemenea, ca și beluga, folosesc cele mai diverse sunete pentru comunicare: fluierând, burgind, făcând clic, suspinând zgomotos, plâns și chiar scârțâind.

Narvalul. Narvalul. Narvalul.

Narwhal Tusk

În ghearele narwhals, doar 2 dinți superioare cresc, nu există dinți în maxilarul inferior al animalelor. Dreptul dinte al indivizilor de ambele sexe, de regulă, se ascunde în gingii și este tăiat în cazuri extrem de rare - într-un singur narwhal din 500. Dintele stâng al masculilor este transformat într-un colț masiv, de până la 2-3 m lungime, iar în cazul persoanelor foarte mari poate cântări până la 10 kg. O caracteristică interesantă a colțului este forma sa neobișnuită, care este o spirală răsucite la stânga.

Excepții deosebit de rare sunt narwhalele de sex feminin cu un colt dezvoltat, totuși, într-unul din muzeele din Hamburg, este păstrat craniul unei narwhal de sex feminin, cu doi colți complet formați.

Stuile puternice ale lui Narwhal sunt foarte puternice și flexibile și prezintă vârfuri deosebit de elastice care se pot îndoi, fără a se rupe, în orice direcție. Colțul complet al ruginii narwhal nu crește din nou, dar în timp, canalul dintelui este strâns cu o priză de os.

Narwhal Tusk

De ce colți narwhalm?

Colbul narwhalului arata ca o arma formidabila, dar in ciuda a tot ceea ce nu este un mijloc de atac sau de aparare. Inițial, oamenii de știință au presupus că bărbații își folosesc colții în timpul sezonului de reproducere pentru a atrage femele. De asemenea, sa remarcat că în timpul luptelor pentru femeie bărbații își freacă colții, dar mai târziu sa dovedit că acest ritual nu are nimic de-a face cu turneele de căsătorie, iar animalele își curăță astfel colții din diferite sedimente.

În 2005, cercetătorii americani care studiau mamifere marine au examinat structura unui colț de narwhal sub microscop electronic și au descoperit că țesutul osos este străpuns cu miriade de terminații nervoase închise în tuburi microscopice. Această descoperire a sugerat că colțul pentru animale este un fel de organ de simț care captează sensibil picăturile de presiune, schimbările de temperatură și compoziția apei.

Episod de narwhal. Episod de narwhal. Narwhals în gheață. A scăpat sub apă.

Unde locuiesc narwhalii?

Narwhals sunt locuitori indigeni ai mărilor reci și preferă să-și petreacă toată viața în apele marilor latitudini ale Oceanului Atlantic și ale Oceanului Arctic. Habitatele preferate ale acestor animale sunt apele de pe coasta arhipelagului canadian și a țărmurilor Groenlandei. De asemenea, narwhals se găsesc în zona insulei Svalbard, arhipelagul Franz Josef Land și în largul țărmului nordic al Novaya Zemlya.

Cele mai nordice migrații de vară de narwhal au fost notate la 85 de grade latitudine nordică, în timpul iernii animalele se găsesc în largul coastelor Olandei și Marii Britanii, în Marea Barents, în apropierea coastei Murmansk, și uneori ajung la Marea Albă.

O turmă de narwhals în gheață. Narvalul.

Dieta lui Narwhal

Narwhals își hrănesc mâncarea la fundul oceanului, scufundându-se în căutare de hrană la o adâncime de 1000 m și sunt capabili să rămână sub apă pentru o lungă perioadă de timp fără a afecta sănătatea.

Baza rației narwhal constă din cefalopode - cefalopode, crustacee și pești de jos. Un mod interesant în care peștii narwhals sunt: ​​animalele sperie ciocurile de cod Atlantic, halibut, flounder sau cisterne cu colții lor lungi.

Dușmani narwhals

În sezonul rece, singurul pericol pentru narwhal este urșii polari, care așteaptă prada lor în apropierea poliniei. În oceanul deschis al narwhals, alte balene dințate, balene de ucigași sângeroase, sunt adesea atacate, iar tinerii devin adesea pradă rechinilor polari din Groenlanda.

Dar principalul dușman al narwhals, ca majoritatea animalelor de pe planetă, a fost și rămâne om. Pentru balenele narwhals nu au fost de interes ca o sursă de grăsime, preferința a fost întotdeauna acordată cetaceelor ​​mai mari. Dar se credea că colții lor au proprietăți miraculoase de vindecare, astfel încât mii de animale au fost distruse doar pentru a scoate colții.

Ca atare, pescuitul narwhal nu există acum, însă multe popoare nordice, aceleași eschimos, mănâncă cu bucurie carnea narwhal, grăsimea lor este folosită ca uleiul de lampă, construiesc frânghii din intestine și colții sunt folosiți ca meșteșuguri valoroase pentru a face diferite suveniruri.

În 1976, guvernul canadian a introdus o cotă strict reglementată pentru sacrificarea narwhals, și a interzis complet vânătoarea de femele cu viței. Astăzi narwhals sunt enumerate în Cartea Roșie ca o specie rară, mică, deși nu este posibil să se determine cu exactitate starea de animale.

Narwhal: descriere animală

Un animal puternic, a cărui lungime a corpului depășește uneori cinci metri și cântărește mai mult de o tonă. Vracul este țesut gras, vital narwhal pentru supraviețuirea în apele răcoroase din Arctica. Bărbații sunt mult mai mari decât femelele, aproape o dată și jumătate. Animalul narwhal seamănă cu balenele sau delfinii: au un cap foarte mare, aproape rotund, dar o gură disproporționat de mică și nici o aripă dorsală.

Narwhal, a cărui fotografie poate fi văzută în multe publicații pentru iubitorii de natură, are o culoare non-monocromatică: corpul său este acoperit cu pete gri închis pe un fundal gri deschis. În comparație cu alte cetacee, narwhalul de sex masculin pare neobișnuit datorită corzii uriașe, torsionate, a cărei lungime ajunge de obicei la trei metri.

De fapt, există două coarne în acest animal, dar al doilea este practic nedezvoltat, este greu de văzut cu ochiul liber. Doar 0,5% dintre narwhalii se pot lăuda cu doi colți cu drepturi depline. În alte cazuri, al doilea moare ca inutil.

Femeile narwhal de sex feminin, în majoritatea cazurilor, nu au, totuși, izolate cazuri de apariție a unui broscuță și jumătatea frumoasă de narwhal înregistrate, dar pentru a explica ce a cauzat acest fenomen, oamenii de știință încă nu pot.

Numărul de persoane

Până în prezent, numărul exact de narwhals nu a fost stabilit. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că este foarte dificil să se observe și să se studieze aceste animale, deoarece trăiesc în locuri greu accesibile pentru oameni. Conform estimărilor brute ale oamenilor de știință, aproximativ 50 de mii de indivizi trăiesc pe Pământ. Scăderea numărului se datorează poluării oceanelor, pescuitului și braconajului. Popoarele Groenlandei și Canadei astăzi ucid aceste animale rare, își folosesc grăsimea și carnea pentru alimente și fac diverse suveniruri din colții lor.

Factorul natural care influențează în mod serios numărul de narwhalii este atacul prădătorilor: balene ucigătoare, urși polari, rechini și moluște.

Animale din Cartea Roșie a Rusiei: narwhal

Narwhal este un mamifer marin enumerat în Cartea Roșie a Federației Ruse ca o "specie mică rară". Vânătoarea și capturarea narwhals în Rusia este interzisă. Aceste animale sunt indicatori ai bunăstării ecosistemelor: ele sunt sensibile la cele mai mici schimbări ale condițiilor climatice, precum și la poluarea mediului.

Narwhal este listat în Cartea Roșie Internațională ca fiind "o specie aproape de o poziție vulnerabilă". În Groenlanda și în Canada există măsuri restrictive care se aplică în cazul vânătorii de animale cu viței și femele însărcinate, există o cotă specială pentru capturarea lor.

Caracterul și modul de viață

Narwhals sunt animale publice care formează efective uriașe. Cele mai numeroase comunități constau din bărbați maturi, animale tinere și femele și mici comunități - de la femele cu viței sau de la bărbați maturi. Potrivit catologilor, narwhalii mai devreme au căzut în cirezile numeroase de până la câteva mii de indivizi, dar acum dimensiunea grupului rar depășește sute de capete.

Acest lucru este interesant! În vara, narwhals (spre deosebire de belugas) preferă să fie în ape adânci, iar iarna se păstrează în polynyas. Când acestea din urmă sunt acoperite cu gheață, bărbații au spate și colți puternici, spărgând crusta de gheață (cu grosimea de până la 5 cm).

Din partea laterală, narwhalele care se mișcă repede arata destul de impresionant - se țin pasul celuilalt, producând manevre sincrone. Aceste balene nu sunt mai puțin pitorești în momentele de odihnă: se află pe suprafața mării, îndreptându-le în față sau în sus către cer. Narwhals trăiesc în apele reci, învecinate cu gheața arctică, și recurg la migrații sezoniere bazate pe mișcarea gheții plutitoare.

Până la iarnă, balenele se îndreaptă spre sud, iar vara migrează spre nord.. Dincolo de limitele apelor polare sub 70 ° C. ww, narwhals ies doar în timpul iernii și extrem de rare. Periodic, bărbații își traversează coarnele, pe care ketologii îl consideră o modalitate de a elibera colții de creșteri extraterestre. Нарвалы умеют разговаривать и делают это весьма охотно, издавая (в зависимости от повода) повизгивание, мычание, щелчки, свист и даже стоны со вздохами.

Сколько живет нарвал

Биологи убеждены, что в естественной среде нарвалы живут не менее полувека (до 55 лет). В неволе вид не приживается и не размножается: пойманный нарвал не протянул в заточении и 4 месяцев. Pentru conținutul de narwhal în rezervoarele artificiale, este nu numai prea mare, dar și mai degrabă pretențios, deoarece are nevoie de parametri specifici de apă.

Dimorfismul sexual

Distincția dintre bărbați și femei poate fi urmărită, în primul rând, în dimensiuni - femeile sunt mai mici și rareori se apropie de o tonă în greutate, câștigând aproximativ 900 kg. Dar diferența fundamentală constă în dinți sau, mai degrabă, în dintele superioare din stânga, perforând buza superioară a bărbatului și în creștere cu 2-3 m, răsuciți într-un tirbuș strâns.

Este important! Colții drepți (la ambele sexe) se ascund în gingii, dezvoltându-se extrem de rar - în aproximativ 1 din 500 de cazuri. În plus, uneori se scurge un colț lung în femelă. Vânătorii au întâlnit femele de narwhal cu o pereche de colți (dreapta și stânga).

Cu toate acestea, ketologii îi atribuie broscului caracteristicile sexuale secundare ale bărbaților, dar încă dezbate despre funcțiile sale. Unii biologi cred că bărbații angajează colți în jocuri de împerechere, atragând partenerii sau măsurați cu forța cu concurenții (în al doilea caz, narwhalii freca împotriva colților lor).

Printre alte aplicații ale colților se numără:

  • stabilizarea corpului (protejându-l de rotație de-a lungul axei) în timp ce înoată cu mișcări circulare ale aripii caudale,
  • oferind celorlalți membri ai turmei fără coarne cu colți cu oxigen, bărbații sparg gheața, creând guri de aer pentru rudele lor,
  • folosind colțul ca instrument de vânătoare, care a fost capturat de un videoclip realizat de specialiștii departamentului WWF Polar Research în 2017,
  • protecție împotriva inamicilor naturali.

În plus, în 2005, datorită grupului de cercetare condus de Martin Nweeia, sa constatat că colțul pentru narwhal este un fel de organ de simț. Țesutul osos al colțului a fost examinat sub microscop electronic și a constatat că acesta a fost pătruns de milioane de canale mai mici cu terminații nervoase. Biologii au presupus că colbul narwhal răspunde la schimbările de temperatură și presiune și determină, de asemenea, concentrația de particule suspendate în apa de mare.

Habitat, habitate

Narwhal trăiește în Atlanticul de Nord, precum și în Kara, Chukchi și Barents Seas, care aparțin Oceanului Arctic. Se întâmplă în principal lângă Groenlanda, Arhipelagul Canadian și Svalbard, precum și în nordul insulei de nord a Noul Pământ și în largul coastei landului Franz Josef.

Narwhals sunt recunoscute ca fiind cel mai nordic dintre toți cetaceii, deoarece locuiesc între 70 ° și 80 ° latitudine nordică. Vara, migrațiile nordice ale narwhalului se extind la 85 ° c. sh., iarna, se observa abordari din sud - in Olanda si Marea Britanie, Insula Bering, Marea Alba si coasta Murmansk.

Habitatele tradiționale ale speciilor sunt polineele care nu îngheață în centrul Arcticii, care sunt rareori acoperite cu gheață chiar și în cele mai severe ierni. Aceste oaze printre gheață rămân neschimbate de la an la an, iar cele mai remarcabile dintre ele și-au acordat propriile nume. Una dintre cele mai notabile, polineea mare siberiana, situata in apropierea Insulelor Siberne noi. Polinii sale permanente au fost notate de pe coasta de est a lui Taimyr, landul Franz Josef și Novaya Zemlya.

Acest lucru este interesant! Inelul arctic al vieții este numele unui lanț de apă de mare care nu îngheață, care conectează polineele permanente (habitatele tradiționale ale narwhals).

Migrarea animalelor se datorează debutului / retragerii gheții. În general, aceste balene nordice au o gamă destul de limitată, deoarece sunt mai pretențioase în privința habitatului lor. Ei preferă apele adânci, mergând în golfuri / fiorduri în timpul verii și practic fără să se îndepărteze de gheață. Majoritatea narwhals trăiesc acum în Strâmtoarea Davis, Marea Groenlandei și Marea Baffin, dar cea mai mare populație se găsește în nord-vestul Groenlandei și în apele Arcticului estic canadian.

Narwhal Diet

Dacă pradă (peștele inferior) sa ascuns în partea de jos, narwhalul începe să lucreze cu un brosc pentru a-l sperie și a forța să se ridice.

O varietate de viață marină este inclusă în dieta lui narwhal:

  • cefalopode (inclusiv calamari),
  • crustacee,
  • somon,
  • cod,
  • hering,
  • cambulă și halibut
  • stingrays și tauri.

Narwhal sa adaptat la o ședere prelungită sub apă, pe care o folosește în timpul vânătorii, plonjând o lungă perioadă de timp într-un kilometru adâncime.

Inamici naturali

În sălbăticie, numai balenele adulte și urșii polari se pot ocupa de narwhal imens. Crescătorii de narwhals sunt atacați de rechini polari. În plus, paraziți mici, nematozi și păduchi de balenă amenință sănătatea narwhalului. Lista dușmanilor naturali trebuie să includă și o persoană care a recoltat balene nordice pentru colții uimitori. Comercianții au efectuat o schimbare rapidă în pulberea de spirală-corn, pe care locuitorii i-au atribuit proprietățile miraculoase.

Acest lucru este interesant! Strămoșii noștri au fost convinși că pulberea de la colist vindecă orice răni și, de asemenea, ameliorează febra, slăbiciunea neagră, daunele, febra, ciuma și șarpea.

Nargusul era mai scump decât aurul, motiv pentru care a fost vândut în bucăți. Doar oameni foarte bogați ar putea cumpăra un colț întreg, cum ar fi Elizabeth I al Angliei, care ia dat 10 mii de lire sterline. Și curtea monarhilor francezi a folosit un colț, verificând mâncarea servită pentru prezența otravei.

Populația și statutul speciilor

Chiar și lista roșie a IUCN, care se referă la 170 mii de balene (cu excepția populațiilor din regiunea arctică rusă și nord-estul Groenlandei), nu oferă o cifră exactă pentru populația mondială de narwhals. Principalele amenințări la adresa acestor mamifere marine sunt următoarele:

  • industria minieră industrială
  • îngustarea alimentării,
  • poluarea oceanelor
  • dispariția gheții de mare,
  • boală.

În ciuda faptului că narwhal aproape că nu a devenit obiectul pescuitului comercial la scară largă (cu excepția câtorva decenii în secolul 20, când a fost exploatat puternic în Arctica canadiană), guvernul canadian a introdus măsuri restrictive speciale încă din secolul trecut.

Acest lucru este interesant! Autoritățile canadiene au interzis uciderea femelelor (însoțite de viței), au stabilit o cotă pentru capturarea narwhal în zonele principale și au ordonat balenitorilor să dispună de animalele capturate.

În zilele noastre, comunitățile separate din popoarele indigene din Groenlanda și Canada vânează narwhal.. Aici, carnea este mâncată sau hranită câinilor, lămpile sunt umplute cu grăsime, curajul este lăsat pe frânghii, iar colții sunt hrăniți cu suveniruri sculptate. Vulnerabilitatea crescută a speciilor se explică prin loialitatea sa față de aceleași zone de coastă, unde narwhalele se întorc în fiecare vară. Narwhal este inclus în anexa II la Convenția privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție (CITES).

Enumerate în Cartea Roșie

Narwhals sunt mamifere marine uimitoare. Potrivit oamenilor de știință, populația lor modernă este estimată la 80 mii de indivizi. În ciuda faptului că nu a fost încă observată o tendință serioasă de scădere a numărului acestei specii, în unele subpopulații numărul acestora scade. De secole, animalul a făcut obiectul unui pescuit intensiv. În afară de pieile, carnea, untura și venele, pentru care a fost ucis narwhal, cornul lor era neobișnuit de apreciat, care era vândut în Europa mai scump decât aurul. În Evul Mediu, narwhal minat de dragul de colți. Puterea puterii magice le-a fost atribuită, iar comercianții ruși i-au vândut banilor europeni pentru bani mari. Colbul unei adevărate balene narwhal se potrivește exact cu colțul unui cal fantastic de unicorn. În unele țări din nord, pescuitul narwhal continuă și astăzi.

Schimbările climatice globale, poluarea globală a oceanelor, braconajul - toate acestea au un impact negativ asupra numărului de narwhalii. Astăzi, conservarea speciei depinde în totalitate de eforturile specifice ale persoanei.

Fapt interesant

Alicorn - așa-numitul corn al unui unicorn fantastic. În jurul secolului al XII-lea. Comercianții ruși au început să vândă colți narwhals, oferindu-i în Europa pentru alicorni. Ele costau mult mai mult decât aurul, nu toți își puteau permite să cumpere un corn întreg. Se credea că dacă o arunci într-un castron cu otravă, cornul își schimbă culoarea. Și numai după câteva secole, când a devenit clar că "alicornul" aparținea narwhals, "afacerea" a început să se estompeze și exterminarea animalelor în astfel de cantități mari sa oprit.

Vizionați videoclipul: Narwhals. World's Weirdest (Septembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org