Păsări

Unde locuieste, cum arată, cât de mult trăiește pasărea și cum se hrănește cocoșul negru

Perioada tokenică începe la începutul primăverii, când zăpada începe să se topească încet. Bărbații cu sunete caracteristice și un fel de dans îi invită pe cei dragi să se împerecheze. Foarte adesea în sezonul de împerechere apar lupte.

Ele se aseamănă cu cele care se potrivesc cu cocoșii de banchet, dar, în cazul cocoșilor negri, toată lumea, din fericire, rămâne în viață. Acest spectacol este cu adevărat uimitor și incomparabil. Puteți verifica personal acest lucru vizionând un videoclip sau o fotografie a unui astfel de proces neobișnuit.

Masculii își petrec maximul de forță pentru a atrage atenția femeilor. În același timp, ele sunt atât de poligame încât, în timpul sezonului de reproducere, mai multe zeci de femele se fertilizează. De asemenea, în acest moment sunt destul de timizi și tăcuți. Dar acest lucru are motivele sale proprii: cocoșii negri nu sunt capabili să zboare de ceva timp din cauza molotării.

După împerechere, "misiunea" masculilor se încheie, iar toate celelalte responsabilități pentru crearea și așezarea cuibului, incubarea ouălor, pentru hrănirea și creșterea puiilor sunt transferate femelelor.

Catelusul negru trăiește în jur de 8-14 ani. Dar mijloacele de trai furtunoase ale oamenilor în expansiunea câmpurilor agricole și atractivitatea acestor păsări pentru vânători reduc semnificativ numărul lor.

Ce se hrănește

În ceea ce privește nutriția, este foarte diversă. Dieta constă aproape din alimente vegetale. De asemenea, au nevoie de hrană de origine animală, dar chiar de la începutul vieții. În acest moment, consumă insecte în cantități foarte mari.

Bineînțeles, alimentele depind de habitat și de timpul anului. În primăvara și vara, hrănirea acestor păsări este foarte diversă. În acest moment, se hrănește cu muguri de mesteacăn, salcie, aspen, zada, boboci de iarbă de bumbac, fructe, diverse fructe de padure. În frig sever, preferă acele, conurile, boabele de ienupăr.

Și odată cu debutul toamnei, dacă cocoșul negru trăiește aproape de câmpuri, atunci fără ezitare și frică se sărbătoresc soiuri din grădini și câmpuri. Câteodată, peckles și gastroliths (semințe dure). Acest lucru contribuie la digestia lor normală, adică este mai ușor să mopați produsele alimentare. Aceste pietricele sunt deosebit de importante la începutul primăverii.

  • Aceasta este o pasăre inteligentă, cu o greutate de aproximativ un kilogram și jumătate, în căutarea unor alimente care se pot agăța de pe ramură cu susul în jos pentru o lungă perioadă de timp, ajungând la fructele sau mugurile atrase.
  • Când vine iarnă, suprafața labei de cocoș negru crește datorită creșterii marginii excitate pe părțile laterale ale degetelor. Vă ajută să vă mișcați mai bine în zăpadă.

Cuibul negru de păsări: descriere

Pasărea pestriță, nedescripționată, de mărimea unui pui mic, este o cocoșă de sex feminin. Mai mari și mai strălucitoare cu culori, de la albastru cu negru în verde cu violet sau alb - acesta este un cocoș negru. Separarea culorilor permite unui număr mic de femele să aleagă o pereche de la un număr mare de bărbați colorați și atrăgători.

Dimensiunile indivizilor sunt caracteristice pentru ordinea găinilor:

  • femelele ajung la o lungime de peste 40 cm cu o greutate de până la 1 kg,
  • masculii sunt mai mari - mai mult de 50 cm lungime, cântărind până la 1,5 kg.

Acestea diferă de alți reprezentanți ai puiilor, negurii, cu metatarsi cu pene complet și cu pene și nări acoperite dens. Cei mai mulți reprezentanți de grouse au și pene pe fundul degetelor.

Bărbații dau o frumusețe unică sprancenelor expresive de culoare roșu strălucitor și o coadă împărțită în formă de lire - pe partea de sus a negru cu nuanță violetă și decorată cu pene albe de zăpadă de jos. Culoarea inconfundabilă a femelelor are de asemenea diferența, exprimată prin dungi transversale gri, galbene și maro, cu pene albe pe partea inferioară a cozii.

  • scurt cioc
  • nări ascunse de pene
  • aripi scurte rotunjite,
  • trunchiul cozii tăiate,
  • picioarele picioarelor
  • membranele de pe degetele de la picioare,
  • dimorfismul - diferența dintre culorile femelelor și masculilor.

Unde se află cuibul negru

Geografia familiei de lăptuci este reprezentată atât de latitudini și de continente diferite. Diferite tipuri de păsări se găsesc:

  • în America de Nord - în spațiile deschise din Canada și Alaska,
  • în Europa - de la Insulele Britanice până la Alpi și Ardeni,
  • în Eurasia - de la Marea Baltică la Ucraina,
  • în regiunile Kursk și Volgograd din Rusia,
  • în partea de nord a orașului Baikal și în regiunea Ussuri.

Păsările se găsesc în zonele de pășuni-stepă și păduri, în zonele palearectice și neoartictice. Habitatul lor este nelimitat, precum și numărul de specii și subspecii de păsări. Acestea sunt caucaziene, piatra, comun, kosachi, grousi de lemn, grousi de gros, ciresari salbatici, pottere si alti reprezentanti ai cocoșului.

În timpul cuiburilor, păsările migrează în tei și copacii de aspen, departe de pădurile adânci, cu copaci înalți și mai aproape de arsuri și curățenie, alternând cu câmpuri unde puteți profita de cereale. În absența condițiilor potrivite, ele pot amenaja cuiburi în pădurile de mesteacan, pădurile joase și marginile pădurilor, în apropierea locurilor uscate și a fructelor de padure. Deseori găsite la marginea terenurilor agricole și a pajiștilor de apă. Cel mai preferat loc este considerat a fi pădurile de mesteacan, motiv pentru care în Germania, cocoșii negri sunt numiți păsări de mesteacăn.

Descrierea păsărilor

Grouse este o pasăre destul de mare, cu o construcție masivă și densă, cu un gât scurt și un cap mic. În greutate, este mai mare de 6 kg. În lungime, trunchiul poate ajunge la mai mult de un metru. Diferența dintre cocoșul negru și celălalt pui este metatarsul și nările cu pene. În multe căpșuni, pe lângă acestea, au degete. În jurul ochilor este un inel gol, cu o culoare grasă roșie.

Ciocul grousului este scurt, umflat în vârf și gros la baza. Lățimea ciocului este mai mare decât înălțimea. Nările sunt ascunse sub pene mici. Grouse a rotunjit aripile scurte. Coada are o formă trunchiată, tăiată. Picioare acoperite cu penaj. Degetele frontale sunt îmbinate printr-o membrană pe labe. Degetul din spate are o poziție înaltă și o bobină cu pene. Dimorfismul este caracteristic acestor păsări. Aceasta înseamnă că colorarea penajului femelelor și masculilor este diferită. Femelele au mai mult camuflaj și nu colorație colorată.

Soiuri de coajă brună

Pana in prezent, familia de trestie de zahar cuprinde 17 specii, conectate in 8 genuri. Acestea includ:

  1. Grosu ordinar, Severtsov, guler.
  2. Mantou de sfeclă, comună.
  3. Cuibul albastru.
  4. Cantuful canadian și common black.
  5. Grouse-Kosach, caucazian.
  6. Piatră, obișnuită.
  7. Acută, luncă.

Unde se află cuibul negru

Această pasăre locuiește în zonele forestiere și de stepă forestieră din Europa și Asia, de la regiunile estice ale Pirinei până la estul Manchuriei. Se poate vedea în Mongolia și Scoția. Habitatele acestei păsări sunt după cum urmează:

  1. Zona neoarticoasă - caucaziană, obișnuită, piatră, căluș de sibieni, grous de căpșuni, pătlăgele.
  2. Zona palaearctică - Kosach, comună, piatră, cocoș negru caucazian.

Regiunea Neoarctică include statele lumii vechi și noi din zona climatică temperată: Europa, Asia, America de Nord. În Rusia există opt specii de cocoș: tundra și pătrunjel alb, Kosach, caucazian, pădure comună, piatră, căpșună, cocoșul siberian.

La momentul cuiburilor, această pasăre nu-i plac pădurile surzi cu copaci înalți. Ea culege copaci aspen, teiuri, nu departe de butași și plantații, păduri de mesteacăn amestecate cu câmpuri de culturi de cereale, păduri mici, margini, unde sunt locuri uscate și fructe de pădure.

Ce grouse se hrănește

Dacă luăm în considerare dieta de cocoș negru și vom determina ce mănâncă cocoșul negru, atunci mâncarea este adesea legumică. Ei mănâncă hrană pentru animale atunci când sunt pui. Cu toate acestea, cu vârsta, ei se retrag din hrana pentru animale. O mare varietate de furaje în cocoșul negru se găsesc în vară și primăvară. În aceste perioade, consumă o mulțime de frunze de iarbă și tufișuri, muguri, flori, semințe. Acestea se substituie în funcție de localizarea geografică a regiunii de habitat.

Pe măsură ce boabele se coacă în pădure, ele folosesc afine, afine și lingonberries ca hrană. În toamnă, în turmele mici, păsările vizitează câmpurile de cereale de două ori pe zi. În frigul de iarnă, cocoșii negri în cea mai mare parte coacă la lăstari de plante, muguri de mesteacăn, arin, salcie, aspen. În plus, se hrănește cu conuri de pin și cu boabe de ienupăr. Puii tineri în perioada de început ale vieții necesită numai hrană pentru animale și se hrănesc cu diverse insecte, gândaci, omizi, furnici, păianjeni, păianjeni, cicadi, țânțari și muște. Pe hrană pentru proteine, puii cresc rapid.

În sistemul digestiv al cuiburilor adulte trebuie să fie pietricele, care ajută la digerarea alimentelor, să le distrugeți.

Grosu curent

Modificări mari în comportamentul acestor păsări apar imediat după apariția primăverii devreme. Grouse mai plin de viață și activ. Acest lucru sugerează că curentul va începe în curând. Se întâmplă în fiecare an în zile diferite din luna martie, în funcție de localizarea regiunii de habitat. Pentru curenți, păsările doboară suprafețe de stepă care se află la câțiva kilometri de pădure, precum și poienile, poienile, marginile pădurilor și dealurile de pe pajiștile cu arbuști.

De obicei, aceste locuri nu se schimbă și rămân constante. Prin urmare, vânătorii își găsesc repede pradă folosind metoda de aterizare. Pe tocovische prima muște bătrâne. După un timp, tinerii se alătură. Păsări mai puternice din ultimul an participă la tokovisch împreună cu adulții. Cuibul negru slab se lasă deoparte și sta la margine.

Grosimea curentului este formată din două părți. În prima parte a păsărilor sunt pe copaci, și acolo acolo. Este ca un murmur, audibil de câțiva kilometri. Ea îneacă vocile altor păsări. În a doua parte a curentului, care se numește chufirkane, cocoșul negru se plimbe de-a lungul pământului, aruncând înapoi capul, suflarea gâtului și întoarcerea coastei.

În acest moment, între bărbați există lupte acerbe, pe care le arată ca niște cocoși domestici obișnuiți, și le provoacă lovituri dureroase unul altuia. Pierde bărbatul care a părăsit câmpul de luptă. Numărul de masculi adunați pe curenți ajunge adesea la mai multe sute de păsări, unde trăiesc multe cocoșuri negre. Femelele de pe tokovische merg la marginea gazonului și așteaptă câștigătorii. Apoi zburați acolo numai la răsărit și la apus.

Grouse Nesting

Cuiburile de păsări sunt amenajate în apropierea locurilor unde cresc fructele de pădure sălbatice: căpșuni sălbatice, boabe de piatră, afine. Se hrănesc cu pui tineri. Locurile pentru stabilirea ouălor de cocoș negru sunt selectate în zone închise de arbuști. În afara, cuibul cocoșului negru arată ca o mică gaură în pământ, acoperită cu mușchi, pene, ramuri și frunze. Adâncimea cuibului poate fi de până la 6 cm și un diametru de până la 22 cm.

Într-o ouă plină, puteți număra până la 14 bucăți, dar în medie este de aproximativ 8 bucăți de culoare ocru cu pete maro închis. Numărul de ouă depinde de cât de fructuos a fost anul. Dacă ouăle sunt mici, înseamnă că hrana nu este suficientă. Urcarea începe imediat după ce au fost așezate toate ouăle.

În zonele sudice, de data aceasta începe la începutul lunii mai, iar în nord, la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie. O caracteristică specială este că femelele vechi creează cuiburi înaintea păsărilor tinere. În cazul în care ouăle sunt distruse, vor avea timp să amâne cea de-a doua ouă. Prin urmare, timpul de incubare a puilor în căpșuni negri este în mod semnificativ extins în timp și nu este marcat de limite precise.

Grosu curent

Odată cu apariția primăverii, se schimbă comportamentul păsărilor. Ele devin mai active și mai pline de viață, ceea ce indică începerea iminentă a timpului apropiat al sezonului de împerechere, care este special pentru călugărițele negre și cade în martie. El are propriul său nume unic - curent. Ea combină două sensuri - pe de o parte, este procesul de alegere a partenerilor și formarea de perechi de cocoși negri și grouși - curentul și, pe de altă parte, locul jocurilor de căsătorie - curentul.

Zonele de stepă, pajiștile deschise sau pajiștile, pajiștile, poienile și marginile pădurilor servesc drept curent. După ce a ales un loc de curent, păsările nu o schimbă - rămâne constantă. Acest lucru permite vânătorilor să se întoarcă de la vânătoare cu un număr mare de pradă. Principalul lucru este să cunoști un anumit loc și să aștepți timpul în ambuscadă pentru a produce o serie de rezultate precise.

Primele care apar pe bărbații vechi actuali. De-a lungul timpului, persoanele mai tinere îi vor prinde. Barbatii din ultimul an pot participa la actuale in conditii egale cu reprezentantii adultilor. Slab trebuie să păstrați marja curentului, privindu-vă concurența din lateral.

Tokovanie începe cu discursuri de sex masculin. Ei își demonstrează virtuțile față de adolescenți, interpretând mai întâi cântece originale care seamănă cu un murmur plictisitor și apoi trecând la elementele dansului - fluffing cozile lor, este important să cuibărească pe teren, deja emite alte sunete - chufykanie. Prezentarea se termină cu luptele solicitanților, asemănătoare cu bătăile de cocoș, atunci când adversarii încearcă să facă lovituri dureroase unii pe alții. În timpul luptei, cocoșul negru este atât de absorbit în acțiunea pe care nu o observă nimic în jur. Acest lucru le face ușor pradă pentru vânători, care au dat cocoșului negru porecla - cocoșul negru surd. Pierde pe cel care părăsește mai întâi câmpul de luptă. În timpul fluxului curent pe curent pot fi colectate de la două unități la două duzini, și uneori sute de masculi.

Până la sfârșitul luptelor, negrii sosesc, îi întâmpină pe câștigători și se îndepărtează cu ei din tokovische pentru împerechere. Femelele nu se grăbesc să aleagă un bărbat, și de fapt depinde de ei să aibă acest drept, așteptând determinarea celui mai persistent și puternic reprezentant.

Grouse Nest

Toate speciile grouse, indiferent de tipul și locația geografică, trăiesc în efectivele mari. Stilul de viață conduce sedentar. În căutare de hrană sau în caz de pericol, turma face zboruri peste distanțe destul de mari (până la 10 kilometri). Ei zboară frumos, dar preferă să petreacă mai mult timp pe teren, unde aranjează și locuri de cuibărit.

De obicei, cuibul este o mică crestătură căptușită cu frunze vechi, pene și mușchi, amestecate cu sprigs mici. Adâncimea tăvii variază între 4 și 6 centimetri, cu un diametru de 16 până la 22 de centimetri. Ascunde cuib în tufișuri. Locația este aleasă nu departe de locurile de fructe de pădure - câmpurile de afine, căpșunile sălbatice și tăierea oaselor, care vor fi alimente pentru puii viitori.

Desăvârșirea completă are de la 4 la 14 ouă, media este de 6-8 ouă, care au un ton ocher luminos cu patch-uri maronie. Numărul de ouă depuse de găină afectează randamentul anului. Cu cât sunt mai puține ocazii de a obține mâncare bună, cu atât vor fi mai puțin ouăle. Lipsa alimentelor afectează nu numai numărul de animale tinere, ci și sănătatea lor. De aceea natura corectează imediat indicatorii cantitativi.

Grouse pe cuib

Imediat ce femelele plasează ultimul ou, începe eclozarea. În sud, această perioadă se încadrează la începutul lunii mai, în nord, la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie. Un fapt interesant! Femelele mai în vârstă încep să se reproducă mai devreme decât cele tinere. Acest lucru se datorează faptului că, dacă orice zidărie este pierdută din orice motiv, ei pot avea timp să se lase deoparte și să stea pe locul al doilea. Astfel, timpul de ecloziune al cocoșilor negri nu are date și limite clare, care se întind pe o perioadă lungă de timp.

După împerechere, bărbații nu iau parte la "viața de familie". Toate responsabilitățile legate de cuibăritul, incubarea și hrănirea puilor intră pe femele. Descendența apare într-o lună, mai puțin frecvent - la trei săptămâni după începerea incubării.

Cuibul negru și iernat

Stilul de viață sedentar al cocoșului și cocoșului îi face să se adapteze supraviețuirii în sezonul rece. Dacă observați comportamentul acestor păsări în timpul iernii, dependența lor față de plantațiile de mesteacăn devine clară - "cercei" de mesteacăn sunt o delicatesă preferată a cocoșului negru și baza supraviețuirii lor în sezonul foamei. Un plus bun la dieta sunt, de asemenea, o varietate de fructe de padure de arbuști care se ascund sub zăpadă și își păstrează proprietățile nutriționale.

A doua condiție necesară pentru o supraviețuire reușită în timpul iernii este zăpada adâncă și pufoasă. În cazul în care înghețurile sunt moderate, efectivul petrece aproape toată ziua în copaci, făcând din când în când zboruri mici către locurile de hrănire. Seara, după ce au mâncat bine, se scufundau direct de pe copaci în zăpadă, unde se așezară pe timp de noapte. În iernile cele mai severe, când temperatura scade sub 20-25 grade Celsius, cocoșii negri pot petrece mai multe zile în adăposturi de zăpadă. Odată cu apariția dezghetului, atât bărbații, cât și femelele se mută în copaci, unde nu petrec doar întreaga zi, ci petrec și noaptea.

Stilul de viață sedentar al cocoșului și cocoșului îi face să se adapteze supraviețuirii în sezonul rece.

Cocoșul negru care trăiește în zonele înalte, unde dieta de iarnă este și mai redusă decât în ​​câmpie, are mijloace proprii de supraviețuire. Ei chiar s-au adaptat pentru a se hrăni cu ace și tineri de molid.

Tipuri de cocoș

Tipurile de cocoși negri sunt foarte diverse. Datorită greutăților și gustului lor atractiv, păsările fac obiectul vânătorii, iar stilul lor de viață și obiceiurile le ușurează vânătorii să vâneze. Distrugerea pradă a acestor păsări frumoase a pus unele specii pe marginea extincției. Pentru a preveni dispariția completă a călușilor au fost enumerate în Cartea Roșie.

Cele mai faimoase soiuri includ:

  • тетерев- косач или полевой, луговой,
  • кавказский,
  • голубой или дымчатый,
  • шалфейный (полынный).

Тетерев-косач

Наиболее известный, благодаря широкому распространению, вид тетеревов. Именно с ним, с его раскраской, характерной формой хвоста, белым подхвостьем ассоциируется у любителей и знатоков фауны порода птиц тетерев.

Kosachs pot fi găsite pe marile suprafețe de stepi, în stepele forestiere și în pădurile din Alpii elvețieni și Marea Britanie în vest, până la taiga Ussuri din est.

Pentru așezare, turmele aleg locuri cu spații deschise - câmpuri, pajiști, poienii mari, adiacente coppilor, păduri de tufișuri, păduri de mesteacăn și conifere. În timpul verii, spațiile deschise și terenurile agricole servesc drept sursă de hrană pentru ei, iar arbuștii oferă un refugiu sigur în care puteți să vă ascundeți cu ușurință de inamicii naturali (vulpi) și de vânători.

Caucaziană

A primit numele dupa habitat - acesta este teritoriul din Caucaz si Turcia. Turle de lăptoacă caucaziană urcă în zonele înalte (până la 3 km), unde conduc un stil de viață sedentar pe versanții acoperiți cu rododendroni, ienupăr și insule mici de mesteacan. Pentru puii de reproducție, femelele coboară la 2,5 mii de metri, unde construiesc cuiburi.

Ele diferă de rudele lor apropiate - kosachi - numai în dimensiuni miniaturate - femelele nu cresc mai mult de 40 cm și nu cântăresc peste 0,9 kg, iar bărbații, respectiv nu mai mult de 50 cm și 1,1 kg. Indivizii de sex masculin arata mai modest - lipsesc pene albe pe partea inferioara a coastei, iar coada in sine arata mai degraba ca un cârlig îndoit spre fund.

O altă diferență a călugăriei caucaziene este că poate fi singur și în jocurile de împerechere. Acest tip de țarc negru este pe cale de dispariție și este listat în Cartea Roșie.

Black grouse

Puțin cunoscut, chiar și în rândul ornitologilor profesioniști. Se găsește în America de Nord la sud de Alaska și Canada, pe câmpie și în pădurile din zona Munților Stâncoși. Include două soiuri foarte asemănătoare:

  • fum - are o culoare în culori gri inchis,
  • albastru - poartă albastru cu verde.

Fruntea este fie portocalie, fie roșie, subțesutul este alb. Femelele au în mod tradițional o culoare maro-maronie, cu pete gri și o coadă de nuanță întunecată.

Dupa ce a petrecut sezonul de primavara si de vara printre padurile de conifere pe campie, crescand puii, turma merge inalta in munti, unde petrece toata iarna.

Black grouse

Cei mai mari membri ai familiei de lăptuci. Trăiți în vasta Americă de Nord. În lungime, masculii ating 80 de centimetri și cântăresc aproximativ 3 kg. Ei merită numele lor, precum și cocoșul negru caucazian, datorită obiceiului de a se stabili lângă păduri de pelin pitice, care sunt prezente abundent în habitatele lor - câmpiile munților Stâncoși. Bushul servește ca adăpost natural de la inamici și oferă hrană pentru aproape întregul an.

Datele externe ale pelinului sau, după cum se mai numește, păduchele de salvie merită o atenție deosebită. Culoarea sa originală este dificil de confundat cu orice alt tip de cocoș.

Deși culorile de bază ale colorării sunt foarte simple - gri, alb și maro, combinațiile lor creează o imagine unică. Pene de cocos îndreptate spre capetele bărbatului, în stare deschisă, formează un ventilator, care seamănă în mod vizibil cu o fată de indieni americani (coroana de pene). Luxul "înfricoșător" albe în față este declanșat de pete negre pe gât, bărbie și burtă de păsări. Imaginea este completată cu sprancene galbene strălucitoare ale bărbaților.

Grouse este o pasăre nobilă. Majoritatea oamenilor o pot vedea numai în fotografie, dar își amintesc de rezolvarea unui puzzle încrucișat sau de a face o enciclopedie pentru copii, dând un raport citit în întreaga clasă. Restul păsării este cunoscut mai mult ornitologilor și vânătorilor care cunosc prețul și informația maximă despre aceasta.

zoo-club-org