Păsări

Păsări care locuiesc lângă un bărbat

În cele mai multe cazuri, păsările care trăiesc în pădurile și stepele din Rusia și din lume au o nuanță patronantă. Pernele maronii sau verzui le permit acestor reprezentanți ai lumii faunei să devină invizibili printre ramurile copacilor sau iarba. Dar uneori în natură puteți vedea păsări viu colorate. De exemplu, păsările cu cap roșu arată foarte impresionant. Astfel de pete luminoase, de obicei, servesc ca o protecție pene. Apărând brusc în fața ochilor unui prădător, îl confundă. Ca urmare, victima potențială poate câștiga timp și să scape.

Lista de păsări cu pene roșii pe capul lor

În țara noastră, proprietarul unor astfel de bijuterii strălucitoare se găsește, din păcate, nu atât de mult. Majoritatea petelor roșii pe cap pot fi văzute numai la păsări precum:

O pasăre cu un cap complet roșu trăiește și în Rusia. Acesta aparține grupului de păsări de apă. Această rață se numește scufundări cu capul roșu.

Cel mai adesea, în natură tropicalele se găsesc în natură. De exemplu, pipra roșie care trăiește în țările din America de Sud pare foarte impresionantă. Unii reprezentanți ai unor asemenea ornamente strălucitoare în tropice sunt larg răspândite. Alții au doar un număr limitat de persoane. Ultimul grup de păsări include, de exemplu, recent descoperit de zoologi, Manakin Bockermanna, care trăiește exclusiv pe Ararip Highland din Brazilia. Această pasăre are o culoare albă de zăpadă și are o cămașă de căprioară.

Ciocănitoarea verde: descrierea și zona de distribuție

În Rusia, acest reprezentant de păsări trăiește doar în partea europeană. În est, aria de distribuție este limitată de Valea Volga, în nord - de Golful Finlandei. Cele mai mari populații de ciocănitoare verzi se găsesc în Germania, Franța și Spania. Cel mai adesea această pasăre se găsește în păduri, parcuri și grădini de foioase.

Principalele trăsături distinctive ale acestor păsări sunt penajul verde-măslin al corpului și al aripilor, precum și capacul îngust de culoare roșu aprins pe cap. Sub cioc, ciocăneții din acest soi au o bandă întunecată, asemănătoare cu mustața. Partea din față a capului acestor păsări este neagră și arată ca o mască spectaculoasă pe fundalul obrajilor verzi și a unui capac roșu.

Aceste păsări țipă tot timpul anului. Vocea atât a femelelor cât și a masculilor de ciocănitoare verde este ascuțită și destul de puternică. Mulți oameni care au auzit aceste păsări cântând compară-l cu râsul sau țipa. Copacul ciocanului ăla ciocănit rareori. Trills, ca de obicei reprezentanți ai speciei, atunci când caută alimente în lemn, el aproape niciodată nu afișează.

Descrierea ciupercilor negri

Această pasăre cu cap roșu este comună în toată Rusia. Există un ciocănit negru în multe alte țări din Europa și Asia. Se deosebește de restul familiei de culoarea cărbunelui a penei și aripilor corpului, precum și de capacul roșu strălucitor de pe cap. Dimensiunea locuitorilor pădurilor cu pene este destul de mare.

În comparație cu alte ciocănitoare, este una dintre cele mai mari specii. Această pasăre mare, cu cap roșu, cântărește aproximativ 500 g. Spanul aripilor unui ciocănit negru este de 70-80 cm.

Ciocul acestei păsări este foarte puternic. Dacă doriți, pasărea poate străpunge cu ușurință chiar lemn masiv de pin, molid sau cedru. Prin urmare, ciocănitoarea negru trăiește, spre deosebire de verde, nu numai în pădurile cu frunze late, dar și în pădurile de conifere.

Una dintre trăsăturile acestei păsări interesante și frumoase este că practic nu se teme de om. Atunci când indivizii se îndreptau spre pădure, unii indivizi deseori, dimpotrivă, arată o mare curiozitate. Astfel de ciocănitori pot urmări timp de ore colectori de ciuperci și vânători, urmându-i și zboară de la sucursală la ramură.

În ciuda prezenței unei pălării luminate, este destul de dificil să observați ciupercul negru printre frunziș. Este posibil să detectați această pasăre în principal numai prin trucuri puternice afișate la ea atunci când vânătoare de viermi din lemn.

Apăsați Dance Ordinary

Această pasăre pestriță este, de asemenea, distinsă de prezența unui punct roșu pe cap. Dimensiunea reală a acestuia din urmă nu este prea mare. Un dans obișnuit de balet trăiește în tundra și centura forestieră din Rusia, America și Europa. Se găsește acest reprezentant al păsărilor, uneori în Asia.

Această pasăre cântărește doar aproximativ 15 de grame. Se hrănește cu semințe de plante - în principal arin, pin și mesteacăn. Partea superioară a corpului este roșiatic-maro, cu o culoare pestriță. Partea de jos a acestor păsări este albă. La fel ca și spatele, este acoperit cu picioare mari. La femei, numai capacul în sine are o culoare roșie. Bărbații, de asemenea, chinuie piept de zmeură. Pe coada robinetului roșu sunt mai multe pene negre.

Vocea acestei mici păsări, cu un cap roșu asemănător unei vrabii, este foarte sonor. În plus, "pi-drink" și "even-even" pot fi auzite aproape continuu. Aceste păsări nu sunt doar zgomotoase, ci și foarte agile. În acest sens, ele sunt ușor de concurat cu vecinii lor obișnuiți - țâțe și furișe - sărind de la ramură la ramură și uneori atârnând cu susul în jos pentru a ajunge la hrană.

Roșu cu capul roșu - ce fel de pasăre?

Acest reprezentant al familiei de păsări trăiește în principal în latitudini temperate din partea centrală a Rusiei și a Siberiei. În dimensiune, această pasăre de apă cu un cap roșu este ușor inferioară mlaștinii. Un individ adult cântărește aproximativ 700-1000 de grame. Scufundarea cu capul roșu aparține grupului de migratori de păsări acvatice. Aripile și corpul acestei rațe sunt gri deschis, coada și sânul sunt negre, capul este roșu-maroniu.

Se hrănește acest reprezentant cu pene, în principal, produse alimentare vegetale. Rasa roșcată formează cuiburi atât în ​​locuri moderat umede, cât și în locuri uscate. În Rusia, această scufundare este considerată o pasăre de valoare.

Capul roșu Pippra

Aceste păsări spectaculoase din America de Sud se găsesc în principal în pădurile tropicale din Costa Rica, Mexic, Panama și Columbia. Se hrănește cu capra roșie, cea mai mare parte fructe. Uneori această pasăre mănâncă și semințe de plante. O caracteristică interesantă a piprei este că orice alimente este digerată în stomacul ei în doar 15-20 de minute.

Culoarea acestui reprezentant al păsărilor tropicale este negru. Pe fundalul corpului, cozii și aripilor, capul lor roșu pare, prin urmare, foarte luminos și spectaculos. Pe calea vieții, aceste păsări seamănă foarte mult cu țâțele interne. Ei trăiesc în familii mici și iubesc să flit între ramurile copacilor și arbuștilor.

Vocea acestei păsări pădure cu un cap roșu este destul de rezonantă. "Pipra cântă" de multe ori. Masculul acestei păsări, de exemplu, face periodic sunete scurte asemănătoare cu "psit", marcând astfel arborele ales drept teritoriu propriu. Femeile Pipra sunt, de asemenea, destul de zgomotoase.

Waxwing bird

Acest reprezentant al păsărilor, distribuit pe întreg teritoriul Rusiei, are un aspect foarte atractiv. Culoarea roșie a capului de ceară este localizată în principal în zona obrazului, răspândindu-se ușor pe frunte și uneori chiar pe creastă. Corpul acestei păsări are o nuanță de culoare gri-roz. Ochelarii negri sunt vizibili în jurul ochilor ceara. Pene întunecate cresc sub cioc, pe aripi și pe coadă.

Mărimea acestei bine-cunoscute păsări are multe mici - aproximativ 20 cm. O parte din lungime, în acest caz, cade pe coadă. Waxwings nu cântă des. Și ei o fac, potrivit iubitorilor puternici ai naturii, nu prea bine. Aceste păsări mici trăiesc în principal în păduri mixte, de mesteacăn sau de conifere. În timpul iernii, aceste păsări zboară uneori în orașe. Se hrănesc cu fructe și fructe de cocos.

Rare Manakin Bockermanna

Ornitologii au aflat despre această pasăre spectaculoasă neobișnuită cu pene roșii pe cap numai în 1996. A fost descoperită întâmplător pe Ararip Highland, în statul brazilian Ceará. Habitatul manakin Bockermanna este de aproximativ 1 km 2. Această pasăre arată foarte impresionantă. Penajul său este alb de zăpadă. Numai pe coadă și pe marginea aripilor sunt pene negre. Pe capul acestui manakin rar, nu este vizibil un cap, la fel ca mulți alți membri ai familiei de păsări, ci un trunchi roșu aprins, de formă neobișnuită, asemănătoare unei căști militare. Manakin Bockerman locuiește în principal în apropierea oceanului, în pădurile de coastă.

Papagalii de Blackhead

Numele exacte ale păsărilor cu capul roșu, descrise mai sus, sunt cunoscute în special de ornitologi și de fani ai familiei de păsări. Toți oamenii au auzit probabil despre papagali. Aceste păsări, cu excepția păunilor, se deosebesc prin natura lor în culoarea cea mai strălucitoare. Desigur, în acest grup există, de asemenea, specii cu pene roșii și spectaculoase. O astfel de adăugare la culoare sunt, de exemplu, papagalii de colier. Într-un alt mod, ele sunt, de asemenea, numite sleazholovym.

Papagalul Ozherelovy nu este prea mare. Lungimea totală a unei astfel de păsări este de 33-35 cm cu coada. Doar bărbații din această specie au un cap roșu. Corpul acestui papagal este galben colorat, iar aripile sale sunt verzi. Există mai multe urme negre în coadă. Un bărbat poate fi, de asemenea, distins printr-un colier închis și subțire în jurul gâtului. În natură, aceste păsări sunt comune în India, Pakistan, Sri Lanka. În Europa și Rusia, acestea sunt adesea ținute acasă - în celule.

Și există un spot roșu pe cap și unul dintre cele mai populare printre iubitorii de pasari domestice papagal - Corella. Aceste pene roșii de căprioară cresc în zona obrazului. Dimensiunea parrotului Corella este mică - aproximativ 30 cm cu coada. Culoarea caroseriei acestei păsări este de obicei albă de zăpadă. Numai în apropierea obrajilor roșii din jurul ciocului cresc pene galbui. Are această culoare și o cremă lungă de cockatiel. Masculii acestei specii sunt uneori de culoare gri deschis sau de măsline. Există și alte culori ale Corella în natură. Dar obrazul acestui papagal este aproape întotdeauna roșu.

În sălbăticie, colellae trăiesc în principal în păduri tropicale de coastă. De asemenea, ele pot fi adesea observate în pădurile de eucalipt sau chiar în savane.

Păsări de păsări

Aceste păsări, de asemenea, arata foarte impresionant. Unii iubitori îi consideră reprezentanți ai familiei papagalilor. Cu toate acestea, această opinie este eronată. Amadinii aparțin genului de țesători de filare. Petele roșii ale acestor păsări mici sunt situate pe cap nu pe coroană, ci în zona obrazului. Se cântărește hamsii de aproximativ 80-110 grame. Spatele este pătat în gri-alb-negru. Partea inferioară a corpului este vopsită în alb. În plus față de obraji, picioarele au o culoare roșie, ciocuri, cioc și părți sub aripi. Femelele și masculii în exterior sunt aproape la fel.

În sălbăticie, fauna sălbatică este comună în Africa, Asia și Australia. Ei trăiesc în principal în păduri dense la marginea pădurilor. Fericirea trăiește în turme mari. În Europa și în Rusia se află în celule.

Cardinalul american

Capul acestei păsări are aproape aceeași structură ca cea a lui Manakin Bockermann. Grosimea ei mică, groasă, se deosebește de forma cămășii sale și se deosebește de o culoare roșie aprinsă. Cu toate acestea, devine din ce în ce mai strâns și mai înalt, ceea ce conferă capului păsării o formă puțin comică. Culoarea corpului acestor păsări poate fi diferită. În sălbăticie puteți vedea cartoane gri, galbui, de măsline. Dar de multe ori în păduri există reprezentanți ai familiei cu o culoare complet roșie.

Aceste păsări trăiesc în multe părți ale lumii. Dar cea mai comună varietate este Cardinalul roșu american. Habitatul acestei păsări se află în partea estică a Statelor Unite. În această țară, cardinalul roșu este iubit și considerat simbolul Anului Nou. Adesea, locuitorii din Statele Unite conțin aceste păsări în cuști. În natură însă, o pasăre cu un trunchi roșu pe cap preferă să trăiască în păduri dense de diferite tipuri. De asemenea, o puteți întâlni adesea în grădini și parcuri.

Cântărirea cardinalului este un pic cam ca trilogiile lui. Și femelele au vocea aproape la fel de bine ca și bărbații. Cartinii roșii se hrănesc în principal pe fructe și semințe de plante. Uneori mănâncă lăcuste sau cicadas.

Vecinii noștri cu pene

Există multe motive pentru care păsările aleg cartierul cu noi și sunt evidente. Principalele dintre ele sunt legate în mod inextricabil de căutarea hranei și a adăpostului. Ține minte înghițirile. Își construiesc cuiburile sub acoperișurile caselor. Dacă vorbim despre cioară, porumbei și vrăbii, aceste păsări fac parte integrantă din atmosfera oricărui oraș.

A fi aproape de o persoană crește foarte mult șansele păsărilor să supraviețuiască în zilele foame și reci. Dar există păsări forestiere care sunt confortabile departe de beneficiile civilizației umane. Iar despre aceștia și despre ceilalți, spunem acum. Veți afla ce caracteristici disting păsările una de alta și nu mai confundați păsările, similare în aparență.

Sânii și păsările similare cu ele

Vom recunoaște micul picior prin culoarea caracteristică gălbuie a pieptului, penajul verde închis al aripilor și al coada. Face parte din grupul de parcari. Dimensiunea unui individ este de aproximativ 14 cm, iar greutatea sa este de 20 g. Are aproximativ 30 de subspecii. În funcție de locul de reședință, conduce atât stilul de viață sedentar, cât și cel de migrație.

Titul de pe planetă se găsește aproape peste tot. Locuiește în regiunile Eurasia, Africa de Nord și Indonezia. Locuitorii din țările reci sunt predispuși să facă zboruri până la marginile calde în perioada de înghețuri severe din țara lor.

Păsările cu pui de culoare galbenă nu sunt doar țâțe. În rândul păsărilor, asemănătoare cu acestea, se disting chizha, fulgi de ovăz, wagtail de munte, azuri, finch galben.

Ciocul și coada ca o chestiune de mândrie

O persoană este înconjurată de grupuri de păsări care nu pot fi trecute cu vederea. Și motivul pentru ciocurile uluitoare și cozile, care au astfel de păsări. Ciocul este necesar ca ei să prăjească insecte mici sub coaja de copaci și în pământ. Coada se orientează în spațiu și servește drept direcție.

Avantajele "cu coadă" sunt posedate de o coadă galbenă cu coadă lungă. Fiind una dintre cele mai mici păsări, ele poartă o coadă disproporționat de lungă în raport cu vițelul lor.

Ciocul grațios subțire și lung este o trăsătură distinctivă a unor astfel de păsări, cum ar fi pika, peremeshka și stenolaz cu aripi roșii. Mai familiarizați cu ochii noștri indivizi, pe care natura le-a acordat cu un cioc lung - rooks, starlings, nuthatches, precum și coline.

Familiar și aproape

Există păsări în Rusia, la care ne-am obișnuit mult timp. Își construiesc cuiburile și dobândesc descendenți, atât în ​​oraș, cât și în mediul rural. Unii dintre reprezentanții regatului de păsări învață datorită penei strălucitoare a capului și culorii ciocului.

Pe teritoriul țării noastre trăiesc persoane cu un cioc luminos galben. Acestea sunt păsări negre și vânturi alpine. Păstarul se deplasează treptat din pădure în grădini, unde distruge masiv munca locuitorilor de vară. Jackdawul aparține corbilor, deși este inferior dimensiunii majorității rudelor sale. Aceasta este o pasăre sociabilă care locuiește în apropiere cu o persoană. Sursele sale de hrană sunt pomi fructiferi, prin urmare, parcuri, grădini și terenuri agricole.

Bright și spectaculos

Există păsări pe care le învățăm, abia văzând. Cartea lor de vizită este creasta originală. Linnet, dansul de cocoș, ceara de cocoș, cocoșul de aur (în unele specii tropicale) dă propriul lor penaj, asemănător cu un capac. De regulă, este vopsită în culori strălucitoare contrastante. Roșu, galben, nuanțe alb-negru de penaj predomină. În mediul natural, astfel de indivizi se stabilesc în păduri, în zone întinse unde prezența umană este minimizată.

Există multe păsări spectaculoase crescute în regiunea noastră și ele trăiesc peste tot. Datorită caracteristicilor climatice ale regiunii, unele dintre acestea sunt migratoare.

Remarcabil pasăre kles-elovik. Această pasăre, în afară de penajul luminos, diferă într-o formă neobișnuită de cioc. Capetele sunt îndoite atât de mult încât, trecând peste ele, formează litera "x".

Chest înainte

Unele păsări care trăiesc în latitudinile noastre mari, cu sânii colorați, provoacă o creștere a interesului uman.

Cel mai faimos reprezentant al acestor păsări este bullfinch. Alte nume ale lui sunt robin, repolov sau încărcător.

În Rusia, el a fost întotdeauna tratat cu respect. Îl asociem cu o iarnă înzăpezită. Despre această pasăre cu un sânge roșu cântă cântece, compune poezii și povești pentru copii.

Warblers aparțin familiei finchilor. Bullfinch trăiesc în Europa, Asia, Siberia, Kamchatka și Japonia pe teritoriul zonelor forestiere. Culoarea ei pe coadă, cap și aripi este de culoare albastru închis și gri, cu un luciu metalic. Culoarea roz și roșie contrafăcută a sânului face ca șurubul să fie un reprezentant foarte eficient al clasei cu pene. Păsările mănâncă insecte și moluște mici. Se reproduce de două ori pe an. Un ambreiaj are cinci până la șapte ouă, dintre care un pui de pui apare după câteva săptămâni.

Alte păsări cu penaj luminos de sân:

  • unele specii de dungi: shama alb-gât, shama albă,
  • maimuțe de diferite feluri: smaraldul, strălucirea strălucitoare a lui Hildebrant,
  • varakusha,
  • redstart,
  • Negru-Stamping,
  • luncă și negru,
  • Slava gloriei.

Unele păsări se pot lăuda cu un sâmbătă la fața locului: ciupercă de nuci, puiet.

Интересно, что отличие горихвостки от воробья, главным образом, заключается в ярко-оранжевом окрасе грудки и большем размере.

Птицы цвета солнца

Некоторых птиц природа одарила особенно щедро. Их оперение переливается всеми солнечными цветами и оттенками.

Среди таких счастливчиков иволга, но она не полностью желтая. Монохромное черное оперение крыльев контрастирует на фоне насыщенного желтого. Пение иволги – излюбленная тема поэтов и музыкантов.

Канарейка или канареечный вьюрок тоже отличается солнечным окрасом. За это птичку очень любят и часто заводят в качестве певчего домашнего питомца. Родиной канареечного вьюрка считаются Канарские, Азорские острова и Мадейра. Pasărea a venit în lumea veche împreună cu conchistadorii spanioli, după care a devenit favoritul favorit al nobililor și regilor.

Avem păsări numite Canare pentru consonanța habitatului lor original (Canare).

Câmpie, dar încă specială

Omul este înconjurat nu numai de păsări spectaculoase. În viața de zi cu zi, vedem adesea indivizi ale căror penaj merge cu copaci, pământ și asfalt gri. Această caracteristică a aspectului lor nu este accidentală. Este cauzată de condițiile climatice, mediul de viață, alegerea locurilor de cuibărit, metodele de căutare a alimentelor și nevoia de camuflaj.

Culoarea cenușie a penei este caracteristică porumbeilor, vrabii de câmp, porumbei turtină. Contrast pe corpul lor prezinta dungi sinusurilor albe.

Pene brune care se găsesc adesea aici: vrăbii, afine, lăcustă și sânge.

Păsările sunt de culoare neagră: cocoși, cocoși, cocoși, bocanci cu un cioc roșu. Cîrligele sunt uneori confundate de rudele lor cele mai apropiate de mlaștini din Australia și de vrăjitori.

Accenturi strălucitoare

Există păsări, a căror apariție se caracterizează prin mărci speciale prin care sunt recunoscute. În special, vorbim despre titan azur. Gâtul și capul alb sunt încadrate de un penaj albastru, pe fondul nuanțelor galben-gri ale altor părți ale vițelului.

Aurul se distinge prin pene roșii în zona capului. Aripile sale cu pene galbene sunt prezentate în tabla neagră. Întregul corp al păsării în timp ce maro-bej.

Audierea, pescărușul și inca sunt indivizi cu labele, a căror piele este roșie. Mama Natură a răsplătit o rață cu această culoare, pictează-o cu un cioc de pasăre puternic.

Pigmentul roșu se găsește nu numai în culoarea pielii, a adaosurilor și a penei. Priviți mai îndeaproape porumbelul sau bufnița. Veți observa prezența unei nuanțe sângeroase în ochii lor.

Lumea alb-negru

O întâlnire frecventă în prima familie este un "clasic" alb-negru. Nu este considerat exotic și se găsește peste tot. Uneori penele negre sunt amestecate cu gri. Această culoare se datorează modului de viață al păsărilor, habitatului acestora și al altor factori. Printre cei mai străluciți reprezentanți ai acestei grupări de culori se numără pisiculul cu pene, cei patruzeci de oameni obișnuiți, luricul și, de asemenea, ceara albă.

Pășun gri-negru și negru cu dungi albe în zona aripii: șarpee gri, patruzeci de ani, pisicuță pietonală.

Pătrunjelul alb, în ​​ciuda numelui său, nu arată întotdeauna complet monocrom. Capul ei este adesea vopsit negru, uneori maro.

Lumea noastră vastă este plină de o varietate de păsări. Unele dintre ele sunt radical diferite, altele sunt similare. Dar, într-un fel sau altul, vizionarea acestora este un exercițiu foarte interesant și informativ.

Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-ți comentariile despre ceea ce citești și, de asemenea, împărtăși informații cu prietenii tăi în rețelele sociale.

Familii familiale

Cel mai mare reprezentant al ordinului, corbul, are o greutate de 1100-1600 g, cele mai mici parazite (rozătoarele) cântăresc 5-7 grame, iar unele pastile de nectar cântăresc 3-4 g. Păsările în formă de trecător sunt foarte diverse. Ciocurile lor sunt de diferite forme, adesea mai mult sau mai puțin drepte.

Bobina și degetele de lungime moderată, degetele 4, cu primul deget orientat spre spate. Ghearele sunt curbate, numai degetul din spate (primul) poate avea uneori o gheare lungă și mai mult sau mai puțin dreaptă. Aripile pot fi lungi și destul de ascuțite (ca cele de înghițire) sau scurte și plictisitoare. Numărul primar primar este 9-11, minor - 9. Uneori, volanele secundare interioare sunt alungite în mod semnificativ, ele formează un așa-numit pigtail, cum ar fi, de exemplu, în vagabonzi. Pene de direcție sunt de obicei 12, dar pot fi de la 6 la 16. Primul volant este subdezvoltat și poate fi detectat doar prin examinarea atentă a aripii.

Dimorfismul sexual este exprimat în mărime, voce, adesea în culoarea penajului, uneori în dezvoltarea de khokhlov de sex masculin și de decorare a penei. Creierii trecătorilor se dezvoltă foarte mult.

Pe baza structurii corzilor vocale, degetelor de la picioare și a altor trăsături ale structurii și modului de viață, păsările trecătoare sunt împărțite în patru subordonate: Eurylaimi cu o singură familie și 14 specii care trăiesc în Africa și Asia de Sud-Est, țipând sau tiran (Clamatores), cu 12 familii și aproape 1100 de specii care locuiesc în principal în America de Sud și tropicile din emisfera estică, jumătăți de cântăreți cu două familii și patru specii care locuiesc în Australia, Oscines, larg răspândite în întreaga lume, cel mai mare număr de specii (aproximativ 4.000) și de obicei combinate în 44-56 de familii.

În total, în detașare, conform conceptelor moderne, există 60-72 familii. Cea mai mare incertitudine în sistematica familiilor ordinului trecător se află în sub-detașarea cântăreților.

Vrăbii sunt răspândite în întreaga lume. Cele mai multe dintre ele se află în pădurile de latitudini calde și fierbinți, iar la nord, numărul de păsări cântece scade. Cele mai multe specii de paraziți sunt asociate cu vegetația copacilor și arbustilor.

Unii dintre ei, cum ar fi pikas, nuthatches, portocale de sânge, își petrec aproape toată viața pe copaci. Înghițiți-și petrec cea mai mare parte a vieții în aer. Există relativ puține specii de terenuri (lacrimi, cu excepția yule, wagtail, încălzitoare, și chekana). Foarte mulți paserini sunt sedentari, dar majoritatea speciilor care locuiesc în locurile cu o schimbare bruscă a condițiilor sezoniere de existență sunt migratoare.

Lebede și gâște

Lebedele sunt mari (45-160 cm lungime în zbor), păsări luminoase cu gât lung, alb la adulți și gri-brun la tineri.

Gâșii sunt mari (66-88 cm lungime în zbor), întunecați din spatele păsării, burta este ușoară sau cu pete negre. O coadă albă contrastantă și nadhvoste este întotdeauna vizibilă pe apă. Aripile aripilor măsurate, frecvența accidentelor este de jumătate mai mare decât cea a rațelor.

Lebedele tinere se disting printr-o culoare albastru-gri.

În cazul gâștelor adulte de culoare albă, spre deosebire de gâsca de fasole, pe burtă sunt pete negre. Belarienii albi au o burtă gri.

Rațe de râu

Diversele rațe care stau pe apă, diferă de forma de scufundări de siluetă. În rațele râului, coada care este înaltă deasupra apei este întotdeauna vizibilă, în timp ce în rafturile de scufundare coada nu iese în afară deasupra apei.

Este mai ușor să distingi femela pintail și sviyazi de forma capului.

Capul larg este diferit de toate celelalte rațe de către un cioc larg masiv.

Păsări duble de cuib

Dintre toate păsările, este foarte ușor să atrageți păsările duble în grădină. Acest grup de cuiburi de pene în cavități, scobite de ciocănitori sau formate ca urmare a putrezării lemnului, își construiesc, de asemenea, cuiburile în spatele scoarței decojite de copaci uscați, în rădăcini răsucite, lemn.

Common Starling

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Polul comun are un penaj negru cu un luciu metalic strălucitor, coada și aripile sunt de culoare maronie. În toamnă se schimbă penajul starlingului, apar pe ea pata albă, iar la păsările tinere penajul pe gât este mai ușor. Seniorii acestui grup se stabilesc în apropierea satelor și satelor. Un starling obișnuit găsește mai des mâncare pe teren, uneori în copaci.

Cuiburile sunt organizate în goluri de copaci, cuiburi de cuibărit sau case de copaci. Ouăle sunt așezate în mijlocul primăverii (mai-aprilie). Zidarie - 5-7 oua de culoare albastra. Păsările se hrănesc cu diverse insecte, dintre care majoritatea sunt dăunători ai grădinilor și grădinilor de legume (lopeți de grădină, abdomene, șerpi, rădăcini de varză). Se estimează că stelistul, hrănindu-și puii, distruge până la 8 mii de gândaci și larvele lor.

Rozierul roz

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Capul, gâtul, coada și aripile unui stârp roz sunt negre cu un luciu metalic, restul fiind roz. La tineri, penajul este mai luminos. O pasăre adultă are o creastă pe cap. Aceasta este o pasăre migratoare care locuiește în sudul Rusiei. Cuiburile sunt organizate în golurile rocilor, în crestăturile stâncilor și în buștenii de lemn de foc. Ouul de stabilire are loc în mai-iunie, constă din 4-6 ouă de culoare albastră.

Rozierul roz distruge lăcustele și alți dăunători de insecte. Numai pentru micul dejun, tulpinile roz necesită până la 50-60 persoane de lăcuste, mănâncă până la 200 de insecte mari pe zi.

Grișca gri

Penajul acestei specie este gri, partea superioară a corpului, părțile laterale ale capului și ale abdomenului sunt albe, gâtul și gâtul sunt negre, baza ciocului este galben strălucitor. Penajul masculilor este mai strălucitor, la tineri penajul este roșiatic.

Steierul gri este o pasăre migratoare, se așeză în păduri și plantații mixte, se păstrează în turme. Ou de stabilire în mai-iunie constă din 4-8 ouă de culoare albastră. O imagine familiară din copilărie: un tractor care lucrează într-un câmp și un cățel de stalking pe o arătură proaspătă. Meniul cenușiilor gri constă în principal din larve de insecte și viermi.

Sparrow Brownie

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Vrabia de sex feminin și masculin are un penaj diferit. Masculul are un cap gri, gâtul și partea superioară a pieptului sunt negre, burta și dungile de pe umeri sunt albicioase, o bandă maro trecând din cioc în ochi. La păsările femele și tinere, penajul este maro-gri, în partea inferioară a corpului este mai ușor. Pe spate, pe spate, se întind pălăriile groase și întunecate.

Vrabia de dom locuiește aproape întreaga zonă forestieră a Rusiei. Se așeză în orașe și sate. Cuiburi în crăpăturile clădirilor, sub acoperișuri de case, case de păsări, în nopțile de pe versanții râurilor.

Masoneria are loc în aprilie - iulie, constă în 5-6 ouă de alb sau gri-albastru cu pete maronii de culoare.

Vrabii de casă își hrănesc puii cu insecte, acarieni, artropode, dieta păsărilor adulte este completată cu semințe de buruieni variate.

Vrabă de câmp

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Vrabia de câmp este mai mică decât vrabia casei. Penajul spatelui, aripile și coada de culoare brun-maroniu, pe spate este piedricas brun, pe cap este un "capac" de culoare maro-castan. Părțile sunt albe, pieptul și abdomenul sunt albicios, gâtul este negru și pe obraji este un spot negru. Femele și păsări tinere de aceeași culoare, dar ușor mai ușoare.

Vrabia de câmp trăiește pe întreg teritoriul Rusiei. În perioada de cuibărit, aderă la plantațiile de copaci, alteori preferă clădirile agricole și șantierele de bovine.

Cuiburile se așază în goluri, sub acoperișuri de case, în case de pasăre. Creșterea ouălor are loc în aprilie - iulie, constă în 4-8 albicios sau gri, cu ouă de culoare închisă.

Acesta hrănește păsări tinere cu bug-uri mici, păianjeni, hymenoptera și alte insecte. Ratiunea puieturilor primei pui este formata din larvele tesutului de rumegus, talpul de pin, larvele de la marginea ulmului. La structura nutrițională a puilor de la cea de-a doua pui se adaugă diferite gume, ajungând până la 80% din masa totală a furajelor.

Observațiile arată că vrăbii își hrănesc puii aproximativ o oră pentru o oră, adică o medie de 300 de ori pe zi. Timp de 15 zile, părinții sosesc la cuib de 4500 de ori.

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

La cocoș, partea superioară a capului și a gâtului este de culoare gri, restul este negru în penaj, cu un strălucire metalică pe spate și umeri. Jackdaws trăiesc în principal în partea europeană a Rusiei și în regiunile sudice ale Siberiei. Jackdaws sunt păstrate în pachete. Aceasta este o pasăre cunoscută pentru sate și sate. Jackdaws place să cuibărească sub acoperișurile clădirilor rezidențiale, în goluri, în hornuri, în năluci.

Amplasarea a 4-6 ouă de culoare albăstrui într-o specie maronizată face ca în perioada aprilie-iunie. Este o pasăre omnivoră, își hrănește puii cu diferite nevertebrate, larve de gândaci mari. Chiar și rozătoarele mici își pot deveni mâncarea. Jackdaws cum ar fi gandacii de frunze, gandacii de pamant, elefantii, gandacii intunecati, clickeri, abdomene. Restul hranei este alimentele vegetale: mazăre, ovăz, linte.

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Fruntea și obrajii din titru azuriu sunt albe, gâtul, banda de pe piept și în jurul obrajilor sunt negre, pieptul și abdomenul sunt galbene. Pe cap este un "cap" albastru, penajul albastru este, de asemenea, la aripile și coada, spatele este verde.

Locuiește în regiunile centrale și sudice ale Rusiei. Puiul albastru crește în grădini cu frunze. Este o pasăre sedentară și rătăcitoare. Cuiburile sunt aranjate în goluri de copaci. Ouăle din țesut azuriu sunt albe cu pete roșii-maronii, azurul le lasă în aprilie-mai. Aplicarea este formată din 5-10 ouă.

Mâncarea copacului azur este în principal compusă din insecte, mai puțin de vegetație. Puiul albastru își hrănește puii cu șuvițe și larve, păianjeni, omizi de fluturi, mici diptere și păianjeni. În număr mare, piciorul albastru distruge principalii dăunători ai grădinii și pădurii: viermii de mătase nepermanenți și centipedele.

Perioada de cântat este mijlocul lunii martie - mijlocul lunii iulie, rareori cântând în toamnă.

Capul cu cap alb

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Spatele, aripile și coada nodulului sunt gri-maroniu, vârful capului și fața sub cioc este maro. Se instalează în pădurile conifere și mixte. Cuiburi în goluri.

Ouăle albe cu pete roșu-maroniu se află în perioada aprilie-iunie. Zidaria contine 7-8 oua. Odată cu debutul timpului rece, în căutarea hranei, ajungem la grădinile acasă.

Această pasăre insectivoros distruge un număr mare de dăunători. Chitarele se hrănesc în principal cu bug-uri, omizi, puști de molii molii, cupe, molii. Când hrănești puii, galbenul zboară până la cuib de până la 20 de ori într-o oră.

Cântarea începe de la sfârșitul lunii ianuarie-începutul lunii februarie și se termină la sfârșitul primăverii.

Crested Tit (Grenadier)

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Acest tit a fost numit după o mare albicios, spike cu dungi negre transversale de un trunchi pe cap. Penajul spatelui, aripilor și coapsei este maro-gri, gâtul și dungile deasupra ochiului sunt negre. Corpul este alb, cu o nuanță maronie.

Păstorul crescut trăiește în pădurile de pini din partea europeană a Rusiei. În timpul iernii, el vizitează grădinile din parcelele sale personale, căutând mâncare pe ramurile inferioare ale copacilor. Titul crescat mănâncă insecte și păianjeni. Iubește șobolanii, gândacii de frunze, cocoșii, uneori folosesc semințe de plante pentru mâncare.

Sărmăturile crăpate cuibăresc în goluri cu găuri foarte înguste (nu mai mult de 30 mm în diametru). Astfel de goluri sunt de obicei foarte scăzute, aproape de pământ.

Cântarea începe în februarie-martie, mai des la sfârșitul iernii și vară.

Big tit

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Acesta este cel mai mare dintre toate tipurile de țâțe. Penajul capului, gâtului, dungilor pe pieptul galben, subțire negru. Aripile și coada sunt albăstrui, spatele este verde sau gri gălbui, obrajii și fața pe ceafă sunt albe.

Locuiește cea mai mare parte a Rusiei. Îi place să se stabilească în pădurile de pe malurile râurilor. Cuibul se potrivește în gol. Ouăle albe cu pete maro-roșii se găsesc în martie - iunie. Zidăria este formată din 9-13 ouă.

Alimente, la fel ca toate țâțele, găsesc în copaci și tufișuri. Preferă hrană pentru animale, iar iarna mănâncă alimente vegetale. Titul mare mănâncă pe zi cât mai multă mâncare pe măsură ce se cântărește.

Cântarea regulată începe la sfârșitul lunii februarie.

Common Redstart (Coot)

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Penajul bărbaților și al femelelor este oarecum diferit. La bărbat, partea superioară a capului, gâtului și spatelui sunt gri cenușii, fruntea este albă, părțile laterale ale capului, gâtul este negru, partea de jos a corpului și coada sunt roșii strălucitoare. Femelele au, de asemenea, o coadă roșcată, burta este de culoare ocru, iar restul penajului este gri-maroniu. La păsările tinere, un penaj maroniu cu spete și o coadă roșie.

Redresorul din partea europeană a Rusiei și din sudul Siberiei de Vest locuiește. Redescoperirea cuiburilor poate fi văzută în crăpăturile rocilor, iar roșu-ul se bucură să se așeze sub acoperișuri de locuințe și planuri. Ouăle roșii sunt alb sau albastru pal. Zidăria este formată din 4-6 ouă.

Pasărea își hrănește puilor și se hrănește cu insecte. Un coot are diferite căi de vânătoare, în căutarea hranei, poate alerga pe pământ, ca un vagabond, prinde insecte în aer, ca un vânător, colectează alimente pe ramuri de copaci și într-un tufiș, ca o pasăre sau o pasăre.

Pisicuță pizată

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

În partea superioară a capului și a gâtului, din spate, aripi, coadă neagră, bandă îngustă pe frunte, dungi de pe aripi, frunte și torsul inferior alb. Penajul la păsările tinere și femele gri-maro.

Обитает мухоловка-пеструшка в европейской части России и юге западной Сибири. Гнезда строит в дуплах. Яйца откладывает в мае-июне, яйца имеют светло-голубой цвет, кладка состоит из 5–7 яиц.

Питается мухоловка-пеструшка мухами, бабочками, долгоносиками, щелкунами, личинками щелкунов, хрущами, листоедами, древесными клопами и другими насекомыми.

Мухоловка серая

Аудиозапись: Adobe Flash Player (версия 9 или выше) требуется для воспроизведения этой аудиозаписи. Скачать последнюю версию здесь. К тому же, в Вашем браузере должен быть включен JavaScript.

În musculatura gri, partea superioară a corpului, coada, aripile sunt gri-maroniu, pe cap și în spate se află o frunză maro-longitudinală. Partea inferioară a corpului este albă, cu o patină maronie și cu picături pe burtă și pe piept.

Flotașul cenușiu locuiește întreaga parte europeană a Rusiei și a sudului Siberiei de Est. La baza ramurilor groase din spatele scoarței sau în goluri, cuiburile sunt potrivite și pentru acoperișuri. Pune 4-6 verzui cu pete ruginite de ouă în mai și iunie.

Fluturașul cenușiu captează insecte în zbor. În timpul zilei poate mânca până la 450 de muște. Aceasta este o pasăre extrem de neatins, uneori două cupluri pot trăi simultan în diferite colțuri ale aceluiași cuib. Un flycatcher gri este foarte ușor să atragă pe site.

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Capul și partea superioară a pieptului la o rochie neagră sunt negre; Spatele este gri cu o nuanță de măsline albastru, aripile și coada sunt gri-maro, burta și părțile laterale sunt albe, cu o nuanță de ocru. Aceasta este o pasăre mică.

Moskovka se așază în păduri de conifere și mixtă în toată Rusia. Păsările se înmulțesc adesea cu țâțe. Când nu cuibăresc, zboară în sate și sate, distrugând insecte dăunătoare în grădini și grădini. Cuibul colțului se așază în goluri.

Moskva mănâncă în principal insecte, dar în timpul iernii dieta sa este alimentată cu semințe de arbori, în principal conifere. Iubeste gandacii, omizi, pupa de Lepidoptera, paianjeni, viermi mici, ciobanii, molii de usturoi.

Începe cântând în februarie.

White Wagtail

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

În coadă, partea superioară a capului, coapsei, coapsei, partea superioară a pieptului și a coamei au un penaj negru, spatele este gri sau negru, fruntea, banda din cioc, prin ochi până la ureche, dungile de pe părțile coapsei și aripile și întregul fund al corpului sunt albe. La puii tineri, penajul este gri și fără pete negre.

Vagabonzii se stabilesc în luncile râurilor și al altor corpuri de apă. Aceasta este o pasăre cunoscută pentru grădinile de casă. Este tot timpul la sol, alergând singur, cel puțin - în perechi. Cuiburile sunt construite în goluri, sub acoperișuri de case, în nișe de stânci și în crăpături de stâncă.

Ouăle din căței sunt de culoare albă, cu pete gri, care le plasează în aprilie - iulie. Aplicarea este formată din 5-6 ouă.

Zona pe care cățelul își caută hrana este destul de mare, în căutarea hranei, pasărea zboară la 200-300 de metri de cuib.

Wagtailul alb mănâncă numai hrană pentru animale: insecte zburătoare, păianjeni, ciuperci, gândaci. Beneficiați foarte mult de cârnații din grădină, unde această pasăre rulează repede în jurul paturilor în căutarea prada. Wagtails nu-i plac iarba inalta, sunt atrasi mai mult de cai, trasee, supraaglomerate cu buruieni mezhi.

Cântau rar - doar la începutul perioadei de cuibărit.

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Partea superioară a corpului acestei păsări este gri-albastru, aripile și coada sunt maro-negru. De la cioc, prin ochi la ureche este o dungă neagră, pete albe pe coadă, gât alb, piept și abdomen alb, cu o nuanță roșiatică.

Nuthatch se instalează în pădurile din aproape toată Rusia. Nuthatch urcă copaci, uneori unește turme de păsări. De obicei conduce o viață nomadă. Cuiburile sunt construite în goluri, intrarea în cavitate este acoperită cu lut pentru a reduce dimensiunea.

Nuthatch plasează ouă în perioada aprilie-iunie. Aplicarea este formată din 6-8 ouă albe cu pată roșie-brună.

Produsele alimentare sunt alcătuite din insecte (gândaci, ploi, larve de molii, fluturi etc.) și semințe de arbori (alune, ghindă, semințe de arțar, semințe de arin, conifere).

Pe parcelele din curtea casei, nisipul poate trăi în casele de pasăre, înțepător, atârnat la o înălțime de 4-8 metri, preferă casele cuiburilor. Păstorul nu-și tolerează frații în zona de cuibărit, în timp ce nu acordă nici o atenție altor posesori de cuiburi dubli, de exemplu, poate trăi într-o colonie de păstori.

Năuca începe să cântă în mod regulat până la sfârșitul iernii, iar începutul înfometării se oprește.

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Bird cu un frumos fag în formă de fan. Penajul la coarda este roșcat de cărămidă, abdomenul este luminos, aripile sunt negre, cu dungi albe, coada și banda de pe ciucure sunt negre, baza coapsei este albă.

Hoopoe iubește spațiile deschise, trăiește în regiunile sudice ale Rusiei, poate fi găsit și în regiunea Moscovei. Costume cuiburi în goluri, grămezi de pietre, crăpături de roci, în stânci. Masoniera de la 3 la 9 se face in mai-iunie, ouale sunt gri. Găsește alimente pe pământ, se hrănește cu diverse nevertebrate.

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Kestrelul este un mic șoim. Are aripi largi și o coadă lungă. Partea superioară a portbagajului este roșcat-maroniu, cu dungi rotunde, partea inferioară a trunchiului este ocheroasă cu dungi longitudinale, capul este gri, cu o dungă întunecată la capătul coada. La păsările tinere, penajul este mai ușor, cu mișcări neclare.

Se stabilește pe întreg teritoriul Rusiei, cu excepția tundrei. Păsări comune în sate și sate. Cuiburi în goluri, în mansarde, cuiburi vechi de cârnați și cârje. Așezarea se face în aprilie-mai, constă în 4-6 ouă de culoare ocru cu pete roșu-maroniu.

Produsele Kestrel - mici rozătoare și insecte mari (lăcuste, lăcuste etc.).

În regiunile centrale ale Rusiei, kestrelul aranjarea cuiburilor în poduri este un eveniment comun.

Bufniță mică

Înregistrare audio: Adobe Flash Player (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) este necesară pentru a reda această înregistrare audio. Descărcați cea mai recentă versiune aici. În plus, JavaScript trebuie să fie activat în browserul dvs.

Penajul bufniței este monoton, cu pată ușoară de la culoarea brun deschis până la nisip roșu. Bufnița trăiește în regiunile sudice ale Rusiei, face cuiburi în năpâi, pe care de multe ori se prăvălește, făcându-le destul de profunde. De asemenea, îi place să se stabilească în clădirile abandonate din mansardă.

Ouăle stau în aprilie-mai. Zidaria contine 4-8 oua albe. Mâncarea owl - rozătoarele mici, poate, de asemenea, prinde ocazional păsări mici, îi iubește pe șopârle, insecte mari.

Bufna mică extermină în mod activ rozătoarele asemănătoare mouse-ului, prin urmare ar trebui să fie atrasă în orice mod posibil pe parcele personale.

În partea a treia, puteți să vă familiarizați cu materialul, spunând despre păsările cuibăritoare.

zoo-club-org