Păsări

Duck Ogar: descriere, fapte interesante

Pin
Send
Share
Send
Send


Ogarul de rață este o pasăre de apă, aparține familiei de rațe. În numeroase culturi de națiuni diferite, inclusiv în limba slavă, focul a fost considerat o pasăre sacră. În Altai, până în cel de-al doilea război mondial, această pasăre nu a fost recoltată. Doar amenințarea cu moartea de foame a forțat localnicii să vâneze această pasăre uimitor de frumoasă.

Ce arata o rață? Păsări mari, cântărind până la 1600 de grame, pe picioare înalte. În aparență, este mai mult ca o gâscă, mai ales în zbor. O persoană adultă în lungime poate ajunge la 70 cm, aripi - până la 145 cm. Ogari înot, scufundați, zburați și alerga perfect.

Râul ogar (fotografia sa este în text) se distinge printr-un frumos penaj roșu. La începutul sezonului, culoarea este mai închisă, aproape ciocolată, în timpul verii se arde și devine roșu aprins, cu o nuanță roșiatică. Această prăjitură de culoare aproape pe tot corpul păsării. Numai pe cap este mai usor. Zburați aripi, coada și negru de culoare negru, cu o nuanță verzui.

În plus, pe petele de acoperire de pe ambele părți ale aripii există pete albe vizibile. Pe pene de aripă secundară de-a lungul marginii frontale este vizibil un spot verde - "oglinda". Billul și picioarele sunt negre.

În sezonul de împerechere, pe partea superioară a gâtului apare o margine neagră. După molot, acest "guler" dispare. Femelele au pene aproape albe pe părțile laterale ale capului. În populația tânără există un penaj dimmer, ele mai amintesc de ogar de sex feminin care acoperă pene, mai degrabă de culoare gri decât alb.

Habitat habitat

Wild ogarul de rață are un halo destul de larg de habitat: Turcia, Africa de Nord-Vest, Grecia, Irak, Iran, Afganistan, Siria, Rusia, Mongolia, Ucraina, Bulgaria, Kazahstan, România, India, China.

În ciuda unei geografii atât de largi, în unele țări, datorită activităților umane, populația de păsări scade constant. Au existat cazuri în care ogarișul sălbatic sa așezat în oraș.

Un exemplu frapant este populația Moscovei. Se crede că a apărut în 1948 de la păsările care au zburat din grădina zoologică. În acest moment, păsările care trăiau în grădina zoologică din Moscova nu și-au tăiat aripile.

Păsările s-au înmulțit, trăiesc în principal în teritoriile din complexul Pokrovskoe-Streshnevo, parcul Timiryazevsky și parcul forestier Kuskovo. Ei nu zboară pentru iarnă, preferând să iasă în rezervoarele fără îngheț. Nu uitați de "patria lor mică" - grădina zoologică din Moscova, unde în timpul dificil al anului sunt hrăniți întotdeauna de angajații instituției.

Caracteristici speciale

Ogarul rață are o serie de caracteristici caracteristice numai acestei specii de păsări:

  • nu trăiesc în turme, preferând cuplurile (se adună în turme numai în timpul molirii sau iernării);
  • deși aparțin unor păsări de apă, nu au nevoie de rezervoare spațioase pentru o viață normală,
  • în timpul sezonului de împerechere, femeia își alege dragonul,
  • o pasăre egoistă, nu tolerează rivalii pe teritoriul său și nu conduce nici măcar propria sa specie dintr-un iaz ocupat.

Râul ogar (fotografia lui provoacă cu adevărat admirație) are o voce puternică, pe care o bucură cu plăcere. Cu toate acestea, strigătul ei este mai mult ca un măgar, iar la femele este mai tare și mai strâns.

Ogari, sau rață roșie, se hrănește pentru sine în seară sau noaptea. Pasărea fericită se odihnește. Ogar se hrănește atât cu alimentele vegetale, cât și cu cele animale. Viermii, bug-urile mici și alte insecte pot servi drept hrană pentru păsări. Duck Ogar poate ridica ocazional și carion.

Pe rezervoare, păsările filtrează apă în căutarea hranei. Pot mânca crustacee, pești mici și broaște. Dar totuși preferă să primească alimente pe uscat. Pasă în pajiști, scuturând verdele tânăr. În toamnă se coacă pe câmpurile de iarnă. O pasăre inteligentă preia pe șoselele rutiere vărsate în timpul transportului.

reproducere

După ce sa întors de la iernare în martie, când gheața nu sa coborât pe ape, ogarisii încep să caute un partener. Inițiativa arată femeia. Drake-ul poate sta doar pe un picior sau, capul în jos și târându-și aripile, să meargă în cercuri în jurul viitorului său "soț".

Ogar, sau rață roșie, selectați burrows de vulpi și alte animale în creștere pentru cuiburi. Poate aranja un cuib în crăpătura unei stânci sau într-un copac al unui copac. Clădirile abandonate vechi și pantele abrupte pe malurile rezervoarelor vor face. Apropo, rezervorul nu este principalul lucru în alegerea unui loc pentru cuib. Poate fi localizat la o distanță de 2-3 km de acesta.

Păsările sunt monogame, au creat cupluri de mulți ani. Unii chiar preferă același cuib de la an la an. După împerecherea și pregătirea cuibului (trebuie să fie căptușită cu un strat gros de puf alb), femeia plasează un ou în fiecare zi. Ouă de lapte sau smântână de culoare, cântărind 80 de grame. În total, există 8 - 12 ouă în ambreiaj, câteodată mai mult - până la 18 bucăți.

După ce rața va purta ultimul ou, ea stă pe ambreiaj. În timpul perioadei de incubație, bărbatul este foarte agresiv și nu permite nimănui să intre pe teritoriul său. Instinctul de protejare a cuiburilor este atât de puternic încât pasărea nu percepe întotdeauna în mod adecvat situația și nu poate ezita să pună pe un rival mai mare.

După 30 de zile, apar rață. Puii pufos pur alb, cu excepția partea de sus a capului - este negru și maro înapoi. Duck Ogar îi duce imediat în iaz. Copiii sunt înotați și scufundați. Părinții, în același fel, păzesc puii până la două luni și jumătate, până când stau pe aripă.

Animalele tinere ajung la maturitate sexuală până la doi ani. În această perioadă, rațele încep să creeze perechi.

Creșteri captive

Ogar sau rață roșie (singura diferență în nume), reproduce perfect în captivitate. Ei devin repede obișnuiți cu persoana și condițiile de detenție. Comportamentul agresiv în timpul incubării și protecția disperată a puilor îi obligă pe gazdele Ogari să le aloce o zonă separată împrejmuită.

Condiții normale de detenție, ca și pentru alte rase de rață:

  • în vara, un hambar cu așternut pentru noapte, mers pe jos cu apă (chiar și o baie va face),
  • în timpul iernii o cameră caldă cu așternut abundent și acces constant la un bol de apă.

Instinctul minunat de mângâiere și puterea naturală a copiilor permite 100% să salveze puii care au făcut ecloze.

Apa pentru pasari este necesara, poate fi un rezervor natural sau artificial. Pentru a obține rațe bine hranite cu greutatea de 3-4 kg și drakes de până la 6,5 ​​kg, pasărea ar trebui să fie hrănită din abundență. În dieta adăugați tărâțe, cereale, deșeuri din masă. Calitatea cărnii depinde de dietă, conținutul potrivit obținând o carne delicată, cu conținut scăzut de grăsimi. În plus față de carne, din rațe roșii puteți obține până la 120 de ouă și puf de înaltă calitate.

Păsări sunt, de asemenea, de interes din punct de vedere al așezării iazurilor artificiale de parc. Ea găsește rapid un loc unde să cuibărească și să se obișnuiască cu persoana respectivă.

Ogare carne în toamna, cu tranziția la alimentele vegetale este foarte gustos, fără nici o aromă.

Sunt vânate ca alte rațe. De obicei, de la scrama făcută lângă rezervor. Singurul lucru pe care vânătorii l-au experimentat atunci când vânează această pasăre: dacă este posibil, trageți o pereche deodată. În caz de moarte a unuia dintre călugări, al doilea va traversa locul decesului partenerului și va striga mizerabil. Spectacolul este neplăcut și inimaginabil. Păsările de curte sunt, de asemenea, recoltate în locurile de drenare și în timpul perioadei de migrare.

Informații generale privind originea și distribuția

Unde este rața Ogar? Patria sa este considerată deșertul Africii și expansiunea de stepă a Europei. Într-un număr mic, aceste păsări se găsesc în Asia Centrală și migrează constant în China, India și Taiwan.

În natură, pasărea roșie sălbatică este mai frecventă în zona deșerturilor și stepilor - de la Marea Neagră până la Transbaikalia (Sud-Est) și la nord de Lacul Baikal și de stepă de pădure. Râsul sălbatic nu se stabilește în teritoriile taigene și în zonele cu vegetație densă.

În Rusia, ele se găsesc aproape peste tot. Primele rațe au fost aduse la grădinile zoologice din Moscova în anii '20, când au început să se înmulțească rapid și să se răspândească în rezervoarele multor parcuri verzi ale orașului. Datorită aspectului luminos, rațele sunt, fără îndoială, înfrumusețarea lacurilor și iazurilor. Ele sunt perfect adaptate în mediul urban, se simt destul de confortabile și nu se tem de oameni.

Ogari este locuit de numeroase arii interioare diverse în întreaga țară.

habitat

Habitatul rață este destul de larg. Ca pasăre decorativă în condițiile gospodăriilor, scalpul este comun în întreaga lume. Și rațele sălbatice Ogari (vezi fotografia de mai jos) trăiesc în următoarele teritorii:

  • Provinciile central și sud-est ale Chinei,
  • Asia Centrală
  • Mongolia,
  • Turcia
  • coasta de nord a Mării Egee,
  • Afganistan,
  • Iran și Irak,
  • Continent african (nord-vest),
  • Marea Neagră (vest - România, Bulgaria),
  • regiunile Kazahstanului (la granița cu Rusia);
  • teritoriul Rusiei (excepția este zona nordică);
  • Ucraina (populația mică este listată în Cartea Roșie a statului).

Duck Ogar: fotografii, descriere

Ogar - păsări de apă (familie de rațe). Are o culoare neobișnuită: penajul portocaliu-maroniu, capul ușor, aripile albe au pene de zbor negre.

Picioarele, ciocul și penei de coadă de culoare neagră densă. Persoanele pe pene negre au un val frumos verde. De-a lungul marginilor ciocului sunt dinți mari și subțiri.

Râul ogar (fotografia prezentată mai sus) este una dintre cele mai recunoscute datorită penajului său roșu aprins. Cele mai apropiate rude care locuiesc în emisfera sudică (Noua Zeelandă și peganii australieni, ogarul cu capul gri și peganca comună eurasiană) se deosebesc prin culoarea penei pe capetele lor. În partea inferioară și superioară a aripii de pe suprafată, ogarișele au pete albe mari, deosebit de vizibile în păsările zburătoare.

Această rață mare, cu gâtul destul de lung, postura, ciocul și clapeta scurtă de aripi largi, seamănă cu o gâscă. Dimensiunile sale: lungimea - aproximativ 60 de centimetri, aripile - mai mult de 120 cm, greutatea - aproximativ 1,5 kilograme.

Astăzi, aceste păsări sunt ușor deținute de oameni la domiciliu datorită aspectului decorativ atrăgător.

Ca rațele obișnuite, necinstițiul nu știe cum să se bată în sensul convențional.

Această pasăre este tare pe tot parcursul anului. Vocalizarea ei caracteristică, comparabilă doar cu vocea gâscului canadian, seamănă, de departe, cu apropierea casei unui măgar. Cel mai frecvent sunet emis în zbor și la sol este "banda" sonoră sau "ang", uneori este întins în două silabe, deci sună "waak" sau "aac". După ce țipătul se termină, se aude adesea o bătaie de cap. Femelele și bărbații fac sunete distincte: vocea femeii este mai clară, mai intensă și mai profundă, iar sunetul "a" predomină în ea.

În general, natura rață este temperată și dificilă. De obicei, bărbații sunt apărători ai teritoriului lor, unde nu sunt permise alte păsări de apă. Ei chiar aranjează bătălii serioase - așa că elimină concurenții. Ei se adună doar în grupuri mici de mai multe cupluri, datorită intoleranței lor față de ceilalți.

Aceste rațe sunt bine adaptate la climatul rece. Ei ușor de iarnă peste rezervoarele de înghețare ale parcurilor.

Nesting și reproducere

Ogar (sau rață roșie) este o pasăre monogamă. Creează un cuplu de mulți ani, dar dacă unul dintre parteneri moare, poate aranja o nouă familie. De obicei, se formează perechi în zona de iarnă înainte de zborul de întoarcere și, uneori, la locul de cuibărit după sosire.

Partenerul este ales de către femeie, care atrage atenția asupra ei înșiși cu un strigăt puternic ascuțit și un fel de dans în jurul bărbatului selectat. Din rațe de iarnă se întorc în martie, după care perechea zboară înainte de împerechere.

Aproximativ o lună și jumătate înainte de a pune ouăle, se construiește un cuib, al cărui fund este căptușit cu alb. Femelele stau 8-12 oua, foarte rar, dar exista si gheare de 17 oua.

Ouăle se varsă în jur de 30 de zile, în funcție de condițiile meteorologice. Paznicul de cuib este un bărbat care atacă pe oricine încearcă să se apropie.

Puii mici de ogarey își pierd custodia părinților la 2 luni de la incubație. Imediat ce rațele părăseau cuibul, se duc la iaz însoțit de mamă și începu imediat să înoate. Se întorc în cuib pentru noapte. Ambii părinți se ocupă de copii în aceeași măsură.

Un fapt interesant este că atunci când apare o puiet în iaz, părinții devin și mai fermi. De obicei, femela este lângă pui, în timp ce bărbatul în acest moment creează o anumită graniță în jurul familiei sale, ceea ce nu permite nimănui să meargă. Iar cei care nu înțeleg, iar cel nepotrivit, el își bate aripile și se scufundă în apă, apucând aripa cu ciocul. La aproximativ a 55-a zi, tinerii încep să zboare și nu mai au nevoie de îngrijire.

Această specie de rață ajunge la maturitate sexuală numai în al doilea an de viață, iar cuiburile încep chiar acolo.

Caracteristici distinctive

Ogar sau rață roșie are următoarele caracteristici:

  1. Nu are tendința de a crea o turmă mare, îi place să trăiască în perechi sau în grupuri mici.
  2. Pentru o viață normală și plină nu necesită un corp mare de apă.
  3. Femeile din perioada iubirii aleg o pereche.
  4. Pasărea este un comportament destul de agresiv direct pe iazul însuși. Ducii îi alungă pe alte specii și chiar fac dispute.

Ogaris trăiesc de obicei în perechi

Rahii roșii preferă să aleagă o zonă specială, care este ideală pentru o ședere normală și completă:

  • Provinciile din China, care se află în centru sau în sud-est.
  • Parțial în Asia, toată Mongolia - aici găsiți o mare varietate de păsări.
  • Pe teritoriul Turciei fierbinți.
  • În Africa și mai ales în nordul continentului.
  • O mulțime de rațe roșii trăiesc în Etiopia.
  • Pe coasta de vest a Mării Negre puteți găsi și ogarey.
  • Pe teritoriul Rusiei, aceste păsări sunt situate în principal în regiunea Krasnodar.

Ogar - o pasăre comună

Ratiunea rațelor roșii

Ogar este capabil să găsească alimente nu numai în apă, ci și pe uscat. Păsările preferă astfel de alimente: semințe, lăstari verzi și tineri, diverse cereale. Cu toate acestea, focul nu se va depărta niciodată de diverse insecte, lăcuste sau fulgi.

În apă, Ogar găsește cu ușurință moluște, pești mici, broaște sau crustacee. La sfârșitul verii fierbinți, rața roșie găsește semințe în câmpul recoltat, semănate pentru perioada de iarnă.

Particularitatea păsării este că îi place să caute mâncare numai noaptea sau în adâncime, dar în timpul zilei rațele se odihnesc și dorm mai mult.

La sfârșitul verii, Ogar se hrănește cu semințe.

Duck Behavior în iazuri

Habitatul unei găuri de rață pe teritoriul orașului este iazurile și rezervoarele zonelor de parcuri. Odată ce se apropie perioada de primăvară, locuitorii acestor locuri se agită: strigă, zboară, iau un pui de somn pe pietre și nibblează pe iarba de germinare.

În această perioadă, împărțirea teritoriului se desfășoară intens: cuplurile îndepărtează vecinii, bărbații încearcă mai ales. Femela și masculul încep să devină supracurent devreme, când mai există gheață în iaz.

Reproducerea acasă

Creșterea rațelor nu este dificilă. La femele, instinctul de incubație este bine dezvoltat, astfel încât sunt capabili să reproducă în mod independent descendenții fără intervenția omului Singura dificultate tangibilă este că rața roaring este agresivă, deci atunci când este eliberată în apă pentru înot, nu ar trebui să existe alte păsări.

În rândul crescătorilor de carne de pasăre, această specie este denumită ornamentală și este cuprinsă în principal ca un ornament exotic.

Grija pentru ea nu este foarte complicată. Păsările devin repede obișnuiți cu oamenii, sunt foarte încrezători în gazda lor. Trebuie reamintit faptul că, datorită agresivității altor păsări, acestea ar trebui plasate într-o păsări separată.

Scampering începe de la 6 luni.

Pentru un astfel de animal de companie, îngrijirea nu este mai dificilă decât pentru orice alt tip de rață. Râul de pământ Ogar este nemaipomenit și, pentru confort, are nevoie doar de o vărsat, numai podeaua trebuie să fie caldă. Poate doar să adoarmă cu un strat gros de paie sau rumeguș. Sigur, ca și alte rațe, au nevoie de plimbări și înot.

Se hrănesc cu aceleași alimente ca și ratele domestice, numai în timpul iernii este recomandabil să se hrănească păsările cu legume fierte pentru a obține vitamine. Animalele tinere au o rată de supraviețuire ridicată. Rațele pot trăi până la 12 ani.

Duck Ogari este nemilos să se hrănească. Este capabilă să obțină alimente în iazuri și pe uscat. Bazele dietei - verdeață: iarbă, lăstari verzi, semințe și cereale. Alimentele din proteine ​​ocupă aproximativ 20% din cantitatea totală de hrană. Se mănâncă rațe și lăcuste mari, lăcuste, pești mici, broaște, moluște și crustacee. Cu toate acestea, în absența unor astfel de alimente vii, rațele sunt excelente cu vegetație. Se ridică pe câmpurile de la sfârșitul verii și semințele de recoltă de iarnă, iar boabele rămase după recoltare.

În timpul zilei, rațele se odihnesc de obicei în apă sau pe malurile rezervoarelor și se hrănesc în zori și seara. Deseori în timpul zilei puteți vedea următoarea imagine: rațele dorm pe picioare pe un picior (digeră mâncarea pe care o mănâncă).

Valoare în gospodărie

Valoarea comercială a acestei păsări este mică.

În afară de faptul că ogarul de rață se află în parcelele adiacente ca decor decorativ al iazului, acesta aduce și alte beneficii. Duck conduce în producția de ouă în comparație cu alte păsări domestice. Femela pentru anul poate stabili aproximativ 120 de ouă. И скорее всего, из всех этих яиц практически без потерь могут появиться на свет здоровые детеныши.

При желании птицу можно использовать и для получения мяса диетического.

Утки эти прекрасно набирают вес. Мясо их особенно ценно летом, когда они, выгуливаясь на разнообразных растительных кормах, растрачивают жир (мясо дикого огаря не очень вкусное, возможно, это связано с тем, что птица иногда питается падалью).

Interesant este penajul gros al rață. Și ea, ca și alte păsări, are pene calde și ușoare. Ele pot fi utilizate în producția de îmbrăcăminte și pături calde.

Descrierea și aspectul

Particularitatea acestei păsări, deosebind-o de ceilalți, este penajul de culori strălucitoare, corpul este portocaliu și maro. La începutul anului, pasărea este pictată în nuanțe mai întunecate, iar spre toamnă culoarea se estompează, devenind mai palidă și mai strălucitoare. Gâtul și capul sunt albe cu nuanțe de cupru. Coada și nadhvostiya devin verzi. Mandița cu mandibula de-a lungul marginilor are dinți rare, destul de subțiri mari. Aripile albe sunt decorate cu pene negre, cu aceeași culoare la cioc și picioare lungi, destul de puternice. Când pasărea se află în zbor, pe fundul aripilor sunt vizibile pete albicioase.

Proporțiile și dimensiunile rață Ogar

  • Greutate - de la 1 la 1,5 kg.
  • Lungimea - de la 60 la 68 cm.
  • Aripi - până la 145 cm.

În timpul perioadei de împerechere, în jurul gâtului bărbatului se formează un inel negru, care dispare în timpul molirii sezoniere și în schimbarea penei, în timp ce femela are pene ușoare pe cap din lateral, care dispar și în timpul perioadei de penaj.

Rasa este un mare alergător, un înotător excelent și un scafandru priceput. În plus, este capabil să se scufunde chiar și după ce a primit răni. Datorită aripilor largi și mari, acesta zboară superb. Adevărat, aerul dă impresia unei pasari grele.

habitate

  1. China, provincii situate în centru, precum și în sud-estul țării.
  2. Asia Centrală și Asia Centrală, Mongolia și Tuva se mândresc cu cea mai mare acumulare de ogari.
  3. În Turcia, pe teritoriile Iranului, republicii afgane, în Irak, există mulți reprezentanți ai acestei specii.
  4. În regiunile din nord-vestul Africii ale acestor păsări, există până la 2.500 de mii.
  5. În Etiopia fierbinte trăiesc aproximativ o jumătate de mie de rațe.
  6. În Europa, această specie locuiește în regiunile de vest ale Mării Negre (în Bulgaria și în unele în România) și trăiește în nordul Mării Egee.
  7. Rusia rață Ogar se stabilește de la sud de Kuban la Orientul Îndepărtat (Amur). Nu este vorba doar de regiunile nordice ale țării.
  8. În Ucraina, populația este foarte mică și este listată în Cartea Rosie locală.

Geografia habitatului este foarte largă, totuși, datorită activităților economice umane, populația este în continuă scădere. Există cazuri frecvente de relocare a păsărilor sălbatice în limitele orașului. De exemplu, rațele care trăiesc în capitală. Această populație a apărut la sfârșitul anilor '40 ai secolului XX, când mai multe păsări au ieșit din grădina zoologică din Moscova. Au crescut, au început să trăiască în mai multe cartiere din Moscova, muncitorii din grădinile zoologice le hrănesc în ani de recoltare slabi.

Creșterea privată

Este ușor să reproduci o pasăre și să o ții într-o fermă privată - nu este o problemă. Conținut în mare parte ca un aspect decorativ ca o decorare specială.

Ogar este foarte încrezător, obișnuința cu o persoană nu durează mult - mai ales dacă pasărea este prinsă și stabilită într-o gospodărie tânără. Prin conținut neobișnuit, rădăcină bine. Numai este necesar să se țină seama de caracterul său beligerant în epoca reproducerii - în acest moment el manifestă agresiune chiar și la păsările din specia proprie, prin urmare ar trebui să se identifice o arie largă în care nu vor exista persoane din afară. Pentru înot și scufundări, nu este în afara locului de a crea un rezervor special de caracter artificial. Sacrificarea în captivitate Oghari începe în a șaptea lună de viață.

Îngrijirea în captivitate

Este necesar să aveți grijă atât de acest animal, cât și de alți reprezentanți ai rațelor. Ogar este foarte nepretențios, are nevoie doar de o viață pentru viață. Singurul lucru - întotdeauna cu o podea încălzită. Pentru a face acest lucru, este acoperit cu paie sau rumeguș. Desigur, rațele au nevoie de plimbări zilnice, precum și de scăldat. În timpul iernii, hambarul și podeaua trebuie să se încălzească și mai mult și să pună un vas de apă unde apa ar trebui să fie întotdeauna.

Mâncarea obișnuită pentru rațe este potrivită pentru hrănire - tărâțe, cereale, deșeuri de la masa gazdei. Numai în timpul iernii este necesar să se adauge la dieta legume fierte bogate în vitamine.

Valoare economică

Ca pasăre comercială, contează puțin. Conținut nu numai ca decor, ci aduce și alte beneficii. Datorită producției de ouă, este capabil să transporte mai mult de o sută de ouă pe an. Datorită faptului că rață Ogar câștigă rapid greutate, ea este utilizată pentru a produce carne. Calitatea acestuia depinde de ceea ce a hrănit rața. Carnea este destul de dulce, cu conținut scăzut de grăsimi, potrivită pentru alimentația alimentară.

De asemenea, în gospodărie este utilizat pe scară largă o pată groasă de rață. Pene calde și fără greutate se duc la producția de pături și îmbrăcăminte de iarnă - de exemplu, jachetele în jos.

Fapte interesante

Cu aspectul și postura mândră, rața Ogar arată ca o gâscă mică.

Ogar are, de asemenea, o caracteristică care o deosebește de alte rațe - vocea. În înțelegerea obișnuită a acestui cuvânt, el nu știe cum să se bată, o voce ascuțită și străpunsă este mai degrabă asemănătoare cu un măgar care se învecinează. În timpul zborului, rațele strigă ceva de genul "o bandă ...", iar plânsul intră într-un trill. La femele, vocea este mai clară și mai strălucitoare decât la bărbați.

Rațele care locuiesc în centrul Rusiei tind să rămână pentru perioada de iarnă în locurile de reședință, fără a părăsi nicăieri. Ei au o bună adaptabilitate la climatul ascuțit de iarnă. Preferă să petreacă iarna în apele din parc.

Ca regulă, oamenii caută alimente în timpul întunecat al zilei, timp în care timpul de zi este dedicat odihnei, în picioare pe o laba și digerând mâncarea.

Păsările tinere pot trăi în captivitate în jur de 12-13 ani.

În toamnă, pasărea se hrănește preponderent cu alimente vegetale, iar carnea devine destul de gustoasă și nu conține alte arome. Și din moment ce vânătoarea este permisă, ei vânează ogari ca rațele altor specii. În apropierea rezervorului sunt făcute niște scrumiere, iar de acolo vânătorii urmăresc și trag prada. Particularitatea vânării rațelor acestei specii este că este necesar să tragem imediat o pereche și nu doar o pasăre. Pentru că, de îndată ce unul dintre ei moare, celălalt începe să se rotească deasupra locului unde partenerul a murit, strigând foarte trist și sfâșietor. Nu este o vedere foarte frumoasă.

Vizionați videoclipul: BAD WAITER - Kuledud3 Animated (August 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org