Animale

Giant Anteater: habitat, fapte interesante, fotografii

Puteți afla unde trăiește anteaterul prin citirea acestui articol. Trebuie remarcat imediat că există o mare varietate de animale din lume. De la anteaterii pitic, a căror greutate este mai mică de o jumătate de kilogram și lungimea corpului de numai 15 centimetri, la un anteater gigantic. Aceasta crește cu mai mult de un metru în lungime și cântărește aproximativ trei zeci de kilograme.

În mod tradițional, la fel ca la majoritatea mamiferelor, masculii sunt considerabil mai mari decât femelele. Trăsătura principală a acestora este botul lung și tubular, care se termină într-o mică bucată orală, foarte îngustă. În același timp, urechile sunt destul de mici, iar ochii sunt doar mici.

Coada diferiților anteateri este diferită. De exemplu, anteaterul pitic sau tamandois au o coadă goală, cu un reflex de prindere. De asemenea, anteaterii se disting printr-o limbă asemănătoare viermei. Este destul de lung, pentru ei este un fel de capcană de organe. Anteaterul îl udează cu saliva lipicioasă. Un anteater gigantic poate avea o astfel de limbă de până la 60 de centimetri în lungime. Potrivit acestui indicator, ei sunt liderii tuturor animalelor terestre de pe planetă.

Corpul acestui animal, de regulă, este acoperit cu păr gros. Parul este moale și scurt pentru persoanele mici, grosolane și lungi, pentru membrii mari ai acestei familii. Culoarea este cel mai contrastat. Poate fi gri sau maro auriu. Pentru majoritatea anteaterilor cu patru fețe, dungile întunecate sunt caracteristice sau un punct negru mare pe întreg corpul.

Doar la prima vedere, craniul lor pare fragil, în realitate, oasele sunt foarte puternice și groase. Anteaters sunt foarte similare cu armadillos și lenes. Principala diferență este că nu au dinți complet.

Spațiul de distribuție

Reprezentanții acestei familii au inundat simultan mai multe continente. În cazul în care staționează anteaterul, este mai mult cald și umed. Aceasta este adesea o zonă a pădurii tropicale. Acesta este modul de a răspunde la întrebarea unde locuiește anteaterul, în ce zonă naturală?

Puteți să vă întâlniți cu aceste animale uimitoare și drăguțe, din Mexic până în America Centrală. Și, de asemenea, în Brazilia, Bolivia și Paraguay. Unde trăiește anteaterul, în ce zonă veți afla din acest articol. Pentru a fi mai precis, sunt păduri tropicale, precum și savană ierburi.

Cel mai adesea, imaginind unde locuiește anteaterul, care sunt fotografiile din acest articol, cercetătorii menționează că acestea sunt păduri în tropice. Dar îl puteți întâlni adesea în spații deschise. De exemplu, pe malurile râurilor din savană.

Acum știi unde trăiește anteaterul, pe care continent. Animalele conduc un stil de viață terestru, deși, în principiu, se referă la un anteater gigantic. Stilul de viață Woody în anteaterii pitic. Dar unul dintre cele mai comune tipuri de anteateri cu patru degete conduce o viață combinată - atât în ​​copaci cât și la sol.

Perioada activității lor cade pe întuneric. Începe după ce crepuscul coboară pe pământ și continuă pe tot parcursul nopții. Dieta din anteater nu poate fi numită foarte diversă. În mare parte, acestea sunt termite sau furnici. Eroii articolului își distrug clădirile cu labele lor frontale puternice. După aceea, începeți să colectați insecte cu o limbă lungă și lipicioasă.

Ocazional mănâncă larve sau albine de gândac. Anteaters, care sunt ținute în grădina zoologică, permite un meniu mai variat. De exemplu, mâncați fructe. Amintiți-vă că nu au dinți, astfel că una din secțiunile stomacului este echipată cu mușchi puternici pentru a șterge toate alimentele care intră în organism. O structură similară a organelor interne se observă la păsări. Deci reușesc să mănânce mâncare. Acest proces este întărit de mici pietricele sau nisip, pe care anteaterii le înghită adesea din întâmplare.

Organe de senzație

Anteaterii au un miros minunat. În același timp, vederea și auzul sunt foarte slabe. Sunt protejați de prădători de gheare puternice. În același timp, conduc în mod predominant o singură viață În pereche se pot întâlni numai femele cu viței. Anteaters rasă o dată pe an. O femeie dă naștere unui copil care trăiește pe spate pe toată perioada copilăriei.

Este interesant faptul că anteaterii de pe Pământ au apărut cu mult timp în urmă. Reziduurile lor fosile se găsesc cel mai adesea în America de Sud. În jurul perioadei Miocenei timpurii, care a început cu 23 de milioane de ani în urmă. Majoritatea oamenilor de știință sunt convinși că anteaterii sunt chiar mai în vârstă. Adevărat, numărul lor a scăzut recent semnificativ. Dar ele nu sunt incluse în aproape toate cărțile roșii.

Cu patru picioare

Pentru a ne cunoaște mai bine cu aceste animale, ne vom concentra pe unul dintre cei mai comuni reprezentanți - anteaterul cu patru picioare. Acesta este un animal amuzant și foarte atractiv.

Corpul acestui anteater este de lungime între 55 și 90 de centimetri. Și asta nu numără coada, care are o lungime de până la jumătate de metru. Greutatea corporală totală a persoanelor atinge cinci kilograme.

Această specie de anteater se numește și tamandua mexicană, de la numele ei devine clar unde locuiește anteaterul. El are un bot curbat și alungit, gura lui este destul de mică în diametru. Este suficient doar pentru trecerea limbii, a cărei lungime cu acești parametri ai corpului este cu adevărat impresionantă. Limba tamandua aproximativ 40 de centimetri.

La fel ca toți anteaterii cu patru degete, tamandua are o coadă tenace, unii reprezentanți o au complet goală, alții au doar fundul gol. El însuși are o formă neregulată, acoperită cu urme de mărimi diferite. Ochii lui Tamandua sunt foarte slabi, ei văd extrem de rău. În același timp, urechile mari, care aproape întotdeauna stau în picioare, arată că acest organ joacă un rol important în viața lor. Ei primesc cea mai mare parte a informațiilor despre lume prin auz. Pe labele din față, pot vedea patru degete de la picioare cu gheare pe fiecare, iar pe labele din spate cinci gheare.

Blana acestui anteater este groasă și rigidă, adesea foarte înțepată. Pentru a proteja împotriva prădătorilor și a altor rău-wishers, Tamandu mexican poate emite un miros puternic neplăcut cu glandele lor anal. Acest lucru se întâmplă când simt un pericol iminent. Pentru această caracteristică, ei erau chiar numiți stinkers de pădure.

Unde locuiește Tamandois Anteater?

În mod specific, acest anteater trăiește în pădurile continentului sud-american. Se poate găsi din Trinidad în Venezuela. Locuiește în nordul Argentinei, Uruguay, în sudul Braziliei. Mai precis, tamandua mexicană se găsește în America Centrală. Ele pot fi găsite și fotografiate chiar și în sud-estul Mexicului. Zona naturală locuită de anteaters este tropicalele și savanele.

Cel mai adesea ele aleg marginile pădurilor și la o înălțime destul de mică - până la două mii de metri deasupra nivelului mării. Îi place să locuiască lângă iazuri mici, precum și lângă copaci - epifite și liane.

Modul de viață

La fel ca restul anteaterilor, cei cu patru degete rămân treji noaptea. În timpul zilei sunt în goluri sau găuri. Dar tamandua mexicană poate fi găsită zi și noapte. Ei sunt capabili să rămână treji timp de până la opt ore pe zi.

Adesea mănâncă fără să coboare din copaci. Mergând pe teren puțin, încet și ciudat. În acest caz, ele sunt foarte diferite de anteaterii giganți, care sunt capabili să dezvolte o viteză foarte mare.

Un mod interesant de a le muta. Pentru a nu vă răni picioarele sensibile la mers, se deplasează pe marginea exterioară a picioarelor. Și labele din față sunt folosite pentru auto-apărare. Dacă a căzut în fața inamicului pentru a lupta pe un copac, ei au strâns ferm ramura cu ambele labe. Când sunt la pământ, se sprijină pe un fel de sprijin. De exemplu, la un trunchi de copac sau o stâncă. Ei au, de asemenea, o tactică foarte amuzantă de apărare - să cadă pe spate și să lupte cu toate cele patru picioare. Principalii lor detractori sunt șerpi mari, vulturi și jaguari.

Cât timp trăiesc anteaterii?

Oamenii de știință au reușit să fixeze durata maximă de viață a anteaterilor de nouă ani și jumătate. Femelele devin indivizi sexuali până la sfârșitul primului an de viață. Sarcina durează de la patru luni și jumătate până la cinci luni. Singurul bebeluș se naște în primăvară.

Anteaterii se hrănesc cu termite și furnici. Le găsesc prin miros. În același timp, speciile care emit substanțe chimice caustice și periculoase sunt determinate în avans și nu sunt consumate. Îi plac albinele și mierea. În captivitate, ei chiar sunt de acord cu privire la carne.

Giant anteater: poze, descriere

Așa cum am menționat mai devreme, apariția reprezentantului faunei este foarte neobișnuită. Anteaterul gigantic este cel mai mare pradator al Americii de Sud. Lungimea corpului ajunge la 1,30 m cu o greutate de 40 kg. Se adaugă lungimea unei cozi de puf lung. Membrele nu permit prădătorului să se miște repede, dar sunt înarmați cu gheare puternice (1-7 cm).

Dimensiunea capului este mică, dar botul este extrem de alungit (25-30% din lungimea corpului) și îngust. Fiara aproape că nu poate deschide gura datorită faptului că fălcile au crescut împreună. La capătul conductei botului sunt nări și o gură mică. Anteaterul nu are dinți. Limba de 55-60 cm lungime are cea mai puternică musculatură.

Parul frumos, cu trei ochiuri, este gros, dur și extrem de elastic. Botul este practic fără păr, spre corp devine mai lung, transformându-se într-o coală voluminică situată de-a lungul creastei. Există aceleași buzunare luxuriante pe picioare.

Coada este mândria anteaterului! Este acoperit cu păr lung (60 cm). Această frumusețe atârnă până la pământ. Cu o astfel de coada, un animal se poate ascunde ușor ca o pătură caldă.Cel mai adesea, culoarea părului anteater gigant este de argint, cu o nuanță gri, uneori se găsește și culoarea cacao. Prin întregul corp în diagonală, de la piept până la sacrum, există o bandă neagră largă. Partea inferioară a cozii, a sub-părului și a capului are o culoare maro-negru.

Ce mănâncă anteater?

Anteaterul gigantic se hrănește în principal pe furnici, este imediat clar din numele animalului. Meniul unui prădător uimitor include omizi, termite, millipede, larve, larve de insecte. Dacă alimentele preferate nu pot fi obținute, animalul va mânca fructe de pădure cu plăcere.

Este foarte amuzant să vă uitați că mâncatul mănâncă la mormântul furnici. Mai întâi, cu ghearele, face o gaură în casa insectelor. Apoi ea aluneca o limbă subțire, lipicioasă și lungă în ea. Fiara le pătrunde în toate colțurile unui mândru, unde sute de insecte se lipesc de limbă.Interesant, în captivitate, aceste animale se adaptează ușor la mai multe alimente. Ei mănâncă cu fructe de apetit, carne, ouă fierte și chiar lapte. Numai înainte de hrănire, alimentele trebuie să fie tocate, iar carnea trebuie să fie măcinată, deoarece bucătarul are o gură foarte mică. Piesele mari, el doar nu împinge în ea.

Zona de împerechere

Precursorul gigantic se referă la fiarele care se rătăcesc unul câte unul. Cuplurile, bineînțeles, se întâlnesc, dar nu bărbatul cu femeia, ci mama, care își cultivă puiul. Numai atunci când vine sezonul de împerechere, ceea ce se întâmplă anual în primăvara și toamna, se întâlnesc anteaterii pentru a concepe descendenți.

După ce și-a îndeplinit datoria, fertilizând o femeie, bărbatul se mândrește cu mândrie și se întoarce în viața sa singuratică a unui rătăcitor etern. Femela va trebui să suporte cubul timp de aproximativ șase luni și apoi să aibă grijă de el.

Grijă de descendenți

Anteaterii se reproduc foarte lent, deoarece într-o singură așternută există doar un mic cub. Este născut acoperit cu păr, greutatea unui nou-născut este de aproximativ 1,4-1,8 kg. Instinctul matern al femeii este extrem de puternic: își dedică toată viața posterității. Nu are timp să ridice un pui, femeia se îngrijește deja de alta.

Când se naște anteaterul copilului, aproape imediat se așează pe spatele mamei. Din acest moment, puiul călătorește cu ea în acest fel. Când te uiți la această mică familie, nici măcar nu observi imediat că un pui sa așezat pe spatele femelei, așa că blana lui se îmbină cu blana mamei.La vârsta de o lună, un mic prădător blănos se poate mișca independent. Pe spatele mamei sale, el nu se mai rostogolește, ci se îndreaptă în spatele ei în mod literal pe tocuri. Aceasta continuă până când tatăl anteater este de doi ani. Numai la această vârstă, animalul devine independent și poate face fără grija mamei.

Giant Anteater: Fapte interesante

Specialiștii care studiază lumea anteaterilor au învățat multe lucruri interesante despre aceste animale:

• Limbajul Predator funcționează cu rapiditate unică. Timp de un minut, anteaterul uriaș ejectează și o retrage de aproximativ 150-160 de ori.
• Lungimea limbii este de aproximativ 60 cm, care nu are analogii între locuitorii terestre.
• În timpul zilei, anteaterul poate mânca aproximativ 30.000 de insecte.
• Mușchii care controlează limba sunt atașați de stern.
• Dinții anteaterului sunt în stomac, care este extrem de muscular. Pe pereții săi se află un trotuar solid cerat.
• Insectele intră în stomacul unui animal în viață, iar spini keratinosi în cer și încrețite pe obraji îi împiedică să se întoarcă.

Anteater și om

Locuitorii din America de Sud au vânat, în orice moment, anteateri gigant pentru carne. Dar numărul acestor animale a scăzut inexorabil nu numai din acest motiv. Faptul este că acestea depind de sursele specifice de hrană obișnuită. Habitatele naturale au fost distruse, iar ca urmare a unei astfel de activități umane, speciile acestor prădători uimitoare au fost pe punctul de a dispărea.Întâlnirea cu anteaterul gigant în sălbăticie devine din ce în ce mai dificilă. Este trist faptul că numărul lor în grădinile zoologice este, de asemenea, nesemnificativ, în ciuda faptului că în captivitate acești prădători sunt perfect aclimatizați. Numai prin crearea condițiilor favorabile pentru supraviețuirea anteaterilor, oamenii vor putea să ajute astfel de creaturi neobișnuite ale naturii să-și restabilească din nou numărul și nu vor fi amenințate cu dispariția.

Anteater - descriere, structură. Cum arata un anteater?

Dimensiunile anteaterilor variază în funcție de specie, astfel încât cel mai mare anteater gigantic ajunge la două metri înălțime și ceea ce este interesant este că jumătate din dimensiunea sa cade pe coadă. Greutatea sa este de aproximativ 30-35 kg.

Cel mai mic anteater pitic are lungimea de numai 16-20 cm și cântărește nu mai mult de 400 de grame.

Capul anteaterului este mic, dar puternic alungit, iar lungimea acestuia poate fi de 30% din lungimea corpului. Fălcile de anteater au fost aproape combinate, astfel încât este imposibil pentru el să-și deschidă gura larg, cu toate acestea, nu are nevoie să facă nici asta. Ca și dinții. Da, anteaterii nu au nici un dinte de la cuvânt, dar lipsa de dinți este mai mult decât compensată de limba lungă și musculară a anteaterului, care se întinde de-a lungul întregii lungimi a botului și este o mândrie reală a acestui animal. Lungimea limbii gigantice a anteaterului ajunge la 60 cm, este cea mai lungă limbă dintre toate creaturile vii care trăiesc pe Pământ.

Ochii și urechile anteaterilor nu sunt mari, dar labele sunt puternice, musculare, iar în afară de acestea sunt înarmate cu gheare lungi și curbe. Aceste gheare sunt singurele detalii ale aspectului lor care le amintește de relația lor cu leneșele și armadilurile. Anteaters are, de asemenea, un farmec bine dezvoltat și poate mirosi pradă potențială prin miros.

De asemenea, anteaterii sunt proprietari de cozi destul de lungi și, mai mult, musculare, care au aplicații utile - cu ajutorul lor, anteaterii se pot mișca prin copaci.

Parul anteaterului gigant este lung, mai ales pe coadă, ceea ce face să pară o mătură. Alte specii de anteateri, dimpotrivă, au lână scurtă și dură.

Unde trăiește anteaterul

Ca și alți dintre rudele lor cu jumătate de dinți, anteaterii trăiesc exclusiv în America Centrală și de Sud, în special mulți dintre ei trăiesc în Paraguay, Uruguay, Argentina și Brazilia. Limita nordică a habitatului lor este în Mexic. Anteaterii sunt animale care iubesc căldura și trăiesc, respectiv, exclusiv în locuri cu un climat cald. Îi place să se stabilească în păduri (toți anteaterii, cu excepția gigantului, urcând cu ușurință copaci) și câmpiile ierboase, unde trăiesc multe insecte - hrana lor potențială.

Dușmani ai anteaterilor

Cu toate acestea, anteaterii înșiși, la rândul lor, pot deveni, de asemenea, pradă altor prădători periculoși, în special jaguari, panthers și boa mari. Adevărat, pentru a proteja împotriva celui din urmă, anteaterii au un argument substanțial - picioarele musculare cu ghearele. În caz de pericol, anteaterul cade pe spate și începe să se învârtă în toate direcțiile cu toate cele patru labele sale. Indiferent cât de ridicol și stângace ar arăta o privire similară, într-o astfel de poziție un anteater poate provoca răni grave asupra potențialului său abuzator.

Puiul anteater

În schimb, cel mai mic anteater, care trăiește în pădurile tropicale ale Americii de Sud. Anteaterul dwarf știe cum să urce copaci, în plus, copacii pentru el sunt un paradis sigur de la prădători. Ca și alți anteateri, se hrănește cu insecte mici, furnici, termite și este nocturnă.

Anteater Tamandois

Este un anteater cu patru degete, locuieste in America Centrala si in special multe dintre ele se gasesc in sudul Mexicului. Este de dimensiuni relativ mici, este mai mult decât un anteater pitic, dar mult mai mic decât un gigant, lungimea corpului este de până la 88 cm, greutatea lui este de 4-5 kg. Также как и его карликовый сородич, тамандуа прекрасно лазит по деревьям, согласно наблюдением венесуэльских зоологов, на деревьях проводит от 13 до 64% своей жизни. Имеет слабое зрение, зато отличное обаяние, по нюху находит свою любимую добычу, муравьев и термитов.

Интересный факт: индейцы Амазонки давно приручили муравьедов тамандуа, которых издревле используют для борьбы с муравьями и термитами в своих домах.

Cum cresc anteaterii

Anteaters mate de două ori pe an: în primăvară și toamnă. Sarcina durează de la trei luni până la șase luni, în funcție de specie, după care se naște un anteater mic, complet gol, care, totuși, este deja capabil să urce înapoi pe mama sa.

Un fapt interesant: anteaterii tata iau de asemenea un rol activ in cresterea copiilor lor, purtand spatele impreuna cu mama lor.

Până la o lună de viață, anteaterii mici se mișcă exclusiv pe spatele părinților lor și abia încep să-și ia primii pași independenți.

Hrănirea vițeilor anteater pentru noi poate să nu pară un spectacol complet părtinitor, anteaterii mamei și tatălui regurgit o masă specială de insecte semi-digerate, care servesc ca hrană pentru cresterea anteaterilor tineri.

Interesante despre anteaters

  • Un anteater comun obosit poate manca pana la 30 de mii de furnici sau termite pe zi.
  • Anteaterii nu sunt animale de cireadă, preferă să ducă o viață solitară, familia maximă. Cu toate acestea, fiind în captivitate se pot juca bine unul cu celălalt.
  • Natura anteaterilor este iubitoare de pace, prin care sunt perfect supuse domesticirii, se pot descurca perfect cu animale de casă mai cunoscute: pisici și câini și chiar le place să se joace cu copiii. Adevărul este să păstreze un anteater la domiciliu nu este atât de ușor, pentru că ele absolut nu poate rezista la rece, temperatura favorabilă pentru ei nu ar trebui să fie sub 24-26 C.
  • Anteaters, printre altele, sunt înotători buni, pot înota cu ușurință în rezervoarele tropicale.

Unde locuiesc anteaterii?

Habitatul acestor mamifere este un continent american, iar anteaterii locuiesc în Paraguay, Mexic, Venezuela, Argentina, Uruguay și în alte țări.

O pereche de anteateri uriași studiază teritoriul în căutare de hrană.

Acești reprezentanți ai grupului de aranjamente incomplete în zăpadă (numiți pampas, în care, apropo, există un anteater gigantic), precum și pădurea ușoară (aceasta se aplică și altor specii de anteateri, a căror viață este inseparabil legată de alpinismul copacilor).

Cea mai mare activitate a acestor mamifere se manifestă în întuneric. Anteaterii se odihnesc in timpul zilei, se pot lasa destul de usor sa se culce in mijlocul unei zone deschise, curbate, pentru ca practic nu exista nimeni care sa se teama de ele.

Un anteater gigant feminin, cu un pui pe spate.

În modul de viață, anteaterii sunt singuri, nu doar nu doresc să trăiască în perechi sau grupuri, ci chiar să încerce să evite întâlnirea cu propriul lor tip.

Ascultați vocea mitralierii

Singura mâncare pentru anteatori este insectele. Alimentele principale ale acestor animale sunt furnicile și termitele. Datorită absenței totale a dinților, doar insectele mici sunt potrivite pentru a manca anteaterii, deci alegerea furnicilor și a termitelor nu a fost accidentală.

Un slujitor al zoo-ului hrănește termite cu anteaterul dintr-un container special.

Un fapt neobișnuit cu privire la mâncarea anteaterului: când ajungeți la termitar, animalul ghidează structura în afară, iar apoi cu o viteză incredibilă de mișcare a limbii (de 160 de ori pe minut) strânge rapid insecte în gură.

Puiul anteater.

Anteaters mate de două ori pe an. Durata sarcinii depinde de specia anteaterului: femelele anteaterului gigant posedă posteritatea timp de 180 de zile, iar anteaterii pitic se naște 3-4 luni după împerechere.

Speranța de viață a tuturor anteaterilor, cu excepția tamandois, este, în medie, de 15 ani. În ceea ce privește tamandois, reprezentanții acestei specii trăiesc la maximum 9 ani.

Tamandua.

Păsările mari de pradă (vulturi), boas, și, de asemenea, jaguari sunt considerați dușmani ai anteaterilor în natură. Dar împotriva tuturor acestor vânători, anteaterul are o armă formidabilă - ghearele sale. Chiar dacă un prădător îndrăznește să atace un anteater, se poate obține răni profunde și dureroase.

Vizionați videoclipul: The Tough-Skinned Tamandua Is Hard as Nails (Februarie 2020).

Загрузка...
zoo-club-org